Ultrasonikë dhe sonda për përpunim të lëngshëm

Ultrasonikët Hielscher përdoren për mostra laboratorike, përpunim në shkallë pilot ose prodhim në shkallë të plotë. Këtu përfshihen procesorë tejzanor dhe sonda për përpunimin me ultratinguj të çdo vëllimi të lëngshëm, nga disa mikrolitra deri në qindra metra kub në orë. Hielscher Ultrasonics furnizon ultratinguj me performancë të lartë dhe pajisje të lidhura me ultratinguj me intensitet të lartë për kërkimin dhe industrinë.

Në laborator dhe në përpunimin në shkallë të gjerë - Hielscher ofron pajisje të përshtatshme tejzanor.Kërkesa për trajtimin e lëngjeve me kavitacion tejzanor vjen në shumë përmasa: mostra indesh në shishe të vogla, mostra bojësh të konservuara, tufa reaktorësh ose rrjedhje e vazhdueshme e materialit. Hielscher ofron pajisje tejzanor për çdo vëllim lëngu. Për shembull, UP100H është një aparat zëri kompakt i tipit sonda dore për deri në 500 mL. Ultrasonikatorët e fuqishëm 400 vat UP400St është një homogjenizues i fortë laboratorik për deri në 2000 mL. Dhe me shkallën industriale UIP1000hdT, ne ofrojmë një mikser të fuqishëm tejzanor të tipit sonda për zhvillimin e aplikacioneve dhe prodhimin në shkallë të vogël. Për objektivat më të mëdhenj të prodhimit, Hielscher ofron sonikatorë 4000 vat, 6000 vat, 10 kW dhe 16 kW. Tabela më poshtë liston të gjitha pajisjet standarde laboratorike dhe industriale ultrasonike.

Homogjenizuesit ultrasonikë laboratorikë

VialTweeter në UP200St 200W 26kHz ultrasonication i shishka të vogla, p.sh. Eppendorf 1.5ml
UP50H 50W 30kHz handheld ose standmounted homogenizer laborator
UP100H 100W 30kHz handheld ose standmounted homogenizer laborator
UP200Ht 200W 26kHz handheld ose standmounted homogenizer laborator
UP200St 200W 26kHz homogenizer standmounted Lab
UP400St 400W 24kHz homogenizer standmounted Lab
SonoStep 200W 26kHz reaktor laborator kombinuar, ultrasonication, pompë, fajtor dhe anije
GDmini2 200W 26kHz qelizë rrjedhin ndotje-free
Cuphorn 200W 26kHz banjë me ultratinguj intensive për shishka dhe gota
UIP400MTP 400W 24kHz sistem tejzanor për pllaka me shumë pus / pllaka mikrotitërore
shaker sitë 200W 26kHz shaker i fuqishëm tejzanor sitë

 

Hielscher UP100H është homogjenizuesi ideal tejzanor për të sonikuar mostra më të vogla deri në vëllim 500 ml. Aplikimet tipike të sondës tejzanor UP100H përfshijnë përgatitjen e mostrës, emulsifikimin, shpërndarjen, lizën dhe nxjerrjen.

Ultrasonikator i tipit sondë UP100H për përgatitjen e mostrës në laborator dhe kërkime

Miniatura e videos

Ultrasonicators industriale

UIP500hdT 0.5kW 20kHz homogjenizues industrial tejzanor
UIP1000hdT 1.0kW 20kHz homogjenizues industrial tejzanor
UIP1500hdT 1.5KW 20kHz homogjenizues industrial tejzanor
UIP2000hdT 2.0kW 20kHz homogjenizues industrial tejzanor
UIP4000hdT 4.0kW 20kHz homogjenizues industrial tejzanor
UIP6000hdT 6.0 kW 20kHz homogjenizues industrial tejzanor
UIP10000 10.0kW 18kHz homogjenizues industrial tejzanor
UIP16000 16.0kW 18kHz homogjenizues industrial tejzanor

 

Në këtë video ju tregojmë një sistem tejzanor 2 kilovat për funksionimin inline në një kabinet të pastrues. Hielscher furnizon pajisje tejzanor për pothuajse të gjitha industritë, të tilla si industria kimike, farmaceutike, kozmetike, proceset petrokimike si dhe për proceset e nxjerrjes me bazë tretës. Ky kabinet çelik inox i pastruueshëm është projektuar për funksionim në zona të rrezikshme. Për këtë qëllim, kabineti i mbyllur mund të pastrohet nga klienti me azot ose ajër të pastër për të parandaluar hyrjen e gazeve ose avujve të ndezshëm në kabinet.

Ultrasonikë 2x 1000 Watts në kabinet pastrues për instalim në zona të rrezikshme

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni


Pyesni për më shumë informacion në lidhje me pajisjet e ultra-zërit!

Nëse keni vështirësi në gjetjen e ultrazërit dhe sondës me ultratinguj me performancë të lartë për kërkesat tuaja ose nëse dëshironi të merrni më shumë informacion, ju lutemi përdorni këtë formular. Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë.
Ju lutem tregoni informacionin, që dëshironi të merrni, më poshtë:


Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Proceset dhe aplikimet tejzanor

Përzierja tejzanor

Ndërsa agitatorët e rezervuar mund të përzier me lëngje lehtësisht të përzier me viskozitete të ngjashme, lëngjet me viskozitet të ndryshëm ose lëngje më të trashë mund të kërkojnë qethje të lartë mekanike për përzierje të shpejtë dhe të plotë. Pajisjet tona tejzanor mund të përzier lehtë dy ose më shumë lëngje në linjë. Për këtë, lëngjet do të kombinoheshin vetëm para reaktorëve të qelizave të rrjedhës tejzanor. Lexoni më shumë rreth përzierjes!

Homogjenizimi tejzanor

Homogenizuesit tejzanor Hielscher janë shumë efektive në arritjen e një madhësie të vogël dhe uniforme të globusit ose të grimcave gjatë përpunimit të formulimeve pluhur / lëngshme ose të lëngshme / të lëngshme. Forcat e larta të qethjes hidraulike të gjeneruara nga ultrasonics shkelin aglomeratet, pikat dhe indet qelizore në fragmente më të vogla dhe prodhojnë një produkt të njëtrajtshëm gjobë. Gama jonë e homogjenizatorëve mbulon çdo vëllim të përpunimit nga shishet e laboratorit në madhësinë e prodhimit. Lexoni më shumë rreth homogjenizimit!

