Tejzanor Prodhimi i përçueshëm Bojëra në shkallë të madhe

 • Nanogrimcat e shpërndara në mënyrë të njëtrajtshme si argjendi, grafeni ose CNT-të me një madhësi grimcash të përshtatura saktësisht janë thelbësore për prodhimin e bojërave me përçueshmëri të lartë.
 • Disperuesit e fuqishëm tejzanor lejojnë të sintetizojnë, deaglomerojnë dhe shpërndajnë nanopartikalet metalike (p.sh. Ag), karbonat (p.sh. CNTs, grafene) si dhe nanokompozitat me përçueshmëri elektrike të shkëlqyeshme.
 • Disperzuesit tejzanor Hielscher sigurojnë dispersione me cilësi të lartë, ndërkohë që janë shumë efektivë, të besueshëm dhe me kosto efektive.

Shpërndarja tejzanor e nanopartikulleve rrjedhëse

Bojë konduktive ka – siç tregon emri i saj – funksionalitetin e përçueshmërisë elektrike. Për të përgatitur bojëra dhe veshje përçuese, përbërësit që përçojnë energjinë elektrike (mbushësit përçues) duhet të jenë shumë uniformë të shpërndarë në bazën e bojës. Nanogrimca të tilla si argjendi, bakri, CNTs, grafeni, grafiti, grimcat e tjera të veshura me metal dhe nanokompozitet janë përfshirë për përçueshmëri të lartë.
Procesorët tejzanor krijojnë forca prerëse jashtëzakonisht intensive, me anë të të cilave mund të kapërcehen forcat e van der Waals dhe lidhjet molekulare. Dispersioni tejzanor është teknika e preferuar për shpërndarjen e nanogrimcave, pasi sonikimi jep një shpërndarje shumë të ngushtë të madhësisë së kokrrizave, funksionalitete të larta të grimcave dhe rezultate të riprodhueshme.

Kërkesë informacioni

Reaktor grupor tejzanor për shpërndarjen e nanomaterialeve në bojëra përcjellëse.

Reaktor grupor tejzanor për shpërndarjen e nanomaterialeve në bojëra përcjellëse.

 

Videoja tregon përzierjen dhe shpërndarjen tejzanor të Grafitit në 250 ml rrëshirë epokside (Toolcraft L), duke përdorur një homogjenizues tejzanor (UP400St, Hielscher Ultrasonics). Hielscher Ultrasonics prodhon pajisje për të shpërndarë grafitin, grafinin, nanotubat e karbonit, nanotelat ose mbushësit në laborator ose në proceset e prodhimit me volum të lartë. Aplikimet tipike janë shpërndarja e nano materialeve dhe mikro materialeve gjatë procesit të funksionalizimit ose për shpërndarjen në rrëshira ose polimere.

Përzieni rrëshirën epokside me mbushës grafiti duke përdorur homogjenizuesin tejzanor UP400St (400 Watts)

Miniatura e videos

 

Prodhimi tejzanor i:

Shpërndarja tejzanor e nanoparticeve dielektrike

Për të dhënë vetitë izoluese në një përbërje, grimcat dielektrike si SiO2, ZnO, nanokompozitet alumin-epoksi, ndër të tjera, duhet të shpërndahen në mënyrë homogjene si grimca të vetme në matricë. Shpërndarja tejzanor siguron që aglomeratet të thyhen në mënyrë që nanogrimcat të shpërndahen mirë. Një shpërndarje shumë e ngushtë e grimcave është thelbësore për të marrë një funksionalitet të besueshëm dielektrik të materialit.

Ultrasonikë Hielscher me fuqi të lartë për nanodispersione

Sisteme të fuqishme tejzanore sigurojnë shpërndarje të besueshme të nanopartikulave – në nivel laboratori dhe stoli deri në shkallë plotësisht industriale. në krahasim me furnizuesit e tjerë tejzanor, sistemi tejzanor Hielscher është në gjendje të japë amplituda shumë të larta deri në 200µm – continuously run in 24/7 operation and with simple sonotrode shapes. If an application requires even higher amplitudes and/or very high temperatures, Hielscher offers customized ultrasonic sonotrodes, which can deliver amplitudes of >200µm and inserted into very hot environments (e.g. for sonication of metal melts). The robustness of Hielscher ultrasonic equipment fullfils industrial standards. All our equipment is built for 24/7 operation at heavy duty and in demanding environments.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Kërkesë informacioni

Nanofluidet e sintetizuara me ultratinguj janë ftohës efikasë dhe lëngje shkëmbyes nxehtësie. Nanomaterialet termopërçues rrisin ndjeshëm transferimin e nxehtësisë dhe kapacitetin e shpërndarjes së nxehtësisë. Sonicizimi është i vendosur mirë në sintezën dhe funksionalizimin e nanogrimcave termopërçuese, si dhe në prodhimin e nanofluideve të qëndrueshme me performancë të lartë për aplikime ftohëse.

