Tejzanor Avocado Nxjerrja e naftës

Nxjerrja dhe malaksimi me ultratinguj rrit rendimentin e prodhimit të vajit të avokados ekstra të virgjër. Sonicizimi është një proces i butë jo termik dhe në këtë mënyrë është i përshtatshëm për të prodhuar vajin e avokados ekstra të virgjër. Shtypja e vajit me asistencë ultrasonike jo vetëm që përmirëson rendimentin, por gjithashtu ruan cilësi të lartë të acideve yndyrore dhe polifenoleve dhe shkurton ndjeshëm kohën e nxjerrjes së vajit.

Nxjerrja me ultratinguj dhe mallaksimi i vajit të avokados ekstra të virgjër

Ekstraktimi me ultratinguj është një proces i mirëpërcaktuar për të prodhuar vajra ushqimorë me cilësi të lartë (p.sh. ulliri, fara liri, fara rrushi, alga, kokosi etj.) si dhe përbërës aktivë (p.sh. fitokimikate, antioksidantë, vitamina, polifenole, ngjyrues etj.). Për të ruajtur cilësinë ushqyese të lëndës së parë bimore, një teknikë e butë dhe jo termike e nxjerrjes është thelbësore. Vaji ekstra i virgjër i avokados prodhohet nëpërmjet presimit të butë, jo termik të ftohtë. Nxjerrja dhe malaksimi me ultratinguj është një trajtim jo termik, i cili mund të integrohet si hap shtesë përpunimi për të rritur rendimentin e vajit të avokados ekstra të virgjër duke ruajtur fitokimikatet dhe strukturën e acideve yndyrore të vajit të avokados.
Përpunimi me ultratinguj ndihmon në shtypjen e ftohtë të vajit të avokados nga shpërbërja e efektshme e qelizave në mënyrë që rendimenti i plotë i vajit të çlirohet nga tuli i avokados. Teknika e presimit jo termik rezulton në vaj avokado ekstra të virgjër që ruan përbërjen e tij të vlefshme ushqyese, aromatike plot shije dhe ngjyrën e gjelbër intensive smerald.
Malaksimi me ultratinguj dhe nxjerrja e pulpës së avokados jep rendiment të jashtëzakonshëm të lartë të vajit të avokados dhe në të njëjtën kohë zvogëlon kohën e grirjes dhe të malaksimit në prodhimin industrial të vajit të avokados duke shmangur çdo ndikim negativ të cilësisë.

Avantazhet e ekstraktimit ultrasonik të naftës së avokados:

 • vaj me avokado me cilësi të lartë
 • rendimenti më i lartë
 • proces jo-termik
 • ekstraktim më të shpejtë
 • investime të ulëta
 • shpejt RoI

 
Skema e rrjedhës së nxjerrjes tejzanor në prodhimin e vajit të avokados ekstra të virgjër. Ultratingulli rrit rendimentin duke i dhënë vaj avokado të cilësisë më të lartë. Në të njëjtën kohë, koha e nxjerrjes së vajit të avokados shkurtohet.
 

Kërkesë informacioni

Malaksimi tejzanor përmirëson rendimentin e nxjerrjes së vajit të avokados.

Ekstraktues tejzanor UIP4000hdT për prodhimin e vajit të avokados ekstra të virgjër

 

Ekstraktues tejzanor UIP4000hT për malaksim të vazhdueshëm dhe nxjerrje të vajit të ullirit ekstra të virgjër dhe avokados. Kjo video tregon procesorin Hielscher Ultrasonics UIPEVO / UIP4000hdT për malaksimin dhe nxjerrjen e vajit të ullirit ekstra të virgjër (EVOO). Malaksimi dhe nxjerrja me ultratinguj është një teknikë e provuar për të rritur rendimentin e vajit të ullirit ekstra të virgjër, për të përmirësuar cilësinë e EVOO dhe për të përshpejtuar kohën e përpunimit.

Nxjerrësi tejzanor UIP4000hdT për dëmtimin industrial dhe nxjerrjen e vajit të ullirit ekstra të virgjër

Miniatura e videos

Vaji i avokados i shtypur me kujdes tejzanor ruan – në kontrast me procedurat e nxehta të ngutshme – të gjitha komponimet e tij ushqyese të shëndetshme si vitamina, enzimat, mikronutrientët dhe përbërësit e shijes. Duke përdorur forca thjesht mekanike, malaksimi dhe nxjerrja me ndihmën e ultrazërit kualifikohet si një metodë përpunimi jo termik dhe lejon prodhimin e vajit të avokados ekstra të virgjër të cilësisë më të lartë.

