Përzierja e qethjes së lartë me ultratinguj

Përzierësit me qethje të lartë aplikojnë forca të mëdha të qethjes në lëngje dhe zorra, në mënyrë që të sigurojnë shpërndarjen, përzierjen dhe emulsifikimin e njëtrajtshëm të dy ose më shumë fazave të lëngshme të ngurta ose të lëngshme-të lëngshme. Ultrasonifikimi gjeneron forca të mëdha të qethjes përmes kaviljes akustike, e cila ndodh kur ultratingulli me fuqi të lartë shoqërohet në lëngje. Mikserët tejzanor me presion të lartë janë një teknologji superiore e përzierjes, e cila lehtësisht shkëlqen mikserët e tehut të lartë që përdoren zakonisht, miksera me shumë bosht, homogjenizuesit me presion të lartë, mullinj koloidësh dhe nxitësit e tehut.

Përfitimet e mikserëve tejzanor me qethje të lartë

Mikserët tejzanor me qethje të lartë janë në dispozicion nga homogjenizuesit e laboratorit 50W deri në 16,000W sisteme të përzierjes industriale. Portofoli i gjerë nga miksera laboratori, top-top dhe industriale tejzanor me rreze të lartë bën të mundur zgjedhjen e mikserit ideal me ultratinguj të qethjes së lartë për aplikimin dhe vëllimin e prodhimit.
Amplituda e lartë në sondën tejzanor krijon kavitacion intensiv me rrjedhje të lëngshme me shpejtësi të lartë dhe turbullira komplekse. Qethja hidraulike dhe mekanike me prodhim ultrasonik zvogëlon grimcat dhe pikat në madhësi mikron- dhe nano. Meqenëse parametrat e procesit të sonication janë saktësisht të kontrollueshëm dhe të rregullueshëm, ndikimi i përzierjes, bluarjes ose shpërndarjes mund të përshtatet saktësisht me qëllimin material dhe proces. Mikserët tejzanor me rreze të lartë zvogëlojnë kohën e përzierjes / bluarjes dhe prodhojnë shpërndarje të besueshme dhe të shkëlqyera.
Mikser tejzanor mund të përdoret për grupe dhe procese të rrjedhës së brendshme. Shumëllojshmëria e qelizave dhe reaktorëve tejzanor të rrjedhës lejon përzierjen e rrjedhave me ritme dhe viskozitete shumë të ndryshme. Mikser ultrasonik me qethje të lartë mund të trajtojë përqendrime shumë të larta të ngurta dhe madje edhe grimcat shumë gërryese nuk janë problem.

Si funksionon përzierja me gërshet të lartë nga zëri?

Procesori tejzanor UIP4000hdT, një reaktor ultrasonik i fuqishëm 4kWMikserët tejzanor me presion të lartë përdorin të njëjtin parim mekanik siç janë sistemet e përzierjes industriale siç janë miksera me teh të lartë, miksera me shumë bosht, mullinj koloidësh, homogjenizues me presion të lartë dhe sistemet e nxitësve të blades. Sistemet e përzierjes tejzanor përdoren për të shpërndarë dhe grimcat e mullirit, për të emulsifikuar fazat e naftës dhe ujit, për të tretur lëndën e ngurtë dhe për të prodhuar përzierje homogjene të çdo lloj materiali në lëngje dhe slurries. Mikserët tejzanor të qethjes integrojnë një sondë tejzanor në një enë përzierëse, siç është në një rezervuar grumbull ose në një qelizë rrjedhese. Sonda ultrasonike e disintegruesit vibron në lëng në një frekuencë shumë të lartë dhe krijon kavitacion ultrasonik intensiv në lëng. Rënia e flluskave të kavitacionit rezulton në forca të fuqishme të qethjes, që prishin dhe prishin pikat, aglomeratet, agregatet dhe madje edhe grimcat parësore. Ndërsa kavilizimi ultrasonik gjeneron rrjedhë kavitacionale me shpejtësi të lartë me deri në 1000km / orë, avionët e lëngshëm kavitacional përshpejtojnë grimcat. Kur grimcat e përshpejtuara përplasen me njëra-tjetrën, veproni si mjet mulliri. Më pas, grimcat që përplasen copëtohen dhe reduktohen në madhësi mikron- ose nano. Në fushën e kavitacionit tejzanor, presionet alternohen shpejt dhe në mënyrë të përsëritur midis vakumit dhe deri në 1000bar. Një mikser rrotullues me 4 blades mikser do të duhet të funksionojë në një 300,000 RPM për të arritur të njëjtën frekuencë të cikleve të presionit të alternuar. Mikserat rrotullues konvencionale dhe miksorët rotor-stator nuk krijojnë sasi të konsiderueshme të kaviljes për shkak të kufizimit të tyre në shpejtësi.

