UIP500hdT – Përpunimi industrial në shkallë të vogël

Procesori tejzanor UIP500hdT (20kHz, 500W) është një pajisje e klasës industriale për testimin pilot dhe përpunimin në shkallë të vogël të lëngjeve. Ndër aplikimet më të zakonshme të UIP500hdT janë homogjenizimi, shpërndarja, emulsifikimi, shpërbërja e qelizave dhe reaksionet sonokimike. Një ekran me prekje të plotë me ngjyra, telekomandë e shfletuesit, protokolizim automatik i të dhënave në një kartë SD të integruar, si dhe sensorë të temperaturës dhe presionit ju japin kontroll të plotë të procesit dhe një komoditet të lartë gjatë funksionimit.

Sonicator UIP500hdT – Kapërcimi i hendekut midis Laboratorit dhe Shkallës Pilot

UIP500hdT është një sonikues i fuqishëm 500 watts i tipit sonda që funksionon në një frekuencë tejzanor prej 20 kHz dhe përmbush të gjitha standardet e zakonshme industriale për pajisjet e përzierjes. Në këtë mënyrë, sonikatori UIP500hdT mbyll hendekun midis homogjenizuesve laboratorikë tejzanor dhe ultrasonikëve industrialë.
Valët tejzanor në diapazonin e frekuencës prej 20 kHz dhe më të lartë krijojnë kavitacion intensiv në lëngje. Efektet kavitacionale mund të përdoren për aplikime të shumëfishta, të tilla si: emulsifikimi, shpërndarja, homogjenizimi, përçarja e qelizave, ekstraktimi, deagglomerimi, degazimi dhe reaksionet sonokimike.

UIP500hdT mund të përdoret me shumë aksesorë, të tillë si sonotrode të ndryshme, përforcues dhe qeliza rrjedhëse. Për përpunimin e tufave më të mëdha se 5 litra, në përgjithësi rekomandojmë që të sonikohet duke përdorur një reaktor me qeliza rrjedhëse (modaliteti i rrjedhës) për të arritur një qëndrueshmëri më të lartë të përpunimit. Kur përdoret për sonikimin e lëngjeve në modalitetin e rrjedhës, UIP500hdT zakonisht mund të përpunojë midis 0,25 dhe 2,0 L/min. Ju lutemi vini re se shkalla aktuale e rrjedhës do të varet nga aplikacioni. Si të gjitha pajisjet tona, UIP500hdT mund të përdoret 24 orë në ditë (24 orë/7 ditë). Prandaj, ky konfigurim mund të përpunojë përafërsisht. 0,5 deri në 3 m3 në ditë.
Për xhiros më të lartë të prodhimit, ne rekomandojmë përdorimin e njërës prej pajisjeve të mëposhtme:
 

 

Kërkesë informacioni

Ultrasonicator UIP500hdT është një homogenizer me ultratinguj 500 W (Kliko për ta zmadhuar!)

UIP500hdT me qelizë rrjedhëse

Energjia ultratinguj me kontroll të plotë të procesit

Ultratinguj me energji është zgjidhja e procesit për aplikacione të lëngshme të ndryshme, të tilla si

 

Nanofluidet e sintetizuara me ultratinguj janë ftohës efikasë dhe lëngje shkëmbyes nxehtësie. Nanomaterialet termopërçues rrisin ndjeshëm transferimin e nxehtësisë dhe kapacitetin e shpërndarjes së nxehtësisë. Sonicizimi është i vendosur mirë në sintezën dhe funksionalizimin e nanogrimcave termopërçuese, si dhe në prodhimin e nanofluideve të qëndrueshme me performancë të lartë për aplikime ftohëse.

