UIP4000hdT – 4kW ultratinguj me performancë të lartë

UIP4000hdT jep fuqi deri në 4kW me ultratinguj dhe është një makinë e besueshme e prodhimit madje edhe nën kushte të vështira. Është projektuar për proceset industriale me një kërkesë më të lartë të energjisë dhe vëllime të mëdha. UIP4000hdT është një procesor i fuqishëm dhe i fuqishëm tejzanor.

Aplikacionet tipike të UIP4000hdT përfshijnë

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industriale

Ky sistem i fuqisë së lartë është veçanërisht i favorshëm, pasi nuk nevojiten media të tjera ftohëse, siç është uji ose ajri i kompresuar. Dizajni i veçantë i këtij sistemi lejon përdorimin e tij në kushte ekstreme të operimit, si pluhuri, papastërtia, temperatura dhe lagështia. Procesor tejzanor përbëhet nga titan dhe çelik inox. Fllanxhi pa oscillim ka treguar shumë të dobishme për integrimin në makina dhe bimë. Ajo është përshtatur me kushtet e reja teknike në drejtim të sjelljes së saktë të luhatjes.

Koncepti modulik i UIP4000hdT ju ofron një sistem të fuqishëm dhe akoma shumë të kursyer hapësirë. Transducer dhe gjenerator janë të vendosur veçmas nga njëri-tjetri dhe janë të lidhura nëpërmjet kabllove. Dizajni i vetë-mbajtur redukton punën e kërkuar për instalimin, funksionimin dhe mirëmbajtjen në një nivel minimal. Modulet e shumta UIP4000hdT mund të kombinohen lehtësisht për të formuar grupe me kapacitete më të larta procesi.

Kapaciteti i përpunimit prej 4kW
proces
Shkalla e rrjedhjes
transesterifikimi i biodieselit
13m³ / hr
emulsification, p.sh. vaj / ujë
0.42m³ / hr
nxjerrjen qelizore, p.sh. algat
0.10.8m³ / hr
shpërndarë / Deagglomeration
00,020.4m³ / hr
mulliri me lagështi dhe bluarje
00,010.02m³ / hr

Në përgjithësi, qeliza rrjedhëse si dhe dhënësi tejzanor janë të vendosura në një kabinet të dyfishtë me çelik inox që vjen me një izolim shumë efektiv të tingullit. Nëse kërkohet, UIP4000hdT mund të përdoret për sonication e lëngjeve në reaktorë specifike me porosi. Sigurisht, UIP4000hdT është i aftë për të drejtuar vazhdimisht në dalje të plotë të energjisë (24hrs / 7days) si të gjitha sistemet tejzanor nga Hielscher Ultrasonics.

UIP4000hdT është një ultrasonicator i plotë industrial për homogjenizimin dhe nxjerrjen e vazhdueshme.

Hielscher UIP4000hdT – 4kW ultrasonics performancë të lartë për proceset në flow-through mode

Kërkesë informacioni

UIP4000hdT në një shikim

 • 4000 watts ultrasonicator fuqishme
 • i besueshëm për proceset e zërit të detyrës së rëndë
 • 24/7 operacion
 • grade industriale
 • me ngjyra
 • shfletoni kontrollin e largët
 • regjistrimin automatik të të dhënave të fuqisë, amplitudës, kohës së sonifikimit, temperaturës, presionit
 • integruar SD / USB ComboCard
 • sensor i ndezjes
 • sensori i presionit të kyçur (opsional në dispozicion)
 • Lidhje LAN
 • Lidhje Ethernet
 • nuk ka instalim software
 • Tuning automatike e frekuencave

Ekran Touch-Screen me ngjyra të plota

Ekran me ngjyra të kontaktit të serisë së re të hdT të ultrasonicators industriale të HielscherNjë përmirësim i madh nga këndvështrimi operacional është ekran me ngjyra të prekur. Ky ekran i ndjeshëm me prekje dhe me majë shkruese lejon trajtim të lehtë, ndërsa vendosja e saktë e parametrave të funksionimit dhe shfaqja e vendosjes së energjisë me ultratinguj janë të garantuara dhe të kombinuara me komoditetin më të lartë për operatorin. Menuja e kontrollit dixhital është intuitive për t'u përdorur si i reduktuar në cilësimet kryesore. Cilësimi i amplitudës / fuqisë dhe mënyrës së impulsit mund të rregullohet nga një prekës me prekje me ngjyrë (me 1%, 5% ose 10% të parakohshme). Përdoruesi vendos, nëse preferon shfaqjen e amplitudës dhe fuqisë si grafikët e ngjyrave të ngjyrave ose përfaqësimin numerik. Ekrani mund të ndryshohet nga modaliteti i rregullt i shikimit në mënyrën e shfaqjes BIG NUMBER, e karakterizuar nga kontrast i rëndë dhe madhësia e shkronjave të mëdha për shikueshmëri të përmirësuar.

kontrollit të largët të shfletuesit

Kontroll i saktë i trajtimit tejzanor (Kliko për ta zmadhuar!)

