Ngjitës nano-përçues për elektronika me performancë të lartë

Dispersuesit tejzanor përdoren si teknikë e besueshme e përzierjes dhe bluarjes në prodhimin e ngjitësve me performancë të lartë për elektronikë dhe nano-elektronikë me performancë të lartë. Në prodhimin e elektronikës me performancë të lartë, ngjitësit si ngjitësit nano-përçues janë në kërkesë të lartë. Ngjitës të tillë me performancë të lartë përdoren p.sh. si ndërlidhje alternative dhe mund të zëvendësojnë saldimin e kallajit/plumbit.

Ngjitës me Performancë të Lartë për Elektronikë me Performancë të Lartë

Ngjitësit nano-përforcuar për aplikime në elektronikën me performancë të lartë përdorin shpesh dispersion tejzanor për shpërndarjen e nanogrimcave.Për prodhimin e elektronikës me performancë të lartë, kërkohen ngjitës me ngjitshmëri të lartë metalike dhe përçueshmëri të nxehtësisë për shkëputjen dhe izolimin e nxehtësisë. Nano-grimcat si argjendi, nikeli, grafeni, oksidi i grafenit dhe nanotubat e karbonit (CNT) shpesh përfshihen në rrëshirat epoksi dhe polimeret për të marrë vetitë funksionale të dëshiruara si përçueshmëria elektrike ose izolimi, përçueshmëria e nxehtësisë, forca në tërheqje, moduli dhe fleksibiliteti i Young. . Ngjitës me performancë të lartë të zhvilluara për mbushës metalikë me përdorim elektronik me performancë të lartë (të tilla si nanogrimcat e argjendit, ari, nikelit ose bakrit) për të siguruar përçueshmëri elektrike. Për të zhbllokuar vetitë e jashtëzakonshme të këtyre materialeve, madhësia e tyre duhet të reduktohet në shkallë nano. Meqenëse reduktimi i madhësisë dhe shpërndarja e nanogrimcave është një detyrë sfiduese, një teknologji e fuqishme bluarjeje dhe shpërndarjeje është çelësi për formulime të suksesshme ngjitëse.

Dispersion tejzanor për

 • Ngjitës përçues elektrik (ECA)
 • – Ngjitës izotropikisht përçues (ICA)
 • – Ngjitës anizotropikë përçues (ACA)
 • Ngjitës jopërçues/izolues elektrik

Kërkesë informacioni

Dispersioni tejzanor është një teknologji shumë efikase për zbërthimin dhe zbërthimin e nanogrimcave. Prandaj, ultrasonikët nga Hielscher Ultrasonics përdoren gjerësisht në industri për të prodhuar nanodispersione në shkallë më të madhe dhe pezullime të strukturuara nano.

Instalimi industrial i shpërndarësve tejzanor (2x UIP1000hdT) për përpunimin e nanogrimcave dhe nanotubave në modalitetin e vazhdueshëm në linjë.

Videoja tregon përzierjen dhe shpërndarjen tejzanor të Grafitit në 250 ml rrëshirë epokside (Toolcraft L), duke përdorur një homogjenizues tejzanor (UP400St, Hielscher Ultrasonics). Hielscher Ultrasonics prodhon pajisje për të shpërndarë grafitin, grafinin, nanotubat e karbonit, nanotelat ose mbushësit në laborator ose në proceset e prodhimit me volum të lartë. Aplikimet tipike janë shpërndarja e nano materialeve dhe mikro materialeve gjatë procesit të funksionalizimit ose për shpërndarjen në rrëshira ose polimere.

Përzieni rrëshirën epokside me mbushës grafiti duke përdorur homogjenizuesin tejzanor UP400St (400 Watts)

Miniatura e videos

Shpërndarja tejzanor ofron avantazhe të ndryshme kur krahasohet me teknikat tradicionale të përzierjes dhe bluarjes. Për shkak të besueshmërisë dhe efektivitetit të tij, sonikimi është krijuar në përpunimin e nanomaterialeve dhe mund të gjendet në çdo industri ku nano-grimcat sintetizohen dhe/ose inkorporohen në lëngje. Prandaj, ultratingulli është teknika ideale për prodhimin e ngjitësve nano-përçues që përmbajnë nano-mbushës si nanogrimca, nanotela ose nanotuba karboni dhe monoshtresa grafeni (nanofletë).
ECA-të: Një shembull i spikatur është formulimi i ngjitësve përçues elektrik (ECA), të cilët janë përbërës të bërë nga një matricë polimerike dhe mbushës elektrik përçues. Për të formuluar një ngjitës me performancë të lartë për aplikime elektronike, një rrëshirë polimerike (p.sh., epoksi, silikoni, poliimidi) duhet të ofrojë funksione fizike dhe mekanike si ngjitja, forca mekanike, forca në goditje, ndërsa mbushësi metalik (p.sh. nano -argjendi, nano-ari, nano-nikeli ose nano-bakri) krijon përçueshmëri elektrike superiore. Për ngjitësit me veti izoluese, mbushësit me bazë minerale inkorporohen në përbërjen ngjitëse.

