Tejzanor shpërndarjen dhe Deagglomeration

Shpërndarja dhe deagglomerimi i lëndëve të ngurta në lëngje është një aplikim i rëndësishëm i ultrazërit të fuqisë dhe sonikatorëve të tipit sonda. Kavitacioni tejzanor gjeneron qethje jashtëzakonisht të lartë që thyen aglomeratet e grimcave në grimca të vetme të shpërndara. Për shkak të forcave të tij të larta prerëse të fokusuara në nivel lokal, sonikimi është ideal për të prodhuar dispersione me përmasa mirkon dhe nano për eksperimentim, kërkim dhe zhvillim, dhe natyrisht për prodhim industrial.

Përzierja e pluhurave në lëngje është një hap i zakonshëm në formulimin e produkteve të ndryshme, të tilla si bojë, bojë, kozmetikë, pije, hidrogel ose mjete lustruese. Grimcat individuale mbahen së bashku nga forcat tërheqëse të natyrës së ndryshme fizike dhe kimike, duke përfshirë forcat van der Waals dhe tensionin sipërfaqësor të lëngshëm. Ky efekt është më i fortë për lëngjet me viskozitet më të lartë, të tilla si polimeret ose rrëshirat. Forcat tërheqëse duhet të kapërcehen në mënyrë që të deaglomerohen dhe shpërndahen grimcat në media të lëngshme. Lexoni më poshtë pse homogjenizuesit tejzanor janë pajisjet më të mira shpërndarëse për shpërndarjen e grimcave me madhësi nën mikron dhe nano në laborator dhe industri.

Kërkesë informacioni

Ultrasonikator i tipit sondë UP400St për shpërndarje nanogrimcash në një suspension ujor të qëndrueshëm.

ultrasonicator UP400St për përgatitjen e dispersioneve të nanogrimcave në tufa.

Shpërndarja me ultratinguj e lëndëve të ngurta në lëngje

Parimi i punës së homogjenizuesve tejzanor bazohet në fenomenin e kavitacionit akustik. Dihet se kavitacioni akustik krijon forca fizike intensive, duke përfshirë forcat prerëse shumë të forta. Aplikimi i stresit mekanik i thyen aglomeratet e grimcave. Gjithashtu, lëngu shtypet midis grimcave.
Ndërsa për shpërndarjen e pluhurave në lëngje, në treg janë të disponueshme teknologji të ndryshme si homogjenizuesit me presion të lartë, mullinj me rruaza përzierëse, mullinj me avion përplasës dhe mikser me rotor-stator. Sidoqoftë, dispersuesit tejzanor kanë përparësi të konsiderueshme. Lexoni më poshtë se si funksionon dispersioni tejzanor dhe cilat janë avantazhet e dispersionit tejzanor.

 

Videoja po demonstron shpërndarjen tejzanor të ngjyrës së kuqe duke përdorur UP400St me një sondë 22 mm S24d.

Shpërndarja tejzanor me ngjyrën e kuqe duke përdorur UP400St

Miniatura e videos

 

Parimi i punës i kavitacionit dhe shpërndarjes tejzanor

Gjatë sonikimit, valët e zërit me frekuencë të lartë krijojnë zona të alternuara të ngjeshjes dhe rrallimit në mjedisin e lëngshëm. Ndërsa valët e zërit kalojnë përmes mediumit, ato krijojnë flluska që zgjerohen me shpejtësi dhe më pas shemben me dhunë. Ky proces quhet kavitacion akustik. Rënia e flluskave gjeneron valë goditëse me presion të lartë, mikrojet dhe forca prerëse që mund të zbërthejnë grimcat më të mëdha dhe grumbullohen në grimca më të vogla. Në proceset e shpërndarjes tejzanor, vetë grimcat në dispersion funksionojnë si medium bluarjeje. Të përshpejtuara nga forcat prerëse të kavitacionit tejzanor, grimcat përplasen me njëra-tjetrën dhe thyhen në fragmente të vogla. Meqenëse nuk i shtohen rruaza ose perla në dispersionin e trajtuar me ultratinguj, ndarja dhe pastrimi që kërkon shumë kohë dhe punë intensive të mediave bluarëse si dhe ndotja shmangen plotësisht.
Kjo e bën sonikacionin kaq efektiv në shpërndarjen dhe deaglomerimin e grimcave, madje edhe ato që janë të vështira për t'u shpërbërë me metoda të tjera. Kjo rezulton në një shpërndarje më uniforme të grimcave, duke çuar në përmirësimin e cilësisë dhe performancës së produktit.
Përveç kësaj, sonikimi mund të trajtojë, shpërndajë dhe sintetizojë lehtësisht nanomateriale si nanosferat, nanokristalet, nanosferat, nanofibrat, nanotelat, grimcat e mbështjelljes së bërthamës dhe struktura të tjera komplekse.
Për më tepër, sonikimi mund të kryhet në një kornizë kohore relativisht të shkurtër, e cila është një avantazh i madh mbi teknikat e tjera të dispersionit.

