Përgatitja e ekstraktit të glicerinë të kanabisit me ultrasonikë

 • Nxjerrja e kanabisit në glicerinë është një mënyrë e rehatshme për nxjerrjen e kanabinoidëve direkt nga materiali bimor i thatë.
 • Koncentrat e glicerinëve të kanabisit mund të formulohen lehtësisht në çdo lloj produkti me infuzion të kanabisit siç janë tinkturat, parfumet, përbërësit e pjekjes, kremrat etj.
 • Ekstraktimi tejzanor është një metodë e lartë për të përgatitur përqendrimet e kanabisit. Nga sonication, yield nxjerrjes është rritur ndjeshëm, ndërsa koha e nxjerrjes është ulur në disa minuta.

Si të përgatitni një Koncentrat Glycerin të Kanabisit

Ultrasonicator UP200Ht për nxjerrjen e kanabinoideve dhe terpeneve si CBD, THC, CBG etj. nga kërpi dhe kanabisi.Për përgatitjen konvencionale të procesit të ftohtë të një tretësirë glicerine, buds kanabis janë përgjithësisht ngjyhet për përafërsisht. 90-120 ditë në glicerinë për nxjerrjen e substancave aktive. Procesi i ftohtë është shumë i gjatë, por ka përparësi në nxjerrjen e nxehtë të nxehtë se komponimet aktive si THC, CBD, terpenes etj nuk janë degraduar nga nxehtësia. Ekstraktimi tejzanor është një proces jo-termik, i cili mund të kryhet në temperaturën e dhomës. Brenda pak minutash, mund të arrihet një nxjerrje e plotë e përbërësve aktivë të kanabisit pa degradim termik. Ekstraktimi i procesit të ftohtë jep edhe në një tretësirë të shijshme, meqenëse terpenes aromatike janë ruajtur.
Një recetë themelore për nxjerrjen tejzanor të kanabisit në glicerinë perimesh përfshin hapat e mëposhtëm:

 • 400mL (rreth 8 ounces) të glicerinëve të perimeve ushqimore
 • 35 gram kanabis të thata (buds, lule, gjethe ose rrjedh)

Raporti i kanabisit: glicerina mund të përshtatet me cilësinë e kanabisit dhe fuqinë e dëshiruar të produktit përfundimtar. Sasia e glicerines vegjetale dhe kanabis mund të shkallëzohen lart ose poshtë respektivisht volumin e dëshiruar të prodhimit të gliceritit.
Ju lutem vini re se ekstraktet nga buds dhe lule janë më të shijshme. Megjithatë, cannabinoids efektive mund të nxirren nga rrjedhjet gjithashtu.

Kërkesë informacioni

Hielscher's UP400St(400W, 24kHz) is the top-seller for mid-size cannabis extraction. The UP400St can process easily 2-4L batches and produces high-quality CBD oils and hemp extracts.

Nxjerrja e kanabisit me Ultratingulli UP400St

 

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike.

Nxjerrja me ultratinguj e produkteve botanike - Batch 8 litra - Ultrasonicator UP400St

Miniatura e videos

 

