Extraction tejzanor Quercetin

Kuercetina është një përbërje bimore e grupit të polifenoleve, e cila njihet për përfitime të shumta shëndetësore. Për të prodhuar kuercetinë me cilësi të lartë për aditivët dhe suplementet ushqimore, kërkohet një teknikë efikase, por e butë ekstraktimi për të parandaluar dekompozimin. Ekstraktimi me ultratinguj është një metodë e butë ekstraktimi mekanike, e cila jep rendimente të larta të kuercetinës në një kohë shumë të shkurtër ekstraktimi.

Ultrasonics me performancë të lartë për ekstraktet e kualitetit të lartë të kualitetit

Ekstraktimi tejzanor është i mirënjohur dhe i themeluar si një metodë e butë, jo-termike, por shumë e efektshme për lirimin e komponimeve bioaktive nga materiali bimor. Ekstrakimi tejzanor bazohet në fenomenin e cavitation akustike, i cili është një trajtim thjesht mekanik. Kjo e bën sonication metodën e preferuar për izolimin e komponimeve bioaktive të ndjeshme të tilla si polyphenols, quercetin, ose antioksidantë nga botanicals.

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike

Nxjerrja me ultratinguj e Botanicals - Batch 8 Litra - UP400St

Miniatura e videos

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

  • Japë superiore
  • Nxjerrja me shpejtësi të lartë – brenda disa minutave
  • Ekstrakte me cilësi të lartë – Butë, jo-termik
  • Solucionistët e gjelbër (ujë, etanol, metanol, etj)
  • Funksionim i lehtë dhe i sigurt
  • Shpenzime të ulëta investuese dhe operative
  • 24/7 operacion nën detyrë të rëndë
  • E gjelbër, metodë eko-miqësore
Ultratingulli prish strukturën qelizore të botanikëve dhe lehtëson nxjerrjen e komponimeve bioaktive si kuercetina dhe rutina.

Efektet e ultrazërit në strukturën qelizore: Ndërprerja e mureve qelizore të shkaktuara nga ultratingulli lejon lirimin e kuercetinës dhe rutinës nga Euonymus alatus.
Foto dhe studim: ©Yang dhe Zhang, 2008.

Kërkesë informacioni

Konfigurimi i sonikacionit në grup 2 kW për nxjerrjen e ekstrakteve botanike. Sonicers Hielscher përdoren me sukses për nxjerrjen e kuercetinës. Quercetina është një pigment bimor është një flavonol antioksidant i fuqishëm, që gjendet kryesisht në qepë, rrush, manaferra, qershi, brokoli dhe agrume.

120L tejzanor Batch Nxjerrja e Botanicals me aparati sonik UIP2000hdT

Studimi i rastit: Ekstraktimi i kuercetinës me ndihmën e ultrazërit

UP400St ngacmoi konfigurimin e nxjerrjes 8LSharifi et al. (2017) kanë treguar se nxjerrja tejzanor është një metodë efektive dhe praktike me qëllim nxjerrjen e flavonoideve të tilla si quercetin nga bimët medicinale. Ata përdorën një Hielscher UP400St (400W, shih foton majtas) në cilësimin e amplitudës 50%. Gjethet e rrepkës (Raphanus Sativus) u vendosën në metanol dhe u sonikuan për 10 minuta, gjë që rezultoi në një rendiment të kuercetinës prej 11.8%. Epërsia e nxjerrjes së asistuar në mënyrë ultrasonike në krahasim me teknikat konvencionale si macerimi, nxjerrja e Soxhletit dhe tretja termike. Nxjerrja me ultratinguj shkëlqen me rendimente më të larta, kohë nxjerrjeje dukshëm më të shkurtra dhe sasi më të ulëta tretësish. Aplikimi i valëve ultrasonike gjeneron kavitacion, i cili prish muret qelizore të materialit bimor dhe nxit transferimin e masës. Kështu, nxjerrja me ultratinguj është më efektive se metodat tradicionale dhe shkëlqen në nxjerrjen e kuercetinës nga matricat organike. Edhe pse ekstraktimi me ultratinguj nevojitej vetëm 10 minuta. – krahasuar me kohën e nxjerrjes prej 24 orë për macerim, 60min. për tretje termike, dhe 24 orë për nxjerrjen Soxhlet – sasia e quercetin ekstrakt ultrasonically ishte më e lartë se ajo e tretjes, maceration dhe ekstrakt Soxhlet.

Ekstraktimi tejzanor i quercetin nga gjethet rrepkë tejkalon teknikat e nxjerrjes tradicionale. Kliko per te zmadhuar!

