Nxjerrja tejzanor Soxhlet

  • Ultrasonics përmirëson nxjerrjen konvencionale Soxhlet.
  • Ekstraktimi Soxhlet i asistuar ultrasonically mund të çojë në rendimentet më të larta dhe herë më të shkurtër të nxjerrjes.
  • Pajisjet tejzanor mund të kombinohen lehtësisht me nxjerrësin klasik Soxhlet.

Nxjerrja Soxhlet

Ekstraktimi Soxhlet është një metodë e ekstraktimit të ngurta-lëngjeve të përdorur shpesh në laboratorin sintetik ose analitik dhe kërkohet kur një përbërje e dëshiruar tregon vetëm një solubility të kufizuar në një tretës dhe papastërti është i pazgjidhshëm në atë tretës. Shkurtimisht, parimi i punës i nxjerrjes Soxhlet mund të përshkruhet si një zbaticë me bazë tretës.
Ultratinguj integrohet me sukses në nxjerrjen e Soxhlet për të rritur prodhimin dhe për të shkurtuar kohëzgjatjen. Kur nxjerrja e Soxhlet përfundohet, tretësira hiqet (p.sh. duke përdorur një avullues rrotullues).

Problem:

Ekstrakti tradicional Soxhlet ka disavantazhe të mëdha për shkak të kohëzgjatjes së gjatë të nxjerrjes së saj dhe sasisë së madhe të tretësit të përdorur. Për më tepër, në një nxjerrës konvencional Soxhlet nuk mund të integrohet agjitimi për të përshpejtuar procesin e nxjerrjes. Ndërsa përdoren sasi të mëdha tretësish, kërkohet një avullim dhe përqendrim që konsumon shumë energji. Shpesh, komponimet e objektivave termo labile janë dekompozuar pasi materiali është ekspozuar gjatë kohëzgjatjes së gjatë të ekstraktimit në nxehtësinë e pikës së vlimit të tretësit.

Zgjidhja: Nxjerrja tejzanor Soxhlet

Ultratinguj i fuqishëm rrit transferimin në masë ndërmjet mostrës dhe tretësit. Në këtë mënyrë përdorimi i tretësit mund të reduktohet ose të shmanget tërësisht. Kohëzgjatja e nxjerrjes është shkurtuar në mënyrë drastike në mënyrë që ekstraktet të mos jenë të ekspozuar ndaj periudhës së gjatë të ngrohjes. Kjo do të thotë që dekompozimi i ekstraktit mund të shmanget.
Ultratinguj mund të integrohen lehtësisht në një instalim të nxjerrjes Soxhlet – ose duke futur bri tejzanor në dhomën e Soxhlet ose me sonication dhomën Soxhlet indirekt përmes murit anije. Nxjerrja tejzanor Soxhlet rezultatet në një rendimenti më i lartë brenda koha më e shkurtër e nxjerrjes nën butë kushtet e nxjerrjes.

“Ultrasonikimi si një metodë nxjerrjeje është një teknik efikas kur krahasohet me metodat e zbrazjes për nxjerrjen e gjurmëve të organikës nga tokat dhe sedimentet. Teknikat e ekstraktimit tejzanor treguan se gjenerojnë sasi të krahasueshme ose edhe më të mëdha (Song et al., 2002) të hidrokarbureve sesa teknikat e tjera të nxjerrjes […]. Në varësi të llojit të ndotësve dhe matricës, sonikimi mund të ketë përparësinë e kohës më të shpejtë të nxjerrjes. Optimizimi i parametrave të ekstraktimit tejzanor, duke përfshirë llojin e përbërësit tretës ose tretës, koha e nxjerrjes, ngarkesa e mostrës dhe përmbajtja e ujit kërkohet shumë herë për ekstrakte më efikase dhe riprodhuese (Berset et al., 1999). Teknikat ultrasonik zakonisht sigurojnë një metodë relativisht të ulët, duke përdorur vëllime të vogla të tretësve organikë pa nevojën e përpunimit të qelqit dhe orkestrimeve.”
[Oluseyi et al. 2011]

Soxhlet kombinuar me sonication çon në yields të lartë dhe herë të shkurtër nxjerrjes (Kliko për ta zmadhuar!)

UP200Ht me heqës Soxhlet.
Image: © Djenni, et al. (2012): Sono-Soxhlet: In Situ Nxjerrja me Ultratinguj e Produkteve Ushqimore.

Kërkesë informacioni

Letërsi / Referencat

  • Djenni, Zoubida; Pingret, Daniella; Mason, Timothy J .; Chemat, Farid (2012): Sono-Soxhlet: In Situ Nxjerrja me Ultratinguj e Produkteve Ushqimore. Metodat Analitike të Ushqimit. 2012.
  • Luque-García, JL & Luque de Castro, MD (2004): Ekstrakti Soxhlet me ndihmën e ultrazërit: një qasje e shpejtë për trajtimin e mostrës së ngurtë. Aplikimi për nxjerrjen e yndyrës totale nga fara vaji. Gazeta e Kromatografisë A 1034, 2004. 237-242.
  • Oluseyi, T .; Olayinka, K .; Alo, B .; Smith, RM (2011): Krahasimi i teknikave të nxjerrjes dhe pastrimit për përcaktimin e policiklike aromatike të hidrokarbureve në mostrat e kontaminuara të tokës. Gazeta e Afrikës për Shkencën dhe Teknologjinë Mjedisore Vol. 5/7, 2011. 482-493.
  • Pngret, Danielle; Chemat, Farid; Cravotto, Giancarlo (2012): Ultratinguj i kombinuar me teknikat konvencionale dhe inovative për nxjerrjen e produkteve natyrore. Komunikim me goje – Takimi i 13-të i Shoqërisë Europiane të Sonochemistry 01-05 Korrik 2012, Lviv - Ukrainë. 2012.
  • Wang, L .; Weller, CL (2006): Përparimet e fundit në nxjerrjen e nutraceuticals nga bimët. Trendet në Shkencën e Ushqimit & Teknologjia 17, 2006. 300-312.

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Fakte të vlefshme

Homogenizuesit tejzanor përdoren me sukses për qëllime nxjerrëse në laboratorë dhe për prodhim industrial, p.sh. në industrinë farmaceutike dhe ushqimore dhe për hulumtime biologjike & Analiza. Gama e gjerë e produkteve të pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson mbledhjen e një procesi optimal të procesit – duke përmbushur kërkesat e procesit për cilësi dhe prodhim të lartë.