Disintegruesit tejzanor

Shpërbërja e qelizave është një detyrë e zakonshme në bioteknologji dhe në shumë aplikacione që përfshijnë përpunimin e qelizave dhe materialit ndërqelizor. Disintegruesit e qelizave tejzanor janë efikase dhe të besueshme, kur bëhet fjalë për prishjen e murit të qelizave ose membranave të qelizave bimore, indeve gjitarë, mikrobeve, kërpudhave, majave etj. Hielscher ju furnizon me dezintegrues ultrasonik me performancë të lartë nga pajisjet kompakte të madhësisë së laboratorit deri në stolin e lartë dhe polic qelizash në shkallë industriale.

Disintegrimi i qelizave tejzanor

Pezullimet e qelizave që përbëhen në qelizat vegjetale, mameliane ose mikrobiale kërkojnë një teknikë efikase dhe të besueshme, e cila prish muret e qelizave ose membranat dhe e bën materialin ndërqelizor të disponueshëm për proceset ose analizat pasuese. Disintegruesit e qelizave tejzanor janë disintegruesit mekanikë, të cilët në mënyrë efikase këputin qelizat (p.sh. perime, gjethe, rrjedh), indet (p.sh. qelizat e gjitarëve, muskujt, mëlçinë, zemrën) dhe mikroorganizmat (p.sh. bakteret, mykët, aktinomicetët, mikro- dhe makro algat, majat ). Shpërbërja tejzanor është një metodë thjesht mekanike e prishjes së qelizave, e cila e bën sonication shumë efikas dhe të besueshëm kur bëhet fjalë për lizën e qelizave. Prandaj, disintegruesit e qelizave tejzanor shpesh janë referuar edhe si policë qelizorë tejzanor, mulli qelizash, pulverizues të qelizave ose pajisje për lizjen e qelizave.

Si funksionon një dezintegrues mekanik

Disintegruesit e laboratorit tejzanor përdorin të njëjtin parim mekanik siç bëjnë disintegruesit industrialë. Sistemet e përzierjes së dezintegratorit shpërbëjnë qelizat, tretin lëndën e ngurtë ose shpërndajnë grimcat e ngurta në përzierjet e lëngshme. Shpërbërja tejzanor përfshin një hetim tejzanor me intensitet të lartë në një rezervuar grupi ose në një reaktor qelizash rrjedhës në linjë. Sonda ultrasonike e disintegruesit vibron në lëng në një frekuencë shumë të lartë dhe krijon kavitacion ultrasonik intensiv në lëng. Collapsedo shembje e flluskës së kaviljes rezulton në forca të fuqishme të qethjes, që qelizat e këputjes, fibrat, aglomeratet dhe madje edhe grimcat e ngurta. Gjithashtu, kaviteti ultrasonik prodhon rrjedhë kavitacionale me shpejtësi të lartë me deri në 1000km / orë. Avionët e lëngshëm kavitacional imponojnë aglomeratet e grimcave, muret e këputjes së qelizave, përmirësojnë transferimin e materialit brenda hollimit dhe shpërndajnë solide në të gjithë vëllimin e lëngshëm. Në fushën e kavitacionit tejzanor, presionet alternohen shpejt dhe në mënyrë të përsëritur midis vakumit dhe deri në 1000bar. Një mikser rrotullues me 4 blades mikser do të duhet të funksionojë në një 300,000 RPM për të arritur të njëjtën frekuencë të cikleve të presionit të alternuar. Mikserat rrotullues konvencionale dhe miksorët rotor-stator nuk krijojnë sasi të konsiderueshme të kaviljes për shkak të kufizimit të tyre në shpejtësi.

