MultiPhaseCavitator-Fut për qelizën e rrjedhës tejzanor

Futja MultiPhaseCavitator (InsertMPC48) është projektuar për të përmirësuar përpunimin tejzanor të përzierjeve të lëngshme / të lëngshme ose të lëngshme / gazi. 48 kanaçe shumë të bukura injektojnë lëngun ose gazin në një fazë të lëngët në zonën e cavitation. Kjo krijon pika shumë të vogla të suspenduara ose flluska gazi që japin një sipërfaqe shumë të lartë specifike sipërfaqësore.

Ky insert është veçanërisht i dobishëm për kiminë e emulsionit, siç janë Faza-Transfer-Reaksionet, Faza-Transfer-Catalysis (PTC) ose Liquid-Liquid-Extraction. Një tjetër fushë interesante e aplikimit është reshjet e grimcave nga dy prekursorë të lëngshëm ose kristalizimi. Ky insert është projektuar për reaktorët e qelizave të rrjedhës Hielscher dhe lejon grumbullimin ose përpunimin e vazhdueshëm.

Një dhe 48 Portet e Injection

Ultrasonication është një mjet efektiv për emulsification dhe përzierjen. Ndryshe nga konfigurimi konvencional, ku faza të veçanta janë të kombinuara para se të hyjnë në qelizën e rrjedhjes dhe cavitation, kjo insert qelizë rrjedhës përmirëson kombinimin e dy fazave. Kur një lëng injektohet përmes 48 kanulave të imta, ajo hyn në qelizën e rrjedhës në fije shumë të ngushta. Futja përdor shumë 48 kanuj gjobë mjekësorë me diametra të brendshëm prej 0.3mm deri 1.2mm. Këto kanaçe mund të zëvendësohen me lehtësi dhe janë të harxhueshme me kosto të ulët (sterile, rreth 2ct / pc). Cavitation tejzanor (në 20kHz) prerje 48 lende të lëngshme hyrëse në pikëza të vogla kur ata hyjnë në fazën e lëngshme në qelizë rrjedhin.
Dizajni zbaton të njëjtën presion ushqimi nga një furnizim në të gjitha 48 kanulet për të niveluar rrjedhën midis kanulave.

Futni MPC48 për reaktorin e rrjedhës

48 porta hyrëse në reaktorin tejzanor për reagime likuide-likuide

Tregon detajet e fazës së injektimit të Multi-Phase-Cavitator

Injeksion në multiphasecavitator tejzanor

Futni MPC48 me 48 kanel gjobë

InsertMPC48 – 48 kanaçe gjobë përfundojnë në zonën e cavitation

FC100L1K-1S me InsertMPC48

Reaktori tejzanor i rrjedhës së qelqit FC100L1K-1S me InsertMPC48

Përdorimet dhe Aplikimet

Përzierja tejzanor për kimikën e emulsionitReaktorët tejzanorë Hielscher përdoren shpesh për të emulsifikuar, për të përmirësuar kinetikën e procesit të transferimit të fazës ose për të shpërndarë normat në sistemet e fazës së lëngshme dhe të lëngëta. Shembuj për procese të tilla janë desulfurizimi oksidues me peroksid hidrogjeni dhe nxjerrja e mëvonshme me tretës ose transesterifikimi i triglicerideve me bazë katalizator.
Solubility e kufizuar e një faze reagent në një tjetër fazë reagent është një problem i rëndësishëm në kimi emulsioni proces si dy faza të reagojnë me njëri-tjetrin vetëm në interphase. Pa ultrasonics, kjo rezulton në normat e reagimit të ulët dhe një kinetikë të ngadalshme konvertimit në sistemet dyfazore.
Duke përdorur insert me një reaktor tejzanor, cavitation prodhon qethje të lartë hidraulike dhe thyen fazën e injektuar në nën-mikron dhe pikturon nanosize. Pasi që sipërfaqja specifike e kufirit të fazës është me ndikim për shkallën kimike të reagimit, ky reduktim i ndjeshëm në diametrin e pikave përmirëson kinetikën e reaksionit dhe mund të zvogëlojë ose eliminojë nevojën për agjentë të transferimit të fazës. Përqindja e volumit të fazës së injektuar mund të ulet, sepse emulsione të imëta kanë nevojë për volum më pak për të siguruar sipërfaqen e njëjtë të kontaktit me fazën tjetër të reagentit.
Përdorimi i kësaj insert mund të ulë sasinë e kërkuar të katalizatorëve të emulsionit amfifilik ose katalizatorët fazor-transferues (PTC), të tilla si kripërat kuaretare të amonit me aftësinë e tyre unike për t'u shpërndarë në të dy lëngjet ujore dhe organike.

Përmirësimi i Mass-Transfer për Reaksionet Kimike

Kur dy faza reagente reagojnë në një kufi fazor, produktet e reaksionit grumbullohen në sipërfaqen e pikave dhe bllokojnë fazat reagente nga bashkëveprimi në ndërfaqen. Qethja hidraulike e shkaktuar nga cavitation tejzanor rezulton në rrjedhjen e trazuar dhe transportimin e materialit nga dhe deri në sipërfaqet e pikave dhe çon në bashkimin e përsëritur dhe formimin pasues të pikave të reja. Ndërsa reagimi përparon me kalimin e kohës, sonication maksimizon ekspozimin dhe ndërveprimin e reagentëve.
Ky efekt përdoret në shumë procese, si për shembull transesterifikimi i vajrave vegjetale në bionaftë ose sinteza e poliestërve nga transesterifikimi i diestereve me diola për të formuar makromolekula.

