Përzierja tejzanor e ripërtërirësve të asfaltit

  • Rehabilituesit e asfaltit dhe rinovuesit mundësojnë riciklimin e trotuareve ekzistuese të asfaltit duke aplikuar agjentë rinovues në materialin e ndërtimit.
  • Shpërndarësit tejzanor janë një teknikë e fuqishme për të përzier nano-grimcat dhe nano-pikat në emulsione asfalti dhe bitumi.
  • Ultratingulli i energjisë përdoret për të prodhuar aditivë me performancë të lartë për trotuare të qëndrueshëm afatgjatë.

Rehabilitimi i asfaltit

Përzierja tejzanor e aditivëve të asfaltitAsfalti i lagur, i tharë, i moshuar dhe i plasaritur ka humbur vajrat e tij origjinal të katranit dhe është i dëmtuar nga oksidimi, në mënyrë që çarçafat, gropat dhe këputjet në shtegun e rrotave të ndodhin në sipërfaqe. Për sa i përket sasisë së madhe të asfaltit të përdorur në ndërtim, rehabilitimi dhe rinovimi i trotuareve dhe strukturave të tjera të asfaltit është një sektor i rëndësishëm, i cili ndihmon në kursimin e burimeve dhe shpenzimeve.
Strukturat ekzistuese të asfaltit, të dëmtuara nga moti, mosha dhe ngarkesa e trafikut, mund të rehabilitohen dhe rinovohen me aplikimin e vulave të mjegullës, vula të hollë, vula çipash, vula pastrimi, vula kepi dhe rinovues të tjerë asfalti. Ato formulime të vulës përbëhen nga një përzierje uji, emulsioni asfalti, grumbullimi (zhavorri i vogël, i quajtur gjithashtu patate të skuqura), polimere dhe nano-aditivë
Asfaltimet e modifikuara të asfaltit që përmbajnë disa nanopraksione përforcuese shfaqin veti termike, elektrike dhe mekanike të dëshirueshme dhe në këtë mënyrë kanë përmirësuar funksionalitete. Për të zvogëluar koston e lidhësit të asfaltit dhe mirëmbajtjen e rrugëve dhe për të rritur mirëdashësinë e tyre ndaj mjedisit, teknologjitë alternative si aditivët e përzier dhe të funksionalizuar ultrasonikisht dhe formulimet e reja të përbëra asfalti, të cilat kanë aftësinë e vetë-riparimit, janë thelbësore për të ruajtur dhe rinovuar ekzistencën trotuareve në të ardhmen.

Prodhimi tejzanor i aditivëve për emulsione asfalti

Një emulsion asfalti përbëhet nga tre përbërës kryesorë: asfalt, ujë dhe një surfaktant emulsifikues. Duke qenë një shpërndarje e qëndrueshme e pikave të çimentos së asfaltit në ujë, një emulsion asfalti mund të pompohet, ruhet dhe përzihet me agregate. Një emulsion duhet të "prishet" shpejt pas kontaktit me agregatin kur përzihet ose pasi të jetë spërkatur. Thyerja është ndarja e ujit nga asfalti. Kur uji ka avulluar, emulsioni është "vendosur". Pas thyerjes, kurimit dhe vendosjes, mbetja e asfaltit ka vetitë e ngjitjes, qëndrueshmërisë dhe rezistencës ndaj ujit të asfaltit bazë bazë.
Emulsifikimi tejzanor lejon të formulohet emulsione asfalti me cilësi të lartë
Teknika emulsifikuese tejzanor është e pajtueshme me formulime të shumta emulsifikuese dhe surfaktante. Zgjedhja e emulsifikuesit ndikon në karakteristikat e vendosjes së emulsioneve të asfaltit, duke i bërë ato vendosjen e ngadaltë, vendosjen e mesme dhe vendosjen e shpejtë. Aditivët, modifikuesit, mbushësit, fibrat, gomat dhe përbërësit e tjerë të formulimit mund të shtohen gjatë fazave të ndryshme të procesit të sonication – në varësi të formulimit dhe kërkesave të përzierjes së komponimeve specifike.