UIP4000hdT mund të kontrollohet duke përdorur ndonjë shfletues të zakonshëm, siç janë Internet Explorer, Safari, Firefox, Mozilla, IE / Safari i lëvizshëm duke përdorur ndërfaqen e re të LAN-it. Lidhja LAN është një instalim shumë i thjeshtë plug-n-play dhe nuk kërkon instalim të softuerit. Pajisja tejzanor vepron si server DHCP / klient dhe kërkon ose cakton automatikisht një IP. Pajisja mund të operohet direkt nga PC / MAC ose duke përdorur një çelës ose router. Duke përdorur një router pa tel opsional të konfiguruar paraprakisht, pajisja mund të kontrollohet nga shumica e smartfonëve ose kompjuterave tabletë, p.sh. iPad-i Apple. Duke përdorur port-forwarding e një router të lidhur, ju mund të kontrolloni UIP4000hdT tuaj nëpërmjet internetit nga çdo vend në botë – telefoni juaj i zgjuar ose tableta është telekomanda.

Rrjet i integruar

Një tjetër tipar i zgjuar i UIP4000hdT është operimi dhe kontrolli nëpërmjet LAN (network local area) që lehtëson funksionimin dhe lejon fleksibilitet të lartë të përpunimit. Të gjitha informatat e procesit të zërit janë regjistruar në kartën e të dhënave SD / USB, automatikisht. Një sensor i integruar mat temperaturën përgjithmonë, ndërsa një sensor me presion në dispozicion mund të lidhet shtesë.

Tuning automatike e frekuencave

Ashtu si të gjitha pajisjet Hielscher tejzanor, UIP4000hdT vjen me një tuning inteligjente automatike të frekuencave. Kur pajisja ndizet, gjeneratori do të ndjejë frekuencën optimale operacionale. Ajo pastaj do të përzënë pajisjen në këtë frekuencë. Kjo përmirëson efikasitetin e përgjithshëm të energjisë dhe besueshmërinë e pajisjeve tona tejzanor. Të gjithë ju duhet të bëni është të kaloni sistemin. Gjeneratori do të kryejë akordimin e frekuencave automatikisht në një pjesë të një të dytë.

UIP4000hdT Hielscher në mbyllur në një kabinet çeliku inox, i cili siguron izolim të shëndoshë.

UIP4000hdT në kabinet

Sonicator me performancë të lartë 4000 vat

Sonikatorët industrialë Hielscher Ultrasonics mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7. Për amplituda edhe më të larta, ofrohen sonotrode tejzanor të personalizuara. Fortësia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë. 

Sonicator UIP4000hdT në Kërkim dhe Shkencë

UIP4000hdT është një homogjenizues i fuqishëm laboratorik ultrasonik 4000 watts, i përdorur shpesh në laboratorët kërkimorë dhe R.&D objektet. Më poshtë mund të gjeni Fletën e të Dhënave të UIP4000hdT si dhe një përzgjedhje artikujsh shkencorë që përmbajnë sonikatorin e tipit sonda UIP4000hdT. Artikujt shtrihen nga përçarja e qelizave dhe nxjerrja e komponimeve bioaktive dhe vaji i ullirit ekstra i virgjër, transesterifikimi i bionaftës dhe shkenca materiale. Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion specifik dhe referenca shkencore përkatëse, ju lutemi na kontaktoni.

 
 

Nuk jam i sigurt se cili sistem tejzanor është më i përshtatshmi për procesin tuaj?
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Fakte të vlefshme

Bazat e homogjenizimit tejzanor

Homogenizers tejzanor janë përdorur për shpërndarjen, emulsification, lagur-mulliri, nano- & mikronizimi, nxjerrja (nga bimët dhe indet e qelizave), sinteza dhe katalizat e kimikateve (të ashtuquajtura sono-chemistry), si dhe degazimi. Homogjenizimi tejzanor përdoret shpesh si term i ombrellës që përfshin të gjitha këto aplikacione të paracaktuara. Homogjenizimi i asistuar me ultratinguj bazohet në parimin e punës të kavitetit akustik, i cili ndodh kur valët intensive të ultrazërit bashkohen në një medium të lëngët. Nën valët e intensitetit të ultratingujve, në mesatare krijohen flluska vakum të vakumit, të cilat rriten mbi ciklin e presionit të lartë / presionit të ulët të valëve ultratinguj. Në një pikë të caktuar, kur mikrobllonat kanë arritur një status energjik, në të cilin ata nuk mund të absorbojnë më shumë energji, ata rrëzohen me dhunë. Ky fenomen i implosionit të flluskës së vakuumit quhet cavitation. Implosja e flluskave vakum gjeneron valë tronditëse, avionë të rrjedhshëm / likuid, qethje të lartë, diferenca të larta të temperaturës dhe presionit me energji të mjaftueshme për të thyer lidhjet kovalente, për të nxitur molekulat dhe për të nxitur reaksione kimike.

