Nxjerrja e kërpit nga pajisjet tejzanor

Nxjerrja e kërpit duke përdorur pajisje për nxjerrjen e tretësve tejzanor është një metodë e thjeshtë, me kosto efektive dhe shumë e shkallëzueshme për të nxjerrë CBD (kanabidiol) nga kërpi. Ekstraktuesit e kërpit tejzanor janë të lehtë për t'u instaluar dhe mund ta nxjerrin kërpin në tufa ose në linjë për xhiros më të lartë. Nxjerrja me ultratinguj prodhon rendimente dhe cilësi shumë të lartë të nxjerrjes së kërpit.

Vaji i kërpit ose vaji CBD është i gjithë bujë për përfitimet e tij të jashtëzakonshme shëndetësore. Metoda dhe pajisjet e nxjerrjes, të cilat përdoren për të izoluar kanabinoidet nga bima e kërpit, ndikojnë ndjeshëm në cilësinë dhe rendimentin e vajit CBD.

Nxjerrja e kërpit

CBD është një nga shumë fitokimikatet në bimën e kërpit. Këto fito-komponime janë të kapsuluara në qelizat vegjetale të bimës. Për të prodhuar ekstrakt kërpi si vajra CBD, tinktura, kapsula, locione, kremra ose suplemente të tjera, CBD duhet të nxirret dhe izolohet. Për të çliruar kanabinoidet e vlefshme si CBD, CBG dhe terpenet nga kërpi, kërkohet një proces nxjerrjeje. Ekstraktet e kërpit mund të prodhohen duke përdorur metoda të ndryshme si nxjerrja e etanolit, nxjerrja e hidrokarbureve ose nxjerrja superkritike e CO2. Nxjerrja me ultratinguj është një teknikë shumë efikase, e shpejtë, e sigurt dhe e lehtë për t'u përdorur e nxjerrjes së kërpit.

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike.

Nxjerrja me ultratinguj e produkteve botanike - Batch 8 litra - Ultrasonicator UP400S

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Procesi i nxjerrjes së vajit të kërpit

UP400St - nxjerrës i fuqishëm tejzanor. Ekstraktimi me ultratinguj përdor efekte sonomekanike, të cilat çlirojnë molekula bioaktive si kanabinoidet (CBD, CBG, THC etj.), terpenet dhe fito-kimikatet e tjera. (Kliko per te zmadhuar!)Vaji i kërpit ose vaji i kanabisit është një term që përdoret shpesh për vajin e izoluar CBD nga bima e kërpit ose kanabisit, përkatësisht. Ekzistojnë dy lloje të prodhimit të vajit CBD, të cilat rezultojnë në dy produkte të ndryshme. Një lloj është një izolim CBD i prodhuar duke izoluar ekskluzivisht CBD. Lloji tjetër i prodhimit të CBD rezulton në CBD me spektër të plotë ose me spektër të gjerë. CBD me spektër të plotë nxirret nga gjethet, rrjedhjet ose lulet e kërpit. Ai jep një vaj të pastër që përmban spektrin e plotë të të gjithë kanabinoideve dhe terpeneve në bimën e kërpit. Vajrat CBD me spektër të plotë kanë përfitimin e të ashtuquajturit efekt entourage. Efekti rrethues përshkruan ndërveprimin e kanabinoidëve të tjerë të ndryshëm përveç CBD. Nxjerrja e vajit CBD me spektër të plotë është shpesh procesi i preferuar i nxjerrjes, sepse ekstrakti i spektrit të plotë përmban jo vetëm përfitimet e CBD, por edhe përfitimet e të gjithë kanabinoidëve të tjerë që gjenden në bimë. Ekstraktuesit tejzanor të kërpit mund të prodhojnë të dy llojet e vajrave CBD, izolues CBD dhe vajra CBD me spektër të plotë.