Rezultatet e shpërndarjes me ultratinguj rezultojnë në shpërndarje shumë të ngushtë të grimcave.

Para dhe pas sonication: Kurbë e gjelbër tregon madhësinë e grimcave para sonication, kurba e kuqe është shpërndarja e madhësisë së grimcave silicë shpërndarë ultrasonically.

Shpërndarja tejzanor e Nanomaterialeve në Ngjitës Viskoze

Homogjenizuesit tejzanor janë shumë efikas kur grumbullimet e grimcave, agregatet dhe madje edhe grimcat kryesore duhet të zvogëlohen në mënyrë të besueshme në madhësi. Avantazhi i mikserëve tejzanor është aftësia e tyre për të bluar grimcat deri në madhësi më të vogla dhe më uniforme të grimcave, pavarësisht nëse grimcat mikron ose nano synohen si rezultat i procesit. Ndërsa teknologjitë e tjera si miksera me teh ose rotor-stator, homogjenizues me presion të lartë, mullinj me rruaza etj. tregojnë të meta të tilla si paaftësia për të prodhuar nanogrimca të vogla në mënyrë uniforme, ndotje nga media bluarëse, hundë të bllokuara dhe konsum i lartë energjie, dispersuesit tejzanor përdorin parimin e punës e kavitacionit akustik. Kavitacioni i gjeneruar me ultratinguj është demonstruar si shumë efikas, me efikasitet energjetik dhe i aftë të shpërndajë edhe materiale shumë viskoze siç janë pastat me nanogrimca.

Dispersioni tejzanor është shumë efikas në shpërndarjen dhe deagglomerimin e nanogrimcave.

Nanogrimcat PLGA. (A): Shpërndarja e madhësisë së grimcave të përgatitura në përqendrimin e polimerit/ fuqinë e sonikimit prej 2%/32W, 5%/32W dhe 2%/25W%; koha e qëndrimit = 14 s. (B), (C): Fotot SEM të grimcave të përgatitura nga solucione polimer 2 dhe 5%, respektivisht. Koha e qëndrimit = 14 s; fuqia e sonikimit = 32W. Shufrat përfaqësojnë 1 mikron.
(Studimi dhe fotografitë: © Freitas et al., 2006)

Kërkesë informacioni

Ultrasonikator UP200St (200W) që shpërndan karbonin e zi në ujë duke përdorur 1% wt Tween80 si surfaktant.

Shpërndarja tejzanor e karbonit të zi duke përdorur ultratingullin UP200St

Miniatura e videos

Si funksionon shpërndarja tejzanor?

Forcat prerëse kavitacionale dhe rrjedhat e lëngshme i përshpejtojnë grimcat në mënyrë që ato të përplasen me njëra-tjetrën. Kjo njihet si përplasje ndërpartikulare. Vetë grimcat veprojnë si një mjet bluarjeje, i cili shmang ndotjen nga bluarja e rruazave dhe procesi i mëpasshëm i ndarjes, i cili është i nevojshëm kur përdoren mullinj konvencionale me rruaza. Meqenëse grimcat shpërbëhen nga përplasja e grimcave me shpejtësi shumë të larta deri në 280 m/sek, ndaj grimcave zbatohen forca jashtëzakonisht të larta, të cilat për këtë arsye ndahen në fraksione të vogla. Fërkimi dhe erozioni u japin atyre fragmenteve të grimcave një sipërfaqe të lëmuar dhe formë uniforme. Kombinimi i forcave prerëse dhe përplasjes ndër grimcash i japin homogjenizimit dhe shpërndarjes tejzanor avantazhin e favorshëm duke dhënë pezullime dhe dispersione koloidale shumë homogjene!
Një përfitim tjetër i forcave me prerje të lartë të krijuara nga ultrasonikët është efekti i rrallimit me prerje. Për shembull, rrëshirat epokside të përgatitura në mënyrë tejzanor të mbushura me CNT të oksiduara tregojnë sjellje të hollimit me prerje. Meqë hollimi me prerje ul përkohësisht viskozitetin e lëngut, lehtësohet përpunimi i përbërjeve viskoze.