Shpërndarja e CNT-ve në glikol polietileni (PEG) - Hielscher Ultrasonics

Miniatura e videos

 
UIP500hdT jep valë intensive ultrasonike që gjenerojnë kavitacion të fortë. Kavitacioni tejzanor dhe forcat prerëse që rezultojnë përmbushin detyra të vështira pa probleme. Për të garantuar një cilësi të qëndrueshme të procesit, jo vetëm fuqia aktuale e ultrazërit e dhënë është thelbësore, por duhet të kontrollohen të gjithë parametrat e rëndësishëm të procesit. Gjenerata e re e procesorëve tejzanor hdT i mundëson përdoruesit të përdorë sistemin tejzanor nëpërmjet ekranit me prekje ose telekomandës së shfletuesit. Të gjithë parametrat përkatës të procesit – të tilla si amplitudë, kohë sonication, temperatura dhe presion – regjistrohen automatikisht dhe ruhen si skedar CSV në SD / USB ComboCard të integruar.
Kështu, UIP500hdT i ri ofron të njëjtën fuqi me ultratinguj si paraardhësi i tij UIP500hd, por shquhet me një gamë të gjerë karakteristikash shtesë, gjë që e bën procesin e ultrazërit shumë më miqësor për përdoruesit. Nga pikëpamja operacionale, kontrolli i saktë i të gjithë parametrave të procesit tejzanor janë funksione kryesore absolute.
 
Tiparet e UIP500hdT:

 • 500 watt me ultratinguj
 • e ndërtuar për operacione të rënda
 • shkon 24/7
 • standard industrial
 • ekran me prekje me ngjyra
 • kontrollit të largët të shfletuesit
 • regjistrimi i të dhënave
 • integruar SD / USB ComboCard
 • sensor temperature
 • sensor presioni (opsionalisht i disponueshëm)
 • Lidhje LAN
 • Lidhje Ethernet
 • nuk ka instalim software
 • Tuning automatike e frekuencave

 

Ultratingulli dhe ultratingulli përdoren për aplikime të shumëfishta si homogjenizimi, emulsifikimi, deagglomerimi, bluarja e lagësht dhe përpunimi i ushqimit.

Sonicatorë të tipit sonda UIP500hdT (500W), UIP1000hdT (1000W) dhe UIP1500hdT (1500W) – secila e pajisur me një reaktor të rrjedhës tejzanor

 

Kërkesë një propozim për këtë artikull!

Për të marrë një propozim, ju lutemi t'i detajet e kontaktit tuaj në formularin e mëposhtëm. Një pajisje konfiguracion tipik është e para-zgjedhur. Ndjehen të lirë për të rishikojë përzgjedhjen para se ta klikoni butonin për të kërkuar propozim.
Ju lutem tregoni informacionin, që dëshironi të merrni, më poshtë: • Transmetues UIP500

