Astaxanthin tejzanor Nxjerrje për Yields Lartë

 • Astaxanthin është një antioksidant shumë i fuqishëm që përdoret në prodhime farmaceutike dhe shtesa ushqimore.
 • Për të prodhuar astaksantinë me cilësi të lartë nga burime natyrore siç janë algat, kërkohet një teknikë ekstraktimi me performance të lartë.
 • Ekstraktimi tejzanor është një trajtim mekanik, i cili jep rendiment të lartë të astaksantinës në një kohë shumë të shkurtër ekstraktimi.

Sonicatorë me performancë të lartë për ekstrakte të astaksantinës me cilësi të lartë

Nxjerrja me ultratinguj është një teknikë ekstraktimi me performancë të lartë që përdor valë intensive ultratinguj për të nxjerrë astaksantinën nga burime natyrore, si mikroalgat, krillet ose krustacet. Astaxanthin është një pigment karotenoid natyral i njohur për vetitë e tij të fuqishme antioksiduese dhe përfitimet e ndryshme shëndetësore. Zakonisht përdoret si një shtesë diete dhe si agjent ngjyrues ushqimor. Mësoni se si sonication ndihmon në përmirësimin e procesit tuaj të nxjerrjes së astaxanthinës!

Kërkesë informacioni

MultiSonoReactor për nxjerrjen e përmirësuar të astaksantinës duke përdorur ultratinguj me fuqi të lartë

MultiSonoReactor për nxjerrjen e përmirësuar të astaksantinës duke përdorur ultratinguj me fuqi të lartë

Nxjerrja tejzanor e Astaxanthin nga Microalgae

Astaxanthin për shtesat dietike, të cilat konsumohen nga njerëzit dhe kafshët për përfitimet e tyre shëndetësore, astaksantina merret nga prodhimet e detit ose nxirret nga algat H. pluvialis. Haematococcus pluvialis është një mikroalgë e gjelbër, e cila prodhon përmbajtje të lartë astaksantine kur aplikohen kushtet e stresit, p.sh. kripësi e lartë, mungesa e azotit, temperatura e lartë dhe drita. Me deri në 9.2mg / g astaxanthin për qeliza algate (= deri 3.8% në peshën e thatë të H. pluvialis), Haematococcus pluvialis grumbullon një përmbajtje shumë të lartë të astaksantinës natyrore dhe për këtë arsye është organizmi i preferuar për prodhimin e astaksantinës.
Në mënyrë që të çlirohet astaksantina nga mikroalgat e gjelbra, qelizat e algave duhet të prishen. Ultratingulli është krijuar mirë për qëllimin e përçarjes së qelizave, lizës dhe izolimit të komponimeve bioaktive si lipidet, antioksidantët, polifenolet dhe pigmentet natyrale. Ultrasonikët me performancë të lartë krijojnë forca thjesht mekanike të cilat prishin muret qelizore nga forcat prerëse dhe shkaktojnë çlirimin e substancave bioaktive si astaxanthin.

Thithja tejzanor e Astaxanthin nga maja

UIP4000hdT 4kW procesor i fuqishëm tejzanor për nxjerrjenPhaffia rodozyma është një maja e pasur me astaksantinë. Megjithatë, muri i trashë qelizor i P. rhodozyma, i cili përbëhet kryesisht nga glukan dhe përgjegjës për ngurtësinë e qelizave, e bën ndërprerjen e qelizave dhe izolimin e astaksantinës një detyrë të vështirë. Studiuesit (Gogate et al. 2015) zbuluan se nxjerrja me ultratinguj në kombinim me acidin laktik intensifikon përçarjen e qelizave dhe e bën nxjerrjen e astaksantinës nga P. rhodozyma një proces më të gjelbër dhe më miqësor ndaj mjedisit. Ata përdorën acidin laktik si mjet për përçarje dhe etanolin si tretës për nxjerrjen. Rendimenti maksimal i astaksantinës (90%) u mor për qasjen e ekstraktimit me ndihmën e ultrazërit bazuar në përdorimin e acidit laktik 3 M, koha e ndërprerjes prej 15 minutash. Ekstraktorë të fuqishëm tejzanor të tillë si UIP4000hd (4kW, shih foton majtas) në kombinim me një reaktor rrjedhës të nën presion, mundësojnë gjenerimin e kavitacionit shumë intensiv. Forcat prerëse kavitacionale prishin muret e qelizave të majave dhe nxisin transferimin e masës midis brendësisë së qelizës dhe tretësit.

