Harta e faqes

Ultrasonikator laboratorik UP200Ht (200W, 26kHz) për përgatitjen e mostrës, homogjenizimin, lizën e qelizave, tretjen e suspensioneve të qelizave, nxjerrjen e proteinave, fragmentimin e ADN-së, emulsifikimin, shpërndarjen dhe aplikimet e përzierjes.

UP200Ht – Homogenizues tejzanor me dorë

Homogjenizuesi i dorës UP200Ht (200W, 26kHz) është pjesë e serisë së pajisjeve dixhitale të homogjenizuesve tejzanor 200 vat të Hielscher, të cilët vijnë me një gamë të gjerë aksesorësh të rinj. Karakteristikat e reja përfshijnë kontrollin dixhital dhe ekranin me prekje, regjistrimin automatik të të dhënave, intuitiv…

https://www.hielscher.com/200ht_p.htm

Procesor tejzanor UIP1000hdT për nano-strukturimin e antibiotikëve në mënyrë që të rritet efektiviteti i tyre kundër shtameve të baktereve rezistente ndaj antibiotikëve.

Nanostrukturimi tejzanor i Antibiotikëve

Prodhimi i antibiotikëve me ndihmën tejzanor mund të rrisë efektivitetin e tyre, madje edhe kundër baktereve rezistente ndaj ilaçeve: Rritja e numrit të shtameve të baktereve rezistente ndaj antibiotikëve është një problem ende i pazgjidhur duke i bërë infeksionet bakteriale, të cilat janë trajtuar me sukses me antibiotikë gjatë dekadave të fundit, në mbarë botën.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-nanostructuring-of-antibiotics.htm

Mësoni më shumë rreth nxjerrjes së proteinave me ultratinguj nga ushqimi i insekteve!

Nxjerrja e proteinave të larvave të mizave të ushtarëve, e përmirësuar nga sonication

Sonicatorët e tipit sonda janë bërë një nga teknikat më të zakonshme të përpunimit për përpunimin e proteinave të larvave të mizave të ushtarëve (SFL) për shkak të efikasitetit të tyre, kushteve të buta të përpunimit, shkallëzueshmërisë dhe shkathtësisë. Sonication mundëson shpërbërjen e biomasës së larvave të mizave të ushtarëve dhe nxjerrjen e…

https://www.hielscher.com/soldier-fly-larvae-protein-extraction-improved-by-sonication.htm

UIP4000hdT është një ultrasonicator i plotë industrial për homogjenizimin dhe nxjerrjen e vazhdueshme.

Fermentimi i Ndihmuar Ultrasonically për Prodhimin e Bioetanol

Fermentimi i ndihmuar me ultratinguj mund të përmirësojë prodhimin e bioetanolit duke nxitur ndarjen e karbohidrateve komplekse në sheqerna më të thjeshta, duke i bërë ato më të disponueshme për maja për t'u kthyer në etanol. Në të njëjtën kohë, sonikimi gjithashtu përmirëson efikasitetin e përshkueshmërisë së murit qelizor të majave, duke lejuar…

https://www.hielscher.com/ultrasonically-assisted-fermentation-for-bioethanol-production.htm

Disperser tejzanor për ngjyrat specialiteti (Kliko për ta zmadhuar!)

UP50H – Homogjenizues i Compact Lab

Procesori tejzanor UP50H përdoret zakonisht për sonikimin e mostrave të vogla laboratorike. Ky homogjenizues lejon emulsifikimin, shpërndarjen, shpërbërjen ose prishjen e qelizave në dorë ose të montuar në këmbë. Procesori tejzanor UP50H (50 vat, 30 kHz) është modeli më i vogël i…

https://www.hielscher.com/50h_p.htm

UIP2000hdT - tejzanor 2kW për procese të lëngshme-solide.

Prodhimi tejzanor i grafenit

Sinteza tejzanor e grafenit nëpërmjet eksfolimit të grafitit është metoda më e besueshme dhe më e favorshme për të prodhuar fletë grafeni me cilësi të lartë në shkallë industriale. Procesorët tejzanor me performancë të lartë Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe mund të gjenerojnë amplituda shumë të larta në funksionimin 24/7. Kjo lejon…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-graphene-preparation.htm

Reaktor tejzanor i përpunimit të mjaltit për lëngëzimin dhe dekristalizimin e mjaltit të cilësisë së lartë.

Përpunimi tejzanor i mjaltit

Mjalti gëzon kërkesë të madhe si ushqim dhe ilaç. Përpunimi me ultratinguj është një mjet efektiv për të shkatërruar përbërësit e padëshiruar, si kristalet dhe qelizat mikrobike në mjaltë. Si një teknologji e përpunimit jo-termik, dekristalizimi tejzanor i mjaltit parandalon rritjen e padëshiruar të HFM si…

https://www.hielscher.com/honey_01.htm

Ultratingulli është një teknikë e shpejtë dhe e besueshme për të prodhuar liposome superiore, nanoliposome dhe transportues lipidësh të strukturuar nano.

Përgatitja tejzanor e liposomeve

Liposomet e prodhuara në mënyrë ultrasonike tregojnë një efikasitet shumë të lartë të kapjes, kapacitet të lartë ngarkimi dhe madhësi uniforme të vogël sferike. Kështu, liposomet tejzanor ofrojnë biodisponueshmëri të shkëlqyer. Hielscher Ultrasonics ofron ultrasonikë për prodhimin e besueshëm të liposomeve të klasit farmaceutik në mënyrë serike dhe të vazhdueshme. Përparësitë…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-liposome-preparation.htm

Hielscher ultrasonicator UP400St për emulsione vaj në ujë

Molekula bioaktive të kapsuluara liposomale me ultratinguj

Ultratingulli është i njohur mirë se është shumë efikas në përgatitjen e formulimeve liposomale. Formulimet tipike të liposomeve përmbledhin vitaminën C, CBD, kurkuminën, kuercitinën, astaksantinën, peptidet dhe manipulojnë komponime të tjera bioaktive duke përdorur ultratinguj. Kapsulimi tejzanor i liposomeve është i thjeshtë, i shpejtë dhe…

https://www.hielscher.com/liposomal-encapsulated-bioactive-molecules-with-ultrasonics.htm

Reaktor i trazuar në mënyrë tejzanor për sintezën e përmirësuar të peptideve.

Trajtimi tejzanor i nanopartikulave për Farmaceutikë

Sonicatorët e tipit sonda luajnë një rol vendimtar në kërkimin dhe prodhimin farmaceutik duke ofruar një mjet të fuqishëm dhe të kontrolluar për të arritur reduktimin e madhësisë së grimcave, ndërprerjen e qelizave dhe homogjenizimin. Sonicators përdorin valët tejzanor për të gjeneruar kavitacion, duke rezultuar në formimin dhe kolapsin…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-treatment-of-nanoparticles-for-pharmaceuticals.htm

Ultrasonic probes use the forces of acoustic cavitation to disrupt cells and to extract bioactive molecules from plants such as Aloe Vera. The same sonicator can be used for the subsequent encapsulation of Aloe Vera compounds into nanoliposomes.

Enkapsulimi tejzanor revolucionarizon kujdesin e plagëve me nanokapsulat Aloe Vera

Në ndjekje të zgjidhjeve të avancuara të veshjes së plagëve, studiuesit kanë zbuluar potencialin e jashtëzakonshëm të nanokapsulave të Aloe vera, duke shfrytëzuar vetitë shëruese të ekstraktit të Aloe vera dhe duke i futur ato brenda pëlhurës së pambukut duke përdorur një nxjerrje dhe kapsulim me ultratinguj shumë efikas.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-encapsulation-revolutionizes-wound-care-with-aloe-vera-nanocapsules.htm

Homogjenizues inline tejzanor për pasterizimin e lëngjeve, qumështit dhe vezëve të lëngshme

Ultrasonication dhe aplikimet e saj shumëfishtë në përpunimin e ushqimit

Ultratinguj me energji ofron mundësi të shumta për aplikime të përpunimit të ushqimit të efektshëm dhe të besueshëm. Aplikimet më të zakonshme në industrinë ushqimore përfshijnë përzierjen & homogjenizimi, emulsifikimi, shpërndarja, prishja e qelizave dhe nxjerrja e materialit brenda qelizave, aktivizimi ose çaktivizimi i enzimave (që është…

https://www.hielscher.com/ultrasonication-and-its-manifold-applications-in-food-processing.htm

Nxjerrja me ultratinguj është një strategji e thjeshtë dhe efikase për të prodhuar rendimente më të larta të ekstrakteve premium nga botanikët.

Prodhimi tejzanor i përbërësve të shijeve

Nxjerrja me ultratinguj rrit rendimentin dhe shkurton kohën e procesit. Ultratingulli është teknologjia kyçe për nxjerrjen e qëndrueshme të gjelbër pasi është një proces i sigurt duke përdorur tretës të sigurt dhe të gjelbër. Për më tepër, ka një efikasitet shumë të lartë të energjisë. Ekstraktet Botanike Ekstraktimi me ultratinguj është teknikë e komercializuar…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-production-of-flavour-ingredients.htm

Sonicators si UP200St përdoren për të përgatitur materialin gjenetik si ADN, ARN, miRNA dhe transfeksionin pasues të gjenit nëpërmjet sonoporimit. Sonoporimi lejon transfektimin e qelizave bimore me material gjenetik duke përdorur agrobakterium.

Ultrasonik Liza nga E. Coli

Bakteret E. coli janë bakteret më të përdorura në mikrobiologji dhe bioteknologji. Ndërprerësit tejzanor të qelizave japin rezultate të besueshme dhe të riprodhueshme për lizën e E. coli. Forcat e forta të kavitacionit dhe prerjes intensive por të kontrollueshme saktësisht rezultojnë në përçarje të plotë dhe…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-lysis-of-e-coli.htm

Emulsifikimi tejzanor

Emulsifikues nga kavilizimi ultrasonik

Një gamë e gjerë produktesh të ndërmjetme dhe të konsumit, të tilla si kozmetikë dhe locione për lëkurë, pomada farmaceutike, llaqe, bojëra dhe lubrifikantë dhe lëndë djegëse bazohen tërësisht ose pjesërisht në emulsione. Hielscher prodhon përpunuesit më të mëdhenj industrialë të lëngshëm tejzanor në botë për…

https://www.hielscher.com/emulsify_01.htm

Emulsifikimi tejzanor përdoret për të prodhuar produkte për kujdesin e lëkurës si kremra dhe losione me një ngarkesë të lartë substancash aktive.

Kremra dhe produkte kozmetike të emulsifikuara me ultratinguj

Produktet e kujdesit të lëkurës si kremrat, locionet, hidratuesit, balsamët dhe pomadat bazohen në përgjithësi në emulsione të qëndrueshme me përmasa submikrone dhe nano. Emulsifikimi tejzanor krijon forca me prerje të lartë dhe është i mirëpërcaktuar si një teknikë e fuqishme dhe e besueshme e përzierjes për kujdesin e lëkurës dhe kozmetikës…

https://www.hielscher.com/ultrasonically-emulsified-cremes-and-cosmetic-products.htm

Pastat e pigmentit bluhen dhe shpërndahen duke përdorur kavitacion me ultratinguj dhe forca me prerje të lartë

Ultratinguj për shpërndarjen dhe bluarjen: Paint & pigmente

Ultratingulli i fuqisë është i mirënjohur për efektet e tij intensive dhe saktësisht të kontrollueshme të bluarjes dhe shpërndarjes. Kjo i bën homogjenizuesit tejzanor idealë për prodhimin e formulimeve të pastës së pigmentit dhe bojës. Ultrasonikët industrialë ofrojnë një shpërndarje shumë uniforme të madhësisë së grimcave në…

https://www.hielscher.com/ultrasound-for-dispersing-and-grinding-paint-pigments.htm

Sistemet e ultrazërit me fuqi të lartë pasi Hielscher SonoStation janë tretës të besueshëm për prodhimin e dispersioneve dhe tretjeve të ngurta

Shpërbërja: Tretës me performancë të lartë

Tretësit tejzanor janë mjete të fuqishme përzierjeje të përdorura në industri të ndryshme për të shpërndarë dhe homogjenizuar pluhurat e lëngshëm pluhur me efikasitet të pashembullt. Ndryshe nga metodat tradicionale të përzierjes, tretësit tejzanor përdorin valë ultratinguj me intensitet të lartë për të krijuar kavitacion intensiv dhe mikro-turbulencë brenda lëngut. Këto efekte…

https://www.hielscher.com/dissolving-high-performance-dissolvers.htm

Homogjenizues tejzanor për aplikime për shpërndarje, përzierje, tretje

Homogjenizues tejzanor

Homogjenizuesit tejzanor janë mjete të fuqishme për përzierjen dhe homogjenizimin e suspensioneve të ngurtë-lëngshëm dhe të lëngët-lëngshëm. Homogjenizimi tejzanor është një proces mekanik për të reduktuar grimcat në një lëng në mënyrë që ato të bëhen uniformisht të vogla dhe të shpërndara në mënyrë të barabartë. Hielscher ofron homogjenizues të fuqishëm tejzanor për…

https://www.hielscher.com/homogenize_01.htm

Sistem shpërndarës tejzanor 7kW për prodhimin e grafikëve inline (Kliko për ta zmadhuar!)

pasterizim & Homogjenizimi i vezëve të lëngshme

Produktet e lëngshme të vezëve (vezët e plota, të bardhat e vezëve, të verdhat) duhet të pasterizohen për të garantuar sigurinë ushqimore. Homogjenizuesit tejzanor japin kavitacion intensiv dhe forca të larta prerjeje për të vrarë mikrobet. Sidomos kur kombinohet me temperatura të ngritura (~50°C) dhe presion (mano-termosonikim), ultratingulli i fuqisë jep…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-homogenization-of-liquid-egg.htm

Procesor tejzanor UIP2000hdT për zvogëlimin e madhësisë së skizofilanit (sizofiran, SPG, sonifilan, sizofilan).

Prodhimi me ultratinguj i beta-glukaneve të skizofilanit shumë të pastruar

Skizofialani është një β-glukan mykotik me veti imunomoduluese. Për efekte medicinale shumë aktive, skizofilani duhet të ketë një peshë molekulare të ulët në mënyrë që të tregojë biodisponibilitet të përmirësuar. Është vërtetuar se ultratingulli redukton peshën molekulare të skizofilanit. Si të besueshme dhe…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-production-of-highly-purified-schizophyllan-beta-glucans.htm

Sonicator industrial i tipit sonda për nxjerrjen e kërpudhave medicinale në shkallë të gjerë

Nxjerrja e kërpudhave në shkallë të gjerë duke përdorur sondimin e grupit të sondave

Nxjerrja e komponimeve bioaktive nga kërpudhat për qëllime prodhimi përfshin një kombinim të prerjes, bluarjes ose shtypjes së kërpudhave, nxjerrjes me tretës me ndihmën e ultrazërit dhe izolimit pasues të përbërjeve bioaktive si beta-glukanet. Këtu është një udhëzim praktik për nxjerrjen e kërpudhave me ultratinguj…

https://www.hielscher.com/large-scale-mushroom-extraction-using-probe-type-batch-sonication.htm

Faleminderit për pyetjen tuaj!

