Sonotrodes tejzanor, qeliza rrjedhëse & aksesorë

Hielscher Ultrasonics ju ofron një gamë produktesh të gjerë të aksesorëve tejzanor për sonicimin direkt dhe indirekt të mostrave të laboratorëve të vegjël në prodhimin e plotë komercial. Gjeni më poshtë një pasqyrë mbi sonotrodes tonë, reaktorët e rrjedhjes dhe pajisje për të dy, sonication direkte dhe indirekte.

sonotrodes

Sonotrodes tejzanor njihen gjithashtu si maja tejzanor, sonda, bri, shufra ose gishti. Hielscher ofron sonda tejzanor të bëra nga titani, qelqi dhe qeramika dhe me shumë përmasa (diametra) për t'iu përshtatur në mënyrë optimale gjendjes suaj të procesit (p.sh. intensiteti i procesit, temperaturat e larta, klasa farmaceutike etj.).

Zgjidhni madhësinë e duhur sonotrode: Diametri i një sonotrode është i lidhur me volumin e lëngët dhe intensitetin e përpunimit. Me përdorimin e një sonotrode me një sipërfaqe më të vogël (diametër më të vogël), fuqia ultratinguj është më e fokusuar dhe në këtë mënyrë më e fortë duke rezultuar në një amplitudë të lartë, ndërsa në sonotrodes me një sipërfaqe më të madhe energjia tejzanore transmetohet në një zonë më të madhe në një amplitudë më të ulët. Diametra të madh sonotrode përdoren për të përpunuar vëllime më të mëdha, por ofrojnë një intensitet më të ulët.

Intensiteti i ultrasonication është një funksion i inputit të energjisë dhe zonës sipërfaqësore sonotrode. Për një input të caktuar të energjisë zbatohet: sa më e madhe sipërfaqja e sonotrode, aq më e ulët është intensiteti i ultrazërit.

Me shtytës shtesë në dispozicion, prodhimi tejzanor në stol-krye dhe sonotrodes industriale mund të rritet ose zvogëlohet. Hielscher ofron madhësi të ndryshme përforcuese që lejojnë zgjerimin e opsioneve të vendosjes së procesorit tuaj ultrasonik.

Homogenizuesi UP 200St dhe UP200Ht i markës së re 200 watts janë homogjenizues të fuqishëm për homogjenizim, emulsifikim, shpërndarje, deagglomerim, mulliri & bluarje, nxjerrje, lizë & biorutim, shpërbërje, degazim, spërkatje dhe aplikime sonochemike.

Sonicator UP200St pajisur me sonotrode S26d2.

Kërkesë informacioni

Për pajisje laboratorike tejzanor

Për sonikatorët e laboratorit Hielscher është në dispozicion një gamë e gjerë e brirëve tejzanor, qelizave rrjedhëse, reaktorëve dhe aksesorëve. Përveç sonikëve të shumtë të tipit sondë me fuqi të ndryshme ultratinguj, procesori tejzanor UP200St është një njësi bazë jashtëzakonisht e gjithanshme që mund të shndërrohet nga një sonikator i zakonshëm i tipit sondë (i përdorur për sonikacion të fuqishëm të drejtpërdrejtë) në një mjet të besueshëm për sonikacion intensiv indirekt duke u lidhur atë për aksesorët si VialTweeter ose TD_CupHorn.

Për ultrasonikët Hielscher është në dispozicion një gamë e gjerë e brirëve tejzanor, qelizave rrjedhëse dhe aksesorëve.

Brirët tejzanor, qelizat e rrjedhës dhe aksesorët i kthejnë sonikatorët Hielscher në homogjenizues të gjithanshëm

Për kolltukun e sipërm & Ultrasonicators industriale

Për përpunimin tejzanor të volumeve më të larta në shkallë stol dhe në shkallë industriale, Ultrasonicators industriale me 500W deri në 16kW janë të pajisura me të ashtuquajturat sonotrodes bllok dhe Cascatrodes ™. Blloku i sonotrodeve karakterizohet nga një sipërfaqe e vetme horizontale, e cila transmeton lëkundjen në lëng. Cascatrodes ™ janë sonotrodes unazë që kanë disa unaza në mënyrë që të sigurojnë një sipërfaqe të zgjeruar sipërfaqësore horizontale, e cila transmeton lëkundjen tejzanor në lëng.
Për industrinë ultrasonicators dhe bench-top, prodhimi i energjisë tejzanor nëpërmjet sondës mund të rritet ose zvogëlohet me përdorimin e një shtytës. Booster mund të plotësojë ose zvogëlojë amplitudën dhe në këtë mënyrë është një mjet i rëndësishëm për të rregulluar amplitudën tejzanor dhe intensitetin në kërkesat e procesit.

