Ekstrakti i Manes së Luanit i bërë me ultratinguj

Ekstraktet nga lloji i kërpudhave Hericium erinaceus, i njohur si kërpudha e krive të luanit, prodhohen në mënyrë më efikase duke përdorur ultratinguj. Ekstraktuesit tejzanor thyejnë me shpejtësi matricën e qelizave kërpudhore dhe lejojnë nxjerrjen e plotë të përbërjeve bioaktive nga miceli i krive të luanit dhe trupi frutdhënës.

Nxjerrja e kërpudhave nga Mane e Luanit me ndihmën e ultrazërit

Bioactive compounds from lion's mane mushroom (Hericium erinaceus) can be efficiently extracted using Hielscher probe-type ultrasonicators.Komponimet bioaktive në Mane e Luanit: Hericium erinaceus, i njohur edhe me emrat e zakonshëm të krive të luanit, yamabushitake japoneze, pom pom, dhëmb me mjekër, kërpudha iriq ose kokë majmuni, është një kërpudhë që përdoret prej dekadash si mjekësi tradicionale dhe terapeutike. Kreshi i luanit përmban shumë komponime bioaktive polisakaride, sterole, glikoproteina, terpenoidë (p.sh. erinacina), si dhe komponime fenolike dhe të paqëndrueshme (p.sh. hericenone). Këto substanca janë të njohura për efektet e tyre antioksiduese, antidiabetike, antikancerogjene, antiinflamatore, antimikrobiale, antihiperglicemike dhe hipolipidemike. Hulumtimet shkencore kanë treguar se komponimet e krive të luanit mund të përmirësojnë zhvillimin dhe funksionin e neuroneve dhe mund të mbrojnë nervat nga dëmtimi. Prandaj, aktualisht është testuar si një terapeutik për demencën.

This video demonstrates the highly efficient extraction of lion's mane mushrooms using the Hielscher UP200Ht ultrasonic homogenizer. Ultrasonic extraction is the perfect technique for producing high-quality, full-spectrum extracts containing polysaccharides such as beta glucans, as well as hericenones and erinacins.

Lion's Mane Mushroom Extraction Using the Ultrasonicator UP200Ht

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Ultrasonic extractor UP200Ht (200 watts, 26kHz) for the extraction of bioactive compounds such as polysaccharides, sterols, glycoproteins, terpenoids (e.g. erinacines), as well as phenolic and volatile compounds (e.g. hericenones) from Lion's Mane mushroom (Hericium erinaceus).

Nxjerrja tejzanor e krive të luanit me aparatin ultrasonik UP200Ht: rendimente më të larta, ekstrakt me spektër të plotë.

Nxjerrja tejzanor e Manes së Luanit:
Ekstraktimi tejzanor i manesë së luanit është një teknikë, e cila aplikon ultratinguj me fuqi të lartë për të nxjerrë komponimet bioaktive nga trupi frutor ose miceli i kërpudhave të Manit të Luanit (Hericium erinaceus). Kërpudha Mane e Luanit është një kërpudha medicinale e njohur dhe përmban komponime të ndryshme bioaktive që promovojnë shëndetin si polisaharide, beta-glukane, hericenone, erinacina dhe antioksidantë.
Procesi i nxjerrjes së kërpudhave me ultratinguj përfshin përdorimin e ultrasonikëve të tipit sondë që krijojnë kavitacion intensiv në një mjedis të lëngshëm (si uji, etanoli ose metanoli) që përmban materialin e kërpudhave. Kavitacioni tejzanor i krijuar bën që muret qelizore të materialit të kërpudhave të prishen, duke lëshuar përbërjet bioaktive në lëng / tretës. Valët tejzanor gjithashtu përmirësojnë transferimin në masë të përbërjeve bioaktive nga materiali i kërpudhave në tretës, gjë që rrit efikasitetin e nxjerrjes.
Nxjerrja e kërpudhave me ultratinguj është një teknikë izolimi shumë efikase dhe e shpejtë që nuk kërkon temperatura të larta ose kimikate të dëmshme. Komponimet bioaktive të nxjerra mund të përdoren për aplikime të ndryshme, të tilla si suplemente dietike, ushqime funksionale dhe lëndë ushqyese. Për më tepër, metoda tejzanor e nxjerrjes së grisë së luanit është miqësore me mjedisin dhe e qëndrueshme, duke e bërë atë një zgjedhje ideale për nxjerrjen e komponimeve bioaktive nga burimet natyrore.

