UIP6000hdT – Ultrasonikator me performancë të lartë 6 kW

UIP6000hdT jep 6kW fuqi ekografike dhe është një makinë prodhimi e besueshme për aplikime të rënda dhe në mjedise kërkuese. I projektuar për procese industriale me një kërkesë më të lartë energjie dhe vëllime të mëdha si bluarja e grimcave, përpunimi i nano-materialeve dhe përpunimi i ushqimit, procesori ultrasonik i fuqishëm dhe i fuqishëm UIP6000hdT mund të kryejë lehtësisht detyrat e tij.

Aplikacionet tipike të UIP6000hdT përfshijnë homogjenizimit, emulsification, shpërndarë & mulliri gjobë grimce, ekstraktim, pakësimi i vajit të ullirit, shpërndarjen ose Reaksione Sonochemical të tilla si Sono-sinteze dhe Sono-Catalysis.

Kërkesë informacioni

Ultrasonikator i tipit sondë industriale UIP6000hdT (6kW, 20kHz) me reaktor me qeliza rrjedhëse për përpunim të vazhdueshëm tejzanor të lëngjeve dhe pastave me xhiro të lartë.

Ultrasonicator UIP6000hdT në një instalim industrial të nxjerrjes së vazhdueshme.

Fuqia me ultratinguj 6000 Watts e ndërtuar për përpunim industrial

Ky sistem me fuqi të lartë është veçanërisht i favorshëm për proceset industriale në mjedise kërkuese dhe me hapësira të kufizuara, pasi nuk nevojiten mjete ftohëse shtesë, si uji ose ajri i kompresuar. Dizajni i veçantë i këtij sistemi lejon përdorimin e tij në kushte ekstreme funksionimi, si pluhuri, papastërtia, temperatura dhe lagështia. Procesori tejzanor përbëhet nga titani dhe çelik inox. Fllanxha pa lëkundje është dëshmuar shumë e dobishme për integrimin në makina dhe impiante. I eshte pershtatur kushteve te reja teknike persa i perket lekundjes-sjelljes korrekte.

Me një gjurmë të vogël dhe kabinetin e tij të lëvizshëm në rrota, UIP6000hdT mund të instalohet edhe në kufij të ngushtë. Koncepti modular i UIP6000hdT ju ofron një sistem të fuqishëm dhe megjithatë shumë të kursimit të hapësirës. Transformatori dhe gjeneratori janë vendosur veçmas nga njëri-tjetri dhe janë të lidhur nëpërmjet kabllove. Dizajni i pavarur redukton punën e kërkuar për instalim, funksionim dhe mirëmbajtje në një nivel minimal. Module të shumta UIP6000hdT mund të kombinohen lehtësisht për të formuar grupe me kapacitete më të larta procesi.

Ultrasonicator UIP6000hdT me reaktor me qeliza me rrjedhje tejzanor dhe kabinet mbylljeje zëri për proceset industriale me fuqi të lartë.

UIP6000hdT me reaktor me qeliza me rrjedhje tejzanor dhe kabinet mbylljeje zëri.

 

Ultrasonicator industrial UIP6000hdT jep 6000 vat ultratinguj me intensitet të lartë nëpërmjet sondës (sonotrode) për aplikime homogjenizimi, shpërndarjeje, emulsifikimi dhe nxjerrjeje.

UIP6000hdT është një ultrasonikator industrial i tipit sondë me performancë të lartë për trajtimin inline të lëngjeve dhe llumeve.

Kapaciteti përpunues 6 kW
proces
Shkalla e rrjedhjes
transesterifikimi i biodieselit
1.54m³ / hr
emulsification, p.sh. vaj / ujë
0.52.5 m³/orë
nxjerrjen qelizore, p.sh. algat
0.151 m³/orë
shpërndarë/Deagglomeration
00,0250.5 m³/orë
mulliri me lagështi dhe bluarje
00,010.025m³/orë

Në përgjithësi, qeliza e rrjedhës si dhe transduktori tejzanor janë të vendosura në një kabinet prej çeliku inox me dy mure që vjen me një izolim shumë efektiv të zërit. Nëse kërkohet, UIP6000hdT mund të përdoret për sonikimin e lëngjeve në reaktorë specifikë me porosi. Sigurisht, UIP6000hdT është në gjendje të funksionojë vazhdimisht me fuqi të plotë (24 orë/7 ditë) si të gjitha sistemet ultrasonike nga Hielscher Ultrasonics.

