Shpërbërja: Tretës me performancë të lartë

Tretësit tejzanor janë mjete të fuqishme përzierjeje të përdorura në industri të ndryshme për të shpërndarë dhe homogjenizuar pluhurat e lëngshëm pluhur me efikasitet të pashembullt. Ndryshe nga metodat tradicionale të përzierjes, tretësit tejzanor përdorin valë ultratinguj me intensitet të lartë për të krijuar kavitacion intensiv dhe mikro-turbulencë brenda lëngut. Këto efekte të kavitacionit dhe turbulencave çojnë në një shpërndarje të shpejtë dhe uniforme të grimcave. Prandaj, tretësit tejzanor janë veçanërisht efektivë për zbërthimin e aglomerateve, zvogëlimin e madhësisë së grimcave dhe arritjen e shpërndarjes së qëndrueshme të lëndëve të ngurta brenda mediumit të lëngshëm. Rezultati është një përzierje homogjene, e shpërndarë imët që plotëson standardet e rrepta të cilësisë së proceseve moderne të prodhimit.

Shpërndarja me ultratinguj të fuqishëm

Tretësit nga Hielscher Ultrasonics përdorin forcat mekanike të kavitacionit akustik në mënyrë që të shpërndajnë dhe deaglomerojnë pluhurat në një pezullim koloidal. Tretësit tejzanor përdoren gjerësisht në industrinë e bojës dhe pigmentit, ku pluhuri i pigmentit shpërndahet në një lidhës. Valët intensive të ultrazërit thyejnë aglomeratet në grimca primare uniforme. Ultrasonikët janë një teknologji e vendosur shpërbërëse e përdorur në prodhimin e bojës, si dhe në industrinë kimike, plastike dhe ushqimore.

 

Shpërndarja është një nga shumë aplikimet e fuqisë së ultrasonication. Videoja tregon shpërndarjen e shpejtë të Jellybabies në ujë duke përdorur Hielscher UP200St.

Shpërndarja e pelte në ujë duke përdorur UP200St

Miniatura e videos

 

Kërkesë informacioni

Sistemet e ultrazërit me fuqi të lartë pasi Hielscher SonoStation janë tretës të besueshëm për prodhimin e dispersioneve dhe tretjeve të ngurta

SonoStation – Një sistem tejzanor me çelës në dorë i përbërë nga tretës tejzanor, rezervuar, pompë dhe përzierës.

Aplikimet e shkrirësve tejzanor

 • Deaglomerimi i pluhurave
 • Përgatitja e shëllirës
 • Tretësira të ngopura dhe të mbingopura
 • Tretja e sheqerit në formulimet ushqimore
 • Shpërndarja e pigmenteve të bojës
 • Përzierja e reagentëve
 • Tabletat dhe kapsulat e tretjes (testi i lirimit të barit)

 

Videoja po demonstron shpërndarjen tejzanor të ngjyrës së kuqe duke përdorur UP400St me një sondë 22 mm S24d.

Shpërndarja tejzanor me ngjyrën e kuqe duke përdorur UP400St

Miniatura e videos

 

Tretës tejzanor – Parimi i pajisjeve dhe i punës

Ultrasonicator UIP2000hdT është një homogjenizues i lëvizshëm i sipërm për aplikime të shumta të lëngshme dhe të ngurta-lëngshme.Bërthama e një sonikatori me performancë të lartë për tretje përbëhet nga një gjenerator dhe transduktor tejzanor. Gjeneratori dërgon sinjale elektrike në transduktor që i konverton këto sinjale në dridhje mekanike. Transduktori është i pajisur me një sondë tejzanor ose sonotrode, e cila është shufër metalike e bërë zakonisht nga aliazh titani me cilësi të lartë. Valët e ultrazërit shpërndahen përmes sonotrode në lëng.
Duke përdorur ultratinguj me intensitet të lartë, një tretës tejzanor krijon kavitacion akustik në lëngje dhe llucë, duke rezultuar në agjitacion intensiv dhe forca të larta prerjeje. Këto forca ultrasonike ose sonomekanike lehtësojnë përzierjen e shpejtë dhe të plotë edhe të kombinimeve më sfiduese pluhur-lëng. Aftësia për të arritur shpërndarjen e grimcave në shkallë mikron dhe nano, si dhe shpërndarje uniforme, i bën shpërndarësit tejzanor të domosdoshëm për industritë që kërkojnë cilësi të saktë dhe të qëndrueshme të produktit.
Shkathtësia e tretësve tejzanor shtrihet përtej përzierjes dhe shpërndarjes së thjeshtë. Ato gjithashtu mund të përdoren për procese të ndryshme shtesë, duke përfshirë emulsifikimin, shpërbërjen, degazimin dhe reaksionet sonokimike. Kjo aftësi shumëfunksionale i bën tretësit tejzanor një pasuri të vlefshme për një spektër të gjerë aplikimesh industriale, nga formulimi farmaceutik dhe prodhimi kozmetik deri te prodhimi i kimikateve të specializuara dhe materialeve të avancuara.