Nxjerrja me ultratinguj bind me shumë fakte të dobishme:
 

  • efikasitet te larte
  • efekte thjesht mekanike të nxjerrjes, gjë që e bën nxjerrjen të butë
  • Operacion i thjeshtë
  • kohë shumë të shkurtër përpunimi
  • Kursim energjie

Këto avantazhe e bëjnë sonikacionin një teknikë të shkëlqyer nxjerrjeje për ekstraktet e kërpudhave me cilësi të lartë dhe janë arsyeja pse ultrasonikët Hielscher përdoren në mbarë botën në laboratorë dhe industri për prodhimin e ekstrakteve të kërpudhave.

UV-Vis measurement of ultrasonically isolated lion's mane extract. The extraction using the ultrasonicator UP200Ht gives high extract yields with excellent antioxidative properties.

Matja UV-Vis e ekstraktit të krive të luanit të izoluar me ultratinguj duke përdorur sondën tejzanor UP200Ht.

Protokolli për Ekstraktimin e Manes së Luanit me ultratinguj

Valu et al. (2020) demonstroi një procedurë nxjerrjeje shumë efikase për marrjen dhe përqendrimin e produkteve bioaktive të biomasës H. erinaceus bazuar në parimet e nxjerrjes tejzanor. Pajisja e përdorur për nxjerrjen ishte një procesor tejzanor Hielscher (Hielscher UIP1000hdT, 1000 Watts, 20 kHz) me sonotrode BS4d40 (diametri 40 mm). Përpara eksperimenteve të nxjerrjes, procesori tejzanor ishte kalibruar për të përcaktuar konsumin neto të energjisë. Gjatë procesit të sonikimit, kjo vlerë zbritet automatikisht nga konsumi bruto i energjisë, duke lejuar kështu të gjendet fuqia neto e dorëzuar në mediumin e nxjerrjes. Gjatë eksperimenteve, mostrat u vendosën në një qese akulli me nxitje të vazhdueshme magnetike për të mbajtur një temperaturë të ulët të mostrës. Pas përfundimit të ekstraktimit, mostrat u filtruan me vakum dhe më pas u centrifuguan (2500 × g për 5 min). Një avullues rrotullues u përdor për eliminimin e ujit dhe alkoolit nga supernatantët. Mbetjet e mbetura të ujit dhe alkoolit nga mostrat iu nënshtruan liofilizimit për të marrë një ekstrakt pluhur. Përndryshe, tretësi mund të hiqet duke përdorur një filtër vakum dhe një avullues vakum rrotullues për të marrë një koncentrat kërpudhash.
 

Ultrasonic extraction of bioactive compounds from lion's mane mushroom results in high yields and excellent extract quality. Hielscher Ultrasonics supplies high-performance ultrasonic extractors for superior extraction results.

Ekstraktimi tejzanor i Erinacinës A dhe polifenoleve me aktivitet antioksidues nga biomasa fungale e Hericium erinaceus
(studim dhe grafik: ©Valu et al. 2020)

 
Kushtet e optimizuara të nxjerrjes duke përdorur ultratinguj ishin si më poshtë:

  • tejzanor UIP1000hdT me sonotrode BS4d40: 100% amplitudë, 100% cikël)
  • Hericium erinaceus i tharë, i bluar
  • tretës: 80% etanol ujor
  • raporti tretës-material: 1:30 (g/mL)
  • koha e nxjerrjes: 45 min