Protokolli hap pas hapi për nxjerrjen tejzanor të kanabisit në glicerinë

 1. Decarboxylation (optional): Të dyja, kanabis decarboxylated si dhe jo decarboxylated mund të nxirren nëpërmjet hapave në vijim. Për të marrë një potencë më të lartë THC, dekarboksilimi rekomandohet përfundimisht. Për të marrë një tretësirë më të mirë të kanabisit, rekomandohet dekarboksilimi i materialit bimore të kanabisit. Kjo mund të bëhet lehtësisht duke ngrohur kanabisin në një fletë pjekjeje në furrë. Prandaj, nxehni furrën në 240 ° F / 115 ° C. Piqni kanabisin për 30 deri në 40 minuta, nxitje çdo 10 minuta në mënyrë që të blihet në mënyrë të barabartë. Le të qetësohet kanabis para përpunimit të mëtejshëm.
 2. Nxjerrja tejzanor:
  2.1. Përgatitja: 35 gramë të bimës së thatë, të thërrmuar të bimës kanabis shtohen në një gotë qelqi me glicerinë perimesh 400mL. Pjekësi me përzierjen e glicerinës-kanabisit vendoset në një enë më të madhe që përmban një banjë me akull. Nëse është e nevojshme, zëvendësoni akullin gjatë shkrirjes gjatë zërit për të siguruar një shpërndarje të shpejtë të nxehtësisë për të mbajtur një temperaturë jo më të lartë se 30 ° C.
  2.2. Sonication: Ekstraktimi me ultratinguj kryhet me procesorin ultrasonik UP400St me sondë S24d40. Sonda (e njohur edhe si majë, bri ose sonotrode) e procesorit tejzanor UP400St (400W, 24kHz) është zhytur përafërsisht. 4 cm në glicerinë vegjetale. Vendosni amplituda nëpërmjet ekranit dixhital me prekje në 50%. Sonikojeni përzierjen për 3-4 minuta duke lëvizur sontën tejzanor ngadalë nëpër glicerinë.
 3. Shtrëngimi i glicerit: Për të hequr pjesët e bimëve nga përqendrimi i glicerinëve të kanabisit, shtypni glicerin. Meqë glicerina është e trashë dhe e ngjeshur, përdorimi i një lloji të hollë metalik ose një qese tendosje është provuar të jetë më e lehtë.
 4. Storage: Shitore në një enë qelqi në një vend të errët dhe të ftohtë. Kur ruhet siç duhet, tinkturat e gelsës së kanabisit kanë një afat prej përafërsisht. 1 vit.
UP400St i acaruar 8L për nxjerrjen e THC ose CBD nga kanabisi me metodën e glicerinës

UP400St – Nxjerrja tejzanor e kanabisit në konfigurimin e grumbulluar me grumbull 8L

Si lëngje alternative për procesin e nxjerrjes / infuzionit tejzanor të përshkruar më sipër, mund të përdoret vaji i kokosit, vaji i ullirit, vaji i pulës ose gjalpë. Kokosit dhe vaj ulliri janë të preferuara nëse koncentrati i kanabisit duhet të përpunohet më tutje në një emulsion ushqimor me kanabis.
Kliko këtu për të mësuar më shumë për emulsifikimin tejzanor të naftës së kanabisit!

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj të ftohtë

 • nxjerrjen me shpejtësi të lartë
 • Nuk ka degradim termik
 • tinkturë e shijshme
 • rendimenti i lartë, fuqia e lartë (efektive)
 • cilësi të lartë (aromatik & e shijshme)
 • emulsifikim i qëndrueshëm për formulime të ndryshme të produktit

Si të përgatitni kanabis E-lëng

Kanabisi mund të konsumohet si e-lëng (ose e-lëngshme, lëng i grirë) ose vapes tymosur në një cigare elektronike. Për formulimin e e-lëngut të mbushur me kanabis, glikoli propilenik i ushqimit (GG) jep rezultatet më të mira. Përndryshe, glicerina vegjetale ose një përzierje nga glicerina vegjetale dhe propilen glikoli (p.sh. raporti 7: 3) mund të përdoret për prodhimin e e-lëngjeve të kanabisit për të mbushur fishekë të cigareve.

 • 500mL glycol propilen (PG)
 • 30 gram kanabis gjobë grimcuar (tharë, dekarboksiluar)

Në mënyrë alternative, mund të përdoret një përzierje e glicerinë vegjetale dhe glikol propilen me një racion prej 7: 3. (7 pjesë glicerinë perimesh në 3 pjesë glikoli propilen)
 

 1. Nxjerrja me ultratinguj: Gota me glikol propilen – përzierja e kanabisit vendoset në një enë më të madhe që përmban një banjë me akull. Nëse është e nevojshme, zëvendësoni akullin gjatë shkrirjes gjatë zërit për të siguruar një shpërndarje të shpejtë të nxehtësisë për të mbajtur një temperaturë jo më të lartë se 30 ° C.
  Sonication: Ekstraktimi me ultratinguj kryhet me procesorin ultrasonik UP400St me sondë S24d40. Sonda (e njohur edhe si majë, bri ose sonotrode) e procesorit tejzanor UP400St (400W, 24kHz) është zhytur përafërsisht. 4 cm në glicerinë vegjetale. Vendosni amplituda nëpërmjet ekranit dixhital me prekje në 50%. Sonikojeni përzierjen për 3-4 minuta duke lëvizur sontën tejzanor ngadalë nëpër glicerinë.
 2. lodhje e-lëng kanabis: Për të hequr pjesët e bimëve nga përqendrimi i glicerinëve të kanabisit, tendosni glicerin, ndonëse letër filtri ose një rrjetë gjobë.
 3. Storage: Shitore në një enë qelqi në një vend të errët dhe të ftohtë. Kur ruhet siç duhet, e-lëngu i kanabisit ka një afat kohor prej përafërsisht. 12-24 muaj.
Ekstraktori tejzanor UP100H, një sondë kompakte me ultratinguj e fuqishme 100 vat, përdoret për nxjerrjen e halucinogjenëve nga kërpudhat magjike të specieve psilocibe.

