Kristalizimi i kanabinoideve me sonifikim

Kristalizimi është një hap i domosdoshëm i procesit në mënyrë që të prodhohet izolimi kristal CBD. Nano-kristalizimi tejzanor (son-kristalizimi) përdoret gjerësisht për të përgatitur izolatet kristalore siç është izolimi CBD nga një tretësirë e tejngopur. Nga valët e frekuencës ultratinguj me fuqi të lartë, agjitacioni intensiv promovon formimin e kristaleve të pacenuara CBD. Kristalizimi tejzanor është një metodë saktësisht e kontrollueshme, shumë efikase dhe e shpejtë për prodhimin e izolimit kristal të CDB.

Kristalizimi tejzanor CBD

Izolimi CBD prodhohet nga ekstrakti i vajit CBDKristalizimi i izolimit CBD është një proces reshjeje në të cilin trupat e ngurtë CBD formohen në një tretës. Në mënyrë që të kristalizohet CBD, tretësi (dmth., Vaj i distiluar CBD) duhet të tretet në një tretës duke formuar një tretësirë të tejngopur. Valët tejzanor veprojnë si një stimul i jashtëm që fillon formimin e farave të kristalit (bërthamëzimit) dhe ndihmon për të nxitur dhe kontrolluar rritjen e kristalit.
Tretës të përdorur në mënyrë tipike: pentani ose heptani.

Si e Nxit Ultrasonication Kristalizimi CBD?

Ultrasonikimi është një metodë shumë efikase agjitimi që prodhon një tretësirë homogjene të mbingopur të ekstraktit CBD në një tretës. Gjatë trazimit tejzanor intensiv të solucionit të tejngopur, mund të formohen fara kristali të cilat më pas veprojnë si pika të rritjes për kristalet CDB. Nxitja tejzanor intensifikon transferimin e masës midis farave fillestare të kristalit dhe solucionit të ngopur në mënyrë që kristalet të rriten shpejt dhe në mënyrë uniforme. Kjo do të thotë se sonifikimi është një teknikë shumë efikase për të nxitur dhe kontrolluar prodhimin e kristaleve CBD.

Sono-kristalizimi i kanabinoideve (p.sh. CBD, THC)

Reaktor me ultrasonicator UIP2000hdT për sonokristalizimin e kanabinoideve

Çfarë Thotë Kërkimi

“Kur ultrazëri aplikohet në një solucion për kristalizim, ai mund të ndikojë në mënyrë të konsiderueshme në vetitë e produkteve kristaline. Rrezatimi tejzanor ul kohën e induksionit dhe zonën metastabile dhe rrit shkallën e bërthamëzimit. Për shkak të këtyre efekteve, ai përgjithësisht jep kristale më të vegjël me një shpërndarje të madhësisë më të ngushtë kur krahasohet me kristalizimin konvencional. Gjithashtu, rrezatimi tejzanor mund të shkaktojë copëzim të kristaleve ekzistuese që është shkaktuar nga përplasje kristali ose sonofragmentim. " [Kim dhe Suslick, 2018]

Kërkesë informacioni

Kristalizimi i trazuar i kanabinoideve

Kristalizimi tejzanor (i njohur edhe si sono-kristalizimi) është një formë e kristalizimit të kontrolluar të trazuar, i cili shkëlqen në teknikat konvencionale të reshjeve nga formimi i shpejtë i kristalit për shkak të agjitacionit intensiv tejzanor. Përzierja tejzanor dhe përzierja fut forca të larta kinetike në përzierjen e ekstraktit CBD dhe tretësit. Në këtë mënyrë, prodhohet një tretësirë e mbingopur në të cilën më pas agjitimi tejzanor promovon transferimin e masës që përshpejton shkallën e kristalizimit. Kristalizimi tejzanor është një proces i shpejtë, i cili mund të kontrollohet saktësisht. Kjo mundëson rritjen e madhësisë uniforme të kristalit dhe një standardi të cilësisë së produktit vazhdimisht të lartë. Kristalizimi tejzanor lejon me rregullimin e parametrave të sonifikimit për kristalizimin e kristaleve uniforme me madhësi mikron ose nano. Rritni kristale në madhësinë e përshtatur duke aplikuar parametra të vendosur të procesit. Me anë të aplikimit të sono-kristalizimit, bëhet e mundur që të precipitojnë kristale me madhësi nano, të cilat ofrojnë bio-disponueshmëri superiore dhe vlerësohen nga klientët për efikasitet më të lartë dhe përfitime të theksuara shëndetësore. Kontrolli i saktë mbi parametrat sono-kristalizues jep rezultate të përsëritshme / të riprodhueshme. Për më tepër, kristalizimi tejzanor i kanabinoideve mund të shkallëzohet në mënyrë lineare për çdo vëllim prodhimi. Ndërsa kristalizimi tejzanor rezulton në izolimin me cilësi të lartë CBD, proceset në rrjedhën e sipërme siç është pastrimi zvogëlohen në minimum.