Avantazhet e Astaxanthin nxjerrjes tejzanor

 • Rendimenti superior
 • Nxjerrja me shpejtësi të lartë – brenda disa minutave
 • Ekstrakte me cilësi të lartë – Butë, jo-termik
 • Solucionistët e gjelbër (p.sh. ujë / etanol)
 • Kosto-efektive
 • Funksionim i lehtë dhe i sigurt
 • Shpenzime të ulëta investuese dhe operative
 • 24/7 operacion nën detyrë të rëndë
 • E gjelbër, metodë eko-miqësore

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Ekstrakte tejzanor Astaxanthin – në Batch ose në mënyrë të vazhdueshme të rrjedhës

UP400St ngacmoi konfigurimin e nxjerrjes 8LAstaksantina është një përbërës lipofil dhe mund të tretet në tretës (p.sh. 48,0% etanol në acetat etilik) dhe vajra (p.sh. vaji i soje).
Batch: Proceset e ekstraktimit tejzanor mund të operohen si proceset e thjeshta grumbulluese ose si trajtim inline, ku mediave ushqehen vazhdimisht përmes një reaktori të rrjedhës tejzanor.
Përpunimi i serisë është një procedurë e lehtë, ku ekstraktimi kryhet shumë për shumë. Hielscher Ultrasonics ofron procesorë tejzanor për tufa të vogla në të mëdha, pra 1L deri në 120L.
Për përpunimin e grumbullit prej 5 deri në 10L, ne rekomandojmë UP400St me sonotrode S24d22L2D (shih fig. majtas).
Për përpunimin e grumbullimeve prej përafërsisht. 120L, ne rekomandojmë Sonicator UIP2000hdT me sonotrode RS4d40L4.

Rrjedhin-përmes: Për vëllime më të mëdha dhe nxjerrje komerciale në shkallë të plotë, një lumë lëngu i vazhdueshëm derdhet përmes një reaktori tejzanor, ku tretësira / slurri botanik është intensivisht sonikuar.
Për një vëllim prej përafërsisht. 8L / min, ne rekomandojmë UIP4000hdT me sonotrode RS4d40L3 dhe qeliza rrjedhëse me presion FC130L4-3G0

