Homogjenizimi steril duke përdorur sonifikimin

Për homogjenizimin steril, një mostër vendoset në një enë sterile e cila më pas trazohet për të marrë një përzierje homogjene. Ultrasonifikimi është një teknikë shumë efikase dhe e besueshme për të trajtuar një ose shumë mostra në kushte sterile dhe rezulton në një homogjenizim të shpejtë steril.

Pse ultrasonifikimi është superior për homogjenizimin steril?

Homogjenizimi steril është një proces që përdoret për të zvogëluar madhësinë e grimcave në mostrat e lëngëta ose të ngurta të lëngshme, zakonisht për përgatitjen e analizave ose testimit. Zakonisht përdoret në prodhimin e produkteve farmaceutike, ushqimore dhe pijeve, dhe kozmetikës, si dhe në kërkimin dhe zhvillimin shkencor.
Në procesin e homogjenizimit steril, një mostër vendoset në një enë sterile dhe më pas i nënshtrohet forcës mekanike, siç është ultratingulli me performancë të lartë.
Forcat prerëse tejzanor – e krijuar nga kavitacioni akustik – krijojnë agjitacion mekanik shumë intensiv për të zbërthyer grimcat në madhësi më të vogla. Pas sonikimit, kampioni hiqet nga ena sterile dhe më pas filtrohet për të hequr çdo grimcë të madhe ose mbeturinë që mund të jetë krijuar gjatë procesit të homogjenizimit.
Homogjenizimi steril është i rëndësishëm në shumë industri sepse lejon prodhimin e produkteve të qëndrueshme dhe uniforme, ndërkohë që e mban kampionin të pastër nga çdo ndotje. Kjo do të thotë se homogjenizimi steril duke përdorur sonifikimin indirekt ndihmon për të siguruar integritetin dhe pastërtinë e produktit përfundimtar.

Avantazhet e homogjenizimit steril me ultratinguj

  • përdorni pajisje standarde sterile të disponueshme
  • agjitacion intensiv
  • uniforme dhe të përsëritshme
  • për çdo numër dhe vëllim të mostrës
  • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar

Kërkesë informacioni

Kupa tejzanor për sonikimin e njëtrajtshëm dhe intensiv të deri në 5 tubave të mbyllur dhe flakoneve për homogjenizim uniform dhe të shpejtë të mostrës sterile.

Kornizë tejzanor për sonikimin intensiv të tubave të mbyllur dhe flakoneve për homogjenizimin steril të mostrave.

Sisteme të fuqishme sonikimi për homogjenizim steril

Hielscher Ultrasonics ofron zgjidhje të ndryshme për homogjenizimin e mostrës sterile:
VialTweeter
VialTweeter është ideal për sonikimin e deri në 10 tubave Eppendorf dhe flakoneve të tjera njëkohësisht. Tubat e mbyllura të mostrës vendosen në sonotrode VialTweeter. Për më tepër, anijet më të mëdha të mostrës mund të mbërthehen në pjesën e përparme. VialTweeter siguron një homogjenizim të njëtrajtshëm intensiv të të gjitha mostrave.
Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth VialTweeter!

VialTweeter është një sistem ultrasonik unik për sinjifikimin e njëkohshëm deri në 10 shishka në të njëjtat kushte të njëjta pa ndotje të tërthortë.

UP200St me VialTweeter për Sonication of Vials Closed

Miniatura e videos

UP200St_TD Cuphorn
Kupa tejzanor Hielscher është një banjë uji i fuqishëm tejzanor për sonifikimin e njëkohshëm të gotave më të mëdha ose deri në 5 flakone, të cilat futen në mbajtësin e shisheve. Valët intensive të ultrazërit transmetohen përmes banjës së ujit në enët e mostrës dhe sigurojnë një homogjenizim të shpejtë dhe uniform.
Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth CupHorn!

Kjo video tregon filxhanin tejzanor 200 vat për shpërndarjen, homogjenizimin, nxjerrjen ose degazinimin e mostrave laboratorike.

Kupa tejzanor (200 Watts)

Miniatura e videos

UIP400MTP
UIP400MTP është një sistem ultrasonik i gjithanshëm për sonikimin e çdo lloji standard të pllakës mikrotitërore, si dhe homogjenizimin e njëkohshëm të disa shisheve dhe tubave. Për më tepër, UIP400MTP është një alternativë e fuqishme ndaj homogjenizuesve me përplasje. Thjesht vendosni çantën, çantën ose qeskën tuaj në një banjë me ujë. UIP400MTP do të prodhojë në mënyrë të besueshme një mostër homogjene.
Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth UIP400MTP!

Videoja tregon sistemin e përgatitjes së mostrës me ultratinguj UIP400MTP, i cili lejon përgatitjen e besueshme të mostrës së çdo pllake standarde me shumë pusi duke përdorur ultratinguj me intensitet të lartë. Aplikimet tipike të UIP400MTP përfshijnë lizën e qelizave, ADN-në, ARN-në dhe prerjen e kromatinës, si dhe nxjerrjen e proteinave.

Ultrasonicator UIP400MTP për sonifikimin e pllakave me shumë puse

Miniatura e videos

VialTweeter është një Ultrasonikator MultiSample që lejon homogjenizim të besueshëm të mostrës në kushte sterile.

VialTweeter me VialPress është një homogjenizues steril për përgatitje uniforme dhe të shpejtë të mostrës sterile.

Kërkesë informacioni

GDmini2
GDmini2 është mikroreaktori ultrasonik i Hielscher për homogjenizimin e vazhdueshëm të mostrave duke përdorur një tub ose tub të disponueshëm të bërë nga qelqi ose plastika. GDmini2 punon si një homogjenizues tejzanor duke nxitur një tub të drejtë xhami ose plastik në kushte sterile. Ai homogjenizon, shpërndan, prish qelizat ose emulsifikon lëngjet që rrjedhin nëpër tubin e montuar. Mund të përdoret si një reaktor inline steril për përpunim tejzanor me një kalim ose riqarkullim.
Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth GDmini2! 
Sistemi i nxitjes së shiringës
Sonicizoni çdo shiringë standarde me ultrasonikatorin Hielscher për sonikacion indirekt të shiringës. Shiringa është mbërthyer në një pajisje të homogjenizuesit tejzanor Hielscher. Valët intensive të ultrazërit transmetohen përmes mureve të shiringës dhe bashkohen në medium për homogjenizim efektiv. Sistemi i sonikacionit të shiringës Hielscher është ideal për shpërbërjen e API-ve dhe terapive përpara administrimit mjekësor.

Hielscher GDmini2 në dhënës UP200St-TD (200 watts) për homogjenizimin steril të mostrave në modalitetin e rrjedhjes.

Hielscher GDmini2 në dhënës UP200St-TD (200 watts) për homogjenizim steril në modalitetin e rrjedhës.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Literatura / Referencat

Njësia e përgatitjes me shumë mostra tejzanor UIP400MTP për sonikimin e pllakave me shumë pus. UIP400MTP funksionon gjithashtu si alternativë ndaj homogjenizuesit me përplasje, duke trazuar qeset dhe qeset e mbyllura në mënyrë ultrasonike në kushte sterile.

UIP400MTP për homogjenizimin steril të pllakave me shumë pus dhe qeseve dhe qeseve të mbyllura për homogjenizim steril.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.