Nxjerrja e shpejtë dhe e thjeshtë e kanabisit me ultratinguj

 • Për të përmbushur kërkesën në rritje dhe për të furnizuar kanabinoidët me cilësi të lartë, një metodë efikase dhe e besueshme e nxjerrjes së kanabisit është e konsiderueshme. Ekstraktimi tejzanor provohet të shkurtojë kohën e nxjerrjes dhe të rrisë ndjeshëm rendimentin.
 • Me ultratinguj të fuqisë, nxjerrja e kanabisit bëhet më e shpejtë, më e plotë dhe shumë efikase. Nxjerrja tejzanor është e thjeshtë dhe e besueshme.
 • Hielscher prodhon ekstraktues tejzanor për izolimin e kanabinoideve në laborator në shkallë të plotë industriale.

Nxjerrja tejzanor e Cannabinoids dhe Terpenes

Ekstraktimi me ndihmën e ultrazërit është një teknikë ekstraktimi e provuar prej kohësh dhe e krijuar industrialisht, e cila njihet për rendimente të larta të ekstraktit, përpunim të shpejtë dhe funksionim të thjeshtë. Sonicizimi aplikon forca të forta prerëse dhe stres në mjedis duke thyer kështu muret qelizore të materialit bimor të kanabisit. Nga qelizat e thyera, sasi të larta të përbërjeve bioaktive si kanabinoidet çlirohen në mënyrë efikase brenda një kohe shumë të shkurtër ekstraktimi. Kjo do të thotë se procesi i nxjerrjes së substancave aktive si kanabinoidet dhe terpenet nga bima e kanabisit mund të rritet ndjeshëm me anë të ultrazërit.
Nxjerrja me ultratinguj mund të kryhet me një shumëllojshmëri të gjerë tretësish. Në varësi të përdorimit të tij të mëvonshëm, substancat aktive nga kanabisi nxirren p.sh. në butan, CO2, propan, etj, kur ekstraktet përdoren për inhalim. Për përgatitjen e ekstrakteve për gëlltitje nga goja, si tretës preferohen etanoli, cikloheksani, izopropanoli, vaji i ullirit, vaji i kokosit etj.
Hielscher Ultrasonics ju ofron pajisje të përshtatshme nxjerrëse – nëse keni nevojë për një nxjerrës të vogël ose të mesëm, një pilot ose një sistem industrial, ultrasonikët Hielscher plotësojnë kërkesat tuaja.
 

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike

Nxjerrja me ultratinguj e Botanicals - Batch 8 Litra - UP400St

Miniatura e videos

 

Kërkesë informacioni

UP400St - nxjerrje e fuqishme e kanabisit me ultratinguj.

ultrasonicator UP400St me ftohës për nxjerrjen e kanabisit

 
 

Përparësitë e nxjerrjes tejzanor të kanabisit:
 

 • koha e shkurtër e nxjerrjes
 • Shkalla e lartë e nxjerrjes
 • Ekstraktim më i plotë
 • të butë, jo-termik trajtim
 • integrimin e lehtë dhe funksionimin e sigurt
 • nuk ka kimikate të rrezikshme / toksike, pa papastërti
 • çmim i ulët
 • efikas ne energji
 • nxjerrja e gjelbër: miqësore me mjedisin

 
Shkarko PDF tuaj të lirë me udhëzime hap pas hapi për rezultate më të larta në nxjerrjen e kanabisit tejzanor!

Hielscher Ultrasonicators për nxjerrjen e kanabisit – Efikasiteti i vërtetuar shkencërisht!