Deagglomerating tejzanor

Homogenizuesit Hielscher tejzanor thyejnë agglomerates pluhur në lëngje që agitators konvencionale dhe miksera të lartë qeth nuk mund të thyejnë. Qethja e lartë cavitational shpërndan dhe homogjenizon grimcat e aglomeruar që rezultojnë në një sipërfaqe më të lartë specifike sipërfaqësore. Homogenizers tejzanor Hielscher lehtë mund të integrohen në-line ose në një grumbull. Lexoni më shumë për deagglomerating!

tejzanor shpërndarë

Për pothuajse çdo produkt, është e rëndësishme që grimcat të ndahen nga grimcat e tjera në mënyrë që të zmadhohet sipërfaqja e grimcave dhe të arrihet një shpërndarje uniforme. Edhe dispersionet mund të arrihen lehtësisht me ultratinguj. Ultrasonikët Hielscher përdoren gjerësisht për prodhimin e dispersioneve me madhësi të imët në diapazon mikron dhe nano. Lexoni më shumë rreth shpërndarjes!

Tejzanor Emulsifikues

Kur përzierjen e lëngjeve të paqëndrueshme në një emulsioni, madhësia dhe shpërndarja e pikave janë një faktor kyç për stabilitetin e emulsionit. Ultrasonics mund të krijojë pikëza shumë të bukura dhe shpërndarjet e ngushtë madhësi. Në shumicën e rasteve, miksera tona tejzanor mund të arrijnë pikat submicron gjatë përgatitjes së emulsioneve në një grumbull ose në linjë. Të ndryshme nga homogjenizuesit me presion të lartë, qethja e lartë e prodhuar nga pajisjet tona tejzanore do të emultojë edhe lëngje të lartë të viskozitetit, siç janë vajrat e rënda të karburantit (HFOs). Disa formulime mund të kërkojnë që të shtohen emulsifikues ose stabilizues. Në këtë rast, ultrasonicators ndihmojnë për përzierjen e emulsifikuesit në mënyrë uniforme. Lexoni më shumë rreth emulsifikimit!

Tejzanor Shpërndarja

Homogjenizuesit tejzanor janë një mjet efikas dhe i besueshëm për solubilizimin e materialeve të ndryshme, të tilla si kripë, sheqerna, shurupe, rrëshira dhe polimere. Lentet e lëngëta me shpejtësi të lartë të krijuara nga kalitari tejzanor rrisin transferimin masiv në shtresat kufitare. Kjo rezulton në tretje dhe larje më të shpejtë dhe më të plotë të grimcave ose lëngjeve të viskozitetit të lartë. Lexoni më shumë rreth tretjes tejzanor!

Reduktimi i madhësisë së grimcave tejzanor

Hielscher përpunuesit tejzanor mund të thyejnë agglomerates, agregatët dhe grimcave primare të materialeve të ndryshme, të tilla si pigmente, okside metalike, ose kristale. Ultrasonics mund të arrijë shpërndarjet shumë të njëtrajtshme dhe të ngushtë të madhësisë së grimcave me pak ose aspak ndryshim midis tufa. Mulliri tejzanor është më efikas në rangun më poshtë 500 micron në nën-mikron dhe nano-size varg. Reaktorët tanë tejzanorë mund të trajtojnë ngarkesat e ngurta të lartë dhe viskozitetet e larta të slurry. Madhësia e grimcave përfundimtare do të varet nga ngurtësia e produktit. Lexoni më shumë rreth reduktimit të madhësisë së grimcave!

Më shumë proceset tejzanor

Pastrimi i siperfaqes se siperfaqes se grimcave

Sipërfaqja e grimcave të pluhurit është një faktor kyç për ndërveprimin me lëngun përreth. Është në kufij të tillë të ngurta / të lëngshme të fazës, ku ndodhin shpërndarje, reagime kimike ose aktivitet katalitik. Homogjenizimi tejzanor rrit ekspozimin e sipërfaqes së grimcave në fazën e lëngshme me deagglomeration uniform dhe reduktimin e madhësisë së grimcave. Gjatë reaksioneve katalitike dhe kimike, sipërfaqja e grimcave mund të bllokohet me depozitimin e mbetjeve, formimin e shtresave kufitare, shtresat e oksidit dhe fouling. Cavitation tejzanor shkakton avionë të lëngshme me shpejtësi të lartë, prerje të lartë hidraulike dhe goditje inter-grimcash që rezultojnë në pastrimin e sipërfaqes së grimcave. Pajisjet Hielscher tejzanor mund të përdoren në një grumbull ose në linjë për të hequr ndotjet nga grimcat në lëngje.

Agjitacion tejzanor

Nxitja tejzanor dhe nxitja e rezervuarëve kërkon pajisje të besueshme, veçanërisht për rritjen e viskoziteteve dhe vëllimeve. Nxitësit konvencionale të rezervuarit siç janë mikserët e vozit ose mikserët rotor-stator janë të kufizuara nga faktorë të ndryshëm, përfshirë viskozitetin dhe shkallueshmërinë. Prandaj, nxitja tejzanor me fuqi të lartë të tankeve është zgjidhja e duhur për procesin tuaj të përzierjes për shkak të përdorimit më të lartë, kursimit të kohës, kostove më të ulëta operative, funksionimit të sigurt (pa pjesë lëvizëse) dhe mirëmbajtjes së thjeshtë. Lexoni më shumë rreth nxitësit tejzanor të tankeve!

Tejzanor hidratues

Kur përzierjen e pluhurave të thata, të tilla si, pigmente, trashese ose mishrat me lëngje, grimcat e pluhurit kanë tendencë të formojnë aglomerate, gunga ose të ashtuquajtura “Peshku-Eyes” (pluhur pjesërisht hidratuar me një bazë pluhur të thatë). Agitatorët dhe agjituesit do të lajnë sipërfaqen e aglomerateve të tilla, vetëm. Kjo rezulton në kohë të gjatë përzierës dhe cilësi të dobët të produktit. Përzierja tejzanor prishet aglomeratet dhe gunga që çojnë në një zgjidhje pa aglomerate. Për më tepër, efektet kimike janë të njohura për të aktivizuar sipërfaqen e sipërfaqes së grimcave, gjë që çon në avantazhe të tilla si reagime më të shpejta dhe cilësi të përmirësuar të produktit.

Përgatitja tejzanor e mostrës

Për matjet nga instrumentet analitike (p.sh. HPLC, spektrometri atomik, etj.), Në përgjithësi shumica e mostrave duhet të jenë të lëngëzuara. Nëse mostra është e tretshme, solucioni (siç është sukraloza, kripërat, p.sh. në formë pluhuri ose tabletë) mund të shpërbëhet në një tretës (p.sh. ujë, tretës ujorë, tretës organikë etj) duke rezultuar në një përzierje homogjene, e përbërë nga vetëm një faza. Procesi i shpërndarjes mund të kryhet me anë të nxitimit manual ose mekanik, që është konsumues i kohës dhe joefikas. Probleme të ngjashme janë humbjet e mostrës për shkak të manipulimit ose mungesës së riprodhueshmërisë nga gabimet e rastit dhe përzierjen e pabarabartë.

