Nxjerrja dhe ruajtja tejzanor

Nxjerrja dhe ruajtja me ultratinguj përdor përdorimin e ultrazërit të fuqisë për shpërbërjen e strukturave qelizore (lizë). Thyerja e qelizave me ultratinguj rezulton në nxjerrjen shumë efikase të komponimeve brendaqelizore si dhe në inaktivizimin mikrobik. Për shkak të avantazheve të shumta, ultratingulli përdoret gjerësisht për nxjerrjen dhe ruajtjen në industrinë ushqimore. Mësoni më shumë rreth përfitimeve të nxjerrjes me ultratinguj dhe përpunimit të ushqimit!

Ultratinguj i fuqisë për nxjerrjen dhe ruajtjen e ushqimit dhe botanikës

Nxjerrja tejzanor: Nxjerrja me ultratinguj është një proces që përdor valë zanore me frekuencë të lartë për të nxjerrë komponime nga një shumëllojshmëri materialesh si bimët, frutat dhe perimet. Procesi përfshin përdorimin e valëve ultrasonike për të krijuar flluska me presion të lartë në një material të lëngshëm ose gjysmë të ngurtë, të cilat shemben me shpejtësi, duke gjeneruar nxehtësi dhe presion intensiv që prish muret qelizore të materialit dhe lëshon përbërjet e dëshiruara.

Parimi i punës i nxjerrjes dhe ruajtjes me ultratinguj

Parimi bazë pas nxjerrjes me ultratinguj bazohet në fenomenin e njohur si kavitacioni akustik. Kur një lëng ekspozohet ndaj valëve ultrasonike me intensitet të lartë dhe frekuencë të ulët (afërsisht 20 kHz), ai gjeneron valë presioni që krijojnë flluska të vogla vakumi në lëng. Këto flluska rriten në madhësi me rritjen e intensitetit të ultrazërit dhe kur arrijnë një madhësi të caktuar, ato shemben papritur dhe me dhunë, duke gjeneruar një valë goditëse dhe duke lëshuar energji në formën e nxehtësisë dhe presionit.
Ky proces shkakton përçarje mekanike të mureve qelizore, duke çliruar komponimet e dëshiruara nga materiali në tretësin e lëngshëm. Komponimet e çliruara më pas mund të ndahen nga tretësi duke përdorur teknika standarde të ndarjes si filtrimi ose centrifugimi.

Kërkesë informacioni

Nxjerrja e grupit tejzanor të alkaloideve nga materiali bimor duke përdorur sondën tejzanor UP400St.

ultrasonicator UP400St për nxjerrjen efikase jo termike të materialit bimor.

Ruajtja me ultratinguj: Ruajtja tejzanor bazohet në të njëjtat efekte kavitacionale si nxjerrja me ultratinguj. Për konservim, ultratingulli i fuqisë aplikohet për të zgjatur jetëgjatësinë e ushqimeve që prishen duke përdorur valë zanore me frekuencë të lartë për të penguar rritjen e mikroorganizmave që shkaktojnë prishje. Procesi përfshin ekspozimin e ushqimit ndaj valëve ultrasonike që prishin muret qelizore të baktereve, majave dhe mykut, duke çuar në shkatërrimin ose frenimin e tyre.
Ky proces shkakton prishje mekanike të mureve qelizore të mikroorganizmave, duke çuar në shkatërrimin ose frenimin e tyre. Valët tejzanor gjithashtu mund të rrisin përshkueshmërinë e membranave qelizore, duke lejuar konservantët dhe agjentët e tjerë antimikrobikë të depërtojnë dhe të vrasin mikroorganizmat në mënyrë më efektive.
Ruajtja me ultratinguj preferohet mbi metodat tradicionale të ruajtjes sepse ofron disa avantazhe si koha më e shkurtër e përpunimit, efikasiteti më i lartë dhe aftësia për të ruajtur vetitë dhe shijet natyrore të ushqimit. Përdoret në një gamë të gjerë produktesh ushqimore si salcat, lëngjet, produktet e qumështit, vezët dhe mishin për të zgjatur jetëgjatësinë e tyre dhe për të garantuar sigurinë e tyre.

