Homogjenizues tejzanor

Homogjenizuesit tejzanor janë mjete të fuqishme për të përzier dhe homogjenizuar pezullimet e ngurta-të lëngshme dhe të lëngshme-të lëngshme. Homogjenizimi tejzanor është një proces mekanik për të zvogëluar grimcat në një lëng në mënyrë që ato të bëhen në mënyrë të njëtrajtshme të vogla dhe të shpërndahen në mënyrë të barabartë. Hielscher ofron homogjenizues të fuqishëm tejzanor për aplikim në shkallë laboratori dhe prodhimi.

Aplikimet dhe ndikimi i homogjenizuesve tejzanor

Homogjenizuesit tejzanor janë mikserë të fuqishëm dhe të besueshëm, të cilët përdoren në laborator dhe industri për aplikime të shumta.
Një homogjenizues tejzanor mund të përdoret për aplikime të ndryshme, duke përfshirë:

 • Homogjenizimi: Homogjenizuesit tejzanor mund të homogjenizojnë mostrat për të krijuar përzierje uniforme dhe të qëndrueshme.
 • shpërndarje: Homogjenizuesit tejzanor mund të përdoren për të shpërndarë grimcat e ngurta në lëngje për të krijuar pezullime të qëndrueshme. Ultratingulli është jashtëzakonisht efikas në krijimin e nano-dispersioneve.
 • Emulsifikimi: Homogjenizuesit tejzanor mund të përdoren për të krijuar emulsione dhe nanoemulsione të qëndrueshme duke copëtuar dhe shpërndarë lëngje të papërziershme, si vaji dhe uji.
 • Ndërprerja e qelizave: Homogjenizuesit tejzanor mund të thyejnë qelizat e hapura për të nxjerrë përbërës ndërqelizor si proteinat, acidet nukleike, enzimat dhe metabolitët.
 • degassing: Homogjenizuesit tejzanor mund të përdoren për të hequr gazrat e tretur nga lëngjet, të tilla si degazimi i tretësve HPLC ose lëngjet ftohëse.
 • Reaksionet kimike të asistuara me ultratinguj: Homogjenizuesit tejzanor mund të përdoren gjithashtu për reaksione kimike të asistuara nga sonikimi, të tilla si sinteza sonokimike, katalizimi ose degradimi.

 
Në përgjithësi, homogjenizuesit tejzanor janë një mjet i gjithanshëm që mund të përdoret për një gamë të gjerë aplikimesh në kërkime, zhvillim dhe procese industriale.

Kërkesë informacioni

Homogjenizues tejzanor për aplikime dispersioni, emulsifikimi dhe përzierjeje

Homogjenizues tejzanor UIP1000hdT për R&D dhe prodhimi

 

Videoja tregon përzierjen dhe shpërndarjen tejzanor të Grafitit në 250 ml rrëshirë epokside (Toolcraft L), duke përdorur një homogjenizues tejzanor (UP400St, Hielscher Ultrasonics). Hielscher Ultrasonics prodhon pajisje për të shpërndarë grafitin, grafinin, nanotubat e karbonit, nanotelat ose mbushësit në laborator ose në proceset e prodhimit me volum të lartë. Aplikimet tipike janë shpërndarja e nano materialeve dhe mikro materialeve gjatë procesit të funksionalizimit ose për shpërndarjen në rrëshira ose polimere.

Përzieni rrëshirën epokside me mbushës grafiti duke përdorur homogjenizuesin tejzanor UP400St (400 Watts)

Miniatura e videos

 
 
Ultratingulli i fuqisë për zvogëlimin e madhësisë së grimcave: Kur homogeizuesit tejzanor përdoren për aplikime të tilla si përzierja, shpërndarja dhe emulsifikimi, objektivi është të reduktohen grimcat ose pikat e vogla në një lëng ose llucë për të përmirësuar uniformitetin dhe qëndrueshmërinë e përzierjes. Këto grimca (faza disperse) mund të jenë ose të ngurta ose të lëngshme. Një reduktim në diametrin mesatar të grimcave rrit numrin e grimcave individuale. Kjo çon në një reduktim të distancës mesatare të grimcave dhe rrit sipërfaqen e grimcave. Grafiku tregon korrelacionin midis diametrit individual të grimcave dhe sipërfaqes totale. Sipërfaqja dhe distanca mesatare e grimcave mund të ndikojnë në reologjinë e një lëngu.

