Ultrasonics për naftë, gaz dhe karburante të rinovueshme

Çmimet e naftës dhe gazrat serë si dhe qëndrueshmëria e burimeve të karburanteve u bënë një pikë fokusi me interes për naftën & industrinë e gazit. Pajisjet Hielscher tejzanor janë përdorur në objektet e kërkimit dhe të përpunimit të bimëve për shumë aplikacione.

Pajisjet Hielscher tejzanor përdoren në industrinë e naftës dhe gazit në përpunimin e lëndëve djegëse minerale dhe të rinovueshme. Kjo përfshin reduktimin e NOx, desulfurizimin e naftës dhe naftës, prodhimin e biodiesel, shpërbërjen e llumit dhe prodhimin e etanolit.Pajisjet tejzanor të bëra nga Hielscher përdoren për shumë procese, të tilla si përzierja, shpërndarë, homogenizing dhe shpërndarja e pluhurave në lëngje, si dhe për prodhimin e emulsioneve të qëndrueshme. Kjo fleksibilitet hap shumë aplikime në prodhimin e karburanteve. Lexoni për të zbuluar potencialin e ultrasonics për lëndët djegëse fosile dhe të rinovueshme.

Reduktimi i NOx nga emulsifikimi i naftës / ujit

Ulje e NOx duke përdorur ultrasonicationFutja e ujit në djegien e karburantit është provuar të ulë NOx emisionet. Uji i shtuar në karburant ul temperaturën e djegies për shkak të avullimit të ujit. Kur avullohet uji, karburantet përreth janë avulluar gjithashtu, duke rritur sipërfaqen e karburantit. Emulsifikimi tejzanor është një mjet efektiv për gjenerimin e emulsioneve të karburantit / ujit të madh.

Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth reduktimit të NOx duke përdorur ultrasonication!

Desulfurizim Sonochemical

Sonochemical_Desulfurization

Një alternativë inovative ndaj hidrodesulfurizimit është desulfurizimi ultrasonically assisted. Temperaturat e larta lokale që rezultojnë nga cavitation tejzanor ndryshojnë kinetikën e reagimit kimik të procesit të desulfurizimit. Ky efekt lejon alternativë – më pak të shtrenjtë – katalizatorët ose kimia alternative e desulfurizimit që do të përdoret.

Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth desulfurizimit Sonochemical!

Bionaftë nga vajra vegjetale dhe yndyra e kafshëve

Transesterifikimi tejzanor

Bionaftë është një lëndë djegëse e ripërtërishme – një alternativë për naftën e prodhuar nga nafta. Bionaftë është bërë nga transesterifikimi nga burimet, të tilla si vaji vegjetal, vaj algash, yndyrna shtazore ose yndyrat. Prodhimi i bionaftës përfshin reagimin katalitik me alkoolin. Përzierja tejzanor e vajit, yndyrës ose yndyrës me alkoolin përmirëson shpejtësinë e reagimit dhe rendimentin në mënyrë të konsiderueshme. Kjo redukton kostot e investimeve dhe operacionale.

Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth reaktorëve përzierës tejzanor për bionaftë!

Bioetanol nga amidon dhe sheqeri

Disintegrimi i qelizave tejzanor

Bioetanoli përdoret si një alternativë e gjelbër ndaj benzinës. Është bërë nga misri, gruri, patatet, kallami i sheqerit, orizi dhe drithërat e tjera me fermentim. Maja përdoret për të fermentuar niseshtën dhe sheqernat që gjenden në këto kultura në etanol. Shpërndarja tejzanor e strukturave qelizore dhe nxjerrja e materialit intracellular zvogëlon madhësinë e grimcave dhe ekspozon një sipërfaqe shumë më të madhe të enzimave gjatë lëngëzimit. Kjo përmirëson bioavailability e niseshte dhe sheqer dhe rezulton në fermentim të shpejtë dhe më të plotë që çon në më shumë etanol.

Kliko këtu për të lexuar më shumë Shpërbërja Cell dhe ekstraktim!

Biogas nga mbeturinat dhe llumrat

Ultrasonication përmirëson tretjen e llumit.

Përpunimi i mbetjeve organike, llumrave të zeza, grumbullit dhe plehut në digestore aerobe ose anaerobe konverton materialin organik në biogas. tejzanor shpërbërja e materialit organik para tretjes ndryshon strukturën materiale, dhe liron dhe aktivizon enzimat. Kjo përmirëson tretjen e materialit organik që çon në përpunim më të shpejtë, më shumë gaz dhe më pak llum mbetje. Kjo nga ana tjetër rrit kapacitetin e digestorëve ekzistues dhe redukton kostot e largimit.

Kliko këtu për të lexuar më shumë dezintegrimi i llumit tejzanor!

Kërkoni më shumë informacion!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë lidhur me përdorimin e ultrazërit në prodhimin e lëndëve djegëse.
Ju lutem tregoni informacionin, që dëshironi të merrni, më poshtë:
Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.