Teknika e nxjerrjes dhe ruajtjes me ultratinguj preferohet mbi metodat tradicionale të nxjerrjes dhe ruajtjes, sepse ofron disa avantazhe të tilla si shpejtësia më e shpejtë e nxjerrjes, cilësia e shkëlqyer e produktit, rendimenti më i lartë, trajtimi thjesht mekanik jo termik dhe aftësia për të nxjerrë një gamë më të gjerë përbërësish. Përdoret në një gamë të gjerë industrish si ushqim dhe pije, farmaceutikë dhe kozmetikë.

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

Fuqizim i kavitacionit tejzanor në Hielscher Cascatrode

Kavitacion i fuqishëm tejzanor në Hielscher UIP1000hdT Cascatrode

Ekstraktimi i proteinave dhe enzimave me ultratinguj

Në veçanti, nxjerrja e enzimave dhe proteinave të ruajtura në qeliza dhe grimcat nënqelizore është një aplikim unik dhe efektiv i ultrazërit me intensitet të lartë, pasi nxjerrja e përbërjeve organike që përmbahen brenda trupit të bimëve dhe farave nga një tretës mund të përmirësohet ndjeshëm. Prandaj, ekografia ka një përfitim të mundshëm në nxjerrjen dhe izolimin e komponentëve të rinj potencialisht bioaktivë, p.sh. nga rrjedhat e nënprodukteve të pashfrytëzuara të formuara në proceset aktuale. Ekografia me ultratinguj mund të ndihmojë gjithashtu në intensifikimin e efekteve të trajtimit me enzimë, dhe me këtë të zvogëlojë sasinë e enzimës së nevojshme ose të rrisë rendimentin e përbërjeve përkatëse të ekstraktueshme.

Nxjerrja me ultratinguj e lipideve dhe proteinave

Ultrasonication është përdorur shpesh për të përmirësuar nxjerrjen e lipideve dhe proteinave nga fara bimore, të tilla si soje (p.sh. miell ose soje fikur) ose fara të tjera të naftës. Në këtë rast shkatërrimi i mureve të qelizave lehtëson shtypjen (të ftohtë ose të nxehtë) dhe në këtë mënyrë zvogëlon vajin ose yndyrën e mbetur në tortën e ngutshme.

Ndikimi i nxjerrjes së vazhdueshme tejzanor në rendimentin e proteinës së shpërndarë u demonstrua nga Moulton et al. Sonicizimi rriti rikuperimin e proteinës së shpërndarë në mënyrë progresive ndërsa raporti flake/tretës ndryshoi nga 1:10 në 1:30. Ai tregoi se ultratingulli është i aftë të peptizojë proteinën e sojës në pothuajse çdo xhiro komerciale dhe se energjia e kërkuar e sonikacionit ishte më e ulëta, kur përdoreshin llucë më të trashë.

Izolimi tejzanor i Komponimeve Fenolike dhe Antocianineve

Enzimat, të tilla si pektinaze, cellulases dhe hemicellulases janë përdorur gjerësisht në përpunimin lëng në mënyrë që të degraduar muret qelizore dhe për të përmirësuar extractability lëng. Ndërprerja e matricës murit qelizor gjithashtu lëshon komponente, të tilla si komponimet fenolike, në lëng. Ultratinguj përmirëson procesin e nxjerrjes dhe për këtë arsye mund të çojë në një rritje të përbërë fenolike, alkaloide dhe lëng japin, zakonisht lënë në tortë për shtyp.

The beneficial effects of ultrasonic treatment on the liberation of phenolic compounds and anthocyanins from grape and berry matrix, in particular from bilberries (Vaccinium myrtillus) and black currants (>Ribes nigrum) into juice, was investigated by VTT Biotechnology, Finland using an ultrasonic processor UIP2000hd after thawing, mashing and enzyme incubation. The disruption of the cell walls by enzymatic treatment (Pectinex BE-3L for bilberries and Biopectinase CCM for black currants) was improved when combined with ultrasound. “Trajtimi amerikan të rritur përqendrimin e komponimeve fenolike e lëng boronicë nga më shumë se 15%. […] Ndikimi i SHBA-ve (ultratinguj) ishte më i rëndësishëm me currants zi, të cilat janë manaferrat më sfiduese në përpunimin lëng se bilberries për shkak të përmbajtjes së tyre të lartë të pektin dhe arkitekturës ndryshme murit qelizor. […] Përqendrimi i komponimeve fenolike në lëng rritur nga 15-25%, duke përdorur një trajtim ne (ultratinguj) pas enzimë inkubacionit.” (krh. Mokkila et al., 2004)
 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Ultrasonikator i tipit sondë industriale UIP6000hdT (6kW, 20kHz) me reaktor me qeliza rrjedhëse për përpunim të vazhdueshëm tejzanor të lëngjeve dhe pastave me xhiro të lartë.