Nëse ka një ndryshim në gravitetin specifik midis grimcave dhe lëngut, homogjeniteti i përzierjes mund të ndikojë në stabilitetin e shpërndarjes. Nëse madhësia e grimcave është e ngjashme për shumicën e grimcave, tendenca për të aglomeruar gjatë zgjidhjes ose ngritjes zvogëlohet, sepse grimcat e ngjashme kanë një shpejtësi të ngjashme të ngritjes ose zgjidhjes.
 

Homogjenizuesit tejzanor janë shumë efektivë për shpërndarjen e grimcave me madhësi nën mikron dhe nano.

Dispersionet tejzanor tregojnë një shpërndarje uniforme të madhësisë së grimcave me grimca të reduktuara në mënyrë homogjene. Kurbat tregojnë shpërndarjen e grimcave të silicës përpara ultrazërit (lakorja e gjelbër) dhe pas shpërndarjes tejzanor (lakorja e kuqe).

 

Homogjenizues tejzanor kundrejt presionit të lartë

Mekanizmi më i zakonshëm për homogjenizimin është homogjenizimi i presionit të lartë. Atje, lëngu shtypet me presion të lartë (rreth 2000 bar) përmes një valvulë homogjenizuese. Kur kaloni valvulën, lëngu pëson një cikël të shkurtër (rreth 50 mikrosek.) Me presion të lartë të presionit të ulët.
Ndërkohë që ky mekanizëm punon mirë për grimcat e vogla të buta, siç janë grumbujt e yndyrës në qumësht, ai ka kufizimet e veta kur përdoret për shpërndarjen e materialeve të ashpra dhe gërryese, të tilla si pigmente, lustrim të mediave ose oksideve metalike, ose materiale fibroze dhe të buta, të tilla si pure, pure algat ose llum. Kjo është për shkak të shpejtësisë së lartë të lëngshme (deri në 120mtr / sec) dhe për shkak të vrimave të vogla të valvulave të përdorura. Ndërsa materiali gërryes kalon pompat dhe valvulën e valvulave, kjo shkakton konsum. Kjo redukton efikasitetin dhe kohën e jetës së pompës dhe të valvulës.

Avantazhet e homogjenizatorëve tejzanor

Kur krahasohen me metodat konvencionale të homogjenizimit, homogjenizuesit tejzanor shkëlqejnë me cilësitë e mëposhtme:

 • Homogjenizuesit tejzanor prodhojnë grimca/pika të vogla dhe një kurbë të ngushtë shpërndarjeje.
 • Homogjenizuesit tejzanor mund të përballojnë përqendrime të larta të ngurta.
 • Përgatiten homogjenizuesit tejzanor i qëndrueshëm pezullime, shpërndarje dhe emulsione.
 • Homogjenizuesit tejzanor janë saktësisht të kontrollueshëm pasi parametrat e rëndësishëm të procesit (p.sh. amplituda, fuqia, koha, temperatura dhe presioni) mund të ndikohen dhe rregullohen.
 • Homogjenizuesit tejzanor janë shumë efektivë, me efikasitet energjetik, të lehtë për t'u përdorur dhe të sigurt për t'u përdorur.
Shpërndarja tejzanor e nanogrimcave dhe materialeve me nano-strukturë është një nga aplikimet më të spikatura të homogeizuesve tejzanor.