Ultrasonics për aktivizimin e kimikateve

Për të filluar një reaksion kimik, kërkohet energji. E ashtuquajtura energji e aktivizimit është sasia e energjisë që kërkohet për të filluar një reagim dhe për të kryer spontanisht. Me hyrjen e energjisë tejzanore, reagimi i kimikateve mund të iniciohet pasi forcat tërheqëse tejkalohen dhe krijohen radikalet e lira. Reaksionet tipike kimike që përfitojnë nga ultrazërit janë sono-catalysis (p.sh. fazë katalizator transferimi), reagimet organike sintetike, sonoliza, si dhe sol-xhel-routes. Për më tepër, forcat ultratinguj krijojnë sipërfaqe shumë reaktive, e cila është një teknikë e rëndësishme për të rritur aktivitetin katalizator.

Tejzanor qethje-hedh lëng

Fenomeni i uljes së viskozitetit nën forcat e prerjes në rritje quhet thinning ose thixotropic. Rënia e viskozitetit është me rëndësi të madhe kur duhet të modifikohet ngarkesa e grimcave të një mjeti. Për të arritur një ngarkesë më të lartë të ngurtë, në hapin e parë viskoziteti duhet të ulet. Pas reduktimit të viskozitetit, mund të shtohen dhe shpërndahen në media. Forcat e lartë të qethjes të krijuara nga cavitation tejzanor shkaktojnë prerje të rrëshqitshme dhe rezultate të jashtëzakonshme shpërndarëse. Kjo kërkesë është e integruar kryesisht para tharjes ose llak-ngrirjes për të rritur kapacitetin e procesit të spërkatjes ose për të ndikuar në reologjinë e materialit tiksotropik, p.sh. polimeret.

Mulliri tejzanor me lagështi

Mulliri dhe reduktimi i madhësisë së grimcave janë proceset kyçe në shumë degë industriale siç janë pikturat & veshje, bojë inkjet & shtypje, kimikate apo kozmetikë. Teknologjia tej mulliri tejzanor është provuar për zvogëlimin dhe dispersionin e saj të besueshëm të madhësisë në rangun e madhësisë micron dhe nano. Forca e saj unbeatable mbi bead, top, dhe mullinj guralecë shtrihet në shmangien e çdo mulliri media (p.sh. rruaza / perlat) që kontaminojnë produktin përfundimtar për shkak të konsumuarit. Në të kundërt, mulliri tejzanor bazohet në një përplasje inter-të veçantë - kjo do të thotë që grimcat që do të përpunohen përdoren si gristë. Prandaj pastrimi i kohës së mullirit nuk është më çështje. Mund të përpunohen viskozitete të larta dhe rryma të mëdha volumi duke rezultuar në një produkt me cilësi të lartë. Për integrimin në një linjë industriale të procesit, Hielscher ofron zgjidhje të përshtatshme: sistemet e grumbulluara, integrimi / retrofitting i lehtë, mirëmbajtja e ulët, funksionimi i thjeshtë dhe besueshmëria e lartë. Lexoni më shumë rreth mulliri me lagështi dhe bluarje të mirë!

Nxjerrja tejzanor dhe lizat e qelizave

Dezintegrimi i qelizave ose liza është një pjesë e zakonshme e përgatitjes së mostrës ditore në laboratorët e bioteknologjisë. Qëllimi i lizë është të prishin pjesët e murit qelizor ose qelizën e plotë për të liruar molekulat biologjike. I ashtuquajturi lizë mund të konsistojë në p.sh. plazmidi, analizat e receptorëve, proteinat, ADN-ja, ARN etj. Hapat e mëvonshëm pas lizës janë fraksionimi, izolimi i organeve dhe / ose nxjerrja dhe pastrimi i proteinave. Materiali i nxjerrë (= lysate) duhet të ndahet dhe i nënshtrohet hetimeve të mëtejshme ose aplikimeve, p.sh. për hulumtimin proteomik. Homogenizuesit tejzanor janë një mjet i zakonshëm për lizën dhe nxjerrjen e suksesshme të qelizave. Ndërsa intensiteti tejzanor mund të nivelohet duke përshtatur parametrat e procesit, intensitetin optimal të sonifikimit – të ndryshme nga shumë e butë në shumë intensive – mund të vendosen për çdo substancë dhe medium. Lexoni më shumë rreth nxjerrjes dhe lizës së qelizës!

Tejzanor Inaktivimi Mikrobial

Inaktivizimi mikrobik është një proces kyç në përpunimin e ushqimit. Për shkak të kërkesës në rritje për ushqime të freskëta, të përpunuara të buta, industria ndjek kërkesën e klientit duke zëvendësuar ruajtjen termike me metoda më të buta të përpunimit. Ultratingulli është një teknikë jo-termike që lejon inaktivizimin e mikroorganizmave në temperatura nënvdekjeprurëse duke rezultuar në një ruajtje më të mirë të atributeve shqisore, vetive ushqyese dhe funksionale të produktit. Duke qenë se mikroorganizmat janë shkaktari kryesor i prishjes së ushqimit, teknika e ruajtjes duhet të jetë e synuar drejt tyre. Avantazhi i sonication është kontrolli i plotë mbi intensitetin e sonication dhe kështu përshtatshmëria ndaj llojeve të veçanta të mikrobeve dhe produktit. Lexoni më shumë rreth inaktivimit mikrobik!

Tejzanor Degassing

Në shumë produkte të lëngshme, gazi i tretur si ajri, oksigjeni ose dioksidi i karbonit shkakton probleme për proceset e rrjedhjes ose cilësinë e produktit. Gazi i tretur mund të rezultojë në korrozion, shkumëzim, formimin e mikrobllokonave ose rritjen mikrobiale.
Nën rrezatimin tejzanor, gazi i tretur nxirret në vakumin e flluskave të kavitacionit (degazim vakum). Fumet e mbushura me gaz më pas fluturojnë në majë dhe në këtë mënyrë mund të hiqen. Përmbajtja e gazit të një lëngu mund të zvogëlohet shpejt nën ekuilibrin natyror në presionin atmosferik duke përdorur degazimin tejzanor. Lexoni më shumë rreth degazimit!