Ne dëshirojmë t'ju falënderojmë për interesimin tuaj në produktet tona me ultratinguj. Kërkesa juaj për informacion do të përpunohet sa më shpejt të jetë e mundur. Me ngut? Mos ngurroni të kontaktoni ndonjë nga zyrat tona. Ne do të jemi të lumtur të ndihmojmë…

https://www.hielscher.com/sent.htm

Nanostrukturimi i sipërfaqeve metalike mezoporoze për oseeointegrimin e përmirësuar të implanteve. Fotografia tregon Dr. Daria Andreeva duke përdorur sonikatorin Hielscher UIP1000hdT.

Implante me nanostrukturë sonokimike që përmirësojnë osteointegrimin

Implantet, protezat ortopedike dhe implantet dentare janë bërë kryesisht nga titani dhe lidhjet. Sonication përdoret për të krijuar sipërfaqe me nanostrukturë në implantet metalike. Nanostrukturimi tejzanor lejon modifikimin e sipërfaqeve metalike duke gjeneruar modele me madhësi nano të shpërndara në mënyrë uniforme në sipërfaqet e implanteve. Këto nanostrukturuar…

https://www.hielscher.com/sonochemically-nanostructured-implants-improving-osseointegration.htm

Procesor tejzanor bionaftë UIP2000hdT me reaktor FC2T500k për konvertim të shpejtë, rendiment më të lartë dhe efikasitet të përgjithshëm të shkëlqyer. Ultratingulli i tejkalon lehtësisht përzierësit mekanikë në prodhimin e bionaftës.

Prodhimi i bionaftës me proçes dhe efikasitet të lartë të kostos

Përzierja tejzanor është teknologjia superiore për prodhimin e bionaftës shumë efikase dhe me kosto efektive. Kavitacioni tejzanor përmirëson transferimin e masës në mënyrë drastike, duke reduktuar kështu kostot e prodhimit dhe kohëzgjatjen e përpunimit. Në të njëjtën kohë, mund të përdoren vajra dhe yndyrna me cilësi të dobët (p.sh. vajra të mbeturinave).…

https://www.hielscher.com/superior-process-and-cost-efficiency-in-biodiesel-production.htm

Homogjenizues tejzanor i tipit sondë UP400St për shpërndarjen dhe sintezën e nanokompozitit.

Sinteza e hidrogelit nanokompozit duke përdorur ultratinguj

Hidrogelet ose nanogelet nanokompozite janë struktura 3D shumëfunksionale me efikasitet të lartë si bartës të barnave dhe sisteme të shpërndarjes së barnave me çlirim të kontrolluar. Ultratingulli promovon shpërndarjen e grimcave hidrogel polimerike me madhësi nano, si dhe përfshirjen/përfshirjen pasuese të nanogrimcave në këto struktura polimerësh.…

https://www.hielscher.com/nanocomposite-hydrogel-synthesis-using-ultrasonication.htm

Nxjerrja e grupit tejzanor të alkaloideve nga materiali bimor duke përdorur sondën tejzanor UP400St.

Nxjerrja e alkaloideve duke përdorur një sonda-tejzanor

Alkaloidet janë komponime bioaktive, të cilat mund të nxirren në mënyrë efikase nga bimët duke përdorur ultratinguj. Alkaloidet shfaqin një gamë të gjerë efektesh biologjike dhe në këtë mënyrë përdoren si farmaceutikë dhe terapeutikë. Ekstraktimi me ultratinguj është teknika e preferuar për të prodhuar alkaloide me cilësi të lartë…

https://www.hielscher.com/alkaloid-extraction-using-a-probe-ultrasonicator.htm

Pastrues tejzanor në linjë USCM700 me filtër rripi të vazhdueshëm për pastrim efikas të telit në linjë.

Pastrimi i telave mjekësorë me pastrues tejzanor në linjë

Telat e imët mjekësorë kërkojnë procedura pastrimi veçanërisht intensive dhe të plota. Pastrimi inline me ultratinguj është një metodë shumë efikase dhe e besueshme për të hequr çdo mbetje nga telat e imët dhe ultra të imët që përdoren për qëllime mjekësore. Pastrim mjekësor i telave duke përdorur Hielscher Ultrasonics Inline…

https://www.hielscher.com/cleaning-medical-wires-with-ultrasonic-inline-cleaners.htm

Kërpudhat Reishi përmbajnë polisakaride, të cilat mund të izolohen në mënyrë më efektive nëpërmjet sonikacionit (p.sh. duke përdorur Hielscher Ultrasonics' UP400St).

Nxjerrja e beta-glukaneve nga kërpudhat duke përdorur ultratinguj

Nxjerrja e beta-glukaneve nga kërpudhat për qëllime testimi laboratorike ose prodhimi përfshin një kombinim të prerjes, bluarjes ose shtypjes së kërpudhave, nxjerrjes me ndihmën e ultrazërit dhe precipitimit të beta-glukaneve. Këtu është një përshkrim i thjeshtuar i procesit të nxjerrjes së beta-glukanit, së bashku me shembullin…

https://www.hielscher.com/extraction-of-beta-glucans-from-mushrooms-using-ultrasonication.htm

Logoja e Hielscher Ultrasonics: Hielscher Ultrasonics është e specializuar në projektimin dhe prodhimin e ultrasonikëve me performancë të lartë.

Faleminderit për pyetjen tuaj!

Ne dëshirojmë t'ju falënderojmë për interesimin tuaj në produktet tona me ultratinguj. Kërkesa juaj për informacion do të përpunohet sa më shpejt të jetë e mundur. Me ngut? Mos ngurroni të kontaktoni ndonjë nga zyrat tona. Ne do të jemi të lumtur të ndihmojmë…

https://www.hielscher.com/danke.htm

Pajisja e qethjes tejzanor për ASTM D5621 Stabiliteti i qethjes zanore të lëngjeve hidraulike

Ultrasonicators për ASTM D5621 Qëndrueshmëria e zërit të lëngjeve hidraulike

Metoda standarde e provës ASTM D5621 përshkruan testimin e qëndrueshmërisë së prerjes zanore të lëngjeve hidraulike dhe viskoziteteve të tyre në 40°C dhe 100°C, respektivisht. Për të testuar dhe përcaktuar qëndrueshmërinë e viskozitetit të lëngjeve hidraulike nën prerje, një testim i besueshëm…

https://www.hielscher.com/ultrasonicators-for-astm-d5621-sonic-shear-stability-of-hydraulic-fluids.htm

Soxhlet kombinuar me sonication çon në yields të lartë dhe herë të shkurtër nxjerrjes (Kliko për ta zmadhuar!)

Nxjerrja tejzanor Soxhlet

Ultrasonika përmirëson nxjerrjen konvencionale të Soxhlet. Soxhlet i asistuar me ultratinguj, i njohur gjithashtu si Sono-Soxhlet, nxjerrja çon në rendimente më të larta dhe kohë më të shkurtra të nxjerrjes. Sonikatorët e tipit sondë Hielscher mund të integrohen lehtësisht në çdo instalim klasik të nxjerrësit Soxhlet. Nxjerrja e Soxhletit duke përdorur ultratinguj Soxhlet…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-soxhlet-extraction.htm

Vaj ulliri ekstra i virgjër i malaksuar me ultratinguj duke përdorur ultrasonikatorin UIP4000hdT

Nxjerrja tejzanor e vajit të ullirit ekstra të virgjër

Nxjerrja dhe malaksimi me ndihmën e ultrazërit e bëjnë më efikas prodhimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Intensifikimi i procesit tejzanor rezulton në rendiment më të lartë EVOO, cilësi më të lartë ushqyese dhe malaksim më të shkurtër. Njëkohësisht, sonikacioni rrit përmbajtjen e antioksidantëve dhe polifenolit në ekstra të virgjër…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-virgin-olive-oil.htm

Hielscher Ultrasonics në Teltow

Rreth Hielscher Ultrasonics

Hielscher Ultrasonics është një biznes familjar, i vendosur në Teltow afër Berlin (Gjermani). Theksi kryesor i veprimtarive të tij është konceptimi, zhvillimi dhe prodhimi i pajisjeve tejzanor për përdorimin në laborator dhe për aplikime të shumëfishta industriale. Risitë teknologjike…

https://www.hielscher.com/about1.htm

Logoja Hielscher Ultrasonics - Prodhuesi kryesor në mbarë botën i aparateve sonikë me performancë të lartë

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Kontaktoni Hielscher Ultrasonics përmes telefonit, emailit ose vizitoni selinë tonë në Teltow, Gjermani. Pavarësisht nëse jeni të interesuar të blini një homogjenizues laboratori tejzanor për objektin tuaj të kërkimit ose një sonikator industrial për prodhimin tuaj industrial, Hielscher Ultrasonics do t'ju ofrojë…

https://www.hielscher.com/email.htm

Përdorimi i një ultrasonike të tipit sondë për sintezën e bionaftë mund të ofrojë përfitime të rëndësishme për sa i përket shkallës së reagimit, rendimentit, pastërtisë, konsumit të energjisë dhe shkallëzueshmërisë, duke e bërë atë një teknologji premtuese për prodhimin e qëndrueshëm të karburanteve të rinovueshme.

Ultrasonics Permiresimi i efikasitetit të procesit të bionaftës

Reaktorët përzierës tejzanor Hielscher përmirësojnë procesin tuaj të prodhimit të bionaftë. Ultratingulli prodhon rendimente më të larta të konvertimit të transesterifikimit në më pak kohë. Përzierja tejzanor rrit kapacitetin e prodhimit dhe redukton përdorimin e metanolit dhe katalizatorit. Përpunimi efikas i bionaftës Sot, të bësh bionaftë nuk ka të bëjë vetëm me prodhimin…

https://www.hielscher.com/biodiesel_processing_efficiency.htm

3x UIP1000hdT ultrasonikë për transesterifikimin shumë efikas të bionaftës duke përdorur vajra bimore të mbeturinave, dhjamë ose vajra të tjerë.

Bionaftë përmes Esterifikimit të Përmirësuar Ultrasonikisht (Trans-)

Bionaftë sintetizohet nëpërmjet transesterifikimit duke përdorur një katalizator bazë. Megjithatë, nëse përdoret lënda e parë, si p.sh. mbeturinat e perimeve me cilësi të ulët, me një përmbajtje të lartë të acidit yndyror të lirë, kërkohet një hap paratrajtimi kimik i esterifikimit duke përdorur një katalizator acid. Ekzaminimi me ultratinguj dhe…

https://www.hielscher.com/biodiesel-via-ultrasonically-improved-trans-esterification.htm

TecnoVeritas' Sistemi i ndryshimit të karburantit: Përmbushja e rregullave mjedisore dhe kurseni para për karburant!

Sistemi i ndërrimit të karburantit

Për shkak të rritjes së çmimeve të karburantit dhe rregulloreve të reja mjedisore të emetimeve, nevojiten teknologji inovative për të operuar me efikasitet anijet. Sistemi i ndërrimit të karburantit funksionon përmes një sistemi kontrolli inteligjent i cili kryen automatikisht përzierjen midis përmbajtjes së lartë dhe të ulët të squfurit.…

https://www.hielscher.com/fuel-changeover-system.htm

Ekografia me intensitet të lartë (HIU) përmirëson efikasitetin e prodhimit të djathit, përshpejton fermentimin dhe rrit inaktivizimin mikrobik.

Prodhimi i përmirësuar i djathit me ultrasonikë të fuqisë

Prodhimi i llojeve të ndryshme të djathit si djathëra të fortë, djathë të butë dhe gjizë, të prodhuara nga lloje të ndryshme qumështi (p.sh. lopë, dhi, dele, buall, qumësht deveje etj.) mund të përmirësohet në mënyrë efikase me anë të sonikimit. Aplikimi i ultrazërit me intensitet të lartë përshpejton homogjenizimin, fermentimin,…

https://www.hielscher.com/improved-cheese-manufacturing-with-power-ultrasonics.htm

Hielscher's ultrasonic extractor UIP1500hdT (1.5kW) is suitable for bench-top and industrial production.

UIP1500hdT – Fuqia e lartë e përpunimit tejzanor

Sonicatori i tipit sondë UIP1500hdT (20kHz, 1500W) kombinon fuqinë e lartë përpunuese me fleksibilitetin dhe komoditetin e përdoruesit. Ky homogjenizues tejzanor i fuqishëm 1,5 kW është i përshtatshëm për zhvillimin e procesit, optimizimin dhe për proceset e prodhimit. Kjo përfshin emulsifikimin, shpërndarjen dhe sono-kiminë, lizën dhe nxjerrjen ose homogjenizimin.…

https://www.hielscher.com/i1500_p.htm

Ultratingulli përmirëson sintezën nga poshtë-lart të nanogrimcave.

Sintezë efikase dhe e kontrolluar e nanogrimcave të arit

Nanogrimcat e arit me formë dhe morfologji uniforme mund të sintetizohen në mënyrë efikase nëpërmjet rrugës sonokimike. Reaksioni kimik i promovuar në mënyrë ultrasonike i sintezës së nanogrimcave të arit mund të kontrollohet me saktësi për madhësinë, formën e grimcave (p.sh., nanosferat, nanoshkopinjtë, nanorripat etj.) dhe morfologjinë. Efektive,…

https://www.hielscher.com/efficient-and-controlled-synthesis-of-gold-nanoparticles.htm

Dismembratorë laboratorike tejzanor UP100H dhe UP400St për përgatitjen e kampionit (homogjenizim, lizë, ekstraktim) për përgatitjen e kampionit.

Ultrasonikë dhe sonda për përpunim të lëngshëm

Ultrasonikët Hielscher përdoren për mostra laboratorike, përpunim në shkallë pilot ose prodhim në shkallë të plotë. Këtu përfshihen procesorë tejzanor dhe sonda për përpunimin me ultratinguj të çdo vëllimi të lëngshëm, nga disa mikrolitra deri në qindra metra kub në orë. Hielscher Ultrasonics furnizon me performancë të lartë…

https://www.hielscher.com/products.htm

Ultrasonicator UIP2000hdT për sonikim të fuqishëm dhe kontroll optimal të procesit

UIP2000hdT – 2000 Watts Ultrasonicator i fuqishëm industrial për kontroll të plotë të procesit

Sonicatori i ri dixhital i tipit sondë UIP2000hdT (20kHz, 2000W) është një procesor i fuqishëm me ultratinguj për trajtime të lëngshme në shkallë stoli dhe industriale. Aplikimet e zakonshme përfshijnë homogjenizimin, emulsifikimin, shpërndarjen dhe bluarjen e imët të grimcave, lizën dhe nxjerrjen, reaksionet e tretjes ose sonokimike, si p.sh.…

https://www.hielscher.com/uip2000hdt-2000-watts-powerful-industrial-ultrasonicator-for-full-process-control.htm

Shpërbërja tejzanor e qelizave

Ultratingulli është një mjet efektiv për shpërbërjen e strukturave qelizore. Prandaj, sonikatorët përdoren gjerësisht në laboratorë për të thyer qelizat e hapura, për nxjerrjen e molekulave ndërqelizore, proteinave dhe organeleve për kërkime dhe analiza. Në shkallë industriale, shpërbërja dhe liza tejzanor përdoret për të…

https://www.hielscher.com/cell_disintegration_01.htm

Ngjyrosësit dhe fitokimikatet me bazë bimore mund të nxirren me efikasitet duke përdorur sonikatorë të tipit sondë Hielscher

Tharje tejzanor e këna

Ekstraktet e kënasë përdoren gjerësisht në produkte kozmetike, ushqimore dhe mjekësore. Metoda e ekstraktimit me ultratinguj rrit rendimentin e përbërjeve aktive si antioksidantët, fenolët dhe ngjyruesit. Përpunimi me ultratinguj është një teknikë e butë jo termike për të intensifikuar ekstraktin e kënasë…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-henna-extraction.htm

Sistem shpërndarës tejzanor 7kW për prodhimin e grafikëve inline (Kliko për ta zmadhuar!)