Homogjenizues industrial tejzanor për shpërndarjen dhe bluarjen efikase të pigmenteve.

MultiSonoReactor MSR-4 është një reaktor industrial homogjenizimi inline i përshtatshëm për industrinë me xhiro të larta. MSR-4 mund të pajiset me 4x UIP4000hdT ose 4x UIP6000hdT.

UIP6000hdT me një shikim

 • Ultrasonikator i fuqishëm 6000 vat
 • i besueshëm për proceset e zërit të detyrës së rëndë
 • 24/7 operacion
 • grade industriale
 • me ngjyra
 • shfletoni kontrollin e largët
 • regjistrimin automatik të të dhënave të fuqisë, amplitudës, kohës së sonifikimit, temperaturës, presionit
 • integruar SD / USB ComboCard
 • sensor i ndezjes
 • sensori i presionit të kyçur (opsional në dispozicion)
 • Lidhje LAN
 • Lidhje Ethernet
 • nuk ka instalim software
 • Tuning automatike e frekuencave

 

Ultrasonikator me performancë të lartë me fuqi ultratinguj 6 kW për përpunimin industrial të lëngjeve dhe llumeve.

Gjeneratori tejzanor, dhënës dhe qeliza e rrjedhës janë të vendosura në një kabinet mbyllje të zërit.

UIP6000hdT – Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë

Si pjesë e serisë industriale Hielscher Ultrasonics, UIP6000hdT është një procesor tejzanor i fuqishëm 6 kW për aplikime të rënda në mjedise të ashpra industriale.
Sonikatorët industrialë Hielscher Ultrasonics mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7. Për amplituda edhe më të larta, ofrohen sonotrode tejzanor të personalizuara. Fortësia e pajisjeve tejzanor Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Ekran Touch-Screen me ngjyra të plota

Ekran me prekje me ngjyra i serisë së re hdT të ultrasonikëve industrialë HielscherNjë përmirësim i madh nga këndvështrimi operacional është ekran me ngjyra të prekur. Ky ekran i ndjeshëm me prekje dhe me majë shkruese lejon trajtim të lehtë, ndërsa vendosja e saktë e parametrave të funksionimit dhe shfaqja e vendosjes së energjisë me ultratinguj janë të garantuara dhe të kombinuara me komoditetin më të lartë për operatorin. Menuja e kontrollit dixhital është intuitive për t'u përdorur si i reduktuar në cilësimet kryesore. Cilësimi i amplitudës / fuqisë dhe mënyrës së impulsit mund të rregullohet nga një prekës me prekje me ngjyrë (me 1%, 5% ose 10% të parakohshme). Përdoruesi vendos, nëse preferon shfaqjen e amplitudës dhe fuqisë si grafikët e ngjyrave të ngjyrave ose përfaqësimin numerik. Ekrani mund të ndryshohet nga modaliteti i rregullt i shikimit në mënyrën e shfaqjes BIG NUMBER, e karakterizuar nga kontrast i rëndë dhe madhësia e shkronjave të mëdha për shikueshmëri të përmirësuar.

kontrollit të largët të shfletuesit

Kontroll i saktë i trajtimit tejzanor (Kliko për ta zmadhuar!)

UIP6000hdT mund të kontrollohet duke përdorur çdo shfletues të zakonshëm, si Internet Explorer, Safari, Firefox, Mozilla, IE/Safari celular duke përdorur ndërfaqen e re të internetit LAN. Lidhja LAN është një konfigurim shumë i thjeshtë plug-n-play dhe nuk kërkon instalim të softuerit. Pajisja ultrasonike vepron si server/klient DHCP dhe kërkon ose cakton një IP automatikisht. Pajisja mund të përdoret drejtpërdrejt nga PC/MAC ose duke përdorur një ndërprerës ose ruter. Duke përdorur një ruter opsional me valë të para-konfiguruar, pajisja mund të kontrollohet nga shumica e telefonave inteligjentë ose kompjuterëve tabletë, p.sh. Apple iPad. Duke përdorur përcjelljen e portit të një ruteri të lidhur, ju mund të kontrolloni UIP6000hdT tuaj nëpërmjet internetit nga çdo vend në botë – telefoni juaj i zgjuar ose tableta është telekomanda.