Metodat dhe pajisjet e nxjerrjes së vajit të kërpit

Si prodhohet vaji CBD? Për të nxjerrë vajin CBD nga bima e kanabisit ose kërpit, kanabinoidet si CBD dhe CBG duhet të çlirohen nga matrica qelizore e materialit të kërpit. Ekzistojnë disa lloje të pajisjeve të nxjerrjes në dispozicion. Ekstraktuesit më të njohur të kërpit janë ekstraktuesit tejzanor CBD, nxjerrja superkritike e CO2, nxjerrja e hidrokarbureve dhe nxjerrja e zakonshme me tretës (p.sh. etanol, metanol). Nxjerrja me ultratinguj e kërpit ka avantazhin e fortë se teknologjia e sonikimit mund të përdoret me tretës të ndryshëm duke përfshirë ujin, etanolin, përzierjen ujë/etanol, glicerinë ose vajra bimore. Kjo i jep prodhuesit një gamë të gjerë mundësish për të optimizuar nxjerrjen. Duke zgjedhur një tretës specifik, ekstrakti i kërpit mund të prodhohet për të përmbushur objektivat specifike si rendimenti, pastërtia ose produkti përfundimtar.
Pas procesit të nxjerrjes, fito-komponimet e bimës së kërpit (p.sh. CBD, CBG, kanabinoidet e tjera dhe terpenet) duhet të izolohen nga një distilim. Për distilimin, ekstrakti i papërpunuar mund të dimërohet opsionalisht përpara se të ekzekutohet përmes një distilimi ose avulluesi të një shtegu të shkurtër.

Avantazhet e Nxjerrjes tejzanor të kërpit

 • rendimenti më i lartë
 • Cilësi e shkëlqyer
 • Nuk ka degradim termik
 • Nxjerrja e shpejtë
 • Funksionim i thjeshtë dhe i sigurt
 • Nxjerrja e Gjelbër
Nxjerrja tejzanor e fitokimikanëve bioaktiv jep rendimente më të larta dhe një ekstraktim më të plotë brenda një procesi të shpejtë

Nxjerrja tejzanore e vajrave të kërpit dhe ekstrakteve CBD

Ekstraktorët tejzanor të naftës kërp

Hielscher Ultrasonics furnizon pajisje profesionale për nxjerrjen e kërpit për çdo shkallë të prodhimit. Ekstraktorët tejzanor të kërpit mund të çlirojnë gamën e plotë të kanabinoideve dhe fito-komponimeve të tjera të vlefshme siç janë terpenet nga bima e kërpit.

Udhëzues për nxjerrjen tejzanor të kërpit

Hielscher Ultrasonics ofron përbërjen ideale për prodhimin e ekstraktit tuaj të kërpit. Për shkallën më të vogël dhe të mesme të prodhimit, ekstraktuesit e grupeve Hielscher janë një garanci e sigurt për nxjerrjen e lehtë dhe të shpejtë të vajrave superiore CBD.

Ekstraktorët tejzanor të grupeve për vajin e kërpit

Trajtim tejzanor me sistemin 2kW UIP2000hdT
Me UP400St (400 watts), ju merrni një nxjerrës të fuqishëm tejzanor, i cili përpunon lehtësisht deri në 2 gallon për grumbull. Konfigurimi dhe funksionimi i homogjenizuesit UP400St është i shpejtë dhe i thjeshtë. Ai lejon një përpunim të shpejtë të një serie grupesh të shumta më të vogla. Sonicizimi i një grumbulli prej 2 gallonësh të lëngut të kërpit zgjat vetëm 2-5 minuta. Ndryshimi midis grupeve është kaq i thjeshtë dhe bëhet shpejt. Prandaj, UP400St është në gjendje të përpunojë lehtësisht deri në 20 gallon në orë. Figura në të djathtë tregon nxjerrësin tejzanor të kërpit UP400St për nxjerrjen e kanabinoideve si CBD nga kërpi industrial në një grumbull 8L, 1.8. Përzierësi mekanik nxit makro-agjitimin e llumit për një trajtim uniform tejzanor të kërpit.
Nëse jeni duke kërkuar për një nxjerrës tejzanor të aftë për të përpunuar fuçi më të mëdha kërpi, UP2000hdT (2000 watts, shih foton majtas) është pajisja e duhur për nxjerrjen e kërpit për ju. Lehtë dhe i sigurt për t'u përdorur si UP400St, homogjenizuesi tejzanor UP2000hdT vjen me fuqi tejzanor 2000 vat dhe mund të trajtojë ekstraktimet e grupeve deri në 26 gal (120 litra) fuçi për tingullim.