Tregon homogjenizuesin tejzanor UP200Ht të montuar në një bazë laboratori, duke emulsionuar në një gotë laboratori.Casiraghi dhe kolegët nga Universiteti Italian i Milanos krahasuan tre metoda të nxjerrjes së kanabisit: nxjerrjen me ultratinguj, nxjerrjen e Soxhletit dhe macerimin.
Studimi synonte të hetonte efektivitetin e ekstraktimit me ultratinguj për nxjerrjen e kanabinoideve nga kanabis sativa dhe ta krahasonte atë me metoda të tjera të nxjerrjes, si nxjerrja dhe macerimi i Soxhletit.
Studiuesit përdorën procesorin tejzanor Hielscher UP200Ht (shih foton majtas) për procesin e nxjerrjes dhe zbuluan se metoda e nxjerrjes me ndihmën e ultrazërit ishte më efektive në nxjerrjen e kanabinoideve sesa dy metodat e tjera. Nxjerrja me ultratinguj ishte gjithashtu më e shpejtë, më efikase dhe më pak punë intensive se metodat e tjera.
Ekstraktimi u krye duke përdorur vaj ulliri si tretës. Materiali bimor iu shtua tretësit dhe u sonikua për 10 minuta në amplitudë 60% me aparatin ultratingullor UP200Ht.
Pas hapit të sonikimit, ekstrakti u filtua dhe tretësi u avullua nën presion të reduktuar për të marrë një ekstrakt të koncentruar. Ekstrakti u analizua më pas për përmbajtjen e kanabinoidit duke përdorur kromatografi të lëngshme me performancë të lartë (HPLC).
Në përgjithësi, rezultatet e këtij studimi treguan se nxjerrja me ultratinguj e kanabinoideve CBD dhe THC në vaj ulliri është një metodë efektive për nxjerrjen e kanabinoideve nga materiali bimor Cannabis sativa, me rendiment dhe pastërti të lartë.
Një nga avantazhet e nxjerrjes tejzanor duke përdorur UP200Ht është se mund të prodhojë rendimente më të larta të kanabinoideve në një kohë më të shkurtër sesa metodat tradicionale të nxjerrjes. Studiuesit vunë re gjithashtu se nxjerrja me ultratinguj ishte një metodë më miqësore me mjedisin në krahasim me metodat e tjera të nxjerrjes, pasi kërkon më pak tretës dhe energji. Për më tepër, nxjerrja me ultratinguj mund të rritet lehtësisht për prodhimin industrial, duke e bërë atë një metodë premtuese për prodhimin në shkallë të gjerë të ekstrakteve CBD.
Si përfundim, studimi sugjeron që nxjerrja me ultratinguj duke përdorur UP200Ht është një metodë premtuese për nxjerrjen e kanabinoideve nga kanabis sativa për qëllime mjekësore.
 
(krh. Casiraghi et al., 2022)

Nxjerrja me ultratinguj është një metodë shumë efikase për nxjerrjen e kanabinoideve si CBD dhe THC. Vaji i ullirit është përdorur si tretës, ekstraktimi me ultratinguj është kryer me UP200ST.

Nxjerrja me ultratinguj është një metodë shumë efikase për nxjerrjen e kanabinoideve si CBD dhe THC. Vaji i ullirit është përdorur si tretës, ekstraktimi me ultratinguj është kryer me UP200ST.
(foto dhe studim: © Casiraghi et al., 2022)

 
 

Kërkesë informacioni

Kushtet e Sonication dhe Extraction

Procesi i sonikimit të kanabisit

Ekstrakti i asistuar me ultratinguj bazohet në përsëritjen e presionit të lartë dhe ciklit të presionit të ulët. Këto presione të alternuara të presionit të lartë dhe të presionit të ulët prej 20,000 herë për sekondë të sonikimit krijojnë forca intensive të qethjes dhe avionë të lëngshëm. Ky stres ekstrem kapërcen selektivitetin e membranës, perforon dhe thyen muret qelizore, dhe rezulton në një transferim të lartë të masës ndërmjet qelizës së brendshme dhe tretësit përreth. Me nxjerrjen tejzanor, mund të realizohen rendimentet më të larta dhe zgjatjen e ekstraktimit. Meqë nxjerrja tejzanor është një proces i riprodhueshëm, rezultatet e nxjerrjes mund të përsëriten për një cilësi të ekstraktuar të standardizuar.
Ekstraktet tejzanor të Hielscher ju japin kontroll të plotë mbi parametrat e rëndësishëm të nxjerrjes. Duke rregulluar amplitudën, kohëzgjatjen, presionin dhe përbërjen e lëngshme, prodhimi i procesit të nxjerrjes mund të kontrollohet dhe riprodhohet saktësisht.