Shkarkimi tejzanor i Mikro-Bubbles

Flluska të suspenduara në lëngje dhe slurri janë një çështje e rëndësishme e cilësisë për shumë produkte, pasi flluska të tilla mund të rezultojnë në papastërti të produktit, rritje mikrobike, zbrazje në veshka, paqëndrueshmëri mekanike ose rezultate të pabarabarta shtypjeje me bojë me bojë me gaz. Valët tejzanor që propagojnë përmes forcës së lëngshme pezullohen flluska të bashkohen në flluska më të mëdha që do të notojnë në majë dhe kështu mund të hiqen. Ultrasonication ndihmon flluska për të lëvizur përmes lëngut, p.sh. ujë, vaj ose rrëshirë, duke çuar në një deaeration më të shpejtë dhe më të plotë. Lexoni më shumë për heqjen e flluskave mikro!

Defoaming tejzanor

Në shumë procese industriale, të tilla si fermentimi, tretja ose proceset kimike, shkuma shkakton probleme të mëdha pasi bën procesin më pak të kontrollueshëm. Kryesisht, shkuma është një nënprodukt i padëshiruar, i cili duhet të hiqet. Kimikatet anti-shkumëzuese që përdoren zakonisht janë të shtrenjta dhe e kontaminojnë produktin përfundimtar. Në të kundërt, valët me ultratinguj shumë intensivë (sono-defoaming) thyejnë shkumën pa ndotje. Shkatërrimi i shkumës është një aplikim tejzanor i butë dhe i ultë i energjisë. Sonotrodet e pllakave të projektuara posaçërisht krijojnë valë të larta të amplitudës së ajrit, të cilat destabilizojnë flluska në shkumë në mënyrë që ata të shemben. Kjo mund të arrihet në pak sekonda dhe nuk ka ndonjë efekt mbetës. Lexoni më shumë rreth shpërbërjes!

Ngrohja tejzanor

Megjithëse ngrohja nuk është kryesisht qëllimi kryesor i sonikimit, efekti anësor i gjenerimit të nxehtësisë në mjedisin e trajtuar nuk duhet të neglizhohet. Ngrohja e kontrolluar është e dobishme pasi shumë procese përmirësohen nga nxehtësia. Gjatë proceseve të shumta, p.sh. ruajtjes ose reaksioneve kimike, trajtimi tejzanor mbështetet qëllimisht nga temperatura e lartë, e njohur si thermo-sonication. Për materialet e ndjeshme ndaj nxehtësisë, ftohja e synuar gjatë sonikimit siguron temperatura të qëndrueshme gjatë përpunimit tejzanor. Duke zbatuar banjot me akull, qelizat e rrjedhjes me xhaketa ftohëse dhe shkëmbyesit e integruar të ngrohjes në instalim, Hielscher ofron zgjidhjen për objektivat tuaja individuale.

Stabilizim tejzanor

Ultratinguj me fuqi të lartë kontribuojnë në stabilizimin mekanik dhe atë mikrobik. Forcat e qethjes së lartë të gjeneruara ultrasonikisht sigurojnë një përzierje jashtëzakonisht të mirë, në mënyrë që të tejkalohen lidhjet ndër-grimcionale dhe të arrihet stabilizimi mekanik. Qëndrueshmëria e stabilitetit varet nga formulimi: disa emulsione dhe dispersione janë të vetë-qëndrueshme për shkak të homogjenizimit shumë të mirë dhe madje, ndërsa përzierjet e tjera duhet të mbështeten nga shtimi i agjentëve stabilizues. Nëse nevojiten stabilizues, ultratingulli është një mjet shumë i besueshëm për përzierjen e stabilizatorit në përzierje.
Për produktet biologjike dhe ushqimore, ultratinguj është teknikë e besueshme e inaktivimit mikrobial për të arritur stabilitetin dhe ruajtjen e produktit. Stabilizimi mikrobial tejzanor është një alternativë jo-termike e ruajtjes që bind me deaktivimin efikas mikrobial dhe vetëm gjenerimin e butë të ngrohjes. Ultratinguj është demonstruar të jetë shumë efektive në shkatërrimin e patogjenëve ushqimore, si E. coli, Salmonellae, Ascaris, Giargia, Cysts Cryptosporidium, dhe Poliovirus.

Funksionalizimi i Sipërfaqeve të Sipërfaqeve

Struktura e sipërfaqes së grimcave është e rëndësishme për karakteristikat e grimcave. Sipërfaqja specifike e një grimce bëhet më e madhe në lidhje me zvogëlimin e madhësisë së grimcave. Kështu, duke zvogëluar madhësinë e grimcave, vetitë e sipërfaqes bëhen gjithnjë e më të spikatura - veçanërisht gjatë nanonizimit. Për përdorimin e materialeve të tilla, karakteristikat e sipërfaqes janë po aq të rëndësishme sa edhe vetitë e bërthamës së grimcave. Kjo do të thotë se funksionalizimi i nanomaterialeve mundëson një gamë të gjerë aplikimesh si polimeret, nanofluidet, biokompozitët, nanomilaçet dhe elektronika. Kjo e bën zvogëlimin e madhësisë, deaglomerimin dhe funksionalizimin një hap thelbësor në trajtimin e grimcave. Ultrasonikët Hielscher përdoren gjerësisht për trajtimin e grimcave mikron dhe nano në mënyrë që të bluajnë, deaglomerojnë, shpërndajnë dhe modifikojnë strukturën e tyre. Me modifikimin e sipërfaqes së grimcave, mund të shmanget një grumbullim i padëshiruar i grimcave. Në hapat e rrjedhës së poshtme, grimcat e modifikuara në mënyrë ultrasonike mund të përzihen në përbërje, ku sonikimi arrin një shpërndarje homogjene brenda një matrice. Kjo është shumë e rëndësishme për aplikime industriale të shumëfishta në lidhje me stabilitetin afatgjatë ose vetitë mekanike të materialeve hibride.

Testimi tejzanor i erozionit

Rezistenca e erozionit e kavitetit është një aspekt i rëndësishëm i qëndrueshmërisë materiale dhe jetëgjatësisë. Për të siguruar funksionalitetin material, prirja e erozionit dhe lodhja e materialit duhet të testohen për sigurimin e cilësisë. Rezistenca e erozionit është e një rëndësie të lartë për materialet e përdorura në mjedise të kërkuara si anijet e anijes, veshjet detare, pompat, komponentët e motorit, turbinat hidraulike, dinamometrat hidraulikë, valvulat, kushinetat, linjat e cilindrave të motorit të naftës, pengesa etj. Për të kryer testimin e erozionit të kavitetit në përputhje me standardin ASTM G32-92, ultrasonication kontrollueshëm dhe riprodhueshëm është e pashmangshme. Pajisjet Hielscher tejzanor mund të përdoren për testimin e drejtpërdrejtë dhe të tërthortë të erozionit të mostrave. E njëjta pajisje tejzanore mund të përdoret për të dyja, testet direkte dhe indirekte. Gjatë testimit direkt një mostër është montuar në sonotrode, ndërsa për testimin indirekt të erozionit ekzemplari është fiksuar në gotë. Testet e erozionit mund të kryhen nën kushte të kontrolluara plotësisht mjedisore dhe pothuajse në çdo lëng. Duke rregulluar intensitetin tejzanor, fuqia erozive mund të përshtatet me kërkesat e testimit. Lexoni më shumë rreth testimit të erozionit!