Përmbajtja totale e fenoleve në këtë ekstrakt të optimizuar të H. erinaceus ishte 23,2 mg GAE/g DM dhe në testin DPPH, aktiviteti antioksidant arriti një IC50 prej 87,2 μg/mL.
Ekipi hulumtues demonstroi me sukses se nxjerrja me ultratinguj drejton në mënyrë efikase izolimin e antioksidantëve në Hericium erinaceus, veçanërisht polifenoleve dhe flavonoideve të lidhura me diterpenoidin erinacine A, i njohur për aktivitetin e tij të lartë antioksidues.
(krh. Valu et al., 2020)

Në këtë video ne demonstrojmë nxjerrjen me ujë të ftohtë tejzanor të kërpudhave Chaga. Hielscher UP100H është një homogjenizues tejzanor 100 watts. Kjo sondë 14 mm - MS14 - është shumë e përshtatshme për nxjerrjen botanike të tufave të vogla. Mund ta rregulloni intensitetin duke përdorur çelësin e amplitudës. Ne përdorim 100% intensitet për këtë demonstrim të nxjerrjes.

Nxjerrja e kërpudhave Chaga të ftohtë duke përdorur ultratinguj

Miniatura e videos

Ekstraktues tejzanor i tipit sondë për izolimin e polisaharideve si beta glukanet, si dhe hericenone dhe erinacina nga Hericium erinacaneus.

Ekstraktues tejzanor UIP1000hdT me trazues për nxjerrjen e përbërjeve bioaktive nga kërpudhat.

Kërkesë informacioni

Gjeni Ultrasonikatorin Ideal për Nxjerrjen e Manes së Luanit!

Mana e luanit është e pasur me kitin. Si të gjitha kërpudhat, mane e luanit ka shumë kitin në muret e saj qelizore. Kitina është një biopolimer i fortë, i cili i jep mureve qelizore ngurtësi dhe forcë të lartë. Për shkak të përmbajtjes së tij të lartë të kitinës, maneja e luanit nuk duhet të hahet e papërpunuar pasi kitina është e vështirë të tretet dhe mund të shkaktojë shqetësime gastrike.
Për të thyer muret qelizore të krive të luanit dhe për të nxjerrë komponimet bioaktive ndërqelizore, nevojiten forca intensive. Prandaj, banjat me ultratinguj ose rezervuarët e pastrimit nuk japin rezultatet e dëshiruara të nxjerrjes.
Lexoni më shumë rreth krahasimit të efikasitetit midis një aparati ultrasonik të tipit sondë dhe një banjë tejzanor!
Në të kundërt, sondat tejzanor krijojnë valë ultratinguj me intensitet të lartë lokal dhe kavitacion, të cilat japin energjinë e nevojshme për të prishur muret qelizore të kërpudhave që përmbajnë kitin. Për më tepër, sonikimi i tipit sondë është një metodë ekstraktimi jo termik që parandalon degradimin termik të përbërjeve bioaktive nga nxehtësia. Prandaj, ultrasonikët e tipit sondë janë teknika më efikase e nxjerrjes për nxjerrjen e kërpudhave mjekësore.
 
Na kërkoni ultrasonikatorin e duhur të tipit sondë për nxjerrjen tuaj të kërpudhave!
 
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0Nga 1 deri në 10L 0.1 deri në 2L / min UIP1000hdT
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni tani dhe merrni më shumë informacion në lidhje me ultrasonikët për nxjerrjen e kërpudhave! Stafi ynë me përvojë të gjatë dhe i trajnuar mirë do të jetë i lumtur t'ju rekomandojë ekstraktuesin tejzanor më të përshtatshëm për procesin tuaj të nxjerrjes së kërpudhave!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me nxjerrësit me ultratinguj, nxjerrjen e kërpudhave dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja të nxjerrjes!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Përbërjet bioaktive të kërpudhave nga Mycelium vs Fruiting Body

