Shpërbërja tejzanor: lagështirë, shpërbërje, shpërndarje

Integruesit tejzanor janë përdorur gjerësisht për të lagur, shpërndarë ose shpërndarë grimcat dhe pluhurat në lëngje. Ultrasonicators me performancë të lartë krijojnë forca të qethjes intensive, të cilat thyejnë dhe shkatërrojnë agregatet, aglomeratet dhe grimcat parësore në madhësinë mikroskopike ose nano. Përpunimi uniform i grimcave në fushën e kavitacionit akustik rezulton në një shpërndarje të grimcave të ngushta dhe një sipërfaqe grimcash uniforme.

Disintegruesit tejzanor dhe aplikimet e tyre

Disintegruesit tejzanor ofrojnë forca të mëdha të qethjes, gjë që krijon ndikimin e kërkuar në lëndë të ngurta siç janë grimcat, kristalet dhe fibrat për t'i prishur ato dhe i copëtojnë ato në një madhësi të synuar, p.sh. mikron- ose nano-madhësi. Kur krahasohet me metodat alternative të shpërbërjes siç janë miksera teh të presionit të lartë, homogjenizuesit me presion të lartë, mullarët e rruazave, mikrofluidizuesit etj.

Avantazhet e Disintegruesit tejzanor

 • Kavitacion me intensitet të lartë dhe qethje
 • Përpunimi uniform i grimcave
 • përqendrime të larta të ngurta
 • Pa grykë / pa bllokime
 • Nuk kërkohet medium mulliri (d.m.th. rruaza)
 • Skalabilitet linear
 • i lehtë & Operacion i sigurt
 • Lehtë për t'u pastruar
 • kohor & efikas ne energji

 

Kërkesë informacioni

Thërrimi dhe shpërndarja me tejzanor është një metodë efikase për të prodhuar njollat uniforme të nanogrimcave.

Reaktorë me rrjedhje tejzanor për prodhimin e brendshëm industrial të grimcave të nanogrimcave.

Parimi i punës së disintegruesve tejzanor të llojit sondues bazohet në gjenerimin e kavitacionit akustik. Përmes sondës tejzanor, valët ultratinguj me intensitet të lartë transmetohen në mediumin e procesit (p.sh. i lëngshëm ose slurry). Valët e ultrazërit udhëtojnë nëpër lëng, atje ku krijojnë cikle alternative të presionit të lartë dhe të presionit të ulët. Gjatë cikleve të presionit të ulët ndodhin flluska minutë të vakumit, të ashtuquajturat flluska kavilje. Këto flluska kaviljes rriten gjatë disa cikleve të presionit derisa të arrijnë një madhësi, ku nuk mund të thithin më shumë energji. Në këtë pikë, flluskat e kavitacionit ngërthen në mënyrë të dhunshme dhe krijojnë kushte ekstreme në vend, siç janë temperaturat shumë të larta, presionet, diferencat e temperaturës ekstreme dhe presionit (për shkak të niveleve të larta të ngrohjes / ftohjes dhe luhatjeve të presionit), mikro turbullirave dhe rrjedhave të lëngshme me shpejtësi deri në 180m / s. Këto kushte shfaqin efekte të rëndësishme mekanike në grimca në medium, pasi që rrjedhat e lëngshme me shpejtësi të lartë përshpejtojnë grimcat në medium në mënyrë që grimcat të përplasen. Me përplasjen ndër-grimcash, lënda e ngurtë (p.sh., grimcat, fibrat, qelizat) gërryhen, copëtohen dhe copëzohen në copa mikron dhe nano-madhësi.
Turbullirat e larta të krijuara nga ultrasonication rritin transferimin në masë midis fazave dhe promovojnë në këtë mënyrë shpërndarjen e pluhurave ose reaksioneve kimike heterogjene. Kjo i bën disintegruesit tejzanor mjetin e preferuar për të intensifikuar proceset siç janë mulliri, shpërndarja, emulsifikimi dhe shpërndarja.

Lexoni më shumë rreth intensifikimit tejzanor të reaksioneve kimike (Sonokimi)!

