Pajisje laboratorike tejzanor

Sonikatorët e laboratorit Hielscher janë kompakt, të lehtë për t'u përdorur dhe jashtëzakonisht të gjithanshëm. Ato mund të përdoren për përpunimin e një sërë materialesh organike dhe inorganike në një gamë të gjerë vëllimesh. Homogjenizues të fuqishëm tejzanor janë në dispozicion për sonikacion intensiv të drejtpërdrejtë dhe të tërthortë. Hielscher ofron sonikatorin ideal për detyrën tuaj të përgatitjes së mostrës.

UP100H është pajisja e përkryer laboratorike për përgatitjen e mostrës (Kliko për ta zmadhuar!) Aplikimet tipike të homogjenizuesve tejzanor përfshijnë përgatitjen e mostrës, shpërbërjen dhe lizën e qelizave, homogjenizimin, shpërndarjen dhe zbërthimin, zvogëlimin e madhësisë së grimcave dhe përshpejtimin e reaksioneve kimike (sonokimi). Hielscher ofron një gamë të gjerë homogjenizuesish tejzanor që do të përdoren për këto aplikime në një gamë të gjerë vëllimesh nga përafërsisht. 50 μL deri në 4000 ml. Zgjedhja e procesorit tejzanor varet nga vëllimi i mostrës që do të sonikohet.

Kërkesë informacioni

Sonication është një metodë e rëndësishme e përgatitjes së mostrës

Sondë tip ultrasonicator UP200St

 
Tabela e mëposhtme ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt përpunues të ultrasonikëve tanë të përmasave laboratorike:

Devices rekomanduaraVëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjes
UIP400MTP Sonicator me pllaka 96-pusepllaka me shumë pus / mikrotitërna
VialTweetershishe dhe tuba me 0,5 deri në 1,5 mlna
Sonicator i tipit sondë UP100H1 deri 500mL10 deri 200mL / min
UP200Ht, UP200St Sonicators e tipit sonda10 deri në 1000 ml20 deri në 200 ml/min
Sonicator i tipit sondë UP400St10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / min
Kornizë tejzanorKupa për shishka ose gotëna
GDmini2reaktor mikro-rrjedhës tejzanorna
shaker tejzanor sitëSistemi i sitës laboratorik me ultratingujna

 
 

Videoja tregon sistemin e përgatitjes së mostrës me ultratinguj UIP400MTP, i cili lejon përgatitjen e besueshme të mostrës së çdo pllake standarde me shumë pusi duke përdorur ultratinguj me intensitet të lartë. Aplikimet tipike të UIP400MTP përfshijnë lizën e qelizave, ADN-në, ARN-në dhe prerjen e kromatinës, si dhe nxjerrjen e proteinave.

Ultrasonicator UIP400MTP për sonifikimin e pllakave me shumë puse

Miniatura e videos

 

Sonicator me pllaka 96 pusesh UIP400MTP për përpunim me shpejtësi të lartë të numrave të mëdhenj të mostrave në pllaka mikrotitrash dhe shumë pusesh (p.sh. analiza, PCR, ELISA)

Sonicator i pllakave UIP400MTP për sonikimin efikas të pllakave me 96 pusi dhe pllakave me shumë pusi për shqyrtimin me fuqi të lartë

Karakteristikat e rëndësishme të një sonicator cilësor

Nëse dëshironi të blini një homogjenizues laboratori, mund të pyesni veten se cilat kritere dhe veçori të cilësisë duhet të kërkoni. Sonikatorët e tipit të sondës Hielscher janë homogjenizues tejzanor të teknologjisë së fundit të krijuar për të përmbushur nevojat tuaja të ndryshme kërkimore, analitike dhe industriale me saktësi, efikasitet dhe rehati për përdoruesit. Duke shfaqur një gamë të gjerë karakteristikash të jashtëzakonshme dhe tipare cilësore, sonikatorët Hielscher ju fuqizojnë të arrini rezultate të qëndrueshme dhe të besueshme në aplikacione të shumëfishta. Më poshtë, ju merrni një përmbledhje të veçorive më të rëndësishme të cilësisë së homogjenizuesve tejzanor Hielscher.

