Shpërndarja tejzanor e nanomaterialeve (nanopartikulave)

Nanomaterialet janë bërë një përbërës integrale i produkteve aq të ndryshme sa materialet me performancë të lartë, kremrat kundër diellit, veshjet e performancës ose përbërjet plastike. Kavitimi tejzanor përdoret për të shpërndarë grimcat me madhësi nano në lëngje, të tilla si uji, vaji, tretësit ose rrëshirat.

Shpërndarja tejzanor e nanopartikujve

Homogjenizues tejzanor UP200S përdoret për shpërndarjen e nanogrimcave

Zbatimi i Shpërndarja tejzanor e nanopartikujve ka efekte të shumëfishta. Më e dukshme është shpërndarjen e materialeve në lëngje në mënyrë për të thyer agglomerates grimce. Një tjetër proces është aplikimi i ultrazërit gjatë sinteza e grimcave ose precipitim. Në përgjithësi, kjo çon në grimcat më të vogla dhe rritjen e uniformitetit madhësisë. cavitation tejzanor përmirëson transferimin materiale në sipërfaqe grimcë, too. Ky efekt mund të përdoret për të përmirësuar sipërfaqe funksionalizimi e materialeve të paturit e një zonë të lartë të veçantë sipërfaqe.

Shpërndarjen dhe Size Reduktimi i nanomaterialeve

Degussa pluhur dioksid titaniumi para dhe pas përpunimit ultrasonik cavitational.Nanomaterialeve, p.sh. metalike oksidet, nanoclays ose nanotubes karboni priren të jenë të aglomeruar kur të përziera në një lëng. mjet efektiv deagglomerating dhe shpërndarë janë të nevojshme për të kapërcyer forcat e lidhjes pas wettening pluhur. Shpërbërja tejzanor e strukturave aglomerat në pezullime ujore dhe jo ujor lejon shfrytëzuar potencialin e plotë të materialeve nanosize. Investigations në dispersion ndryshme të aglomerate nanogrimcore me një përmbajtje të ndryshueshëm të ngurta kanë shfaqur avantazhin konsiderueshme të ultratinguj kur krahasohet me teknologjive të tjera, të tilla si përzierësit Rotori statorit (turrax p.sh. ultra), homogenizers pistoni, ose metoda e lagësht bluarje, p.sh. bead Mills ose Mills colloid. Sistemet Hielscher tejzanor mund të drejtohet në përqëndrime solids mjaft të larta. Për shembull për silicë shkalla thyerje është gjetur të jetë i pavarur nga solid përqendrim deri në 50% peshes. Ultratinguj mund të aplikohet për shpërndarjen e përqendrimit të lartë mjeshtër-tufa - përpunimi lëngjeve të ulët dhe të lartë viskoziteti. Kjo e bën zgjidhje me ultratinguj të mirë të përpunimit për ngjyra dhe veshje, bazuar në media të ndryshme, të tilla si uji, rrëshirë ose vaj.

Dispersioni tejzanor është një metodë e mirëpërcaktuar për përgatitjen e nano-grimcave të shpërndara në mënyrë uniforme

Homogenizues tejzanor UP400St për nano-shpërndarjet

Kërkesë informacioni

Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth shpërndarjen tejzanor e nanotubes karbonit.

cavitation tejzanor

Tejzanor Cavitation në ujë të shkaktuara nga ultrasonication intensiveShpërndarje dhe deagglomeration nga ultrasonication janë një rezultat i cavitation tejzanor. Kur ekspozuar lëngje të ultrazërit valët e zërit që propagandojnë në rezultat lëngët në rotacion të lartë të presionit dhe të ulët presion cikle. Kjo vlen stresi mekanik në forcat e tërheqjes mes grimcave individuale. cavitation tejzanor në lëngje shkakton shpejtësi të lartë avionëve të lëngshme deri në 1000km / hr (përafërsisht. 600mph). avionëve tilla presion të lëngshme në presion të lartë midis grimcave dhe veçuar nga njëri-tjetri. grimcat e vogla janë të përshpejtuar me avionëve lëngshme dhe përplasen me shpejtësi të lartë. Kjo e bën ultratinguj një mjet efektiv për shpërndarjen, por edhe për bluarje i mikron madhësi dhe nën grimca mikron madhësisë.

