Reaksionet sonokimike dhe sinteza

Sonochemistry është aplikimi i ultrazërit ndaj reaksioneve dhe proceseve kimike. Mekanizmi që shkakton efektet sonokhemike në lëngje është dukuria e cavitation akustike.

Laboratorët tejzanor Hielscher dhe pajisjet industriale përdoren në një gamë të gjerë të proceseve sonokimike. Kavitacioni tejzanor intensifikohet dhe shpejton reaksionet kimike siç janë sinteza dhe kataliza.

Reaksione Sonochemical

Efektet e mëposhtme sonochemike mund të vërehen në reaksionet dhe proceset kimike:

 • rritja e shpejtësisë së reagimit
 • rritja e prodhimit të reagimit
 • përdorim më efikas të energjisë
 • metodat sonochemike për kalimin e rrugës së reagimit
 • përmirësimin e performancës së katalizatorëve të transferimit të fazës
 • shmangia e katalizatorëve të transferimit të fazës
 • përdorimi i reagentëve të papërpunuar ose teknikë
 • aktivizimi i metaleve dhe lëndëve të ngurta
 • rritja e reaktivitetit të reagentëve ose katalizatorëve (kliko këtu për të lexuar më shumë rreth catalysis ndihmuar ultrasonically)
 • përmirësimi i sintezës së grimcave
 • veshja e nanopartikulave

Kërkesë informacioni

Homogeizues tejzanor të instaluar si grup prej 7x UIP1000hdT (7x 1kW)

7 homogjenizues tejzanor të modeli UIP1000hdT (7x 1kW fuqi ultrasonike) e instaluar si grup për reaksionet sonokimike në shkallë industriale.

Përparësitë e reaksioneve kimike të intensifikuara me ultratinguj

Reaksionet kimike të promovuara me ultratinguj janë një teknikë e vendosur e intensifikimit të procesit në fushën e sintezës dhe përpunimit kimik. Duke shfrytëzuar fuqinë e valëve ultratinguj, këto reaksione ofrojnë përparësi të shumta mbi metodat konvencionale, duke përmirësuar katalizën dhe sintezën kimike. Normat e konvertimit të shpejtë turbo, rendimentet e shkëlqyera, selektiviteti i përmirësuar, efikasiteti i përmirësuar i energjisë dhe ndikimi i reduktuar në mjedis janë avantazhet kryesore të reaksioneve sonokimike.

Goditja e tabelës tregon disa avantazhe të spikatura të reagimit të nxitur në mënyrë ultrasonike kundrejt reaksioneve kimike konvencionale:

 

reagimiKoha e reagimit
Konvencionale
Koha e reagimit
Ultrasonics
rendimenti
Konvencionale (%)
rendimenti
Ultrasonikë (%)
Ciklizim Diels-Alder35 h3.5 orë77.997.3
Oksidimi i indanit në indan-1-një3 h3 hmë pak se 27%73%
Reduktimi i metoksiaminosilanitasnjë reagim3 h0%100%
Epooksidimi i estereve yndyrore të pangopur me zinxhir të gjatë2 h15 min48%92%
Oksidimi i arilalkaneve4 h4 h12%80%
Shtimi Michael i nitroalkaneve tek esteret e monozëvendësuar α,β-të pangopura2 dite2 h85%90%
Oksidimi me permanganat i 2-oktanolit5 h5 h3%93%
Sinteza e kalkoneve me kondensim Claisen-Schmidt60 min10 min5%76%
Bashkim UIllmann i 2-jodonitrobenzenit2 h2Hmë pak tan 1.5%70.4%
Reagimi Reformatsky12h30 min50%98%

Cavitation tejzanor në lëngjeve

Kavitacioni, që është formimi, rritja dhe kolapsi imploziv i flluskave në një lëng. Rënia cavitational prodhon ngrohje lokale intensive (~ 5000 K), presione të larta (~ 1000 atm), dhe nivele të larta të ngrohjes dhe ftohjes (>109 K / sec) dhe rrjedha të lëngshme të avionit (~ 400 km / h). (Suslick 1998)

Cavitation duke përdorur UIP1000hd:

Kjo video tregon kavilje tejzanor / akustik në ujë - e krijuar nga Hielscher UIP1000. Kavitacioni tejzanor përdoret për shumë aplikime të lëngshme.

