Emulsifiers tejzanor

Emulsioni është një sistem dyfazor i dy lëngjeve të papërzier, ku njëra fazë, e ashtuquajtura faza e brendshme ose e shpërndarë, shpërndahet si pika të vogla në fazën tjetër, e ashtuquajtura faza e jashtme ose e vazhdueshme. Për të përgatitur një emulsion, zakonisht kërkohet futja e energjisë në sistemin dyfazor. Forcat prerëse tejzanor janë provuar mjaft të efektshme për të prodhuar emulsione të qëndrueshme afatgjata me pika të përmasave nano dhe të një cilësie superiore.

Stabiliteti i emulsionit i përmirësuar ultrasonikisht

Ultrasonikatori UP200St në një enë të trazuar për emulsifikimin e reaktantëve Efektet fizike të ultrazërit të shkaktuara nga kavitacioni akustik sjellin përçarje të pikave të vajit dhe ujit dhe lehtësojnë kështu formimin e emulsioneve të qëndrueshme O / W dhe W / O me madhësi pikash shumë të vogla në madhësi mikro dhe nano. Për shkak të madhësisë shumë të vogël të pikave dhe sipërfaqes së lartë të saj, nanoemulsionet ofrojnë veti jashtëzakonisht të larta bioaktive, gjë që është e rëndësishme për ushqimet dhe suplementet, prodhimet farmaceutike dhe kozmetike. Për shkak të madhësisë minutë të pikave, përbërja bioaktive mund të depërtojë shpejt në qeliza. Gjithashtu në shkencën materiale dhe industrinë, nano-emulsionet janë të rëndësishme për prodhimin e veshjeve, bojrave, polimerëve dhe përbërjeve të tjera me performancë të lartë. Nanoemulsionet e përgatitura në mënyrë ultrasonike janë zakonisht dukshëm më të qëndrueshme sesa makroemulsionet dhe nuk tregojnë sedimentim, bashkim ose flokulim.

Aftësitë e Emulsifikimit Ultrasonic

 • Nano- dhe mini-emulsione
 • shumë efikas
 • Grumbull ose i vazhdueshëm
 • Lëngje të ulëta deri të trashë
 • Riprodhueshmëria / përsëritshmëria
 • Teknikë e besueshme
 • Lehtë dhe e sigurt për t’u përdorur

Kërkesë informacioni

Ultrasonikët janë mjete të besueshme dhe efikase për të prodhuar nanoemulsifikimin

UP400St – Pajisja tejzanor 400W për nano-emulsione vaj në ujë (O / W)

Nano-Emulsione tejzanor: Kjo video demonstroi prodhimin e shpejtë të një nano-emulsioni të naftës në ujë. UP200Ht homogjenizon vajin dhe ujin në sekonda.

Emulsifikues tejzanor me UP200Ht me sondë S26d14

Miniatura e videos

Emulsifikim tejzanor shumë efikas

Zungur etj. (2015) krahasoi homogjenizimin me ultratinguj me homogjenizimin klasik me prerje të lartë për përgatitjen e emulsioneve ujë-vaj ulliri. Për emulsionet WPI dhe maltodekstrina u përdorën si agjentë kapsulimi dhe Tween20 u përdor si stabilizues. “Vlerat e indeksit të kremit të emulsioneve të përgatitura me teknikat e homogjenizimit klasik dhe tejzanor, ndryshuan përkatësisht ndërmjet 20,77 dhe 86,26 % dhe 15,63 deri në 91,55 %. Në përgjithësi, rezultatet treguan se emulsionet e përgatitura me emulsifikimin me ultratinguj janë më të qëndrueshme se ato të përgatitura me metodën klasike të homogjenizimit.

Emulsifikimi tejzanor e kalon homogjenizimin konvencional me prerje të lartë në formulimin e emulsioneve të qëndrueshme të ujit-vajit të ullirit duke krijuar pika më të vogla, duke rezultuar në më pak krem dhe duke treguar cilësi më të mirë të përgjithshme të emulsionit.