Asistuar ultrasonically Grimce sinteze / reshje

reaktor Optimizuar sono-kimike (Banert et al., 2006)Nanogrimca mund të gjenerohet poshtë-lart nga sinteza ose precipitimit. Sonochemistry është një nga teknikat e hershme e përdorur për përgatitjen e përbërjeve nanosize. Suslick në punën e tij origjinale, sonicated Fe (CO)5 ose si një lëng të shpejtë ose në një solucion deaclin dhe përftuara madhësisë 10-20nm nanogrimcave amorf hekur. Në përgjithësi, një përzierje supersaturated fillon formimin e grimcave të ngurta nga një material shumë të koncentruar. Ultrasonication përmirëson përzierjen e para-cursors dhe rrit masiv-transferim në sipërfaqen grimce. Kjo çon në masë më të vogël grimcë dhe uniformitetit të lartë.

Shpërndarësit tejzanor përdoren për të shkëputur në mënyrë efikase nanotubat me një mur (SWNT).

UIP2000hdT, një ultrasonicator i fuqishëm 2kW për të shpërndarë SWCNT.

Kërkesë informacioni

Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth reshje asistuar ultrasonically e nanomaterialeve.

Funksionalizimi sipërfaqe duke përdorur me ultratinguj

Shumë nanomaterialeve, si oksidet metalike, bojë bojë dhe pigmente toner, ose mbushëse për kryerjen veshje, Kërkojnë funksionalizimin sipërfaqe. Në mënyrë që funksionalizimin e sipërfaqen e plotë të çdo grimce individuale, një metodë e mirë shpërndarje është e nevojshme. Kur të shpërndara, grimcat janë të rrethuar në mënyrë tipike nga një shtresë kufitare të molekulave tërhequr në sipërfaqe grimcë. Në mënyrë për grupe të reja funksionale për të marrë në sipërfaqe grimcë, kjo shtresë kufiri duhet të shkatërruar ose hequr. Avionët lëngshme që rezulton nga cavitation tejzanor mund të arrijë shpejtësi deri në 1000km / hr. Ky stres ndihmon për të kapërcyer forcat e tërheqjes dhe mbart molekulat funksionale në sipërfaqe grimcë. Në sonochemistry, Ky efekt është përdorur për të përmirësuar performancën e katalizatorëve të shpërndara.

Ultrasonication para Particle Size matjes

Pompimi, përzierja dhe Sonication me All-in-One pajisjen tejzanor SonoStep (Kliko për ta zmadhuar!)

Ultrasonication e mostrave përmirëson saktësinë e madhësisë tuaj pjesëz apo matje morfologjinë. SonoStep i ri kombinon ultratinguj, nxitje dhe pompimin e mostrave në një dizajn kompakt. Është e lehtë për të vepruar dhe mund të përdoret për të ofruar mostra sonicated të pajisjeve analitike, të tilla si analizues madhësisë së grimcave. Sonication intensive ndihmon për të shpërndarë grimcave agglomerated çojnë në rezultate më të qëndrueshme.Kliko këtu për të lexuar më shumë!

Përpunimi tejzanor për Lab dhe shkallë të prodhimit

procesorë tejzanor dhe qelizat rrjedhin për deagglomeration dhe shpërndarje janë në dispozicion për laborator dhe prodhim nivel. Sistemet industriale lehtë mund të retrofitted për të punuar inline. Për zhvillimin e kërkimit dhe procesit ne rekomandojmë përdorimin e UIP1000hd (1.000 watts).

Hielscher ofron një gamë të gjerë të pajisjeve tejzanor dhe pajisje për shpërndarjen efikase të nanomaterials, p.sh. në ngjyra, Bojëra dhe veshje.