Eksfolimi tejzanor i grafenit në ujë

Një sekuencë me shpejtësi të lartë (nga a në f) kornizash që ilustrojnë shtresimin sono-mekanik të një flake grafiti në ujë duke përdorur UP200S, një ultrasonikator 200 W me sonotrode 3 mm. Shigjetat tregojnë vendin e ndarjes (eksfolimit) me flluska të kavitacionit që depërtojnë në çarje.
(Studimi dhe fotografitë:© Tyurnina et al. 2020)

Vendosje tavoline tejzanor për përgatitjen e nanokompoziteve, p.sh., për ngjitës me performancë të lartë.

UIP1000hdT – Vendosje tavoline tejzanor për përgatitjen e nanokompoziteve, p.sh., për ngjitës me performancë të lartë.

Në këtë video ju tregojmë një sistem tejzanor 2 kilovat për funksionimin inline në një kabinet të pastrues. Hielscher furnizon pajisje tejzanor për pothuajse të gjitha industritë, të tilla si industria kimike, farmaceutike, kozmetike, proceset petrokimike si dhe për proceset e nxjerrjes me bazë tretës. Ky kabinet çelik inox i pastruueshëm është projektuar për funksionim në zona të rrezikshme. Për këtë qëllim, kabineti i mbyllur mund të pastrohet nga klienti me azot ose ajër të pastër për të parandaluar hyrjen e gazeve ose avujve të ndezshëm në kabinet.

Ultrasonikë 2x 1000 Watts në kabinet pastrues për instalim në zona të rrezikshme

Miniatura e videos

Avantazhet e nano-shpërndarjes dhe bluarjes me ultratinguj

 • nano-përpunim efikas: efikas & kursim kohe
 • i adaptueshëm ndaj formulimeve specifike të produktit
 • Përpunimi Uniform
 • kushte saktësisht të kontrollueshme të procesit
 • Rezultatet e riprodhueshme
 • kosto-efikasitetit
 • Operacion i sigurt
 • instalim i thjeshtë, mirëmbajtje e ulët
 • shkallë lineare deri në çdo vëllim
 • mjedisit të favorshëm
Përzierja dhe dispersioni tejzanor me prerje të lartë përdoret për të inkorporuar nano-mbushësit në matricat polimer, p.sh. për prodhimin e ngjitësve me performancë të lartë

Krahasimi i nanombushësve të ndryshëm të shpërndarë në ngurtësues ( ultratinguj - SHBA): (a) 0,5 wt% nanofibër karboni (CNF); (b) 0,5 wt% CNToxi; (c) nanotubi karboni 0,5 wt% (CNT); (d) 0,5 wt% CNT gjysmë i shpërndarë.
(Studimi dhe fotografia: © Zanghellini et al., 2021)

Ultrasonikë me fuqi të lartë për formulimin e ngjitësve me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics është specialist kur bëhet fjalë për pajisjet tejzanor me performancë të lartë për përpunimin e lëngjeve dhe slurit. Dispersuesit tejzanor lejojnë përpunimin e materialeve shumë viskoze, të tilla si rrëshirat shumë të mbushura dhe sigurojnë shpërndarjen uniforme të nanomaterialeve brenda përbërjeve.
Kontrolli i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor si amplituda, energjia hyrëse, temperatura, presioni dhe koha lejojnë përshtatjen e ngjitësve në rangun e nanometrit.
Pavarësisht nëse formulimi juaj kërkon shpërndarjen e nano-mbushësve organikë ose inorganik si nanotubat, nano-kristalet celuloze (CNC), nanofibrat ose nano-metalet, Hielscher Ultrasonics ka konfigurimin ideal tejzanor për formulimin tuaj ngjitës.
Hielscher Ultrasonics’ Përpunuesit industrialë tejzanor mund të japin amplituda shumë të larta dhe janë në gjendje të deaglomerojnë dhe shpërndajnë nanomaterialet edhe në viskozitete shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7.
Ultrasonikët Hielscher njihen për cilësinë, besueshmërinë dhe qëndrueshmërinë e tyre. Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdoruesit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.