Pastrimi tejzanor i telave

Prodhimi i telit dhe kabllove, shufrave, shiritave, tubave dhe fasteners kërkon vajosje. Para përpunimit të mëtejshëm, siç është galvanizimi, nxjerrja ose saldimi, mbetjet e lubrifikantit duhet të pastrohen. Hielscher Ultrasonics ju ofron një proces unik të pastrimit tejzanor për pastrim efikas të brendshëm.

Pastrimi tejzanor i telave – I fuqishëm dhe i besueshëm

Valët e ultrazërit me fokus shumë të lartë lejojnë rezultate të shkëlqyera pastrimi gjatë pastrimit të telave në linjë me ultratinguj duke përdorur sistemet Hielscher Ultrasonics.Pastrimi tejzanor është një alternativë miqësore me mjedisin për pastrimin e materialeve të vazhdueshme, të tilla si tela dhe kabllo, kasetë ose tuba. Efekti i kavitacionit i gjeneruar nga fuqia tejzanor heq mbetjet e vajosjes si vaj ose yndyrat, soaps, stearates ose pluhur. Përveç kësaj, grimcat e ndotjes shpërndahen në lëngun e pastrimit. Me këtë, shmanget një aderim i ri me materialin që duhet pastruar dhe grimcat flushen larg.
Me përdorimin e një teknologjie inovative tejzanor të pronarit, shumë fusha të forta cavitation janë krijuar, në mënyrë që të arrihen rezultate shumë të mira pastrimi me shpejtësi të lartë të linjës. Meqenëse efekti i pastrimit bazohet në efektet fizike të pastrimit të ultrazërit, mund të përdoret për të çdo material me ngjyra dhe me ngjyra, p.sh. inox, bakër, alumin, por edhe plastikë ose qelq.

Kërkesë informacioni

Më shpesh, makinat e pastrimit me ultratinguj përdoren për tela të tërhequr, p.sh. përpara veshjes ose nxjerrjes. Me përqendrimin e fuqisë tejzanor në një vëllim të ulët të lëngut, mund të realizohet një dizajn shumë kompakt. Kjo mund të integrohet lehtësisht në linjat ekzistuese ose të reja të prodhimit, p.sh. direkt pas tërheqjes ose fitimit të mbështjelljes.
Acoustic cavitation as shown here at the Hielscher ultrasonicator UIP1500hdT is used to initiate and promote chemical reactions. Ultrasonic cavitation at Hielscher's UIP1500hdT (1500W) ultrasonicator for sonochemical reactions.Kavitacioni është një efekt, që gjenerohet në lëngje nga valët intensive me ultratinguj. Valët e presionit që rezultojnë krijojnë flluska vakumi, të cilat dalin më pas. Si rezultat i këtyre implosioneve, presione shumë të larta dhe temperatura ndodhin në kombinim me avionë të lëngshëm deri në 1000km / h. Në sipërfaqe, këto forca mekanike i lirojnë papastërtitë, kështu që ato mund të flaken larg me lëngun e pastrimit. Për një cavitation intensive – dhe me atë për një pastrim intensiv – nevojiten amplitudë të lartë dhe një frekuencë ultrasonike (rreth 20kHz). Fotografia në të djathtë tregon cavitation fortë në të lëngshme gjeneruar nga modulet tejzanor e Hielscher Ultrasonics.

Në këtë video paraqitet sistemi i pastrimit inline me ultratinguj USCM2000. Ky pastrues tejzanor i linjës është ideal për heqjen e lubrifikantit tërheqës ose stearatit nga sipërfaqet e telit, pluhurin e shpuar nga shiritat dhe për pastrimin e profileve të ndryshme, boshteve me fileto, shufrave dhe produkteve të tjera të bllokuara.