Imazhet e mikroskopisë (në zmadhimin 100x) që përmbajnë 40% (wb) lëndë të thatë dhe 9% (wb) emulsione vaji të përgatitura me metodën klasike të homogjenizimit me (a) WPI, (b) MD, (c) përzierje WPI-MD (1: 1); dhe përgatitet me metodën e homogjenizimit me ultratinguj me (d) WPI (e) MD (f) përzierje WPI-MD (1:1). Emulsifikimi tejzanor rezulton në pika dukshëm më të vogla dhe stabilitet më të mirë emulsioni.
(studim dhe imazhe mikroskopike: Zungur et al., 2015)

Taha etj. (2020) konkludojnë në letrën e tyre të rishikimit se Ultrasonics me intensitet të lartë (HIU) "mund të përdoret për të përmirësuar vetitë emulguese të emulgatorëve ushqimorë siç janë proteinat dhe polisakaridet dhe për të rritur stabilitetin e emulsioneve të tyre. Emulsionet e stabilizuara komplekse proteina-polisaharide të prodhuara nga HIU treguan qëndrueshmëri më të mirë kundër streseve mjedisore sesa emulsionet e stabilizuara nga përbërësit individualë. Për më tepër, disa studime treguan se homogjenizuesit e HIU ishin më efikasë në energji sesa homogjenizuesit me presion të lartë dhe mikrofluidizuesit ”. (Taha et al., 2020)

Faktorët që ndikojnë në cilësinë e emulsionit

 • Madhësia mesatare e pikave (ndikuar nga teknika e emulsifikimit)
 • Shpërndarja e madhësisë së pikave (ndikuar nga teknika e emulsifikimit)
 • Viskoziteti i fazës së brendshme
 • Viskoziteti në fazë të vazhdueshme
 • Surfaktant
 • Përqendrimi në fazën e vajit
 • PH i fazës së vazhdueshme
 • Karakteristikat optike të emulsionit
Nano-emulsifikimi tejzanor rezulton në emulsione nano-të zgjeruara

Nano-emulzimi tejzanor përdoret për të prodhuar emulsione me performancë të lartë për materiale me performancë të lartë, bojra, veshje, ushqime, farmaceutike dhe kozmetikë.


Emulsifikimi tejzanor në krahasim me homogjenizimin konvencional me prerje të lartë rezulton në pika më të vogla, një shpërndarje më uniforme të madhësisë së pikave, më pak krem dhe cilësi më të mirë të përgjithshme të emulsionit.

Shpërndarja e madhësisë së pikave të emulsioneve ujë-vaj ulliri të përgatitura nga (a) metoda klasike e homogjenizimit (b) homogjenizimi me ultratinguj (duke përdorur UP400S) metodë me MD, WPI dhe përzierjen e tyre, me 40% lëndë të thatë me 9% përmbajtje vaji (w/w). Emulsifikimi tejzanor rezulton në pika dukshëm më të vogla, më pak krem dhe një stabilitet më të mirë të përgjithshëm të emulsionit.
(studim dhe grafikë: Zungur et al., 2015)

Emulsifikim tejzanor me UP200Ht Hielscher dhe sonotrode S26d14

Përgatitja tejzanor e një emulsioni vaj në ujë (O / W) (ujë i kuq / vaj i verdhë). Disa sekonda të sonifikimit shndërrojnë dy fazat e ujit dhe vajit në një emulsion të imët.

Emulsifikuesit tejzanor me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics furnizon emulsifikues tejzanor me fuqi të lartë, me frekuencë të ulët, në çdo shkallë për kërkimin, zhvillimin e procesit, R&D dhe prodhimi industrial i rrymave të vëllimit shumë të madh. Portofoli ynë i gjerë ofron procesorin ideal tejzanor në çdo madhësi dhe për çdo industri.
Hielscher Ultrasonics’ procesorët tejzanor industrial mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7/365. Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor. Të gjithë parametrat e procesit mund të kontrollohen dhe monitorohen saktësisht përmes softverit inteligjent.