Ultrasonikatori UP200St përmirëson shkallën e konvertimit në kristalizim

The UP200St mund të integrohen në reaktorë kimikë të trazuar për të përshpejtuar dhe përmirësuar kristalizimin.

Ultrasonication promovon

 • Kristalizimi i trazuar
 • Bashkkristalizimi
 • Kristalizimi anti-tretës
 • Kristalizimi i ftohjes
 • Kristalizimi i shkrirjes
 • Kristalizimi / reshjet reaktive

Kristalizuesit tejzanor për prodhimin e izoluar të CBD

Hielscher Ultrasonics është partneri juaj me përvojë afatgjatë për proceset e kristalizimit tejzanor me performancë të lartë. Hielscher Ultrasonics furnizon një gamë të gjerë të pajisjeve kristalizuese tejzanor për përpunim të vazhdueshëm inline. Pajisjet e Hielscher Ultrasonics janë instaluar në të gjithë botën në objektet e përpunimit të ushqimit dhe farmaceutikës dhe plotësojnë standardet më të larta të cilësisë. Të përshtatshme për standardizimin e procesit, cilësi të lartë të vazhdueshme të produktit dhe Praktikat e mira të Prodhimit (GMP), sistemet kristalizuese ultrasonike Hielscher janë në përputhje me qëllimet tuaja të standardeve superiore të prodhimit.

Kërkesë informacioni

Përparësitë e sistemeve të kristalizimit kanabinoid të Hielscher Ultrasonics

 • Kristale me madhësi mikron dhe nano (të rregullueshme)
 • efikasitet te larte
 • Kontrolluar saktësisht rritjen e kristalit
 • Rritja uniforme e kristalit
 • Forma e pacenuar
 • Procesi Singe-Pass / One-Pot
 • Rezultat i përsëritshëm, i riprodhueshëm
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar

Amplituda të larta për Sonokristalizim

Sonifikimi me valë me ultratinguj me amplitë të lartë uli kohën e induksionit më shumë sesa sonifikimin me valë me amplitudë të ulët. [Kim dhe Suslick, 2018] Ultrasonikimi me fuqi të lartë në amplituda të larta gjeneron mikro-turbulenca, forca të prerjes dhe agjitacion vazhdimisht intensiv. Këto lëvizje mikro dhe makro në slurrën e tejngopur rezultojnë në përmirësim të transferimit të masës dhe rritjes së niveleve të kristalizimit pasues. Hielscher Ultrasonics’ procesorët tejzanor industrial mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor.
Të gjitha pajisjet janë ndërtuar për përdorim 24/7/365 nën ngarkesë të plotë dhe qëndrueshmëria dhe besueshmëria e saj e bëjnë atë kalin e punës në procesin e sono-kristalizimit tuaj. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher-it një mjet të besueshëm pune që përmbush kërkesat tuaja të kristalizimit të sono-s.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për kristalizimin superior

Hielscher's industrial processors of the hdT series can be comfortable and user-friendly operated via browser remote control.Të gjithë procesorët tejzanor të Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë kuaj pune të besueshëm në R&D dhe prodhimi. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e sono-kristalizimit. Të gjitha Ultrasonics Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Procesorët tejzanor industrial të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të ofrojnë intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë për të ndikuar saktësisht në reagimin e sono-kristalizimit. Gjatë çdo ekzekutimi të sonifikimit, të gjithë parametrat tejzanor regjistrohen automatikisht në një kartë SD të integruar, në mënyrë që secila ekzekutim të vlerësohet dhe kontrollohet. Sonifikimi optimal për sonokristalizimin më efikas!