Kavilje tejzanor në lëngje duke përdorur UIP1000

Miniatura e videos

Bubbles cavitation janë flluska vakum. Boshllëku krijohet nga një sipërfaqe në lëvizje të shpejtë në njërën anë dhe një lëng inerte nga ana tjetër. Diferencat e presionit rezulton për të kapërcyer forcat e kohezionit dhe ngjitjes brenda lëngut.

Cavitation mund të prodhohen në mënyra të ndryshme, të tilla si hundë Venturi, nozzles presion të lartë, rotacionin e shpejtësisë së lartë, ose transducers tejzanor. Në të gjitha ato sisteme, energjia e hyrjes shndërrohet në fërkime, turbulence, valë dhe cavitation. Pjesa e energjisë hyrëse që transformohet në cavitation varet nga disa faktorë që përshkruajnë lëvizjen e pajisjeve gjeneruese të kavitacionit në lëng.

Intensiteti i përshpejtimit është një nga faktorët më të rëndësishëm që ndikojnë në transformimin efikas të energjisë në kavitje. Përshpejtimi më i lartë krijon dallime më të larta presioni. Kjo nga ana e vet rrit mundësinë e krijimit të flluskave vakum në vend të krijimit të valëve që përhapen përmes lëngut. Kështu, aq më e lartë është nxitja më e lartë është pjesa e energjisë që transformohet në cavitation. Në rastin e një dhënës tejzanor, intensiteti i përshpejtimit përshkruhet nga amplituda e lëkundjes.

Amplitudat më të larta rezultojnë në krijimin më efektiv të kavitacionit. Pajisjet industriale të Hielscher Ultrasonics mund të krijojnë amplitudë deri në 115 μm. Këto amplitudë të lartë lejojnë një raport të lartë të transmetimit të energjisë, gjë që mundëson krijimin e densitetit të fuqisë deri në 100 W / cm³.

Përveç intensitetit, lëngu duhet të përshpejtohet në një mënyrë që të krijojë humbje minimale sa i përket turbulencave, fërkimit dhe gjenerimit të valëve. Për këtë, mënyra optimale është një drejtim i njëanshëm i lëvizjes.

Dihet se ultratingulli përmirëson reaksionet e transesterifikimit duke dhënë p.sh. estere metil dhe poliole më të larta. Hielscher Ultrasonics prodhon sonda industriale tejzanor dhe reaktorë për xhiro të larta.

Reaktor tejzanor me 16,000 watts për transesterifikimin inline të përmirësuar në mënyrë sonokimike.

Ultratinguj përdoren për shkak të efekteve të saj në procese, si:

 • përgatitja e metaleve të aktivizuara me reduktimin e kripërave metalike
 • gjenerimi i metaleve të aktivizuara me sonication
 • sinteza sonochemike e grimcave nga reshjet e metaleve (Fe, Cr, Mn, Co) okside, p.sh. për përdorim si katalizatorë
 • ngopja e metaleve ose halideve metalike në mbështetëse
 • përgatitja e zgjidhjeve metalike të aktivizuara
 • reagimet që përfshijnë metale nëpërmjet specieve të organoelementit të gjeneruar në vend
 • reaksione që përfshijnë solide jo-metalike
 • kristalizimi dhe reshjet e metaleve, lidhjeve, zeoliteve dhe lëndëve të tjera të ngurta
 • modifikimi i morfologjisë së sipërfaqes dhe madhësisë së grimcave me përplasje interpartike me shpejtësi të lartë
  • formimi i materialeve nanorstrukturore amorf, duke përfshirë metale të tranzicionit të lartë të sipërfaqes, lidhjeve, karbideve, oksideve dhe koloideve
  • aglomerimi i kristaleve
  • zbutjen dhe heqjen e veshjes oksiduese pasivuese
  • mikromanipulimi (fraksionimi) i grimcave të vogla
 • shpërndarja e solids
 • përgatitja e koloideve (Ag, Au, Qd-sized CdS)
 • ndërthurja e molekulave mysafire në solucione shtresë inorganike shtresëzuese
 • sonokimi i polimereve
  • degradimi dhe modifikimi i polimereve
  • sinteza e polimereve
 • sonoliza e ndotësve organikë në ujë

