Nxjerrja Terpene nga Ultrasonics

Ekstraktimi tejzanor i terpenit është vërtetuar se jep rendimente të larta të oksidit karyophyllene terpene, p.sh. nga kanabisi dhe HOPS. Oksidi i kariofilenit është një terpene që gjendet në kanabis, hops, piper, borzilok dhe rozmarinë. Si një përbërës aktiv, oksidi i karyofilenit terpene të nxjerrë përdoret si shtesë aromatizues dhe shtesë shëndetësore.

Përdorimi i oksidit të kariofilenit të ekstraktuar

Oksidi i karifilenit dallohet për aromën dhe shijen e tij aromatike (d.m.th. barishte). Për shkak të erës dhe shijes së tij aromatike, shpesh përdoret si një shtesë aromatizues në ushqime, si dhe një përbërës aromash. Për më tepër, ajo gjithashtu ka aftësinë e lidhjes me receptorët endokrinë CB2 në trupin e njeriut, gjë që e bën atë një komponent interesant farmaceutik.

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike

Nxjerrja me ultratinguj e Botanicals - Batch 8 Litra - UP400St

Nxjerrja tejzanor e Oksidit Caryophyllene

Nxjerrja tejzanor e oksidit karyofilen terpene është një teknikë e shkëlqyeshme për të prodhuar rendimente të larta, p.sh. nga kanp dhe hops. Lexoni më shumë rreth cavitation akustike, parimi aktiv i nxjerrjes tejzanor!
Si shembull, oksidi β-caryophyllene u ekstraktua në mënyrë ultrasonike me pajisjen tejzanor UP100H (100W, 30kHz) nga buds të holla të thata.
Të dhënat e analizës së GC tregojnë rendimentin e ekstraktimit të oksidit β-caryophyllene, nxjerrë me Hielscher's UP100H nga hops.

UP400St me stirrer për nxjerrjen e kanabinoideve.

UP400St – 400W procesor i fuqishëm tejzanor për nxjerrjen e terpenit me nxitës

Kërkesë informacioni

Analiza GC e ekstraktit tejzanor të oksidit të caryophyllene nga buds hops

Analiza e kromatografisë së gazit të ekstraktit ultrasonik të HOPS: oksidi β-karofileni, α-karofileni, α-pinene, mykrene, limoneni, α-kariofileni, dhe oksidi i kariofilenit dhe të tjerët.

Përveç oksidit β-caryophyllene, terpeni të tjera të tilla si α-caryophyllene, α-pinene, mycrene, limonene dhe α-caryophylene në mesin e të tjerëve janë nxjerrë me sukses.

Protokolli i Nxjerrjes Ultrasonike Terpene

Hops u krijua me një mulli të zakonshëm të kafesë për të marrë një madhësi grimcë më homogjene të mostrës së HOPS.
4.5mg hops u vendos në një shishkë, pastaj duke shtuar 5mL etanol. Shishja u vendos në një gotë me ujë akull për shpërndarje të nxehtësisë. Pastaj, mostra ishte sonicated me a UP100H, e pajisur me sonotrode MS7, me një vendosje amplitudë prej 50% për 90 sekonda.

Të dhënat analitike të GC për ekstraktet e HOPS (nxjerrë nga sonication)

Analiza e kromatografisë së gazit të ekstraktit të hopsit tejzanor:

Sonication siguron një transferim të lartë të masës midis matricës së qelizës dhe tretësit, kështu që rrjedhimisht një rendiment shumë i lartë i ekstraktit të kualitetit të lartë arrihet.

Në këtë video, demonstrohet ekstraktimi tejzanor nga HOPS (humulus lupulus). Me ultrasonicator UP200Ht kariofileni dhe komponimet e tjera nxirren.