Sonifikimi i kontrolluar nga temperatura

Për proceset e kristalizimit të kanabinoideve, temperatura është një parametër thelbësor i procesit që ndikon në rezultatin dhe cilësinë e kristaleve CBD. Reatorët sono-crsytallization të Hielscher janë të pajisur me një xhaketë ftohëse për të mbajtur temperaturën e procesit në diapazon. Për më tepër, sistemet tona sono-krsitalizuese kanë një softuer inteligjent që monitoron temperaturën e procesit përmes një sensori të temperaturës të mbyllur. Në menunë miqësore për përdoruesit, përdoruesi mund të vendosë një kufi të sipërm dhe të poshtëm të temperaturës. Sapo temperatura e procesit të tejkalojë diapazonin e caktuar të temperaturës, ultrasonicator pushon derisa temperatura të kthehet në setT e paracaktuar. Kjo ju jep kontroll të saktë mbi parametrin e rëndësishëm të kristalizimit të procesit "temperatura".

MultiPhaseCavitator për kristale uniforme

Futni MPC48 me 48 kanale gjobë, të cilat injektojnë fazën e dytë të emulsionit direkt në zonën e cavitation tejzanorMultiPhaseCavitator MPC48 është një futje unike e qelizave të rrjedhës që përmban 48 kanule për të injektuar fazën e dytë (dmth., Distilimi CBD) direkt në vendin e nxehtë kavitacional. Në këtë mënyrë, një përzierje shumë e njëtrajtshme e distilimit CBD dhe tretësit formon tretësirën e ngopur, në të cilën do të formohen bërthamat e kristaleve CBD. Ekspozimi në reaktorin tejzanor lejon bërthamëzimin e saktë të kontrollueshëm dhe rritjen e kristalit. MultiPhaseCavitator i bën proceset e kristalizimit shumë efikase dhe lejojnë për shkak të kontrollit të saktë për standardizimin e procesit. Një proces prodhimi shumë i standardizuar është pjesë e Praktikave të Prodhimit të Mirë (PMP) dhe ndihmon për të prodhuar vazhdimisht produkte të cilësisë më të lartë.

Reaktor tejzanor FC100L1K-1S me InsertMPC48

Reaktor tejzanor me MultiPhaseCavitator për përmirësimin e sono-kristalizimit

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si biznes familjar dhe familjar, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonicatorët janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fuqia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Operacioni 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise kërkuese është një karakteristikë natyrore e sondave dhe reaktorëve tejzanor të Hielscher me performancë të lartë.

Na kontaktoni tani dhe na tregoni në lidhje me kërkesat tuaja të sono-kristalizimit! Ne do t'ju rekomandojmë instalimin më të përshtatshëm të kristalizuesit dhe reaktorëve tejzanor!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Literatura / ReferencatFakte të vlefshme

Pentani si tretës

n-Pentani (CAS nr. 109-6-0) është një tretës hidrokarbure, i cili zakonisht aplikohet për kristalizimin e kanabinoideve siç është CBD.
“N-pentani nuk ishte toksik akut nga rrugët orale ose të inhalimit, nuk ishte irritues i lëkurës ose syve dhe nuk shkaktoi sensibilizim të lëkurës. Ai nuk shfaqi toksicitet kumulativ në nivele deri në 20000 mg m (-3), që është afërsisht gjysma e kufirit më të ulët shpërthyes dhe niveli më i lartë që konsiderohet i sigurt për t’u provuar. Ajo nuk shkaktoi toksicitet të zhvillimit dhe nuk ishte mutagjene. Nga ky dhe informacione të tjera ekzistuese, është arritur në përfundimin se n-pentani nuk kërkon klasifikim për rreziqet e mundshme toksike (siç përcaktohet nga Aneksi VI i Direktivës së BE-së për Substancat e Rrezikshme, 1993), megjithëse vetitë fizike tregojnë se do të ishte e përshtatshme të paralajmëronte për potencialin e aspiratës. Për më tepër, nuk ka asnjë arsye për të zvogëluar rekomandimet aktuale të ekspozimit në punë. Së fundmi, megjithëse ka disa çështje sigurie në lidhje me ndezshmërinë e n-pentanit, mungesa e ndonjë toksiciteti të demonstrueshëm në nivele të larta të trajtimit tregon se rreziku i efekteve të pafavorshme shëndetësore është minimal për të gjitha segmentet e popullsisë. " (McKee et al. 1998)

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.