Ultrasonikator portativ UP100H për nxjerrjen efikase botanik dhe kërpudhave.

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Hielscher Ultrasonicators për nxjerrjen e kanabisit

Hielscher Ultrasonics është furnizuesi juaj për sisteme të fuqishme dhe të besueshme ultrasonike. Sistemet tona tejzanor variojnë nga stol-krye dhe pilot fabrikë në përpunimin e plotë industriale. Sistemet tona të fuqishme tejzanor mund të përdoren për përpunim grumbullimi dhe inline. Kontrolli i lehtë dhe i saktë mbi të gjithë parametrat e procesit siguron cilësi të vazhdueshme të ekstraktit dhe efikasitet të lartë të procesit.
 

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • efikasitet te larte
 • Teknologjia më e fundit
 • seriozitet & Fuqia
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim – nga gotat e vogla deri te ngarkesat e kamionëve në orë
 • Provuar shkencërisht
 • softuer inteligjent (p.sh., cilësimet paraprake)
 • tipare inteligjente (p.sh. protokollimi i të dhënave)
 • CIP (i pastër në vend)
 • Funksionim i thjeshtë dhe i sigurt
 • instalim i lehtë, mirëmbajtje e ulët
 • ekonomikisht e dobishme (më pak fuqi punëtore, kohë përpunimi, energji)
 • Cilësi e prodhuar në Gjermani

 
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ky videoklip tregon homogjenizuesin tejzanor Hielscher UP100H, një aparat ultrasonik i përdorur gjerësisht për përgatitjen e mostrës në laboratorë.

Homogjenizues tejzanor UP100H

Miniatura e videos


Fakte të vlefshme

Glycerites
Një glicerinë është një ekstrakt lëngu i një barishte ose substanca tjetër medicinale të bërë duke përdorur glicerinë si lëngun kryesor të nxjerrjes.
Glicerina (e quajtur edhe glicerinë ose glicerinë) është një alkool sheqer. Është lëng i pangjyrë, pa erë, i trashë që është i ëmbël-provë dhe jo-toksik. Shtylla glicerinë gjendet në të gjitha lipidet të njohura si trigliceride. Përdoret gjerësisht në ushqim, si dhe në produkte farmaceutike. Glycerol ka tre grupe hydroxyl të cilat janë përgjegjës për solubility e saj në ujë dhe natyrën e saj higroskopike. Glicerina funksionon si tretës dhe si një ruajtës. Glycerites janë të dobishme si lëngu transportues mjekësor për shkak të shijes së saj të ëmbël dhe mungesës së alkoolit. Avantazhi i glicerinë mbi një tretësirë alkoolie qëndron në faktin se glicerina nuk degradon përbërësit botanikë, ndërkohë që alkooli tenton t'i denatojë ato.
Tinctures glicerinë infektuar me kanabis mund të ruhen mirë në një vend të freskët, të thatë dhe të thatë, por ato nuk tregojnë të njëjtën qëndrueshmëri afatgjate dhe afatgjatë si tinktura me alkool. Ftohja ndihmon në zgjatjen e stabilitetit dhe rekomandohet kështu.
Tinkturat e glicerenit të kanabisit janë me kosto efektive në prodhim dhe ofrojnë një formë të sigurt dozimi pa alkool për të mjekuar kanabisin.

decarboxylation
Delta9-tetrahydrocannabinol (THC) është substanca kryesore psikoaktive në kanabis. Një bimë e gjallë e gjelbër e kanabisit nuk përmban shumë THC. Në vend të kësaj, një sasi relativisht e lartë e acidit tetrahidrokanabinolik (THCA) mund të gjendet. THCA nuk tregon efektet psikoaktive dhe nuk do të shkaktojë “i lartë” efekt. Prandaj, THCA duhet të transformohet në THC psikoaktive. Transformimi i THCA në THC mund të arrihet me dekarboksilim. Me dekarboksilimin, grupi karboksil -COOH hiqet nga molekulat THCA.
Me dekarboksilim, kanabisi zhvillon një shije aromatike të pjekur ose të thekur. Sidoqoftë, edhe nëse dekarboksilimi vjen me shumë përparësi, disa përdorues preferojnë të përpunojnë dhe konsumojnë kanabis jo dekarboksiluar, ndërsa gjatë dekarboksilimit mund të avullojnë monoterpeni dhe sequiterpeni më të vegjël, fenolet, ketonet, aldehidet, eterët dhe esteret.