Ekstraktimi tejzanor me sistemin 2kW UIP2000hdT

UIP2000hdT (2kW) për nxjerrjen e grumbullit në shkallë të madhe

Kërkesë informacioni

Ultrasonicators me performancë të lartë për nxjerrjen

Hielscher Ultrasonics është e specializuar në prodhimin e sonikatorëve me performancë të lartë për prodhimin e ekstrakteve me cilësi të lartë nga bimët, majat dhe qelizat. Portofoli i gjerë i produkteve të Hielscher Ultrasonics varion nga ultrasonikë të vegjël, të fuqishëm laboratorikë deri te sistemet e fuqishme me tavolinë dhe plotësisht industriale, të cilat ofrojnë ultratinguj me intensitet të lartë për nxjerrjen dhe izolimin efikas të komponentëve bioaktivë si astaksantina, kuercetina, kafeina, kurkumina, terpenet etj. Të gjithë aparatet sonikë dixhitalë nga 200 W deri në 16,000 W kanë një menu intuitive me cilësime të programueshme, një ekran me prekje me ngjyra për funksionim të rehatshëm, një kartë SD të integruar për regjistrimin automatik të të dhënave, telekomandë të shfletuesit dhe shumë veçori të tjera miqësore për përdoruesit. Sonotrodet dhe qelizat rrjedhëse (pjesët që janë në kontakt me mediumin) mund të autoklavohen dhe pastrohen lehtë. Të gjithë ultrasonikët tanë janë ndërtuar për funksionim 24/7, kërkojnë mirëmbajtje të ulët dhe janë të lehtë dhe të sigurt për t'u përdorur.
Ekran me prekje me ngjyra të ultrazërit dixhital Hielscher.Një ekran dixhital me ngjyra lejon një kontroll të lehtë për përdoruesit të pajisjeve tejzanor. Sistemet tona janë në gjendje të japin nga amplituda të ulëta deri në shumë të larta. Për nxjerrjen e komponimeve kimike si astaksantina, ne ofrojmë sonotrode speciale tejzanor (të njohura edhe si sonda ose brirë tejzanor) që janë të optimizuara për izolimin e ndjeshëm të substancave aktive me cilësi të lartë. Hielscher ofron sonotrode speciale për amplituda të larta në kombinim me qelizat e rrjedhës së presionit që janë në gjendje të gjenerojnë forca ekstreme prerëse kavitacionale, të cilat prishin edhe qelizat e majave shumë të forta. Fortësia e pajisjeve tejzanor Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.
Kontrolli i saktë i parametrave të procesit tejzanor siguron riprodhueshmëri dhe standardizimin e procesit. Sistemet e automatizuara të nxjerrjes tejzanor në shkallë industriale Hielscher janë të dizajnuara për kapacitete të larta prodhimi të ekstrakteve me cilësi të lartë, ndërsa në të njëjtën kohë reduktojnë punën, koston dhe energjinë.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Sondat tejzanor janë shumë efikase për nxjerrjen jo termike të kërpudhave mjekësore si Chaga. Kjo video demonstron nxjerrjen e shpejtë të spektrit të plotë nga chaga duke përdorur ultrasonikatorin UP100H.

Nxjerrja e kërpudhave - Nxjerrja e kërpudhave të ftohtë Chaga duke përdorur ultratinguj

Miniatura e videosLetërsi / Referencat

Fakte të vlefshme

Sono-Nxjerrja

Ekstraktimi tejzanor ose sare-nxjerrja bazohet në parimin e cavitation akustike.
Kur valët intensive të ultrazërit aplikohen në sisteme të lëngëta, ndodh cavitation akustike, e cila është fenomen i gjenerimit, rritjes dhe kolapsit eventual të flluskave vakum (shih pikën më poshtë). Gjatë përhapjes së valëve ultratinguj, flluska vakum luhaten dhe rriten derisa të arrijnë një pikë kur ata nuk mund të thithin më shumë energji. Në kulmin e rritjes së flluskës ata rrëzohen me dhunë, gjë që shkakton efektet termike, mekanike dhe kimike në vend. Efektet mekanike përfshijnë presione të larta deri në 1000mt, turbullime dhe forca intensive të qethjes. Këto forca pengojnë muret qelizore dhe nxisin transferimin masiv ndërmjet brendësisë së qelizës dhe tretës që liron komponimet bioaktive në lëngun përreth (dmth. Tretës).

Kavitacioni akustik ose tejzanor: rritja dhe shpërthimi i flluskave

Kavitacioni akustik, i krijuar nga ultrazërit me intensitet të lartë dhe me frekuencë të ulët, krijon forca të forta prerëse dhe diferenca të presionit të lartë dhe temperaturës që ndodhin në nivel lokal, të cilat ofrojnë ndikimin e nevojshëm për prishjen e qelizave, përzierjen intensive dhe transferimin e masës. Këto forca prerëse tejzanor zbatohen me sukses për nxjerrjen e kanabisit.

Ekstraktimi tejzanor i komponimeve nga botanikët dhe indet qelizore është hulumtuar mirë. Zbatimi i valëve tejzanor shumë intensive nxit në mënyrë të konsiderueshme proceset e nxjerrjes. Përveç intensifikimit të procesit – që rezulton me rendiment më të lartë dhe kohë më të shkurtër të nxjerrjes – degradimi termik dhe humbja e përbërësve të ndjeshëm ndaj temperaturës është parandaluar që nga sonication është trajtim jo-termik. Për më tepër, nxjerrja ultratinguj ka investime të ulëta dhe kostot operacionale, zvogëlon përdorimin e tretësve dhe / ose lejon përdorimin e tretësve më të gjelbër, gjë që e bën atë një teknikë ekstraktimi ekonomik dhe ekologjik. Metodat konvencionale të nxjerrjes së konvencionale, nxjerrja ultrasonically (UAE) është miratuar nga industria ushqimore për të prodhuar komponime bioaktive me përfitime ekonomike.