Prodhimi i vajit të avokados duke përdorur ultratinguj

Vaji i avokados zakonisht prodhohet përmes një procesi të quajtur nxjerrje mekanike, i cili përfshin heqjen e mishit të frutave të avokados dhe më pas shtypjen ose centrifugimin e tij për të nxjerrë vajin.
Më poshtë, mund të gjeni hapat e përgjithshëm të procesit të përfshirë në prodhimin e vajit të avokados, si dhe trajtimin opsional me ultratinguj për rendimentin e përmirësuar të vajit të avokados ekstra të virgjër:

 • Vjelja dhe përzgjedhja: Avokadot e pjekura mblidhen dhe zgjidhen për nxjerrjen e vajit në bazë të cilësisë së tyre.
 • Larja dhe heqja e gurëve: Vaji i avokados prodhohet nga avokado pa gropë dhe pa lëkurë. Avokadot lahen dhe më pas hiqen lëkura dhe hiqen gurët për të hequr lëvozhgën dhe farën e madhe brenda.
 • Pureja ose pureja: Mishi i avokados bëhet pure ose pure për ta përgatitur për nxjerrjen e vajit. Për procesin e presimit të vajit, përdoret vetëm mishi i avokados (pure ose tul). Më pas, mishi bluhet në tul të avokados dhe më pas zbutet për rreth. 40-60 minuta në 45-50°C.
 • Malaksimi dhe nxjerrja me ultratinguj: Ultratingulli për është një hap opsional i përpunimit në nxjerrjen e vajit të avokados. Integrimi i një aparati tejzanor në linjë në linjën e përpunimit të vajit të avokados ju lejon të prodhoni më shumë vaj avokadoje të virgjër. Si një trajtim thjesht mekanik, ultratingulli thyen qelizat e avokados dhe nxit lirimin e plotë të vajit nga mishi i avokados.
 • Ndarja: Vaji ndahet nga mishi i avokados i bërë pure ose i pure duke përdorur një shtypës ose një centrifugë. Uji i mbetur hiqet me anë të centrifugimit.
 • Filtrimi: Vaji filtrohet për të hequr çdo lëndë të ngurtë ose papastërti të mbetur.

Avantazhet e nxjerrjes tejzanor të vajit të avokados

Përfitimet kryesore të nxjerrjes së vajit të avokados të intensifikuar me ultratinguj janë:

 • Rendiment më i lartë: Nxjerrja me ultratinguj rrit rendimentin e nxjerrjes së vajit të avokados duke nxitur çlirimin e plotë të vajit nga mishi i avokados. Kjo do të thotë se ultrazërit jep më shumë vaj avokado nga e njëjta sasi frutash avokado.
 • Cilësi e përmirësuar: Nxjerrja me ultratinguj prodhon vaj avokado me një cilësi më të lartë për shkak të ekspozimit të reduktuar ndaj temperaturave të larta dhe niveleve më të ulëta të oksidimit. Kjo ndodh sepse nxjerrja me ultratinguj gjeneron më pak nxehtësi sesa metodat tradicionale të nxjerrjes, gjë që mund të dëmtojë vajin dhe të ndikojë në cilësinë e tij.
 • Nxjerrja më e shpejtë: Malaksimi dhe nxjerrja me ultratinguj përshpejton procesin e nxjerrjes duke reduktuar kohën e nevojshme që vaji të çlirohet nga mishi i avokados.
Homogjenizuesi tejzanor UIP6000hdT është një përpunues ushqimi i shkallës industriale për përzierjen, përzierjen dhe nxjerrjen e aplikacioneve me xhiro të lartë.

Sonicator UIP6000hdT instaluar për nxjerrjen e vajit të avokados.

Vaji i avokados prodhohet zakonisht përmes shtypjes mekanike. Nxjerrja me ndihmën e ultrazërit është një hap shtesë i procesit që mund të integrohet lehtësisht në çdo linjë të përpunimit të vajit të avokados dhe përmirëson ndjeshëm efikasitetin, rendimentin dhe cilësinë e vajit të avokados ekstra të virgjër.

Prodhimi i vajit të avokados ekstra të virgjër është shumë i ngjashëm me prodhimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër.
Procesori tejzanor mund të integrohet lehtësisht në çdo linjë ekzistuese të nxjerrjes së vajit të avokados për të përmirësuar shtypjen e vajit në mënyrë që të rikuperohet një sasi më e madhe vaji nga e njëjta sasi e materialit të papërpunuar të avokados.
Përveç prodhimit të vajrave ushqimorë të cilësisë së lartë me presion të ftohtë, sonikimi mund të aplikohet në përpunimin e vajit të avokados në rrjedhën e poshtme, p.sh. duke emulsifikuar vajin e avokados me përbërës me bazë uji për salcat e sallatave, salcat apo edhe produktet kozmetike.
Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth emulsifikimit tejzanor!