Aplikimet e Disintegruesve tejzanor

 • bluarje & bluarje
 • Deagglomeration & dispersion
 • emulsification
 • Shpërndarja e pluhurave
 • Përmirësimi i transferimit në masë
 • Reaksione Sonochemical

Disintegruesit tejzanor për zvogëlimin e madhësisë së grimcave

Disintegruesit tejzanor përdoren për zvogëlimin e madhësisë së grimcave dhe shpërndarjen e grimcave, më i lagësht kjo nënkupton zbritjen e vërtetë të grimcave parësore (të referuara si mulliri) ose prishjen e aglomerateve (referuar si deagglomerim / shpërndarje).

Ultrasonikët përdoren për bluarjen dhe bluarjen e grimcave. Kjo grafikë tregon bluarjen efikase tejzanor të Mg2Si.

Shpërndarja e madhësive të grimcave dhe imazhet SEM të Mg2Si para dhe pas mullëzimit tejzanor (UM). (a) Shpërndarja në madhësi të grimcave; (b) imazhi SEM para mullëzimit tejzanor; (c) Imazhi SEM pas bluarjes tejzanor në 50% PVP – 50% EtOH për 2 orë.
burimi: Marquez-Garcia et al. 2015

Disintegruesit tejzanor për mulliri & bluarje

Kavitacioni i gjeneruar tejzanor krijon forca të qethjes intensive dhe në këtë mënyrë të përplasjes ndër-të veçanta. Solidet në hollë veprojnë si medium mulliri (i krahasueshëm me rruaza ose perlat në një mulli rruaza / perlash): Ata përshpejtohen nga rrjedhjet e lëngshme kavitacionale, të cilat arrijnë lehtësisht me shpejtësi deri në 180m / s. Kur grimcat godasin njëra-tjetrën me një shpejtësi kaq të madhe, ato prishen dhe copëtohen në fragmente mikron dhe nano-madhësi. Disintegruesit tejzanor madje mund të thyejnë grimcat parësore. Reaktorët e qelizave rrjedhin tejzanor sigurojnë trajtimin uniform të të gjitha grimcave në mënyrë që mulliri tejzanor të rezultojë në një shpërndarje të madhësisë së grimcave të ngushta.
Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth bluarjes tejzanor!

Disintegruesit tejzanor për deagglomerimin & dispersion

Parametrat e procesit tejzanor mund të kontrollohen shumë saktësisht, në mënyrë që disintegruesit tejzanor të mund të grumbullojnë grimcat parësore kur aplikohen amplituda dhe presioni i ngritur. Nga ana tjetër, sistemet ultrasonike të shpërbërjes mund të operohen edhe në amplituda më të ulëta dhe kushte më të buta, në mënyrë që struktura e grimcave dhe sipërfaqja të mbetet e paprekur, por aglomeratet prishen dhe grimcat individuale shpërndahen në mënyrë uniforme në slurry.
Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth deagglomerimit tejzanor dhe shpërndarjes!

Shpërndarja tejzanor e silikonit Fumed: Homogjenizatori ultrasonik i Hielscher UP400S shpërndan pluhur silicë shpejt dhe me efikasitet në grimca të vetme nano.

Shpërndarja e silicës së tymosur në ujë duke përdorur UP400S

Miniatura e videos

Disintegruesit tejzanor për emulsifikimin

Kur dy lëngje të padiskutueshëm (p.sh. uji dhe vaji) janë sinjalizuar, kavilacioni tejzanor prish pikat – duke prodhuar pikëza shumë të vogla të dy fazave të palejueshme, të cilat më pas përzihen së bashku. Ndërsa dezintegruesit tejzanor prodhojnë lehtësisht pika të nano-madhësisë, emulsionet e stabilizuara tejzanor shfaqin një stabilitet afatgjatë dhe një pamje të qartë transparente.
Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth nano-emulsifikimit tejzanor!