Nxjerrja me ultratinguj funksionon duke prishur strukturat qelizore dhe duke nxitur transferimin e masës. Ky parim i punës së ultrazërit përdoret nga pajisjet Hielscher Ultrasonics për nxjerrjen shumë efikase të kanabisit.

Valët e fuqishme të ultrazërit prishin matricën qelizore të strukturave biologjike dhe çlirojnë përbërjet bioaktive. Transferimi i masës ndërmjet materialit bimor dhe tretësit është intensifikuar. Për shkak të këtyre mekanizmave, nxjerrja me ultratinguj është shumë efikase për nxjerrjen e kanabisit.

astaxanthin

Astaksantina dallohet nga një ngjyrë e kuqe e thellë. Është një pigment yndyror që gjendet në algat (p.sh. Haematococcus pluvialis, Chlorella zofingiensis, Chlorococcum), maja (phaffia rhodozyma), salmoni, trofta, krill, karkaleca dhe karavidhe. Astaksantina konsiderohet si një super-antioksidant pasi fuqia e saj antioksiduese është dhjetë deri në njëzet herë më e fuqishme se sa shumë karotenoide të tjera, të tilla si beta-carotene, lutein dhe zeaxanthin, dhe njëqind herë më i fuqishëm se alfa-tokoferoli (vitamina E) .
Astaxanthin (3,3'-dihydroxy-β, β'-carotene-4,4'-dione) është një keto-karotenoid dhe i përket një klase më të madhe të përbërjeve kimike të njohura si terpene (si tetraterpenoid), të cilat përbëhen nga pesë prekursorë të karbonit, isopentenil difosfat dhe difenil dimetil-difosfat. Astaksantina klasifikohet si një lloj i komponimeve karotenoide me komponente që përmbajnë oksigjen, përkatësisht hidroksil (-OH) ose keton (C = O), të tilla si zeaksantin dhe kanthaksanthin. Astaxanthin është një metabolit i zeaxanthin dhe / ose canthaxanthin, që përmban të dy grupet funksionale hydroxyl dhe ketone. Ashtu si shumë karotenoide, astaksantina është një pigment i tretshëm në lipid dhe dallohet nga ngjyra e tij e kuqe. Karotenoidet, duke përfshirë astaksantin, njihen mirë për kapacitetin e tyre antioksidues.
Astaksantina është një pigment i kuq dhe natyrisht vjen nga mikroalgat e shiut (Haematococcus pluvialis) dhe maja e quajtur Xanthophyllomyces dendrorhous (gjithashtu e njohur si Phaffia rhodozyma). Alga i nënshtrohet një stresi nëpërmjet një ose një kombinimi të kushteve që variojnë nga mungesa e ushqyesve, rritja e kripësisë dhe dielli i tepërt për të krijuar Astaksantin. Speciet që konsumojnë ato mikroalga të ujërave të ëmbla të theksuara, si salmoni, trofta e kuqe, karkaleca e detit të kuq, flamingo, krustace (p.sh. karkaleca, krill, gaforre, karavidhe, karavidhe), pasqyrojnë pigmentimin e ngjyrave të kuqe-portokalli në paraqitjen e tyre.
Si një shtojcë, astaksantina administrohet për efektet e saj për promovimin e shëndetit dhe për trajtimin e sëmundjes. Astaxanthin është një nutraceutical themeluar mirë për të përmirësuar shëndetin e lëkurës (p.sh. reduktimin e rrudhave, dëmtimet nga djegia e diellit etj.).
Për më tepër, astaxanthin merr vëmendje në rritje për përdorimin e saj për të trajtuar sëmundjen e Alzheimerit, sëmundjen e Parkinsonit, deaseses kardio-vaskulare, kolesterolin e lartë, sëmundjet e mëlçisë, degjenerimin makular të moshës dhe parandalimin e kancerit.

Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.