  i përbërë nga dhënësi dhe gjeneratori tejzanor, frekuenca tejzanor 20kHz, sistemi automatik i akordimit të frekuencës, amplituda 25 mikronë, amplitudë e rregullueshme nga 20 deri në 100%, mbrojtja e thatë e mbrojtur, dhënësi i dhënësit IP64, kontrolli digjital, me prekje të ngjyrosur me prekje (0.1sec deri në 99 ditë), mbyllja kur hyrja e energjisë përfundimtare arriti: Ws, Wh, kWh; Kalibrimi automatik kur është e nevojshme: përcaktimi i fuqisë boshe të varur nga amplitudë për të shpërfillur hyrjen efektive të energjisë, regjistrimi i të dhënave: amplitudë, fuqi, kohë, temperaturë në SD / USB ComboCard (1GB), ekran dhe telekomandë nëpërmjet shfletuesit në PC ose MAC pa instalimi i softuerit, me sensorin e temperaturës, tregues temperatura: ° C, ° F (-50 ° C deri në 200 ° C), monitorimi i temperaturës: ndërprerje e ndryshueshme / në pikat (-50 ° C - 200 ° C) për gjenerator, me mjete në rritje, bri titan me fije femër M14x1 • për përdorim me fllanxhë RFLA100, për funksionimin e qelizës së rrjedhës ose grumbull, titan, diametër tip 18mm, fije mashkull M14x1, përafërsisht. gjatësia 125mm (pa fije), raporti amplitudë përafërsisht. 1: 3.5 • për përdorim me fllanxhë RFLA100, për funksionimin e qelizës së rrjedhës ose grumbull, titan, diametër tip 22mm, fije mashkull M14x1, përafërsisht. gjatësia 125mm (pa fije), raporti amplitudë përafërsisht. 1: 2.4 • për përdorim me fllanxhë RFLA100, për funksionimin e qelizës së rrjedhës ose grumbull, titan, diametër tip 34mm, fije mashkull M14x1, përafërsisht. gjatësia 125mm (pa fije), raporti amplitudë përafërsisht. 1: 1.0 • për përdorim me fllanxhë RFLA100, për funksionimin e qelizës së rrjedhës ose grumbull, titan, diametër tip 40mm, fije mashkull M14x1, përafërsisht. gjatësia 125mm (pa fije), raporti amplitudë përafërsisht. 1: 0.7 • për operacion me grumbull, titan, diametër tip 50mm, fije mashkull M14x1, përafërsisht. gjatësia 125mm (pa fije), raporti amplitudë përafërsisht. 1: 0.5 • me fllanxhë çeliku inox të çvendosjes-çvendosje, për funksionimin e qelizës së rrjedhës ose grumbull, titan, diametër tip 50mm, fije mashkull M14x1, përafërsisht. gjatësia 125mm (pa fije), raporti amplitudë përafërsisht. 1: 0.5 • me O-ring (NBR) për montim në qelizat rrjedhëse FC100L1-1S ose FC100L1K-1S, me O-ring sealant (2xNBR) deri te sonotrode, diametër 100mm, çelik inox, për përdorim me sonotrodes BS4d18, BS4d22, BS4d34 ose BS4d40, • reaktor çeliku inox i zbërthyeshëm, max. presion 5 bare, për UIP500hdT në UIP2000hdT në kombinim me fllanxhën sonotrode dhe stendën ST2, unazat O NBR, lidhësit e tubit (1/2 inç) me kapëse
  (qelizat e përshtatura të rrjedhës me presion deri në 100 barg janë të disponueshme sipas kërkesës) • reaktor decomposable çelik inox me xhaketë ftohëse, maksimumi presion 5 bar, për UIP500hdT në UIP2000hdT në kombinim me fllanxhën sonotrode dhe stendën ST2, unazat O NBR, lidhësit e tubit (lëng 1/2 inç, ftohje 1/4 inç) me kapëse
  (qelizat e përshtatura të rrjedhës me presion deri në 100 barg janë të disponueshme sipas kërkesës) • për qelizat e rrjedhjes FC100L1-1S ose FC100L1K-1S, për reduktimin e volumit të reaktorit, për përdorim me sonotrode BS4d18 (F) ose BS4d22 (F), O-unaza NBR, çelik inox • Futja 34, për qelizat rrjedhëse FC100L1-1S ose FC100L1K-1S, për reduktimin e volumit të reaktorit, për përdorim me sonotrode BS4d18 (F), BS4d22 (F) ose BS4d34 (F), O-ring NBR, çelik inox • për rritje mekanike (ose rënie) të amplitudës në sonotrode, amplitudë raporti 1: 1.2 (ose 1: 0,83), titan, fije femër M14x1, për përdorim me bulona titanike (TiM14x1) • për rritje mekanike (ose rënie) të amplitudës në sonotrode, amplitudë raporti 1: 1.4 (ose 1: 0.71), titan, temat femra M14x1, për përdorim me bulona titanike (TiM14x1) • për rritje mekanike (ose rënie) të amplitudës në sonotrode, amplitudë raporti 1: 1.8 (ose 1: 0,56), titan, fije femër M14x1, për përdorim me bulona titanike (TiM14x1) • për rritje mekanike (ose rënie) të amplitudës në sonotrode, amplitudë raporti 1: 2.2 (ose 1: 0.45), titan, fije femër M14x1, për përdorim me bulona titanike (TiM14x1) • Stand për procesorë tejzanor UIP500hdT, UIP1000hdT dhe UIP2000hdT

  çelik inoks elektrik, i nevojshëm për qelizat rrjedhëse FC100L1-1S ose FC100L1K-1S, lartësi e rregullueshme 370 deri 590mm, tabaka e mbledhjes • LabLift, p.sh. për sonication intensive të lëngjeve në beakers xhami në laborator.

  për vendosjen e lehtë të mostrave nën hetimet tejzanor për të kontrolluar thellësinë e zhytjes, çelik inox, gjurmë 100x100mm, lartësi e rregullueshme: 50 deri 125mm • Kutia e Mbrojtjes së Zhurmave për UIP500hdT, UIP1000hdT dhe UIP2000hdT ultrasonicators për të zvogëluar emetimin e zërit të përpunimit cavitational.