Pajisjet Sonochemical

Shumica e proceseve sonokhemike të përmendura mund të plotësohen për të punuar në linjë. Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë në zgjedhjen e pajisjeve sonokimike për nevojat tuaja të përpunimit. Për hulumtimin dhe për testimin e proceseve ne rekomandojmë pajisjet tona laboratorike ose UIP1000hdT vendosur.

Nëse kërkohet, pajisjet FM dhe ATEX të certifikuara me ultratinguj dhe reaktorë (p.sh. UIP1000-Exd) janë në dispozicion për sonication e kimikateve të ndezshme dhe formulimet e produktit në mjedise të rrezikshme.

Ndryshimet tejzanor të kullimit Reagimet e hapjes së unazës

Ultrasonication është një mekanizëm alternativ për të ngrohur, presion, dritë ose energji elektrike për të inicuar reagime kimike. Jeffrey S. Moore, Charles R. Hickenboth, dhe ekipi i tyre në Fakulteti i Kimisë në Universitetin e Illinois në Urbana-Champaign përdorën fuqinë tejzanor për të shkaktuar dhe manipuluar reagimet e hapjes së unazës. Sipas sonication, reagimet kimike gjeneruar produkte të ndryshme nga ato të parashikuara nga rregulla simetri orbitale (Nature 2007, 446, 423). Grupi lidhi izomere me benzociklobuten të pavarur mekanikisht të ndjeshëm 1,2 në dy zinxhirë polietilen glikoli, aplikoi energjinë tejzanore dhe analizoi zgjidhjet pjesa më e madhe duke përdorur C13 spektroskopia e rezonancës magnetike bërthamore. Spektrat treguan se të dy izomertat cis dhe trans ofrojnë të njëjtin produkt të hapur të unazës, që pritet nga izomer trans. Ndërsa energjia termike shkakton lëvizjen e rastësishme Brownian të reagentëve, energjia mekanike e ultrasonication siguron një drejtim për mocionet atomike. Prandaj, efektet cavitational drejtpërdrejtë të energjisë energji nga lodhje molekulë, riorganizimin e sipërfaqes potencial të energjisë.

Ultratingulli përmirëson sintezën nga poshtë-lart të nanogrimcave.

Ultrasonikë të tipit sondë si UP400St intensifikojnë sintezën e nanogrimcave. Rruga sonokimike është e thjeshtë, efikase, e shpejtë dhe funksionon me kimikate jo toksike në kushte të buta.

Ultratinguj me Performancë të Lartë për Sonokimi

Hielscher Ultrasonics furnizon procesorë tejzanor për laborator dhe industri. Të gjithë ultrasonikët Hielscher janë makineri ultratinguj shumë të fuqishme dhe të fuqishme dhe të ndërtuara për funksionim të vazhdueshëm 24/7 nën ngarkesë të plotë. Kontrolli dixhital, cilësimet e programueshme, monitorimi i temperaturës, protokollimi automatik i të dhënave dhe kontrolli në distancë i shfletuesit janë vetëm disa veçori të ultrasonikëve Hielscher. Projektuar për performancë të lartë dhe funksionim të rehatshëm, përdoruesit vlerësojnë trajtimin e sigurt dhe të lehtë të pajisjeve Hielscher Ultrasonics. Procesorët tejzanor industrial Hielscher ofrojnë amplituda deri në 200µm dhe janë idealë për aplikime të rënda. Për amplituda edhe më të larta, ofrohen sonotrode tejzanor të personalizuara.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.