UP400St me trazues për shpërbërjen e qelizave

UP400St – 400W procesor i fuqishëm tejzanor për shpërbërjen e qelizave me nxitës

Disintegruesit e qelizave

SonoStation është një konfigurim i plotë tejzanor, i cili është i përshtatshëm për të përpunuar vëllime më të mëdha të dezinfektuesit të duarve.Disintegruesit tejzanor zakonisht njihen si dezintegruesit e qelizave ose prishësit e qelizave. Kavitacioni tejzanor është një mjet efektiv për të copëtuar materialin bimore ose indet në fragmente më të vogla. Kavitacioni tejzanor është një mjet efektiv për fibrilimin e fibrave ose për nxjerrjen e ekstrakteve botanike. Sonicizimi i mureve të qelizave të materialeve celulare të freskëta ose të thata mund të jetë shumë selektiv dhe zgjedhja e tretësit është një faktor përkatës i shpërbërjes. Disintegruesit tejzanor janë të pajtueshëm me pothuajse çdo tretës. Presioni i lëngshëm i alternuar me shpejtësi shtyn lëngun nëpër membranën qelizore gjatë ciklit të presionit të lartë, dhe nxjerr lëngun nga qeliza gjatë ciklit të presionit të ulët (vakum). Kjo ndodh më shumë se 20,000 kohë në sekondë. Stresi i përsëritur ultrasonik i kavitacionit dobëson strukturat e qelizave dhe në fund shpërthen qelizat në fragmente më të vogla, duke rezultuar në shpërbërjen e shpejtë dhe efektive të qelizave. Efektiviteti i tij e bën sonication një teknologji intensifikuese të shpërbërjes.

Disintegruesit e laboratorit

Pajisjet tejzanor të tipit provë janë një mjet shumë i dobishëm në çdo laborator. Një sondë tejzanor është një gjeometri e thjeshtë dhe shufër Titani që pastrohet lehtë dhe që shoqëron dridhjet tejzanor në një lëng. Hielscher bën sonda tejzanor dhe këshilla në një gamë të gjerë të madhësive. Për shpërbërjen më të zakonshme të lëndëve të ngurta në laborator, sondat tejzanor me diametër tip 3, 7, 14, ose 22 mm janë shumë të dobishëm. Madhësi të tjera të sondave dhe sonda tejzanor me madhësi të zakonshme janë në dispozicion. Pajisjet tipike tejzanor për shpërbërjen laboratorike variojnë nga 100 deri në 400 vat fuqi ultrasonike.

Nxjerrja me ultratinguj është një teknikë e shpejtë, e thjeshtë dhe e kursyer për të izoluar komponimet bioaktive nga botanikët.

Ultrasonikator UP100H me sonotrode MS14 për prishjen e qelizave të materialit bimor

Miniatura e videos

Disintegruesit industriale

Disintegruesit industrialë të Hielscher janë pajisje ultrasonike me fuqi të lartë të dizajnuara për shpërbërjen e vazhdueshme të detyrave të rënda. Sondat tejzanor industrial vijnë me një fllanxhë që mund të montohet në rezervuarë çeliku, enë qelqi ose enë plastike në çdo orientim. Pajisjet tipike ultrasonike të shpërbërjes industriale shkojnë nga 1000 në 16,000 vat të energjisë tejzanor për sondë.

Industri të zakonshme për shpërbërjen e qelizave tejzanor

 • Biologji / Mikrobiologji
 • proteomics
 • Genomics
 • Përgatitja e mostrës para analizës
 • Kërkime mjekësore
 • Bioteknologji
 • Transfeksioni / Transformimi gjenetik i qelizave
 • Përpunimi i ushqimit (p.sh., nxjerrja e aromës, nxjerrja e lëndëve ushqyese, modifikimi i strukturës)
 • Tretja e biomasës
 • Trajtimi i ujërave të zeza (llum)

Kërkesë informacioni

Kontroll i saktë i trajtimit tejzanor (Kliko për ta zmadhuar!)

Me pajisjet Hielscher, ju mund të monitoroni dhe rregulloni procesin tejzanor përmes telekomandës të shfletuesit

Si për të blerë disintegruesit e qelizave tejzanor me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics është prodhues me përvojë prej kohësh i dezintegruesve të qelizave tejzanor me performancë të lartë. Si drejtues i tregut, Hielscher harton, prodhon dhe shpërndan homogjenizues tejzanor nga laboratori dhe karriget deri në shkallën e plotë-industriale.