Oksid Graphene – Lulëzimi dhe dispersioni tejzanor

Oksidi i grafenit është i tretshëm në ujë, amfifilik, jo toksik, i biodegradueshëm dhe mund të shpërndahet lehtësisht në koloidet e qëndrueshme. Eksfolimi dhe shpërndarja tejzanor është një metodë shumë efikase, e shpejtë dhe me kosto efektive për sintetizimin, shpërndarjen dhe funksionalizimin e oksidit të grafenit në shkallë industriale. Në përpunimin e rrjedhës së poshtme,…

https://www.hielscher.com/graphene-oxide-ultrasonic-exfoliation-and-dispersion.htm

Disperser tejzanor MultiSonoReactor me kapacitet shpërndarës 16,000 vat për përzierjen e reagentëve dhe përshpejtimin e proceseve të nxjerrjes katalitike

Nanotrombocitet grafeni të sintetizuara dhe të shpërndara nëpërmjet sonda-sonikimit

Nanotrombocitet e grafenit (GNP) mund të sintetizohen dhe shpërndahen me efikasitet dhe besueshmëri të lartë duke përdorur sonikatorë. Ultrasonikimi me intensitet të lartë përdoret për të eksfoluar grafitin dhe për të marrë grafen me pak shtresa, shpesh të referuara si nanotrombocitet grafeni. Sonication gjithashtu shkëlqen në arritjen e nanotrombociteve të shkëlqyera të grafenit…

https://www.hielscher.com/graphene-nanoplatelets.htm

Reaktor i qelizave me rrjedhje tejzanor

Qelizat e rrjedhës dhe Reaktorët Inline për Ultrasonicators Lab

Homogjenizuesit laboratorikë tejzanor mund të përdoren për përpunimin në grup dhe në linjë të lëngjeve dhe llumeve. Aplikimet tipike përfshijnë homogjenizimin, shpërndarjen, emulsifikimin, shpërbërjen si dhe reaksionet sonokimike. Për sonikimin e vazhdueshëm inline, qelizat rrjedhëse dhe reaktorët në linjë në madhësi të ndryshme…

https://www.hielscher.com/flow-cells-and-inline-reactors-for-lab-ultrasonicators.htm

MultiSonoReactor për përpunimin e përmirësuar të larvave të mizave të ushtarëve duke përdorur ultratinguj me fuqi të lartë. Nxjerrja me ultratinguj prodhon rendimente të larta të proteinave me cilësi të lartë nga mielli i insekteve.

Astaxanthin tejzanor Nxjerrje për Yields Lartë

Astaxanthin është një antioksidant shumë i fuqishëm që përdoret në farmaceutikë dhe suplemente ushqimore. Për të prodhuar astaksantinë me cilësi të lartë nga burime natyrore si algat, kërkohet një teknikë ekstraktimi me performancë të lartë. Ekstraktimi me ultratinguj është një trajtim mekanik, i cili jep rendimente të larta…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-astaxanthin-extraction-for-higher-yields-and-superior-quality.htm

Prova-tip insonifier UP200St për lizë

Nxjerrja tejzanor e proteinave nga indet dhe kulturat e qelizave

Nxjerrja e proteinave është një hap thelbësor i përgatitjes së mostrës në proteomikë. Proteinat mund të nxirren nga indet bimore dhe shtazore, majatë dhe mikroorganizmat. Sonication është një metodë e besueshme dhe efikase e nxjerrjes së proteinave që jep rendimente të larta të proteinave brenda një kohe të shkurtër ekstraktimi. Proteina…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-protein-extraction-from-tissue-and-cell-cultures.htm

Ultrasonikimi duke përdorur një sondë tejzanor jep rendimente të larta të ekstraktit nga barishtet dhe bimët. Prandaj, nxjerrja me ndihmën e ultrazërit përdoret për përgatitjen më efikase të tinkturave spagjirike.

Nxjerrja tejzanor i Kratom

Ultratingulli është një teknikë shumë efektive, e thjeshtë dhe e besueshme për të prodhuar ekstrakte të pasura me alkaloid nga gjethet e kratomit (Mitragyna speciosa). Sonication lëshon komponime bioaktive si mitraginine dhe 7-hydroxymitragynine nga qelizat bimore në mënyrë që ato të mund të izolohen. Ekstraktimi me ultratinguj ofron…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-kratom-extraction.htm

Nxjerrja e nikotinës nga gjethet e duhanit të tharë me ultrasonicator UP400St

Nxjerrja e duhanit tejzanor

Nxjerrja konvencionale e duhanit është një proces i ngadalshëm, që kërkon kohë, i cili përfshin përdorimin e tretësve toksikë në temperatura të larta, gjë që e bën procesin të rrezikshëm. Nxjerrja e alkaloideve nga duhani me ndihmën tejzanor mund të kryhet duke përdorur ujë ose tretës të butë në një mënyrë të shpejtë.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-tobacco-extraction.htm

Reaktor i rrjedhës tejzanor për degazimin e vazhdueshëm të linjës dhe deaerimin e lëngjeve si lëngjet ftohëse, vajrat hidraulikë etj. Ultratingulli intensifikon dhe përshpejton largimin e gazrave dhe ajrit të padëshiruar nga lëngjet në mënyrë efikase.

De-ajrimi shumë i efektshëm i lëngjeve duke përdorur Ultrasonics

Përderisa heqja e gazit ose shkarkimi i gazit është shpesh një hap procesi që kërkon shumë kohë, ultratingulli mund të përshpejtojë bashkimin e flluskave të gazit dhe ngritjen e tyre në mënyrë të konsiderueshme. Derdhja e gazit tejzanor mund të përdoret në grupe dhe instalime inline dhe mund të kombinohet gjithashtu me konvencionale…

https://www.hielscher.com/highly-efficient-de-aeration-of-liquids-using-ultrasonics.htm

Hielscher Ultrasonics SonoStation është një konfigurim i lehtë për t'u përdorur me mikser tejzanor me prerje të lartë për shkallën e prodhimit. (Kliko per te zmadhuar!)

Nxjerrja tejzanor me ujë të ftohtë nga Mogrosides nga frutat e murgut

Ekstrakti i frutave të murgut (S. grosvenorii) dhe veçanërisht përbërja e tij mogroside V përdoret si një ëmbëlsues natyral pa kalori. Mogrosides. Nxjerrja me ultratinguj është një metodë e thjeshtë, e shpejtë, e riprodhueshme dhe e besueshme ekstraktimi e aplikuar me sukses për të prodhuar ëmbëlsues natyral pa kalori nga frutat e murgut.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-cold-water-extraction-of-mogrosides-from-monk-fruit.htm

Ultrasonic CupHorn për përgatitjen e njëkohshme të mostrave të mostrave të shumta në të njëjtat kushte për nxjerrjen e analiteve në pikën e resë.

Nxjerrja e pikës së resë me ndihmën tejzanor

Nxjerrja e pikës së resë (CPE) është një procedurë paraanalitike për ndarjen dhe para-koncentrimin e analitëve. Në kombinim me ultratingullin, nxjerrja e pikës së resë mund të intensifikohet duke e bërë procesin më efikas, më të shpejtë dhe më miqësor ndaj mjedisit. Nxjerrja e pikës së resë me ndihmën tejzanor redukton konsumin dhe nxjerrjen e tretësit…

https://www.hielscher.com/ultrasonically-assisted-cloud-point-extraction.htm

Ekstraktues tejzanor UIP4000hdT për nxjerrjen me fuqi të lartë të lëndëve botanike, p.sh. për të prodhuar ekstrakte kurkumine

Prodhimi i efektshëm i ekstrakteve të HOPS-it nga Sonication

Ekstraktet e hopit dhe hopit janë përbërës thelbësorë për prodhimin e birrës. Alfa-acidet a-kariofileni (humuloni) dhe beta-kariofileni (humuleni) janë komponime të rëndësishme aromë, të cilat i japin birrës hidhërimin e saj dhe kontribuojnë në aromën, strukturën e shkumës dhe qëndrueshmërinë mikrobiologjike. Nxjerrja tejzanor…

https://www.hielscher.com/efficient-production-of-hops-extracts-by-sonication.htm

Komponimet promovuese të rrënjëve Astragalus mund të nxirren në mënyrë efikase nga ultrasonication.

Nxjerrja tejzanor e polisaharideve nga rrënja Astragalus Membranaceus

Rrënjët e Astragalus membranceus (i quajtur edhe Astragalus propinquus) përmbajnë saponin cycloastragenol, i cili mund të aktivizojë telomerazën dhe në këtë mënyrë të zgjasë gjatësinë e telomereve. Gjatësia e telomerit është e lidhur me jetëgjatësinë. Ekstraktimi me ultratinguj është teknika më e mirë për të izoluar cikloastragenol dhe…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-polysaccharides-from-astragalus-membranaceus-root.htm

Sonicators are used for efficient lysis and cell disruption during sample preparation. In microbiology and bio-science, ultrasonic homogenizers (sonicators) are used for cell disruption, lysis, protein extraction, DNA / RNA extraction, DNA and chromatin shearing / fragmentation, ChIP assays, Western Blotting, and degassing of samples.

Ultrasonically Enhanced Three-Phase Partitioning

Ndarja trefazore (TPP) është një teknikë për nxjerrjen, ndarjen dhe pastrimin e komponentëve, p.sh. lipidet, enzimat, polisaharidet dhe biomolekulat e tjera, nga materiali biologjik. Ndarja trefazore e asistuar me ultratinguj e kalon ndarjen konvencionale trefazore me rendiment më të lartë, pastërti të përmirësuar dhe shpejtësi të jashtëzakonshme. tejzanor trefazor…

https://www.hielscher.com/ultrasonically-enhanced-three-phase-partitioning.htm

UP400St ngacmoi konfigurimin e nxjerrjes 8L

Përgatitja e ekstraktit të glicerinë të kanabisit me ultrasonikë

Nxjerrja e kanabisit në glicerinë është një mënyrë e rehatshme për të nxjerrë kanabinoidet drejtpërdrejt nga materiali bimor i thatë. Koncentratet e glicerinës së kanabisit mund të formulohen lehtësisht në çdo lloj produkti të injektuar me kanabis si p.sh. tinktura, vapa, përbërës për pjekje, locione etj. Ekstraktimi me ultratinguj…

https://www.hielscher.com/preparation-of-cannabis-glycerin-extract-with-ultrasonics.htm

Ekstraktues tejzanor për nxjerrjen e përmirësuar të heksanit të lipideve dhe acideve yndyrore (vajrave)

Nxjerrja e heksanit me efikasitet të përmirësuar me ultratinguj

Ultratingulli i tipit sonda mund të përmirësojë nxjerrjen konvencionale të heksanit duke e intensifikuar procesin dhe duke e bërë atë dukshëm më efikas. Nxjerrja me ultratinguj përmirëson transferimin e masës dhe prish qelizat për të lëshuar substanca bioaktive të synuara në tretës, duke rezultuar në rendimente më të larta të nxjerrjes në krahasim me…

https://www.hielscher.com/hexane-extraction-with-improved-efficiency-by-ultrasonication.htm

Ultrasonicator UP100H është një homogjenizues laboratorik që përdoret shpesh për përgatitjen e mostrave të pllakave të kulturës qelizore.

Transformimi gjenetik në qelizat bimore duke përdorur ultratinguj

Transformimi i ndërmjetësuar nga Agrobacterium i Asistuar nga Sonication (SAAT) është një metodë efikase për të infektuar qelizat bimore me gjene të huaj duke përdorur Agrobacterium si transportues. Kavitacioni tejzanor shkakton sonoporim, i cili mund të përshkruhet si mikro-plagosje e synuar e indeve bimore. Nëpërmjet këtyre tejzanor krijon mikro-plagë, ADN dhe…

https://www.hielscher.com/genetic-transformation-in-plant-cells-using-ultrasonics.htm

VialTweeter Sonicator është një nga ultrasonikët më të përdorur për fragmentimin efikas dhe të besueshëm të alfa-sinukleinës.

Fragmentimi Alfa-Synuklein duke përdorur Sonicatorin VialTweeter

Fibrilet dhe shiritat e α-sinukleinës janë të fragmentuara në kërkimin shkencor për të gjeneruar copa fibrile më të vogla apo edhe molekula individuale të proteinave, të cilat mund të analizohen më lehtë duke përdorur teknika të ndryshme eksperimentale. VialTweeter Sonicator është një nga ultrasonikët më të përdorur…

https://www.hielscher.com/alpha-synuclein-fragmentation-using-the-vialtweeter-sonicator.htm

Sonicator i tipit sondë UP200St i pajisur me sonotrode S26d2 përdoret për të sonifikuar një shishkë

Pajisje laboratorike tejzanor

Sonikatorët e laboratorit Hielscher janë kompakt, të lehtë për t'u përdorur dhe jashtëzakonisht të gjithanshëm. Ato mund të përdoren për përpunimin e një sërë materialesh organike dhe inorganike në një gamë të gjerë vëllimesh. Homogjenizues të fuqishëm tejzanor janë në dispozicion për intensive direkte dhe indirekte…

https://www.hielscher.com/lab.htm

Ultrasonicator UP400St është një ekstraktues me ultratinguj i përdorur gjerësisht për izolimin e përbërjeve bioaktive nga materialet bimore.

Ekstraktimi tejzanor – I gjithanshëm dhe i përdorshëm për çdo material botanik

A mund ta përdor ultratingullin tim të tipit sondë për nxjerrjen e kanabisit dhe psilocibinës? Përgjigja është: Po! Ju mund të përdorni ultratingullin tuaj për lëndë të para të shumta të ndryshme për të prodhuar ekstrakte me cilësi të lartë. Bukuria e teknikës së ekstraktimit me ultratinguj qëndron në përputhshmërinë e saj…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-versatile-and-usable-for-any-botanical-material.htm

Kupa tejzanor për sonikimin e njëtrajtshëm dhe intensiv të deri në 5 tubave të mbyllur dhe flakoneve për homogjenizim uniform dhe të shpejtë të mostrës sterile.

Kornizë tejzanor

Hielscher Ultrasonic CupHorn është kupa tejzanor më i avancuar në botë. Intensiteti tejzanor i Hielscher CupHorn tejkalon banjot konvencionale tejzanor me një mijë herë. Kontrolli i saktë dhe lehtësia ndaj përdorimit sigurojnë rezultate të besueshme dhe të përsëritshme dhe funksionim të rehatshëm. Kjo është arsyeja pse…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-cuphorn.htm

Ultrasonikët janë të besueshëm dhe efikas në prodhimin e emulsioneve me madhësi nën mikron dhe nano.