Përzierës tejzanor me prerje të lartë me rezervuar të trazuar

Mikser tejzanor me qethje të lartë UIP2000hdT, një njësi e fuqishme e përzierjes 2kW

Kërkesë informacioni

Këshillë për përpunimin: Përzierja tejzanor nën presion

Zbatimi i presionit në reaktorin tejzanor ose qelizën rrjedhëse intensifikon kaviljen akustike. Hielscher Ultrasonics furnizon qeliza të ndryshme fluksi dhe reaktori, të cilat lehtë mund të shtypen deri në 5 barg. Reaktorët tejzanor të personalizuara mund të përballojnë presione më të mëdha deri në 300barg.

Miksera tejzanor me rreze të lartë dhe aplikimet e tyre

Mikserët tejzanor me qethje të lartë krijojnë forca të qethjes intensive, të cilat kanë ndikimin e kërkuar në grimca siç janë lëndët e ngurta, pikat, kristalet dhe fibrat, në mënyrë që të prishin dhe prishen ato në një madhësi të synuar, e cila mund të jetë në varg mikron ose nano. Në varësi të ngurtësisë së materialit dhe brishtësisë, parametrat e procesit tejzanor mund të rregullohen saktësisht për të arritur rezultatin e përzierjes së aspiruar. Në krahasim me metodat alternative të përzierjes siç janë nxitësit e tehut me presh të lartë, homogjenizuesit me presion të lartë, mullinj koloid / rruaza, miksera boshtesh etj .Dezintegruesit tejzanor ofrojnë disa avantazhe kryesore.

Avantazhet e miksera tejzanor me qethje të lartë

 • Kavitacion me intensitet të lartë dhe qethje
 • Përpunimi uniform i grimcave
 • përqendrime të larta të ngurta
 • Pa grykë / pa bllokime
 • Nuk kërkohet medium mulliri (d.m.th. rruaza)
 • Skalabilitet linear
 • i lehtë & Operacion i sigurt
 • Lehtë për t'u pastruar
 • kohor & efikas ne energji

Miksera tejzanor me qethje të lartë për zvogëlimin e madhësisë së grimcave

Disintegruesit tejzanor përdoren për zvogëlimin e madhësisë së grimcave dhe shpërndarjen e grimcave, më i lagësht kjo nënkupton zbritjen e vërtetë të grimcave parësore (të referuara si mulliri) ose prishjen e aglomerateve (referuar si deagglomerim / shpërndarje).
Lexoni më shumë rreth bluarjes tejzanor dhe shpërndarjes së grimcave!

Hielscher SonoStation për tingullimin me ultratinguj të tufave të madhësisë së mesme duke përdorur një ose dy reaktorë me qeliza rrjedhëse. SonoStation kompakt kombinon një rezervuar të trazuar 38 litra me një pompë kaviteti progresive të rregullueshme që mund të ushqejë 3 litra në minutë në një ose dy reaktorë me qeliza me rrjedhje tejzanor.
Stacioni i përzierjes me ultratinguj - SonoStation me homogjenizues 2 x 2000 vat
Miniatura e videos

Miksera tejzanor me qethje të lartë për emulsifikim

Kur dy lëngje të padiskutueshëm (p.sh. uji dhe vaji) sonifikohen duke përdorur një mikser tejzanor të llojit sondë, kavitacioni tejzanor prish pikat – duke prodhuar pikëza shumë të vogla të dy fazave të palejueshme, të cilat më pas përzihen së bashku. Ndërsa miksera ultrasonike me qethje të lartë prodhon lehtësisht pika të nano-madhësisë, emulsionet e stabilizuara tejzanor shfaqin një stabilitet afatgjatë dhe një pamje të qartë transparente.
Meqenëse çdo lloj emulsioni ka pragun e tij specifik të emulsifikimit / qetësimit, ku përftohen madhësia dhe karakteristikat optimale të pikës, rregullimi i saktë i parametrave të përzierjes është thelbësor. Ndërsa qethja shumë e ulët rezulton në pikëza shumë të mëdha, të cilat bashkohen shpejt dhe rezultojnë në ndarje fazore, qethja shumë e lartë mund të shkatërrojë produktin. Mikserët tejzanor me qethje të lartë mund të kontrollohen saktësisht dhe të përshtaten për nevojat e procesit.
Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth nano-emulsifikimit tejzanor!