 

Në këtë videoklip, ne ju tregojmë një instalim të sonikatorëve 2x UIP4000hdt për nxjerrjen e intensifikuar të vajit të ullirit ekstra të virgjër të pasur me polifenole. Instalimi i paraqitur funksionon në një Frantoio siçiliane. Në video, kultivari i papjekur Biancolilla u përpunua për prodhimin e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Sonicers industriale Hielscher janë instaluar në fabrikat e vajit të ullirit për të rritur rendimentin e nxjerrjes dhe cilësinë e vajit të ullirit ekstra të virgjër. Kavitacioni i krijuar nga ultratingulli i fuqisë thyen muret qelizore dhe rrit përshkueshmërinë e indit të frutave të ullirit. Kjo çon në nxjerrjen më të mirë të vajit nga pasta e ullirit, duke rezultuar në rendiment më të lartë të vajit.

Ultrasonikë për nxjerrjen e vajit të ullirit në Siçili duke përdorur ultratinguj Hielscher

Miniatura e videos

 

Sistemet e nxjerrjes së naftës nga avokado tejzanor

Hielscher Ultrasonics furnizon procesorë tejzanor dhe heqës për prodhimin e vajrave ushqimor me cilësi të lartë. Sistemet tejzanor të Hielscher mund të integrohen lehtësisht në linjat e ngutshme / malaxation të vajrave ekstra të virgjër dhe virgjër avokado.
Për integrimin në linjën e presimit të avokados ose vajit të ullirit, Hielscher UIP2000hdT (2kW), UIP4000hdT (4kW) dhe UIP6000hdT (6kW) janë sistemet që zbatohen më shpesh. Ato janë të pajisura me sonotrode dhe reaktorë të qelizave rrjedhëse në përputhje me konsistencën e lëndës së parë (pulpë avokado) dhe kapacitetin e synuar të përpunimit.
Të gjitha sistemet tona ultrasonike janë ndërtuar për funksionimin 24/7 në kushte të vështira. Duke përmbushur shkallën industriale, transduktorët e ultrazërit Hielscher mund të instalohen në mjedise me pluhur dhe me lagështi.

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.
 
Na kontaktoni sot për të zbuluar përfitimet e naftës avokado të ndihmuar ultrasonically ngutshme!
 
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit në linjë të ultrasonikëve tanë:

Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
2 deri në 10L / min UIP4000hdT
3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
10 deri në 100L / min UIP16000
më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me nxjerrësit ultrasonikë të vajit të avokados, detajet teknike të mallaksimit të vajit të avokados ekstra të virgjër dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të nxjerrjes së vajit të avokados dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat e prodhimit tuaj të vajit të avokados!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Instalimi i Sonicator UIP4000hdt në një mulli ulliri italian, i ashtuquajturi frantoio, për të prodhuar rendimente më të larta të vajit të ullirit ekstra të virgjër të pasur me polifenol

Sonicator UIP4000hdT për përpunimin inline të frutave vajore si ullinj dhe avokado për rendiment më të lartë të vajrave ushqimorë me cilësi të lartë.

extractors tejzanor janë shumë efikase dhe shpesh bëj më mirë struktura konvencionale nxjerrjes.

1kW dhe 16kW sistemet industriale tejzanor për nxjerrjenFakte të vlefshme

Ekstraktimi tejzanor

Ekstraktimi tejzanor (i referuar edhe si sono-ekstraktimi) është një metodë e njohur dhe e besueshme për lirimin e përbërësve nga materiali biologjik (p.sh. vajra, Vajrat esenciale, aromatike, antioksidante, komponime ushqyese). Kavitacioni i gjeneruar ultrasonically perforates ose thyen mur qelizor në mënyrë që materiali intracellular – psh komponime të vlefshme si vajrat, aromat, vitaminat, ngjyruesit – janë liruar. Ekstraktimi tejzanor është një metodë shumë efektive dhe efikase dhe përdoret gjerësisht për nxjerrjen e prodhimit komercial të vajrave dhe substancave aktive nga materiali bimor (p.sh. fruta, bimë, arra, farëra, gjethe) për prodhimin e ekstrakteve supreme të bimëve për produktet farmaceutike, industria ushqimore, kozmetike dhe ushqimore.

vaj avokado

Prodhimi i naftës avokado është shumë i ngjashëm me prodhimin e vajit të ullirit. Për të marrë vaj avocado, avocados pjekur janë peeled dhe guri (farë) është hequr. Më pas, mishi është tokë për të pulpë avokado dhe pastaj malaxoi për përafërsisht. 40-60 minuta në 45-50 ° C.

