Efikasitet dhe Cilësi Superiore në Prodhimin e Arrës së Qumështit me Ultrasonikë

Mishë arrë dhe alternativat e qumështit me bazë bimore janë një segment ushqimor në rritje. Për prodhimin e qumështit të arrave dhe analogëve të qumështit me bazë bimore, nxjerrja dhe homogjenizimi tejzanor ka treguar përparësi të mëdha ndaj teknikave konvencionale. Ekografia me fuqi të lartë rrit rendimentin, qëndrueshmërinë e produktit, përmbajtjen e lëndëve ushqyese dhe efikasitetin e përgjithshëm të përpunimit.

Rendimentet më të larta të arrës së arrës me ultratinguj të fuqisë

Homogjenizimi me ultratinguj është një metodë e besueshme për përgatitjen e qumështit të arrës homogjene dhe të stabilizuar mikrobikisht.Nxjerrja tejzanor është e njohur mirë si një metodë e besueshme dhe shumë efikase për të rritur rendimentin e vajrave, proteinave, polisakarideve dhe mikro-ushqyesve me origjinë bimore. Prandaj, zërit përdoret në prodhimin e zëvendësuesve të qumështit me bazë bimore, p.sh. të bëra nga bajame, shqeme, kokos, lajthi, kikirikë, susam, soje, arrë tigri, tërshërë, oriz, kërp, bizele, fëstëkë, arrë, amarant, ose kuinoa Lënda e parë e qumështit të arrës dhe alternativave të tjera të qumështit me bazë bimore është shpesh e shtrenjtë dhe rendimentet më të larta të nxjerrjes nga këto lëndë të para ulin kostot e prodhimit dhe përmirësojnë efikasitetin e prodhimit.

Kërkesë informacioni

Homogjenizuesit e ushqimit tejzanor me performancë të lartë përdoren për të shpërndarë dhe stabilizuar qumështin e arrës dhe zëvendësuesit e tjerë të qumështit me bazë bimore.

procesor industriale tejzanor UIP2000hdT për homogjenizimin e qumështit të arrës

Si e rrit nxjerrjen tejzanor?

Procesor inline tejzanor për nxjerrjen dhe homogjenizimin e qumështit të arrës dhe zëvendësuesve të butë me bazë bimore.Parimi i punës së nxjerrjes tejzanor është kavitacioni akustik. Mekanizmi i intensifikimit të nxjerrjes së ultrazërit me frekuencë të ulët dhe me intensitet të lartë i atribuohet kryesisht fenomenit të kavitacionit akustik. Kur flluskat e kavitacionit shemben në sipërfaqen e materialit botanik, erozioni dhe sonoporimi thyen matricën e qelizave të bimëve (të tilla si arra të thara, fara, bishtajore dhe gjethe), gjë që rezulton në shkatërrimin e strukturës qelizore dhe lëshimin e qelizave ndërqelizore substanca të tilla si proteinat, lipidet, polisakaridet, fibrat, vitaminat, mineralet dhe fitokimikatet. Transferimi i shtuar në masë lehtëson lirimin e molekulave të tilla si proteina, lipide, polisakaride dhe fito-kimikate.
Forcat qethëse të krijuara tejzanor përmirësojnë depërtimin e tretësit në matricën qelizore të lëndës botanike dhe përmirësojnë përkatësisht përshkueshmërinë e membranave qelizore. (Ju lutemi vini re se termi tretës përdoret në një kuptim të gjerë të kuptimit dhe përfshin çdo lëng, p.sh., ujë). Këto mekanizma të ultrazërit të fuqisë janë përgjegjës për intensifikimin e rëndësishëm të procesit të arritur kur ultratingulli aplikohet për nxjerrjen e produkteve ushqimore nga lënda e parë botanike. Ndërsa kavitacioni tejzanor gjeneron forca të tilla intensive, ai nxit prishjen dhe përzierjen e qelizave shumë efektive në nivelin makro dhe mikro. Për më tepër, depërtimi i tretësve, shpërbërja e përbërjeve bioaktive dhe transferimi i masës janë përmirësuar ndjeshëm. Kjo e bën nxjerrjen me ndihmën e ultrazërit shumë efikas, duke rezultuar në rendimente superiore të ekstraktit brenda një kohe të shpejtë të procesit.

Përmirësimi i Stabilitetit të Arrës së Qumështit me Ultrasonikë

Ultratingulli me intensitet të lartë dhe me frekuencë të ulët është një metodë efikase dhe e besueshme për të përmirësuar qëndrueshmërinë fizike të pezullimeve, si dhe qëndrueshmërinë mikrobike të produkteve ushqimore (p.sh. qumështi i arrës dhe zëvendësuesit e tjerë të qumështit).

