SonoStation – Vendosja e zgjidhjes së pompës tejzanor të Hielscher

Proceset tejzanor përdoren gjerësisht në industritë e shumëfishtë për përzierjen, shpërndarjen, homogjenizimin dhe nxjerrjen. Përderisa vëllime të vogla lehtë mund të zëriten në modalitetin e grupeve, për procese me vëllim më të madh rekomandohet një konfigurim i sofistikuar në linjë. SonoStation është një përbërje e plotë tejzanor vetë-qëndruese e përbërë në një rezervuar të ndezur me xhaketë ftohëse, një pompë dhe procesorë tejzanor të pajisur me qeliza rrjedhëse. Dizajni i sofistikuar i SonoStation është zgjidhja e plotë për proceset e suksesshme tejzanor.
SonoStation, sistemi juaj inovativ i përzierjes – Simple!

Përpunimi tejzanor është bërë i lehtë me SonoStation

Përpunimi tejzanor është vetëm një hap në zhvillimin e procesit tuaj ose prodhimin e përditshëm. Instalimi dhe funksionimi i reaktorit ultrasonik duhet të jetë sa më i thjeshtë. SonoStation është një sistem i lehtë për t’u përdorur pompimi për të lëvizur materialin tuaj të lëngshëm në reaktorin tejzanor me rrjedhë të vazhdueshme dhe presion të vazhdueshëm. Ne integruam një rezervuar të trazuar prej 38L (xhaketë) me një pompë progresive të zgavrës në një sistem të përpunimit të lëvizshëm. Ne madje përfshiu një qëndrim deri në dy reaktorë tejzanor. Ky nivel i lartë i integrimit zvogëlon numrin dhe madhësinë ose pjesët e lagura, pajisjet dhe lidhësit. Kjo e bën SonoStation më të lehtë për t’u përdorur dhe më të lehtë për t’u pastruar sesa një konfigurim konvencional. Redukton gjithashtu shtypjen e këmbëve.

Megjithatë, kjo thjeshtësi nuk rezulton në një funksionalitet të kufizuar. Për këtë arsye, pajisjet tona tejzanor vijnë me karakteristika, të tilla si akordimi automatik i frekuencës, protokollimi automatik i të dhënave, kontrolli automatik i amplituda dhe siguria e drejtuar nga e thata, në mënyrë që të përqendroheni në procesin tuaj.

Ndërsa pajisjet tona tejzanor janë pajisje të sofistikuara të përpunimit, të cilat mund të përdoren me siguri si një mjet i vetëm përpunimi, integrimi i tyre në një përbërje më komplekse të përpunimit lejon përmirësimin e procesit të plotë të prodhimit. SonoStation është një përbërje e plotë e përpunimit që konsiston në një rezervuar, pompë dhe ultrasonifikim të vazhdueshëm. SonoStation është një përbërje e plotë, kompakte dhe e fuqishme që lehtëson proceset tejzanor në shkallë prodhimi me madhësi të mesme.
Dizajni i plotë i përpunimit të SonoStation ju ndihmon të përparoni më shpejt!

Hielscher SonoStation për ultratingullimin e tufave të madhësisë së mesme duke përdorur një ose dy reaktorë me qeliza rrjedhëse. SonoStation kompakt kombinon një rezervuar të trazuar 38 litra me një pompë zgavër progresive të rregullueshme që mund të ushqejë 3 litra në minutë në një ose dy reaktorë qelizash me rrjedhje tejzanor.

Stacioni i përzierjes me ultratinguj - SonoStation me homogjenizues 2 x 2000 vat

Miniatura e videos

Karakteristikat e SonoStation:

 • konfigurimi i plotë i përpunimit
 • Easy-to-Përdorimi
 • easy-to-të pastër
 • integruar plotësisht
 • konfigurim i thjeshtë
 • gjurmë e vogël
 • mban fuqi deri në 4 kW (2x UIP500hdT në UIP2000hdT)
 • i fortë për përdorim të përditshëm (pilot ose prodhim)
 • fleksibël për zhvillimin e procesit
 • rezervuari çeliku inox me xhaketë ftohëse
 • pa sedimentim si në pompat horizontale
 • i fortë për përdorim të përditshëm (pilot ose prodhim)

Pse SonoStation?

Për një konfigurim prodhimi me ultratinguj, ju nevojiten, përveç aparatit ultrasonik, edhe aksesorë të tillë si rezervuarët, pompa, bazamenti i aparatit zanor dhe zorrët ose tubacionet. SonoStation është një konfigurim i plotë i përpunimit tejzanor që ju bën gati për prodhim shpejt!
Hielscher është specializuar në pajisjet tejzanor për procese të lëngshme. Reaktorët tejzanor në brendësi kërkojnë pajisje, siç janë rezervuari, pompa, shkëmbyesi i nxehtësisë, valvula, sensorët e presionit. Për të lehtësuar konfigurimin dhe funksionimin, ne ofrojmë pajisje shtesë të dizajnuara për proceset e zërit. Konfigurimi SonoStation përmban një valvul pneumatike të pneumatik dhe një sensor presioni çeliku inox diafragma dixhitale PS7. Ne donim të përmirësonim trajtimin e lëngshëm.

