Metoda më efikase e nxjerrjes për botanikë

A po kërkoni për një grup ekstraktimi të fuqishëm dhe të besueshëm për të prodhuar ekstrakte botanike me cilësi të lartë? Këtu mund të gjeni një krahasim të teknikave të zakonshme të nxjerrjes, duke përfshirë ekstraktimin tejzanor, nxjerrjen superkritike të CO2, nxjerrjen e etanolit, macerimin midis të tjerëve dhe avantazhet e tyre, si dhe disavantazhet.

Ekstraktimi botanik duke përdorur ultratinguj kundër teknikave alternative

Ekstraktori tejzanor UP100H, një sondë kompakte me ultratinguj e fuqishme 100 vat, përdoret për nxjerrjen e halucinogjenëve nga kërpudhat magjike të specieve psilocibe.Nxjerrja e lëndëve botanike mund të kryhet me teknika të ndryshme. Megjithatë, efikasiteti, rendimenti dhe cilësia e ekstraktit ndikohen shumë nga metoda e nxjerrjes dhe protokolli i përdorur. Macerimi, nxjerrja superkritike e CO2, perkolimi dhe nxjerrja e Soxhletit janë metoda të zakonshme të nxjerrjes, të cilat japin shpesh rezultate të pamjaftueshme të nxjerrjes.
Ekstraktimi me bazë ultratinguj është një teknikë e sofistikuar izolimi, e cila i kalon metodat tradicionale të nxjerrjes në disa pika.
Nxjerrja e bazuar në ultratinguj duke përdorur një sondë tejzanor është një metodë shumë efikase për nxjerrjen e komponimeve nga bimët dhe materialet e tjera. Krahasuar me metodat e tjera si macerimi, nxjerrja e CO2, perkolimi dhe nxjerrja me mikrovalë, nxjerrja e tipit të sondës tejzanor shkëlqen për shkak të disa avantazheve:

 • Nxjerrja më e shpejtë: Nxjerrja e tipit sondë tejzanor mund të nxjerrë komponimet shumë më shpejt sesa macerimi dhe depërtimi. Kjo është për shkak se valët ultrasonike krijojnë flluska të kavitacionit në tretës, të cilat krijojnë mikro-goditje që ndihmojnë në prishjen e mureve të qelizave dhe lirimin e komponimeve më shpejt.
 • Rendiment më i lartë: Nxjerrja tejzanor e tipit të sondës mund të nxjerrë një rendiment më të lartë të komponimeve sesa macerimi, nxjerrja e CO2 dhe perkolimi. Kjo është për shkak se valët ultrasonike ndihmojnë në çlirimin e më shumë përbërësve të synuar nga materiali që nxirret.
 • Më efikase: Nxjerrja e tipit sondë tejzanor është më efikase se macerimi, nxjerrja e CO2, perkolimi dhe nxjerrësit Soxhlet, pasi kërkon më pak tretës për të nxjerrë të njëjtën sasi përbërësish. Kjo për shkak se valët tejzanor ndihmojnë në rritjen e tretshmërisë së përbërjeve të synuara në tretës.
 • Shkathtësia: Nxjerrja tejzanor e tipit të sondës mund të përdoret për të nxjerrë një gamë të gjerë përbërjesh nga materiale të ndryshme, duke përfshirë përbërjet hidrofile dhe hidrofobike. Kjo do të thotë që ultratingulli është gjithashtu i shkëlqyeshëm për prodhimin e ekstrakteve me spektër të plotë.
 • Çmim i ulët: Nxjerrja e tipit sondë tejzanor është përgjithësisht më pak e kushtueshme se nxjerrja e CO2, perkolimi, macerimi dhe nxjerrja e Soxhletit, pasi nuk kërkon pajisje me presion të lartë ose punë intensive në kohë.
 • Miqësore ndaj mjedisit: Sondat tejzanor lejojnë një nxjerrje miqësore me mjedisin, pasi kërkon më pak tretës dhe energji në krahasim me metodat e tjera dhe prodhon më pak mbetje. Edhe pse sonikimi është i pajtueshëm me çdo tretës, për shkak të efikasitetit të lartë të ultrazërit, tretësit toksikë mund të shmangen kryesisht. Etanoli, etanoli ujor dhe uji janë tretës të shkëlqyer për nxjerrjen botanik me ultratinguj.