Sonotrodes me diametra të ndryshëm tip (Kliko për ta zmadhuar!)

Sonotrodes tejzanor bllok

qelizat rrjedhëse tejzanor

Dhomat e reaktorit me tejkalim tejzanor janë në dispozicion për ultrasonicators laboratori, si dhe për pajisjet industriale tejzanor.
Një reaktor tejzanor mundëson që të dëgjohet mesatarja në një sistem të mbyllur – ose në regjimin e rrjedhjes (një kalim të vetëm ose rikrijim) ose për sonikim të mbyllur në një dhomë.
Përdorimi i një sistemi tejzanor të rrjedhës, kërkohet kur sonifikohen rryma me vëllim më të lartë dhe / ose material më i lartë i trashë. Një rrjedhë e vazhdueshme përmes sistemit ka disa përparësi krahasuar me përpunimin e tipit grumbull:
 

 1. Nga përpunimi tejzanor inline, përpunimi

  • cilësisë dhe
  • kapacitet
  • bëhet shumë më i lartë, pasi të gjithë materialet ushqehen përmes dhomës në zonën e cavitation. Kjo rezulton në një përpunim të lëngshëm homogjen me prodhim më të lartë të cilësisë.
 2. Ultratingulli i vazhdueshëm rezulton në një përpunim shumë të lartë

  • njëtrajtshmëri
  • meqenëse i gjithë materiali kalon zonën e kavitacionit në dhomën e reaktorit
 3. Duke rregulluar shpejtësinë e rrjedhës dhe në këtë mënyrë kohën e mbajtjes së materialit në "pikën e nxehtë" të kavitacionit,

  • temperaturë
  • mund të kontrollohet dhe mirëmbahet. Qelizat e rrjedhjes me xhaketë ftohëse dhe instalimi opsional i një shkëmbyesi nxehtësie ndihmojnë në ruajtjen e temperaturës së kërkuar.
 4. Procesi i sonication në një sistem të mbyllur siguron

  • siguri
  • p.sh. kur punoni me materiale të rrezikshme (të tilla si mostra të paqëndrueshme, bio të rrezikshme, infektive ose patogjene)

 

Nga sonication nëpërmjet reaktorit të rrjedhjes, përpunimi i lëngjeve të larta viskoze (deri në 250.000cP) mund të bëhet lehtë. Reaktorët e qelizës së rrjedhës Hielscher janë bërë nga çelik inox ose qelqi dhe janë të pajisur me xhaketë ftohëse për të kontrolluar temperaturën e procesit. Të gjitha dhomat e qelizës së rrjedhjes janë të shtypura. Procesorët industrial Hielscher tejzanor mund të lehtë të trajtuar lëngje me viscosities të lartë (p.sh. gjalpë badiava, mjaltë, i papërpunuar, paste paste). Përmasat e ndryshme të reaktorit (vëllimi) dhe gjeometrinë janë në dispozicion për të përputhur kërkesat specifike të procesit.

Transmetuesit tejzanor UIP500hd (500W), UIP1000hd (1000W) dhe UIP15000 (1500W) me qeliza rrjedhëse për proceset e vazhdueshme të zërit

Transduktorët tejzanor (500, 1000, 1500W) me qeliza rrjedhëse

Drejtpërdrejtë vs Sonication indirekt

Sonication direkte do të thotë se ultratingulli është i lidhur drejtpërdrejt në lëngun e përpunimit. Për sonikim të drejtpërdrejtë përdoren ultrasonicators të llojit të sondës, ku një bri / sonotrode tejzanor është zhytur në mjedis. Energjia transmetohet nëpërmjet sonotrode / sondës direkt në mostër me intensitet të lartë në mënyrë që mostra të përpunohet intensivisht dhe shpejt.
Termi i sonication indirekt përshkruan lidhjen e valëve të ultrazërit përmes dushit tejzanor përmes murit të tubit të provës në lëngun e mostrës. Ndërsa valët tejzanor duhet të udhëtojnë nëpër banjë me ujë dhe mur me gotë, intensiteti tejzanor që më së fundi është i bashkuar në lëngun e mostrës është mjaft i ulët. Për më tepër, një dush i zakonshëm tejzanor ose pastrim tejzanor furnizon energji me ultratinguj shumë të ulët, me anë të nxehtësisë shumë të pabarabartë dhe të pasaktë ultratinguj. Hielscher-së VialTweeter dhe CupHorn janë pajisje për sonication indirekt që dorëzojnë energji tejzanore me fokus të lartë për një sonikim intensiv të tërthortë.