Shpërndarës tejzanor UIP4000hdT (fuqi ekografike 4kW)

UIP4000hdT – Mikser tejzanor 4000 watts brenda

Kërkesë informacioni

Shkalla e Emulsionit

Shkalla e emulsionit të një emulsioni asfalti dhe përtëritës asfalti është një faktor i rëndësishëm, që përcakton shpejtësinë e prishjes (vendosja e shpejtë, e mesme ose e ngadaltë). Lloji (jonik / jo-jonik) dhe përqendrimi i agjentëve emulsifikues si dhe specifikat e formulimit si raporti emulsione / solide, poroziteti, madhësia e grimcave dhe gradimi ndikojnë në sjelljen e vendosjes. Meqenëse parametrat e emulsifikimit tejzanor mund të kontrollohen saktësisht, ndikimi i zërit në emulsion mund të rregullohet në cilësinë e asfaltit të synuar. Mikron-, nënmikron ose nano-emulsione të motit janë në shënjestër, përpunimi tejzanor ju jep kontrollin e plotë mbi parametrat e procesit.

rheology

Emulsionet e asfaltit shfaqin viskozitete me përafërsi. 50–1000 cP në 60 ° C, që është dukshëm më i ulët se viskoziteti i vetë asfaltit (10,000–400,000 CP). Për shkak të viskozitetit të tyre më të ulët, emulsionet e asfaltit mund të aplikohen duke përdorur teknika të temperaturës më të ulët, të cilat zvogëlojnë emetimet dhe konsumin e energjisë, shmangin oksidimin e asfaltit dhe janë dukshëm më pak të rrezikshëm sesa teknikat e nxehta të asfaltit. Për më tepër, aplikimi i emulsioneve të asfaltit është më ekonomik dhe miqësor ndaj mjedisit sesa teknikat e ftohta duke përdorur asfaltë të ndërprerë. Viskoziteti dhe reologjia e një emulsioni emulsioni asfalti mund të ndikohet dhe rregullohet nga përqendrimi i emulsifikuesit dhe nga inputi i energjisë gjatë emulsifikimit tejzanor.

Aftësia e depërtimit

Aftësitë depërtuese të përtëritësve të asfaltit janë thelbësore, pasi një agjent rinovues me performancë të lartë depërton në strukturën e trotuarit dhe vulos sipërfaqen. Një rinovues i asfaltit me performancë të lartë, i cili është në gjendje të depërtojë thellë në lidhësin e asfaltit (bitumin), rrit fleksibilitetin dhe rikthen nga brenda në mënyrë që të arrihet një vetë-shërim i trotuarit. Përgatitni emulsione shumë të funksionalizuara asfalti që formulojnë pikëza nën-mikron- dhe nano-madhësi me ultratinguj energjetik!

aditivëve

Polimerët, gomat, mbushësit, vajrat dhe agjentët rinovues u shtohen emulsioneve të asfaltit me qëllim të përmirësimit të vetive kryesore të asfaltit vendas, siç janë klasifikimi i performancës së temperaturës së lartë dhe të ulët (PG), viskozitetit, plasaritjes në temperaturë të ulët, duktilitetit dhe relaksimit të stresit, zbutjes pikë dhe depërtim, afinitet për dhe stabilitet me polimere dhe përtëritje të asfaltit të moshuar në përzierjet RAP / RAS (trotuari i asfaltit të rikuperuar (RAP) dhe shiritat e asfaltit të ricikluar (RAS)). Shpërndarëset tejzanor përziejnë lëndët e ngurta dhe pikat si grimca monodisperse në emulsionin e asfaltit. Përzierja tejzanor dhe teknologjia e përzierjes prodhon përzierje asfalti me performancë të lartë!

Seria Master

Emulsifikimi dhe shpërndarja tejzanor është ideale për të përgatitur tufa master të emulsioneve të asfaltuara shumë të përqendruara. Emulsione të përgatitura tejzanor me përmbajtje të lartë asfalti (deri në 90%) hollohen më vonë për të arritur në përqendrim 70% ose 60% në mënyrë që të arrijmë racionin e dëshiruar të fazës së ujit / vajit, për aplikimin përfundimtar.

UIP16000 (16kW) është pajisje më e fuqishme e ekstraktimit tejzanor të Hielscher.

UIP16000 – Fuqia ultratinguj 16kW për njësi përzierëse tejzanor

Avantazhet e emulsioneve ultrasonike të asfaltit

Teknologjia e përzierjes tejzanor lejon që të zhvillohen dhe prodhohen formulime për rinovimin e asfaltit të cilat janë të lehta për tu trajtuar, me kosto efektive dhe miqësore me mjedisin. Kavitacioni i fuqishëm tejzanor krijon shpërndarje dhe emulsione nën-mikron dhe nano, të cilat shfaqin depërtueshmëri të shkëlqyeshme, performancë të lartë dhe qëndrueshmëri afatgjatë.
Përziejini emulsionet e shtruara dhe shpërndarjet për përzierjet e asfaltit me ultrasonifikimin me fuqi të lartë!