Stabiliteti Fiziko -Kimik i Përmirësuar Ultrasonically i Arrëve të qumështit

Homogjenizuesit tejzanor janë efikas në zvogëlimin e madhësisë së grimcave dhe pikave, p.sh. në qumështoret dhe zëvendësuesit e qumështit.Përdorur gjerësisht për homogjenizimin dhe emulsifikimin e produkteve ushqimore, ultratingulli me fuqi të lartë është një teknikë jo-termike shumë efikase për të prodhuar produkte ushqimore shumë homogjene dhe afatgjata të qëndrueshme. Homogjenizimi tejzanor zvogëlon diametrin e pikave të yndyrës në madhësinë minutë të njëtrajtshme dhe shpërndan grimca të ngurta të tilla si niseshte, sheqerna dhe fibra në mënyrë të barabartë. Në këtë mënyrë, homogjenizimi tejzanor përmirëson ndjeshëm fizikokimikën e arrave të qumështit dhe qumështit të tjerë me bazë bimore, në mënyrë që të parandalohet ndarja e padëshiruar e fazës.
Lu et al. (2019) heton efektet e ultrazërit me fuqi të lartë në qumështin e kokosit. Trajtimi i zërit zvogëloi madhësinë e grimcave të qumështit të kokosit dhe homogjenizoi shpërndarjen e pikave dhe lëndëve të ngurta në sistem. Në krahasim me qumështin e kokosit të emulsifikuar mekanikisht, trajtimi me ultratinguj tregoi një efekt të rëndësishëm në uniformën e sistemit të emulsionit (p< 0.05). Për më tepër, u vu re se zërit nxiti kapsulimin e amilozës në enzimën amilazë në shtresën ndërfaqësore. Iswarin dhe Permadi (2012) hetuan sesi tejzanorizimi ndikon në diametrin e pikave të pijeve të qumështit me bazë kokosi duke studiuar kombinime të ndryshme të intensitetit tejzanor. Përpunimi tejzanor zvogëloi diametrin e madhësisë së pikëzës dhe zvogëlimi i madhësisë u rrit me intensitet më të lartë të ultrazërit.

Stabiliteti Mikrobial i Përmirësuar Ultrasonically i Arrëve të qumështit

Ultratingulli është vërtetuar se zvogëlon ngarkesën mikrobike në qumësht, lëngje frutash dhe ushqime të tjera të lëngshme. Prandaj, pasterizimi tejzanor është miratuar edhe në procesin e ruajtjes së alternativave të qumështit në mënyrë që të përmirësohet qëndrueshmëria mikrobike në zëvendësuesit e qumështit me arra dhe bimë.
Iorio etj. (2019) studioi çaktivizimin tejzanor të Escherichia coli O157: H7 dhe Listeria monocytogenes në qumështin e bajames dhe mund të demonstronte pasterizimin tejzanor që shkakton dëmtime nën-vdekjeprurëse ndaj patogjenëve, gjë që çon në një jetëgjatësi të shtuar. Për shembull, trajtimi me pasterizim tejzanor uli ndjeshëm nivelin E. coli O157: H7 nga 5.12 në 3.81 log CFU/ml dhe uli normën e rritjes (µmax) (nga 1.19 në 0.79 (log CFU/ml)/ditë).

Përfitimet e prodhimit tejzanor të qumështit të arrës

  • Rendimentet më të larta
  • Cilësi e shkëlqyer
  • Profili i përmirësuar i lëndëve ushqyese
  • Stabilizimi fizikokimik dhe mikrobik
  • Nuk ka degradim termik
  • Intensifikimi i procesit për efikasitet të përgjithshëm më të lartë
  • Kushte saktësisht të kontrollueshme
  • kosto-efektive
Sistemi homogjenizues tejzanor me performancë të lartë me sonda tejzanor 4x 4kW për përpunimin në linjë (nxjerrje, homogjenizim) të qumështit të arrës dhe pijeve me bazë bimore.

Multisonoreaktor me homogjenizues tejzanor 4x 4kW për përpunimin e vazhdueshëm të arrave të arrës

Kërkesë informacioni

Përmbajtje më e lartë ushqyese me Nxjerrjen tejzanor të qumështit të arrës

Mikronutrientët si vitaminat, polifenolet dhe antioksidantët janë të vendosur brenda matricës qelizore të bimëve. Për të lëshuar këto mikronutrientë në mënyrë efikase, kërkohet ndërprerje e plotë e qelizave dhe mikro-përzierje intensive midis lëndës qelizore dhe tretësit. Siç u përshkrua më lart, nxjerrja tejzanor është shumë efikase në shpërbërjen e qelizave dhe lirimin e lipideve, proteinave, polisakarideve, fibrave dhe fitokimikateve nga matrica qelizore. Nxjerrja tejzanor është një metodë shumë efikase për të izoluar sasinë e plotë të fitokimikateve nga botanikët brenda një procesi të shpejtë të nxjerrjes. Aplikimi i ultrazërit me fuqi të lartë prodhon efekte të forta të kavitacionit, shqetësime / turbullira, rrjedhje të lëngshme me shpejtësi të lartë, të cilat i lajnë fitokemikatet nga brendësia e qelizës. Duke qenë një metodë e nxjerrjes jo-termike, degradimi termik i këtyre mikronutrientëve të ndjeshëm parandalohet kur përdorni ultratinguj.