Rrjet i integruar

Një tjetër veçori inteligjente e UIP6000hdT është funksionimi dhe kontrolli nëpërmjet LAN (rrjeti i zonës lokale) i cili lehtëson funksionimin dhe lejon fleksibilitet të lartë përpunimi. I gjithë informacioni i procesit të sonicifikimit regjistrohet në kartën e të dhënave SD/USB, automatikisht. Një sensor me prizë mat temperaturën përgjithmonë ndërsa një sensor presioni i disponueshëm opsionalisht mund të futet shtesë.

Tuning automatike e frekuencave

Ashtu si të gjitha pajisjet tejzanor Hielscher, UIP6000hdT vjen me një akordim inteligjent automatik të frekuencës. Kur pajisja është e ndezur, gjeneratori do të ndjejë frekuencën optimale të funksionimit. Më pas do ta drejtojë pajisjen në këtë frekuencë. Kjo përmirëson efikasitetin e përgjithshëm të energjisë dhe besueshmërinë e pajisjeve tona tejzanor. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ndizni sistemin. Gjeneratori do të kryejë akordimin e frekuencës automatikisht në një fraksion të sekondës.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me procesorin ultrasonik UIP6000hdT, specifikimet teknike, aplikacionet dhe çmimin e tij. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Grupi Hielscher UIP6000hdT përbëhet nga deri në 12x sonikatorë që përbëjnë fuqi 72 kW ultratinguj për përpunim inline me performancë të lartë

Grupi Hielscher UIP6000hdT përbëhet nga sonikatorë deri në 12x. Ky konfigurim ju lejon të krijoni një sistem të fuqishëm 72 kW për përpunim inline me performancë të lartë.


Nuk jam i sigurt se cili sistem tejzanor është më i përshtatshmi për procesin tuaj?
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Fakte të vlefshme

Bazat e homogjenizimit tejzanor

Acoustic cavitation as shown here at the Hielscher ultrasonicator UIP1500hdT is used to initiate and promote chemical reactions. Ultrasonic cavitation at Hielscher's UIP1500hdT (1500W) ultrasonicator for sonochemical reactions.Homogenizers tejzanor janë përdorur për shpërndarjen, emulsification, lagur-mulliri, nano- & mikronizimi, nxjerrja (nga bimët dhe indet e qelizave), sinteza dhe katalizat e kimikateve (të ashtuquajtura sono-chemistry), si dhe degazimi. Homogjenizimi tejzanor përdoret shpesh si term i ombrellës që përfshin të gjitha këto aplikacione të paracaktuara. Homogjenizimi i asistuar me ultratinguj bazohet në parimin e punës të kavitetit akustik, i cili ndodh kur valët intensive të ultrazërit bashkohen në një medium të lëngët. Nën valët e intensitetit të ultratingujve, në mesatare krijohen flluska vakum të vakumit, të cilat rriten mbi ciklin e presionit të lartë / presionit të ulët të valëve ultratinguj. Në një pikë të caktuar, kur mikrobllonat kanë arritur një status energjik, në të cilin ata nuk mund të absorbojnë më shumë energji, ata rrëzohen me dhunë. Ky fenomen i implosionit të flluskës së vakuumit quhet cavitation. Implosja e flluskave vakum gjeneron valë tronditëse, avionë të rrjedhshëm / likuid, qethje të lartë, diferenca të larta të temperaturës dhe presionit me energji të mjaftueshme për të thyer lidhjet kovalente, për të nxitur molekulat dhe për të nxitur reaksione kimike.

Kavitacioni akustik ose tejzanor: rritja dhe shpërthimi i flluskave

Kavitacioni akustik (i krijuar nga ultratingulli i fuqisë) krijon kushte ekstreme në nivel lokal, të ashtuquajturat efekte sonomekanike dhe sonokimike. Për shkak të këtyre efekteve, sonikimi nxit reaksionet kimike që çojnë në rendimente më të larta, shpejtësi më të shpejtë të reagimit, rrugë të reja dhe përmirësim të efikasitetit të përgjithshëm.