  UIP500hdT tek UIP2000hdT, p.sh. për përdorim me ST2 dhe qelizat rrjedhëse FC100L1-1S ose FC100L1K-1S


Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Sonicator me ekran me prekje me ngjyra

Ekran me prekje me ngjyra për funksionimin komod të sonikatorëve HielscherEkran me ngjyra me prekje është një përmirësim i madh që e bën pajisjen edhe më të lehtë për t'u përdorur. Ekrani i ndjeshëm i prekjes dhe ndjeshmërisë lejon trajtimin e lehtë dhe garanton vendosjen e saktë të parametrave të funksionimit dhe shfaqjen e vendosjes së energjisë me ultratinguj. Menuja e kontrollit dixhital është intuitive për t'u përdorur dhe përmban një meny të cilësimeve të strukturuara qartë. Cilësimi i amplitudës / fuqisë dhe modaliteti i pulsit mund të rregullohet nga një prekës me prekje me ngjyrë (me 1%, 5% ose 10% të parakohshme). Përdoruesi vendos nëse preferon shfaqjen e amplitudës dhe të fuqisë si bargrafë me ngjyrë ose përfaqësim numerik. Shfaqja mund të ndryshohet nga modaliteti i rregullt i pamjes në mënyrë të BIG NUMBER, ku një kontrast i madh dhe madhësia e shkronjave të mëdha lehtësojnë lexueshmërinë e saj.

Përdorni UIP500hdT përmes telekomandës së shfletuesit

Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit. Për shkak të ndërfaqes së saj të re të LAN-it, UIP500hdT mund të kontrollohet duke përdorur ndonjë shfletues të zakonshëm, siç janë Internet Explorer, Safari, Firefox, Mozilla, celular IE / Safari. Lidhja LAN është një instalim i thjeshtë plug-n-play që nuk kërkon instalim të softuerit. Pajisja tejzanor vepron si server DHCP / klient dhe kërkon ose cakton automatikisht një IP. Pajisja mund të operohet direkt nga PC / MAC ose duke përdorur një çelës ose router. Duke përdorur një router pa tel opsional të konfiguruar paraprakisht, pajisja mund të kontrollohet nga shumica e smartfonëve ose kompjuterave tabletë, p.sh. iPad Apple. Duke përdorur port-forwarding të një router të lidhur, ju mund të kontrolloni UIP500hdT tuaj nëpërmjet internetit nga kudo në botë – duke përdorur telefonin tuaj zgjuar ose tabletë si kontroll të largët.

Rrjet i integruar

UIP500hdT mund të operohet dhe kontrollohet nëpërmjet LAN (rrjeti lokal, shiko kutinë e djathtë) që lehtëson funksionimin dhe lejon fleksibilitet të lartë të përpunimit. Të gjitha informatat e procesit të zërit regjistrohen automatikisht në kartën e të dhënave SD / USB. Një sensor i integruar mat temperaturën përgjithmonë. Një senzor presioni opsionalisht i disponueshëm mund të lidhet shtesë për të regjistruar presionin.

Tuning automatike e frekuencave

Të gjitha pajisjet tejzanore Hielscher janë të pajisura me akordim inteligjent automatik të frekuencave. Kur pajisja është e ndezur, gjeneratori do të ndjejë frekuencën optimale operacionale dhe siguron që pajisja të funksionojë në këtë frekuencë. Akordimi automatik i frekuencave përmirëson efikasitetin e përgjithshëm të energjisë dhe besueshmërinë e pajisjeve tona tejzanor.