Ultratingulli intensifikon në mënyrë të konsiderueshme nxjerrjen e polifenoleve dhe komponimeve të tjera bioaktive nga bajamet. Nxjerrja me ndihmën e ultrazërit jep rendimente më të larta brenda një kohe më të shkurtër përpunimi.

Përmbajtja totale fenolike (e shprehur si eq mg Naringenin/g bajame) kinetika me dhe pa zërit duke përdorur UIP1000hdTMe Nxjerrja tejzanor rriti përmbajtjen totale fenolike me 258 %.
Të dhënat janë mjetet ± SD, n = 3. Ultratinguj (të verdhë) kundrejt të heshtur (portokalli).
Grafiku dhe studimi: Tabib et al., 2020

Efikasitet superior në prodhimin e arrës së qumështit me ultratinguj

Rendimentet më të larta, profili i përmirësuar ushqimor dhe kohëzgjatja e zvogëluar e përpunimit janë vetëm disa avantazhe kur bëhet fjalë për efikasitetin superior të përpunimit të qumështit me arrë tejzanor dhe pijeve jo qumështore. Konsumi i ulët i energjisë, mirëmbajtja e ulët dhe funksionimi 24/7 janë faktorë shtesë që kontribuojnë në efikasitetin e jashtëzakonshëm të përgjithshëm të përpunimit tejzanor. Homogjenizuesit tejzanor Hielscher me performancë të lartë mund të funksionojnë 24/7 nën punë të rëndë dhe të përpunojnë vëllime të larta në modalitetin e rrjedhës së vazhdueshme. Përpunuesit tejzanor Hielscher kanë një efikasitet të përgjithshëm të jashtëzakonshëm të energjisë. Qëndrueshmëria dhe mirëmbajtja e ulët mbajnë gjithashtu kostot operacionale të ulëta.

Çfarë thonë hulumtimet për përpunimin tejzanor të ushqimit

"Ultrasonic është shfaqur në një masë të pakushtëzuar në dekadën e fundit. Ajo ka gjetur aplikimin e saj në industrinë e lëngjeve të frutave dhe pijeve për shkak të efekteve të saj shumëfunksionale të dëshiruara. Teknologjia është e lirë, e thjeshtë, e besueshme dhe miqësore me mjedisin dhe shumë efektive në ruajtjen e lëngjeve me cilësi të përmirësuara. " (Dolas et al., 2019)

“Sonication është një teknologji e ardhshme që mund të rrisë cilësinë e ushqimit dhe të zvogëlojë humbjen e lëndëve ushqyese.” (Cheok et al., 2013)