Pastrim tejzanor me tela dhe kabllo

Materialet e pafundme të tilla si tela, kabllo, kaseta, shufra dhe tuba duhet të pastrohen nga mbetjet e lubrifikantëve para se të mund të përpunohen më tej në drejtim të rrymës, siç janë galvanizimi, nxjerrja ose saldimi. Pastrimi i materialeve të pafund shpesh është bllokimi i linjës së prodhimit. Hielscher Ultrasonics ofron një proces unik pastrimi tejzanor për pastrim efikas inline, i cili mund të përballojë edhe shpejtësi të lartë të xhiros. Efekti i cavitation gjeneruar nga pushteti tejzanor heq mbetjet vajosje si vaj ose yndyrat, soaps, stearates ose pluhur. Përveç kësaj, grimcat e ndotjes shpërndahen në lëngun e pastrimit. Me këtë, shmanget një aderim i ri me materialin që duhet pastruar dhe grimcat flushen larg. Avantazhet e pastrimit tejzanor në një shikim: provuar & agjentët e pastrimit të kimikateve, plug-and-play, sistemet modulare, funksionimin e thjeshtë, mirëmbajtjen e ulët, 24/7 operacion, gjurmë të vogla, të përshtatura, të personalizueshme. Lexoni më shumë për pastrimin e vijës së vazhdueshme!

Tejzanor Sieving dhe Filtration

Ndarja e grimcave sipas ndryshimit të madhësisë kërkon agjitacion të ekranit ose rrjetë. Agjitimi tejzanor për ndarjen dhe shqyrtimin është një mjet i provuar, i cili rrit kapacitetin e ndarjes dhe kursen kohën kur pluhurat janë të lejuara për të kaluar sitëin më shpejt dhe më të plotë. Rezultati është një cilësi më e mirë e produktit përfundimtar me humbje më të vogël të materialit për shkak të ndarjes jo të plotë - dhe të gjitha brenda një kohe të shkurtër përpunimi. Lexoni më shumë rreth ndarjes dhe shqyrtimit!

Trajtimi i ujit tejzanor

Kontrolli i rritjes së baktereve dhe algave në ujë është për shumë industri një proces shumë i rëndësishëm në rrjedhën e sipërme ose në drejtim të rrymës për prodhimin. Valë të fuqishme me ultratinguj janë të njohur për efektet e tyre në strukturat e qelizave që shkaktojnë lizën e qelizave dhe vdekjen e qelizave, si dhe për aftësinë e tyre të pastrimit për shkak të ndikimit mekanik.
Për më tepër, tanke, fuçi, anije dhe madje edhe filtra mund të pastrohen me sukses nga biofilmët, mbetjet dhe mbeturinat në një hap shumë të thjeshtë por efikas të zërit. Vibrimet mekanike të krijuara ultrasonikisht dhe forcat e qethjes cavitational largojnë ndotjen. Në përgjithësi, agjentët e pastrimit nuk janë të nevojshëm dhe mbetjet e larguara mund të largohen lehtësisht.

Zgjidhjet specifike të industrisë

Ultrasonics për Nano-Materiale

Materialet Nano tërhoqën vëmendjen e shkencëtarëve, studiuesve dhe inxhinierëve të pothuajse të çdo dege, ndërsa grimcat nano-madhore tregojnë karakteristika unike. Vetitë e tyre fizike si vetitë optike dhe magnetike, nxehtësitë specifike, pikat e shkrirjes dhe reaktiviteti i sipërfaqes ofrojnë potencial të lartë për material me pikat e forta të jashtëzakonshme. Por sa më të vogla janë grimcat, aq më e vështirë bëhet trajtimi i tyre. Ultrasonika e fuqisë së lartë është shpesh metoda e vetme për efektin e efektivitetit të grimcave nano. Ndikimi i ultrazërit të fuqisë lejon aplikime të shumëfishta në kimi të materialeve & zhvillimin, katalizën, elektronikën, energjinë, si dhe biologjinë & mjekësi.
Kryesisht, ultrasonicators me fuqi të lartë janë e vetmja mjet efikas për të arritur mullimin e dëshiruar dhe shpërndarjen e rezultateve të grimcave nano (p.sh. nanotubes, Graphene, nanodiamonds, qeramika, oksidet metalike etj.). Nga ana tjetër, reshjet ultrasonically ndihmuar ose sinteza e ashtuquajtura nga poshtë lart është një mënyrë efikase për të krijuar kristale të pastër nano me vetitë unike. Sidomos, grimcat nano metalike, lidhjet dhe përbërjet organometalike tërheqin interes të veçantë, pasi metalet janë me rëndësi të madhe në sektorin industrial. Edhe këtu, sonication ofron rezultate unike të tilla si veshja prej alumini dhe grimcat e titanit.

Sinteza ultravasike Bottom-Up

Reshjet ose sinteza poshtë-lart përshkruajnë formimin e kontrolluar të atomeve, molekulave dhe joneve në komponime kimike më të mëdha. Reshjet janë gjithashtu të dobishme për pastrimin e produkteve. Avantazhi i reshjeve është që me këtë metodë të grumbullohen grimcat më të vogla të formës pothuajse uniforme, madhësisë së grimcave / kristalit dhe morfologjisë. Për prodhimin e grimcave nano të pastërtisë së lartë, reshjet dhe vetëorganizimi i komponentëve molekulare shpesh janë mënyra e vetme për të arritur cilësinë e dëshiruar. Si reshje është një reagim shumë i shpejtë, përzierja efikase e reagentëve është thelbësore. Përzierja tejzanor është çelësi për një zgjidhje të njëjtë dhe të mirë të përzier. Hielscher Ultrasonics furnizon pajisje shumë të besueshme ultrasonike që garanton kontroll të plotë mbi parametrat e procesit dhe një riprodhueshmëri të plotë. Lexo më shumë rreth reshjeve!

