Nxjerrja tejzanor duke përdorur kërp si lëndë e parë

 • Për bimë kanabis sativa, dy lloje mund të dallohen: marihuanë dhe kërp.
 • Tejzanor është i njohur mirë si metodë superiore për të izoluar kanabinoidët nga të dyja, marihuanë dhe kërp.

Nxjerrja tejzanor e kanabinoideve

Teknologjia e ekstraktimit tejzanor është shumë efikas për lirimin e përbërësve aktivë (dmth. Kanabinoidet (CBD, THC, CBG), Vajrat esenciale, terpenes etj.) nga materialet e bimëve si pemët, gjethet dhe rrjedhjet.
Nxjerrja me ultratinguj tejkalon teknikat konvencionale të nxjerrjes për shkak të avantazheve të ndryshme:
Ekstraktimi me ndihmën tejzanor (UAE) është i njohur si një teknikë e intensifikimit të procesit, e cila përmirëson transferimin e masës dhe çliron rendimente më të larta të përbërësve bioaktive si kanabinoidet, terpenet etj.
Ultratingulli prodhon ekstrakte me cilësi të lartë pasi nxjerrja me ultratinguj nuk kërkon përdorimin e tretësve të ashpër dhe toksikë për të çliruar kanabinoidë. Nxjerrja me ultratinguj mund të kryhet me ujë, përzierje ujë-alkool, alkool ose vaj (ulliri, kokosi) si tretës, për shembull. Kjo e bën nxjerrjen me ndihmën e ultrazërit (UAE) dukshëm më miqësore me mjedisin.
Lexoni më shumë rreth zgjedhjes së duhur të tretësve për nxjerrjen me ultratinguj!
 
Kushtet e buta të nxjerrjes së ultrazërit rezultojnë në një ekstrakt, i cili ofron të njëjtat veti, por të intensifikuara të lëndës së parë (p.sh. kërpi, marihuana) - duke ofruar efekte shëndetësore, shije dhe erë superiore.
Ekstraktuesit tejzanor Hielscher mund të kontrollohen saktësisht. Me kontroll të plotë mbi parametrat e procesit si intensiteti dhe temperatura, mund të arrihet një cilësi jashtëzakonisht e lartë ekstrakti. Meqenëse sonikimi është një metodë përpunimi jo termik, shmanget degradimi termik i përbërësve të ndjeshëm ndaj nxehtësisë. Temperaturat e nxjerrjes midis 0-60°C janë optimale për ekstrakte superiore.
Një përfitim tjetër i nxjerrjes me ultratinguj është procesi i shpejtë: I gjithë procesi i nxjerrjes merr vetëm minuta për të çliruar kanabinoidet nga qelizat bimore, ndërsa teknikat e tjera të nxjerrjes kërkojnë orë apo edhe ditë kohë përpunimi.
Si kostot e investimit ashtu edhe ato operacionale janë minimale në krahasim me nxjerrësit alternativë, p.sh. ekstraktuesit superkritikë të CO2. Sistemet e nxjerrjes tejzanor ofrojnë një RoI shumë të shpejtë.

 

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike

Nxjerrja me ultratinguj e Botanicals - Batch 8 Litra - UP400St

Miniatura e videos

 

Kërkesë informacioni

UP400St Hielscher është një nxjerrës tejzanor i fuqishëm (Kliko për ta zmadhuar!)

UP400St për nxjerrjen e kanabinoidëve nga kërpi

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

 • Ekstrakte me cilësi të lartë
 • Ekstraktim më i plotë
 • Shkalla e lartë e nxjerrjes
 • Ekstrakt me spektër të plotë
 • Përdorimi i tretësve të ndryshëm
 • Jo-toksike
 • Metoda jo termale (e ftohtë)
 • Procesi i shpejtë i nxjerrjes
 • I sigurt dhe i lehtë për t'u përdorur
 • Skalabilitet linear

 

Hemp vs Marijuana

Bimore Cannabis sativaKanabisi është një familje e bimëve që mund të klasifikohen në C. Indica dhe C. Sativa. Kërpiku dhe marihuana janë lloje të Kanabis Sativa.
Kur krahasojmë kërp në marihuanë, ekziston një dallim i madh; ndërsa kërpi përmban një përqendrim shumë të ulët të THC (0,3% ose më pak), Marihuana është e bollshme në THC me përqendrime mes 15% deri 40%.
Prandaj, deri kohët e fundit kërpi është rritur kryesisht për qëllime industriale. Në ditët e sotme kërpi është vlerësuar edhe për prodhimin e saj të CBD. CBD është një kanabinoid jo-psikoaktive që ka veti anti-inflamator, anksiolitik. Marihuana rritet kryesisht për përmbajtjen e THC, e cila përdoret për qëllime rekreative dhe medicinale.

