Ultratinguj me fuqi për prodhimin e kozmetikës

  • Përpunimi tejzanor ka shumë fusha të aplikimit në zhvillimin dhe prodhimin e kozmetikës dhe kujdesit personal.
  • Aplikacionet tejzanor në industrinë kozmetike përfshijnë emulsione, dispersione, zvogëlimin e madhësisë së grimcave, përgatitjen e liposomës dhe nxjerrjen e komponimeve aktive.
  • Pajisjet tejzanor janë në dispozicion të hulumtimit në laboratorë dhe prodhimit të plotë komercial të kapaciteteve të mëdha.

Përpunimi tejzanor i lëngjeve kozmetike

Kujdesi i lëkurës dhe produktet kozmetike dekorative duhet të përmbushin standardet më të larta të cilësisë. Një teknologji e përpunimit të besueshëm është vendimtare për të përmbushur këtë objektiv. Ultratinguj me fuqi është një teknik homogjenizimi dhe nxjerrje e besueshme, e cila arrin rezultate unike dhe lejon prodhimin e produkteve të vlefshme dhe inovative. Për të mbajtur ritmin me hulumtimin dhe zhvillimin kozmetik nevojiten homogjenizues të fuqishëm dhe të adaptueshëm. Hielscher Ultrasonics ju furnizon pajisje të besueshme tejzanor për secilën fazë të përpunimit – nga zhvillimin e formulimeve të reja në laboratorin e hulumtimit në finale prodhimi i produktit tuaj të komercializuar. Kliko këtu për të parë gamën e plotë të ultrasonicators të Hielscher!

emulsione

Ultratinguj është një teknikë e provuar për të prodhuar emulsiza me madhësi të gjërë (W / O, O / W, O / W / O, W / O / W), të tilla si mini-, nano- ose mikro-emulsione, emulsione të dyfishta dhe inversioni i fazës emulsione. Gjatë homogjenizimit tejzanor, intensiv cavitation forcat gërshetojnë dy ose më shumë faza të paqëndrueshme në pika shumë të vogla. Një stabilitet i lartë i emulsionit arrihet nga të dyja madhësia e vogël e pikave dhe polidispersitet i ulet e shpërndarjes së madhësive të pikave. Emulsione janë shumë të rëndësishme për prodhimin e kremrave, kremrave, serumeve, vajrave, balms, geleve & vaj gelat dhe dylli.
Kliko këtu për të lexuar më shumë për emulsifikimin tejzanor!

Disperzionet / Pezullimet

Pluhurat, pigmentet (p.sh. TiO2, ZnO) dhe mineralet janë përbërës të zakonshëm në produktet kozmetike siç janë kremrat, ekranet e diellit, kuq buzësh dhe manikyrin e thonjve. Për të marrë një produkt të njëtrajtshëm me cilësi të lartë, madje edhe shpërndarje dhe shpërndarja e pluhurit, pigmentit ose grimcave minerale duhet të sigurohet. Si ultratinguj siguron dispersione të besueshme gjobë, është teknikë e homogjenizimit.
Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth shpërndarjes tejzanor!

Shpërndarja e madhësisë së grimcave / Mulliri

Veçanërisht për kozmetikë dekorative, pigmentet duhet të jenë milled në mikron dhe nënmikron dhe duhet të shpërndahen në mënyrë uniforme në produkt. Kur valët intensive me ultratinguj janë bashkuar në lëngje dhe slurri të trashë dhe të trashë, cavitation tejzanor rezulton në forca të mëdha qethje që mund të bluaj grimcat dhe pigmente deri në sub-mikron dhe nano madhësia. Sidomos për kozmetikë dekorative (p.sh. bojë për vetulla, manikyr, rroba të buzëve, make-up), shpërndarja e gjobës e pigmenteve është një shenjë e rëndësishme e cilësisë.
Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth reduktimit të madhësisë së grimcave tejzanor!

ekstraktim

Ultratinguj është një teknikë shumë e shpejtë dhe efikase për të përmirësuar prodhimin e përbërësve aktivë të nxjerrë nga bimët, p.sh. antioksidantë, polisaharide, terpene dhe komponime fenolike. Si një metodë jo-termike, ekografi nxjerr komponimet në një mënyrë të butë në mënyrë që të shmanget dëmtimi dhe degradimi. Krahas një rendimenti më i lartë i ekstrakteve, avantazhin e ekstraktimit tejzanor shtrihen në përdorimin e tretës ekstrakt të gjelbër (p.sh. ujë) ose përdorimi i më pak tretës, temperatura e ulët e nxjerrjes, dhe në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon kohën e nxjerrjes. Ekstraktimi tejzanor është një teknikë e hetuar mirë dhe është provuar e suksesshme për shumë përbërës aktivë, si acidi askorbik (vitamina C), α-tokoferol (vitamina E) dhe β-karotinë (provitamin A), bashkëenzim Q10 ose ferulik acid.
Për më tepër, aplikimi i valëve tejzanor mund të përmirësojë metodat e nxjerrjes tradicionale si nxjerrja Soxhlet, CO superkritike2 nxjerrjen dhe nxjerrjen enzimatike (p.sh. për kolagjenin).
Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth ekstraktimit tejzanor!