Ultrasonics në Kimi dhe Sono-Kimi

Aplikacionet tejzanor në degën e kimisë në çdo seksion duke përfshirë sintezën materiale, analitikën & vendosmëria, biokimi, organike & kimi inorganike, neurokimi, kimia bërthamore, si dhe elektrokimi. Nëse ultrazërit me fuqi të lartë promovon reagime nga aftësitë e tij të jashtëzakonshme përzierëse (p.sh. kimia e emulsionit, fazë transferimi catalysis PTC), aktivizon sipërfaqet (p.sh. catalysis, sol-xhel), fillon me kontributin e energjisë kinetike të kërkuar ose tejkalimin e forcave kimike (p.sh. potencialin Zeta, forcat Van der Waals, reaksionet e hapjes së unazës), mund të arrihen rezultate unike.

Tejzanor Sono-Catalysis

Katalizatorët rrisin shkallën e konvertimit të reaksioneve kimike dhe janë të nevojshëm për të filluar një reaksion ose për të mbajtur reaksionin të funksionojë derisa të arrihet një konvertim i plotë. Fakti që reaksionet katalitike janë shpesh të ngadalta dhe jo të plota, mund të ndryshohet me ultratinguj me fuqi të lartë. Ultratingulli kontribuon në katalizën homogjene dhe heterogjene dhe arrin norma më të shpejta konvertimi dhe rendimente më të larta. Forcat tejzanor krijojnë sipërfaqe shumë reaktive dhe në këtë mënyrë rrisin aktivitetin katalitik. Edhe pse katalizatorët nuk konsumohen vetë, depozitimet sipërfaqësore mund të ulin aktivitetin e katalizatorit me kalimin e kohës. Meqenëse katalizatorët e ngurtë shpesh kërkojnë metale të rralla dhe të shtrenjta, një jetëgjatësi e gjatë është një aspekt ekonomikisht thelbësor. Ultratingulli është një teknikë e provuar për të hequr ndotjet nga sipërfaqja e katalizatorit për riaktivizimin në kapacitet të plotë katalitik. Lexoni më shumë rreth Sono-Katalizës!

Sono-Kimi

Reagimet kimike shpesh janë të ngadalta dhe jo të plota, kështu që arritja e shfrytëzimit më të plotë të pararendësve është e dëshirueshme. Ultrasonics me fuqi të lartë shkaktojnë efekte fizike në lëngje, për shembull transferim në masë të rritur, emulsifikim, ngrohje me shumicë termike, dhe një sërë efektesh në solide (bluarje, deagglomeracion, aktivizim sipërfaqësor, modifikim). Këto efekte fizike ndikojnë ndjeshëm në reaksionet kimike. Si pasojë, ultratingulli kontribuon në reagimin kimik të shumëfishtë si katalizë, sintezë & reshjet, rrugët sol-xhel, kimi emulsioni dhe kimia polimer. Pajisjet tejzanor Hielscher janë ideale për aplikimin sonokimik pasi sistemet Hielscher janë të afta të trajtojnë tretës, acide, baza dhe materiale eksplozive (ATEX me vlerësim ultrasonicator UIP1000hd-Exd). Të gjitha sistemet mund të përdoren për sinjalizimin e serisë, si dhe për sinjalizimin inline. Një shumëllojshmëri e gjerë e pajisjeve dhe aksesorëve lejon përputhjen e kërkesave të procesit. Lexoni më shumë rreth sono-kimi!

Rrugët tejzanor Sol-Gel

Grimcat ultrafine me madhësi nano dhe grimcat në formë sferike, veshjet me film të hollë, fibrat, materialet poroze dhe të dendura, si dhe aerogelët dhe xerogelët jashtëzakonisht porozë janë aditivë shumë potencialë për zhvillimin dhe prodhimin e materialeve me performancë të lartë. Materialet e avancuara, duke përfshirë p.sh. qeramikën, aerogelët shumë porozë, ultra të lehtë dhe hibridet organike-inorganike mund të sintetizohen nga suspensione koloidale ose polimere në një lëng nëpërmjet metodës sol-gel. Materiali tregon karakteristika unike, pasi grimcat e krijuara të solit variojnë në madhësinë nanometër. Nëpërmjet rrugës ultrasonike sol-gel, mund të krijohen xhel (të ashtuquajturat sono-gels) me madhësinë më të vogël të grimcave, sipërfaqen më të lartë dhe vëllimet më të larta të poreve. Gama e gjerë e pajisjeve tejzanor Hielscher ofron konfigurimin ideal të pajisjes për materiale dhe vëllime specifike. Lexoni më shumë rreth proceseve sol-gel!

Degradimi kimik tejzanor

Mbeturinat kimike që sjellin rikuperimin dhe degradimin e tij janë një problem i rëndë i proceseve industriale siç janë minierat, prodhimi i kimikateve dhe vendet e deponisë. Mbeturinat dhe ndotësit (p.sh. në tokë, ujëra të zeza ...) duhet të përpunohen në drejtim të riciklimit, zvogëlimit të mbeturinave ose depozitimit. Degradimi Sonokimik është një proces mjaft i mundshëm, i cili karakterizohet përveç rezultateve të tij të jashtëzakonshme dhe unike nga mirëdashja mjedisore dhe funksionimi i lehtë. Sonication mund të rezultojë në copëtimin e lidhjeve, zvogëlimin e gjatësisë së zinxhirit, modifikimin molekular ose aktivizimin. Në këtë mënyrë, ajo kontribuon në oksidimin, thithjen, sonolizën dhe rrjedhjen. Karakteristikat karakteristike të degradimit të ndihmuar-ultrasonikisht janë një rritje e shkallës kimike të konvertimit, si dhe kavilje tejzanor dhe efektet sonokimike sigurojnë një përzierje më të mirë, fillimin e reaksioneve nga inputi i energjisë, krijimin e një grupi funksional (p.sh. copëtimi - grupet hidroksil OH) dhe radikalet (p.sh. H2O -> H + dhe HO-).

Polimerizimi tejzanor

Sonicizimi ka efekte të ndryshme në polimere: efektet e natyrës fizike përfshijnë përzierjen (si emulsifikimi, shpërndarja, deagglomerimi, kapsulimi) dhe ngrohja në masë, ndërsa efektet kimike krijojnë radikale të lira dhe ndryshojnë strukturat molekulare. Ultratingulli kontribuon në disa mënyra për polimerizimin: Valët ultratinguj me fuqi të lartë prodhojnë dhe shpërndajnë grimca me madhësi nano, emulsifikojnë fazat e lëngshme jo të përziera dhe krijojnë radikale të lira që kontribuojnë në polimerizimin e emulsionit. Nanokompozitët polimer dhe hidrogelet mund të prodhohen me sukses me anë të ultrazërit. Për më tepër, funksionalizimi i sipërfaqes së polimereve luan një rol të rëndësishëm për të rritur performancën e polimereve bazë dhe ofron qasje të reja drejt zhvillimit të materialeve të përshtatura. Përmirësimi i vetive të sipërfaqes së polimereve të mallrave është me interes të lartë ekonomik. Prandaj, sonokimia është mënyra e duhur për trajtimin e suksesshëm të polimerit.