Kur krahasohet me teknikat tradicionale të nxjerrjes botanike, nxjerrja e tipit sondë tejzanor ofron avantazhe të rëndësishme, gjë që shpjegon përdorimin e gjerë të nxjerrjes me ultratinguj për komponime të shumta bioaktive nga bimët.

Kërkesë informacioni

UP400St - shkarkues i fuqishëm tejzanor. (Kliko per te zmadhuar!)

Nxjerrja botanike me ultrasonicator UP400St

Nxjerrja e ekstrakteve me cilësi të lartë nga botanikët

Për ekstraktet botanike me cilësi të lartë janë jo vetëm lënda e parë (materiali bimore) është thelbësore, por edhe teknika e nxjerrjes së aplikuar është thelbësore. Ekstraktet e bimëve janë të ndjeshme ndaj temperaturës, që do të thotë se ato degradohen nga nxehtësia. Prandaj është thelbësore të zgjidhni një metodë të nxjerrjes jo termike.
Përzgjedhja e tretësit të ekstraktimit është një tjetër faktor i rëndësishëm, i cili ndikon në cilësinë e ekstraktit. Tretësirat si heksani, metanoli, butani dhe kimikate të tjera të ashpra mund të kontaminojnë ekstraktin. Edhe pse tretësit hiqen pas nxjerrjes, sasitë e gjurmëve të tretësve toksikë mund të gjenden në ekstraktin përfundimtar. Vaji, alkooli, etanoli, glicerina ose vajrat vegjetale janë tretës të sigurt, jo toksikë dhe miratohen nga FDA për konsum.

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike

Nxjerrja me ultratinguj e Botanicals - Batch 8 Litra - UP400St

Miniatura e videos

Eden Ecosystem është një prodhues francez i ekstrakteve ekskluzive botanike duke përdorur me sukses ekstraktorë Hielscher Ultrasonics.
Hielscher Ultrasonics është krenar që është partner i Eden Ecosystem, një pionier i tregut për teknikat inovative të nxjerrjes dhe aromave natyrore me cilësi të lartë dhe ekstrakteve të aromave.
Eden Ecosystem është e specializuar në prodhimin e ekstrakteve botanike për aromat, aromatizuesit, kozmetikën dhe shtesat ushqyese.
Ndërsa Eden Ecosystem zbaton vetëm teknika të buta të nxjerrjes si ultratinguj dhe tretës eko-miqësorë, jo-toksikë, ekstraktet që rezultojnë janë krejtësisht të reja dhe më të pasura.
Duke mbledhur përvojë të jashtëzakonshme në aplikimet e nxjerrjes botanike, Eden Ecosystem ofron gjithashtu shërbim këshillimi për përdoruesit dhe prodhuesit e palëve të treta.
Vizitoni faqen e internetit të Eden Ecosystem për të mësuar më shumë rreth produkteve dhe shërbimeve të tyre!
Ekstraktimi tejzanor tretje Nxjerrja e CO2 Soxhlet filtrim
tretës në përputhje me pothuajse çdo tretës tretësirë uji, ujorë dhe jo ujorë CO2 tretësirë uji, ujorë dhe jo ujorë Solvente organike
temperaturë nxjerrje jo termike,
kontroll i saktë i temperaturës
i ambientit nën nxehtësi temperatura e ambientit,
herë pas here aplikohet nxehtësia
mbi kritike
temperatura prej 31 ° C
presion të dy, atmosferike ose
presion i ngritur i mundur
atmosferik atmosferik atmosferik presione shumë të larta
(mbi presionin kritik prej 74 bar)
Koha e përpunimit i shpejtë shumë ngadalë i ngadalshëm shumë ngadalë moderuar
Shuma e tretësit e ulët,
ngarkesë e lartë e fortë e materialit bimore
në tretës, veçanërisht kur një qelizë rrjedhëse
përdoret konfigurimi
i madh moderuar i madh sasi të mëdha të
CO2 superkritik
Polariteti i ekstraktit natyror varur nga tretësi;
për të nxjerrë jo polare dhe polare
komponimet, një ekstraktim në fazë të dyfishtë
rekomandohet përdorimi i dy tretësve
varur nga tretësi varur nga tretësi varur nga tretësi varet nga presioni
(nën presione më të larta më polare)
Fleksibiliteti / Shkallueshmëria për grumbullimin dhe nxjerrjen e brendshme,
Skalabilitet linear
ekstraktimi i serisë,
shkallueshmëri e kufizuar
ekstraktimi i serisë,
shkallueshmëri e kufizuar
ekstraktimi i serisë,
shkallueshmëri e kufizuar
ekstraktimi i serisë,
shkallueshmëria e kufizuar lineare,
shumë e shtrenjtë
Avantazhet e ekstraksionit tejzanor me një shikim:

 • rendimentet e larta
 • Cilësi e shkëlqyer
 • Ekstraktet e spektrit të plotë
 • proces të shpejtë
 • E përputhshme me çdo tretës
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • Skalabilitet linear
 • mjedisit të favorshëm
 • shpejt RoI

Protokolli hap pas hapi i nxjerrjes botanik duke përdorur një sondë tejzanor

Si nxirren komponimet bioaktive nga bimët duke përdorur ultratinguj të tipit sondë? Më poshtë mund të gjeni një udhëzim hap pas hapi për nxjerrjen e fitokimikateve dhe përbërjeve bioaktive nga materiali bimor si gjethet, petalet, trupat frutorë, kërcellet, rrënjët ose rizomat!

 1. Së pari, materiali bimor bluhet ose pritet në copa të vogla për të rritur sipërfaqen për nxjerrjen.
 2. Materiali bimor më pas përzihet me një tretës (si etanoli ose uji) për të nxjerrë polifenolet.
 3. Ultratingulli i tipit sondë përdoret më pas për të ndihmuar në procesin e nxjerrjes duke aplikuar valë ultratinguj me intensitet të lartë dhe me frekuencë të ulët përafërsisht. 20 kHz në përzierje. Kjo shkakton kavitacion akustik dhe një dridhje të shpejtë të tretësit, që nxit shpërbërjen dhe përçarjen e qelizave bimore dhe çlirimin e substancave bioaktive si polifenolet, flavonoidet dhe vitaminat.
 4. Përzierja më pas filtrohet për të ndarë materialin e ngurtë bimor nga lëngu që përmban komponimet bioaktive të nxjerra.
 5. Lëngu më pas avullohet ose i nënshtrohet përpunimit të mëtejshëm për të hequr tretësin dhe për të përqendruar molekulat bioaktive.
 6. Produkti përfundimtar është një ekstrakt i pasur me bioaktiv që mund të përdoret në aplikime të ndryshme si suplemente dietike, ushqime funksionale dhe kozmetikë.

Shënim: Ky është një përmbledhje e procesit dhe kushtet specifike (tretësi, raporti i materialit bimor me tretësin, koha e nxjerrjes, fuqia e ultrazërit, etj.) mund të ndryshojnë në varësi të burimit të bimës dhe përmbajtjes së dëshiruar të substancës bioaktive.

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Si funksionon pastrimi tejzanor?