Për rezultatet më të mira në procesin e homogjenizimit, procesori tejzanor dhe konfigurimi i tij mund të optimizohen duke ndryshuar variablet vijuese:

 • Amplitudë (zhvendosja e sonotrode) dhe intensiteti
 • presion
 • temperaturë
 • Enë zanore (grumbull ose qeliza rrjedhëse: madhësia, gjeometria, norma e rrjedhës)

Ultrasonikët me performancë të lartë Hielscher përdorin gjeneratorë piezoelektrikë të bërë nga kristale titanate të zirkonatit të plumbit. Dridhjet transmetohen në një rezonancë të akorduar me bri titani në 19-26 kHz. Nga bri vibrimi tejzanor është i lidhur me anë të sonotrode tejzanor (majë, sondë) në mjedisin fluid. Hielscher ofron procesorë tejzanor me vlerësime të fuqisë nga 50 deri në 16,000 vat për njësi tejzanor dhe mbulon në këtë mënyrë kërkesat nga ultrasonikët e vegjël laboratorikë dhe pajisjet e sipërme deri te impianti pilot dhe njësitë tejzanor plotësisht komerciale për xhiro me volum të lartë.

Kontroll i sofistikuar i procesit për rezultatet optimale të zëritjes

Kushtet e sonication janë vendimtare për prodhimin, rezultatet e procesit dhe riprodhueshmërinë e proceseve tejzanor. Përveç kontrollit të saktë të prodhimit të fuqisë tejzanor, të rregulluar nga amplituda dhe intensiteti, temperatura, presioni dhe koha e sonikimit janë faktorë të rëndësishëm. Procesorët tejzanor dixhital Hielscher vijnë me një çift termo-çifti me prizë. Një sensor presioni me prizë është i disponueshëm opsionalisht. Të dy sensorët janë të lidhur me gjeneratorin tejzanor, i cili është i pajisur me një kartë SD të brendshme. Softueri i pajisjes tejzanor shkruan të gjitha të dhënat e procesit (data, ora, amplituda, energjia tejzanor, energjia neto, temperatura, presioni) në një skedar CSV në kartën SD. Kjo e bën punën tuaj të sonication të krahasueshme dhe të riprodhueshme.

Për amplituda të larta, kërkohet një fuqi dalëse më e lartë. Nën ngarkesën e rritur, siç është viskoziteti i lartë i presionit të mesëm ose të ngritur, nevojitet një fuqi e shtuar e ultrazërit për të drejtuar sonotrode në një amplitudë të dëshiruar. Sa më e madhe të jetë sipërfaqja e përparme e sonotrode (maja), aq më shumë fuqi kërkohet për ta lënë atë të rezonojë. Me një sonotrode më të madhe, vëllime më të mëdha mund të përpunohen. Hielscher sonotrodes industriale dhe cascatrodes mund të japë amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7. Për amplituda edhe më të larta, ofrohen sonotrode tejzanor të personalizuara. Qëndrueshmëria e ultrazërit Hielscher lejon funksionimin 24/7 nën ngarkesë të rëndë dhe në kushte të vështira.

Për shumicën e proceseve tejzanor, temperatura e mesatares së zërit duhet të jetë aq e ulët sa të jetë e mundur për një temperaturë të ulët të nxit gjenerimin e cavitation intensive. Hielscher ofron qeliza rrjedhëse tejzanor dhe reaktorë me xhaketa ftohëse, të cilat mbështesin mirëmbajtjen e temperaturave optimale të procesit. Qelizat e rrjedhës dhe reaktorët janë gjithashtu të shtypur. Nën presionet e ngritura, ndodh cavitation më shumë intensive. Prandaj, Hielscher ofron reaktorë që mund të shtypen lehtësisht deri në 300atm.

Hielscher Ultrasonics prodhon sonda tejzanor të madhësive dhe formave të ndryshme (p.sh. cascatrodes), e cila lejon të shkurtojë të gjitha rezultatet e procesit tejzanor krejtësisht lineare. Me homogjenizuesit ultravjollë prej 16kW dhe llojet e shumta të sonotrodeve dhe reaktorëve të qelizës së rrjedhjes, Hielscher është partneri juaj afatgjatë me përvojë për proceset tejzanor në shkallë industriale. Përveç shumëllojshmërisë së ultrasonicators standard, Hielscher harton dhe prodhon edhe sisteme të përshtatur.


Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.