Si funksionon një shpërndarës tejzanor?

Tretësit tejzanor shfrytëzojnë fuqinë e valëve ultratinguj me intensitet të lartë, të cilat përkufizohen si valë zanore me frekuencë të lartë mbi diapazonin e dëgjueshëm të njerëzve. Kur valët e fuqishme ultratinguj bashkohen në një lëng, ato nxisin kavitacion intensiv akustik dhe mikroturbulencë brenda mjedisit të lëngshëm, duke lehtësuar shpërndarjen e shpejtë dhe uniforme të grimcave. Valët e ultrazërit transmetohen përmes sonotrode (gjithashtu majë ose sondë tejzanor) si dridhje mekanike në mjedisin e lëngshëm. Ndërsa valët ultrasonike përhapen nëpër lëng, ato krijojnë cikle të alternuara të presionit të lartë dhe presionit të ulët. Gjatë ciklit të presionit të ulët, në lëng formohen flluska të vogla vakumi ose zbrazëtira. Gjatë disa cikleve të alternuara të presionit të lartë / presionit të ulët, flluskat e kavitacionit rriten deri në fazën në të cilën ato nuk mund të thithin asnjë energji shtesë. Kur flluskat e kavitacionit kanë arritur madhësinë e tyre maksimale, ato shpërthejnë dhunshëm në një fenomen të njohur si kavitacion. Shpërthimi i këtyre flluskave të kavitacionit gjeneron energji ekstreme intensive në nivel lokal, duke rezultuar në mikro-jeta, prerje të lartë dhe mikroturbulenca që shpërndajnë dhe shpërbëjnë aglomeratet dhe grimcat brenda lëngut. Avionët e lëngshëm i përshpejtojnë grimcat brenda mediumit në mënyrë që ato të përplasen me njëra-tjetrën dhe të copëtohen në copa të vogla.
Kavitacioni tejzanor i shkaktuar nga tretës tejzanor lehtëson ndarjen e aglomerateve, zvogëlimin e madhësisë së grimcave dhe shpërndarjen uniforme të lëndëve të ngurta brenda lëngut. Ky proces rezulton në një përzierje të shpërndarë imët me homogjenitet dhe stabilitet të shtuar, duke përmbushur kërkesat rigoroze të aplikimeve moderne të prodhimit dhe shkencor. Aftësia e tretësve tejzanor për të arritur shpërndarjen e grimcave në shkallë mikron dhe nano dhe shpërndarje uniforme i bën ata një zgjedhje të preferuar për industritë që kërkojnë cilësi të saktë dhe të qëndrueshme të produktit.

Për çfarë përdoren shpërndarësit tejzanor?

Shkathtësia dhe efikasiteti i tretësve tejzanor i bën ata pajisje thelbësore përpunimi në një gamë të gjerë industrish dhe aplikimesh.
 