Disintegruesit tejzanor për shpërbërjen

Disintegruesit tejzanor përdoren për të shpërndarë pluhur dhe tableta në një procedurë të shpejtë, të lehta dhe të sigurt. Kavitacioni i gjeneruar tejzanor gërryen sipërfaqen e solideve dhe transporton fragmentet e gërryera në lëng që prodhon kështu një zgjidhje homogjene.
Në industrinë farmaceutike, tabletat shpërndarës janë një detyrë ditore, p.sh. për qëllime analitike. Kur tabletat janë të ekspozuar në një mjedis ujor, tabletë shpërndahet ngadalë në një proces shumë kohë. Edhe me përdorimin e një nxitësi të zakonshëm ose nxitësi të tehut, shpërbërja e plotë e tabletave mbetet kohë. Kavitacioni tejzanor dhe forcat e tij të jashtëzakonshme të qethjes shkëpusin grimcat nga tabletë dhe i transportojnë ato në tretës, duke mbajtur kështu transferimin në masë ndërmjet sipërfaqes së tabletës dhe tretës të freskët, të pangopur vazhdimisht në vazhdim e sipër. Kjo e bën tretjen tejzanor të një procesi jashtëzakonisht të shpejtë dhe efikas, i cili ndihmon në përshpejtimin e shpërbërjes së ilaçeve.
Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth tretjes tejzanor!

Shpërndarja është një nga shumë aplikimet e fuqisë së ultrasonication. Videoja tregon shpërndarjen e shpejtë të Jellybabies në ujë duke përdorur Hielscher UP200St.

Shpërndarja tejzanor e bebeve pelte në ujë me shpërbërës tejzanor UP200St

Miniatura e videos

Si funksionon një dezintegrues mekanik?

Disintegruesit e laboratorit tejzanor përdorin të njëjtin parim mekanik siç bëjnë disintegruesit industrialë. Sistemet e përzierjes së dezintegratorit shpërbëjnë aglomeratet dhe agregatet, tretin lëndën e ngurtë ose shpërndajnë grimcat e ngurta në përzierjet e lëngshme. Shpërbërja tejzanor përfshin një hetim tejzanor me intensitet të lartë në një rezervuar grupi ose në një reaktor qelizash rrjedhës në linjë. Sonda (Sonotrode) e dezintegruesit tejzanor dridhet në lëng në një frekuencë shumë të lartë dhe krijon kavitacion ultrasonik intensiv në lëng. Collapsedo shembje e flluskave të kaviljes rezulton në forca të fuqishme të qethjes, që thyejnë aglomeratet, agregatet dhe madje edhe grimcat parësore. Gjithashtu, kaviteti ultrasonik prodhon rrjedhë kavitacionale me shpejtësi të lartë me deri në 1000km / orë. Avionët e lëngshëm kavitacional imponojnë aglomeratet e grimcave, muret e këputjes së qelizave, përmirësojnë transferimin e materialit brenda hollimit dhe shpërndajnë lëndët e ngurta në të gjithë vëllimin e lëngshëm. Në fushën e kavitacionit tejzanor, presionet alternohen shpejt dhe në mënyrë të përsëritur midis vakumit dhe deri në 1000bar. Një mikser rrotullues me 4 blades mikser do të duhet të funksionojë në një 300,000 RPM për të arritur të njëjtën frekuencë të cikleve të presionit të alternuar. Mikserat rrotullues konvencionale dhe miksorët rotor-stator nuk krijojnë sasi të konsiderueshme të kaviljes për shkak të kufizimit të tyre në shpejtësi.

Të interesuar për sintezën fundore të nano-grimcave? – Kliko këtu për të lexuar më shumë!

Videoja tregon shpërndarjen shumë efikase të karbonit të zi. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP200St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me madhësi të vogla dhe të mesme të dispersioneve me cilësi të lartë. Për vëllime të mëdha, Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme industriale ultrasonike për shpërndarje të vazhdueshme në linjë.