Shpërndarja e CNT-ve në polietilen glikol (PEG)

Miniatura e videos

Homogjenizues tejzanor për aplikime të rënda

Mulliri i lagësht, bluarja dhe përzierja janë aplikime tipike, ku ultrasonikët përdoren si homogjenizues të besueshëm. Homogjenizuesit tejzanor janë shumë efikas për reduktimin e grimcave të buta dhe të forta. Ndryshe nga shumë teknologji të tjera homogjenizuese, homogjenizuesit tejzanor të tipit sonda mund të trajtojnë edhe materiale shumë të forta, gërryese dhe fibroze.
Parimi i punës së homogjenizimit me ultratinguj bazohet në kavitacion. Kur lëngjet ekspozohen ndaj ultrazërit intensiv, valët e zërit përhapen nëpër lëng duke shkaktuar cikle të alternuara të presionit të lartë dhe presionit të ulët (rreth 20000 cikle/sek.). Gjatë ciklit të presionit të ulët, flluska të vogla vakumi me intensitet të lartë krijohen në lëng, pasi arrihet presioni i avullit të lëngshëm.
Kur flluska të arrijnë një madhësi të caktuar, ato kolaptohen me dhunë gjatë një cikli të presionit të lartë. Gjatë këtij implikimi presione shumë të larta dhe avionë të lëngshëm me shpejtësi të lartë gjenerohen në nivel lokal. Rrymat dhe turbulencat që rezultojnë prishin aglomeratet e grimcave dhe çojnë në përplasje të dhunshme midis grimcave individuale.

Reaktori me rrjedhje tejzanor dhe sonotrode me fllanxhë lejojnë përpunim të vazhdueshëmNjë përparësi e madhe e homogjenizuesve tejzanor është numri i ulët i pjesëve të lagura dhe të lëvizshme. Kjo redukton veshin e fërkimit dhe kohën e pastrimit. Ka vetëm dy pjesë të lagura: sonotrode dhe qeliza rrjedhëse. Të dy kanë geometries të thjeshta dhe nuk ka të vogla ose të fshehura.

Një avantazh tjetër është kontrolli i saktë mbi parametrat operacionalë që ndikojnë në kavilje. Homogjenizuesit tejzanor Hielscher mund të përdoren në amplituda e lëkundjes nga përafërsisht. 1 deri 200 mikron. Presioni i lëngshëm mund të shkojë nga 0 në përafërsisht. 500psig. Meqenëse amplituda dhe presioni janë parametrat më me ndikim, gama e gjerë operative e secilit parametër lejon përpunimin shumë të butë deri te shumë destruktiv.

Homogjenizuesit tejzanor Hielscher janë kontrolluar amplituda. Me këtë, amplituda e rregulluar do të ruhet në të gjitha kushtet operative. Kjo e bën ultrasonikimin të kontrollueshëm dhe të përsëritshëm. Sonication nën parametrat e njëjtë operacional do të japë rezultate të qëndrueshme dhe të riprodhueshme. Kjo është e rëndësishme për cilësinë e materialit të prodhuar dhe për shkallëzimin e rezultateve të procesit nga laboratori në nivelin e prodhimit.

Homogjenizues tejzanor për çdo shkallë

Hielscher prodhon homogjenizues tejzanor për homogjenizimin e çdo vëllimi të mostrës për përpunim në grup ose në linjë. Homogjenizuesit tejzanor laboratorik mund të përdoren për vëllime nga 1.5mL deri në përafërsisht. 5L. Homogjenizuesit industrialë tejzanor përdoren për zhvillimin e procesit dhe prodhimin e tufave nga 0,5 deri në përafërsisht 2000L ose shpejtësi rrjedhjeje nga 0,1L në 20m³ në orë.

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Kërkesë informacioni

Tabela më poshtë, tregon rekomandimet e përgjithshme të pajisjes në varësi të vëllimit të grupit ose të rrjedhës që do të përpunohet. Klikoni në llojin e pajisjes për të marrë më shumë informacion mbi secilin homogjenizues tejzanor.