marihuanë përbëhet nga lule të thata dhe gjethe dhe rrjedhje të bimëve të kanabisit femra (kryesisht Cannabis sativa). Kjo është forma më e konsumuar gjerësisht dhe përmban përafërsisht. 3% deri 20% THC. Format specifike, shumë të edukuara të marihuanës arrijnë një përmbajtje THC prej më shumë se 30%. Marihuana është material burimor për të gjitha varietetet e tjera të produkteve të kanabisit që përmbajnë THC. Për të kthyer kanabinoidin më të bollshëm, acid tetrahidrokanabinolik (THCA), në THC psikoaktive, duhet të fillojë një proces dekarboksilimi. Prandaj, bima e kanabisit ose ekstraktet e saj duhet të nxehen për të shkaktuar një proces dekarboksilimi. Gjatë dekarboksilimit, THCA jo-psikoaktive konvertohet në THC psikoaktive.

Hashish ose hash është një formë e koncentruar e rrëshirës (p.sh. formuar si tortë ose top) që prodhohet nga shtypës ose nga rrëshirë që është hequr nga sipërfaqja e uzinës dhe është mbështjellë në topa. Shfaqet në ngjyra të ndryshme nga e zeza në ngjyrë kafe të artë në varësi të pastërtisë dhe burimit. Ajo konsumohet me gojë (p.sh. si tinkturë ose si përbërës në ushqim) ose tymosur. Për pirjen e duhanit, lloje të ndryshme të konsumit janë të njohura, p.sh. në një tub, hookah, bong, bubbler, avullues, me thikë të nxehtë, të tymosur në nyje, të përzier me buds kanabis ose duhan ose të tymosur si toka shishe.

Tinktura e kanabisit i referohet ekstraktit të kanabinoidëve në alkool ose glicerinë vegjetal. Kanabinoidët nxirren nga uzina e kanabisit duke përdorur pije alkoolike të lartë (kryesisht alkool gruri) ose glicerinë perimesh si tretës.

Hash vaj është një matricë rrëshinor e cannabinoids prodhuar nga ekstraktimi tretës, formuar në një masë të thekur ose viscous. Hash vaj është një nga produktet më të fuqishme të kanabisit për shkak të nivelit të lartë të përbërjes psikoaktive THC. Përdorimi i vajit të thatë të nxjerrë në butan dhe dioksid karboni superkritik ka fituar kohët e fundit një popullaritet në rritje. Hashu është përpunuar në mënyrë ultrasonike në një emulsioni. Kliko këtu për të mësuar më shumë për emulsifikimin tejzanor të vajit të hash!

infusions i referohen llojeve të ndryshme të infuzioneve të kanabisit që ndryshojnë nga njëra tjetra nga shumëllojshmëria e gjerë e tretësve të paqëndrueshëm që mund të përdoren për përgatitjen e infuzioneve të kanabisit. Për të përgatitur një infuzion të tillë, substanca bimore e kanabisit është e përzier me një tretës dhe pastaj është shtypur dhe filtruar për të transferuar vajrat nga bima në tretës. Gjalpë kakao, gjalpë qumështi, vaj gatimi, glicerinë, dhe moisturizers lëkurës janë përdorur zakonisht tretës. Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth nxjerrjes tejzanor të kanabisit!

Marihuanë mjekësore i referohet përdorimit të bimës së kanabisit si terapi bimore ose përdorimi i përbërjeve të saj aktive siç janë THC sintetike dhe kanabinoidet. Kjo përdorim në përgjithësi kërkon një recetë mjekësore. Hulumtimet shkencore kanë treguar se përdorimi i kanabisit ose derivateve të tij ka ndikime pozitive kundër shembullit të vjellave dhe vjellave të shkaktuara nga kemoterapia, dhimbjet neuropatike dhe sklerozën e shumëfishtë.


Letërsi / Referencat

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.