Ripërtëritja dhe rigjenerimi i katalizatorit tejzanor

Kur reagentët reagojnë në një sipërfaqe të grimcave katalizator, produktet e reaksionit kimik grumbullohen në sipërfaqen e kontaktit. Kjo së bashku me shtresat e palosshme dhe pasivuese bllokon molekulat e tjera të reagentit nga bashkëveprimi në këtë sipërfaqe katalizatori. Me anë të kavitacionit tejzanor dhe shkaktimit të përplasjes së tyre të grimcave ndër-grimcash, mbetjet në sipërfaqen e grimcave prishen dhe lahen nga rrjedhja tejzanor në lëng. Erozioni kavitar në sipërfaqet e grimcave gjeneron sipërfaqe të pasakta, mjaft reaktive. Temperaturat e larta dhe presionet me jetë të shkurtër kontribuojnë në dekompozimin molekular dhe rrisin reaktivitetin e shumë specieve kimike. Reaktorët tejzanor Hielscher mund të përdoren në përgatitjen, reklamimin dhe rigjenerimin e katalizatorëve.

Sonoluminiscence

Sonoluminiscence përshkruan fenomenin e shpërthimeve të shkurtra të emetimit të dritës të gjeneruara nga ngulitja e flluskave ultrasonike të kavitetit në një medium të lëngshëm. Megjithëse ekzistojnë teori të ndryshme që përpiqen të zbulojnë fenomenin e sonoluminishencës, deri më sot shkencëtarët nuk mund të vërtetojnë teoritë e tyre, të cilat përfshijnë pikat e nxehta, rrezatimin bremsstrahlung, rrezatimin e shkaktuar nga përplasja dhe shkarkimet e koronës, dritën jo klasike, tunelimin e protonit, avionët elektrodinamikë dhe avionët fractoluminescent, etj. shpjegim kuantik (i cili ka të bëjë me efektin Unruh ose Casimir) ose reagimin e shkrirjes termonukleare.

Ultrasonics në Biologji dhe Mikrobiologji

Efektet tejzanor në sistemet biologjike dhe mikrobiologjike janë të shumëfishta: Shpërndarja & Homogjenizimi, shpërbërja e agregateve, qelizat dhe qelizat e indeve (p.sh. bakteret, maja, viruset, algat…) & nxjerrja e materialeve ndërqelizore (p.sh. proteina, organele, ribozome, ADN, ARN, lipide, peptide…), shndërrimi i qelizave bimore, izolimi dhe prerja e kromatinës, imunoprecipitimi i kromatinës dhe aplikacionet e lidhura kryhen me sukses nga sonication.
Hielscher Ultrasonics ka ultrasonikë të përkryer të përshtatshëm për çdo aplikim individual. Për flakonet dhe epruvetat më të vogla, VialTweeter është pajisja e zgjedhjes suaj, ndërsa një pajisje sondë laboratorike si UP200Ht ose UP400St trajton më së miri mostrat më të mëdha. Për aplikime në tavolinë dhe përdorime komerciale, sistemet me ultratinguj nga 500 watts deri në 16,000 watts trajtojnë lehtësisht rryma me volum të madh. Sonotrode të ndryshme, qeliza rrjedhëse dhe aksesorë plotësojnë programin dhe mbulojnë të gjitha kërkesat.

ADN tejzanor, ARN dhe qethje kromatine

Acidi deoyxribonukleik (ADN), acidi ribonukleik (ARN) dhe kromatina janë - së bashku me proteinat - makromolekulat kryesore për të gjitha format e jetës. ADN dhe ARN janë molekula që kodifikojnë udhëzimet gjenetike të organizmave. Kromatina është kombinimi i ADN-së dhe proteinave ku nga përmbajtja e bërthamës qelizore është ndërtuar. Për qëllimin e hulumtimit, është e nevojshme të copëzoni këto blloqe ndërtimi molekulare në përbërës më të vegjël për t'i hetuar dhe analizuar ato ose për t'i rirregulluar ato gjatë imunopreçifikimit dhe ndërlidhjes. Për ADN, ARN dhe qethjen e kromatinës, madhësia e fragmentit është shumë e rëndësishme. Me kontroll të plotë mbi të gjithë parametrat e rëndësishëm, ultrazërit mundësojnë copëzimin e molekulave në shënjestër. Për shembull, gjatësia ideale e fragmentit të kromatinës varion midis 200 dhe 1000 bp. prerje tejzanor arrihet me breshëri në modalitetin e pulsit. Për shkak të pajisjeve dhe aksesorëve inteligjentë, nevojat për përpunim si sonifikimi direkt ose indirekt, ftohja e mostrës, regjistrimi dixhital i procesit sigurohen nga pajisjet tejzanor Hielscher. Kjo siguron përpunimin e suksesshëm mikrobiologjik dhe komoditetin e funksionimit.

Tejzanor për bojë, bojë dhe pigmente

Në industrinë e bojës, veshjes dhe bojës, grimcat janë lënda e parë thelbësore për formulimet e produktit. Për produktet me cilësi të lartë që ofrojnë karakteristikat e pritura, përpunimi i grimcave të njëtrajtshme është i rëndësishëm. Madhësia e grimcave është faktori kryesor që ndikon në vetitë e produktit përfundimtar. Ultratingulli me fuqi të lartë është mjeti efektiv për bluarje mikro dhe nano-madhësie dhe deagglomeracion - pa telashe që ndodhin duke përdorur mjete mulliri ose grykë.
Për bojëra dhe bojëra me bojë, madhësia e grimcave është shenja kryesore e cilësisë: janë pigmentet shumë të vogla, bojëja humbet forcën e saj të ngjyrosjes – janë pigmentet shumë të mëdha, hundët e printerit bllokohen duke rezultuar në printime të dobëta. Ultratingulli lejon rregullimin e parametrave të përpunimit saktësisht me rezultatet e bluarjes së aspiruar dhe deagglomerimit. Kur gjenden një herë parametrat idealë të përpunimit me ultratinguj, nuk ka asnjë arsye për t'i ndryshuar ato. Prodhimi i vazhdueshëm në linjë mundëson një prodhim të barabartë të cilësisë më të lartë të produktit. Shpërndarja e grimcave brenda formulimit është jetike për shprehjen e atributeve të produktit. Vetëm nëse grimcat shpërndahen në mënyrë të barabartë dhe uniforme, produkti përfundimtar tregon cilësi të kënaqshme si transparenca, rezistenca ndaj rrezeve UV ose rezistencë ndaj gërvishtjeve të veshjeve. Shpërndarja është një nga aplikimet e provuara të fuqisë së ultrazërit.