Të dy ekstraktet e miceli dhe të trupit frutor mund të prodhohen me ekstraktim me ultratinguj dhe të dyja kanë përfitimet e tyre unike. Cili është më i mirë varet nga rasti specifik i përdorimit dhe rezultatet e dëshiruara.
Ekstraktet e miceli janë përgjithësisht më pak të kushtueshme dhe më të lehta për t'u prodhuar në sasi të mëdha sesa ekstraktet e trupit frutor, duke i bërë ato më të arritshme. Miceliumi gjithashtu përmban shumë komponime të dobishme si polisaharide, ergosterol dhe enzima.
Nga ana tjetër, ekstraktet e trupit frutor përmbajnë nivele më të larta të beta-glukaneve, triterpenoideve dhe komponimeve të tjera që kanë qenë të lidhura me përfitimet shëndetësore. Trupat frutorë gjithashtu priren të kenë një gamë më të larmishme përbërjesh dhe mund të jenë më të fuqishëm në disa raste.
Në fund të fundit, zgjedhja midis miceli dhe ekstrakteve të trupit frutor do të varet nga aplikimi specifik dhe efektet e dëshiruara. Nëse jeni duke kërkuar për mbështetje imune, për shembull, një ekstrakt miceli mund të jetë një opsion i mirë për shkak të përmbajtjes së lartë të polisaharideve. Nëse jeni duke kërkuar për mbështetje njohëse, një ekstrakt i trupit frutor mund të jetë një zgjedhje më e mirë për shkak të përmbajtjes së lartë të triterpenoideve. Vlen gjithashtu të theksohet se ekstraktet me cilësi të lartë nga burimet e miceli dhe të trupit frutor mund të jenë efektive dhe të dobishme për një sërë qëllimesh.