 • Fuqia dhe Intensiteti: Të gjithë aparatet sonikë Hielscher krenohen me kapacitet të bollshëm fuqie, i cili siguron përgatitje të shpejtë dhe efektive të mostrës si homogjenizimi i indeve, ndërprerja e qelizave, izolimi i proteinave dhe shpërndarja e grimcave. Zgjidhni sonikatorin ideal për aplikimin tuaj dhe vëllimin e mostrës: Homogjenizuesit e laboratorit Hielscher janë të disponueshëm me fuqi ultratinguj 50, 100, 200 dhe 400 vat.
 • Kontrolli i amplitudës: Arritni homogjenizim të saktë dhe shumë efikas, edhe për mostrat delikate, falë kontrollit të saktë të amplitudës së të gjithë sonikatorëve Hielscher. Telefononi një amplitudë të saktë për intensitetin e kërkuar të procesit. Sintonizimi automatik i frekuencës siguron që aparati juaj i zërit të funksionojë në frekuencën optimale të funksionimit.
 • Madhësitë dhe format e Sonotrode: Zgjidhni nga një përzgjedhje e gjeometrive dhe madhësive sonotrode/sondë që i përshtaten kontejnerit tuaj të mostrës dhe për të arritur efikasitetin optimal të homogjenizimit. Të bëra nga materiale të qëndrueshme dhe rezistente ndaj korrozionit si titani, qeramika ose qelqi, sondat tona ultrasonike sigurojnë performancë të lartë dhe përputhshmëri me një gamë të gjerë të llojeve të mostrave.
 • Kontrolli dixhital: Të gjithë aparatet sonikë nga 200 watts lart ofrojnë kontroll dixhital të teknologjisë së fundit nëpërmjet ekranit me prekje me ngjyra, një menyje të lehtë për t'u naviguar, cilësime të para-programueshme dhe telekomandë të shfletuesit. Si një veçori shtesë unike, klientët e duan ndriçimin e mostrës së sonikatorëve laboratorikë dixhitalë të tipit sonda Hielscher.
 • Karakteristikat e sigurisë: Duke i dhënë përparësi sigurisë suaj, homogjenizuesit tejzanor Hielscher përfshijnë veçori të tilla si funksionet e funksionimit të thatë dhe të programueshme të ndalimit automatik. Të dizenjuar me një ndërfaqe të pastër për funksionim intuitiv, aparatet sonikë Hielscher janë miqësore për përdoruesit, si dhe të lehtë dhe të sigurt për t'u përdorur.
 • Vëllimi i mostrës dhe përputhshmëria e anijes: Pavarësisht nëse jeni duke punuar në një laborator ose në një mjedis industrial, aparatet sonikë Hielscher janë të disponueshëm në madhësi të ndryshme, kapacitete të energjisë dhe me aksesorë për të akomoduar një spektër të gjerë aplikimesh, lloje të mostrave dhe vëllime.
 • Lehtësia e pastrimit dhe mirëmbajtjes: Çmontimi dhe pastrimi janë një fllad, duke parandaluar ndotjen e mostrës midis mostrave dhe duke siguruar jetëgjatësi të pajisjeve. CIP (pastrimi në vend) dhe SIP (sterilizimi në vend) lehtësojnë pastrimin e duhur dhe të shpejtë. Sonotrodes/sonda dhe qelizat e rrjedhës janë të autoklavueshme.
Pajisja tejzanor VialTweeter me shtojcën VialPress (Kliko për ta zmadhuar!)

VialTweeter për sonikimin e njëkohshëm të tubave dhe flakoneve të mbyllura të shumta