Ultrasonicator UP200St (200W) që shpërndan karbonin e zi në ujë duke përdorur 1% wt Tween80 si surfaktant

Miniatura e videos


Shpërbërja tejzanor është shumë efektive për të bluar, shpërndarë ose shpërndarë grimcat

Ndarja ultrasonike UIP2000hdT për shpërndarjet e grimcave në reaktorin e çelikut të pandryshkshëm

Disintegruesit elektrikë ultrasonikë

Pajisjet e reja laboratorike tejzanor 200 watts UP200St dhe UP200Ht janë homogjenizues të fuqishëm për homogjenizim, emulsifikim, shpërndarje, deagglomerim, mulliri & bluarje, nxjerrje, lizë, shpërbërje, degazim, spërkatje dhe aplikime sonochemike.Pajisjet tejzanor të tipit provë janë një mjet shumë i dobishëm në çdo laborator. Një sondë tejzanor (e njohur edhe si Sonotrode) është një gjeometri e thjeshtë dhe shufër titaniumi i pastër lehtë që bashkon dridhjet tejzanor në një lëng. Hielscher bën sonda tejzanor dhe këshilla në një gamë të gjerë të madhësive. Për shpërbërjen më të zakonshme të lëndëve të ngurta në laborator, sondat tejzanor me diametër tip 3, 7, 14, ose 22 mm janë shumë të dobishëm. Madhësi të tjera të sondave dhe sonda tejzanor me madhësi të zakonshme janë në dispozicion. Pajisjet tipike tejzanor për shpërbërjen laboratorike variojnë nga 100 deri në 400 vat fuqi ultrasonike.

Disintegruesit industrialë tejzanor

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeDisintegruesit industrialë të Hielscher janë përpunues tejzanor me fuqi të lartë, të dizajnuara për shpërbërje të vazhdueshme me detyra të rënda të rrjedhave të mëdha të lagështirës. Këto sisteme industriale lehtë mund të trajtojnë përqendrime të larta të ngurta. Sondat tejzanor industrial janë të pajisura me një fllanxhë që mund të montohet në rezervuarë çeliku, reaktorë qelqi ose kontejnerë plastikë në çdo orientim. Shtypja e anijes së sonication ose qeliza rrjedhëse intensifikon kaviljen akustike dhe në këtë mënyrë procesi i zërit. Pajisjet tipike ultrasonike të shpërbërjes industriale shkojnë nga 1000 deri në 16,000 vat fuqi ultrasonike për Sonotrode.

Industri, ku shpërbërja tejzanor është gjetur gjerësisht:

 • Shpërndarja, shpërndarja, përzierja e formulimeve të ngurta / të lëngshme
 • Shkencë materiale
 • Përgatitja e mostrës para analizës
 • Aplikime nano-grimcash
 • Funksionalizimi i grimcave
 • Reagimet e transferimit të fazës
 • Kristalizimi / reshjet
 • Përpunimi i ushqimit
 • Industria e letrës
 • Tretja e biomasës

Si të blini disintegratorin e duhur ultrasonik?

Hielscher Ultrasonics është prodhues me përvojë prej kohësh të shpërbërësve tejzanor me performancë të lartë, të cilat përdoren për të shpërndarë dhe prishur grimcat ose për të shpërndarë pluhurat në lëngje. Si drejtues i tregut, Hielscher harton, prodhon dhe shpërndan disintegruesit tejzanor dhe homogjenizuesit nga laboratori dhe karriget deri në shkallë të plotë-industriale.

Ne ju ndihmojmë t'ju përgjigjeni pyetjeve të mëposhtme në mënyrë që të gjeni disintegruesit më të përshtatshëm tejzanor për aplikimin dhe nevojat tuaja:

 • Cila është aplikacioni juaj i synuar?
 • Cili është vëllimi tipik që duhet të përpunohet?
 • Cilët janë faktorët kritikë të procesit?
 • Cilat janë standardet e cilësisë, të cilat duhet të arrihen?