Komponimet bioaktive te Luani’ Mane

Metabolitë bioaktive shumë të rëndësishme dhe të studiuara mirë përfshijnë gjithashtu erinacinat (AI), një grup diterpenoidësh ciathin të nxjerrë nga miceli i Hericium erinaceus ose mane i luanit ose yamabushitake, dhe hericenones (CH), derivate të alkoolit benzil të nxjerra nga trupi frutor. Të dy grupet e komponimeve mund të kalojnë lehtësisht përmes barrierës gjaku-tru dhe kanë demonstruar efekte neurotropike dhe neuroprotektive. Raportohet se ato nxisin sintezën e faktorit të rritjes nervore (NGF), si in vitro ashtu edhe in vivo. Megjithatë, kjo kërpudha medicinale ka edhe veti antioksiduese, anti-inflamatore, antikancerogjene, imunostimuluese, antidiabetike, antimikrobike, hipolipidemike dhe antihiperglicemike, megjithëse përdorimi më i shpeshtë i saj është për trajtimin e sëmundjeve neurodegjenerative dhe dëmtimeve njohëse.
Erinacin A, përfaqësuesi kryesor i grupit të erinacinës, është vërtetuar se ka një efekt mbrojtës efektiv kundër sëmundjes së Parkinsonit. Në një model miu 1-metil-4-fenil-1,2,3,6-tetrahidropiridinë (MPTP) të sëmundjes së Parkinsonit, erinacina A prodhoi një reduktim të humbjes së qelizave dopaminergjike të shkaktuar nga MPTP, vdekjen apoptotike të qelizave të shkaktuar nga stresi oksidativ dhe nivelet e glutationit, nitrotirozinës dhe 4-hidroksi-2-nonenal (4-HNE); ai gjithashtu përmbysi deficitet motorike të lidhura me MPTP dhe zvogëloi dëmtimin e citotoksicitetit dhe apoptozës së qelizave neuronale të induktuara nga 1-metil-4-fenilpiridinium (MPP), përmes një aktivizimi të stresit të qëndrueshëm nga retikulumi endoplazmatik (ER) i IRE1α/TRAF2, JNK1. /2, dhe rrugët MAPK p38, shprehja e proteinës homologe C/EBP (CHOP), IKB-β dhe NF-κB, si dhe Fas dhe Bax. Ky metabolit u zbulua gjithashtu të jetë efektiv kundër goditjes ishemike, siç raportohet në një studim mbi minjtë në të cilët zvogëlimi i apoptozës neuronale, si dhe madhësia e zgavrës së goditjes në tru duke synuar iNOS/speciet reaktive të azotit (RNS) dhe U vëzhguan rrugët e proteinës homologe të proteinës së aktivizuar nga mitogjeni p38 (MAPK)/CCAAT që lidhet me proteinën homologe (CHOP).
Erinacin A u raportua gjithashtu të ketë aktivitet të rëndësishëm antitumor në qelizat TSGH 9201 të kancerit të stomakut njerëzor, në të cilat induktoi apoptozë të rëndësishme të shoqëruar me rritjen e fosforilimit të rrugëve të ngjitjes fokale të kinazës/proteinokinazës FAK/Akt/p70S6K dhe serine/treonine kinazës PAK-1. Ai rezultoi gjithashtu në rritje të citotoksicitetit dhe gjenerimit të ROS, invazivitetit dhe aktivizimit të reduktuar të kapazave dhe shprehjes së receptorit të nekrozës së tumorit TRAIL. Veprimi i fortë antitumor i këtij metaboliti u konfirmua më pas nga një studim i fundit si in vitro në dy linja qelizore të kancerit të zorrës së trashë të njeriut (DLD-1 dhe HCT-116) dhe in vivo në një model të miut që sqaroi më tej mekanizmat e tij. Efektet e trajtimit përfshinin stimulimin e rrugëve të aktivizimit të apoptozës së jashtme (TNFR, Fas, FasL, kaspaza), shtypjen e shprehjes së molekulave antiapoptotike Bcl-2 dhe Bcl-XL dhe fosforilimin e kinazës Jun N-terminale JNKponsive JNK1/2, res. stimujt e stresit, NF-κB p50 dhe p330. U demonstrua gjithashtu se rregullimi i lartë i molekulave të receptorit të vdekjes përmes rrugës JNK MAPK/p300/NF-κB ndërmjetësohet nga modifikimi i histonit H3K9K14ac; rezultatet e analizës in vivo zbuluan, në fakt, rritje të niveleve të histonit H3K9K14ac, si dhe acetilimit të histonit në promotorët Fas, FasL dhe TNFR.
Një tjetër erinacinë, erinacina C, është e njohur për veprimet e saj antineuroinflamatore dhe neuroprotektive, të cilat mund të arrihen përmes një mekanizmi të frenimit të IκB, p-IκBα (i përfshirë në kaskadën e transmetimit të sinjalit NF-κB) dhe sintezën e oksidit nitrik të induktueshëm (iNOS). ) shprehja e proteinave dhe aktivizimi i rrugës mbrojtëse të stresit Nrf2/HO-1. Trajtimi i qelizave mikrogliale njerëzore BV2 me inflamacion të shkaktuar nga LPS rezultoi në nivele të reduktuara të oksidit nitrik (NO), IL-6, TNF-α dhe iNOS, frenimin e shprehjes së NF-κB dhe fosforilimin e IκBα (p- proteinat IκBα, si dhe frenimi i proteinës 1 të lidhur me ECH të ngjashme me Kelch (Keap1), dhe faktorit të rritur të transkriptimit bërthamor të lidhur me eritroidin 2 (Nrf2) dhe shprehjen e proteinës heme oksigjenazë-1 (HO-1) .
(fragment nga Venturella et al., 2021)

Ultrasonic extraction of polysaccharides from medicinal mushrooms using the probe-type ultrasonicator UP100H. Ultrasonication is highly efficacious for the isolation of bioactive compounds from numerous fungi such as cordyceps, maiitake, chaga (Inonotus obliquus), lion's mane or reishi.

Ekstraktues tejzanor UP100H për izolimin e polisaharideve nga kërpudha chaga (Inonotus obliquus).


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.