Përparësitë e shpërndarësve tejzanor mbi teknologjitë alternative të përzierjes

Shpërndarësit tejzanor ofrojnë disa avantazhe ndaj teknologjive alternative të përzierjes si homogjenizuesit me presion të lartë, bluarja e rruazave ose përzierja me rotor-stator. Disa nga avantazhet më të spikatura përfshijnë:

  • Reduktimi i përmirësuar i madhësisë së grimcave: Shpërndarësit tejzanor mund të zvogëlojnë në mënyrë efektive madhësinë e grimcave në intervalin nanometër, gjë që nuk është e mundur me shumë teknologji të tjera të përzierjes. Kjo i bën ato ideale për aplikime ku madhësia e grimcave të imta është kritike.
  • Përzierje më e shpejtë: Shpërndarësit tejzanor mund të përziejnë dhe shpërndajnë materiale më shpejt se shumë teknologji të tjera, gjë që kursen kohë dhe rrit produktivitetin.
  • Asnjë ndotje: Shpërndarësit tejzanor nuk kërkojnë përdorimin e mediave bluarëse, si rruaza ose perla, të cilat ndotin shpërndarjen me gërryerje.
  • Cilësi më e mirë e produktit: Shpërndarësit tejzanor mund të prodhojnë përzierje dhe pezullime më uniforme, duke rezultuar në cilësi dhe qëndrueshmëri më të mirë të produktit. Veçanërisht në modalitetin e rrjedhjes, slurri i shpërndarjes kalon zonën e kavitacionit tejzanor në një mënyrë shumë të kontrolluar duke siguruar një trajtim shumë uniform.
  • Konsumi më i ulët i energjisë: Dispersuesit tejzanor zakonisht kërkojnë më pak energji se teknologjitë e tjera, gjë që redukton kostot e funksionimit.
  • Shkathtësia: Shpërndarësit tejzanor mund të përdoren për një gamë të gjerë aplikimesh, duke përfshirë homogjenizimin, emulsifikimin, shpërndarjen dhe deaglomerimin. Ata gjithashtu mund të trajtojnë një sërë materialesh, duke përfshirë materiale gërryese, fibra, lëngje gërryese dhe madje edhe gazra.

Për shkak të këtyre avantazheve të procesit, si dhe besueshmërisë dhe funksionimit të thjeshtë, dispersuesit tejzanor konkurrojnë teknologjitë alternative të përzierjes, duke i bërë ato një zgjedhje popullore për shumë aplikacione industriale.

Homogjenizues tejzanor UIP1000hdT për shpërndarjen e nanombushësve në llaqe.

UIP1000hdT (1000 watts) ultrasonikator shpërndarja e nanombushësve në llaqe


Nanofluidet e sintetizuara me ultratinguj janë ftohës efikasë dhe lëngje shkëmbyes nxehtësie. Nanomaterialet termopërçues rrisin ndjeshëm transferimin e nxehtësisë dhe kapacitetin e shpërndarjes së nxehtësisë. Sonicizimi është i vendosur mirë në sintezën dhe funksionalizimin e nanogrimcave termopërçuese, si dhe në prodhimin e nanofluideve të qëndrueshme me performancë të lartë për aplikime ftohëse.

Shpërndarja e CNT-ve në polietilen glikol (PEG)

Miniatura e videos

Fotografia tregon një rezultat tipik të shpërndarjes tejzanor të silicës së tymosur në ujë.

Shpërndarja tejzanor e silicës së tymosur në ujë: Para ultrazërit, madhësia e grimcave të silicës së grumbulluar është më shumë se 200 mikron (D50). Pas shpërndarjes tejzanor të silicës së tymosur, shumica e grimcave u reduktuan në më pak se 200 nanometra.