Nano-Emulsione tejzanor: Kjo video demonstroi prodhimin e shpejtë të një nano-emulsioni të naftës në ujë. UP200Ht homogjenizon vajin dhe ujin në sekonda.
Emulsifikues tejzanor me UP200Ht me sondë S26d14
Miniatura e videos

Mikser tejzanor me qethje të lartë UP200Ht për Emulsifikimin

Miksera tejzanor me qethje të lartë për përzierje dhe shpërbërje

Mikserët tejzanor me qethje të lartë përdoren për përzierjen, mullirin, shpërndarjen dhe shpërndarjen e grimcave të tilla si pluhurat, pigmentet dhe fibrat në një proces të shpejtë, të besueshëm dhe të lehtë. Kavilacioni i gjeneruar tejzanor rrit transferimin në masë ndërmjet solideve dhe lëngjeve. Kavitacioni tejzanor ka një ndikim të fortë në grimcat e ngurta: Rrjedhat e lëngshme kavitacionale gërryen sipërfaqen e solideve dhe transportojnë fragmentet e gërryera në lëng që prodhojnë në këtë mënyrë një pezullim homogjen.
Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth tretjes tejzanor!

Aplikimet e miksera tejzanor me qethje të lartë

 • bluarje & bluarje
 • Deagglomeration & dispersion
 • emulsification
 • Shpërndarja e pluhurave
 • Përmirësimi i transferimit në masë
 • Reaksione Sonochemical
Hielscher Ultrasonics SonoStation është një konfigurim i lehtë për t'u përdorur me mikser tejzanor me prerje të lartë për shkallën e prodhimit. (Kliko per te zmadhuar!)

The SonoStation – një sistem ultrasonik me 2x 2kW ultrasonicators, rezervuar dhe pompë – është një sistem miqësor për përdoruesit për përzierjen, bluarjen dhe shpërndarjen e aplikacioneve.

Miksera me rreze të lartë në çdo madhësi

Hielscher Ultrasonics harton, prodhon dhe shpërndan miksera me performancë të lartë të qethjes nga pajisja laboratorike kompakte, por e fuqishme për miksera pilot dhe industrial me qime të larta për përpunimin e prurjeve me vëllime të mëdha në nivelin e prodhimit komercial.

Miksera me qethje të lartë për Laboratorin

Mikserët tejzanor të tipit provë janë krijuar mjete në çdo laborator. Meqenëse proceset tejzanor mund të shkallëzohen në mënyrë lineare deri në vëllim të madh, miksera tejzanor Hielscher me rreze të lartë janë ideale për të zhvilluar dhe optimizuar procesin tuaj në shkallë të vogël. Pastaj, pasi të keni vendosur parametrat optimale të procesit, aplikacioni juaj për përzierjen mund të rritet me lartësi lineare në pilot dhe prodhim pjesa më e madhe.
Hielscher ofron miksera tejzanor me qethje të lartë për punë në shkallë laboratori me një rang fuqie nga 50 deri në 400 watts ultratinguj të përzierjes me fuqi.