Emulsifikimi / emulsifikimi

Kjo hyrje e qelizës së rrjedhës përmirëson emulsifikimin kur përzihet lëngje të paqëndrueshme. Kjo çon në madhësi më të vogla të pikave dhe shpërndarje të ngushtë të madhësisë – faktor kyç për stabilitetin e një emulsie. Me këtë dizajn ju mund të injektoni dhe emulifikoni lëngjet e ulëta dhe të mesme të viskozitetit në lëngje madje edhe me viskozitet të lartë, siç janë vajrat e rënda të karburantit (HFOs), polimeret ose gelat. Disa formulime mund të kërkojnë që të shtohen emulsifikues ose stabilizues. Në këtë rast ndihmon për përzierjen e emulsifikuesit në mënyrë uniforme. Hartat e personalizuara për injektimin e më shumë se një faze edhe pse kanulet janë në dispozicion sipas kërkesës.

Nxjerrja e Liquid-Liquid

Ky insert nxit procesin e nxjerrjes së lëngjeve dhe lëngjeve duke bërë një emulsion turbullues të madhësisë së gjobës, p.sh. të një faze tretës në një fazë të vajit. Përsëri, kjo rrit sipërfaqen e kontaktit të fazës dhe rezulton në nxjerrjen më të mirë dhe përdorimin e reduktuar të tretësit.

Aqua-Karburantet për djegie të pastër

Vajrat e ulëta të lëndëve djegëse, siç është nafta e rëndë e përdorur në anije detare ose për prodhimin e energjisë, mund të emulsifikohen me ujë. Kjo rezulton në një djegie më efikase dhe në një ulje të konsiderueshme të NOx emetimet dhe blozat.
Lexoni më shumë për emulsifikimin tejzanor të karburanteve aqua (karburantet emulsion)!

Reshjet / Sono-Kristalizimi

Pigmente ose grimca nano mund të krijohen nga poshtë lart nga reshjet në lëngje. Në këtë rast, një përzierje supersaturated fillon të formojë grimca të ngurta ose kristale nga materiali shumë i koncentruar. Këto grimca do të rriten në një pikë të caktuar dhe përfundimisht do të precipitojnë. Për të kontrolluar madhësinë dhe morfologjinë e grimcave / kristal, kontrollimi i përzierjes së prekursorit / reagentit është thelbësor.
Në përgjithësi, procesi i reshjeve përfshin: Përzierja, supersaturimi, nucleation, rritja e grimcave dhe aglomerimi. Kjo e fundit shmanget nga një koncentrim i ulët i ngurtë ose nga agjentë stabilizues. Përzierja është kritike; si për shumicën e proceseve të reshjeve shpejtësia e reagimit është shumë e lartë. InsertMPC48 kombinon avionët e ngushtë të ngushtë të injektuar me qethje të fortë cavitational tejzanor. Kjo maksimizon shpejtësinë dhe performancën e përzierjes duke krijuar grimca më të vogla dhe më të vogla.

Shpërndarja e madhësisë së grimcave të Fe3O4

Shpërndarja e madhësisë së grimcave të grimcave të Fe3O4 (magnetit) të gjeneruara në një reagim të vazhdueshëm të reshjeve ultratinguj (Banert et al., 2004).

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Nga testimi i laboratorit në shkallën pilot dhe prodhimin

Hielscher Ultrasonics ofron pajisje për të testuar, verifikuar dhe shfrytëzuar këtë teknologji në çdo shkallë. Koncepti është i lehtë për t'u përfshirë në proceset ekzistuese.

  1. Faza e furnizimit A në portën hyrëse të lëngshme në fund të qelizës së rrjedhës
  2. Faza e furnizimit B në portin (et) më të vogël të hyrjes së lëngshme në anën e qelizës së rrjedhës. Ky ushqim do të injektohet në zonën cavitational përmes 48 gypave gjobë
  3. Rregulloni presionin e reaktorit duke përdorur një valvul prapa në portën e daljes së rrjedhës së qelizës

Në nivel të lartë të stolit a UIP1000hd (1kW) mund të përpunojë normat e rrjedhës nga 100 në 1000L / orë (25 deri në 250 gal / orë) për demonstrim të procesit dhe për optimizimin e parametrave të sonifikimit. Hielscher përpunuesit tejzanor janë të dizajnuara për shkallë lineare deri në vëllime më të mëdha të përpunimit në pilot ose shkallë prodhimi. Tabela e mëposhtme rendit vëllimet e përpunimit dhe madhësitë e rekomanduara të pajisjeve.

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
0.2L 0.25 në 2 m3/ hr UIP1000hd, UIP2000hd
0.2L Nga 1 deri ne 8 milion3/ hr UIP4000
na 4 deri ne 30 m3/ hr UIP16000
na 30m lart3/ hr grup i UIP10000 ose UIP16000