Shpërbërja tejzanor e qelizave

Ultratingulli është një mjet efektiv për shpërbërjen e strukturave qelizore. Prandaj, sonikatorët përdoren gjerësisht në laboratorë për të thyer qelizat e hapura, për nxjerrjen e molekulave ndërqelizore, proteinave dhe organeleve për kërkime dhe analiza. Në shkallë industriale, shpërbërja dhe liza tejzanor përdoret për të izoluar molekulat nga fabrikat e qelizave ose për të nxitur tretjen e biomasës.

Çfarë është shpërbërja tejzanor?

Sonicator i tipit sondë për shpërbërjen dhe lizën e qelizaveShpërbërja tejzanor, i njohur gjithashtu si homogjenizimi tejzanor, është një proces që përdor valë ultratinguj me intensitet të lartë dhe me frekuencë të ulët për të thyer muret qelizore dhe për të prishur strukturat molekulare në një mjedis të lëngshëm. Kjo teknikë përdoret zakonisht në aplikime të ndryshme shkencore dhe industriale për disa qëllime:

Ndërprerja e qelizave: Shpërbërja tejzanor përdoret gjerësisht në biologjinë qelizore dhe biologjinë molekulare për të prishur membranat qelizore, duke çliruar përmbajtje qelizore si proteina, acide nukleike dhe organele. Kjo është e dobishme për nxjerrjen e komponentëve ndërqelizor për analiza ose për lizimin e qelizave në proceset mikrobiologjike dhe bioteknologjike.

 • Homogjenizimi: Ndihmon në përzierjen uniforme të përbërësve në një mostër, veçanërisht kur kemi të bëjmë me lëngje të papërziershme ose kur përpiqemi të arrijmë një përzierje të qëndrueshme materialesh.
 • Nxjerrja e proteinave: Në biologji, shkencën e jetës proteomike, analiza e proteinave është një detyrë shumë e zakonshme. Përpara se proteinat të mund të analizohen në analiza, ato duhet të nxirren nga brendësia e qelizës dhe të izolohen. Sonicators janë metoda më e përdorur për nxjerrjen e proteinave.
 • Fragmentimi i ADN-së: ADN dhe ARN janë lloje të dallueshme të acideve nukleike që ruajnë dhe kodojnë informacionin gjenetik në qeliza. Kur analizohen ADN-ja dhe ARN-ja, fillesat e gjata ndonjëherë duhet të fragmentohen, një proces që mund të bëhet në mënyrë të besueshme dhe efikase nga sonikimi.
 • Përgatitja e mostrës: Në kërkime dhe analiza, përgatitja e mostrës është një procedurë e zakonshme përpara teknikave të ndryshme analitike. Shpërbërja tejzanor mund të ndihmojë në shpërndarjen ose shpërndarjen e mostrave, gjë që mund të përmirësojë saktësinë dhe riprodhueshmërinë e analizave.

Kërkesë informacioni

Sonicator i tipit sondë UP200St i pajisur me sonotrode S26d2 përdoret për të sonifikuar një shishkë

Sonicator i tipit sondë UP200St për shpërbërjen e qelizave, përçarjen dhe nxjerrjen e qelizave

Përparësitë e shpërbërjes tejzanor

Pse të përdorni një sonikator të tipit sondë për shpërbërjen, përçarjen e qelizave dhe nxjerrjen e molekulave dhe proteinave ndërqelizore? Një sonikator ose shpërbërës tejzanor ofron avantazhe të shumta që e bëjnë sonikimin teknologjinë më të lartë kur krahasohet me metodat e tjera të shpërbërjes si homogjenizimi me presion të lartë, bluarja me top ose mikrofluidizimi.

 • Jo termike: Shpërbërja tejzanor është një metodë jo termike, që do të thotë se nuk mbështetet në nxehtësinë për të zbërthyer materialet. Kjo është e dobishme për aplikimet ku temperaturat e larta mund të degradojnë mostrat e ndjeshme ndaj nxehtësisë.
 • E saktë dhe e kontrolluar: Procesi mund të kontrollohet me saktësi të lartë, duke lejuar përçarje specifike, përzierje ose reduktim të madhësisë së grimcave.
 • E shpejtë dhe efikase: Ultratingulli është përgjithësisht një metodë e shpejtë dhe efikase, duke e bërë atë të përshtatshme për aplikime me performancë të lartë.
 • Përdorimi i reduktuar i kimikateve: Në shumë raste, shpërbërja tejzanor mund të zvogëlojë nevojën për kimikate të ashpra ose tretës organikë, të cilët mund të jenë miqësorë me mjedisin dhe të zvogëlojnë rrezikun e ndotjes kimike.
 • Pa media bluarëse, pa hundë: Teknikat alternative të shpërbërjes, të tilla si bluarja me top/rruaza ose homogjenizuesit me presion të lartë, vijnë me disavantazhe. Frezimi me top/rruaza kërkon përdorimin e mjeteve bluarëse (rruaza ose perla), të cilat duhet të ndahen dhe pastrohen me mundim. Homogjenizuesit me presion të lartë kanë grykë që janë të prirur për t'u bllokuar. Në të kundërt, homogjenizuesit tejzanor janë të lehtë për t'u përdorur, shumë të besueshëm dhe të fortë, që kërkojnë shumë pak mirëmbajtje.
 • Shkathtësia: Mund të aplikohet në një gamë të gjerë materialesh, duke përfshirë bakteret, qelizat bimore, indet e gjitarëve, algat, kërpudhat etj. duke e bërë atë një teknikë të gjithanshme në fusha të ndryshme.
  Shkallëzueshmëria: Teknika tejzanor mund të rritet për proceset industriale, duke e bërë atë të përshtatshme si për aplikime laboratorike ashtu edhe për prodhime në shkallë të gjerë.

