Përzierësit tejzanor në linjë me prerje të lartë

Ultrasonicatorët me prerje të lartë për proceset e përzierjes së linjës ofrojnë përparësi të ndryshme kur krahasohen me homogjenizuesit koloidë konvencionalë. Përdorimi i ultrazërit me fuqi të lartë për përzierje mundëson që mikserët ultrasonikë me prerje të lartë Hielscher të prodhojnë pezullime dhe emulsione koloidale të shpërndara në mënyrë uniforme në rangun nano. Homogjenizuesit tejzanor inline mund të përpunojnë çdo vëllim dhe viskozitet dhe madje mund të trajtojnë grimca shumë gërryese.

Përzierje lineare me prerje të lartë me ultratinguj të fuqisë

Homogjenizimi i brendshëm i pezullimeve të ngurta-lëng ose të lëngëta-lëng është një kërkesë e domosdoshme në prodhimin e materialeve dhe mallrave të shumëfishtë. Përzierësit tejzanor inline me prerje të lartë përdoren në shumë industri duke përfshirë prodhimin e bojrave, pigmenteve & bojëra, polimere & përbërje, lëndë djegëse, ushqime & pije, shtesa ushqimore, farmaceutikë, kozmetikë & kujdesin personal ndër të tjerët. Homogjenizuesit tejzanor inline me prerje të lartë përdoren për përzierjen, shpërndarjen, deagglomerimin, emulgimin, lagjen, shpërndarjen dhe mikro-bluarjen e grimcave. Një forcë e veçantë e mikserëve inline tejzanor me prerje të lartë është aftësia e përpunimit të besueshëm të nano-materialeve (p.sh. nano-shpërndarjet, nano-emulsionet).

Videoja po demonstron shpërndarjen tejzanor të ngjyrës së kuqe duke përdorur UP400St me një sondë 22 mm S24d.

Shpërndarja tejzanor me ngjyrën e kuqe duke përdorur UP400St

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Homogjenizuesit inline me prerje të lartë tejzanor përdoren për përpunimin industrial të bojrave, pigmenteve, bojërave, ushqimeve & pijeve si dhe kozmetikës

Përzierësit tejzanor inline me prerje të lartë trajtojnë vëllime të larta, përqendrime të larta të ngurta dhe grimca gërryese.

Si funksionon përzierja tejzanor me rreze të lartë?

Përzierja dhe homogjenizimi tejzanor me prerje të lartë bazohet në parimin e punës së kavitacionit akustik. Kur lëngjet sonikohen me intensitet të lartë, valët e ultrazërit përhapen përmes mjedisit të lëngshëm dhe rezultojnë në cikle alternative të presionit të lartë (shtypjes) dhe presionit të ulët (rrallimi). Ultrasonicatorët me fuqi të lartë veprojnë me një frekuencë rreth. 20kHz. Kjo do të thotë 20,000 dridhje në sekondë. Gjatë ciklit të presionit të ulët, valët e ultrazërit me intensitet të lartë krijojnë flluska të vogla vakumi në lëng. Kur flluska e kavitacionit arrin një madhësi në të cilën nuk mund të thithë më energji, ajo shembet me forcë gjatë një cikli të presionit të lartë. Ky fenomen i shpërthimit të flluskave njihet nën termin teknik "kavitim". Gjatë goditjes temperaturat shumë të larta (rreth 5,000K) dhe presionet (rreth 2,000atm) arrihen në nivel lokal. Shpërthimi i flluskës së kavitacionit gjeneron gjithashtu avionë të lëngshëm deri në 280m / s shpejtësi. (krh. Suslick 1998)
Këto forca tepër intensive dhe përçarëse sigurojnë energji të mjaftueshme për të mulli, deagglomeratuar dhe shpërndarë grimcat në lëngje dhe i kthejnë mikserat tejzanor me prerje të lartë në teknologjinë e përpunimit par ekselencë. Prandaj, ato përdoren si teknikë e fabrikimit dhe përpunimit, veçanërisht në sektorët ku nanoteknologjia dhe nano-materialet luajnë një rol vendimtar për performancën dhe cilësinë e produktit.