Nanoemulsioni Cannabis Oil / CBD nga Ultrasonics

Bërja e nanoemulsioneve të qarta dhe të tejdukshme të kanabisit është një sfidë e vërtetë. Emulsifikuesit tejzanor janë një teknikë shumë efikase për të prodhuar kanabinoidë të qartë dhe të qëndrueshëm për një kohë të gjatë nanoemulsioni që kapsulojnë. CBD, CBG ose THC e nano-emulsifikuar në mënyrë tejzanore kanë një biodisponibilitet dukshëm më të lartë. Bëni Nano-Emulsione CBD duke përdorur një…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-cannabis-oil-emulsion.htm

Homogjenizues industrial tejzanor me reaktor me qeliza rrjedhëse

Homogjenizues – Parimi i Punës, Përdorimi dhe Zgjerimi

Homogjenizuesit janë një lloj mikserësh, të cilët aplikojnë forca mekanike për të përzier, emulsifikuar, shpërndarë dhe shpërndarë sistemet lëng-lëng dhe solid-lëng. Në varësi të modelit të homogjenizuesit, qethja rrotulluese, hundëzat ose ultrazërit me fuqi të lartë përdoren për të krijuar forcat e nevojshme për t'u shpërbërë…

https://www.hielscher.com/homogenizers-working-principle-use-and-scale-up.htm

Nxjerrja e grupit tejzanor të alkaloideve nga materiali bimor duke përdorur sondën tejzanor UP400St.

Nxjerrja dhe ruajtja tejzanor

Nxjerrja dhe ruajtja me ultratinguj përdor përdorimin e ultrazërit të fuqisë për shpërbërjen e strukturave qelizore (lizë). Thyerja e qelizave me ultratinguj rezulton në nxjerrjen shumë efikase të komponimeve brendaqelizore si dhe në inaktivizimin mikrobik. Për shkak të avantazheve të shumta, ultratingulli përdoret gjerësisht…

https://www.hielscher.com/extraction_01.htm

Reaktor me grup tejzanor për përpunimin industrial të ushqimit si homogjenizimi, nxjerrja ose pasterizimi.

Industri specifike tejzanor Zgjidhje

Pajisjet Hielscher tejzanor janë përdorur në shumë industri, të tilla si lëndë djegëse të rinovueshme & biomasa, ushqimi & pije, bojë & bojë, veshje, tela dhe kabllo, ose përpunim kimik. Rritja e algave dhe nxjerrja e vajit të algave pajisjet tejzanor Hielscher aplikohen në të vazhdueshme…

https://www.hielscher.com/industries.htm

Sistem shpërndarës tejzanor 7kW për prodhimin e grafikëve inline (Kliko për ta zmadhuar!)

Reaksionet sonokimike dhe sinteza

Sonokimia është aplikimi i ultrazërit në reaksionet dhe proceset kimike. Mekanizmi që shkakton efekte sonokimike në lëngje është fenomeni i kavitacionit akustik. Pajisjet laboratorike dhe industriale tejzanor Hielscher përdoren në një gamë të gjerë procesesh sonokimike. Tejzanor…

https://www.hielscher.com/sonochem_01.htm

Emulsifikimi me ultratinguj: Ultratingulli me fuqi është një metodë e besueshme dhe efikase për përgatitjen e nano-emulsioneve.

Emulsione vaj-në-ujë

Një emulsion përbëhet nga dy lëngje të papërziershme, të cilat janë të shpërndara imët në njëri-tjetrin. Për emulsionet vaj në ujë, faza vajore (faza e shpërndarë) përzihet në mënyrë të barabartë në fazën ujore (faza e vazhdueshme). Emulsifikuesit tejzanor janë të vendosur mirë për të përgatitur emulsione vaj në ujë…

https://www.hielscher.com/oil-in-water-emulsions.htm

Homogjenizues industrial tejzanor me reaktor me qeliza rrjedhëse

Reaktorët e rrjedhës tejzanor – Dizajni, Aplikimet dhe Avantazhet

Reaktorët tejzanor lejojnë një trajtim të vazhdueshëm në linjë të lëngjeve dhe llumeve duke aplikuar valë të fuqishme ultratinguj. Reaktorët tejzanor përdoren për homogjenizimin, përzierjen, emulsifikimin, shpërndarjen, nxjerrjen, shpërbërjen e qelizave, pasterizimin, degazifikimin, shpërbërjen dhe intensifikimin e reaksioneve kimike si sinteza.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-flow-reactors-design-applications-and-advantages.htm

Sistemi industrial i ekstraktimit me ultratinguj me 16 kW për prodhim të vazhdueshëm inline të ekstrakteve botanike të cilësisë së lartë nga përdorimi i ujit si tretës ekstraktues.

Nxjerrja e ujit me efikasitet të lartë duke përdorur ultratinguj të energjisë

Nxjerrja e ujit të përbërjeve botanike (p.sh. nxjerrja e ujit të ftohtë ose të nxehtë, nxjerrja e ujit nën presion dhe nxjerrja e ujit nënkritik) mund të përmirësohet në mënyrë efikase me anë të ultrazërit. Nxjerrja e ujit me ndihmën e ultrazërit jo vetëm që jep rendimente më të larta dhe redukton kohën e përpunimit, por edhe rezultate…

https://www.hielscher.com/highly-efficient-water-extraction-using-power-ultrasound.htm

Sonda tejzanor UP400St për nxjerrjen e artemisininës nga Artemisia annua trichomes.

Nxjerrja shumë efikase e artemisininës me sonifikim

Artemisinina mund të nxirret në mënyrë efikase duke përdorur sonikacion me performancë të lartë. Nxjerrja me ultratinguj jep rendiment shumë të lartë të artemisininës duke përdorur tretës të butë. Procesi i nxjerrjes duke aplikuar ultratinguj është përshpejtuar në mënyrë drastike. Kushtet e përpunimit në nxjerrësit tejzanor janë saktësisht të kontrollueshme, gjë që lejon…

https://www.hielscher.com/highly-efficient-artemisinin-extraction-with-sonication.htm

Ultratingulli është një metodë shumë efikase për prodhimin e skizofilanit me peshë të ulët molekulare të shkallës farmaceutike.

Strategjitë për rendimentet më të larta në nxjerrjen botanike

Për të prodhuar ekstrakte të cilësisë premium nga botanikë me efikasitet të lartë, dmth me rendiment të lartë të ekstrakteve të cilësisë premium brenda një kohe të shkurtër nxjerrjeje, kërkohet një teknikë ekstraktimi me performancë të lartë. Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë që intensifikon procesin, e cila lejon përdorimin…

https://www.hielscher.com/strategies-for-higher-yields-in-botanical-extraction.htm

Procesor ultrasonik me performancë të lartë UIP2000hdT 2 kW i kombinuar me ekstruder me dy vida

Riciklimi i gomës së gomave me ultratinguj me performancë të lartë

Goma e mbeturinave të gomave është një material toksik, i pabiodegradueshëm duke e bërë asgjësimin e tij një problem mjedisor dhe ekonomik. Devulkanizimi tejzanor është një metodë e shpejtë dhe efikase për të ricikluar gomat e mbeturinave të gomave duke lejuar ripërdorimin e gomave të mbeturinave. Riciklimi tejzanor i gomës së gomave është relativisht…

https://www.hielscher.com/tire-rubber-recycling-with-high-performance-ultrasound.htm

MultiSonoReactor MSR-4 për sonikacion të madh të hidridit të magnezit

Hidridi i magnezit me madhësi nano si ruajtje efikase e hidrogjenit

Sonication aplikohet në hidridin e magnezit në mënyrë që të përshpejtojë hidrolizën e hidridit të magnezit për të përmirësuar gjenerimin e hidrogjenit. Për më tepër, hidridi i magnezit me nanostrukturë ultrasonike, p.sh. nanogrimcat MgH2, tregojnë kapacitet të përmirësuar të ruajtjes së hidrogjenit. Hidridi i magnezit për ruajtjen e hidrogjenit Hidridi i magnezit, MgH2,…

https://www.hielscher.com/magnesium-hydride-synthesis-via-hydrolysis.htm

Ekran me prekje me ngjyrë të pajisjes tejzanor UP400St

mbështetje – Kontrolloni Software Upgrade

Mbështetje - Kontrollo përditësimin e softuerit I nderuar klient, pajisja juaj ultrasonike mund të kualifikohet për një përditësim falas të softuerit. Nëse po, ne sugjerojmë fuqimisht të përdorni këtë mundësi për të mbajtur njësinë tuaj të përditësuar dhe për të përdorur çdo përmirësim dhe shtesë…

https://www.hielscher.com/ssuc.htm

Ultrasonikator i tipit sondë UP400St për shpërndarjen e nanogrimcave të tilla si nanotrombocitet grafeni në një suspension ujor të qëndrueshëm.

Tejzanor shpërndarjen dhe Deagglomeration

Shpërndarja dhe deagglomerimi i lëndëve të ngurta në lëngje është një aplikim i rëndësishëm i ultrazërit të fuqisë dhe sonikatorëve të tipit sonda. Kavitacioni tejzanor gjeneron qethje jashtëzakonisht të lartë që thyen aglomeratet e grimcave në grimca të vetme të shpërndara. Për shkak të forcave të tij të larta prerëse të fokusuara në nivel lokal,…

https://www.hielscher.com/disperse.htm

Sistem ultrasonikator industrial për bluarje në linjë dhe shpërndarje të pigmenteve dhe ngjyruesve. proceset.

Prodhimi i ngjyruesit duke përdorur shpërndarës me performancë të lartë

Prodhimi i ngjyruesve dhe suspensioneve të pigmentit kërkon shpërndarje dhe përzierje të besueshme. Homogjenizuesit tejzanor janë shumë efikas kur bëhet fjalë për prodhimin e grupeve master të lëngshme dhe të ngjashme me pastën dhe pezullimeve ngjyruese. Të disponueshëm në çdo shkallë prodhimi industrial, dispersuesit tejzanor përmirësohen…

https://www.hielscher.com/colorant-manufacturing-using-high-performance-dispersers.htm

VialTweeter mund të mbajë deri në 10 shishe provë të zakonshme për përgatitjen e njëkohshme të mostrës me ultratinguj

Protokolli për Inaktivimin e Koronavirusit SARS-CoV-2 me Sonication

Hielscher VialTweeter është një njësi unike e përgatitjes tejzanor me shumë mostra, e cila përdoret për të çaktivizuar koronavirusin SARS-COV-2. VialTweeter ju lejon të përgatitni deri në 10 shishe mostrash në të njëjtën kohë dhe në këtë mënyrë është njësia ideale për përpunimin masiv të mostrës. Inaktivizimi…

https://www.hielscher.com/protocol-for-sars-cov-2-coronavirus-inactivation-with-sonication.htm

Hielscher Ultrasonics Logo

Politika e privatësisë

Kjo politikë e privatësisë është përpiluar për t'u shërbyer më mirë atyre që janë të shqetësuar me mënyrën se si "Informacioni i tyre i identifikueshëm personal" (PII) përdoret në internet. PII, siç përshkruhet në ligjin e SHBA-së për privatësinë dhe sigurinë e informacionit, është informacion që mund të përdoret…

https://www.hielscher.com/privacy-policy.htm

Homogjenizues inline tejzanor për pasterizimin e lëngjeve, qumështit dhe vezëve të lëngshme

Ultratinguj në industrinë ushqimore

Aplikimi i ultrazërit të fuqisë përdoret për aplikime të shumta në përpunimin e ushqimit, duke përfshirë nxjerrjen, homogjenizimin, pasterizimin dhe fermentimin. Si një trajtim jo termik, ultratingulli përmirëson proceset e prodhimit të ushqimit me rendimente më të larta, cilësi më të lartë, profile të përmirësuara të lëndëve ushqyese dhe shije.…

https://www.hielscher.com/food_01.htm

Ultrasonikët me performancë të lartë janë eksfolim i besueshëm dhe shumë efikas i nanofletave të paprekura si grafeni, monoshtresat e oksidit të rutenit dhe borofeni në prodhim të vazhdueshëm në linjë.

Nano fletët e oksidit të rutenit nëpërmjet eksfolimit me ultratinguj

Nanofletët me një shtresë të oksidit të rutenit mund të prodhohen në mënyrë efikase duke përdorur ultratinguj të tipit sonda. Përparësitë kryesore të eksfolimit me nanofletë tejzanor janë efikasiteti i procesit, rendimenti i lartë, trajtimi i shkurtër dhe funksionimi i lehtë dhe i sigurt. Për shkak të efikasitetit të lartë dhe cilësisë së lartë të nanofletave të prodhuara, ultratingulli është…

https://www.hielscher.com/ruthenium-oxide-nanosheets-via-ultrasonic-exfoliation.htm

Ultrasonikatori UIP4000hdT është një nxjerrës i fuqishëm për prodhimin industrial të pektinës.

Rendimentet më të larta të pektinës me nxjerrjen tejzanor

Nxjerrja me ultratinguj rezulton në rendimente të larta të pektinave me cilësi të lartë. Duke përdorur sonikacion, pektina të vlefshme mund të prodhohen në mënyrë efikase nga mbetjet e frutave (p.sh., nënproduktet nga përpunimi i lëngjeve) dhe lëndë të tjera të para biologjike. Nxjerrja me ultratinguj e pektinës i kalon teknikat e tjera të nxjerrjes duke prodhuar…

https://www.hielscher.com/higher-pectin-yields-with-ultrasonic-extraction.htm

Sonicizimi duke përdorur një sondë tejzanor është një metodë efikase për të eksfoluar nanofletët e grafenit me një shtresë dhe për t'i shpërndarë ato në mënyrë uniforme. Funksionalizimi tejzanor lejon prodhimin e grafenit të shpërndarjes në ujë.

Lyerje tejzanor e Graphene ujit të shpërndarë

Nano fletët e grafenit me një dhe dy shtresa mund të prodhohen me shpejtësi nëpërmjet eksfolimit tejzanor me xhiro të lartë dhe me kosto të ulët. Grafeni i eksfoluar në mënyrë tejzanor mund të funksionalizohet me biopolimere në mënyrë që të përftohet grafeni që shpërndahet në ujë. Me anë të kavitacionit tejzanor, grafeni i sintetizuar mund…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-exfoliation-of-water-dispersible-graphene.htm

Homogjenizuesi tejzanor UP200Ht i montuar në një stendë përdoret në aplikime të shumta në kërkime, industri dhe prodhim.

Zgjidhje buferike të përgatitura me ultratinguj

Tamponët e lizës mund të përgatiten në mënyrë efikase dhe të shpejtë duke përdorur homogjenizues të indeve tejzanor. Meqenëse ultrasonikët janë një mjet i ëndrrave për përzierjen, shpërbërjen dhe shpërndarjen, ato lejojnë një përgatitje të besueshme dhe miqësore për përdoruesit e tamponëve të lizës. Përgatitja me ultratinguj e tamponëve të lizës tejzanor…

https://www.hielscher.com/buffer-solutions-prepared-with-ultrasonication.htm

Përgatitja tejzanor e nanosuspensioneve është një teknikë efikase për prodhimin e formulimeve farmaceutike me biodisponibilitet të rritur.

Pse Nanoformulated Medicines?