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
15 deri në 150 litra3 deri në 15 l/minUIP6000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Homogjenizues tejzanor për aplikime me performancë të lartë

Homogjenizuesit tejzanor Hielscher janë kali i punës për përzierjen dhe homogjenizimin. Homogjenizuesit ultrasonikë të laboratorit janë kompakt dhe një mjet i besueshëm për shpërndarjen dhe emulsifikimin efikas dhe të shpejtë të mostrave të vogla dhe të mesme. Homogjenizuesit tejzanor industrial të Hielscher janë efektiv dhe i tejkalojnë teknikat tradicionale të homogjenizimit siç janë homogjenizuesit me presion të lartë ose mullinj rruaza. Homogjenizuesit industrialë Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe në këtë mënyrë janë jashtëzakonisht të fuqishme kur bëhet fjalë për proceset e përzierjes, shpërndarjes dhe bluarjes. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtë vazhdimisht në operacionin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë të disponueshme Sonotrode të personalizuara tejzanor. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.
Klientët tanë janë të kënaqur nga qëndrueshmëria dhe besueshmëria e jashtëzakonshme e Hielscher Ultrasonics’ homogenizers. Instalimi në fushat e aplikimit për detyra të rënda, mjedise të kërkuara dhe operim 24/7 sigurojnë një përpunim efikas dhe ekonomik. Intensifikimi tejzanor i procesit zvogëlon kohën e përpunimit dhe arrin rezultate më të mira, d.m.th cilësi më të lartë, rendimente më të larta, produkte inovative.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogenizuesit tejzanor të indit

Shpërndarësit tejzanor përdoren si mjete të besueshme dhe efikase për të përgatitur emulsione, dispersione dhe ekstrakte qelizore (lizate).Përveç përgatitjes së shpërndarjeve dhe emulsioneve, homogjenizuesit tejzanor janë vendosur në mënyrë të vendosur në bioteknologji, biologji qelizore dhe molekulare, dhe shkencën e jetës për lizën e qelizave dhe fraksionimit të indeve, prishjen e indeve, nxjerrjen e komponimeve ndërqelizore si dhe prerjen e ADN-së, ARN-së dhe kromatinës . Homogjenizuesit tejzanor janë të disponueshëm për përgatitjen e mostrave të vëllimeve të vogla (0,1 ml) deri në vëllime shumë të mëdha për proceset industriale (p.sh. nxjerrja e komponimeve bioaktive për prodhimin shtesë).
Për të prishur indin me një homogjenizues tejzanor, përdoret një zgjidhje izotonike e tamponit për të ndaluar dëmtimin osmotik. Homogjenizuesit tejzanor Hielscher vijnë me një sensor të temperaturës dhe vendosjen e kontrollit të temperaturës, të cilat lejojnë të mbajnë mostrat në një interval të mirë kontrolluar të temperaturës.
Për më shumë detaje mbi homogjenizuesit e indeve tejzanor, klikoni këtu!Literatura / Referencat

Homogjenizuesit tejzanor të instaluar si grup i 7x UIP1000hdT (7x 1kW)

7 homogjenizues tejzanor UIP1000hdT (Fuqia ultrasonike 7x 1kW) e instaluar si grup

Fakte të vlefshme

Aplikimet e homogjenizuesve të tipit ultrasonik të sondës

Fusha e aplikimeve, ku homogjenizuesit e sondës tejzanor përdoren me sukses, mbulon proceset e shumëfishta në industri të ndryshme. aplikacionet më të spikatura të ultrasonikatorëve përfshijnë përgatitjen e pezullimeve, shpërndarjeve dhe emulsioneve, mullirjen e lagësht të mikronit dhe nanot grimcave, pluhurat shpërndarës dhe tabletat, prodhimin e ekstrakteve nga botanikët, lizën e qelizave, nxjerrjen dhe qethjen e mëvonshme të ADN, ARN dhe kromatina, nxjerrja e proteinave, encapsulimi i API-ve në liposome, dhe reaksionet sonokimike, ku valët e fuqishme me ultratinguj përdoren për të iniciuar dhe përshpejtuar recensionet (sono-katalizë, sino-sintezë), për të rritur transferimin në masë dhe për të kaluar rrugët e reagimit.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.