Ultrasonic SonoStation - Një sistem prodhimi tejzanor Gjithë-në-Një i përbërë nga rezervuari, përzierësi, pompa dhe sonikatori gati për prodhim.

Kërkesë informacioni

SonoStation i pajisur me ultrasonikë UIP1000hdT

SonoStation pajisur me ultrasonicator UIP1000hdT dhe reaktor të qelizave rrjedhëse

Ne punojmë për ju, kështu që ju merrni më shumë shpejt. Pse duhet t'ju kërkojmë të gjithë komponentët individualë bazuar në rekomandimet tona?

Homogjenizuesit tejzanor Hielscher prodhojnë zërit të kontrollueshëm dhe të përsëritshëm për zhvillimin dhe prodhimin e procesit.

Detajet teknike të SonoStation:

 • çelik inox
 • 230VAC ose 115VAC
 • faza e vetme për daljen standarde të murit
 • pompë progresive e zgavrës për rrjedhë të vazhdueshme dhe presion të vazhdueshëm
 • me VFD, 40-495RPM
 • 15-180L / h
 • max. 5barg
 • vetë fillimi
 • viskozitet të lartë, madje edhe fino

Rezervuari

Rezervuari, pompa dhe nxitësi i SonoStationRezervuari i SonoStation është një rezervuar prej çeliku inox 38L. Isshtë i pajisur me një xhaketë ftohëse / ngrohje për kontroll termik. Për shembull, duke e përdorur atë si xhaketë ftohëse sigurohet që materialet e nxehta të mos pjeken në muret e rezervuarit dhe të mos ngjiten në muret e saj. Forma konike e saj shmang sedimentimin e grimcave. Të montuar në kastrat e kthyeshëm (rrotat) lejojnë lëvizjen e drejtimit 360 shkallë dhe sigurojnë manovrim edhe në hapësira të ngushta. Përveç lëvizshmërisë, frenat e casterit janë të ngurta që lejojnë një mbyllje të sigurt të rrotave në mënyrë që SonoStation të qëndrojë i siguruar në vendin e dëshiruar. Për ta mbajtur njësinë në vend të sigurt është jashtëzakonisht e rëndësishme për aplikacionet.

Pompë

Reaktorët tejzanor Hielscher përzihen, homogjenizohen dhe materialet e lëngjeve të mullirit. Për vendosjen më të lehtë dhe trajtimin, ne hartuam VerticalPump50. Ky konfigurim i integruar kombinon një rezervuar mbajtjeje të trazuar 50L me një pompë progresive të zgavrës. Thjeshtësia, lehtësia e funksionimit dhe qëndrueshmëria janë tiparet kryesore të projektimit të këtij stacioni pompimi.
Detajet e Pompës:

 • pompë progresive e zgavrës për rrjedhë të vazhdueshme dhe presion të vazhdueshëm
 • me VFD, 40-495RPM
 • 15-180L / h
 • max. 5barg
 • vetë fillimi
 • viskozitet të lartë, madje edhe fino
 • pa sedimentim si në pompat horizontale
Hielscher SonoStation është një zgjidhje e procesit tejzanor Gjithë-në-Një. Ky sistem homogjenizimi me ultratinguj përmban rezervuar, pompë dhe agjitator për rezultate efikase të sonikimit.

SonoStation – konfigurimi i përpunimit tejzanor për aplikacione të gatshme për proces

Nxitësi

Shpejtësia e trazuesit është e rregullueshme dhe mund të japë deri në 500 RPM, në këtë mënyrë e aftë të sigurojë makro-përzierje të mirë të lëngjeve dhe llumeve që lëvizin materialin nëpër rezervuar. Përzierja e besueshme siguron që materiali të transportohet në mënyrë uniforme në rektorin(et) e qelizave të rrjedhës tejzanor dhe të përpunohet.

E fundit por jo më pak e – Ultrasonikët për SonoStation

SonoStation është i pajtueshëm me ultrasonikët e klasës industriale UIP500hdT (500 watts), UIP1000hdT (1000 watts), UIP1500hdT (1500 watts) dhe UIP2000hdT (2000 watts). Çdo SonoStation mund të mbajë dhe të operohet me një ose dy procesorë tejzanor. Duke e pajisur SonoStation individualisht me fuqinë ultrasonike të përshtatur sipas kërkesave tuaja të procesit, siguron që ju të merrni konfigurimin optimal!
Pompa SonoStation transporton lëngun ose hollimin brenda dhe përmes reaktorëve tejzanor të rrjedhës. Në përputhje me lëndën e parë dhe objektivin e procesit, ultrasonicators mund të konfigurohen me sondën ideale dhe qelizën e rrjedhës. Një gamë e gjerë e Sonotrodeve / Kaskatrodave dhe reaktorëve të qelizave të rrjedhës janë lehtësisht të disponueshme.

Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Të gjithë ultrazërit në shkallë industriale lejojnë kontroll të saktë mbi të gjithë parametrat e rëndësishëm të procesit, siç janë amplituda, presioni, temperatura dhe koha e mbivendosjes. Kjo e bën procesin tejzanor të besueshëm dhe të riprodhueshëm. Hielscher Ultrasonics e di për rëndësinë e cilësisë vazhdimisht të lartë të produktit dhe mbështet prodhuesit për të zbatuar standardizimin e procesit dhe PMP (Praktikat e Mirë të Prodhimit) me anë të programeve inteligjente dhe regjistrimit automatik të të dhënave. Homogjenizuesit tanë dixhital tejzanor regjistrojnë automatikisht të gjithë parametrat e procesit tejzanor në një kartë SD të integruar. Ekranet digjitale me prekje dhe telekomanda e shfletuesit lejojnë të monitorojnë vazhdimisht procesin dhe të mundësojnë rregullimin e parametrave të procesit saktësisht sa herë që kërkohet. Kjo lehtëson ndjeshëm monitorimin e procesit dhe kontrollin e cilësisë.
Pajisjet tejzanor të Hielscher janë të dizajnuara për mirëdashësi ndaj përdoruesit, performancë të lartë dhe qëndrueshmëri. Të gjithë ultrasonicators janë ndërtuar për operacionin 24/7 me detyrë të rëndë në mjedise të kërkuara dhe kanë cikle të gjata të jetës me mirëmbajtje të ulët.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të aftësisë së përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë që janë në përputhje me SonoStation:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
0.25 deri në 5L 50mL / min në 1L / min UIP500hdT
0.5 deri në 10L 100mL / min në 2L / min UIP1000hdT
0.75 deri në 15L 200mL / min në 3L / min UIP1500hdT
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


UIP2000hdT është një homogjenizues tejzanor i fuqishëm 2000 vat i përdorur për aplikime të lëngshme si homogjenizimi, emulsifikimi, shpërndarja dhe nxjerrja.

The UIP2000hdT është një procesor i fuqishëm ultrasonik prej 2000 watts, i cili mund të montohet në SonoStation

SonoStation - Zgjidhja e pompës tejzanor të Hielscher Zgjidhja e pompës tejzanore e Hielscher përmban ultrasonikë me performancë të lartë, një rezervuar të trazuar dhe pompë

Si një sistem pompimi i gatshëm për përdorim, SonoStation e zhvendos materialin tuaj të lëngshëm në reaktorin tejzanor me rrjedhje konstante dhe presion konstant.


Fakte të vlefshme

Si funksionon përzierja me gërshet të lartë nga zëri?

Homogjenizuesit tejzanor, mikserët e presionit të lartë dhe disintegruesit përdorin të njëjtin parim mekanik si sistemet e përzierjes industriale siç janë miksorët e rotorit me shpejtësi të lartë, miksorët me shumë bosht, mullinj koloid, homogjenizuesit me presion të lartë dhe sistemet e shtytësve bëjnë. Sistemet e përzierjes tejzanor aplikohen për të shpërndarë dhe grimcat e mullirit, për të emulsifikuar fazat e naftës dhe ujit, për të tretur lëndën e ngurtë dhe për të prodhuar përzierje homogjene të çdo lloj materiali në lëngje dhe slurries. Homogjenizuesit tejzanor integrojnë një sondë tejzanor, të njohur gjithashtu si Sonotrode, në një enë miksuese, siç është në një rezervuar grumbull ose në një qelizë rrjedhese. Sonda tejzanor transmeton dridhje të një frekuence shumë të lartë në të lëngshme ose slurry dhe krijon kavitacion akustik intensiv në të lëngshme. Shpërthimi i flluskave të kavitacionit rezulton në forca të fuqishme të qethjes, që prishin dhe prishin pikat, aglomeratet, agregatet dhe madje edhe grimcat parësore. Ndërsa kavilizimi ultrasonik gjeneron rrjedhë kavitacionale me shpejtësi të lartë me deri në 1000km / orë, avionët e lëngshëm kavitacional përshpejtojnë grimcat. Kur grimcat e përshpejtuara përplasen me njëra-tjetrën, veproni si mjet mulliri. Më pas, grimcat që përplasen copëtohen dhe reduktohen në madhësi mikron- ose nano. Në fushën e kavitacionit tejzanor, presionet alternohen shpejt dhe në mënyrë të përsëritur midis vakumit dhe deri në 1000bar. Një mikser rrotullues me 4 blades mikser do të duhet të funksionojë në një 300,000 RPM për të arritur të njëjtën frekuencë të cikleve të presionit të alternuar. Mikserat rrotullues konvencionale dhe miksorët rotor-stator nuk krijojnë sasi të konsiderueshme të kaviljes për shkak të kufizimit të tyre në shpejtësi.

Kavitacioni akustik ose tejzanor: rritja dhe shpërthimi i flluskave

Nxjerrja me ultratinguj bazohet në kavitacionin akustik dhe forcat e tij të prerjes hidrodinamike.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.