Dhomat tejzanor të rrjedhjes përmes reaksionit

Reaktorët tejzanorë të bëra nga qelqi dhe çelik inox

sonication indirekt

Në sonication indirekt, energjia tejzanore transmetohet nëpërmjet murit të tubit të mostrës ose të gota me baze. Me ultrasonication indirekt, ndotja e kryqëzuar, aerosolizimi dhe shkumëzimi i mostrës mund të shmanget. Në këtë mënyrë, është një teknikë ideale për të djegur mostra patogjene ose sterile. VialTweeter Hielscher dhe CupHorn janë mjete të besueshme për një sonikim intensiv të tërthortë.

VialTweeter

The VialTweeter është një sonotrode me bllok të posaçëm për sonicimin e njëkohshëm indirekt të deri në 10 shishka. Nxitur nga ultrafunksioni i fuqishëm 200W UP200St, VialTweeter çifton deri në 10 vat në çdo shishkë. VialPress me shtojcë shtesë mundëson shtypjen e anijeve më të mëdha testuese në pjesën e përparme. Në këtë mënyrë, deri në 5 shishe të mëdha mund të sonicated indirekt në të njëjtën kohë.

Pajisja tejzanor VialTweeter mundëson përgatitjen e njëkohshme të mostrës deri në 10 shishka nën të njëjtat kushte procesi. (Kliko per te zmadhuar!)

VialTweeter për sonication indirekt

Cuphorn

Një bri tejzanor, si UP200St-TD_CupHorn, mund të përdoret për sonikim të drejtpërdrejtë dhe të tërthortë. Një parim i punës së brirëve të filxhanit mund të krahasohet me një dush tejzanor apo pastrim, por me një energji shumë më intensive ultratinguj. Funksionet CupHorn si sonotrode që transmeton valët ultratinguj në mostër. Kur bri i kupës është i mbushur me mostër, energjia tejzanore transferohet drejtpërdrejt në median e mostrës. Përndryshe, bri i kupës mund të mbushet me ujë dhe tubi (et) e provës do të vendoset në banjë me ujë për sonikim indirekt. Sido që të jetë, UP200St-TD_CupHorn – i drejtuar nga një procesor tejzanor me 200 watts – siguron sonication të fuqishme dhe të besueshme. Lexoni më shumë rreth CupHorn tejzanor!

Kjo video tregon filxhanin tejzanor 200 vat për shpërndarjen, homogjenizimin, nxjerrjen ose degazinimin e mostrave laboratorike.

Kupa tejzanor (200 Watts)

Miniatura e videos

UP200St-TD_Cuphorn me pajisje (Kliko për ta zmadhuar!)

Kupa-bri tejzanor TD_CupHorn për sonikacion intensiv

pajisje të personalizuara

Ne bëjmë pajisje të personalizuara, gjithashtu. Kjo përfshin sonotrodes speciale ose qeliza rrjedhëse. Ndjehen të lirë për të përshkruar kërkesat tuaja të veçanta në fushën e komenteve në formën e mëposhtme.

4 koka sondë ose 4 sonotrode për sonikimin e njëkohshëm të 4 mostrave me të njëjtin intensitet me modelet Hielscher ultrasonikator 200 watts UP200ST dhe UP200HT

Sonotroda me 4 gishta përmban 4 këshilla të sondës tejzanore për sonifikimin e njëkohshëm të 4 mostrave

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Fakte të vlefshme

Homogjenizuesit e indeve te tejzanor shpesh referohen si sonicator i sondave, lazer sonik, nje perzierje ultratinguj, mulli tejzanor, jane-ruptor, sonifier, dismembrator sonik, disrupter qelizor, disperser tejzanor ose dissolver. Termat e ndryshëm rezultojnë nga aplikimet e ndryshme që mund të plotësohen nga sonication.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.