Stafi ynë i trajnuar dhe me përvojë do t'ju ndihmojë për çdo pyetje dhe konceptimin e procesit tuaj. Hielscher Ultrasonics ofron një këshillim të thelluar për proceset tejzanor për të ndihmuar klientët tanë që të gjejnë pajisjen optimale tejzanor. Por shërbimi i Hielscher nuk mbaron këtu, ne i aftësojmë klientët ose në objektet e tyre ose në laboratorin tonë të procesit tejzanor dhe qendrën teknike për t'i ndihmuar ata gjatë zhvillimit të procesit, optimizmit dhe shkallëzimit.
Hielscher Ultrasonics’ përpunuesit tejzanor industrialë japin me lehtësi amplituda shumë të larta, të cilat kërkohen për të thyer grimcat e forta dhe aglomeratet ose për të përpunuar slurries me një përqendrim të lartë të fortë. Disintegruesit industrialë të Hielscher mund të ekzekutohen me amplituda deri në 200 μm vazhdimisht në operacionin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë të disponueshme Sonotrode të personalizuara tejzanor. Aksesorë të tjerë të tillë si brirët përforcues, qelizat e rrjedhës, reaktorët e sonication dhe konfigurimet e plotë të riciklimit janë në dispozicion të lehtë dhe lejojnë të konfiguroni sistemin tuaj tejzanor të specifikuar në kërkesat tuaja të procesit.

Dizintegrues dhe shpërbërës të sofistikuar tejzanor

Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor nga Hielscher Ultrasonics' softver inteligjentHielscher Ultrasonics përqendrohet në disintegruesit me performancë të lartë me mirëdashësi të përdoruesit më të lartë dhe përparime teknike të nivelit më të lartë. Kjo do të thotë që standardet e dezintegruesve të laboratorit Hielscher përshtaten gjithnjë e më shumë me inteligjencën e makinerive industriale. Përdoruesi mund të kontrollojë ultrasonicators dixhital Hielscher përmes telekomandës të shfletuesit. Softueri automatik i regjistrimit të të dhënave shkruan të gjithë parametrat e rëndësishëm ultrasonikë si fuqia neto, fuqia totale, amplituda, temperatura, presioni, koha dhe data si skedar CSV në një kartë SD të integruar. Për më tepër, disintegruesi tejzanor mund të programohet në mbyllje automatike pas një kohe të caktuar ose një input specifik energjie ose programi mënyrat pulsuese të zërit. Sensorët e rregullueshëm të temperaturës dhe presionit mundësojnë ndjekjen me kujdes të kushteve të mostrës. Meqenëse kontrolli i temperaturës së materialeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë është një faktor vendimtar për cilësinë e rezultateve të procesit, Hielscher ofron zgjidhje të ndryshme për të mbajtur temperaturën e procesit në intervalin e synuar të temperaturës.
Funksionet e sofistikuara të ultrasonicators Hielscher sigurojnë kontrollin më të lartë të procesit, rezultate të sinicionimit të besueshëm dhe të riprodhueshëm, miqësi ndaj përdoruesit dhe rehati në punë.
Hielscher Ultrasonics’ përpunuesit tejzanor industrialë mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtë vazhdimisht në operacionin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë të disponueshme Sonotrode të personalizuara tejzanor. Aftësia për të ekzekutuar amplituda kaq të lartë u mundëson klientëve tanë të grumbullojnë grimcat parësore në mënyrë efektive në madhësi nano. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.
Lexoni më shumë rreth shpërbërjes dhe shkrirësve tejzanor!

cilësi – Prodhuar ne Gjermani

Si një biznes familjar dhe i drejtuar nga familja, Hielscher krenohet me cilësinë e lartë të përpunuesve të saj tejzanor. Të gjithë ultrazërit janë projektuar, prodhuar dhe testuar në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.

Ju mund të blini dezintegruesit tejzanor Hielscher në të gjitha madhësive të ndryshme dhe diapazoni i çmimeve ofron një ultrasonicator të përballueshëm që përputhet me buxhetin tuaj. Nga shpërbërja e grimcave në shishkat e vogla të laboratorit deri tek shpërbërja e vazhdueshme e rrallimeve në prodhimin industrial, Hielscher Ultrasonics ka një dezintegrues të përshtatshëm për ju! Ju lutem na kontaktoni – ne jemi të kënaqur që ju rekomandojmë ultrasonicatorin më të përshtatshëm!
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.


Literatura / Referencat

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.