Nanoemulsionet tejzanor shquhen si bartës të ilaçeve për shkak të një kapaciteti tretshmërie dukshëm më të lartë se solucionet e thjeshta të micelës. Stabiliteti i tyre termodinamik ofron përparësi ndaj sistemeve të paqëndrueshme si emulsionet, dispersionet dhe pezullimet me madhësi makro. Ultrasonikët Hielscher përdoren për të përgatitur nanoemulsione me…

https://www.hielscher.com/why-nanoformulated-medicines.htm

Homogjenizuesit inline me prerje të lartë tejzanor përdoren për përpunimin industrial të bojrave, pigmenteve, bojërave, ushqimeve & pijeve si dhe kozmetikës

Përzierësit tejzanor në linjë me prerje të lartë

Ultrasonikët me prerje të lartë për proceset e përzierjes në linjë ofrojnë avantazhe të ndryshme kur krahasohen me homogjenizuesit konvencionalë koloidë. Përdorimi i ultrazërit me fuqi të lartë për përzierje u mundëson mikserëve tejzanor Hielscher me prerje të lartë të prodhojnë pezullime dhe emulsione koloidale të shpërndara në mënyrë të njëtrajtshme në nano-rangun. Homogjenizuesit inline tejzanor mund…

https://www.hielscher.com/high-shear-inline-mixers.htm

Ultrasonikët me performancë të lartë janë eksfolim i besueshëm dhe shumë efikas i nanofletave të paprekura si grafeni, monoshtresat e oksidit të rutenit dhe borofeni në prodhim të vazhdueshëm në linjë.

Shpërndarja e nanotubave të karbonit në bojëra të printueshme 3D

Një shpërndarje uniforme e CNT-ve në bojërat e printueshme 3D mund të përmirësojë vetitë e bojës dhe të mundësojë aplikime të reja në fusha të ndryshme. Ultratingulli i tipit sonda është një teknikë shpërndarëse shumë e besueshme për të prodhuar nanosuspensione të qëndrueshme të CNT-ve në polimere. Efiçente dhe e qëndrueshme…

https://www.hielscher.com/dispersion-of-carbon-nanotubes-in-3d-printable-inks.htm

Sistem sonoelektrokimik me sondë ultrasonike të izoluar elektrikisht si elektrodë për sintezën e nanogrimcave

Sinteza Sono-Elektrokimike e Nanopjeshtrave

Sinteza elektrokimike e nanogrimcave e promovuar në mënyrë ultrasonike është një rrugë shumë efikase dhe me kosto efektive për të prodhuar nanogrimca me cilësi të lartë në shkallë të gjerë. Sinteza sono-elektrokimike, e njohur gjithashtu si sonoelectrodeposition, lejon përgatitjen e nanostrukturave të materialeve dhe formave të ndryshme. Sinteza Sonoelektrokimike dhe…

https://www.hielscher.com/sono-electrochemical-synthesis-of-nanoparticles.htm

Reaktor tejzanor për eksfolimin e grafenit.

Tejzanor Prodhimi i përçueshëm Bojëra në shkallë të madhe

Nanogrimcat e shpërndara në mënyrë të njëtrajtshme si argjendi, grafeni ose CNT-të me një madhësi grimcash të përshtatura saktësisht janë thelbësore për prodhimin e bojërave me përçueshmëri të lartë. Shpërndarësit e fuqishëm tejzanor lejojnë sintetizimin, deaglomerimin dhe shpërndarjen e nanogrimcave metalike (p.sh. Ag), me bazë karboni (p.sh. CNT, grafen) si…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-production-of-conductive-inks-on-large-scale.htm

Homogjenizuesi ultrasonik i desktopit UIP1000hdT është një përpunues ushqimi që përdoret për emulsifikimin dhe stabilizimin e vezëve të lëngshme dhe vezëve kremoze të pijeve.

Ultrasonics: Aplikime dhe Proceset

Ultratingulli është një metodë e përpunimit mekanik që krijon kavitacion akustik dhe forca fizike shumë intensive. Prandaj, ultrasonikët përdoren për aplikime të shumta si përzierja, homogjenizimi, bluarja, shpërndarja, emulsifikimi, nxjerrja, degazimi dhe reaksionet sono-kimike. Më poshtë, do të mësoni gjithçka rreth…

https://www.hielscher.com/technolo.htm

Kupa tejzanor për sonikimin e njëtrajtshëm dhe intensiv të deri në 5 tubave të mbyllur dhe flakoneve për homogjenizim uniform dhe të shpejtë të mostrës sterile.

Sinteza e peptideve u bë efikase duke përdorur sonication

Sinteza e Peptideve në Fazën e Ngurtë (SPPS) është metoda e zakonshme për sintezën e peptideve. Ultratingulli është një mjet i besueshëm për të intensifikuar sintezën e peptideve të fazës së ngurtë duke rezultuar në rendimente më të larta, pastërti të përmirësuar, pa racemizim dhe shpejtësi të reagimit të përshpejtuar ndjeshëm. Hielscher Ultrasonics ofron të ndryshme…

https://www.hielscher.com/peptide-synthesis-made-efficient-using-sonication.htm

Mësoni më shumë rreth nxjerrjes së proteinave me ultratinguj nga ushqimi i insekteve!

Vaksina intranazale e nano-kapsuluar kundër S. Pneumoniae me ultratinguj

Bartësit e barnave me bazë nanogrimcash janë një teknologji në zhvillim, e cila lejon formulimin e sistemeve të dhënies së vaksinave me një shkallë të lartë mbrojtjeje ndaj sëmundjeve të ndryshme. Emulsifikimi dhe kapsulimi tejzanor është një metodë shumë efikase për përgatitjen e bartësve të barnave të ngarkuara me nano-strukturë, siç janë nanogrimcat,…

https://www.hielscher.com/nano-encapsulated-intranasal-vaccine-against-s-pneumoniae-with-ultrasonics.htm

dmini

Prodhimi i Nanospheres Biodegradable

Mikro- dhe nanosferat e biodegradueshme mund të prodhohen në një proces të vazhdueshëm, pa kontakt dhe pa kontaminim, i cili mund të përdoret lehtësisht në kushte sterile. Hyrje Mikro- dhe nanosferat e biodegradueshme (MS, NS) të bëra nga poli(laktid-koglikolid) (PLGA) ose materiale të tjera janë një ilaç shumë i fuqishëm.…

https://www.hielscher.com/nano_02.htm

Mësoni më shumë rreth nxjerrjes së proteinave me ultratinguj nga ushqimi i insekteve!

Prodhimi biosintetik i Oligosakarideve të Qumështit Njerëzor

Biosinteza e oligosakarideve të qumështit të njeriut (HMOs) nëpërmjet fermentimit ose reaksioneve enzimatike është një proces kompleks, konsumues dhe shpesh me rendiment të ulët. Ultratingulli rrit transferimin e masës midis substratit dhe fabrikave të qelizave dhe stimulon rritjen dhe metabolizmin e qelizave. Në këtë mënyrë, sonication intensifikon fermentimin…

https://www.hielscher.com/human-milk-oligosaccharides.htm

Rezervuar tejzanor i trazuar për përpunimin e serisë

Miksera me rreptësi të lartë për prodhimin e kafshëve shtëpiake

Prodhimi i ushqimit për kafshët shtëpiake kërkon pajisje të besueshme përzierjeje me prerje të lartë për të përgatitur përzierje homogjene të përbërësve të ndryshëm. Përzierësit tejzanor sigurojnë forca prerëse ultra të larta që mund të përpunojnë llucë dhe brumë shumë viskozë. Për më tepër, miksera tejzanor përdoren për të prodhuar nano-emulsione të qëndrueshme dhe për të…

https://www.hielscher.com/high-shear-mixers-for-pet-food-manufacturing.htm

Valët ultratinguj me fuqi të lartë përdoren për të rikuperuar materialet aktive nga elektrodat e baterisë. Shpërndarja e elektrodës tejzanor e bën rikuperimin e materialeve të ripërdorshme nga bateritë më të shpejtë, të gjelbër dhe dukshëm më pak me energji intensive.

Riciklimi i elektrodave – Shumë efikas me shtrembërim tejzanor

Shpërthimi tejzanor i elektrodave mundëson rikuperimin e materialeve aktive si litiumi, nikeli, mangani, kobalti etj. brenda sekondave. Në këtë mënyrë, shtrydhja e elektrodës tejzanor e bën rikuperimin e materialeve të ripërdorshme nga bateritë më të shpejtë, të gjelbër dhe dukshëm më pak me energji intensive. Hulumtimet tashmë janë vërtetuar…

https://www.hielscher.com/electrode-recycling-highly-efficient-with-ultrasonic-delamination.htm

Emulsifikimi tejzanor përdoret për të prodhuar produkte për kujdesin e lëkurës si kremra dhe losione me një ngarkesë të lartë substancash aktive.

Formulimi i produktit të bukurisë së pastër me ultratinguj

Përbërësit natyralë, organikë (INCI) të kombinuara me efektivitet dhe biodisponueshmëri të lartë janë tiparet e produkteve inovative të bukurisë së pastër. Ultratingulli përdoret si teknikë shumë efikase dhe e besueshme për përzierjen, përzierjen, shpërndarjen, nano-emulsifikimin dhe nano-kapsulimin e përbërësve kozmetikë. Pse duhet të përdorni…

https://www.hielscher.com/clean-beauty-product-formulation-with-ultrasonics.htm

Nanotubat e nitridit të borit (BNNTs) mund të sintetizohen duke përdorur sonikacion

Nanotubat e nitritit të borit – Shkëputet dhe shpërndahet duke përdorur Sonication

Ultratingulli aplikohet me sukses në përpunimin dhe shpërndarjen e nanotubave të nitridit të borit (BNNTs). Sonicizimi me intensitet të lartë siguron zbërthim dhe shpërndarje homogjene në solucione të ndryshme dhe në këtë mënyrë është një teknikë thelbësore përpunimi për të inkorporuar BNNT-të në solucione dhe matrica. Përpunimi me ultratinguj…

https://www.hielscher.com/boron-nitride-nanotubes-exfoliated-and-dispersed-using-sonication.htm

Kavitacioni tejzanor promovon ndërlidhjen dhe polimerizimin gjatë sintezës së hidrogelit dhe nanogelit (nanokompozit hidrogel). Dispersioni tejzanor lehtëson shpërndarjen uniforme të nanomaterialeve për fabrikimin e hidrogelit hibrid.

Prodhimi i favorshëm i Hydrogel përmes Ultrasonication

Sonication është një teknikë shumë efikase, e besueshme dhe e thjeshtë për përgatitjen e hidrogeleve me performancë të lartë. Këto hidrogele ofrojnë veti të shkëlqyera të materialit si kapacitetet absorbuese, viskoelasticiteti, forca mekanike, moduli i ngjeshjes dhe funksionet e vetë-shërimit. Polimerizimi dhe shpërndarje tejzanor për prodhimin e hidrogelit…

https://www.hielscher.com/advantageous-hydrogel-production-via-ultrasonication.htm

UP400St për shpërndarjen e nanogrimcave në nanofluide.

Sinteza tejzanor e polimerëve të shtypur molekularisht (MIP)

Polimeret e ngulitur në mënyrë molekulare (MIPs) janë receptorë të projektuar artificialisht me një selektivitet dhe specifikë të paracaktuar për një strukturë të caktuar molekule biologjike ose kimike. Ultratingulli mund të përmirësojë rrugë të ndryshme sinteze të polimereve të stampuar molekularisht duke e bërë polimerizimin më efikas dhe të besueshëm. Çfarë…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-synthesis-of-molecularly-imprinted-polymers-mips.htm

Ultratingulli është një teknikë e shpejtë dhe e besueshme për të prodhuar liposome superiore, nanoliposome dhe transportues lipidësh të strukturuar nano.

Formulimi tejzanor i transportuesve të narkotikëve të nanostrukturuar

Transportuesit e lipideve me nanostrukturë (NLCs) janë një formë e avancuar e sistemeve të shpërndarjes së barnave me përmasa nano që paraqesin një bërthamë lipide dhe një guaskë të tretshme në ujë. NLC-të kanë një stabilitet të lartë, mbrojnë bio-molekulat aktive kundër degradimit dhe ofrojnë çlirim të qëndrueshëm të barit. Ultratingulli është një…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-formulation-of-nanostructured-lipid-drug-carriers.htm

Sinteza gjelbër sonochemike e NP-ve argjendi. (Kliko per te zmadhuar!)

Rruga e Gjelbër Sonochemical në Nanoparticulat e Argjendtë

Nanogrimcat e argjendit (AgNP) janë nanomateriale të përdorura shpesh për shkak të vetive të tyre anti-mikrobike, vetive optike dhe përçueshmërisë së lartë elektrike. Rruga sonokimike duke përdorur kappa carrageenan është një metodë sinteze e thjeshtë, e përshtatshme dhe miqësore me mjedisin për përgatitjen e nano grimcave të argjendit. κ-carrageenan…

https://www.hielscher.com/green-sonochemical-route-to-silver-nanoparticles.htm

UIP2000hdT - tejzanor 2kW për procese të lëngshme-solide.

CNT-të shpërndara në mënyrë të njëtrajtshme nga Ultrasonication

Për të shfrytëzuar funksionalitetet e jashtëzakonshme të nanotubave të karbonit (CNT), ato duhet të shpërndahen në mënyrë homogjene. Shpërndarësit tejzanor janë mjeti më i zakonshëm për shpërndarjen e CNT-ve në suspensione ujore dhe me bazë tretës. Teknologjia e shpërndarjes tejzanor krijon energji mjaftueshëm të lartë të prerjes për të arritur…

https://www.hielscher.com/uniformly-dispersed-nanotubes-by-sonication.htm

Sonicator UIP1500hdT me qelizë rrjedhëse për kristalizimin e brendshëm dhe precipitimin e lëndëve të ngurta kristalore, amorfe

Tejzanor shpërndarjen e Nanotubes karboni (CNT)

Nanotubat e karbonit janë të fortë dhe fleksibël, por shumë kohezivë. Ato janë të vështira për t'u shpërndarë në lëngje, të tilla si ujë, etanol, vaj, polimer ose rrëshirë epokside. Ultratingulli është një metodë efektive për të marrë nanotuba karboni diskrete - me një shpërndarje të vetme. Nanotubat e karbonit…

https://www.hielscher.com/nano_03.htm

UIP2000hdT - tejzanor 2kW për procese të lëngshme-solide.

Prodhimi tejzanor i celulozës Nano-Strukturore

Nanoceluloza është një aditiv me performancë të lartë i cili përdoret me sukses si modifikues i reologjisë, agjent përforcues dhe aditiv në materiale dhe aplikime të shumëfishta me performancë të lartë. Fibrilet me nano-strukturë mund të izolohen në mënyrë shumë efikase nga çdo burim që përmban celulozë nëpërmjet homogjenizimit dhe bluarjes me ultratinguj me fuqi të lartë.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-production-of-nano-structured-cellulose.htm

Fragmentimi tejzanor i ADN-së përdoret shpesh si hap i përgatitjes së mostrës në Sekuencën e Gjeneratës së ardhshme (NGS)

Ultrasonik DNA prerje

Gjatë prerjes së ADN-së dhe ARN-së, molekulat e ADN-së ndahen në copa më të vogla. Fragmentimi i ADN/ARN-së është një nga hapat e rëndësishëm të përgatitjes së mostrës që kërkohet për të krijuar biblioteka për sekuencën e gjeneratës së ardhshme (NGS). Prerja tejzanor e ADN-së përdor forcat e…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-dna-shearing.htm

Sistemi i shpërndarjes tejzanor prej 2x UIP1000hdT me një fuqi totale përpunuese 2 kW me ultratinguj për pigmentet me madhësi nano si nano-silicë

Ultratinguj në formulimin e veshjes

Komponentë të ndryshëm, të tillë si pigmentet, mbushësit, aditivët kimikë, ndërlidhësit dhe modifikuesit e reologjisë hyjnë në formulimet e veshjes dhe bojës. Ultratingulli është një mjet efektiv për shpërndarjen dhe emulsifikimin, deagglomerimin dhe bluarjen e përbërësve të tillë në veshje. Ekografia përdoret në…

https://www.hielscher.com/coatings_01.htm

Ultrasonikator UIP2000hdT me reaktor inline sonokimik për aplikime sonokimike shumë efikase si sono-kataliza dhe sono-sinteza.