Ekstraktimi me ultratinguj bazohet në parimin e punës së kavitacionit akustik me ultratinguj dhe është një trajtim thjesht mekanik. Ngjashëm me një mikser me prerje të lartë, një ultrasonikator krijon vetëm forca mekanike të prerjes në mjedisin e procesit. Vetë nxjerrja me ultratinguj është teknikë e nxjerrjes jo termike, pa kimikate.
Farë është kaviteti akustik? – Kavitacioni akustik ose tejzanor ndodh kur valët ultratinguj me fuqi të lartë dhe me frekuencë të ulët bashkohen në një pluhur të përbërë nga material botanik në një lëng (tretës).Ekstraktues industrial tejzanor për nxjerrjen inline të lëndëve botanike në shkallë të gjerë. Valët tejzanor me fuqi të lartë bashkohen nëpërmjet një procesori tejzanor të tipit sondë në llumin botanik. Valët e ultrazërit shumë energjikë udhëtojnë nëpër lëng duke krijuar cikle të alternuara të presionit të lartë / presionit të ulët, gjë që rezulton në fenomenin e kavitacionit akustik. Kavitacioni akustik ose tejzanor çon lokalisht në kushte ekstreme siç janë diferencat e presionit shumë të lartë dhe forcat e larta të prerjes. Kur flluskat e kavitacionit shpërthejnë në sipërfaqen e trupave të ngurtë (të tilla si grimcat, qelizat bimore, indet etj.), mikro-jetët dhe përplasja ndër-grimcore gjenerojnë efekte të tilla si prishja e grimcave, sonoporimi (shpimi i mureve qelizore dhe membranave qelizore) dhe qelizës. përçarje. Për më tepër, shpërthimi i flluskave të kavitacionit në media të lëngshme krijon turbulenca dhe agjitacion, gjë që nxit transferimin e masës midis brendësisë së qelizës dhe tretësit përreth. Rrezatimi tejzanor është një mënyrë shumë efikase për të përmirësuar proceset e transferimit të masës, pasi sonikimi rezulton në kavitacion dhe mekanizmat e lidhur me të, si lëvizja mikro nga avionët e lëngshëm, ngjeshja dhe dekompresimi në material me ndërprerjen e mëvonshme të mureve qelizore.
Në varësi të lëndës së parë, procesi i nxjerrjes tejzanor mund të kërkojë intensitete të larta, p.sh. për të thyer qelizat e ngurta bimore ose materialin me një sasi të lartë celuloze. Ultrasonicators tipit të provës mund të gjenerojnë amplituda shumë të larta, e cila është e nevojshme për të gjeneruar kavilje me ndikim. Hielscher Ultrasonic prodhon nxjerrës tejzanor me performancë të lartë, të cilat lehtë mund të krijojnë amplituda prej 200 μm në operimin e vazhdueshëm 24/7. Për amplituda edhe më të larta, Hielscher ofron Sonotrode (sonda) specifike të amplituda të specifikuara.
Reaktorët tejzanor nën presion dhe qelizat e rrjedhës përdoren për të intensifikuar kavitacionin. Me presione në rritje, forcat e kaviljes dhe kaviljes forcuese bëhen më shkatërruese dhe përmirësohen në këtë mënyrë efektet e ekstraksionit tejzanor.

Nxjerr fito-kimikate dhe përbërës bioaktiv me sinjalizim

Nxjerrja tejzanor përdoret për të lëshuar dhe izoluar një larmi të komponimeve bioaktive (të ashtuquajturat fito-kimikate) nga botanikët.
Lista më poshtë ju jep një përmbledhje të vogël të fito-kimikateve ekstrakt ultrasonikisht:

Solucion për nxjerrjen tejzanor

Nxjerrja tejzanor është e pajtueshme me pothuajse çdo tretës. Më së shpeshti, etanoli, uji, përzierja e etanolit / ujit, glicerina dhe vajrat vegjetale përdoren për nxjerrjen e komponimeve bioaktive nga botanikët pasi që këta tretës konsiderohen si të sigurt për konsum dhe janë të lehtë për t’u përdorur.
Lexoni më shumë rreth tretësve të përdorur për nxjerrjen tejzanor!