Hemp oil and CBD, kanabinoidi kryesor i gjetur në kërp, janë substanca premtuese të cilat administrohen për të ndihmuar me kushte mjekësore si ankthi, inflamacion kronik, sëmundje autoimune, dhimbje, dhimbje koke dhe migrenë, çrregullime gastrointestinale, përveç tjerash.

 
Shikoni protokollin e thjeshtë të nxjerrjes tejzanor të kanabisit duke përdorur tufa me madhësi të mesme prej 120L!
 

Hielscher UP400St (400W, 24kHz) është shitësi më i lartë për nxjerrjen e kanabisit të madhësisë së mesme. UP400St mund të përpunojë lehtësisht tufa 2-4L dhe prodhon vajra CBD me cilësi të lartë dhe ekstrakte kërpi.

Sonicator i tipit sondë UP400St është një ekstraktues i njohur me ultratinguj që përdoret për izolimin e CBD, THC, CBG, CBN, kanabinoidëve të tjerë si dhe terpeneve nga kërpi dhe marihuana.

Extractors tejzanor me performancë të lartë

Ofron Hielscher Ultrasonics i vogël, mes të madhësisë dhe industrial procesorë tejzanor, të cilat mund të operohen 24/7. Në varësi të materialit tuaj të papërpunuar dhe vëllimit të procesit, ne jemi në gjendje t'ju ofrojmë një sistem nxjerrje ultrasonik që i përshtatet nevojave tuaja. Ju mund të zgjidhni midis grumbullit dhe nxjerrjes së vazhdueshme. Më vonë shkalla deri në kapacitetet më të mëdha të procesit mund të bëhet lehtë pasi proceset tejzanor mund të reduktohen linearisht.
Sistemet pilot dhe industriale Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta – duke lejuar ekzekutimin e amplitudave deri në 200µm të besueshme dhe funksionimin e vazhdueshëm në funksionim 24/7. Për amplituda edhe më të larta, ofrohen sonotrode tejzanor të personalizuara. Fuqia e sonikatorëve Hielscher lejon operacione në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.
Si prodhuesi me përvojë gjatë kohë me ekstraktorë tejzanor me fuqi të lartë, Hielscher është partneri juaj i besueshëm për nxjerrjen e sofistikuar. ne konsultohet dhe për të ndihmuar klientët tanë me njohuritë tona dhe t'i udhëzojë ata nga testimi i fizibilitetit në instalimin industrial.
Na kontaktoni tani! Ne jemi të lumtur për të diskutuar kërkesat tuaja të nxjerrjes me ju!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Literatura / ReferencatFakte të vlefshme

Ekstraktimi tejzanor është rritur në teknikën më efektive dhe më të përdorshme kur është fjala për nxjerrjen e komponimeve bioaktive nga botanikët. Shembulli më i spikatur i nxjerrjes me sukses mund të jetë izolimi i CBD dhe kanabinoidëve të tjerë nga kanabisi.

Metodat tejzanore kundrejt nxjerrjes konvencionale

Thithja në etanol është një metodë e thjeshtë, por është shumë kohë, kapaciteti i procesit është i kufizuar dhe shpenzimet e tretësit dhe të energjisë janë të larta. Tretësi i mbetur në produktin përfundimtar ndërhyn me synimin për të prodhuar një ekstrakt me cilësi të lartë.
Nxjerrja duke përdorur një sistem hidrokarboni të mbyllur kërkon përdorimin e lëndëve djegëse fosile, kështu që substancat që shkaktojnë kancer, si benzeni, mund të gjenden në produktin përfundimtar.
Sistemet superkritike të nxjerrjes së CO2 janë të larta në kosto investimi si dhe në konsum të energjisë. Nxjerrësit superkritikë të CO2 kërkojnë staf të trajnuar mirë për funksionimin pasi sistemet e CO2 me presion të lartë janë të rrezikshëm për t'u përdorur. Kur rrjedh CO2 mund të shkaktojë vdekjen nga asfiksimi të punëtorëve të pranishëm.
Ekstraktimi kritik i ujit është një alternativë miqësore me mjedisin, e cila është e ngadalshme dhe liron vetëm një pjesë të vogël të përbërjeve bioaktive.