Nxjerrja tejzanor e HOPS me UP200Ht me sondë S2614

Avantazhet e ekstraksionit tejzanor të terpenes

 • ekstrakte terpene me cilësi të lartë (pa degradim termik)
 • rendimentet e larta
 • procedurë e shpejtë
 • shpejt RoI
 • tretës të butë
 • me pak perdorim te tretjes
 • të sigurt dhe të lehtë për t'u përdorur
 • mirëmbajtje të ulët
 • nxjerrje jeshile, miqësore ndaj mjedisit terpene

Nxjerrja tejzanor terpene qëndron si një metodë e nxjerrjes së gjelbër, që lejon të përshpejtohet në mënyrë të konsiderueshme procedura e nxjerrjes së terpenës, ndërsa kërkon më pak energji sesa metodat e tjera të nxjerrjes konvencionale (p.sh. CO2 superkritike, Soxhlet etj). Avantazhe të tjera të lidhura me përdorimin e ekstraktimit tejzanor të terpenes janë trajtimi i lehtë i ekstraktuesit tejzanor, procesi i shpejtë, pa mbeturina kimike, rendiment i lartë, ekologjikisht miqësor, cilësi e përmirësuar për shkak të kushteve të buta të përpunimit dhe parandalimi i degradimit termik.

Ekstraktorët tejzanor për Terpenes

Tabela më poshtë ju jep një indikacion se cila pajisje tejzanor mund të jetë më e përshtatshme për kërkesat tuaja për nxjerrjen e terpenit.

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na Pyetni Për Ekstraktimin tejzanor të Terpenes

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë.

Homogenizuesit tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në shkallë industriale.

Letërsi / Referencat

 • Selvamuthukumaran, M .; Shi, J. (2017): Përparimet e fundit në nxjerrjen e antioksidantëve nga industritë e përpunimit të produkteve nënprodukte. Cilësia dhe siguria e ushqimit, 2017, 1, 61-81.
 • Suslick, KS (1990): Sonochemistry. Shkenca 23 Mar 1990: Vol. 247, botimi 4949, f. 1439-1445


Fakte të vlefshme

Caryophyllene

Caryophyllene ose (-) - β-caryophyllene, është një sesquiterpene biciklike natyrore që mund të gjendet në shumë vajra esenciale. Bimët e mëposhtme njihen si burim i mirë i kariopilenit: kanp, kërp (Cannabis sativa), karamele të zeza (Carum nigrum), karafil (Syzygium aromaticum), hops (Humulus lupulus), basil (Ocimum spp.), oregano (Origanum vulgare) piper i zi (Piper nigrum)β-caryophyllene është një phytocannabinoid me afinitet të fortë ndaj receptorit kanabinoid tip 2 (CB 2), por jo receptori kanabinoid tip 1 (CB 1), lupus (Lavandula angustifolia), rozmarinë (Rosmarinus officinali dhe copaiba oil .

Oksid Caryophyllene

Caryophyllene oxide (gjithashtu β-caryophyllene oksid) është derivat oksidimi i β-caryophyllene dhe është një pluhur të bardhë kristalor të ngurta me një pikë shkrirjes prej përafërsisht. 62 ° C.
Është vlerësuar për efektet anti-inflamatore, anestetike lokale dhe efektet antioksiduese. Hulumtimi i parë sugjeron që oksido kariofileni mund të jetë një ilaç i mundshëm për trajtimin e kancerit. Caryophyllene oxide është pjesë e unazës cyclobutane, e cila është përdorur tashmë në kërkimet mjekësore në mënyrë që të sintetizojnë karboplatin të drogës kimioterapike të përdorur gjerësisht.
Oksido karaterilen, në të cilin olefina e cariopilenit është bërë epoksid, është një komponent i miratuar për aromatizues të ushqimit.
Të dy, β-caryophyllene dhe β-caryophyllene oksid shfaq ulët solubility ujit, e cila pengon thithjen e tyre në qelizë. Për të përdorur këto sesquiterpenes si droga medicinale ose shtojcave ushqyese, kapsulimi në liposomes kapërcejnë tretshmërinë e dobët të këtyre sesquiterpenes në lëngjet ujore dhe sigurojnë bioavailability dhe bioactivity. Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth kapsulimit tejzanor të përbërjeve bioaktive!