Ultrasonikator UIP6000hdT në një instalim industrial të nxjerrjes së vazhdueshme.

Kërkesë informacioni

Microbial dhe enzimë Inactivation

Microbial dhe enzimë InactivationInaktivizimi (konservimi) mikrobial dhe enzimë, p.sh. në lëngje frutash dhe salca është një tjetër aplikim i ultrazërit në përpunimin e ushqimit. Sot, ruajtja me anë të rritjes së temperaturës për periudha të shkurtra kohore (Pasterizimi) është ende metoda më e zakonshme e përpunimit për inaktivizimin mikrobial ose enzimë që çon në jetëgjatësi më të gjatë (ruajtje). Për shkak të ekspozimit ndaj temperaturës së lartë, pasterizimi termik konvencional vjen shpesh në disavantazhe për produktet ushqimore.
Prodhimi i substancave të reja nga reagimet ngrohjes-katalizuar dhe modifikimi i makromolekulave si dhe deformim i strukturave bimore dhe shtazore mund të reduktojë në një humbje të cilësisë. Prandaj, trajtimi termik mund të shkaktojë ndryshime të padëshirueshme të atributeve shqisore, dmth cilësi, shije, ngjyra, erë, dhe cilësi ushqimore, dmth vitamina dhe proteina. Ultratinguj është një jo-termike (minimal) alternative efikase të përpunimit.

Në ndryshim nga trajtimet konvencionale të nxehtësisë, ruajtja me ultratinguj përdor energjinë dhe forcat prerëse të kavitacionit akustik për të çaktivizuar enzimat. Në nivele mjaft të ulëta të sonikacionit, ndryshimet strukturore dhe metabolike mund të ndodhin në qeliza pa shkatërrimin e tyre. Aktiviteti i Peroksidazës, i cili gjendet në shumicën e frutave dhe perimeve të papërpunuara dhe të pazbardhura dhe që mund të lidhet veçanërisht me zhvillimin e shijeve dhe pigmenteve që nxihen, mund të reduktohet ndjeshëm me përdorimin e ultrazërit. Enzimat termorezistente, të tilla si lipaza dhe proteaza që i rezistojnë trajtimit me temperaturë ultra të lartë dhe që mund të zvogëlojnë cilësinë dhe jetëgjatësinë e qumështit të trajtuar me nxehtësi dhe produkteve të tjera të qumështit, mund të çaktivizohen në mënyrë më efektive me aplikimin e njëkohshëm të ultrazërit, nxehtësisë dhe presionit. (MTS).

Ultratingulli ka demonstruar potencialin e tij në shkatërrimin e patogjenëve që vijnë nga ushqimi, si E.coli, Salmonellae, Ascaris, Giardia, cistet Cryptosporidium dhe Poliovirus.

Zbatohet për: ruajtjen e reçelit, marmelatës ose mbushjeve, lëngjeve dhe salcave të frutave, produkteve të mishit, bulmetit dhe akullores.
 

Ultrasonikët Hielscher mund të homogjenizojnë dhe pasterizojnë produktet e lëngshme të vezëve (vezë të plota, të bardha veze, të verdha) për të siguruar sigurinë e ushqimit dhe stabilitetin mekanik. Homogjenizuesit tejzanor Hielscher japin kavitacion intensiv dhe forca të larta prerjeje për të vrarë mikrobet. Pasterizimi me ultratinguj është një alternativë shumë efektive dhe efikase e pasterizimit në temperaturë të ulët. Veza e lëngshme e pasterizuar me ultratinguj tregon më pak denatyrim të proteinave, humbje më të ulët të shijes, homogjenitet të përmirësuar dhe efikasitet dukshëm më të lartë të energjisë.