Shpërndarës tejzanor me fuqi të lartë për emulsione asfalti

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeHielscher Ultrasonics prodhon dhe furnizon mikserë tejzanor me fuqi të lartë për asfalt dhe emulsione bitumi. Shpërndarësit tejzanor industrialë për ofertën emulsifikuese inline hap mundësinë për të përpunuar një gamë të gjerë emulsionesh asfalti dhe bitumi. Sonication lejon testimin e lehtësuar të formulimeve të reja, të cilat emulsifikohen në mënyrë të njëtrajtshme për qëndrueshmëri dhe performancë të shkëlqyer të emulsionit. Gjeometri të ndryshme të reaktorit tejzanor dhe futje të tilla si MultiPhaseCavitator lejoni përshtatjen e lehtë të procesorit tejzanor në asfaltin tuaj ose formulimin e bitumit.
Një parafjalë e trashë e lëngshme dhe e ngurtë ushqehet në shpërndarësin tejzanor, ku të dy fazat (uji + asfalti ose bitumi + aditivët opsionalë) janë të lagur dhe të bluar në mënyrë të njëtrajtshme në një pezullim koloidal shumë të qëndrueshëm. Mulliri tejzanor dhe shpërndarja është në gjendje të përpunojë vëllime të larta në një proces të shpejtë.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për aplikimet sonochemical.

Procesorë tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.

Letërsi / Referencat

  • Wang, H .; Yang, J .; Gong, M. (2016): Karakterizimi Rheologjik i Lidhësve të Asfaltit dhe Përzierjeve të Modifikuara me Nanotubet e Karbonit. Gazetat e Konferencës RILEM 2016.
  • Ronald, M.; Pumarejo Luis, F. (2016): Formulimi i emulsioneve të asfaltit: Shkalla më e lartë dhe varësia e formulimit nga vetitë e emulsioneve. Materiale Ndërtimi dhe Ndërtimi 123, 2016. 162–173.


Fakte të vlefshme

Whatfarë është një Emulsion Asfalti?

Një emulsion asfalti është një përzierje uji dhe asfalti. Meqenëse asfalti është një përbërës me vaj, hidrofobik, ai nuk mund të përzihet me ujë. Duke shtuar një agjent aktiv sipërfaqësor të njohur gjithashtu si emulsifikues, surfaktant, agjent emulsifikues, stabilizues) në ujë para ose gjatë shtimit të asfaltit, asfalti dhe uji bëhen të përzier. Shtimi i surfaktantit lehtëson shpërndarjen e grimcave të asfaltit në fazën ujore (ujë) dhe e mban atë të shpërndarë në pezullim. Për të përzier asfaltin si grimca të vogla në pezullim, përdoren pajisje mekanike për përzierjen e qethjes (p.sh. mikser ultrasonicatior, mikser me qethje të lartë, mulli koloidal etj). Një emulsion me cilësi të lartë asfalti i jep rezistencës rutting trotuarit, ndjeshmërisë ndaj lagështirës, rezistencës ndaj plasaritjes dhe performancës së lodhjes.
Përkufizimi i Emulsionit
"Një emulsion është një sistem heterogjen termodinamikisht i paqëndrueshëm, i formuar nga të paktën dy faza të lëngshme të padiskutueshme, ku njëra shpërndahet në tjetrën në formën e pikave të vogla (rruaza), diametri i të cilave është përgjithësisht më i lartë se 0.1 μm. Një sistem i tillë ka një stabilitet minimal i cili mund të përmirësohet me shtimin e agjentëve të duhur, siç janë surfaktantët tanë, ose të ndarë mirë. ” (Becher, P. Emulsion. Teoria dhe praktika. 1961.)

Isfarë është bitumi?

Bitumi është një material çimento që përdoret në ndërtim si lidhës asfalti, që mbajnë asfaltin së bashku. Ka një pikë shkrirjeje 180ºC. Emulsionet e bitumit janë një lëng kafe e errët, e cila mund të jetë ose kationike, ku emulsionet kanë pikëza që mbajnë një ngarkesë pozitive, ose anionik, ku emulsionet kanë pikëza të ngarkuara negativisht.

Cilat janë vulat e holluara?

Vulat e ngathëta janë një formulim uji, emulsioni asfalti, grumbullimi dhe aditivësh në një sipërfaqe ekzistuese të trotuarit të asfaltit. Një vulë slurry është e ngjashme me një vulë mjegull, përveç vulës slurry ka agregate si pjesë e përzierjes. Polimeri është aditiv i zakonshëm që përmirëson vetitë e emulsionit të asfaltit. Kjo përzierje e kombinuar e emulsionit dhe agregateve është e ashtuquajtura slurry për të mbrojtur strukturën themelore të trotuarit dhe për të siguruar një sipërfaqe të re të rrugës.