Miksera me qethje të lartë për industrinë

Përzierës 8 kW me prerje të lartë të mundësuar nga ultrasonikë me performancë të lartëPërzierësit industrialë me hi të lartë Hielscher janë përpunues tejzanor me fuqi të lartë të dizajnuara për bluarje, shpërndarje, emulsifikim dhe përzierje të rrjedhave të mëdha të lagështirës nën detyra të rënda. Këto miksera industrialë merren me lehtësi përqendrime të larta të ngurta dhe grimca gërryese. Sondat (Sonotrodes) të miksera ultrasonikë industrialë me presion të lartë janë të pajisura me një fllanxhë në mënyrë që mikser të mund të integrohet në rezervuare çeliku, enë qelqi ose enë plastike në çdo orientim. Kjo lejon që të bëhet presion i enës së sonication. Aplikimi i presionit në enën tejzanor ose qelizën rrjedhëse intensifikon kaviljen akustike dhe në këtë mënyrë procesi i përzierjes tejzanor. Hielscher Ultrasonics ofron miksera industriale me qethje të lartë nga 500 deri në 16,000 vat. Me UIP16000, Hielscher ofron mikserin më të fuqishëm ultrasonik me qethje të lartë në të gjithë botën.
Materiale të larta viskoze? – Nuk ka problem! Të gjithë procesorët tejzanor Hielscher në kategoritë e niveleve të sipërme dhe ato industriale mund të përpunojnë lehtësisht slurcione viskoze deri në 250,000 centipoise. Për viskozitete më të larta se 2,000 cPs rekomandojmë përdorimin e qelizave që rrjedhin përmes kombinimit me pompat progresive të zgavrës për bashkimin e përmirësuar të valëve ultratinguj në lëng.

Si ta gjeni mikserin e duhur Ultratinguj me Qethje të Lartë?

Hielscher Ultrasonics është prodhues me përvojë prej kohësh i sistemeve të fuqishme dhe të besueshme të përzierjes ultrasonike të përzierjes së lartë, të cilat përdoren për të shpërndarë dhe prishur grimcat, për të përgatitur nanoemulsione, ose për të shpërndarë pluhurat në lëngje. Duke qenë udhëheqës i tregut për mikserët tejzanor, Hielscher harton, prodhon dhe shpërndan miksera tejzanor me qethje të lartë dhe homogjenizues nga laboratori dhe stoli deri në pilot dhe në shkallë të plotë industriale.

Përgjigja e pyetjeve të mëposhtme do të ndihmojë për të gjetur mikserin më të përshtatshëm me qethje të lartë për procesin tuaj:

 • Cila është aplikacioni juaj i synuar?
 • Cili është vëllimi tipik që duhet të përpunohet?
 • Cilët janë faktorët kritikë të procesit?
 • Cilat janë standardet e cilësisë, të cilat duhet të arrihen?

Stafi ynë i trajnuar dhe me përvojë do t'ju ndihmojë për çdo pyetje dhe konceptimin e procesit tuaj të përzierjes. Hielscher Ultrasonics ofron një konsulencë të thelluar për përpunimin tejzanor për të ndihmuar klientët tanë që të gjejnë mikserin më ideal ideal tejzanor me qethje të lartë. Por shërbimi i Hielscher nuk mbaron këtu, ne i aftësojmë klientët ose në objektet e tyre ose në laboratorin tonë të procesit tejzanor dhe qendrën teknike për t'i ndihmuar ata gjatë zhvillimit të procesit, optimizimit dhe shkallëzimit.
Hielscher Ultrasonics’ përpunuesit tejzanor industrialë japin me lehtësi amplituda shumë të larta, të cilat kërkohen për të thyer grimcat e forta dhe aglomeratet ose për të përpunuar slurries me një përqendrim të lartë të fortë. Mikserat industrialë Hielscher drejtohen lehtësisht në amplituda deri në 200 μm vazhdimisht në operacionin 24/7. Nëse proceset specifike kërkojnë amplituda edhe më të larta, hetimet ultrasonike të personalizuara janë në dispozicion. Aksesorë të tillë si brirët përforcues, qelizat e rrjedhës, reaktorët e sonication dhe konfigurimet e plotë të riciklimit janë në dispozicion të lehtë dhe lejojnë të konfiguroni sistemin tuaj të përzierjes tejzanor të përshtatur në mënyrë optimale me kërkesat tuaja të procesit. Të gjithë sonotrodet dhe reaktorët, të cilët janë pjesët e vetme që bien në kontakt me mediumin, janë CIP / SIP (pastrimi dhe sterilizimi në vend).