Sistemi i pastrimit me tejzanor USCM2000 për tel, tub ose profile

Miniatura e videos

Sisteme pastrimi telash dhe kabllosh

pastrim tejzanor teli sistem USCM600Dizajni kompakt përmban gjithçka që nevojitet për të pastruar një tel ose kasetë. Përveç kësaj, tanke pastrimi, pompa, ngrohje, filtra dhe skimmers naftës, fshin me ajër për tharjen përfundimtare janë instaluar edhe në sistem. E gjithë sistemi i pastrimit është bërë nga çelik inox, kështu që nuk ka probleme me korrozioni.
Një mbulesë e shëndoshë e mbrojtjes zvogëlon emetimet e zërit në një nivel nën kufijtë e zakonshëm ndërkombëtarë për zonën e prodhimit. Operacioni manual reduktohet në një minimum të lëvizjeve të pakomplikuara dhe ndërprerësve, në mënyrë që të hiqet puna nga operatori. Rigjenerimi i lëngët brenda sistemit lejon një përdorim të zgjatur të lëngjeve pastruese. Kjo në kombinim me transformimin efikas të energjisë elektrike në pastrim mekanik rrit bilancin miqësor ndaj mjedisit të sistemit të plotë.

I përshtatur për nevojat tuaja

Dizajni i personalizuar shërben për një përshtatje optimale të sistemit me kërkesat e procesit të veçantë të pastrimit. Në një distancë nga modulet individuale për shpejtësi të ulët të pastrimit në sistemet e pastrimit me shpejtësi të lartë, dizajne të ndryshme janë të mundshme. Përveç pushtetit të duhur tejzanor dhe një PLC për një kontroll automatik të funksionimit, karakteristikat, të tilla si gjeometria e sistemit të plotë mund të përshtaten në kushte të kufizuara hapësinore ose lartësi të veçanta të linjës. Përveç kësaj, pajisjet e veçanta të tharjes janë opsionale në dispozicion, në rast se tharja me ajër të kompresuar është e pamjaftueshme për tela të veçanta.

Sistemi tejzanor për pastrimin e shiritit TCS1200 është një zgjidhje e fuqishme dhe efikase për shirita të pastër dhe materiale të tjera të pafundme.

kasetë tejzanor pastrim sistem TCS1200

Miniatura e videos

Procesorë tejzanor dhe Sonotrodes

Procesor tejzanor me sonotrode pastruese teli për pastrimin efikas të profileve të pafundme.Procesorët tejzanor janë projektuar për përdorim industrial të rëndë. Ata kanë një efikasitet të lartë në konvertimin e energjisë elektrike në oshilacione mekanike. Ata ishin ndërtuar për të vepruar vazhdimisht; dhe ata janë prova ujore spërkatje – vetëm në rast. Fuqia e tyre individuale deri në 4000 W mundëson amplitudë shumë të larta të lëkundjes, që janë të nevojshme për një pastrim efektiv. Numri i pajisjeve tejzanor të nevojshme, varet nga numri dhe diametri i telave që duhet të pastrohen, si dhe nga ndotja e tyre dhe në shpejtësinë e dëshiruar të linjës. Ne do të jemi të kënaqur t'ju ndihmojmë në këtë çështje, në bazë të përvojës sonë të gjerë në pastrimin e telave. Sonotrodes ishin shpikur dhe projektuar për detyrë të veçantë të pastrimit të profileve të vazhdueshme, të tilla si tela ose kaseta. Fuqia tejzanore është e përqendruar në lëngun që rrethon tela në furçën e pastrimit. Kjo rezulton në dendësi jashtëzakonisht të larta të fuqisë deri në 100 Watt për centimetër kub. Banja e zakonshme ultratinguj arrijnë jo më shumë se 0.02 Watts per centimetër kub. Në përgjithësi, diametri i legenit duhet të jetë 3 deri 4 mm më i gjerë sesa seksion kryq i materialit që duhet pastruar. Sonotrodes tona standarde janë të afta të pastrojnë telat prej 32mm. Materiali më i madh, si dhe forma të veçanta mund të pastrohen nga dizajne me porosi specifike. pastrimi tejzanor i kasetave të vulosura përpara nxjerrjesGjeometra të veçanta sonotrode lejojnë pastrimin e njëkohshëm të disa telave në një sistem të vetëm. Prandaj, sonotrodet e duhura janë të integruara në sistemet standarde. Parimi i pastrimit – dhe kështu fuqia pastrimi është identike me atë të sistemeve për pastrimin e linjës së vetme. Zgjedhja e sonotrode të drejtë përcaktohet nga numri i telave dhe diametri i tyre individual. Për më tepër, sonotrodes banesë mund të përdoren për pastrimin e kasetave të gjera ose shumë telave paralele. Për këtë, sonotrodes janë instaluar mbi dhe nën material. Me këtë parim, është e mundur të pastrohet edhe tela me tela ose rrjetë teli.