Ne ju ndihmojmë t'ju përgjigjeni pyetjeve të mëposhtme në mënyrë që të gjeni disintegruesit më të përshtatshëm tejzanor për aplikimin dhe nevojat tuaja:

 • Cila është aplikacioni juaj i synuar?
 • Cili është vëllimi tipik që duhet të përpunohet?
 • Cilët janë faktorët kritikë të procesit?
 • Cilat janë standardet e cilësisë, të cilat duhet të arrihen?

Stafi ynë i trajnuar dhe me përvojë do t'ju ndihmojë për çdo pyetje dhe konceptimin e procesit tuaj. Hielscher Ultrasonics ofron një këshillim të thelluar për proceset tejzanor për të ndihmuar klientët tanë që të gjejnë pajisjen optimale tejzanor. Por shërbimi i Hielscher nuk mbaron këtu, ne i aftësojmë klientët ose në objektet e tyre ose në laboratorin tonë të procesit tejzanor dhe qendrën teknike për t'i ndihmuar ata gjatë zhvillimit të procesit, optimizmit dhe shkallëzimit.
Hielscher Ultrasonics’ përpunuesit tejzanor industrialë japin me lehtësi amplituda shumë të larta, të cilat kërkohen për të thyer muret e ngurta të qelizave. Disintegruesit industrialë të Hielscher mund të ekzekutohen me amplituda deri në 200 μm vazhdimisht në operacionin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë të disponueshme Sonotrode të personalizuara tejzanor. Aksesorë të tjerë të tillë si brirët përforcues, qelizat e rrjedhës, reaktorët e sonication dhe konfigurimet e plotë të riciklimit janë në dispozicion të lehtë dhe lejojnë të konfiguroni sistemin tuaj tejzanor të specifikuar në kërkesat tuaja të procesit.

Disintegruesit inteligjentë të qelizave

Ekran me prekje me ngjyrë të pajisjes tejzanor UP400StHielscher Ultrasonics përqendrohet në disintegruesit e qelizave me performancë të lartë me mirëdashësi të përdoruesit më të lartë dhe përparime teknike të nivelit më të lartë. Kjo do të thotë që standardet e dezintegruesve të laboratorit Hielscher përshtaten gjithnjë e më shumë me inteligjencën e makinerive industriale. Përdoruesi mund të kontrollojë ultrasonicators dixhital Hielscher përmes telekomandës të shfletuesit. Softueri automatik i regjistrimit të të dhënave shkruan të gjithë parametrat e rëndësishëm ultrasonikë si fuqia neto, fuqia totale, amplituda, temperatura, presioni, koha dhe data si skedar CSV në një kartë SD të integruar. Për më tepër, disintegruesi tejzanor mund të programohet në mbyllje automatike pas një kohe ose energji të caktuar të caktuar ose në mënyra pulsuese të zërit. Sensorët e rregullueshëm të temperaturës dhe presionit mundësojnë ndjekjen me kujdes të kushteve të mostrës. Meqenëse kontrolli i temperaturës së mostrave biologjike është shpesh një faktor vendimtar për cilësinë e rezultateve të procesit, Hielscher ofron zgjidhje të ndryshme për të mbajtur temperaturën e procesit në intervalin e synuar të temperaturës.
Funksionet e sofistikuara të ultrasonicators Hielscher sigurojnë kontrollin më të lartë të procesit, rezultate të sinicionimit të besueshëm dhe të riprodhueshëm, miqësi ndaj përdoruesit dhe rehati në punë.

cilësi – Prodhuar ne Gjermani

Si një biznes familjar dhe i drejtuar nga familja, Hielscher krenohet me cilësinë e lartë të përpunuesve të saj tejzanor. Të gjithë ultrazërit janë projektuar, prodhuar dhe testuar në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.

Ju mund të blini dezintegruesit tejzanor Hielscher në të gjitha madhësive të ndryshme. Nga shpërbërja e qelizave në krio-shishe të vogla për hulumtime mjekësore deri tek shpërbërja e vazhdueshme e rrjedhave të slurries, Hielscher Ultrasonics ka një madhësi të përshtatshme të dezintegratorit për ju! Ju lutem na kontaktoni – ne jemi të kënaqur që ju rekomandojmë ultrasonicatorin më të përshtatshëm!
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Literatura / Referencat


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.