Nxjerrja tejzanore e Psilocybin nga kërpudhat

Psilocybin është substanca halucinogjene e pranishme në kërpudhat magjike. Për konsum të përshtatshëm dhe dozim të besueshëm, psilocybin normalisht nxirret dhe përdoret në formën e tinkturave ose ushqimeve të pasuruara. Meqenëse ekstraktimi me ultratinguj jep rendiment të lartë të psilocibinës në një kohë ekstraktimi shumë të shpejtë, nxjerrja me ultratinguj është teknika e preferuar e nxjerrjes për të prodhuar psilocibinë me cilësi të lartë në mënyrë efikase nga kërpudhat.

Izolimi tejzanor i Psilocybin

Nxjerrja me ultratinguj e materialit magjik të kërpudhave funksionon shumë mirë me etanol ose metanol si tretës. Për rezultate më të mira, rekomandohet përdorimi i kërpudhave të thata. Para ultrazërit, materiali i tharë i kërpudhave duhet të bluhet për të siguruar një sipërfaqe të madhe për transferimin e masës midis kërpudhave dhe tretësit. Trajtimi me ultratinguj thyen muret qelizore të kërpudhave në mënyrë që molekulat e psilocybin dhe psilocin të lëshohen në tretës. Metoda e izolimit me ultratinguj të substancave aktive si psilocibina përdoret për të prodhuar psilocibinë dhe psilocinë me cilësi të lartë për përdorim si terapeutik, si dhe për qëllime analitike.

Ultrasonication është një metodë e shpejtë dhe e butë e nxjerrjes për të prodhuar ekstrakt kërpudhe me cilësi të lartë. Në video, një UP400St përdoret për ekstrakcion të shitakeve.

Nxjerrja e kërpudhave të ftohta duke përdorur UP400St me sondë 22 mm

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Sonda tejzanor S24d22L2 dhe procesori tejzanor UP400St për nxjerrjen e kërpudhave

Extractor tejzanor UP400St për prodhimin e ekstrakteve organike të kërpudhave.

Ekstraktues tejzanor UP100H për nxjerrjen e psilocibinës nga kërpudhat magjike ose të polisaharideve nga kërpudhat mjekësore (p.sh., chaga).

Ekstraktues tejzanor UP100H për nxjerrjen e psilocibinës nga kërpudhat magjike ose të polisaharideve nga kërpudhat mjekësore (p.sh., chaga).

Parimi i punës i nxjerrjes së kërpudhave me ultratinguj

Ultratinguj njihet si metoda më e thjeshtë dhe më e shkathët për ndërprerjen e qelizave dhe prodhimin e ekstrakteve. Valët me ultratinguj me fuqi të lartë përdoren me sukses në industrinë ushqimore, pharma dhe nutraceutical për të izoluar komponimet e synuara nga indet e bimëve dhe kafshëve. Aplikacionet tipike përfshijnë nxjerrjen e përbërësve të shijeve nga ushqimet (p.sh. domate, herbs, kafe, fruta, butak etj.) Si dhe izolimin e substancave aktive farmaceutike dhe nutraceutike (p.sh. CBD nga kanabisi, polisaharidet me peshë molekulare të lartë nga kërpudhat mjekësore, nga perimet etj.). Një avantazh kryesor i lizës së qelizave të ndihmuar nga ultratinguj dhe izolimi i efektivitetit të jashtëzakonshëm të procedurës së nxjerrjes, duke rezultuar në rendiment shumë të lartë dhe shpejtësi të nxjerrjes. Një tjetër avantazh, i cili vjen në lojë me ushqime dhe substanca mjekësore, është se sonication është një proces jo-termik. Kjo do të thotë që komponimet aktive nuk trajtohen në temperatura të larta në mënyrë që të shmanget degradimi termik i ekstrakteve – duke mbrojtur bioaktivitetin e ekstraktit.

Klikoni këtu për të gjetur informacione shtesë si protokolli i nxjerrjes hap pas hapi dhe konfigurime të ndryshme të nxjerrjes tejzanor për nxjerrjen më efikase të psilicibinës nga kërpudhat!

Tejzanor Nxjerrja Equipment

Hielscher Ultrasonics furnizon pajisje tejzanor për ndërprerjen dhe nxjerrjen e qelizave në shkallë laboratorike dhe industriale. Për nxjerrjen e mostrave laboratorike dhe grupeve më të vogla deri në 4L (ose deri në 50L/orë me qelizë rrjedhëse), një homogjenizues laboratorik me ultratinguj si UP200St (200W) ose UP400St (400W) është mjaft i fuqishëm dhe efikas për të përmbushur trajtimin.
Përveç nxjerrjes, i njëjti pajisje tejzanor mund të përdoret për përgatitjen e emulsioneve ose tinkturave, p.sh. për të përmirësuar biodisponibilitetin dhe tretshmërinë.

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike.

Nxjerrja me ultratinguj e produkteve botanike - Batch 8 litra - Ultrasonicator UP400S

Miniatura e videos

Ekstraktues tejzanor UP400St (400 watts, 24kHz) për nxjerrjen e acidit betulinik nga chaga

Nxjerrja tejzanor e psilocibinës nga kërpudhat magjike: rendimente më të larta, spektër i plotë

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
 
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes tejzanor të kava kava!
 

Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Kërpudha Magjike

Mushrooms, të cilat përmbajnë substanca psikoaktive / psychedelic të tilla si psilocybin, psilocin, dhe baeocystin, janë të njohur si kërpudha psychedelic, kërpudha magjike, shrooms, truffles magjike, dhe qull. Më shumë se 180 lloje të kërpudhave që përmbajnë psilocybin ose psilocin e saj të derivuar njihen.
Kërpudhat Psilocybin janë të paligjshme në shumë vende, p.sh. SHBA, Kanada, Evropë, Indi. Në SHBA, ata janë klasifikuar si një substancë e kontrolluar nga Schedule I, megjithëse kohët e fundit, FDA dhe DEA kanë lejuar disa studime njerëzore të vogla dhe shumë të kontrolluara mbi potencialin e tyre për përdorim në administrimin mjekësor dhe psikiatrik të drogës. Efektet e psilocybin dhe psychedelics tjera janë hulumtuar për efektet e tyre dhe trajtimin potencial të çrregullimeve të tilla si dhimbje koke cluster, çrregullime humor, dhe varësisë.

lloj

Psilocybe cubensis është një nga kërpudhat më të njohura magjike që ofrojnë një përqendrim të mesëm psilocybin prej përafërsisht. 0.63% psilocybin dhe 0.60% psilocin në kërpudha të egra të thata. Kërpudhat e kultivuara në brendësi kryesisht kanë përqëndrime më të larta të përbërësve aktivë të tyre.

Psilocibe Species% PSILOCYBIN% PSILOCIN% BAEOCYSTIN
P. azurenscens1.780.380.35
P. bohemica1.340.1100,02
P. semilanceata00,9800,020.36
P. baeocystis0.850.590.10
P. cyanescens0.850.360.03
P. tampanensis00,680.32na
P. cubensis0.6300,6000,025
P. weilii00,610.270.05
P. hoogshagenii00,600.10na
P. stuntzii0.360.1200,02
P. cyanofibrillosa0.2100,04na
P. liniformans0.16na00,005

psilocybin

Psilocybin është një substancë psikoaktive dhe hallucinogjene e gjetur në kërpudhat e gjeneratave të Psilocybe, Panaeolina, Panaeolus, Copelandia, Conocybe, Gymnopilus, Stropharia dhe Pluteus dhe konsiderohet si një drogë narkotike.
Përveç psilocybin, psilocin dhe baeocystin janë dy substancave të tjera aktive gjetur në kërpudha magjike.
Potenciali i kërpudhave mund të ndryshojë shumë, meqë kërpudhat janë një produkt natyral, i cili zhvillohet në përgjigje të mjedisit të tij. Pjesët e ndryshme të kërpudhave ndryshojnë edhe në potencë (p.sh. kapaku dhe rrjedhin mund të kenë një përqendrim të ndryshëm të përbërjeve psikoaktive). Për shkak të këtyre ndryshimeve natyrore, macerimi, homogjenizimi dhe ekstraktimi tejzanor mund të ndihmojnë për të zvogëluar rrezikun e dozave të papritura (ose të dobëta) të psilocybin.
Përdorimi dhe efektet: Pas administrimit të psilocybin, janë raportuar një gamë e gjerë e efekteve subjektive që variojnë nga ndjenjat e disorientimit, letargjisë, mbytje, eufori, gëzim dhe depresion. Përafërsisht. një e treta e përdoruesve përjetojnë ndjenja ankthi ose paranoje. Doza të ulëta të barit mund të nxisin efekte hallucinatore, hallucinacione të mbyllura të syrit dhe / ose sinestezia (përvoja e ndjesive të prekura kur shihen ngjyrat). Në doza më të larta, psilocybin mund të nxisë intensifikimin e përgjigjeve emocionale, aftësinë e zgjeruar për introspekti, regresionin ndaj të menduarit primitiv dhe fëmijëror dhe aktivizimin e gjurmëve të gjalla të kujtesës. Halucinacionet vizuale të syrit të hapur janë të zakonshme dhe mund të jenë shumë të detajuara, ndonëse rrallë ngatërrohen me realitetin.
Raportet anekdotike si dhe studimet e fundit sugjerojnë që një administrim i vetëm i psilocybin mund të përmirësojë të menduarit reaktiv dhe empatinë dhe për këtë arsye mund të jetë një trajtim i mundshëm për sjellje njohëse dhe shoqërore. Rezultatet e studimit “Mendim kreativ dhe ndjeshmëri” (Mason et al. 2019) tregojnë se psilocybin e zgjeroi të menduarit divergjent dhe empati emocionale mëngjesin pas përdorimit. Përmirësimet në të menduarit konvergjent, ndjeshmëria emocionale emocionale e valencës dhe mirëqenia vazhduan shtatë ditë pas përdorimit. Ndryshimet sub-akute në empatia lidhen me ndryshimet në mirëqenien. Studimi tregon se një administrim i vetëm i psilocybin në një mjedis shoqëror mund të shoqërohet me rritjen nën-akute të mendimit krijues, ndjeshmërisë dhe mirëqenies subjektive.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.