Sinteza dhe funksionalizimi i zeoliteve duke përdorur sonifikimin

Zeolitet duke përfshirë nano-zeolitë dhe derivatet e zeolitit mund të sintetizohen, funksionalizohen dhe deaglomerohen në mënyrë efikase dhe të besueshme duke përdorur ultratinguj me performancë të lartë. Sinteza dhe trajtimi tejzanor i zeolitit e kalon sintezën konvencionale hidrotermale për nga efikasiteti, thjeshtësia dhe shkallëzueshmëria e thjeshtë lineare për prodhim të madh. Zeolite të sintetizuara me ultratinguj…

https://www.hielscher.com/synthesis-and-functionalization-of-zeolites-using-sonication.htm

reshje banert

Procesi tejzanor i reshjeve

Grimcat, p.sh. nanogrimcat mund të gjenerohen nga poshtë-lart në lëngje me anë të reshjeve. Në këtë proces, një përzierje e mbingopur fillon të formojë grimca të ngurta nga materiali shumë i koncentruar që do të rritet dhe në fund do të precipitojë. Për të kontrolluar…

https://www.hielscher.com/precipitation_01.htm

Pyrolysis tejzanor spray është një teknikë efikase për të sintetizuar grimcat nano dhe për t'i depozituar ato si shtresa të hollë të filmit. (Kliko per te zmadhuar!)

Tejzanor Spray Pyrolysis

Piroliza me spërkatje me ultratinguj (USP) është një nga teknikat e rëndësishme për të sintetizuar nano materiale dhe për të veshur nënshtresat me veshje të hollë filmi. Spërkatja dhe atomizimi me ultratinguj mundëson kontroll të plotë të procesit duke rezultuar në prodhim homogjen me cilësi të lartë. Piroliza me spërkatje tejzanor shkëlqen…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-spray-pyrolysis.htm

Ultrasonikët janë të besueshëm dhe efikas në prodhimin e emulsioneve me madhësi nën mikron dhe nano.

Tejzanor Nano-Emulsification për Mikrokapsulim para Spray-Tharje

Për të mikrokapsuluar përbërësit aktivë nëpërmjet tharjes me spërkatje, duhet të përgatitet një mikro- ose nanoemulsion i qëndrueshëm me madhësi të imët. Emulsifikimi tejzanor është një teknikë e lehtë dhe e besueshme për të prodhuar mikro- dhe nano-emulsione të qëndrueshme si surfaktant alternativ, biopolimerë të tillë si çamçakëz arabi ose WPI…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-nano-emulsification-for-microencapsulation-before-spray-drying.htm

Reaktor tejzanor për eksfolimin e borofenit në shkallë të gjerë. Reaktori inox është i pajisur me një ultrasonikator të fuqishëm industrial 2000 watts (20 kHz).

Sinteza e borofenit tejzanor në shkallë industriale

Borofeni, një derivat nanostrukturor dydimensional i borit, mund të sintetizohet në mënyrë efikase nëpërmjet një eksfolimi tejzanor të lehtë dhe me kosto të ulët. Eksfolimi tejzanor i fazës së lëngshme mund të përdoret për të prodhuar sasi të mëdha nanofletë borofeni me cilësi të lartë. Teknika e eksfolimit me ultratinguj përdoret gjerësisht për…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-borophene-synthesis-on-industrial-scale.htm

UP400St për shpërndarjen e nanogrimcave në nanofluide.

Si të bëni nanofluide

Një nanofluid është një lëng i projektuar që përbëhet nga një lëng bazë që përmban nanogrimca. Për sintezën e nanofluideve, kërkohet një teknikë homogjenizimi dhe deagglomerimi efikas dhe i besueshëm për të siguruar një shkallë të lartë të shpërndarjes uniforme. Shpërndarësit tejzanor janë…

https://www.hielscher.com/how-to-make-nanofluids.htm

Hielscher's MeatBuzzer tenderizes meat within seconds.

Mish tejzanor Tenderizing

Zbutja me ultratinguj e mishit është një metodë mekanike e shpejtë dhe e lehtë. Zbutja me ultratinguj përdoret me sukses në kuzhina dhe linja përpunimi industrial. Hielscher Ultrasonics ofron dy opsione: aparate sonike kompakte për zbutjen e lehtë dhe të përshtatshme në restorante. sisteme ultrasonike me fuqi të lartë…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-meat-tenderization.htm

Reaktori me rrjedhje tejzanor dhe sonotrode me fllanxhë lejojnë përpunim të vazhdueshëm

Tejzanor lagur-mulliri dhe Mikro-bluarje

Ultratingulli është një mjet efikas për bluarjen e lagësht dhe mikrobluarjen e grimcave. Përveç shpërndarjes dhe deaglomerimit, bluarja e lagësht është një aplikim i rëndësishëm i pajisjeve tejzanor Hielscher. Në veçanti për prodhimin e llumeve me madhësi superfine, ultratingulli ka shumë përparësi, kur…

https://www.hielscher.com/mill_01.htm

Zhvillimi i procesit tejzanor

Trajnimi dhe Shërbimi Teknik

Hielscher ofron shërbime të gjera për të mbështetur procesin tuaj tejzanor R&D, inxhinieri, testimi dhe optimizimi i procesit, si dhe trajnimi për mbështetjen e instalimit dhe mirëmbajtjen. Programet e shërbimit dhe trajnimit të Hielscher u kursejnë klientëve kohë dhe para. Një gamë e gjerë opsionesh shërbimesh janë…

https://www.hielscher.com/process_training.htm

Dispersioni tejzanor është një teknologji shumë efikase për zbërthimin dhe zbërthimin e nanogrimcave. Prandaj, ultrasonikët nga Hielscher Ultrasonics përdoren gjerësisht në industri për të prodhuar nanodispersione në shkallë më të madhe dhe pezullime të strukturuara nano.

Shpërndarje e besueshme e nanopartikujve për aplikime industriale

Ultratingulli me fuqi të lartë mund të shpërbëjë aglomeratet e grimcave efikase dhe të besueshme dhe madje të shpërbëjë grimcat primare. Për shkak të performancës së tij të shpërndarjes me performancë të lartë, ultrasonikët e tipit sonda përdoren si metodë e preferuar për të krijuar pezullime homogjene të nanogrimcave. Dispersion i besueshëm i Nanopartikulave me anë të ultrazërit Shumë industri…

https://www.hielscher.com/reliable-nanoparticle-dispersion-for-industrial-applications.htm

Ultrasonikët me performancë të lartë janë eksfolim i besueshëm dhe shumë efikas i nanofletave të paprekura si grafeni, monoshtresat e oksidit të rutenit dhe borofeni në prodhim të vazhdueshëm në linjë.

Lubrifikantë me funksione të përmirësuara nga nano grimcat

Vajrat lubrifikues mund të përfitojnë shumë nga nano-aditivët, të cilët ndihmojnë në reduktimin e fërkimit dhe konsumit. Sidoqoftë, është thelbësore që nano-aditivët si nanogrimcat, monoshtresat e grafenit ose nanosferat e lëvozhgës së bërthamës të shpërndahen në mënyrë uniforme dhe të vetme në lubrifikant. Dispersioni tejzanor është vërtetuar…

https://www.hielscher.com/lubricants-with-nanoparticle-improved-functionalities.htm

Konfigurimi i nxjerrjes tejzanor: UIP2000hdT (2000 watts) me ultratinguj të tipit sondë në një reaktor çeliku inox të klasës farmaceutike.

Nxjerrja e silymarinës nga gjemba e qumështit – Më efikase me ultratinguj

Silymarin është një ekstrakt i standardizuar nga farat e gjembaçit të qumështit dhe përmban kryesisht disa flavonolinjanë si silibina. Silymarin është i njohur për efekte të ndryshme medicinale dhe në këtë mënyrë përdoret në farmaceutikë dhe suplemente. Ekstraktimi me ultratinguj është provuar të jetë më i madhi…

https://www.hielscher.com/silymarin-extraction-from-milk-thistle-most-efficient-with-ultrasonication.htm

Hielscher's ultrasonic process lab is fully equipped for profound research work.

Teknologji e Përzierjes Ultrasonike për Farmacitë

Homogjenizuesit laboratorikë me ultratinguj lejojnë emulsifikim dhe shpërndarje të shpejtë dhe efikase të kremrave, locioneve, pomadave, suspensioneve dhe tinkturave. Ultratingulli i fuqisë është një teknikë e besueshme e komponimit për farmaceutikë me cilësi të lartë Për shkak të forcave intensive të prerjes kavitacionale, përzierja tejzanor rezulton në të jashtëzakonshme,…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-mixing-technology-for-pharmacies.htm

Disperser tejzanor janë në dispozicion nga pajisja e vogël handheld në sistemet e lartë-tejzanor industriale dhe tejzanor për përpunimin e volumit të madh (Kliko për ta zmadhuar!)

Tejzanor Ngrirja dhe Ice kristalizimin e produkteve ushqimore

Sonication rrit bërthamimin e kristaleve të akullit dhe siguron në këtë mënyrë një ngrirje dhe kontroll më të shpejtë mbi madhësinë e kristalit të akullit. Ultratingulli i fuqisë është i dobishëm për shumë procese të ngrirjes së ushqimit si kohë më të shkurtra të ngrirjes dhe çon në cilësi më të lartë të produktit. Ndihmuar me ultratinguj…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-freezing-and-ice-crystallization-of-food-products.htm

Përgatitja tejzanor e nanosuspensioneve është një teknikë efikase për prodhimin e formulimeve farmaceutike me biodisponibilitet të rritur.

Nanosuspensione farmaceutike me biodisponueshmëri të përmirësuar

Nanosuspensionet e përgatitura me sonikacion tregojnë një biodisponibilitet farmakologjik të përmirësuar ndjeshëm. Veçanërisht molekulat e barnave me tretshmëri të dobët në ujë, gjë që redukton disponueshmërinë e tij biologjike dhe fillimin e efektit, përfitojnë nga teknika e nanozimit të ultrazërit. Ultrasonication është përdorur reduktuar grimcat e drogës dhe kristalet në nanometër…

https://www.hielscher.com/pharmaceutical-nanosuspensions-with-improved-bioavailability.htm

Reaktor i trazuar tejzanor për aplikime sonokimike duke përfshirë reaksionet kimike të klikimit.

Kliko Kimi – Si të përmirësoni reagimet e klikimeve me sonication

Reaksionet kimike të klikimit, të tilla si reaksionet e cikloadditimit azid-alkin të katalizuar nga bakri (CuAAC) mund të përfitojnë shumë nga aplikimi i ultrazërit të fuqisë. Efektet sonokimike rrisin rendimentin dhe shkallën e konvertimit. Për më tepër, efikasiteti i përgjithshëm i reaksioneve kimike të klikimeve është përmirësuar. Si teknikë e…

https://www.hielscher.com/click-chemistry-how-to-enhance-click-reactions-with-sonication.htm

UP400St për shpërndarjen e nanogrimcave në nanofluide.

Ftohësit e bazuar në nanofluide termopërçuese

Nanofluidet e sintetizuara me ultratinguj janë ftohës efikasë dhe lëngje shkëmbyes nxehtësie. Nanomaterialet termopërçues rrisin ndjeshëm transferimin e nxehtësisë dhe kapacitetin e shpërndarjes së nxehtësisë. Sonicizimi është i vendosur mirë në sintezën dhe funksionalizimin e nanogrimcave termopërcjellëse, si dhe në prodhimin e qëndrueshëm me performancë të lartë…

https://www.hielscher.com/coolants-based-on-thermoconductive-nanofluids.htm

Sinteza elektrokimike tejzanor është një metodë shumë efikase për prodhimin e hidrogjenit. Trajtimi sono-elektrokimik promovon ndarjen e lidhjeve H – O – H me elektrolizë, një rrymë elektrike kalon nëpër ujë.

Depozitimi Sonoelektrokimik

Depozitimi sonoelektrokimik është teknikë sinteze, e cila kombinon sonokiminë dhe elektrokiminë, për një prodhim shumë efikas dhe miqësor ndaj mjedisit të nanomaterialeve. I njohur si i shpejtë, i thjeshtë dhe efektiv, depozitimi sonoelektrokimik lejon sintezën e kontrolluar nga forma të nanogrimcave dhe nanokompoziteve. Sono-Elektrodpozim i Nanogrimcave Për sonoelektrodepozicion…

https://www.hielscher.com/sonoelectrochemical-deposition.htm

Nxjerrja tejzanor kanabis në Glyerin

Disintegruesit tejzanor

Shpërbërja e qelizave është një detyrë e zakonshme në bioteknologji dhe në shumë aplikacione që përfshijnë përpunimin e qelizave dhe materialit ndërqelizor. Shpërbërësit tejzanor të qelizave janë efikas dhe të besueshëm, kur bëhet fjalë për thyerjen e murit qelizor ose membranave të qelizave bimore, indeve të gjitarëve,…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-disintegrators.htm

Ultrasonikator i tipit sondë UP400St për shpërndarjen e nanogrimcave të tilla si nanotrombocitet grafeni në një suspension ujor të qëndrueshëm.

Ultratinguj me energji për trajtimin e grimcave: Shënimet e aplikimit

Për të shprehur plotësisht karakteristikat e tyre, grimcat duhet të deaglomerohen dhe të shpërndahen në mënyrë të barabartë në mënyrë që sipërfaqja e grimcave të jetë e disponueshme. Forcat e fuqishme të ultrazërit njihen si mjete të besueshme shpërndarjeje dhe bluarjeje që thërrasin grimcat deri në madhësi nën mikron dhe nano. Për më tepër, sonication…

https://www.hielscher.com/power-ultrasound-for-particle-treatment-application-notes.htm

SonoStation - një konfigurim i plotë i rezervuarit tejzanor i përbërë nga ultrasonikë të tipit sondë (këtu 2x UIP2000hdT), agjitator dhe pompë Fotografia tregon konfigurimin e grupit tejzanor SonoStation, i cili përfshin ultrasonikë të tipit sondë, një rezervuar sonikimi, agjitator dhe pompë. SonoStation është një instalim i gatshëm për përzierje, shpërndarje dhe nxjerrje. www.hielscher.com

SonoStation – Vendosja e zgjidhjes së pompës tejzanor të Hielscher

Proceset tejzanor përdoren gjerësisht në industritë e shumëfishta për përzierjen, shpërndarjen, homogjenizimin dhe nxjerrjen. Ndërsa vëllimet e vogla mund të sonikohen lehtësisht në modalitetin e grupit, për proceset me volum më të madh rekomandohet një konfigurim i sofistikuar në linjë. SonoStation është plotësisht i pavarur…

https://www.hielscher.com/sonostation-hielschers-ultrasonic-pump-solution-setup.htm

Ultrasonikatori UP200St në një reaktor sonokimik

Reaktorët e trazuar vazhdimisht të trazuar të trazuar me ultratinguj

Reaktorët e tankeve të trazuar vazhdimisht (CSTR) aplikohen gjerësisht për reaksione të ndryshme kimike duke përfshirë katalizimin, kiminë e emulsionit, polimerizimin, sintezën, nxjerrjen dhe kristalizimin. Kinetika e reagimit të ngadaltë është një problem i zakonshëm në CSTR, i cili lehtë mund të kapërcehet me aplikimin e ultrazërit me fuqi.…

https://www.hielscher.com/continuously-stirred-tank-reactors-agitated-with-ultrasound.htm

Rezultatet e shpërndarjes me ultratinguj rezultojnë në shpërndarje shumë të ngushtë të grimcave.