Ekstraktorët tejzanor të linjës për vajin e kërpit

Për nxjerrjen shumë profesionale CBD të kërpit në shkallë komerciale, instalimi i një ekstraktuesi inline tejzanor ju jep një kapacitet të madh prodhimi. UIP4000hdT është një nxjerrës i fuqishëm kërpi me ultratinguj 4000 vat. Ai është i pajisur me një qelizë rrjedhëse që ushqen kërpin direkt në fushën e kavitacionit tejzanor. Atje, kanabinoidet çlirohen nga qelizat bimore. Në varësi të llumit të kërpit dhe përqendrimit të tretësit, UIP4000hdT mund të përpunojë lehtësisht deri në 120 gallon në orë. Mund ta rrisni lehtësisht kapacitetin e përpunimit duke instaluar paralelisht homogjenizues të shumtë UIP4000hdT.
UIP16000dhT vjen me 16,000 vat fuqi tejzanor dhe mund të nxjerrë deri në 480 gallon llum kërpi në orë.
Të gjithë ekstraktorët tejzanor Hielscher janë projektuar dhe prodhuar në Gjermani dhe përmbushin standardet më të larta të cilësisë. Ato janë ndërtuar për funksionim 24 orë, 7 ditë në javë me ngarkesë të plotë. Pajisjet e nxjerrjes tejzanor Hielscher janë të fuqishme, miqësore për përdoruesit dhe të sigurta për t'u përdorur. Ekranet me prekje dixhitale, protokollimi automatik i të dhënave dhe telekomanda e shfletuesit janë vetëm disa nga veçoritë kryesore, të cilat i bëjnë ekstraktuesit tejzanor Hielscher ultrasonikët e preferuar për nxjerrjen e vajit të kërpit.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


UP400St ngacmoi konfigurimin e nxjerrjes 8L

Nxjerrja tejzanore e vajit të kërpit dhe ekstraktet CBD me ultrasonicator UP400St

Pse është nxjerrja tejzanor metoda më e mirë?

efikasitet

 • Rendimentet më të larta
 • Procesi i shpejtë i nxjerrjes – brenda disa minutave
 • Ekstrakte me cilësi të lartë – të butë, nxjerrje jo-termike
 • Solucionistët e gjelbër (ujë, etanol, glicerinë, vajra vegjetare etj)

thjeshtësi

 • Plug-and-play - Vendosni dhe veproni brenda disa minutave
 • Lancimi i lartë - Për prodhimin e ekstraktit të shkallës së madhe
 • Funksionimi në seri ose i vazhdueshëm
 • Instalimi dhe nisja e thjeshtë
 • Portable / Movable - Njësi portative ose të ndërtuara në rrota
 • Shkallë lineare deri - shtoni një sistem tjetër tejzanor paralelisht për të rritur kapacitetin
 • Monitorimi dhe kontrolli në distancë - nëpërmjet PC, telefonit të zgjuar ose tabletës
 • Nuk kërkohet mbikëqyrje e procesit - Vendosja dhe funksionimi
 • Performancë e lartë - e projektuar për prodhim të vazhdueshëm 24/7
 • Fuqia dhe mirëmbajtja e ulët
 • Cilesi e larte – projektuar dhe ndërtuar në Gjermani
 • Ngarkesë dhe shkarkim i shpejtë midis shumë
 • Lehtë për t'u pastruar

siguri

 • Thjeshtë dhe të sigurt për të kandiduar
 • Ekstraktimi pa tretës ose i bazuar në tretës (ujë, etanol, vajra vegjetale, glicerinë, etj)
 • Asnjë presion i lartë dhe temperatura
 • ATEX-certifikuar sistemet e eksplodimit të disponueshme
 • Lehtë për të kontrolluar (edhe nëpërmjet telekomandës)

Ekstrakt kërp vs vaj kërpi kundër vajit të farës së kërpit

Vaji CBD është një ekstrakt i koncentruar nga lulet ose gjethet e kanabisit/kërpit që shpërndahet në një vaj bartës inert. Vaji transportues mund të jetë një vaj ushqimor si MCT, kokosi, luledielli, farat e kërpit ose vaji i ullirit. Vaj CBD i nxjerrë nga bima e kërpit Kanabis sativa, shpesh quhet ekstrakt kërpi ose vaj kërpi. Në krahasim me bimën e marihuanës, e cila është e lartë në THC dhe e ulët në CBD, bima industriale e kërpit përmban sasi të mëdha të CBD. Prandaj është i paracaktuar për prodhimin e ekstrakteve të CBD. Termi vaj kërpi përdoret ndonjëherë për ekstraktet CBD të marra nga kërpi dhe vajin e farës së kërpit. Megjithatë këto dy produkte janë shumë të ndryshme në përbërjen, efektet dhe përdorimin e tyre.
Vaji i farës së kërpit është vaji vegjetal, i cili përftohet nga shtypja e ftohtë e farave të kërpit. Farat e kërpit nuk përmbajnë CBD, por janë të pasura me acide yndyrore omega-3. Vaji i farës së kërpit është një burim i mirë i acideve yndyrore omega-3 për vegjetarianët dhe veganët. Përdoret për gatim ose për formulime kozmetike. Vaji i farës së kërpit duhet të renditet si vaji i farës së kanabis sativa, ndërsa vajrat që përmbajnë CBD renditen si kanabidiol, kërp me spektër të plotë, vaj kërpi, ekstrakte kërpi të pasura me fitokanabinoid (PCR).