Për rezultatet më të mira në procesin e homogjenizimit, procesori tejzanor dhe konfigurimi i tij mund të optimizohen duke ndryshuar variablet vijuese:

 • Amplitudë (zhvendosja e sonotrode) dhe intensiteti
 • presion
 • temperaturë
 • Enë zanore (grumbull ose qeliza rrjedhëse: madhësia, gjeometria, norma e rrjedhës)

Procesorët tejzanor të performancës së lartë Hielscher përdorin gjeneratorë piezoelektrikë të bërë nga kristale titanate të zirkonatit të plumbit. Dridhjet transmetohen në një rezonancë të akorduar me bri titani në 19-26 kHz. Nga bri vibrimi tejzanor është i lidhur me anë të sonotrode tejzanor (majë, sondë) në mjedisin fluid. Hielscher ofron procesorë tejzanor me vlerësime të fuqisë nga 50 deri në 16,000 vat për njësi tejzanor dhe mbulon në këtë mënyrë kërkesat nga ultrasonikët e vegjël laboratorikë dhe pajisjet e sipërme deri te impianti pilot dhe njësitë tejzanor plotësisht komerciale për xhiro me volum të lartë.

Kontroll i sofistikuar i procesit për rezultatet optimale të zëritjes

Kushtet e zërit janë thelbësore për rezultatet, rezultatet e procesit dhe riprodhueshmëria e proceseve tejzanor. Përveç kontrollit të saktë të prodhimit të energjisë tejzanore, të rregulluar me amplitudë dhe intensitet, temperatura, presioni dhe koha sonication janë faktorë të rëndësishëm. Procesorët dixhitalë Hielscher të tejdukshëm vijnë me një termo-çiftëza të integruar. Një sensor i presionit të ngjeshur është opsionalisht i disponueshëm. Të dy sensorët janë të lidhur me gjeneratorin tejzanor, i cili është i pajisur me një kartë të brendshme SD. Softueri i pajisjes tejzanor shkruan të gjitha të dhënat e procesit (data, koha, amplitudë, energjia tejzanore, energjia neto, temperatura, presioni) në një skedar CSV në kartën SD. Kjo e bën sonication tuaj shkon të krahasueshme dhe riprodhueshme.

Për amplitudë të lartë, kërkohet një fuqi më e lartë e prodhimit. Nën ngarkesën e shtuar siç është viskoziteti i lartë i presionit të mesëm ose të ngritur, nevojitet një fuqi e rritur me ultratinguj për të përzënë sonotrode në një amplitudë të dëshiruar. Sa më i madh sipërfaqja e përparme e sonotrode (tip), aq më shumë fuqi është e nevojshme për të le të rezonon. Me një sonotrode më të madhe mund të përpunohen vëllime më të mëdha. Sonotrodes industriale të Hielscher dhe cascatrodes mund të japin amplitudë shumë të lartë. Amplituda deri në 200μm lehtë mund të kryhet në mënyrë të vazhdueshme në operimin 24/7. Për amplitudë edhe më të larta, janë të disponueshme sonotrodat ultrasonikë të përshtatur. Rezistenca e ultrasonicatorëve të Hielscher mundëson operimin 24/7 në ngarkesë të rëndë dhe nën kushte të vështira.

Për shumicën e proceseve tejzanor, temperatura e mesatares së zërit duhet të jetë aq e ulët sa të jetë e mundur për një temperaturë të ulët të nxit gjenerimin e cavitation intensive. Hielscher ofron qeliza rrjedhëse tejzanor dhe reaktorë me xhaketa ftohëse, të cilat mbështesin mirëmbajtjen e temperaturave optimale të procesit. Qelizat e rrjedhës dhe reaktorët janë gjithashtu të shtypur. Nën presionet e ngritura, ndodh cavitation më shumë intensive. Prandaj, Hielscher ofron reaktorë që mund të shtypen lehtësisht deri në 300atm.

Hielscher Ultrasonics prodhon sonda tejzanor të madhësive dhe formave të ndryshme (p.sh. cascatrodes), e cila lejon të shkurtojë të gjitha rezultatet e procesit tejzanor krejtësisht lineare. Me homogjenizuesit ultravjollë prej 16kW dhe llojet e shumta të sonotrodeve dhe reaktorëve të qelizës së rrjedhjes, Hielscher është partneri juaj afatgjatë me përvojë për proceset tejzanor në shkallë industriale. Përveç shumëllojshmërisë së ultrasonicators standard, Hielscher harton dhe prodhon edhe sisteme të përshtatur.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.