Extra Virgin Avocado Oil

Ashtu si vaji ekstra i virgjër ulliri, vaj i avokados i ftohtë i shtypur është i parezervuar dhe kështu ruan aromën dhe karakteristikat e ngjyrave të mishit të frutave.
Vaj avokado vlerësohet në lidhje me cilësinë e tij: Përveç vajit ekstra të virgjër avokado, janë në dispozicion klasa të tjera si vaj avokado virgjër, vaj avokado (si i rafinuar) si dhe blends. Të gjitha vajrat avokado, të cilat nuk janë ekstra të virgjër, zakonisht nxirren në temperatura të larta. Për këto vajra të fundit, hapa shtesë të procesit dhe / ose tretës kimikë aplikohen për të marrë vajin nga avocados.
Procesi i rafinimit të vajrave bimore ndikon në pikën e tymit të naftës, jetëgjatësinë & stabilitetin, ngjyrën, aromën, aciditetin, si dhe përbërjen (profilin ushqyese). Gjatë procesit të rafinimit, dyllet natyrale janë zhveshur nga vaji avokado. Kjo çon në një pikë më të lartë të duhanit. Vaj avokado ka një pikë të lartë të lartë të pirjes së duhanit: Pika e tymit të naftës së pariparuar është 480 ° F (249 ° C) dhe forma e rafinuar mund të përballojë temperaturat deri në 520 ° F (271 ° C). Pika e saktë e tymit varet nga cilësia e përpunimit të vajit dhe trajtimi dhe ruajtja e vajrave para përdorimit të tij.

Vlera ushqyese

Vaj avokado funksionon mirë si një vaj bartës për shije të tjera. Ajo është e lartë në yndyrna monounsaturated dhe vitaminë E. Vaj avokado gjithashtu rrit absorbimin e carotenoids dhe ushqyesve të tjera.
Vaj ekstra ekstra i virgjër avokado është klasa e vetme e vajit avokado që përmban sasi të konsiderueshme të vitaminës antioksidante E. Për më tepër, phytochemicals të tjera të dobishme dhe polyphenols janë ruajtur nga shtypja e butë ftohtë që rezulton në një vaj me cilësi të lartë.

Fruta Avokado

Nxjerrja e vajit të avokados përmirësohet kur aplikohet ultratinguj.Avokado (e njohur edhe si dardhë aligator) i referohet frutave, i cili rritet në pemën e avokados (Persea americana). Botanikisht, frutat e avokados klasifikohen si një kokrra të kuqe të madhe që përmbajnë një farë të vetme të madhe.
Në treg ka lloje të ndryshme të avocados. Hass’ është kultivari më i zakonshëm i avokados. Prodhon pemë gjatë gjithë vitit dhe siguron përafërsisht. 80% e avocados të kultivuar për tregun botëror.
Kultivuesit e tjerë të zakonshëm të avokados njihen si Choquette, Lula, Gwen, Maluma, Lamb Hass, Pinkerton, Reed, Fuerte, Sharwil, Zutano, Bacon, Ettinger, Sir Prize dhe Walter Hole.
Avokado shpesh është referuar si superfood pasi ajo siguron një shumë të yndyrave të shëndetshme, vitamina dhe micronutrients.
Duke qenë një frut, avocados kanë një përmbajtje shumë të lartë yndyre: 71 deri në 88% e kalorive të tyre totale janë nga përmbajtja e yndyrës së avokados. Megjithatë, avokado është i njohur për përbërjen e shëndoshë të yndyrës, e cila përbëhet nga 71% acide yndyrore të mononatuara (MUFA), 13% acide yndyrore polyunsaturated (PUFA) dhe 16% acide yndyrore të ngopura (SFA) profileve dhe për të rritur bioavailability e vitaminave yndyrore shpjegueshëm dhe phytochemicals nga avokado ose fruta dhe perime të tjera, natyrisht të ulët në yndyrë, të cilat janë konsumuar me avocados. (Dreher et al 2013)
Avocados janë të larta në acid pantothenik, fibra diete, vitaminë K, bakër, folatë, vitaminë B6, kalium, vitaminë E (α-tokoferol), vitaminë C, karoten dhe likopinë. Ata janë natyrisht të lirë nga natriumi, sheqeri dhe kolesteroli.

Letërsi / Referencat

UIP2000hdT është një sistem i fuqishëm nxjerrje tejzanor, që përdoret për nxjerrjen e rrushit, vajit dhe avocados.

nxjerrës tejzanor i shkallës industriale UIP2000hdT është instaluar për prodhimin e vajit të avokados ekstra të virgjër me cilësi të lartë.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.