 • Shkathtësia: Sonikatorët Hielscher mund të pajisen lehtësisht me aksesorë të posaçëm për të përshtatur aparatin tuaj të zërit për aplikime të ndryshme, të tilla si ndërprerja e qelizave, prerja e ADN-së ose shpërndarja e nanogrimcave. Përdorni homogjenizuesin tuaj tejzanor për përzierjen dhe shpërndarjen, lizën dhe nxjerrjen, prerjen e ADN-së, degazimin dhe shumë aplikime të tjera.
 • Shpejtësia dhe efikasiteti: Krahasuar me metodat e tjera të përgatitjes së kampionit si bluarja me rruaza, homogjenizimi me presion të lartë, shkrirja me ngrirje ose liofilizimi, sonikatorët Hielscher shkëlqejnë me efikasitet të jashtëzakonshëm, kohë përpunimi të reduktuar ndjeshëm, riprodhueshmëri dhe lehtësi në përdorim.
 • Kontrolli i temperaturës: Një mënyrë e programueshme pulsimi lejon shpërndarjen e nxehtësisë gjatë sonikimit. Të gjitha modelet e sonikatorit dixhital (nga 200 vat e lart) ofrojnë kontroll të temperaturës për të parandaluar mbinxehjen e mostrës gjatë përgatitjes së mostrës. Një sensor i temperaturës me mbyllje mat vazhdimisht temperaturën në mostër dhe ia dërgon informacionin ultrasonikatorit. Në përputhje me kufijtë tuaj të caktuar të temperaturës, homogjenizuesi tejzanor ndalon automatikisht kur arrihet kufiri i sipërm i temperaturës dhe vazhdon të sonikojë sapo mostra të ketë ulur temperaturën e saj në kufirin më të ulët të deltës së temperaturës së caktuar.
 • Regjistrimi i të dhënave dhe dokumentacioni: Ruani gjurmueshmërinë dhe dokumentimin e të gjitha eksperimenteve tuaja me veçoritë e integruara të regjistrimit të të dhënave. Të gjithë sonikët dixhitalë kanë një kartë SD të integruar për protokolimin automatik të të dhënave sapo të ndizni homogjenizuesin tuaj. Amplituda, futja e energjisë, temperatura, presioni, data dhe ora shkruhen si një skedar CSV në kartën SD. Kjo lehtëson ruajtjen e standardeve të cilësisë dhe përmbushjen e praktikave të mira të prodhimit (GMP).
 • Ndërfaqja miqësore për përdoruesit: Ndërfaqja intuitive thjeshton funksionimin e sonikatorëve Hielscher, duke përmirësuar përvojën e përdoruesit dhe duke siguruar rezultate të qëndrueshme. I projektuar për përdorim të përditshëm dhe përdorim të thjeshtë, aparati juaj i zërit Hielscher do të jetë mjeti juaj i preferuar për përgatitjen e mostrës.
 • Besueshmëria dhe qëndrueshmëria: Besueshmëria, qëndrueshmëria dhe jetëgjatësia e ultrazërit Hielscher ndihmojnë për të minimizuar kohën e ndërprerjes dhe për të ruajtur performancën e qëndrueshme. Për shkak të qëndrueshmërisë së tyre, sonikatorët Hielscher vrapojnë për dekada dhe përmbushin me besueshmëri detyrat e tyre. Ky operacion afatgjatë kontribuon në qëndrueshmërinë dhe efektivitetin e kostos.
 • Pajtueshmëria me standardet industriale: Të gjithë aparatet sonikë Hielscher përputhen me standardet e industrisë dhe të sigurisë, duke siguruar që ai plotëson kërkesat e rrepta të mjediseve të rregulluara. Hielscher Ultrasonics është një kompani e çertifikuar ISO që vë theks të veçantë në sonikatorët me performancë të lartë që paraqesin teknologji të avancuar dhe cilësi më të lartë. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.
 • Cilësia, Garancia dhe Mbështetja: Shijoni paqen e mendjes me garancinë tonë gjithëpërfshirëse dhe mbështetjen e jashtëzakonshme të klientit, duke u siguruar që të keni ndihmë kur ju nevojitet. Ekspertët e Hielscher Ultrasonics ju ndihmojnë me njohuri të thella dhe të gjithë informacionin e kërkuar për të zgjedhur sonikatorin ideal për aplikimin tuaj. Kjo përfshin gjithashtu ndihmën gjatë instalimit dhe vënies në punë, si dhe rekomandime për optimizimin e procesit dhe rritjen e shkallës.
 • Ky tutorial shpjegon se çfarë lloji i sonikatorit është më i miri për detyrat tuaja të përgatitjes së mostrës si liza, ndërprerja e qelizave, izolimi i proteinave, fragmentimi i ADN-së dhe ARN-së në laboratorë, analiza dhe kërkime. Zgjidhni llojin ideal të sonikatorit për aplikimin tuaj, vëllimin e mostrës, numrin e mostrës dhe xhiros. Hielscher Ultrasonics ka homogjenizuesin ideal tejzanor për ju!

  Si të gjeni sonikatorin e përsosur për ndërprerjen e qelizave dhe nxjerrjen e proteinave në shkencë dhe analizë

  Miniatura e videos

  Reaktorë të qelizave me rrjedhje tejzanor për përpunim me vëllim më të madh

  Sonicator i tipit sondë UP400St me reaktor me qeliza rrjedhëse FC22K është një homogjenizues i fuqishëm laboratorik.
  Pajisjet laboratorike tejzanor Hielscher mund të funksionojnë vazhdimisht në funksionim 24/7 pa mbinxehje. Kështu, sonikatorët Hielscher mund të përdoren me besueshmëri për sonikimin e vazhdueshëm duke përdorur një qelizë rrjedhëse në përpunimin inline. Duke përdorur pajisjet laboratorike në kombinim me reaktorët e qelizave rrjedhëse, mund të përpunoni me lehtësi vëllime më të mëdha të mostrave. Në këtë rast, lëngu pompohet në reaktorin e bërë prej qelqi ose çeliku inox. Për shembull, një UP400St mund të përpunojë përafërsisht. 10 deri në 50 litra në orë. Në qelizën e rrjedhës, kampioni i ekspozohet tingullit intensiv të përcaktuar përpara se të arrijë në daljen e qelizës së reaktorit. Për të ftohur materialin e ndjeshëm ndaj nxehtësisë gjatë sonikimit, qelizat e rrjedhës janë të pajisura me një xhaketë ftohëse për të rritur shpërndarjen e nxehtësisë.
   