Avantazhet e ekstraksionit tejzanor të etanolit

Etanoli është një nga tretësit më të përdorur me ekstraksion tejzanor për shkak të sigurisë së tij (FDA të aprovuar për konsum), efikasitetit të tij dhe aftësisë paguese të tij të gjerë. Nxjerrja tejzanor e etanolit tejkalon tretësit e tjerë dhe teknologjitë e tjera të nxjerrjes me efikasitetin e kostos, shkallëzimin linear, thjeshtësinë dhe sigurinë.
Efikasiteti superior i etanolit si tretës është i lidhur me përbërjen e tij kimike të një bishti hidrokarbure dhe një grupi të vetëm hidroksil. Kjo përbërje kimike lejon etanolin të shpërndajë dhe nxjerrë një spektër shumë të gjerë të substancave, nga polifenolet, flavonoidet, terpenet, kanabinoidet dhe lipidet (vajrat).
Për shembull, ekstraktimi tejzanor i etanolit të kanabinoidëve nuk kërkon dimërim (depilim), një hap që kërkohet me metoda të tjera ekstraktimi siç janë nxjerrja e CO2 për të hequr dyllinjtë.

Nxjerrja e nikotinës nga gjethet e duhanit të tharë me ultrasonicator UP400St Nxjerrja e etanolit shfaq efekte të ndryshme në varësi të temperaturës së etanolit. Etanoli i nxehtë përdoret shpesh për të prodhuar ekstrakte me spektër të plotë, të cilat vlerësohen për efektin e tyre rrethues. Nga ana tjetër, etanoli i ftohtë në akull preferohet të përdoret për të prodhuar distilime bimore ose kanabis. Nxjerrja në etanol të ftohtë në akull nuk kërkon filtrim të mëvonshëm. Meqenëse ekstraktimi me ultratinguj është një trajtim jo termik, ai mund të përdoret me etanol të nxehtë / të ngrohtë ose të ftohur / të ftohtë. Reaktorët tejzanor të veshur me xhaketë ndihmojnë në ruajtjen e temperaturës së dëshiruar të përpunimit gjatë trajtimit. Kontrolli dixhital dhe softueri inteligjent i ultrazërit monitoron temperaturën e përpunimit nëpërmjet një sensori të temperaturës që mbyllet dhe mund të programohet për të ndaluar ose ndërprerë trajtimin e nxjerrjes kur temperatura e mediumit del jashtë një diapazoni të caktuar.

Blini pajisjen më efikase të nxjerrjes me ultratinguj!

Sistemet e ekstraktimit të performancës së lartë të Hielscher Ultrasonics janë në dispozicion në çdo shkallë, nga madhësia e vogël e laboratorit, në shkallë piloti të madhësisë së mesme deri në prodhimin plotësisht industriale të disa tonëve në orë. Në varësi të xhiros, ekstraktorët tejzanor të Hielscher mund të përdoren në grupe ose në modalitet të vazhdueshëm. Zgjedhja e tretësit varet nga ju, pasi ultrasonicators Hielscher mund të përdoren në kombinim me çdo tretës. Të gjitha pajisjet e nxjerrjes tejzanor janë të thjeshta dhe të sigurta për të funksionuar. Në përputhje me lëndën tuaj të parë, kapacitetet e procesit dhe objektivin e prodhimit, Hielscher ju ofron ultrasonicatorin më të përshtatshëm.
Proceset e nxjerrjes tejzanor ndikohen nga lënda e parë, tretësi dhe xhiroja. Aksesorë të ndryshëm si Sonotrodes (sondat) të madhësive dhe formave të ndryshme, brirët përforcues, qelizat e rrjedhës me vëllime dhe gjeometri të ndryshme, sensorët e temperaturës dhe presionit të prirur dhe shumë pajisje të tjera janë në dispozicion për të mbledhur përbërjen ideale tejzanor për procesin tuaj të nxjerrjes.
Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Kontrolli i procesit është thelbësor për të marrë rezultatin e riprodhueshëm. Prandaj, të gjitha modelet dixhitale janë të pajisura me softuer inteligjent, i cili ju lejon të rregulloni, monitoroni dhe rishikoni parametrat e nxjerrjes. Për shkak të kontrollit të saktë mbi amplituda, ciklin e kohës së zërit dhe detyrave, mund të arrihen rezultate optimale të procesit siç janë rendimenti superior dhe cilësia më e lartë e ekstraktit. Regjistrimi automatik i të dhënave të procesit të sinonimit është baza për standardizimin e procesit dhe riprodhueshmërinë / përsëritshmërinë, të cilat kërkohen për Praktikat e Mirë të Prodhimit (PMP).