Homogjenizimi dhe pasterizimi i lëngshëm i vezëve duke aplikuar ultratinguj të fuqisë me ultrasonicator UP400ST

Miniatura e videos

 

Sinergjitë i ultrazërit me temperaturës dhe presionit

Ultrasonication shpesh është më efektive kur kombinohet me metodat e tjera anti-microbial, të tilla si:

 • termo-Sonication, ngrohjes d.m.th. dhe ultratinguj
 • mano-Sonication, presioni d.m.th. dhe ultratinguj
 • mano-termo-sonication, presion dmth, ngrohje dhe ultratinguj

Aplikimi i kombinuar i ultrazërit me nxehtësi dhe/ose presion rekomandohet për Bacillus subtilis, Bacillus coagulans, Bacillus cereus, Bacillus sterothermophilus, Saccharomyces cerevisiae dhe Aeromonas hydrophila.

Teknikat me ultratinguj kundrejt teknikave të tjera të ruajtjes së ushqimit

Ndryshe nga proceset e tjera termike dhe jotermike, të tilla si homogjenizimi me presion të lartë, pasterizimi i nxehtësisë, presioni i lartë hidrostatik (HP), dioksidi i karbonit i ngjeshur (cCO2) dhe dioksidi i karbonit superkritik (ScCO2), impulset e fushës së lartë elektrike (HELP) ose mikrovalë, ekografia mund të testohet lehtësisht në laborator ose në shkallë të lartë – gjenerimi i rezultateve të riprodhueshme për rritjen e shkallës. Intensiteti dhe karakteristikat e kavitacionit mund të përshtaten lehtësisht me procesin specifik të nxjerrjes për të synuar objektiva specifikë. Amplituda dhe presioni mund të ndryshojnë në një gamë të gjerë, p.sh. për të identifikuar strukturën e nxjerrjes më efikase në energji.

Përparësi të tjera të lidhura me përdorimin e nxjerrjes së tipit sondë tejzanor janë trajtimi i lehtë i ekstraktit, ekzekutimi i shpejtë, pa mbetje, rendiment i lartë, ekologjik, cilësi e përmirësuar dhe parandalimi i degradimit të ekstraktit.
(krh. Chemat et al., 2011)

Përparësitë e përpunimit të ushqimit me ultratinguj
 

 • Ekstraktim më i plotë
 • Ruajtja jo termike
 • Rendimentet më të larta
 • Ushqyes të lartë, cilësi premium ushqimi
 • proces të shpejtë
 • Procesi i ftohtë / jo termik
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • mirëmbajtje të ulët
Sondat tejzanor janë shumë efikase për nxjerrjen jo termike të kërpudhave mjekësore si Chaga. Kjo video demonstron nxjerrjen e shpejtë të spektrit të plotë nga chaga duke përdorur ultrasonikatorin UP100H.

Nxjerrja e kërpudhave - Nxjerrja e kërpudhave të ftohtë Chaga duke përdorur ultratinguj

Miniatura e videos

Ultrasonikë me performancë të lartë për nxjerrjen dhe ruajtjen

Hielscher Ultrasonics projekton, prodhon dhe shpërndan ultrasonikë me performancë të lartë për nxjerrje dhe ruajtje efikase. Përdorimi i pajisjeve tejzanor Hielscher për nxjerrjen dhe ruajtjen e ushqimit është një teknologji e fuqishme përpunimi që jo vetëm që mund të zbatohet në mënyrë të sigurt dhe miqësore me mjedisin, por edhe në mënyrë efikase dhe ekonomike. Efekti homogjenizues dhe ruajtës mund të përdoret lehtësisht për çdo produkt ushqimor të lëngshëm ose të ngjashëm me pastë, duke përfshirë lëngjet e frutave dhe puretë (p.sh. portokalli, mollë, grejpfrut, mango, rrush, kumbulla) si dhe për salcat dhe supat me perime (p.sh. salca e domates ose supë me asparagus), bulmet, vezë dhe mish.
Portofoli ynë i homogjenizuesve dhe ekstraktuesve tejzanor varion nga pajisjet portative të dorës deri te sistemet e prodhimit plotësisht industrial për përpunimin inline të vëllimeve të mëdha në shkallë komerciale.