 • Për prodhuesit e bojës dhe pigmentit, tretësit tejzanor janë thelbësorë pasi bluarja dhe shpërndarja e pigmenteve me ndihmën e ultrazërit jep madhësi shumë uniforme të grimcave. Në të njëjtën kohë, tretësit tejzanor sigurojnë një shpërndarje uniforme të grimcave të shpërndara të vetme përmes formulimit të bojës. Meqenëse madhësia e grimcave dhe shpërndarja e grimcave janë kritere cilësore të panegociueshme për tufat kryesore të pigmentit dhe formulimin përfundimtar të bojës, prodhuesit e bojës dhe pigmentit nuk heqin dorë nga avantazhet e tretësve tejzanor.
  Për të njëjtat arsye, aparatet sonikë janë të vendosur mirë në prodhimin e bojrave dhe bojërave me bojë.
 • Në industrinë farmaceutike, tretësit tejzanor luajnë një rol vendimtar në formulimin e suspensioneve të barnave, përgatitjen e sistemeve liposomale të shpërndarjes së barnave dhe prodhimin e nanoemulsioneve për formulimet farmaceutike. Aftësia e tretësve tejzanor për të arritur zvogëlimin e madhësisë së grimcave të imta dhe shpërndarje uniforme është veçanërisht e dobishme për rritjen e disponueshmërisë bio dhe stabilitetit të produkteve farmaceutike.
 • Në industrinë kozmetike, tretësit tejzanor përdoren për krijimin e emulsioneve të qëndrueshme, shpërndarjen e pigmenteve dhe nanogrimcave në formulimet e kujdesit të lëkurës dhe kozmetikës, nxjerrjen e komponimeve bioaktive dhe prodhimin e aromave me cilësi të lartë dhe përzierjeve të vajrave esencialë. Veprimi i saktë dhe i butë i përzierjes së tretësve tejzanor siguron që produktet kozmetike të ruajnë strukturën, pamjen dhe performancën e tyre të dëshiruar, duke përmbushur standardet e cilësisë së konsumatorëve të dalluar dhe autoriteteve rregullatore.
 • Brenda sektorit kimik, tretësit tejzanor kontribuojnë në prodhimin e kimikateve të specializuara, ngjitësve, veshjeve dhe katalizatorëve, ku arritja e shpërndarjes uniforme dhe kontrollit të madhësisë së grimcave është kritike për performancën dhe qëndrueshmërinë e produktit. Aftësia për të shpërndarë në mënyrë efikase pluhurat në tretës, rrëshira ose polimere u mundëson prodhuesve kimikë të optimizojnë proceset e tyre, të zvogëlojnë grumbullimin dhe të përmirësojnë cilësinë dhe funksionalitetin e produkteve të tyre përfundimtare.
 • Industria e ushqimit dhe pijeve përfiton gjithashtu nga tretësit tejzanor, duke i përdorur ato për krijimin e emulsioneve të qëndrueshme, shpërndarjen e përbërësve funksionalë dhe prodhimin e grimcave me madhësi nano për fortimin e ushqimit dhe kapsulimin e shijes. Me aftësinë e tyre për të arritur përzierjen dhe shpërndarjen e saktë pa ndryshuar vetitë ushqyese ose ndijore të produkteve ushqimore, tretësit tejzanor kontribuojnë në zhvillimin e formulimeve ushqimore inovative dhe me cilësi të lartë.

 
Përveç fushës së aplikimit të listuar më sipër, tretësit tejzanor përdoren në nanoteknologji, bioteknologji, nxjerrje botanike, rehabilitim mjedisor dhe laboratorë kërkimi, ku nevoja për teknologji të sakta dhe efikase të shpërndarjes është parësore. Aplikimet e ndryshme të tretësve tejzanor nënvizojnë rëndësinë e tyre si mjete të domosdoshme për arritjen e shpërndarjes optimale dhe përzierjes së performancës nëpër industri dhe disiplina të ndryshme shkencore.

Sistem industrial tejzanor për proceset e tretjes në linjë.

Sistem industrial tejzanor për proceset e tretjes në linjë, p.sh. shpërndarja uniforme e pigmenteve në formulimet e bojës.

Kërkesë informacioni

Tretës me performancë të lartë për çdo vëllim

Hielscher Ultrasonics është e specializuar në projektimin, prodhimin dhe shpërndarjen në mbarë botën e tretësve të besueshëm me fuqi të lartë, homogjenizuesve dhe mikserëve me prerje të lartë, që përdorin ultratinguj dhe kavitacion tejzanor/akustik për të shpërndarë, shpërndarë dhe deagglomeruar pluhurat dhe grimcat në produkte uniforme si bojë, formulime kimike, plastike dhe ushqimore. Pajisjet shpërbërëse Hielscher janë të disponueshme nga pajisjet kompakte të grupeve laboratorike deri te sistemet e rrjedhjes plotësisht industriale.
Lexoni më shumë rreth mekanizmit të shpërbërjes me ultratinguj!