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizues tejzanor UIP2000hdT për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - grup 30 litrash - UIP2000hdT

Miniatura e videos

Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

Homogjenizator tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të trazuar vazhdimishtFaktet e Rastit Vlen të dinë

Cilat janë ekstraktet botanike?

Botanikët si gjethet, petalet, lulet, rrjedh, rrënjët dhe lëvorja përmbajnë komponime të fuqishme bioaktive (fito-kimikate), të cilat përdoren në ushqime dhe pije, shtesa dietike, terapi dhe farmaceutikë, si dhe në produkte kozmetikë. Shembuj të shquar të ekstrakteve botanike janë antioksidantë, vitamina (p.sh. vitamina A, C, E, K; B), proteina (p.sh. kërp, soje), polifenole, flavonoide, terpenes, kanabinoide (p.sh. CBD, CBG, THC), oligosakaride, etj. dhe lipidet (p.sh. omega-3 nga farat e lirit ose farat e kërpit).
Antioksidantët veprojnë si një mekanizëm i fuqishëm mbrojtës që parandalon qelizat e trupit kundër dëmtimit të plakjes, stresit, inflamacionit dhe sëmundjeve. Hulumtimet gjithashtu tregojnë se antioksidantët mund të kontribuojnë si forcues i sistemit imunitar dhe shfaqin veti anti-kancerogjene. Për më tepër, antioksidantët parandalojnë oksidimin e produkteve dhe zgjërojnë në këtë mënyrë qëndrueshmërinë dhe jetëgjatësinë e tyre. Prandaj, antioksidantët shtohen në shumë ushqime dhe pije, shtesa ushqimore, terapeutikë dhe produkte kozmetikë. Shembuj shumë të spikatur të antioksidantëve janë vitamina E (α-tokoferol), vitamina C (acid askorbik), beta-karoteni dhe glutathione.
Antioksidantët dhe komponimet e tjera bioaktive mund të nxirren ose nga materiale natyrore siç janë botanikët ose algat ose sintetizohen artificialisht. Përbërjet bioaktive, të cilat nxirren nga një burim natyror, tregojnë për një disponueshmëri më të lartë bio-aksesueshmërie dhe në këtë mënyrë të rritur fuqinë. Prandaj, në shtojcat me cilësi të lartë përdoren fito-kimikate të ekstraktuara natyrisht.

Si funksionon CO2 si tretës?

CO2 i nxehur në mbi 90 gradë Fahrenheit dhe 1000 paund për presion inç katror konsiderohet super kritik. CO2 Supercritical do të veprojë si një tretës që shpërndan vajrat.

Cili është Winterizimi i Ekstrakteve të Kanabisit?

Për të dimëruar një ekstrakt të papërpunuar, ekstrakti i papërpunuar i kanabisit përzihet me etanol. Më pas, zgjidhja vendoset më pas në frigorifer për t'u ftohur. I ftohti lejon ndarjen e komponimeve nga ndryshimet në pikat e tyre të shkrirjes dhe reshjeve. Në procesin e ftohjes, yndyrnat dhe dylli me pika më të larta të shkrirjes do të precipitojnë dhe më pas mund të largohen me anë të filtrimit, centrifugimit, dekantimit ose proceseve të tjera të ndarjes. Më në fund, etanoli duhet të hiqet nga zgjidhja. Kjo arrihet duke zier. Etanoli vlon në presionin atmosferik 78,5 ° C. Përfundimisht, merret një ekstrakt vaj i lëngshëm kanabisi.