Përzierës me prerje të lartë për prodhimin e pastës së dhëmbëve

Prodhimi i pastës së dhëmbëve është një proces kërkues që kërkon pajisje përzierëse të afta për të trajtuar pastat viskoze, përqendrime të larta të ngurta dhe grimca gërryese. Përzierësit tejzanor me prerje të lartë sigurojnë forca prerëse me intensitet të lartë që sigurojnë lagështim të plotë të pluhurave, homogjenizim uniform të llumeve koloidale dhe…

https://www.hielscher.com/tooth-paste-manufacturing.htm

Ultrasonikator me performancë të lartë UIP4000hdT për aplikime industriale. Sistemi ultrasonik me fuqi të lartë UIP4000hdT përdoret për eksfolimin e vazhdueshëm në linjë të grafenit.

Biorefineries efikase përmes intensifikimit të procesit tejzanor

Ultratingulli është një teknikë e intensifikimit të procesit, e cila zbatohet në procese të ndryshme në biorefineri. Proceset tipike që përfitojnë ndjeshëm nga trajtimi me ultratinguj janë nxjerrja, reaksionet e ngadalta heterogjene si dhe aplikime të tjera që përfshijnë përzierjen intensive, homogjenizimin dhe shpërndarjen. Ultratinguj…

https://www.hielscher.com/more-efficient-biorefineries-by-ultrasonic-process-intensification.htm

Përgatitja tejzanor e nanosuspensioneve është një teknikë efikase për prodhimin e formulimeve farmaceutike me biodisponibilitet të rritur.

Formulime me sprej hundësh të emulsifikuara me ultratinguj

Spërkatjet e hundës dhe spërkatjet e gojës janë solucione të përdorura gjerësisht për administrimin e barnave për të aplikuar përbërës aktivë në mukozën e frymëmarrjes. Emulsifikimi tejzanor është një teknikë shumë efikase dhe e besueshme për prodhimin e spazmave të hundës dhe të gojës shumë efikase me biodisponibilitet shumë të lartë,…

https://www.hielscher.com/nasal-spray-formulations-emulsified-with-ultrasound.htm

Ultratingulli me intensitet të lartë futet në reaktorët kimikë për të rritur rendimentet, për të përmirësuar shkallën e konvertimit dhe për të ndikuar në mënyrë të dobishme sistemet kimike.

Efikasiteti i optimizuar i reaktorit kimik me ultratinguj me fuqi të lartë

Ultratingulli është i njohur mirë për intensifikimin dhe/ose fillimin e reaksioneve kimike. Prandaj, integrimi i ultrazërit me performancë të lartë konsiderohet si mjet i besueshëm për të promovuar reaktorët kimikë për rezultate të përmirësuara të reagimit. Hielscher Ultrasonics ofron zgjidhje të ndryshme reaktorësh për të rregulluar procesin tuaj kimik.…

https://www.hielscher.com/optimized-chemical-reactor-efficiency-by-high-power-ultrasonication.htm

Sistemi industrial i ekstraktimit me ultratinguj me 16 kW për prodhim të vazhdueshëm inline të ekstrakteve botanike të cilësisë së lartë nga përdorimi i ujit si tretës ekstraktues.

Formulime ngjitëse me performancë të lartë – Përmirësuar nga shpërndarja tejzanor

Ngjitësit me performancë të lartë përbëhen nga sisteme epoksi, silikoni, poliuretani, polisulfidi ose akrilik që përmbajnë mbushës dhe aditivë të ndryshëm (nano-), të cilët i japin ngjitësit performancë të veçantë si forca e lidhjes, pesha e lehtë, qëndrueshmëria, rezistenca ndaj nxehtësisë dhe qëndrueshmëria. . Kërkohet përzierje efikase dhe e besueshme për të…

https://www.hielscher.com/high-performance-adhesive-formulations-improved-by-ultrasonic-dispersion.htm

Dispersioni tejzanor është një teknologji shumë efikase për zbërthimin dhe zbërthimin e nanogrimcave. Prandaj, ultrasonikët nga Hielscher Ultrasonics përdoren gjerësisht në industri për të prodhuar nanodispersione në shkallë më të madhe dhe pezullime të strukturuara nano.

Ngjitës nano-përçues për elektronika me performancë të lartë

Dispersuesit tejzanor përdoren si teknikë e besueshme e përzierjes dhe bluarjes në prodhimin e ngjitësve me performancë të lartë për elektronikë dhe nano-elektronikë me performancë të lartë. Në prodhimin e elektronikës me performancë të lartë, ngjitësit si ngjitësit nano-përçues janë në kërkesë të lartë. Përdoren ngjitës të tillë me performancë të lartë…

https://www.hielscher.com/nano-conductive-adhesives-for-high-performance-electronics.htm

Thërrimi dhe shpërndarja me tejzanor është një metodë efikase për të prodhuar njollat uniforme të nanogrimcave.

Nanodiamantet e shpërndara në suspension ujor me sonication

Dispersionet e nanodiamantit janë efikase dhe prodhohen shpejt duke përdorur dispersues tejzanor. Deagregimi tejzanor dhe shpërndarja e nanodiamanteve mund të kryhet në mënyrë të besueshme në një suspension ujor. Teknika e dispersionit tejzanor përdor kripën për modifikimin e pH dhe në këtë mënyrë është e lehtë, e lirë dhe…

https://www.hielscher.com/nanodiamonds-dispersed-in-aqueous-suspension-with-sonication.htm

Ekografi me fuqi të lartë për pastrimin dhe kanalizimin e fuçive të verës. UIP4000hdT është një ultrasonikator industrial i tipit sondë që mund të vrasë majanë dhe mikroorganizmat, si dhe të heqë tartratin.

Pastrimi dhe dezinfektimi i fuçive të verës në mënyrë efikase me ultratinguj

Fuçitë e lisit për vjetërimin e verës mund të pastrohen dhe dezinfektohen në mënyrë efikase duke përdorur ultratinguj të energjisë. Me anë të sonikacionit, tartrati hiqet dhe mikroorganizmat si majaja (Brettanomyces, Dekkera) vriten. Për më tepër, komponimet e aromës së drurit bëhen më të disponueshme kur përdoren fuçitë…

https://www.hielscher.com/cleaning-and-sanitizing-wine-barrels-efficiently-with-ultrasound.htm

Nxjerrja me ultratinguj është një strategji e thjeshtë dhe efikase për të prodhuar rendimente më të larta të ekstrakteve premium nga botanikët.

Nxjerrja me ultratinguj e Komponimeve Aktive nga Nënproduktet e Rrushit dhe Verës

Rrushi (Vitis vinifera), nënproduktet e hardhisë dhe verës janë të pasura me polifenole dhe substanca të tjera bioaktive, të cilat janë përbërës të vlefshëm për prodhimin e suplementeve medicinale dhe ushqimore. Nxjerrja me ultratinguj lejon izolimin e thjeshtë dhe shumë efikas të rrushit dhe…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-active-compounds-from-grape-and-wine-by-products.htm

Liza tejzanor e qelizave dhe nxjerrja e komponimeve ndërqelizore mund të kryhet lehtësisht në performancë të lartë duke përdorur sonikatorin e pllakave UIP400MTP

Përgatitja e plazmidit duke përdorur ultratinguj

Ultratingulli është një teknikë e besueshme për të fragmentuar ADN-në plazmide. Amplituda saktësisht e kontrollueshme, mënyra e pulsimit dhe kontrolli i temperaturës janë tiparet më të rëndësishme të një aparati ultrasonik për fragmentimin e plazmidit jo të dëmshëm. Për më tepër, përdorimi i agjentëve të caktuar ndihmon në mbrojtjen kundër degradimit të plazmidit.…

https://www.hielscher.com/plasmid-preparation-using-ultrasonication.htm

Makinë tejzanor për pastrimin e telave për pastrimin në linjë të tubave dhe zorrëve metalikë të vazhdueshëm.

Pastrimi tejzanor i telave

Prodhimi i telave dhe kabllove, shufrave, shiritave, tubave dhe lidhësve kërkon lubrifikim. Përpara përpunimit të mëtejshëm, si galvanizimi, nxjerrja ose saldimi, mbetjet e lubrifikantit duhet të pastrohen. Hielscher Ultrasonics ju ofron një proces unik pastrimi me ultratinguj për inline efikase…

https://www.hielscher.com/wire_01.htm

Ultrasonikët janë të besueshëm dhe efikas në prodhimin e emulsioneve me madhësi nën mikron dhe nano.

Emulsifiers tejzanor

Një emulsion është një sistem dyfazor i dy lëngjeve të papërziershëm, ku njëra fazë, e ashtuquajtura faza e brendshme ose e shpërndarë, shpërndahet si pika të vogla në fazën tjetër, të ashtuquajturën e jashtme ose të vazhdueshme. Për të përgatitur një emulsion, në përgjithësi futet energjia në…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-emulsifiers.htm

Nxjerrja tejzanor UP400St në një grup 8L

Nxjerrja tejzanor e komponimeve bioaktive nga pjepërat e hidhura

Pjepri i hidhur (i njohur edhe si mollë e hidhur, pagur e hidhur, kungulli i hidhur, dardha balsam) është një frut i pasur me komponime të dobishme për shëndetin, si antioksidantë, flavonoidë, fitosterol dhe saponin. Sonication është i njohur mirë për të intensifikuar nxjerrjen e substancave bioaktive nga botanikët. Tejzanor…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-bioactive-compounds-from-bitter-melon.htm

Përforcues tejzanor dhe sonda (kaskatrodë) e montuar në bririn e transduktorit tejzanor UIP2000hdT

Zbatimi i ultrazërit të energjisë duke përdorur Brirë tejzanor

Brirët ose sondat tejzanor përdoren gjerësisht për aplikime të shumëfishta të përpunimit të lëngjeve duke përfshirë homogjenizimin, shpërndarjen, bluarjen e lagësht, emulsifikimin, nxjerrjen, shpërbërjen, shpërbërjen dhe de-ajrimin. Mësoni bazat rreth brirëve tejzanor, sondave tejzanor dhe aplikimeve të tyre. Briri tejzanor vs Sonda tejzanor Shpesh,…

https://www.hielscher.com/application-of-power-ultrasound-using-ultrasonic-horns.htm

Emulsifikimi tejzanor përdoret për të prodhuar produkte për kujdesin e lëkurës si kremra dhe losione me një ngarkesë të lartë substancash aktive.

Emulsione kozmetike pa surfaktantë nga ultrasonikë të energjisë

Për shkak të kërkesës në rritje për kozmetikë miqësore me mjedisin, industria kozmetike po fokusohet në formulimin e emulsioneve pa surfaktant. Emulsionet pickuese janë përzierje pa surfaktantë/emulsifikues pa/o- ose o/w-të stabilizuara nga grimcat. Përzierja dhe emulsifikimi me ultratinguj është një teknikë e shkëlqyer për t'u formuluar shumë…

https://www.hielscher.com/surfactant-free-cosmetic-emulsions-by-power-ultrasonics.htm

Kontaktoni me Hielscher Ultrasonics!

ngulit & Copyright

Imprint Hielscher Ultrasonics GmbH (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) Oderstr. 53 D-14513 Teltow, Gjermani Tel.: +49 3328 437 420 Faks: +49 3328 437 444 email: info@hielscher.com Drejtor Menaxhues: Thomas Hielscher Commercial Registry Potsdam: HRB 19012 TVSH-Nr. (§27a UStG): DE 814 563…

https://www.hielscher.com/copy_1.htm

Hielscher Ultrasonics Logo

Përgjegjësia jonë shoqërore

Hielscher Ultrasonics dhe familja Hielscher janë plotësisht të përkushtuar ndaj përgjegjësisë sociale në biznes dhe në jetën personale. Për ne, përgjegjësia sociale e korporatave (CSR) nënkupton kryerjen e biznesit në mënyrë etike dhe me ndjeshmëri ndaj çështjeve sociale, kulturore, ekonomike dhe mjedisore. Si pjese e…

https://www.hielscher.com/our-social-responsibility.htm

Nano-përmasat tejzanor dhe funksionalizimi i grimcave është një proces i rëndësishëm në prodhimin e baterive me performancë të lartë.

Sinteza sonokimike e materialeve të elektrodës për prodhimin e baterive

Në prodhimin e qelizave të baterive me performancë të lartë, materialet me nanostrukturë dhe nanokompozitët luajnë një rol të rëndësishëm duke siguruar përçueshmëri elektrike superiore, densitet më të lartë të ruajtjes, kapacitet dhe besueshmëri të lartë. Për të arritur funksionalitetin e plotë të nanomaterialeve, nano-grimcat duhet të shpërndahen individualisht ose…

https://www.hielscher.com/sonochemical-synthesis-of-electrode-materials-for-battery-production.htm

Shpërbërja e qelizave tejzanor përdoret për të izoluar komponimet nga fabrikat e qelizave bakteriale.

Liza tejzanor e qelizave të bioinxhinieruara në prodhimin industrial

Llojet e baktereve të bioinxhinieruara si E. coli, si dhe llojet e qelizave bimore dhe të gjitarëve të modifikuar gjenetikisht përdoren gjerësisht në bioteknologji për të shprehur molekulat. Për të çliruar këto bio-molekula të sintetizuara, kërkohet një teknikë e besueshme e përçarjes së qelizave. Ultratinguj me performancë të lartë…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-lysis-of-bioengineered-cells-in-industrial-production.htm

Zgjidhje tejzanor për xhiro me efikasitet të lartë në filtrat e shiringave duke përdorur trazim tejzanor. Fotografia tregon ultrasonikatorin UP200St me sonotrode S26d26spec për sonikimin e filtrave të shiringave.