Cilat janë vulat e mjegullës?

Nënshkrimi i mjegullave i referohet aplikimit të një emulsioni asfalti të formuluar të veçantë në një sipërfaqe ekzistuese të trotuarit të asfaltit. Një emulsion nënshkrues mjegull konsiston në një përzierje me ujë-vaj, i cili mund të spërkatet lehtë në një trotuar ekzistues, i njohur gjithashtu si "mjegullimë".

Cilat janë vulat e çipave?

Aplikimi i një vula çipi përfshin një emulsion asfalti që përmban globula asfalti shtrimi, ujë, një agjent emulsifikues ose surfaktant, polimer dhe shpesh një shtesë shtesë rinovues. Vulat e çipave aplikohen në një proces me dy hapa i cili përfshin së pari shpërndarjen e emulsionit të asfaltit dhe më pas një shtresë të shkëmbit të vogël të grimcuar në një sipërfaqe ekzistuese të trotuarit të asfaltit. Quhet edhe shkëmbi i vogël i grimcuar “patate të skuqura”, e cila i jep metodës së nënshkrimit të çipit emrin e saj.

Whatfarë janë vula pastrimi?

Një trajtim me vulë pastrimi është shumë i ngjashëm me nënshkrimin e çipit, ku përdoret një emulsion asfalti dhe zhavorri i grimcuar për të rehabilituar një trotuar të asfaltit të dëmtuar. Dallimi i vetëm është metoda e aplikimit: Për aplikimin e një vula pastrimi, emulsioni i asfaltit aplikohet nga të ashtuquajturat fshesa pastrimi, të cilat sigurojnë që emulsioni i asfaltit të depërtojë në çarjet e trotuarit.

Cilat janë vulat e kepit?

Nënshkrimi i kepit i referohet aplikimit të një çipi ose vula pastrimi me një aplikim të mëvonshëm të vulës së pllakës ose mikrosurës në një datë të mëvonshme. Ndërsa vulat e çipave ose pastruesve vulosin dhe lidhin të çara në trotuarin ekzistues, vula e mëtejshme e lagjes ose mikrosurimi përmirëson ruajtjen e çipit dhe butësinë e sipërfaqes së rrugës. Vulosjet e kepit përdoren më së shumti si një rrugëdalje intermitente, e përdorur për strukturat e asfaltit të cilat shfaqin vetëm shqetësime mesatare, rruge të lehta ose aspak, gjerësi të moderuar të plasaritjeve. Nënshkrimi i kepit përdoret më së shumti si ilaç për të zgjatur jetën e trotuarit derisa të kryhet rehabilitimi ose rindërtimi.

Farë është fytyra me mikrovalë?

Mikrosurimi është një trajtim i krahasueshëm me një vulë slurry. Për sipërfaqen e një sipërfaqeje të një trotuari prej betoni asfalti aplikohet një formulim i përbërë nga uji, emulsioni i asfaltit, agregati dhe aditivët kimikë. Shtesa polimer përdoren për të përmirësuar vetitë e përzierjes së emulsionit të asfaltit. Dallimi kryesor midis vulës së pllakës dhe sipërfaqes së mikrosurës është në mënyrën se si ato "prishen" ose ngurtësohen. Përderisa nënshkrimi i lagështirës kërkon që uji të avullohet nga emulsioni i asfaltit pas shpërndarjes së tij, emulsioni i asfaltit në një shtresë mikrosuruese përmban aditivë kimikë të cilat lejojnë që ai të prishet pa u mbështetur në diell ose nxehtësi për avullim që të ndodhë. Kjo e bën mikrosuriminimin e trajtimit të preferuar për rrugë të përdorura shumë (kohë të shkurtër për t’u prishur) ose klimë më të ftohtë.

Isfarë është përkeqësimi i trotuarit?

Ndërsa plaket trotuari ajo fillon të përkeqësohet. Sa shpejt prishet ndikohet nga shumë faktorë. Faktorët kryesorë janë mjedisi dhe ngarkesa e trafikut. Drita e diellit me kalimin e kohës oksidon shtresën sipërfaqësore dhe bën që ajo të bëhet e brishtë. Nëse trotuari janë të çara shumë të brishta fillojnë të formohen si rezultat i përsëritjeve të larta të ngarkesës së trafikut në trotuar. Nëse trotuari nuk është i mbyllur siç duhet, uji i shiut ose uji i ujitjes mund të depërtojnë në çarje në shtresën bazë dhe të dëmtojë integritetin strukturor të trotuarit. Uji mund të gërryejë ose pastrojë shtresat themelore themelore dhe të bëjë që trotuari të dështojë nga mungesa e mbështetjes.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.