Përfitimet ushqyese të antioksidantëve

Frutat dhe perimet janë të pasura me antioksidantë. Ekstraktimi me ultratinguj është një metodë shumë efikase për lirimin dhe izolimin e komponimeve bioaktive si antioksidantët, vitaminat dhe polifenolet nga frutat dhe perimet.Antioksidantët veprojnë si një mekanizëm i fuqishëm mbrojtës që parandalon qelizat e trupit kundër dëmtimit të plakjes, stresit, inflamacionit dhe sëmundjeve. Hulumtimet gjithashtu tregojnë se antioksidantët mund të kontribuojnë si forcues i sistemit imunitar dhe shfaqin veti anti-kancerogjene.
Antioksidantët janë molekula që kapin radikalet e lira. Radikalet e lira dhe speciet e tjera reaktive të oksigjenit (ROS) rrjedhin ose nga procese të rregullta, thelbësore metabolike në trupin e njeriut ose nga burime të jashtme, siç është ekspozimi ndaj rrezeve X, ozoni, pirja e duhanit, ndotësit e ajrit dhe kimikatet toksike. Radikalet e lira prodhohen në shumë reaksione të zinxhirit kimik në trup si rezultat i metabolizmit aerobik. Formimi dhe ekspozimi ndaj radikalëve të lirë është pjesë e shumë proceseve metabolike dhe nuk mund të shmanget. Një trup i shëndetshëm mund të përballojë formimin normal të radikalëve të lirë, t'i skanojë ato dhe t'i kthejë ato në molekula të padëmshme. Sidoqoftë, në ngjarje stresuese ose në kushte të dëmshme mjedisore, barra e radikalëve të lirë rritet dhe kontribuon në inflamacion dhe plakje. Ushqimi i mirë dhe i shëndetshëm siguron antioksidantë, të cilët çarmatojnë radikalet e lira oksiduese.

Ekzistojnë dy kategori të antioksidantëve që mund të dallohen, enzimat antioksiduese (p.sh. superoksid dismutaza, katalaza, glutathione peroxidaza), dhe lëndë ushqyese antioksiduese, të cilat përfshijnë vitamina, minerale dhe fitokimikane të ndryshme. Disa klasa të ushqyesve anti-oksidues janë renditur më poshtë:

 • vitaminë E (α-tokoferol), vitaminë C (acid askorbik), beta-karoten
 • glutathione, ubiquinol, dhe acid urik
 • selen
 • flavonoide (pigmente polifenolike)

Vitamina C, acidi urik, bilirubina, albumi dhe tiolet janë antioksidantë hidrofilikë, ekstraktues rrënjor, ndërsa vitamina E dhe ubiquinol janë antioksidantë radhitës lipofilikë.

Vlera ORAC e ushqimeve të ndryshme

Potenciali i antioksidantëve në ushqim matet si vlera ORAC (Kapaciteti i oksigjenit Radikal i Absobancës). Sipas USDA, ushqimet e mëposhtme kanë vlerat më të larta ORAC dhe në këtë mënyrë fuqinë më të mirë antioksiduese:

  • Prunes: 5770
  • Rrush të thatë: 2830
  • Boronica: 2400
  • Blackberry: 2036
  • Kale: 1770
  • Luleshtrydhe: 1540
  • Spinaq: 1260
  • Mjedër: 1220
  • Lakër Brukseli: 980
  • Kumbulla: 949
  • Lakër jonxhefil: 930
  • Lule brokoli: 890
  • Panxhar: 840
  • Portokallet: 750
  • Rrush i kuq: 739
  • Piper zile i kuq: 710
  • Qershi: 670
  • Fruta kivi: 602
  • Grejpfrut: 483
  • Qepë: 450

Literatura / Referencat

Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.