Shpërndarja e CNT-ve në polietilen glikol (PEG)

Miniatura e videos

Avantazhet e fabrikimit tejzanor të bojërave përcjellëse

 • madhësia e grimcave të përshtatura
 • përçueshmëri të lartë
 • Ngarkesa të larta të grimcave
 • viskozitet të ulët deri të lartë
 • kontrollin e procesit
 • përpunim i lehtë
 • i shpejtë
 • kosto-efektive
Hielscher's UIP16000 is a 16kW high-power ultrasonicator for the production of conductive inks, pastes and polymers. (Click to enlarge!)

Industrial procesor tejzanor UIP16000 (16kW) për prodhimin e bojërave përçuese


Literatura / ReferencaFakte të vlefshme

Nanopartikalet Elektrike Kryesuese

Nanopartikalet (NP) ofrojnë karakteristika unike materiale, të cilat mund të ndryshojnë në mënyrë drastike nga karakteret e mëdha të materialit. Nanomaterialet vijnë në forma të shumëllojshme. Ata mund të kenë një raport aspekt jashtëzakonisht të lartë prej 1: 1.000.000 (p.sh. nanotubes) ose formë të përkryer sherike. Përveç tubave dhe sferave, nanopartikalet kanë formën e shufrave, telave, mustaqe, nanoflowers, fibra, thekon dhe pika.
Madhësia dhe forma e nanopartikulave luajnë një rol të rëndësishëm në lidhje me vetitë e NP-ve, të tilla si forca elastik, fleksibiliteti, vetitë termomechanike, përçuese, dielektrike, magnetike dhe optike. Për t'i dhënë ato funksionalitete në kompozita, NP-të duhet të shpërndahen dhe të përzihen në mënyrë uniforme në matricë. Për të arritur një shpërndarje të tillë të cilësisë së lartë, ultrasonication është teknikë e preferuar e shpërndarjes.
Nanoparticulat elektricistë përçueshëm përdoren gjerësisht për të dhënë ngjyrues dhe ngjyrat e kapacitetit të përçueshmërisë elektrike. Nano-argjendi (nano-Ag) është një nga nanofillers më të përdorura në bojëra përçuese. Bojëra të përçueshme me bazë argjendi mund të formulohen si bojëra me bazë uji dhe me shtypje të ekranit, të cilat janë rezistente fleksibël dhe rrudhosje.

Bojëra Conductive

Bojëra të përçueshme janë polimere përçuese (polyaniline, polythiophene ose polypyrroles, etj), të cilat mund të depozitohen përmes shtypjes me bojë, spin-coating etj. Bojërat e zakonshme elektro-përçuese mund të klasifikohen në tre kategori që korrespondojnë me komponentët e tyre përçues qoftë metalet fisnike, polimere përçuese ose nanomaterialë të karbonit. Bojëra të vazhdueshme kanë një gamë të gjerë të aplikacioneve dhe përdoren në prodhimin e elektronikës, paketimit (PET dhe filmat plastike), sensorë, antena, etiketat RFID, ekranet me prekje, ekranet OLED, ngrohje të shtypura dhe shumë të tjerë.
PEDOT: PSS [poly (3,4-ethylenedioxythiophene) poly (styrenesulfonate)] është një nga polimeret më të përdorura të përçueshëm, të cilat ofrojnë përveç përçueshmërisë së lartë një pamje transparente. Duke shtuar një rrjet nanotubesh të karbonit, nanowires argjendi dhe / ose grafene, përçueshmëria e PEDOT: PSS mund të rritet ndjeshëm. Modifikuar PEDOT: Bojëra dhe formulime të PSS janë në dispozicion për proceset e ndryshme të veshjes dhe shtypjes. PEDOT me bazë uji: Bojërat e PSS përdoren kryesisht në veshje me vakum, flexography, rotogravure dhe shtypje me bojë.

Bojëra dielektrike

Bojërat dhe veshjet dielektrike janë elektrike jo-përçueshëm dhe përdoren në shtypjen e ekranit të bordeve elektronike të qarkut për të ndërtuar një shtresë izoluese për mbrojtjen dhe përmirësimin e materialeve përçuese.
Nanopartikalet dielektrike përdoren për të dhënë ngjyrave, ngjyrave dhe ngjyrave një kapacitet izolues.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.