Miksera të sofistikuara ultrasonike me qethje të lartë

Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor nga softveri inteligjent i Hielscher UltrasonicsHielscher Ultrasonics fokusohet në shpërbërësit e qelizave me performancë të lartë me mirëdashësi më të lartë për përdoruesit dhe përparime teknike të nivelit të lartë. Kjo do të thotë se standardet e shpërbërësve të laboratorit Hielscher përshtaten gjithnjë e më shumë me inteligjencën e makinerive industriale. Përdoruesi mund të kontrollojë ultrasonikët dixhitalë të Hielscher nëpërmjet telekomandës së shfletuesit. Softueri automatik i regjistrimit të të dhënave shkruan të gjithë parametrat e rëndësishëm tejzanor si fuqia neto, fuqia totale, amplituda, temperatura, presioni, koha dhe data si skedar CSV në një kartë SD të integruar. Për më tepër, shpërbërësi tejzanor mund të programohet që të fiket automatikisht pas një kohe të caktuar ose një hyrje specifike të energjisë ose të programojë mënyrat e tingullit pulsues. Sensorët e mbyllshëm të temperaturës dhe presionit lejojnë ndjekjen me kujdes të kushteve të mostrës. Meqenëse kontrolli i temperaturës së materialeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë është një faktor vendimtar për cilësinë e rezultateve të procesit, Hielscher ofron zgjidhje të ndryshme për të mbajtur temperaturën e procesit në intervalin e synuar të temperaturës.
Funksionet e sofistikuara të ultrasonicators Hielscher sigurojnë kontrollin më të lartë të procesit, rezultate të sinicionimit të besueshëm dhe të riprodhueshëm, miqësi ndaj përdoruesit dhe rehati në punë.

cilësi – Prodhuar ne Gjermani

Si një biznes familjar dhe i drejtuar nga familja, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për procesorët e saj tejzanor. Të gjithë ultrasonicators janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlin, Gjermani. Fortësia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise të kërkuara është një karakteristikë natyrore e miksera me performancë të lartë të Hielscher.

Ju mund të blini miksera tejzanor Hielscher me qethje të lartë në çdo madhësi të ndryshme dhe të konfiguruar në procesin tuaj. Nga trajtimi i lëngjeve në një gotë të vogël laboratori deri tek përzierja e vazhdueshme e slurries në nivelin industrial, Hielscher Ultrasonics ofron një mikser të përshtatshëm me qethje të lartë për ju! Ju lutem na kontaktoni – ne jemi të kënaqur që ju rekomandojmë vendosjen ideale të mikserit tejzanor!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.Fakte të vlefshme

Ultrasonicators dhe përdorimi i tyre si miksera me rreze të lartë

Ultrasonicators janë pajisje ultratinguj të sondës, të cilat përcaktohen duke transmetuar dridhjet tejzanor përmes një sondë tejzanor në mediumin e përpunimit. Sonda, e njohur edhe si sonotrode, është një shufër titani që po vibron në frekuencën e ultrazërit, p.sh. 20kHz. Vibrimi në 20 kHz do të thotë që sipërfaqja horizontale e sondës po zgjerohet dhe tkurret 20,000 herë në sekondë. Këto lëvizje të shpejta në intervalin e frekuencës ultrasonike në majë të sondës shoqërohen në lëng. Në lëng, valët e ultrazërit udhëtojnë nëpër medium dhe gjenerojnë cikle të presionit të lartë të alternuar / të presionit të ulët. Gjatë ciklit të presionit të ulët, flluska vakum minuscule lindin dhe rriten gjatë disa cikleve të presionit derisa të arrijnë në një pikë, ku ata nuk mund të thithin energji të mëtejshme. Në pikën e rritjes maksimale, flluska e kaviljes shpërthen dhunshëm. Eksplozioni rezulton në një fushë të dendur energjetike me temperatura dhe presione shumë të larta, diferencime përkatëse të temperaturës dhe presionit, rrjedhave të lëngshme me shpejtësi deri në 180m / sek dhe turbullira. Kjo energji kavitacionale ka një ndikim të fortë në lëngje dhe lagështira që rezultojnë në përzierje, përzierje, bluarje, shpërndarje dhe emulsifikim të jashtëzakonshëm. Mikserët tejzanor me qethje të lartë prodhojnë lehtësisht grimca nanoshme dhe pikëza me një shpërndarje shumë të ngushtë grimcash / pikash.
Lexoni këtu se cilat janë ndryshimet midis kavitacionit tejzanor / akustik dhe përpunimit të kavitacionit hidrodinamik!

Industri të zakonshme për miksera tejzanor me rreze të lartë

 • Shpërndarja, shpërndarja, përzierja e formulimeve të ngurta / të lëngshme
 • emulsification
 • Shkencë materiale
 • Përgatitja e mostrës para analizës
 • Aplikime nano-grimcash
 • Funksionalizimi i grimcave
 • Reagimet e transferimit të fazës

Literatura / Referencat

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.