Ultratinguj për produkte kozmetikë dhe produkte të kujdesit personal

Per prodhimi i kozmetikës, përzierja e përbërësve është një hap thelbësor. Ultrasonics me fuqi të lartë arrin rezultate të besueshme në homogjenizimin, shpërndarjen dhe emulsifikimin me madhësi të imët - p.sh. për kremra dhe locione, llak thonjsh dhe produkte make-up. Përveç aplikacioneve për përzierje, ultratingulli është i njohur mirë për ekstraktimin dhe modifikimin e qelizave (p.sh. liposomes) gjithashtu. Ndërsa shumë përbërës, të cilët hyjnë në një formulim, fitohen nga ekstraktimi, për shembull lipidet, proteinat, komponimet aromatike ose ngjyruesit nga qelizat, ultrazërit janë një mjet i lartë potencial për formulime të reja.

Ultrasonics për Farmaceutikë

Aplikimet e ultrazërit në industrinë farmaceutike janë të shumëfishta: sinteza e përbërjeve kimike, ekstraktimi i përbërjeve aktive (p.sh. fenolet, flavonoidet nga bimët), emulsifikimi (losionet, kremrat dhe pomadat), përgatitja e liposomeve (nanoemulsifikimi dhe kapsulimi i mëpasshëm i përbërjeve bioaktive) , ose inaktivizimi i viruseve dhe patogjenëve për vaksinat. Në prodhimin e produkteve farmaceutike, përdorimi i ultrasonikëve Hielscher lejon rritjen e kapaciteteve prodhuese duke përmirësuar rendimentet. Për shkak të pajisjeve të besueshme industriale tejzanor, reagimet mund të ekzekutohen në shkallë më të madhe - si proces grumbull ose si proces i vazhdueshëm në një reaktor me qeliza rrjedhëse.

Prodhimi tejzanor i karburanteve

Sektori i energjisë ofron aplikime të shumëfishta për përdorim të suksesshëm dhe efikas të ultrasonics. Aplikacioni më i popullarizuar dhe i njohur është ndoshta i ndihmuar ultrasonikisht bionaftë prodhimi (transesterifikimi nga vaji i perimeve i virgjër ose i përdorur / i mbeturinave (UVO; WVO) / yndyra e kafshëve në bionaftë), e cila rezulton me rendiment dhe cilësi më të lartë, përdorim më pak të metanolit dhe një konvertim të përshpejtuar dukshëm. Kur lënda e parë e biodieselit përmban më shumë se 2-3% të acideve yndyrore të lira (FFA), esterifikimi i acideve është një hap i dobishëm në rrjedhën e sipërme për të shmangur formimin e sapunit të lartë. Pervec transesterification dhe proceset e esterifikimit, ultratingulli me fuqi të lartë mbështet nxjerrjen e vajrave nga të lashtat (p.sh. rapese, soje, canola, misër, palmë, badiava, arrë kokosi, jatropha etj.), ose algave.
Bioetanol është një lëndë djegëse e gjelbër e cila përftohet kur niseshte dhe sheqeri i misrit, të lashtat, patatet, kallamarin, orizin etj., fermentohet nga qelizat e majave në etanol. Me aplikimin e ultrasonics pushtet, qelizat bimore janë ndërprerë dhe materiali ndërqelizor nxirret në mënyrë që lënda e parë ushqimore të jetë më e disponueshme për tretjen enzimatike. Në këtë mënyrë, niseshte dhe sheqernat janë më të disponueshëm për fermentim që rezultojnë në një konvertim më të shpejtë dhe më të plotë dhe rendiment më të lartë.

Ultrasonics në karburant, energji, naftë dhe gaz

Teknika e homogjenizimit me ultratinguj është shumë efektive për prodhimin e emulsioneve të qëndrueshme dhe të paqëndrueshme, gjë që lejon krijimin e suksesshëm të akuakarburanteve. Prandaj, lëndët djegëse kryesisht karburantet më të rënda si nafta e anijeve emulsohen me ujë. Përdorimi i karburantit të injektuar me ujë rezulton në një djegie më efikase dhe një reduktim të ndjeshëm të emetimit të NOx. Një fushë tjetër e rëndësishme është trajtimi me ultratinguj i qymyrit.

Proceset tejzanor në prodhimin e ushqimit, qumështit dhe pijeve

Përpunimi i butë i ushqimit është gjithnjë e më i rëndësishëm për shkak të rritjes së kërkesës së klientëve për ushqim të freskët, kryesisht natyral. Kështu, për hapat e zakonshëm të përpunimit siç është përzierja & homogjenizimi, nxjerrja, stabilizimi & konservimi, metodat tradicionale zëvendësohen gradualisht nga teknikat inovative të përpunimit, si p.sh. ultratingulli, i cili është një metodë jo termike për ushqimin. Përfitimet e sonication bazohen në përpunimin e tij të butë, të shpejtë dhe të pastër, duke rezultuar në më pak humbje të produktit dhe përmirësim të cilësisë së ushqimit duke ruajtur freskinë dhe vitaminat. Përpunuesit tejzanor Hielscher përdoren për aplikime të shumëfishta në industrinë ushqimore si konservimi & inaktivizimi mikrob, homogjenizimi, stabilizimi & ruajtja e lëngjeve, purees dhe Smoothies, nxjerrja e aromave dhe fruktoza (sheqeri), rrallimi i qethjes për uljen e viskozitetit, pjekuria e verë dhe Uthull balsamike, rafinimi i alkoolit & aromatizues, emulsione të reja, akullore (promovimi i nuklezimit të akullit dhe transferimit në masë), nxjerrja e algave për produkte ushqyese, bashkimi i çokollatës për të thyer kristalet e sheqerit, lëngëzimi i mjaltë, rafinimi i vajrave ushqimorë etj. Lexoni më shumë rreth ultrasonics për ushqim dhe pije!Literaturë shkencore dhe raporte që paraqesin ultrasonikë Hielscher

Lista e mëposhtme përmban një përzgjedhje të vogël artikujsh shkencorë, në të cilët sondat ultrasonike Hielscher janë përdorur me sukses për aplikime të ndryshme. Ju lutemi na kërkoni literaturë në lidhje me aplikacionet specifike të interesit tuaj të veçantë!


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.