Tretës për nxjerrjen e kanabisit

Të gjithë tretësit e zakonshëm mund të përdoren për nxjerrjen tuaj me ultratinguj. Në varësi të faktit nëse ekstraktet prodhohen për ilaçe farmaceutike orale ose inhaluese, analiza, kontrolli të cilësisë ose qëllime të tjera, disa tretës janë veçanërisht të përshtatshëm për qëllime specifike. Nxjerrja me ultratinguj lejon përdorimin e tretësve të ndryshëm duke përfshirë ujin, tretësit dhe vajrat (p.sh. H2O, CO2, etanol, metanol, butan, propan, vaj ulliri, vaj kokosi etj.).

Temperatura e Nxjerrjes

Rezultatet më të mira për nxjerrjen ultrasonically të ekstrakteve të bimëve (p.sh. komponimet aktive nga bimët, bimët medicinale etj.) Arrihen në një temperaturë procesi midis 0-60 ° C. Ekstraktimi tejzanor është një metodë jo-termike dhe në këtë mënyrë e butë në mënyrë që përbërësit aktivë të nxjerrë të parandalohen nga degradimi.

Metodat e kombinuara të nxjerrjes

Nxjerrja me ultratinguj mund të kombinohet lehtësisht me presionin, nxehtësinë, kushtet e nxjerrjes superkritike ose nxjerrësin Soxhlet për të përmirësuar rezultatet dhe/ose përshtatur konfigurimin e nxjerrjes me kërkesat specifike. Instalimi i një aparati ultratingullor në një strukturë ekzistuese të nxjerrjes së kanabisit është me interes të veçantë, nëse një metodë ekzistuese e nxjerrjes nuk funksionon me performancën dhe rezultatin e dëshiruar.
Makinat ekzistuese të nxjerrjes mund të përmirësohen lehtësisht duke zbatuar një heqës tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë me instalimin që të vendosni një ultrasonicator në konfigurimin tuaj të nxjerrjes.
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes së CO2 superkritike të përmirësuar në mënyrë ultrasonike!
 

Homogjenizues tejzanor UIP2000hdT për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - grup 30 litrash - UIP2000hdT

Miniatura e videos

 

Fushat e Aplikimit për Nxjerrjen e Kanalizës Ultrasonike

Kanabinoidet, terpenes dhe përbërësit e tjerë aktivë të bimës së kanabisit nxirren për qëllime të shumëfishtë. Nxjerrja tejzanor është një metodë e besueshme për të fituar ekstrakte të bimës së kanabisit

 • prodhim mjekësor / farmaceutik
 • produkte rekreative kanabis
 • prodhimi nutraceutik dhe ushqimor
 • para përpunimit në rrjedhën e poshtme, p.sh. nano-emulsifikimi
 • testimi i fuqisë së drogës
 • analiza mjeko-ligjore / kimike

Extractors tejzanor – Për shkallë të vogla dhe të mëdha

Hielscher Ultrasonics është partneri juaj për pajisjet e nxjerrjes tejzanor me performancë të lartë. Nëse dëshironi të prodhoni grupe më të vogla të ekstrakteve CBD me cilësi të lartë për markën tuaj të butikut ose të përpunoni sasi të mëdha kërpi ose marihuanë në shkallë industriale – Hielscher Ultrasonics ka pajisjen ideale të nxjerrjes me ultratinguj për ju!
Shkallueshmëria lineare dhe kontrolli i saktë i procesit lejojnë rezultate të besueshme në çdo nivel. Lexoni më shumë rreth shkallëzimit të proceseve të nxjerrjes tejzanor!

Ne ju ndihmojmë: Konsulenca jonë e procesit & shërbim

Hielscher Ultrasonics është përvojë e gjatë me përpunimin tejzanor dhe ka një kuptim të thellë të proceseve të ekstraktimit tejzanor. Ne ju ndihmojmë me rekomandime për ultrasonicator më të përshtatshëm për procesin tuaj dhe t'ju edukojmë se si t'i përdorim pajisjet tona në mënyrë më efikase. Inxhinierët tanë janë në dispozicion për shërbimin e instalimeve, në mbarë botën.
Në laboratorin tonë të procesit tejzanor të pajisur plotësisht në Gjermani, ekipi ynë i inxhinierëve të procesit dhe kimistëve është në gjendje të zhvillojë dhe të optimizojë procesin tuaj për ju ose me ju së bashku.