Kërkesë informacioni

Përpunuesit tejzanor të ushqimit për prodhimin industrial të arrës së qumështit

Hielscher Ultrasonics harton, prodhon dhe shpërndan sistemin e përpunimit tejzanor të ushqimit me performancë të lartë për prodhimin e vazhdueshëm industrial të arrave të qumështit (të tilla si shqeme, bajame, lajthi, arrë, kikirikë, qumësht kokosi) dhe zëvendësues të qumështit me bazë bimore (të tilla si orizi, soja) , të shkruar, tërshërë, susam, farë liri, bizele, qumësht arre tigër të fermentuar).
Përdorimi i përpunimit tejzanor të ushqimit ofron përparësi të mëdha duke qenë një metodë jo termike, thjesht mekanike, e cila rezulton në përmirësimin e produkteve përfundimtare, zvogëlon kohën e përpunimit dhe është më miqësore me mjedisin.
UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeSistemet tejzanor të përpunimit të ushqimit Hielscher përdoren për aplikime të shumëfishta duke qenë një teknologji e sigurt, e besueshme dhe me kosto efektive për të prodhuar ushqime dhe pije me cilësi të lartë. Instalimi dhe funksionimi i të gjithë përpunuesve tejzanor Hielscher është i thjeshtë: Ato kërkojnë vetëm pak hapësirë, mund të montohen lehtësisht në objektet ekzistuese të përpunimit.
Hielscher Ultrasonics ka përvojë të gjatë në aplikimin e ultrazërit të energjisë në ushqim & industria e pijeve si dhe shumë degë të tjera industriale. Procesorët tanë tejzanor janë të pajisur me sonotroda dhe qeliza rrjedhëse (pjesë të lagura) për tu pastruar lehtë (CIP i pastër në vend / SIP i sterilizuar në vend). Hielscher Ultrasonics’ përpunuesit tejzanor industrial mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të funksionojnë lehtësisht në mënyrë të vazhdueshme në funksionimin 24/7. Amplituda të larta janë të rëndësishme për të arritur shpërndarjen joomogjene të grimcave dhe për të çaktivizuar mikrobet më rezistente (p.sh., bakteret gram-pozitive). Për amplituda edhe më të larta, sonotrodat tejzanor të personalizuara janë në dispozicion. Të gjithë sonotrodat dhe reaktorët e qelizave me rrjedhje tejzanore mund të operohen nën temperatura dhe presione të larta, gjë që lejon një termo-sonicim të besueshëm (zërit në kombinim me temperaturë dhe presion të ngritur) dhe nxjerrje dhe stabilizim shumë efektiv.
Teknologjia më e fundit, softueri me performancë të lartë dhe i sofistikuar e bën Hielscher Ultrasonics’ kuaj pune të besueshëm në linjën tuaj të nxjerrjes, homogjenizimit dhe pasterizimit të ushqimit. Me një gjurmë të vogël dhe opsione të gjithanshme të instalimit, ultrazërit Hielscher mund të integrohen lehtësisht ose të pajisen retro në linjat ekzistuese të prodhimit.
Ju lutemi na kontaktoni për të mësuar më shumë rreth veçorive dhe aftësive të sistemeve tona të nxjerrjes tejzanor, homogjenizimit dhe pasterizimit. Ne do të ishim të lumtur të diskutonim aplikimin tuaj me ju!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Prodhimi i qumështit të arrës dhe zëvendësuesit e qumështit me bazë bimore

Prodhimi i arrave të arrës dhe pijeve të tjera me bazë bimore, jo të qumështit (p.sh., nga bajamet, shqeme, kokosi, lajthia, kikiriku, susami, soja, arra e tigrit, tërshëra, të shkruara, oriz, kërp, bizele, farë liri, fara liri, arre ) përfshin zakonisht hapat e mëposhtëm të përpunimit: bluarje dhe bluarje të lagësht për nxjerrjen, filtrim, shtimin e aditivëve dhe përbërësve të ushqimit, pasterizim / sterilizim, homogjenizim dhe paketim aseptik.
Aditivët e përdorur gjerësisht janë çamçakëzat dhe lecitina, të cilat përdoren për të përmirësuar qëndrueshmërinë, si dhe kripa dhe ëmbëlsuesit, të cilët përdoren për të modifikuar strukturën dhe profilin e aromës. Shpesh zëvendësuesit e qumështit me bazë bimore forcohen dhe pasurohen me proteina, vitamina dhe minerale për të marrë një profil të balancuar ushqimor të pijeve jo qumështore me bazë bimore.
Në varësi të llojit të zëvendësuesit të qumështit me bazë bimore, një përbërës i ndryshëm i papërpunuar (p.sh. arrat, drithërat, bishtajoret) përdoret si bazë. Ky lëndë e parë specifike (p.sh. bajamet, fasulet e sojës ose tërshëra) përzihen me një sasi të caktuar uji dhe bluhen në një proces të bluarjes së lagësht nën temperatura të larta. Gjatë këtij procesi të bluarjes së nxehtë, komponimet e vlefshme bimore si proteinat, lipidet, fibrat dhe vitaminat nxirren nga lënda e parë, e cila kërkon shumë kohë dhe shpesh mjaft joefikase. Për shkak të nxjerrjes jo të plotë, një hap i dytë i nxjerrjes mund të jetë i nevojshëm për të rritur rendimentin e qumështit të arrës ose zëvendësuesit të qumështit me bazë bimore. Kur nxjerrja tejzanor zbatohet në procesin e bluarjes, nxjerrja e komponimeve të bimëve rritet dhe përshpejtohet ndjeshëm.
Pas bluarjes dhe nxjerrjes, qumështi i bimës ndahet nga fibrat e bimëve të nxjerra në centrifuga të mëdha. Për të përmirësuar strukturën dhe cilësitë shqisore, qumështi i bimës mund të homogjenizohet me vaj ushqimor ose të trashet duke shtuar çamçakëz, të përzihet me aditivë të ndryshëm (vitamina, minerale), dhe më në fund të pasterizohet me trajtim termik dhe më pas të paketohet.
Zëritësimi mund të përdoret për të shpërndarë mishrat e dhëmbëve dhe aditivët e tjerë ushqimorë në mënyrë homogjene në pijet me bazë bimore dhe për të promovuar stabilizimin e mikrobeve me pasterizim tejzanor.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.