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
15 deri në 150 litra3 deri në 15 l/minUIP6000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Disintegrimi i qelizave tejzanor

Nën sonikacion intensiv, enzimat ose proteinat mund të çlirohen nga qelizat ose organelet nënqelizore si rezultat i shpërbërjes së qelizave. Në këtë rast, përbërja që do të shpërndahet në një tretës mbyllet në një strukturë të patretshme. Për ta nxjerrë atë, membrana qelizore duhet të shkatërrohet. Ndërprerja e qelizave është një proces i ndjeshëm, sepse aftësia e murit qelizor për të përballuar presionin e lartë osmotik brenda. Kërkohet një kontroll i mirë i përçarjes qelizore, për të shmangur një çlirim të papenguar të të gjitha produkteve ndërqelizore, duke përfshirë mbetjet qelizore dhe acidet nukleike, ose denatyrimin e produktit.
Ultrasonication shërben si një mjet i mirë-kontrollueshme për shpërbërjes qelizë. Për këtë, efektet mekanike të ultrazërit të siguruar depërtimin më të shpejtë dhe më të plotë të tretës në materiale qelizore dhe për të përmirësuar transferimin në masë. Ultratinguj arrin depërtimit të madh të një tretës në një ind bimore dhe përmirëson transferimin masiv. Valët tejzanor cavitation gjeneruar prishin muret qelizore dhe të lehtësojë lirimin e komponentëve të matricës.

Transferimi masiv i përmirësuar në mënyrë tejzanor promovon nxjerrjen

Në përgjithësi, ultratingulli mund të çojë në një përshkueshmëri të membranave qelizore ndaj joneve dhe mund të zvogëlojë ndjeshëm selektivitetin e membranave qelizore. Aktiviteti mekanik i ultrazërit mbështet difuzionin e tretësve në inde. Ndërsa ultratingulli thyen murin qelizor në mënyrë mekanike nga forcat e prerjes së kavitacionit, ai lehtëson transferimin nga qeliza në tretës. Zvogëlimi i madhësisë së grimcave nga kavitacioni tejzanor rrit sipërfaqen në kontakt midis fazës së ngurtë dhe të lëngshme.

Liza me ultratinguj dhe inaktivizimi i E.coli

Për të prodhuar sasi të vogla të proteinave rekombinante për studimin dhe karakterizimin e vetive të tyre biologjike, E.coli është bakteri i zgjedhur. Etiketat e pastrimit, p.sh. bishti i polihistidinës, beta-galaktozidaza ose proteinat lidhëse të maltozës, zakonisht bashkohen me proteinat rikombinante për t'i bërë ato të ndashme nga ekstraktet qelizore me një pastërti të mjaftueshme për shumicën e qëllimeve analitike. Ultratingulli lejon të maksimizohet çlirimi i proteinave, veçanërisht kur rendimenti i prodhimit është i ulët dhe të ruhet struktura dhe aktiviteti i proteinës rekombinante.

Oksidimi me ultratinguj

Në intensitete të kontrolluara, aplikimi i ultrazërit në biotransformim dhe fermentim mund të rezultojë në një biopërpunim të përmirësuar, për shkak të efekteve biologjike të induktuara dhe për shkak të lehtësimit të transferimit të masës qelizore. Ndikimi i aplikimit të kontrolluar të ultrazërit (20 kHz) në oksidimin e kolesterolit në kolesterol nga qelizat e pushimit të Rhodococcus erythropolis ATCC 25544 (ish Nocardia erythropolis) është hetuar nga Bar (1987).
Ky sistem është tipik i transformimeve mikrobike të steroleve dhe steroideve në atë që substrati dhe produktet janë lëndë të ngurta të patretshme në ujë. Prandaj, ky sistem është mjaft unik në atë që si qelizat ashtu edhe trupat e ngurtë mund t'i nënshtrohen efektit të ultrazërit. Me një intensitet mjaft të ulët tejzanor, i cili ruante integritetin strukturor të qelizave dhe ruante aktivitetin e tyre metabolik, Bar vuri re një rritje të konsiderueshme në shkallët kinetike të biotransformimit në slurat mikrobiale prej 1.0 dhe 2.5 g/L kolesterol kur sonikohej për 5 sekonda çdo 10 milion me një fuqi dalëse prej 0,2 W/cm². Ultratingulli nuk tregoi asnjë efekt në oksidimin enzimatik të kolesterolit (2.5 g/L) nga oksidaza e kolesterolit.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.