liposomes

Komponimet aktive duhet të jenë të kapsuluara për t'u transportuar në shtresën më të thellë të lëkurës ku duhet të shpalosin efektet e tyre të plota. Liposomat janë një bartës i zakonshëm për komponimet aktive dhe API. Sonication është një mjet i besueshëm për të encapsulate substances në liposomes dhe për t'i emulguar ato në produktin përfundimtar. Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth kapsulimit ultrasonically të liposomeve!

shpërndarjen

Valët me ultratinguj janë shumë efikase për të shpërndarë dhe homogjenizuar dy ose më shumë faza në një produkt uniform. Forca të fuqishme të qethjes me ultratinguj ndihmojnë për të shpërndarë pluhurat, p.sh pluhur allantoin. Homogjenizimi është një hap i rëndësishëm për të marrë një produkt me cilësi të lartë me karakteristika konstante. Prandaj, ultratinguj është metoda e preferuar kur bëhet fjalë për aplikimet e shpërndarjes dhe homogjenizimit.
Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth tretjes tejzanor!

Sistemet industriale tejzanor me reaktorët e rrjedhjes për përpunim të vazhdueshëm mundësojnë prodhimin e vëllimit të lartë

Procesor i fuqishëm 1.5kW tejzanor UIP1500hd

Kërkesë informacioni

Sonication mund të kryhet si një grumbull ose si një proces i vazhdueshëm.

Reaktor i qelizave tejzanor të rrjedhës për përpunim të vazhdueshëm.

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


zhvillim & Analiza në laborator

Pajisja UP50H
Hielscher Pajisje laboratorike tejzanor janë ideale për hulumtim dhe zhvillim, si dhe për proceset rutinë. Pajisje si doreza UP100H janë të përshtatshme për aplikime të shumta, p.sh. përzierje, shpërndarë, emulsifying, homogenizing, copëtuara ose shpërndarjen. Pajisjet laboratorike janë të lehta për t'u përdorur dhe kanë një efikasitet dhe fleksibilitet të pashoq. Të gjitha pajisjet mund të kontrollohen saktësisht në mënyrë që riprodhueshmëria për shkallën deri në shkallën e prodhimit të sigurohet.

Prodhim tejzanor

Ultrasonication mund të jetë shkallëzuar lehtë. Testet laboratorike do të lejojnë të saktësojnë saktësisht madhësinë e pajisjes së kërkuar. Tabela më poshtë tregon rekomandimet e përgjithshme të pajisjes në varësi të vëllimit të grumbullimit ose normës së rrjedhës për t'u përpunuar.

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400S
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP1000hd, UIP2000hd
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Përpunimi inline

Recirculation Diskrete për UltrasonicationReaktorët Hielscher ultratinguj zakonisht përdoren në linjë. Materiali derdhet në enën e reaktorit. Atje është e ekspozuar ndaj cavitation tejzanor me një intensitet të kontrolluar. Koha e ekspozimit është rezultat i volumit të reaktorit dhe normës së ngarkesës së materialit. Sonication inline eliminon kalimin sepse të gjitha grimcat kalojnë dhomën e reaktorit pas një rruge të përcaktuar. Meqë të gjitha grimcat janë të ekspozuar ndaj parametrave të njëjtë të sonifikimit për të njëjtën kohë gjatë secilit cikël, ultrasonication zakonisht kalon kurbën e shpërndarjes në vend të zgjerimit të tij. Në përgjithësi, “djathtas” nuk mund të vëzhgohet në mostrat me sonicated.

Procesi i ftohjes

Për formulimet e ndjeshme ndaj temperaturës, Hielscher ofron reaktorë të qelizave të rrjedhës së xhaketës për të gjitha pajisjet laboratorike dhe industriale. Duke ftohur muret e brendshme të reaktorit, nxehtësia e procesit mund të shpërndahet në mënyrë efektive.

I fortë dhe i lehtë për t'u pastruar

Reaktor tejzanor i rrjedhës së qelqit të bërë nga çelik inox për sonication e lëngjeve.Një reaktor tejzanor përbëhet nga ena reaktori dhe tejzanor sonotrode. Kjo është e vetmja pjesë, e cila është subjekt i veshin dhe mund të zëvendësohet lehtësisht brenda disa minutave. Fllanxhat osciluese-ndarëse lejojnë montimin e sonotrodit në kontejnerë të hapur ose të mbyllur të shtypur ose qelizat rrjedhëse në çdo orientim. Nuk nevojiten kushineta. Reaktorët e qelizave të rrjedhës janë bërë përgjithësisht prej çeliku inoks dhe kanë geometries të thjeshta dhe mund lehtë të çmontohet dhe fshihen. Nuk ka xhama të vogla ose qoshe të fshehura. Reaktorët e qelizave të veçanta të rrjedhjes që plotësojnë kërkesat e avancuara të CIP-it (të pastër në vend) dhe SIP (sterilizo-në vend) janë gjithashtu në dispozicion.

Pastrues me ultratinguj në vend

Intensiteti tejzanor i përdorur për shpërndarjen e aplikacioneve është shumë më i lartë se për pastrimin tipik tejzanor. Prandaj fuqia tejzanore mund të përdoret për të Ndihmoni pastrimin gjatë flushing dhe shpëlarje, si tejzanor cavitation heq grimcave dhe mbetjet e lëngëta nga sonotrode dhe nga muret e qelizave të rrjedhës.Fakte të vlefshme

Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.