UP400St ngacmoi konfigurimin e nxjerrjes 8L

Nxjerrja tejzanor e botanikëve me ultrasonicator UP400St

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Letërsi / Referencat

Informata themelore

Ekstraktimi tejzanor

Ultratinguj me energji është një metodë e provuar për nxjerrjen efikase dhe të besueshme të përbërjeve aktive duke përfshirë komponimet bimore / medicinale, vajin, proteinat dhe bioaktivat (p.sh. flavones, polyphenolics, anthocyanin, aroma) nga botanicals, herbs, lule dhe fara.
Për nxjerrjen tejzanor, valët e fuqishme të ultrazërit bashkohen në përzierjen bimore-tretës, në mënyrë që të ndodhë cavitation akustike. Cavitation akustike përshkruhet si formimi, rritja dhe kolapsi imploziv i flluska në lëngje.
“Gjatë cavitation, rënia e flluska prodhon ngrohje lokale intensive dhe presione të larta, me jetë të shkurtër. Në retë e flluskave cavitating, këto pika të nxehta kanë temperatura ekuivalente prej rreth 5000 K, presionet rreth 1000 atmosferë, dhe normat e ngrohjes dhe ftohjes mbi 1010 K / s. Në një cavitation flluskë, kushtet mund të jenë edhe më ekstreme. Kavitacioni, atëherë, mund të krijojë kushte ekstreme fizike dhe kimike në lëngje të tjera të ftohta. Nëse lëngjet që përmbajnë lëndë të ngurta janë të rrezatuara me ultratinguj, mund të ndodhin fenomene të ngjashme. Pranë një sipërfaqe të zgjeruar të ngurtë, kolapsi i zgavrës bëhet jo-sferik, i cili drejton avionët me shpejtësi të lartë të lëngshme në sipërfaqen e ngurtë. Këto avionë dhe valët shoku mund të shkaktojnë dëme të konsiderueshme sipërfaqësore dhe të ekspozojnë sipërfaqe të freskëta dhe shumë të nxehta. Përveç kësaj, goditjet me shpejtësi të lartë ndër-grimcë do të ndodhin gjatë rrezatimit tejzanor të pezullimeve të lëngshme-pluhur përmes cavitation dhe shockwaves ajo krijon në slurries tillë. Përplasjet e rezultuara janë të afta të nxisin ndryshime dramatike në morfologjinë sipërfaqësore, përbërjen dhe reaktivitetin.” [Suslick 2001: 2f.]
Këto kushte intensive të cavitation tejzanor kanë disa efekte mbi materialin e bimëve dhe nxjerrjen e tyre:

 • tejkalimi i selektivitetit të membranës qelizore
 • rritja e transferimit në masë midis qelizës brenda dhe tretës përreth
 • thyerje qelizash
 • lirimin e materialit intracelular

Kjo e bën sonication një metodë shumë të efektshme të nxjerrjes. Për shkak të forcave intensive mekanike, shpesh mund të përdoren shpesh tretësit e gjelbër dhe të butë si uji, etanoli etj.
Ekstraktimi tejzanor shkurton kohën e nxjerrjes dhe lejon përdorimin e tretësit të reduktuar dhe / ose të butë. Kjo do të thotë, nxjerrja tejzanor rezulton në shkallë më të lartë të nxjerrjes dhe prodhon ekstrakte më të shëndetshme. Kjo është për shkak të karakteristikave të funksionimit të tij në temperaturë të ulët si për të zvogëluar humbjen e nxehtësisë të shkaktuar nga faktorët e temperaturës, por gjithashtu për të shmangur avullimin e substancave për shkak të nivelit të ulët të vlimit dhe gjithashtu për të mbajtur substanca biologjike aktive.
Një tjetër avantazh i nxjerrjes tejzanor qëndron në përdorimin e thjeshtë dhe të sigurt dhe aplikimin e tij të kontrollueshëm. Si një metodë nxjerrje jo-termike, sonication mund të kryhet në temperatura të ulëta në mënyrë që të shmanget degradimi i substancave të ndjeshme ndaj nxehtësisë dhe të nxehtësisë.

3 hapa për përpunimin tejzanor të suksesshëm: Fizibiliteti - Optimizimi - Scale-up (Kliko për ta zmadhuar!)

Përpunimi tejzanor: Hielscher ju mbështet nga realizueshmëria dhe optimizimi në prodhimin komercial!

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.