  VialTweeter është një sistem ultrasonik unik për sinjifikimin e njëkohshëm deri në 10 shishka në të njëjtat kushte të njëjta pa ndotje të tërthortë.

  UP200St me VialTweeter për Sonication of Vials Closed

  Miniatura e videos

  Kupa tejzanor për sonikimin e njëtrajtshëm dhe intensiv të deri në 5 tubave të mbyllur dhe flakoneve për homogjenizim uniform dhe të shpejtë të mostrës sterile.

  Kornizë tejzanor për sonikimin intensiv të tubave të mbyllur dhe flakoneve për homogjenizimin steril të mostrave.

  Na kontaktoni! / Pyet Na!

  Pyesni për më shumë informacion

  Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me aparatet tona të tingullit, aplikacionet, protokollet dhe çmimet e tyre. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju detyrën tuaj të përgatitjes së mostrës dhe t'ju ofrojmë një ultrasonikator që plotëson kërkesat tuaja!

  Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


  Homogjenizues të projektuar për laborator

  Pajisjet laboratorike ultrasonike Hielscher janë krijuar për laboratorin. Ata janë shumë të thjeshtë për tu konfiguruar. Pajisjet dore dhe të montuara në këmbë kombinojnë gjeneratorin tejzanor (furnizimin me energji elektrike) dhe dhënësin (konvertuesin) në një strehim të vetëm. Kjo kursen hapësirë dhe peshë në desktop. Hielscher është prodhuesi i vetëm i procesorëve tejzanor dore. E vetmja prizë që do të lidhet është priza kryesore e rrymës, e cila përshtatet në daljet standarde 115V ~ ose 230V. Funksionimi i homogjenizuesve tejzanor është shumë i thjeshtë. Pajisjet akordohen automatikisht në frekuencën rezonante optimale, kështu që nuk ka nevojë për rregullime manuale. Amplituda tejzanor është e rregullueshme nga 20 në 100%. Përndryshe, për funksionimin e vazhdueshëm, një cikël i shpërthimeve intensive të sonifikimit mund të rregullohet, p.sh. për sonifikimin e indeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë.

  Saktësi për rezultatet e riprodhueshme

  Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Për përgatitjen e mostrave, si dhe për zhvillimin e aplikacioneve të reja, është e rëndësishme që të ketë një kontroll të mirë mbi të gjithë parametrat e zërit për të marrë rezultate të riprodhueshme. Pajisjet Hielscher tejzanor ju lejojnë të kontrolloni amplitudën e sonication. Ky është parametri më i rëndësishëm i zërit. Amplitudë mekanike monitorohet vazhdimisht në pajisje për të eliminuar çdo devijim nga vlera e rregulluar. Kjo e bën amplitudën të pavarur nga faktorë të tjerë, si thellësia e zhytjes, temperatura e lëngshme ose viskoziteti. Prandaj, ju mund të përsërisni çdo sonication duke zgjedhur përsëri amplitudën e njëjtë.

  Kutitë e mbrojtjes së zhurmës për zvogëlimin e zhurmës

  Kuti mbrojtëse e zërit për mbylljen e zërit dhe reduktimin e zhurmës gjatë proceseve të sonikimit
  Kur aplikohet tek lëngjet, ultrazërit shkakton cavitation. Zhurma cavitational është në gamën e dëgjimit njerëzor. Kutitë e mbrojtjes së zërit janë në dispozicion për pajisjet laboratorike tejzanore për të zvogëluar emetimin e zhurmave në nivele më të volitshme. Kjo rekomandohet për mjedise tipike laboratorike. Kuti mbrojtëse të shëndoshë përfshijnë një shtyllë qëndrimi dhe një tavolinë të rregullueshme (xhami akrilik) për të mbajtur mostrën. Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth shkarkimit të zhurmës tejzanor!

   

  Ky videoklip tregon homogjenizuesin tejzanor Hielscher UP100H, një aparat ultrasonik i përdorur gjerësisht për përgatitjen e mostrës në laboratorë.

  Homogjenizues tejzanor UP100H

  Miniatura e videos

  Sonda ose madhësi të ndryshme briri për sistemin e prerjes ultrasonike UP400St, i cili përdoret për homogjenizimin e indeve, përçarjen e qelizave, lizën, nxjerrjen e proteinave, tretjen e qelizave, përzierjen e tamponit si dhe prerjen / fragmentimin e ADN-së dhe ARN-së.


   

  Literatura / Referencat

  Gjeni studime të zgjedhura në të cilat sonikët Hielscher përdoren për detyra të ndryshme të përgatitjes së mostrës si përçarja e qelizave, fragmentimi i ADN-së, izolimi dhe fraksionimi i proteinave, si dhe shpërndarja dhe emulsifikimi.

  Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

  Le të kontaktojmë.