Procesi Superior dhe Efikasiteti i Energjisë me Përzierësit tejzanor

Reaktor përzierës me prerje të lartë Hielscher Ultrasonics me sondë tejzanor (Cascatrode)Procesorët tejzanor të Hielscher kanë një efikasitet të jashtëzakonshëm të energjisë prej> 85%. Kjo zvogëlon kostot operacionale të energjisë elektrike dhe rezulton në performancë më të lartë të përpunimit. Kusters etj. (1994) rifillojnë në studimin e tyre se copëzimi tejzanor është po aq efikas sa bluarja konvencionale.
Duke aplikuar presion dhe duke optimizuar procesin tejzanor, teknologjia e përzierjes ultrasonike shpesh shkëlqen mënyrat konvencionale të përzierjes si miksera rrotulluese me teh, homogjenizues me presion të lartë ose mullinj me top.
Në një studim tjetër, Pohl et al. (2004) krahasoi efikasitetin e përpunimit të shpërndarjes tejzanor të silicës me metoda të tjera të përzierjes me prerje të lartë, të tilla si me një IKA Ultra-Turrax (sistemi i rotorit-statorit). Pohl et al. krahasoi zvogëlimin e madhësisë së grimcave të Aerosil 90 (2% wt) në ujë duke përdorur një Ultra-Turrax (sistemi rotor-stator) në mjedise të ndryshme me atë të një mikseri ultrasonik me prerje të lartë Hielscher UIP1000hd me qelizë rrjedhëse në mënyrë të vazhdueshme. Studimi i Pohl et al. konkludon, se "me energji konstante specifike ultratingulli EV është më efektiv sesa sistemi rotor-stator" dhe se "frekuenca e ultrazërit të aplikuar në intervalin nga 20 kHz deri në 30 kHz nuk ka ndonjë efekt të madh në procesin e shpërndarjes".

Pse Përzierësit Inline tejzanor me prerje të lartë?

  • efikasitet te larte
  • për grimcat mikron dhe nano
  • inline i vazhdueshëm
  • për çdo vëllim
  • mund të përpunojë viskozitet shumë të lartë
  • mund të trajtojë grimcat gërryese
  • pa lëvizur pjesë (pa rrotullues, tehe)
  • pa mjete mulliri (pa rruaza)
  • CIP (i pastër në vend)
Mulliri me tejzanor i lagësht i hidroksiapatitit të kalciumit

Ulja e madhësisë së grimcave tejzanor të hidroksiapatitit të kalciumit (30% përqendrim i ngurtë, 150Ws / g SHBA)

Përzierësit inline me prerje të lartë tejzanor mund të trajtojnë përqendrime të larta të ngurta, grimca gërryese dhe janë të disponueshëm për çdo vëllim.

UIP4000hdT, një mikser i fuqishëm me prerje të lartë industriale 4000watt për përpunim të rreshtuar, p.sh., mulliri me lagështirë, shpërndarje, emulgifikim dhe shpërndarje të pezullimeve koloidale.

Kërkesë informacioni

Ku ta blini mikserin tuaj tejzanor në linjë me prerje të lartë?

Hielscher Ultrasonics është partneri juaj i besuar kur bëhet fjalë për proceset e sonifikimit me performancë të lartë, të tilla si bluarja tejzanor, shpërndarja, emulsifikimi dhe shpërbërja. Përzierësit tejzanor inline me prerje të lartë të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7/365. Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor. Një shumëllojshmëri e gjerë e reaktorit inline tejzanor dhe aksesorëve të mëtejshëm lejojnë vendosjen ideale për aplikimin tuaj tejzanor (p.sh., emulsifikimi inline, zvogëlimi i madhësisë së grimcave dhe homogjenizimi).
Softueri inteligjent, menyja dixhitale përmes ekranit me prekje, regjistrimi automatik i të dhënave dhe telekomanda e shfletuesit janë tipare të homogjenizuesve ultrasonikë me prerje të lartë Hielscher që e bëjnë operacionin më miqësor dhe të thjeshtë për përdoruesin. Teknologjia e pastër në vend (CIP) e bën të përshtatshëm përdorimin e mikserit tejzanor me prerje të lartë. Fuqia, besueshmëria, instalimi dhe funksionimi i thjeshtë, si dhe mirëmbajtja e ulët janë tipare shtesë, të cilat lehtësojnë rutinën e përditshme të punës me ultrasonicatorët Hielscher.

Na kontaktoni tani për të mësuar më shumë se si përzierësi tejzanor inline me prerje të lartë mund të përmirësojë përpunimin tuaj të sistemeve të ngurta të lëngshme dhe të lëngshme të lëngshme! Ekipi ynë i trajnuar mirë dhe me përvojë afatgjatë do të jetë i gatshëm t'ju ndihmojë me më shumë informacion në lidhje me aplikimet dhe çmimet.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga përmasat laboratorike në ato industriale.

Ultrasonikët me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicatori i laboratorit kompakt mbi njësitë e nivelit të lartë deri te sistemet tejzanor tërësisht industriale.

 

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.