Përfitimet e ekstraktit të kërpit

CBD tolerohet mirë te njerëzit dhe ruan një profil shumë të lartë sigurie. Nuk është demonstruar as abuzim dhe as varësi. Studimet kërkimore tregojnë se CBD ofron një efikasitet të lartë terapeutik kundër kushteve të ndryshme mjekësore, duke përfshirë epilepsinë, simptomat psikotike, ankthin, depresionin, inflamacionin, kancerin, sëmundjet kardiovaskulare, neurodegjenerimin, simptomat e sklerozës së shumëfishtë dhe dhimbjen kronike.
Si ilaçe dhe shtesë OTC, vajrat e kërpit dhe ekstraktet CBD përdoren për të zvogëluar inflamacionin, ankthin, dhimbjen (p.sh. dhimbjet e muskujve dhe nyjeve), si dhe për të mbështetur sistemin imunitar dhe mirëqenien e përgjithshme.Fakte të vlefshme

Tretës për nxjerrjen e vajit të kërpit

Për prodhimin e vajit CBD, mund të përdoren tretës të ndryshëm. Zakonisht përdoren tretës organikë, të tillë si etanoli, alkooli izopropil. Tretësit alternativë, të tillë si nafta-eteri, nafta ose lëngjet superkritike (p.sh. butani, CO2) janë më të rrezikshëm në prodhim. Kushtet e sakta dhe tretësit e aplikuar kanë një ndikim të madh në cilësinë, shijen, ngjyrën dhe pamjen e produktit përfundimtar të vajit të kërpit.
Ekstraktuesit tejzanor të vajit të kërpit mund të përdoren me tretës të ndryshëm. Zakonisht përdoren tretës si etanoli, alkooli, përzierja ujë/etanol, ujë i pastër, glicerinë ose vajra bimore (p.sh. MCT, kokosi, fara e kërpit ose vaj ulliri). Kjo i jep nxjerrjes tejzanor të CBD avantazhin e rëndësishëm të përdorimit të tretësve organikë të padëmshëm.

Kërp, CBD dhe THC

Kanabis sativa dallohet në dy lloje kryesore, kërpi dhe marihuanë. Të dyja përmbajnë CBD (kanabidiol) dhe THC (tetrahidrokanabinol). CBD është e njohur për efektet e saj të dobishme mjekësore, duke vepruar anti-inflamatore dhe anti-ankth. THC njihet kryesisht për aftësitë e tij psikoaktive. Kërpi përmban një përqindje më të lartë të CBD dhe sasi jashtëzakonisht të ulëta të THC. Kjo e bën kërpin një burim të shkëlqyer për të prodhuar ekstrakte CBD me cilësi të lartë, të cilat për këtë arsye njihen edhe si ekstrakte kërpi.
Ekstraktet e kërpit janë të pasura me kanabinoidë si CBD dhe CBG, si dhe terpene. Këto të fundit njihen për efektet e tyre pozitive në shëndet dhe mirëqenie. Ekstraktet e kërpit nuk përmbajnë pothuajse asnjë substancë psiko-aktive. Në përgjithësi, përqendrimi i THC në kërp është më pak se 0.3%. THC në një dozë kaq të ulët është i papërfillshëm dhe nuk prodhon efekte të dukshme në trupin e njeriut.

Ekstraktimi tejzanor – Efektet kavitacionale

Kur valët e ultrazërit të energjisë janë çifte në një lëng (p.sh. një pezullim i përbërë nga material botanik në një tretës), valët tejzanor udhëtojnë nëpër lëng duke shkaktuar cikle alternative të presionit të lartë / presionit të ulët. Gjatë cikleve me presion të ulët, krijohen flluska minutë vakumi (të ashtuquajturat flluska kavitacioni), të cilat rriten gjatë disa cikleve të presionit. Në një madhësi të caktuar, kur flluskat nuk mund të thithin më shumë energji, ato implodohen me dhunë gjatë një cikli të presionit të lartë. Shpërthimi i flluskës karakterizohet nga forca të forta kavitacionale, duke përfshirë mikro-turbulencat dhe rrjedhat e lëngjeve me shpejtësi deri në 100m / s. Këto efekte qethje kavitacionale njihen gjithashtu si efekte sonomekanike. Nxjerrja tejzanor e molekulave bioaktive shkaktohet kryesisht nga efektet sonomekanike: ngacmimi dhe turbulencat prishin qelizat dhe nxisin transferimin e masës. Kjo do të thotë që molekulat bioaktive si polifenole, terpene, vajra esenciale dhe kanabinoide lëshohen nga matrica e qelizave bimore në tretës.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.