Cilësia më e lartë – Projektuar & Prodhuar ne Gjermani

Pajisjet industriale tejzanor për shpërbërjen dhe shpërndarjen e lëndëve të ngurta në lëngje.Hardueri i sofistikuar dhe softueri inteligjent i ultrasonikëve Hielscher janë krijuar për të garantuar përpunim të besueshëm me ultratinguj, siç është prodhimi i solucioneve (super-) të ngopura, formulimeve të pigmentit dhe nano-dispersioneve me rezultate të riprodhueshme dhe në mënyrë miqësore për përdoruesit.
Sistemet Hielscher Ultrasonics përdoren në mbarë botën në prodhimin e prodhuesve të njohur të bojës, kimikateve dhe ushqimeve. Të dëshmuar si të besueshëm për përgatitjen me efikasitet të lartë të dispersioneve me cilësi të lartë, pezullimeve dhe solucioneve koloidale, ultrasonikët Hielscher nuk përdoren vetëm në shkallë laboratorike, por kryesisht në prodhimin industrial për aplikime shpërbërëse. Për shkak të qëndrueshmërisë së tyre dhe mirëmbajtjes së ulët, procesorët tejzanor Hielscher mund të instalohen, operohen dhe monitorohen lehtësisht.
Hielscher Ultrasonics në Teltow, Gjermani është një biznes familjar i menaxhuar nga pronarët. Hielscher Ultrasonics është i certifikuar ISO. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Protokollimi automatik i të dhënave

Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Për të përmbushur standardet e prodhimit (p.sh. cGMP), proceset e prodhimit duhet të monitorohen dhe regjistrohen në detaje. Tretësit dhe homogjenizuesit dixhital tejzanor Hielscher Ultrasonics kanë një protokollim automatik të të dhënave. Për shkak të kësaj veçorie inteligjente, të gjithë parametrat e rëndësishëm të procesit si energjia tejzanor (energjia totale dhe neto), temperatura, presioni, koha dhe data ruhen automatikisht në një kartë SD të integruar sapo pajisja të ndizet.
Monitorimi i procesit dhe regjistrimi i të dhënave janë të rëndësishme për standardizimin e vazhdueshëm të procesit dhe cilësinë e produktit. Duke hyrë në të dhënat e procesit të regjistruar automatikisht, ju mund të rishikoni xhirimet e mëparshme të sonifikimit dhe të vlerësoni rezultatin.
Një tjetër tipar miqësor për përdoruesit është kontrolli i largët i shfletuesit të sistemeve tona dixhitale tejzanor. Përmes kontrollit të largët të shfletuesit mund të filloni, ndaloni, rregulloni dhe monitoroni procesorin tuaj tejzanor në distancë nga kudo.
Dëshironi të mësoni më shumë rreth avantazheve të tretjes dhe homogjenizimit me ultratinguj? Na kontaktoni tani për të diskutuar procesin tuaj të shpërbërjes! Stafi ynë me përvojë të mirë do të jetë i lumtur të ndajë më shumë informacion në lidhje me aplikacionet e tretjes tejzanor, miksera tejzanor dhe homogjenizues duke përfshirë çmimet!

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • ultratinguj me performancë të lartë
 • Teknologjia më e fundit
 • Riprodhueshmëria / përsëritshmëria
 • seriozitet & Fuqia
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim
 • softver inteligjent
 • tipare inteligjente (p.sh. protokollimi i të dhënave)
 • mirëdashësi për përdoruesin
 • mirëmbajtje e ulët, instalim i lehtë
 • CIP (pastrimi në vend) / SIP (sterilizimi në vend)

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min <<UIP6000hdT">a href="https://www.hielscher.com/uip6000hdt-6kw-high-performance-ultrasonicator.htm">UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Merrni kuotën tuaj!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me tretësit tejzanor Hielscher, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju dërgojmë një ofertë për një sistem shpërbërjeje tejzanor, që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues dhe tretës tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikimeve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.