Ekstraktimi tejzanor

Ekstraktimi tejzanor është një teknikë intensifikuese e nxjerrjes që mund të përdoret në kombinim me ujë (pa tretës) si dhe me tretës të tilla si etanoli, ujë etanol, glicerinë, metanol, vajra vegjetale ose tretës të tjerë të zgjedhur. Ekstraktimi tejzanor promovon transferimin në masë në mënyrë që nxjerrja e yield-eve prej 95-99% mund të merret. Sonication mund të shkallëzohet lehtë dhe prodhon një ekstrakt me cilësi të lartë.
Një nxjerrës tejzanor në shkallë të vogël si UP400St (400W) është në gjendje të përpunojë një grumbull deri në 10L brenda 5-15 minutash (në varësi të parametrave të procesit si lënda e parë (e freskët ose e tharë; sythat, gjethet, kërcelli), tretësi, temperatura).
Ekstraktues ultrasonik i fuqishëm 2 kW UIP2000hdT mund të operohet si sistem inline. Në regjimin e rrjedhës së transmetimit, UIP2000hdT lehtë përpunon 200 deri 800L / orë (gjithashtu në varësi të parametrave të procesit).
Kostoja e investimit për një procesor tejzanor është e ulët në krahasim me një nxjerrës CO2. Gjithashtu kostot e energjisë për funksionim janë të neglizhueshme. Ekstraktuesit tejzanor janë shumë të sigurt për t'u përdorur, të lehtë për t'u pastruar dhe kërkojnë mirëmbajtje shumë të ulët.

kanp

Komponimet bioaktive të bimës së kanabisit (dy, kërp dhe marihuanë) kanë fituar shumë vëmendje në të kaluarën e afërt. Sidomos për kanabinoidin Cannabidiol (CBD) janë treguar shumë përfitime shëndetësore, të cilat arrijnë nga pronat anti-inflamatore dhe anti-inflamatore për të lehtësuar dhimbjen dhe efektet anti-depresive. Përveç cannabidiol, bimë kanabis përmban cannabinoids të shumta të tilla si THC (tetrahydrocannabinol), cannabinol (CBN), cannabigerol (CBG), cannabichromene (CBC), dhe cannabinodiol (CBND). Kanabinoidët kanë treguar potencial të madh terapeutik dhe janë në qendër të shumë studimeve kërkimore.
Ndërveprimi i kanabinoidëve të ndryshëm dhe përbërjeve të tjerë bioaktivë si terpenet, polifenolet, flavonoidet dhe alkaloidet duket se sjellin përfitime edhe më të mira shëndetësore. Ndërveprimi i terpeneve të ndryshëm, kanabinoidëve të ndryshëm dhe komponimeve të tjera bimore quhet “efektin shoqërues”. Për shkak të këtyre efekteve të shoqërimit, ekstrakte me spektër të plotë, të cilat mund të merren me sukses nëpërmjet nxjerrjes me ultratinguj të ndihmës (UAE), njihen për efektet e jashtëzakonshme terapeutike.

Kanabis Terpenes

Terpenoidët janë komponente esenciale të naftës, të cilat mund të gjenden në botanikë. Bimësia e kanabisit është shumë e pasur terpenes. Në kanabis, terpenet bëhen në trikomat e bimës. Trihomat janë kristale të ndritshme, ngjitëse që ngjiten në gjethe dhe sytha. Këto trichomes janë mekanizmi mbrojtës natyror i bimës kanabis, e cila mbron bimën kundër insekteve dhe kafshëve. Për shkak të aromës aromatike, terpenet veprojnë si një kundërpërgjues. Për ne njerëzit, karakteristika më e dukshme e kanellës terpenes është erë e tyre. Këto terpene kontribuojnë në përfitimet e shumëfishta shëndetësore të bimës kanabis (kërp dhe marihuanë).
Përveç aromës dhe parfumit të tyre, molekulat terpenike janë substanca botanike të fuqishme që ofrojnë përfitime të ndryshme mjekësore.
Si marihuana ashtu edhe kërpi i gjinisë Kanabis Sativa përmbajnë një sasi jashtëzakonisht të madhe të terpenoideve dhe përmbajnë më shumë se 100 lloje të ndryshme të këtyre substancave.
Do terpene ka veti unike që shkojnë nga qetësues deri në ngritje. Për shembull, nerolidol ka efekte qetësuese dhe kundër ankthit, linalool ndihmon në menaxhimin e simptomave të ankthit dhe artritit, ndërsa mirceni është i njohur për lehtësimin e dhimbjeve kronike. Terpenet β-Myrcene, Ɣ-pinene dhe humulene zvogëlojnë inflamacionin dhe kanë efekte analgjezike.
Terpene të ndryshme janë unike për kanabis, por shumë nga terpenes që gjenden në kanabis janë të pranishme edhe në disa bimë të tjera. Caryophyllene është gjetur p.sh. në veggies jeshile me gjethe, HOPS si dhe në rozmarinë dhe rigonën. Limoneni është terpeni kryesor që gjendet tek agrumet siç janë limonët dhe portokallet.