Oksid Caryophyllene në Kanabis

Në impiantin e kanabisit sativa, oksidi i karaterilenit gjendet si sesquiterpene, i cili përbëhet nga tre njësi izoprene. Caryophyllene oxide është një nga terpenes më të mëdha dhe më të bollshme në fabrikën e kanabisit dhe është përgjegjës për aromën dalluese dhe erën e kanabisit. Nxjerrja tejzanor aplikohet me sukses për të prodhuar vajra me spektër të plotë të cannabidiol, në mënyrë që të jepet efekti shoqërues i përbërësve të shumëfishtë.

Cavitation tejzanor për nxjerrje

Kur valët me ultratinguj me fuqi të lartë futen në një lëng, cikle të ngjeshjes dhe zgjerimit (rrallëfunksionimi) ndodhin në lëngun. Gjatë periudhës së zbrazjes, flluska të tilla të cavitation krijohen në një lëng. Këto flluska të kavitacionit, të cilat janë flluska të vogla vakumi, ndodhin kur ushtrohet presioni negativ, në mënyrë që forca lokale e elasticitetit të lëngut të kapërcehet. Flluska vakum rritet në disa cikle compression / rarefaction deri sa ata nuk mund të thithin më shumë energji dhe flluskë cavitation nënshtrohet rënien implosive sn. Ky fenomen njihet si cavitation. Sipas hulumtimit të Prof. Suslick (1990), në flluskat e kavitacionit mbizotërojnë kushtet ekstreme me temperatura deri në 5000 K, presionet e 1000 atmosferës, shkalla e nxehtësisë dhe ftohjes mbi 1010 K / s dhe avionët e lëngjeve me shpejtësi deri në 280m / s, të cilat paraqiten si forcë shumë e madhe e prerjes dhe turbulenca në zonën e cavitation. Kombinimi i këtyre faktorëve (presioni, nxehtësia, qethja dhe turbulenca) përdoret për të përshpejtuar transferimin e masës në procesin e nxjerrjes. Për më tepër, këto kushte në vend ndodhen edhe në proceset tejzanor, të tilla si homogjenizimi, emulsifikimi ose shpërndarja.

Cavitation tejzanor / akustike krijon forca shumë intensive që promovon proceset e kristalizimit dhe të reshjeve (Kliko për ta zmadhuar!)

Ekstraktimi tejzanor bazohet në cavitation akustike dhe forcat e saj të qethjes hidrodinamike

Nxjerrja tejzanore e terpenes

Parimi i ekstraktimit tejzanor bazohet në dy efekte, të cilat prodhohen kur valët me ultratinguj me fuqi të lartë janë çifte në lëng ose slurry:
Së pari, tretësi (mesatarja e lëngjeve përreth) shtyhet në matricën e qelizës. Në varësi të amplitudës dhe fuqisë së kavitimit, muret qelizore janë të shpuar ose të ndërprerë nga presioni i lëngët.
Së dyti, gjatë ciklit të rrallëzimit përmbajtja e qelizës (dmth. Materiali intracelular) del nga qeliza e brendshme. Pas ekstraktimit tejzanor, përbërjet e synuara janë në tretës dhe mund të ndahen nga tretësi (p.sh. duke avulluar tretësin) në mënyrë që në fund të merret një ekstrakt i pastër.
Përbërja e lëndës së parë (të tilla si përmbajtja e lagështirës, shkalla e maceracionit / mulliri dhe madhësia e grimcave dhe tretësi i përzgjedhur janë faktorë shumë të rëndësishëm në mënyrë që të arrihet një proces ekstrakti tejzanor efikas dhe efektiv.) Parametrat e procesit tejzanor janë gjithashtu thelbësore: amplitudë , presioni, temperatura dhe koha e sonifikimit duhet të vendosen dhe optimizohen për rezultatet më të mira.