Avantazhet e Emulsifiers Hielscher Ultrasonics

 • për çdo vëllim / kapacitet prodhues
 • për çdo industri
 • efikase dhe duke intensifikuar procesin
 • për përpunimin në grupe dhe inline
 • i gjithanshëm i përdorshëm
 • efikas ne energji
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • Rezultatet e riprodhueshme
 • i shkallëzuar linear
 • i besueshëm
 • mirëmbajtje e fortë, e ulët
 • lehtë për t’u instaluar ose përshtatur në mënyrë retro
 • shpejt RoI
Reaktor tejzanor FC100L1K-1S me Insert Multifaza Kavitator MPC48

Reaktor tejzanor me MultiPhaseCavitator për përmirësimin e nano-emulzimit

Kërkesë informacioni

MultiPhaseCavitator – Sistemi i injektimit tejzanor për emulsione të qëndrueshme

Futni MPC48 me 48 kanale gjobë, të cilat injektojnë fazën e dytë të emulsionit direkt në zonën e cavitation tejzanorMultiPhaseCavitator – Fut MPC48 – është një insert unik për reaktorët e qelizave të rrjedhës Hielscher. Dizajni i MultiPhaseCavitator përmban 48 kanula të imëta që injektojnë fazën e dytë të emulsionit direkt në vendin e nxehtë kavitacional. Në zonën e kavitacionit, fijet e hollë të fazës së dytë të injektuar priten nga valët e frekuencës ultrasonike prej 20kHz. Kjo do të thotë që lëngu i injektuar pritet nga 20,000 goditje të dridhjeve në sekondë, gjë që prodhon pikëza jashtëzakonisht të vogla në intervalin nano. Prerja tejzanor, valët e tronditjes dhe turbulencat emulifikon këto pika të vogla brenda fazës së vazhdueshme dhe prodhon një nano-emulsion superior me qëndrueshmëri të lartë.

Dëshironi të blini një emulgator tejzanor?

Na kontaktoni, duke plotësuar formularin e kontaktit më poshtë, duke na dërguar një email, ose duke na thirrur!
Ekipi ynë me përvojë të mirë do të jetë i lumtur të diskutojë me ju aplikimin tuaj të emulsionit dhe t'ju rekomandojë sistemin më të përshtatshëm të emulgatorit tejzanor!

Lista kontrolluese për blerjen e emulgatorit tejzanor që plotëson nevojat tuaja

 • saktësisht parametra të kontrollueshëm
 • amplitudë të larta
 • efikasitetit të energjisë
 • Seria dhe Inline
 • linear i shkallëzuar për çdo madhësi
 • softuer inteligjent me cilësime të programueshme të zërit
 • Operacioni 24/2/365
 • i fuqishëm
 • sonotrodes dhe pajisje shtesë në dispozicion

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Literatura / Referencat


Fakte të vlefshme

Çfarë është një emulsion? – Përkufizimi i termit "Emulsioni"

Emulsioni është një sistem lëngu i përbërë nga të paktën dy lëngje të papërzier, ku njëri prej lëngjeve shpërndahet në tjetrin si pika të vogla. Faza e pikave të vogla, të shpërndara quhet faza e shpërndarë ose e brendshme, ndërsa faza tjetër quhet faza e vazhdueshme ose e jashtme. Ekzistojnë dy lloje kryesore të emulsioneve, të cilat dallohen midis: Emulsioneve vaj-në-ujë (O / W) dhe ujë-në-vaj (W / O). Në emulsionin vaj në ujë (O / W), faza e brendshme është një vaj ose lëng i përzier me vaj dhe faza e jashtme është uji ose një lëng i tretshëm me ujë. Në emulsionin ujë në vaj (W / O), faza e brendshme është lëngu i ngjashëm me ujin, ndërsa faza e jashtme është lëngu i ngjashëm me vajin.
Shumica e emulsioneve kërkojnë një agjent emulsifikues, të njohur si stabilizues ose surfaktant. Madhësia e pikave luan gjithashtu një rol vendimtar në lidhje me stabilitetin e emulsionit. Sa më e vogël të jetë madhësia e pikave, aq më i qëndrueshëm është emulsioni.


Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga përmasat laboratorike në ato industriale.

Ultrasonikët me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicatori i laboratorit kompakt mbi njësitë e nivelit të lartë deri te sistemet tejzanor tërësisht industriale.

 

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.