Sonicator me shkallë industriale dhe efikasitet të jashtëzakonshëm

UIP500hdT është e ndërtuar për prodhim komercial dhe plotëson standardet industriale. Dizajni i tij i fortë dhe i qëndrueshëm është vërtetuar në shumë instalime komerciale në mbarë botën ku përdoret për prodhim dhe aplikime të rënda. Ky procesor tejzanor kërkon vetëm shumë pak mirëmbajtje, është i lehtë për t'u instaluar dhe i thjeshtë për t'u pastruar dhe dezinfektuar. Ekzistojnë gjithashtu reaktorë të veçantë të qelizave rrjedhëse që përputhen me kërkesat e avancuara CIP (pastrimi në vend) dhe SIP (sterilizimi në vend). Transformuesi i UIP500hdT është i shkallës IP64, në mënyrë që të mund të instalohet në mjedise kërkuese. Transduktori mund të trajtojë papastërtitë, pluhurin, lagështinë, funksionimin e jashtëm etj., ndërsa gjeneratori mund të vendoset nga distanca në një zonë tjetër.
(Kliko për pamje më të madhe!) Efikasiteti i përgjithshëm i energjisë është i rëndësishëm për përpunimin tejzanor të lëngjeve. Efikasiteti përshkruan se sa nga fuqia transmetohet nga priza në lëng. Homogjenizuesit tona tejzanor kanë një efikasitet të përgjithshëm prej më shumë se 80%.
Pajisjet tona tejzanor kanë një efikasitet shumë të lartë në shndërrimin e energjisë elektrike në lëkundjet mekanike të sonotrode, në mënyrë që transduktorët e ultrasonikëve tanë të sipërm të stolit të kenë një strehë të mbyllur. Nuk ka çarje ventilimi në kutinë e transduktorit. Meqenëse humbja e energjisë, e cila do të shkaktonte një ngrohje në kutinë e mbyllur të transduktorit është shumë e ulët, nuk nevojitet ftohje e detyruar, si ajri i kompresuar ose uji. Megjithatë, fakti më i rëndësishëm është se më shumë energji shndërrohet në valë ultratinguj në lëng, duke rezultuar në një sonikacion më intensiv. Efikasiteti i përgjithshëm i energjisë i UIP500hdT është përafërsisht. 80-90% nga priza e rrymës në lëng (klikoni në imazhin e mësipërm për të zgjeruar tabelën).

Sonicator me kontroll të plotë të amplitudës dhe performancë të jashtëzakonshme

Cavitation tejzanor në ujëUIP500hdT mund të ekzekutohet përgjithmonë në 500W. Fuqia transmetohet në një amplitudë të kontrolluar, në mënyrë që zhvendosja e dridhjeve mekanike tejzanor në sonotrode të jetë konstante në të gjitha kushtet e ngarkesës (p.sh. në presione të luhatshme, viskozitete etj.). Mund ta ndryshoni amplituda nga 20 në 100% në gjenerator dhe duke montuar një nga brirët e ndryshëm përforcues. Amplituda e zgjedhur mbahet konstante, ndërkohë që sonicating çdo material në çdo presion. Në këtë mënyrë ju keni kontrollin e plotë mbi parametrin më të rëndësishëm të ultrazërit: Amplituda.

Sonicatori i tipit sonda UIP500hdT përdoret për përpunimin e vëllimeve të vogla deri të mesme në modalitetin batch ose rrjedhës.

Procesor tejzanor i lartë UIP500hdT (500 watts, 20 kHz)

Kërkesë informacioni

Upgrade!
Nëse keni një paraardhës të tillë si UIP500hd, UIP1000hd, UIP1500hd, UIP2000hd, ju mund ta përmirësoni pajisjen tuaj në versionin hdT dixhital. Kliko këtu për të mësuar më shumë për përditësimin nga hd në versionin hdT!


Ultrasonicator UIP500hdT në Kërkim dhe Shkencë

UIP500hdT është një homogjenizues tejzanor i fuqishëm 500 vat, që lidh urën midis laboratorit dhe industrisë dhe për këtë arsye përdoret shpesh në laboratorët kërkimor dhe R&Objektet D. Më poshtë mund të gjeni një përzgjedhje të artikujve shkencorë që shfaqin procesorin tejzanor UIP500hdT. Artikujt mbulojnë aplikime të ndryshme të tilla si nga nxjerrja tejzanor e përbërësve bioaktivë nga materiali bimor, çaktivizimi i baktereve (pasterizimi) si dhe transesterifikimi i promovuar me ultratinguj i vajrave dhe yndyrave në bionaftë. Nëse jeni duke kërkuar për një aplikim specifik dhe referenca të lidhura shkencore, ju lutemi na kontaktoni.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.