Shpërndarja tejzanor dhe deagglomerimi në çdo shkallë

Hielscher ofron pajisje tejzanor për shpërndarjen dhe deaglomerimin e çdo vëllimi për përpunim grupor ose inline. Pajisjet laboratorike tejzanor përdoren për vëllime nga 1.5mL deri në përafërsisht. 2L. Pajisjet industriale tejzanor përdoren në zhvillimin dhe prodhimin e procesit për tufa nga 0,5 deri në përafërsisht 2000L ose norma rrjedhjeje nga 0,1L në 20m³ në orë.

Procesorët industrialë tejzanor Hielscher Ultrasonics mund të japin amplituda shumë të larta duke shpërndarë dhe bluar me besueshmëri grimcat në shkallë nano. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7. Për amplituda edhe më të larta, ofrohen sonotrode tejzanor të personalizuara.

Ultrasonikët me performancë të lartë janë sisteme të besueshme dhe shumë efikase të përzierjes në linjë për prodhimin e nanodispersioneve, p.sh., nanofluideve termo-përçues.

Sistemi i ultrazërit me fuqi industriale MultiSonoReactor për shpërndarje industriale në linjë: Ultrasonikët me performancë të lartë janë sisteme përzierjeje të besueshme dhe shumë efikase për prodhimin e nanodispersioneve.

Kërkesë informacioni

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Shpërndarja tejzanor e nanotubave të karbonit - Ultrasonikatori Hielscher UP400S (400W) shpërndan dhe zgjidh CNT-të shpejt dhe me efikasitet në nanotuba të vetëm.

Shpërndarja e nanotubave të karbonit në ujë duke përdorur UP400S

Miniatura e videos

Homogjenizues tejzanor UIP1000hdT për shpërndarjen e nanombushësve në llaqe.

UIP1000hdT (1000 watts) ultrasonikator shpërndarja e nanombushësve në llaqe

Përparësitë e shpërndarjes tejzanor: Lehtë për t'u rritur

Ndryshe nga teknologjitë e tjera të shpërndarjes, ultratingulli mund të rritet lehtësisht nga laboratori në madhësinë e prodhimit. Testet laboratorike do të lejojnë zgjedhjen e saktë të madhësisë së pajisjes së kërkuar. Kur përdoren në shkallën përfundimtare, rezultatet e procesit janë identike me rezultatet e laboratorit.

Ultrasonikë: të fortë dhe të lehtë për t'u pastruar

Fuqia tejzanor transmetohet në lëng përmes një sonotrode. Kjo është një pjesë tipike simetrike rrotulluese, e përpunuar nga titani i cilësisë së fortë të avionit. Kjo është gjithashtu pjesa e vetme lëvizëse / vibruese e lagur. Është e vetmja pjesë që i nënshtrohet konsumimit dhe mund të zëvendësohet lehtësisht brenda pak minutash. Fllanxhat e shkëputjes së lëkundjeve lejojnë montimin e sonotrodës në kontejnerë të hapur ose të mbyllur me presion ose qeliza rrjedhëse në çdo orientim. Nuk nevojiten kushineta. Të gjitha pjesët e tjera të lagura janë bërë përgjithësisht prej çeliku inox. Reaktorët me qeliza rrjedhëse kanë gjeometri të thjeshta dhe mund të çmontohen dhe pastrohen lehtësisht, p.sh. duke shpëlarë dhe fshirë. Nuk ka vrima të vogla apo qoshe të fshehura.

Pastrues me ultratinguj në vend

Ultratingulli është i njohur për aplikimet e tij të pastrimit, të tilla si pastrimi i sipërfaqeve, pjesëve. Intensiteti tejzanor i përdorur për shpërndarjen e aplikacioneve është shumë më i lartë se sa për pastrimin tipik me ultratinguj. Kur bëhet fjalë për pastrimin e pjesëve të lagura të pajisjes tejzanor, fuqia tejzanor mund të përdoret për të ndihmuar pastrimin gjatë shpëlarjes dhe shpëlarjes, pasi kavitacioni tejzanor/akustik heq grimcat dhe mbetjet e lëngshme nga sonotrode dhe nga muret e qelizave rrjedhëse.Literatura / Referencat

Homogjenizuesit tejzanor si UIP6000hdT industriale përdoren për aplikime dispersioni me performancë të lartë.

Homogjenizues tejzanor UIP6000hdT për përpunimin inline industrial të xhiros së madhe.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.