Pastrimi industrial i telave bëhet shumë efikas me pastrues inline Hielscher Ultrasonics.

DRS3000 është një sistem pastrimi inline me ultratinguj shumë efikas për profile të pafundme.

Pastrim shumë efikas i shiritave, rripave dhe profileve të pafundme me sistemet e pastrimit në linjë Hielscher Ultrasonics.

Shiritat, rripat e stampuar dhe profilet pastrohen në mënyrë efikase në linjë me sistemet e pastrimit të telave dhe shiritave Hielscher Ultrasonics.

Instalimi dhe funksionimi Plug-and-Play

Në sistemet tona DRS, qarqet e lëngëta të plota brenda sistemit furnizojnë modulet e pastrimit dhe shpëlarjes me lëng. Qarku i pastrimit dhe shpëlarjes janë të ndara nga njëri-tjetri. Çdo qark ka fishekë filtri, që heqin grimcat e pluhurit nga lëngu. Përveç kësaj, qarku i pastrimit mund të pajiset me një skimmer të vajit. Për një pastrim efektiv qarqet janë të pajisura me elemente ngrohjeje. Këto dy qarqe dhe agregatet e përpunimit janë integruar në një kornizë të sistemit. Gjurma e sistemeve standarde mat vetëm 1500mm ose 2000mm gjatësi dhe 750mm në gjerësi. Me tyre dizajn kompakt, sistemet lehtë mund të integrohen në linjat ekzistuese të produktit. Fotografia më poshtë tregon skemën e një sistemi pastrimi tela me dy tanke.

Grafika skematike e sistemeve të pastrimit të telave në linjë Hielscher

Plani skematik i një sistemi pastrimi të telave në linjë me procesor tejzanor, sonotrode për pastrimin e telave, tanke, pompa, filtra, shpëlarje, peceta ajri dhe udhëzues qeramike.

Sisteme për 24/7 operacion janë të pajisura me dy tanke pastrimi dhe dy rezervuarë të shpëlarjes. Ky konfigurim lejon mirëmbajtjen e tankeve të vetme gjatë përdorimit të sistemit, në mënyrë që tanket të mund të drenohen, mbushen dhe nxehen deri në temperaturën e punës individualisht. PLC jep një rend të qetë operativ me një kalim automatik midis tankeve dhe një mbushje. Përveç kësaj, ai kontrollon të gjitha funksionet relevante të sistemit dhe kalon sinjalet përkatëse të gjendjes në kontrollin qendror të prodhimit ose si informacion teksti në ekran. Hyrjet dhe daljet e sinjalit mund të përshtaten me kërkesat e konsumatorit.
Komponentët opsionalë si njësitë e filtrimit të rripave, furçat ose modulet speciale të tharjes përfundojnë sistemin e pastrimit të telit. Gama e gjerë e komponentëve opsionalë garanton se kapaciteti i sistemit të pastrimit të telave korrespondon tërësisht me kërkesat e konsumatorit.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me pastruesit inline tejzanor për profile, specifikime dhe çmime të pafundme. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të pastrimit të telave dhe t'ju ofrojmë një pastrues tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Valët ultratinguj të fokusuar shumë largojnë papastërtitë, pluhurin, sapunët dhe përpunojnë mbetjet nga profilet e pafundme si telat, kabllot, shufrat, fibrat, rripat e stampuar dhe profilet metalike.

Valët ultratinguj të fokusuar shumë largojnë papastërtitë, pluhurin, sapunët dhe përpunojnë mbetjet nga profilet e pafundme si telat, kabllot, shufrat, fibrat, rripat e stampuar dhe profilet metalike.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.