Pajisjet kryesore të bankës janë në dispozicion me qira në kushte të mira për të ekzekutuar provat e procesit. Rezultatet e provave të tilla mund të shkallëzohen lineare në nivelin e prodhimit - duke zvogëluar rrezikun dhe kostot e përfshira në zhvillimin e procesit. Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë në internet, në telefon ose personalisht. Te lutem gjeje adresat tona këtuOse përdorur formën poshtë.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
nanomaterialeve – Informacion i përgjithshëm

Nanomaterialeve janë materialet e më pak se 100nm në madhësi. Ata janë të shpejt duke përparuar në formulimet e ngjyra, Bojëra dhe veshje. Nanomaterialeve bien në tre kategori të gjera: oksidet e metaleve, nanoclays, dhe nanotubes karboni. Nanogrimca metalike-oksid, përfshijnë oksid nanoscale zinku, oksid titan, oksid hekuri, oksid cerium dhe oksid zirconium, si dhe komponimet e përzier-metalike si oksid indium-kallaj dhe zirkonit dhe titan, si dhe komponimet e përzier-metalike si indium oksid -tin. Kjo çështje e vogël ka një ndikim në shumë disiplina, të tilla si fizika, kimi dhe biologji. Në bojë dhe Coatings nanomaterialeve përmbushin nevojat dekorative (ngjyra psh dhe shkëlqim), qëllimet funksionale (përçueshmëri p.sh., inactivation microbial) dhe përmirësimin e mbrojtjes (rezistenca p.sh. zeroja, stabilitetin UV) e ngjyra dhe veshje. Në veçanti nano-madhësi metalike-oksidet, të tilla si TiO2 dhe ZnO ose aluminit, Ceria dhe silicë dhe nano-madhësi pigmente gjejnë aplikim në bojë dhe veshja reja formulime.

Kur çështja është reduktuar në madhësi ajo ndryshon karakteristikat e saj, të tilla si ngjyra dhe ndërveprimin me çështje të tjera të tilla si reaktivitet kimike. Ndryshimi në karakteristikat është shkaktuar nga ndryshimi i pronave elektronike. nga grimcë reduktim madhësi, sipërfaqja e materialit është rritur. Për shkak të kësaj, një përqindje më e lartë e atomeve mund të ndërveprojnë me lëndë të tjera, p.sh. me matricën e resineve.

Aktiviteti i sipërfaqes është një aspekt kyç i nanomaterialeve. Aglomerimi dhe grumbullimi bllokon sipërfaqen e sipërfaqes nga kontakti me lëndë të tjera. Vetëm grimcat e shpërndara ose të shpërndara vetëm mundësojnë shfrytëzimin e potencialit të plotë përfitues të çështjes. Në rezultat shpërndarja e mirë zvogëlon sasinë e nanomaterialeve të nevojshme për të arritur efektet e njëjta. Ndërsa shumica e nanomaterialeve janë ende mjaft të shtrenjta, ky aspekt është me rëndësi të madhe për komercializimin e formulimeve të produktit që përmbajnë nanomateriale. Sot, shumë nanomateriale prodhohen në një proces të thatë. Si rezultat, grimcat duhet të jenë të përziera në formulime të lëngshme. Kjo është ajo ku nanopartikalet shumica formojnë agglomerate gjatë lagështimit. veçanërisht nanotubes karboni janë shumë të bashkuar e bërë të vështirë për të shpërndarë ato në lëngje, të tilla si ujë, etanol, vaj, polimer ose rrëshirë epoxy. Pajisje përpunimin konvencionale, p.sh. lartë qethje ose helikë-stator mikser, homogenizers presion të lartë ose colloid dhe disk Mills bien të shkurtër në ndan nanogrimcat në grimca diskrete. Në mënyrë të veçantë për çështje të vogël nga disa nanometra deri në disa mikronë, cavitation tejzanor është shumë efektive në thyerjen agglomerates, agregate dhe madje edhe paraprake. Kur me ultratinguj është duke u përdorur për bluarje të tufa larta të përqendrimit, të lëngshme avionëve rrjedha rezultojnë nga cavitation ultrasonik, të grimcat ndeshet me njëri-tjetrin në shpejtesi deri në 1000km / h. Kjo e thyen van der Waal-it forcat në aglomerate dhe madje edhe grimcat primar.

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.