Filtër shiringash i trazuar në mënyrë tejzanor për qarkullim më të lartë

Filtrat e shiringave të trazuara me ultratinguj mundësojnë të punojnë me shpejtësi më të lartë rrjedhjeje dhe kapacitete ngarkimi. Mostrat me përmbajtje më të lartë të ngurtë mund të përpunohen me besueshmëri dhe efikasitet duke përdorur filtra shiringash me vibrim ultrasonik. Kjo lejon xhiro më të larta. Përzierja me ultratinguj e shiringës…

https://www.hielscher.com/ultrasonically-agitated-syringe-filter-for-higher-throughputs.htm

Sistem ultratinguj me fuqi të lartë për trajtimin e brendshëm të ujërave të zeza dhe llumrave të ujërave të zeza. Sonication promovon shpërbërjen e biomasës për tretje më të mirë anaerobe të llumit dhe rikuperim të lëndëve ushqyese (p.sh., fosfor, azot, magnez, kalium, kalcium etj.)

Zgjidhje të ndryshme për rikuperimin e fosforit nga llumi i ujërave të zeza komunale

Fosfori është një mineral i burimeve kritike, furnizimi natyror i të cilit po zvogëlohet me shpejtësi. Për rrjedhojë, qeveria gjermane miratoi me dekret që nga viti 2029 fosfori duhet të rikuperohet në masë të madhe nga llumi i ujërave të zeza. Zbatimi i ultrazërit të fuqisë hap opsione të ndryshme për t'u intensifikuar…

https://www.hielscher.com/various-solutions-for-phosphorus-recovery-from-municipal-sewage-sludge.htm

Ultratingulli rrit përçueshmërinë dhe vlerën e pH të ujit

Efektet e sonication në përçueshmëri dhe vlerën pH të ujit

Përçueshmëria dhe vlera e pH e ujit mund të ndikohen në mënyrë efikase duke trajtuar ujin me ultratinguj me intensitet të lartë dhe me frekuencë të ulët. Sonicizimi i ujit rezulton në rritjen e përçueshmërisë dhe vlerave të pH në ujë. Ndikimi i ultrazërit të fuqisë në përçueshmërinë elektrike Testet u kryen duke përdorur…

https://www.hielscher.com/effects-of-sonication-on-conductivity-and-ph-value-of-water.htm

Ultrasonicators janë një mjet i zakonshëm në laboratorët biologjikë, klinikë dhe mjekoligjorë. (Kliko per te zmadhuar!)

UP200H / UP200S – Fuqi tejzanor për laborator

Pajisjet laboratorike tejzanor UP200H (200W, 24kHz) dhe UP200S (200W, 24kHz) janë të përshtatshme për të gjitha aplikimet e përgjithshme tejzanor në shkallë të vogël dhe të mesme. Aplikimet përfshijnë: Homogjenizimin, shpërbërjen, emulsifikimin, përçarjen e qelizave, degazimin ose sonokiminë. Prodhimi i këtyre modeleve…

https://www.hielscher.com/200s_p.htm

Homogjenizuesit e ushqimit tejzanor me performancë të lartë përdoren për të shpërndarë dhe stabilizuar qumështin e arrës dhe zëvendësuesit e tjerë të qumështit me bazë bimore.

Efikasitet dhe Cilësi Superiore në Prodhimin e Arrës së Qumështit me Ultrasonikë

Qumështi i arrës dhe alternativat e qumështit me bazë bimore janë një segment ushqimor në rritje. Për prodhimin e qumështit të arrës dhe analogëve të qumështit me bazë bimore, ekstraktimi dhe homogjenizimi me ultratinguj ka treguar përparësi të mëdha ndaj teknikave konvencionale. Ekografia me fuqi të lartë rrit rendimentin, stabilitetin e produktit, përmbajtjen e lëndëve ushqyese dhe në përgjithësi…

https://www.hielscher.com/superior-efficiency-and-quality-in-nutmilk-production-with-ultrasonics.htm

Reaktori i Mbyllur Tejzanor për Përpunimin në Batch Farmaceutik

Shumë procese si përzierja, shpërndarja dhe nxjerrja e materialeve me vlerë të lartë kryhen si proces grumbull. Reaktori i mbyllur tejzanor i Hielscher është ideal për një përpunim të integruar tejzanor në kushte të mbyllura dhe të kontrolluara saktësisht. Reaktori i mbyllur tejzanor i Hielscher është krejtësisht i përshtatshëm…

https://www.hielscher.com/closed-ultrasonic-reactor-for-pharmaceutical-batch-processing.htm

Konfigurimi industrial tejzanor me UIP2000hdT për ultramikronizimin dhe nanozizimin e palmitoylethanolamide (PEA) për biodisponueshmëri superiore dhe efekte promovuese të shëndetit.

Ultramikronizimi dhe Nano-Formulimi i Palmitoylethanolamide (PEA)

Amide acidi yndyror palmitoylethanolamide (PEA) përdoret si ilaç oral i administruar për efektet e tij anti-inflamatore dhe neuroprotektive. Megjithatë, duke qenë një lipid dhe që shpreh një madhësi të madhe grimcash, biodisponibiliteti dhe bioaksesueshmëria e palmitoylethanolamide (PEA) është e kufizuar për shkak të dobët të tij.…

https://www.hielscher.com/ultramicronization-and-nano-formulation-of-palmitoylethanolamide-pea.htm

Nano-katalizatorët si zeolitë të funksionalizuar sintetizohen me sukses nën sonikacion. Zeolitë acidikë të funksionalizuar me nano-strukturë - të sintetizuar në kushte sonokimike - japin norma superiore për konvertimin e dimetil eterit (DME).

Përgatitja tejzanor e katalizatorëve për konvertimin e eterit dimetil (DME)

Dimetil eteri (DME) është një lëndë djegëse alternative e favorshme, e cila mund të sintetizohet nga metanoli, CO2 ose singaza përmes katalizimit. Për shndërrimin katalitik në DME, kërkohen katalizatorë të fuqishëm. Katalizatorë mezoporozë me përmasa nano, si zeolitë acidikë mezoporozë, zeolitë të dekoruar ose…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-preparation-of-catalysts-for-dimethyl-ether-dme-conversion.htm

Sistemi industrial tejzanor

Pajisjet industriale tejzanor

Pajisjet industriale tejzanor Hielscher janë të fuqishme, efikase dhe të besueshme. Ato janë ndërtuar për të funksionuar vazhdimisht me ngarkesë të lartë në mjedise industriale. Me deri në 16 kilovat për pajisje, Hielscher është furnizuesi kryesor i ultrazërit për proceset e lëngshme industriale. Lëng tejzanor…

https://www.hielscher.com/industry.htm

Konfigurimi i reaktorit inline Sonoelectrochemistry për sintezën e

Konfigurimi i Sonoelektrokimisë – Ekografia 2000 Watts

Sonoelectrokimia kombinon përfitimet e elektrokimisë me sonokiminë. Avantazhi më i madh në këto teknika është thjeshtësia, kostoja e ulët, riprodhueshmëria dhe shkallëzueshmëria e tyre. Hielscher Ultrasonics ofron konfigurim të plotë sonoelektrokimik për përdorim në grup dhe në linjë. Ai përbëhet nga: një gjenerator i avancuar tejzanor…

https://www.hielscher.com/sonoelectrochemistry-setup-2000-watts-ultrasound.htm

Shpërndarësit tejzanor me performancë të lartë përdoren në shumë industri si ushqimi, nanoteknologjia, kimia, farma dhe shkenca materiale.

Reduktimi i Asfaltinës Depozitimi me Ultrasonics Power

Reshjet e asfaltinës inicojnë probleme të shumta në prodhimin e naftës përmes reduktimit të përshkueshmërisë, ndryshimit të lagshmërisë së shkëmbinjve të rezervuarit, bllokimit të pusit si dhe krijimit të një rënie të ndjeshme presioni rreth pusit prodhues. Deagglomerimi dhe shpërndarja e asfaltenit tejzanor parandalon dhe përmirëson…

https://www.hielscher.com/reduced-asphaltene-deposition-with-power-ultrasonics.htm

Reaktor tejzanor FC100L1K-1S me Insert Multifaza Kavitator MPC48

MultiPhaseCavitator-Fut për qelizën e rrjedhës tejzanor

Futja MultiPhaseCavitator (InsertMPC48) është krijuar për të përmirësuar përpunimin tejzanor të përzierjeve të lëngshme / të lëngshme ose të lëngshme / të gazit. 48 cannula shumë të imët injektojnë lëng ose gaz në një fazë të lëngshme drejt në zonën e kavitacionit. Kjo krijon pikëza shumë të vogla të pezulluara ose…

https://www.hielscher.com/multiphasecavitator-insert-for-ultrasonic-flow-cell-reactor.htm

Nxitës rezervuar tejzanor 2000 watts në një stendë të ngritësit mobil

Nxitësit tejzanor të tankeve

Përzierësit e tankeve tejzanor janë trazues mekanikë. Agjitacioni tejzanor përzien lëngjet me lëngje të tjera ose lëndë të ngurta për të përmirësuar kinetikën e procesit në prodhimin kimik, ushqimor, farmaceutik dhe kozmetik. Përzierësit Hielscher Ultrasonics variojnë në madhësi nga trazuesit laboratorikë deri tek trazuesit industrialë të tankeve për…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-tank-agitators.htm

Dispersioni tejzanor është një teknikë e mirëpërcaktuar për të shpërndarë nanogrimcat dhe nanotubat në polimere, p.sh. në ngjitësit me performancë të lartë. Homogjenizuesi tejzanor UP400St është një pajisje e fuqishme për shpërndarjen e nanombushësve.

Shpërndarja tejzanor e nanomaterialeve (nanopartikulave)

Nanomaterialet janë bërë një komponent integral i produkteve të ndryshme si materialet me performancë të lartë, kremrat kundër diellit, veshjet e performancës ose përbërjet plastike. Kavitacioni tejzanor përdoret për të shpërndarë grimcat me madhësi nano në lëngje, të tilla si uji, vaji, tretësit ose rrëshirat. Shpërndarja tejzanor e Nanogrimcave…

https://www.hielscher.com/nano_01.htm

Grimca tejzanor shpërndarjen dhe thyerje në laborator dhe shkallë industriale

UPcontrol V2.3 WIN – PC-Interface

Si opsion, procesorët tanë tejzanor mund të pajisen ose të riparohen me një paketë UPcontrol. Ky kontroll kompjuterik jep automatizimin e parametrave të procesit tejzanor, si amplituda, pulsi/cikli, koha e funksionimit ose alternativa e hyrjes aktuale të energjisë. Shërben për…

https://www.hielscher.com/pccard_1.htm

SonoStation - një konfigurim i plotë i rezervuarit tejzanor i përbërë nga ultrasonikë të tipit sondë (këtu 2x UIP2000hdT), agjitator dhe pompë Fotografia tregon konfigurimin e grupit tejzanor SonoStation, i cili përfshin ultrasonikë të tipit sondë, një rezervuar sonikimi, agjitator dhe pompë. SonoStation është një instalim i gatshëm për përzierje, shpërndarje dhe nxjerrje. www.hielscher.com

Prodhimi i sanitizatorëve të duarve me mikserë tejzanor industrialë

Për të prodhuar dezinfektues duarsh dhe solucione dezinfektuese, kërkohet një teknologji e fuqishme përzierëse për të marrë një përzierje të qëndrueshme. Përzierësit dhe trazuesit tejzanor janë teknologjia më e besueshme dhe efikase e përzierjes për përzierjen dhe emulsifikimin e dy ose më shumë fazave në rregull.…

https://www.hielscher.com/production-of-hand-sanitizers-with-industrial-ultrasonic-mixers.htm

Procesori tejzanor UIP4000hdT, një reaktor ultrasonik i fuqishëm 4kW

Katalizatorët e përmirësuar Fischer-Tropsch me Sonication

Sinteza e përmirësuar e katalizatorëve Fischer-Tropsch me ultratinguj: Trajtimi me ultratinguj i grimcave të katalizatorit përdoret për disa qëllime. Sinteza tejzanor ndihmon në krijimin e nano-grimcave të modifikuara ose të funksionalizuara, të cilat kanë një aktivitet të lartë katalitik. Katalizatorët e shpenzuar dhe të helmuar mund të jenë lehtësisht dhe…

https://www.hielscher.com/improved-fischer-tropsch-catalysts-with-sonication.htm

UIP16000 (16kW) is Hielscher's most powerful ultrasonic extraction equipment.

Power-Ultratinguj për të avancuar Microbial stabilitet të Bojra

Përkeqësimi mikrobik mund të dëmtojë si formulimet e bojës me ujë dhe tretës. Rregulloret mjedisore kufizojnë përdorimin e biocideve. Sonication është një metodë miqësore me mjedisin dhe efektive për ruajtjen e bojës. Ultratingulli i fuqisë lejon edhe riciklimin e bojrave dhe veshjeve të prishura mikrobikisht. Tejzanor…

https://www.hielscher.com/power-ultrasound-for-advanced-microbial-stability-of-paints.htm

Lumi i ujërave të zeza është i pasur me fosfor. Nxjerrja tejzanor dhe reshjet intensifikojnë procesin e rikuperimit të fosforit.

Trajtimi tejzanor i mbeturinave dhe llumit

Biogazi gjenerohet nga burime, të tilla si mbetjet organike komunale, llumrat e ujërave të zeza, plehrat ose plehrat organike. Ultratingulli përmirëson tretshmërinë e një materiali të tillë organik duke çuar në më shumë biogaz dhe më pak llum të mbetur. Biogazi është një nënprodukt i dekompozimit të organeve…

https://www.hielscher.com/sludge01.htm

Procesor tejzanor UIP4000hdT për nxjerrjen e vajit të ullirit

Ultrasonication kursen energji dhe kostot

Kalimi nga homogjenizuesit konvencionalë, përzierësit hidrodinamikë dhe mullinjtë e trazuar në përpunimin kavitacional me ultratinguj shton edhe kursimet e kostos dhe e bën përpunimin miqësor me mjedisin. Për shkak të rritjes së fundit dhe të vazhdueshme të çmimeve të energjisë, konsumi i energjisë ka një efekt të drejtpërdrejtë dhe thelbësor…

https://www.hielscher.com/energy_efficiency_01.htm

Reaktorët tejzanorë rrisin prodhimin e bionaftë dhe efikasitetin e përpunimit!

Ultrasonication dhe karburante të rinovueshme

Bionaftë, bioetanoli dhe biogazi janë tre mënyra për të kthyer materialin organik në lëndë djegëse të gjelbër. Ultratingulli përmirëson rendimentin e energjisë dhe efikasitetin e konvertimit. Lëndët djegëse të rinovueshme gëzojnë kërkesë në rritje ndërsa çmimet e naftës shënojnë lartësi të reja. Aplikimi i teknologjisë tejzanor në prodhim…

https://www.hielscher.com/renewable_fuels_01.htm

Dmini skematik

Mini Flow Cell tejzanor

Zakonisht ekografia intensive transmetohet në vëllime të vogla nëpërmjet një sonotrode titani të zhytur në lëng. Kjo metodë është shumë efikase, por ka efektin anësor që ka edhe kavitacion në sonotrode, që rezulton në një kontaminim të vogël.…

https://www.hielscher.com/dmini_p.htm

fabrikë letre

Ekografia në prodhimin e letrës

Ultratingulli mund të përdoret në prodhimin e letrës dhe në proceset e riciklimit të letrës për: parandalimin e filigranëve ose linjave që do të reduktonin cilësinë e letrës, duke degazuar pulpën duke rritur fibrilimin e fibrave të pulpës, zëvendësimin dhe/ose përmirësimin e rrahjes dhe/ose…

https://www.hielscher.com/paper_01.htm

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.