Efekti Entourage

Do terpene është i njohur për efekte terapeutike specifike. Sidoqoftë, terpenet dhe komponimet e tjera botanike si polifenolet dhe flavonoidet dihet se shfaqin efekte të jashtëzakonshme sinergjike, të cilat rezultojnë në një simbiozë të përmirësuar midis kanabinoidëve. Ky bashkëveprim i komponimeve të ndryshme bioaktive njihet si “efektin shoqërues“.
Efekti i entuziazmit i bën terpenes më shumë bioavailable dhe ndihmojnë trupin për të absorbuar kanabinoidët në mënyrë më efikase.

Llojet e komponimeve bioaktive

Numri, koncentrimi dhe shumëllojshmëria e përbërjeve bioaktive janë përgjegjëse për vetitë medicinale të një ekstrakti botanik. Këto komponime bioaktive sintetizohen si metabolitë dytësore, të cilat nuk kontribuojnë në rritjen ose fotosintezën në bimë. Megjithatë, ato janë vendimtare për bimët’ mbijetesën dhe ndërveprimin me mjedisin e tij. Komponimet bioaktive botërore mund të klasifikohen gjerësisht në tre klasa të terpenes dhe terpenoids, alkaloide, dhe komponimet fenolike. Komponimet fenolike janë grupi më i shpërndarë i metabolitëve dytësore në mbretërinë e bimëve dhe njihen mirë dhe vlerësohen për efektet e tyre antioksidative. Një tjetër klasë e rëndësishme e komponimeve fenolike me peshë molekulare janë flavonoidet, të cilat shfaqin efekte shumë të forta antioksiduese.
Gama e përbërjeve fenolike përfshin acidet fenolike acide të tilla benzoike dhe hidroksikinamike, flavonoide si flavone dhe flavonols, lignans, dhe stilbenes. Një ekstrakt me spektër të plotë (p.sh. ekstraktimi tejzanor nga kanabisi) përfshin të gjitha këto përbërje botanike të ndryshme, të cilat shfaqin efektet më të gjera shëndetësore.

Parimi i punës i nxjerrjes me ultratinguj

Ekstraktimi tejzanor bazohet në valët akustike (ultratinguj) të shoqëruar në një media të lëngët. Valët intensive me ultratinguj gjenerojnë cikle presioni të lartë / presion të ulët. Për shkak të diferencave të presionit gjatë përhapjes së valëve të ultrazërit përmes lëngut, shfaqen flluska cavitation. Implosioni i këtyre flluskave të kavitacionit rezulton në kushte energjike të dendura.

Ekstraktimi tejzanor i vajrave esenciale dhe komponimeve aktive nga materiali botanik.

Nxjerrja tejzanor e komponimeve aktive dhe vajrave thelbësore bazohet në parimin e punës të cavitation akustike. Figura e mësipërme tregon efektin e kolapsit të një flluskë cavitation dhe lirimin e vajit esencial nga materiali bimor
Burimi: Altaf et al. 2018

Kushtet në afërsi të flluskave të cavitation imploding mund të jenë ekstreme – duke prodhuar temperatura deri në 4500 ° C dhe presione deri në 100 MPa. Diferencimi i imazhit dhe i rezultimit të rezuseve rezulton në forca shumë të larta qethjeje dhe turbullira në pikën e nxehtë kavitacionale. Kombinimi i këtyre faktorëve të diferencave në presion, diferencialit të nxehtësisë dhe qethjes promovon transferimin në masë dhe në këtë mënyrë proceset e nxjerrjes. Nga forcat e kavitacionit ultrasonik intensiv, qelizat (p.sh. të bimëve, baktereve ose indeve) janë ndërprerë dhe materiali ndërqelizor (si vajrat, lipidet, proteinat dhe komponimet aktive) lëshohen në tretësin përreth.
Ekstraktimi tejzanor është pra metoda e preferuar për intensifikimin e proceseve të nxjerrjes.

Cavitation tejzanor / akustike krijon forca shumë intensive që hap muret qelizore të njohura si lizë (Kliko për ta zmadhuar!)

Ekstraktimi tejzanor bazohet në cavitation akustike dhe forcat e saj të qethjes hidrodinamike

Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për ekstrakte me spektër të plotë.

Shkarkuesit tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.