Parimi i punës së shpërbërjes tejzanor dhe prishjes së qelizave

Dismembrator tejzanor UP200St, një sonikator i fuqishëm 200 watts i tipit sonda, përdoret për shpërbërjen e qelizave dhe përçarjen e qelizaveUltratingulli gjeneron valë të alternuara me presion të lartë dhe presion të ulët në lëngun e ekspozuar. Gjatë ciklit të presionit të ulët, valët ultrasonike krijojnë flluska të vogla vakumi në lëng që shemben me dhunë gjatë një cikli me presion të lartë. Ky fenomen quhet kavitacion. Shpërthimi i flluskës së kavitacionit shkakton forca të forta prerëse hidrodinamike që shkaktojnë sonoporimin e parë dhe më pas prishjen efikase të strukturave qelizore. Molekulat ndërqelizore dhe organelet lëshohen plotësisht në tretës.

Shpërndarja tejzanor e strukturave të qelizave

Forcat prerëse mund të shpërbëjnë materialin fijor, celuloz në grimca të imëta dhe të thyejnë muret e strukturës së qelizës. Kjo çliron më shumë nga materiali ndërqelizor, si niseshteja ose sheqeri në lëng. Përveç kësaj, materiali i murit qelizor po thyhet në mbeturina të vogla.

Ky efekt mund të përdoret për fermentimin, tretjen dhe proceset e tjera të konvertimit të lëndës organike. Pas bluarje dhe bluarje, ultrasonication bën më shumë të materialit brenda qelizor, p.sh. niseshtesë, si dhe mbeturinat e murit qelizor në dispozicion për enzimat që konvertojnë niseshte në sheqer. Gjithashtu, rrit sipërfaqen e ekspozuar ndaj enzimeve gjatë lëngëzimit ose saharifikimit. Kjo zakonisht rrit shpejtësinë dhe prodhimin e fermentimit të majave dhe proceseve të tjera të konvertimit, p.sh. për të rritur prodhimin e etanolit nga biomasa.

Përdorni shpërbërjen tejzanor – Në mënyrë të besueshme dhe efikase në çdo shkallë

Sonicers Hielscher janë në dispozicion me vlerësime të ndryshme të fuqisë dhe kapacitete përpunimi. Pavarësisht nëse dëshironi të përpunoni mostra të vogla biologjike nga disa mikrolitra në disa litra ose keni nevojë të përpunoni rrjedha të mëdha qelizash ose biomasa për prodhim, Hielscher Ultrasonics do t'ju ofrojë dismembratorin tejzanor më të përshtatshëm për aplikimin tuaj biologjik.

 

Ky tutorial shpjegon se çfarë lloji i sonikatorit është më i miri për detyrat tuaja të përgatitjes së mostrës si liza, ndërprerja e qelizave, izolimi i proteinave, fragmentimi i ADN-së dhe ARN-së në laboratorë, analiza dhe kërkime. Zgjidhni llojin ideal të sonikatorit për aplikimin tuaj, vëllimin e mostrës, numrin e mostrës dhe xhiros. Hielscher Ultrasonics ka homogjenizuesin ideal tejzanor për ju!

Si të gjeni sonikatorin e përsosur për ndërprerjen e qelizave dhe nxjerrjen e proteinave në shkencë dhe analizë

Miniatura e videos

 

Tabela e mëposhtme ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt përpunues të ultrasonikëve tanë të përmasave laboratorike:

Devices rekomanduara Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes
UIP400MTP Sonicator me pllaka 96-puse pllaka me shumë pus / mikrotitër na
Kornizë tejzanor Kupa për shishka ose gotë na
GDmini2 reaktor mikro-rrjedhës tejzanor na
VialTweeter 05 deri në 1.5mL na
UP100H 1 deri 500mL 10 deri 200mL / min
UP200Ht, UP200St 10 deri në 1000 ml 20 deri në 200 ml/min
UP400St 10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min
shaker tejzanor sitë na na

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të merrni më shumë informacion në lidhje me përdorimin e pajisjeve tejzanor me qëllim të shpërbërjes së qelizave. Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me sonikatorët tanë për shpërbërjen dhe ndërprerjen e qelizave, aplikacionet që lidhen me biologjinë, protokollet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një dismembrator tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ky videoklip tregon homogjenizuesin tejzanor Hielscher UP100H, një aparat ultrasonik i përdorur gjerësisht për përgatitjen e mostrës në laboratorë.

Homogjenizues tejzanor UP100H

Miniatura e videos

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonikëve tanë industrialë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
200 ml deri në 5 litra 0.05 deri në 1L / min UIP500hdT
1 deri në 10 litra 0.1 deri në 2L / min UIP1000hdT
5 deri në 20 litra 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000
Homogjenizues tejzanor UP400St për përgatitjen e mostrës në biologji, mikrobiologji dhe shkencën e jetës

Homogjenizues tejzanor UP400St për tretjen e qelizave, lizën dhe nxjerrjen e proteinaveLiteratura / Referencat

Kupa tejzanor për sonikimin e njëtrajtshëm dhe intensiv të deri në 5 tubave të mbyllur dhe flakoneve për homogjenizim uniform dhe të shpejtë të mostrës sterile.

Kornizë tejzanor për sonikimin intensiv të tubave të mbyllur dhe flakoneve për homogjenizimin steril të mostrave.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.