Ekstraktimi tejzanor (UAE) jep rendimentin e quercetinit në mënyrë të konsiderueshme më të lartë në kohëzgjatje më të shkurtër kur krahasohet me metodat konvencionale të nxjerrjes.
burimi: Sharifi në al. 2017

Kërkesë informacioni

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Tejzanor Nxjerrja Equipment

Hielscher Ultrasonics është e specializuar në prodhimin e procesorëve ultra të lartë të performancës për prodhimin e ekstrakteve me cilësi të lartë nga botanikët.
Hielscher ofron një portofol të gjerë produktesh që varion nga ultrasonikë të vegjël dhe të fuqishëm laboratorikë deri te sistemet e fuqishme me tavolinë dhe plotësisht industriale, të cilat ofrojnë ultratinguj me intensitet të lartë për nxjerrjen dhe izolimin efikas të substancave bioaktive (p.sh. polifenolet, gingerol, piperine, curcumin etj). Të gjitha pajisjet ultrasonike nga 200 watts deri në 16,000 watts kanë një ekran me ngjyra për kontrollin dixhital, një kartë SD të integruar për regjistrimin automatik të të dhënave, telekomandë të shfletuesit dhe shumë veçori të tjera miqësore për përdoruesit. Sonotrodet dhe qelizat rrjedhëse (pjesët që janë në kontakt me mediumin) mund të autoklavohen dhe pastrohen lehtë. Të gjithë ultrasonikët tanë janë ndërtuar për funksionim 24/7, kërkojnë mirëmbajtje të ulët dhe janë të lehtë dhe të sigurt për t'u përdorur.
Një ekran dixhital me ngjyra lejon një kontroll të lehtë për përdoruesit të ultrazërit, gjë që e bën procesin të rregullueshëm saktësisht. Sistemet tona janë në gjendje të japin nga amplituda të ulëta deri në shumë të larta. Për nxjerrjen e polifenoleve si kuercetina, ne ofrojmë sonotrode speciale tejzanor (të njohura edhe si sonda tejzanor ose brirë) që janë të optimizuara për izolimin e ndjeshëm të substancave aktive me cilësi të lartë. Fuqia e sonikatorëve Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.
Kontrolli i saktë i parametrave të procesit tejzanor siguron riprodhueshmëri dhe standardizimin e procesit.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për aplikimet sonochemical.

Procesorë tejzanor me fuqi të lartë nga laborator për të pilotuar dhe shkallë industriale.

Letërsi / ReferencatFakte të vlefshme

quercetin

Quercetin, një bimë flavonol (që është një nën-grup i grupit flavonoid të polyphenols) gjendet në shumë fruta, perime, gjethe. Burimet natyrore të quercetin janë mollët, specat, vera e kuqe, qershi i errët dhe manaferrat (boronica, boronica, manaferrat dhe të tjerët), domate, perime cruciferous, të tilla si brokoli, lakra dhe lakër; perime jeshile me gjethe, auch si spinaq, kale; frutave agrume, kakao, kastravecat, drithërat, si hikërror, asparagus, kaperi, qepë të kuqe, vaj ulliri, çaj të zi dhe jeshil, fasule dhe bishtajore; herbs, të tilla si urtë, plak amerikan, Wort Shën Gjonit dhe xhinko biloba.
Quercetin dallohet nga një shije e hidhur. Për shkak të efekteve të shumta të promovimit të shëndetit, përdoret si një shtesë në shtesat ushqimore, pijet, ushqimet dhe produktet farmaceutike.
Hulumtuesit e Universitetit të Verona, Itali, zbuluan se glikozidet e quercetin, si isoquercetin dhe flavonoids të tjera si kaempferol janë agjentë anti-virale, anti-mikrobike, antiinflamatorë dhe antiallergikë të cilët mund të ndikojnë në lloje të ndryshme të qelizave në të dyja kafshët dhe njerëzit pozitivisht. Quercetin mund të ndihmojë inflamimin më të ulët, të luftojë alergjitë, të mbështesë shëndetin e zemrës, të luftojë mundësitë, të përmirësojë durimin, të luftojë kancerin dhe të mbrojë shëndetin e lëkurës dhe të mëlçisë. Si një kompleks botanik, quercetin është përdorur që nga kohërat e lashta si një ilaç natyral. Për shembull, në Iran, quercetin përdoret si një ilaç tradicional, ku administrohet si laksativ dhe kohët e fundit si agjent anti-tumor, antiproliferativ dhe anti-diabetik.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.