Nxjerrja e heksanit me efikasitet të përmirësuar me ultratinguj

Ultratingulli i tipit sonda mund të përmirësojë nxjerrjen konvencionale të heksanit duke e intensifikuar procesin dhe duke e bërë atë dukshëm më efikas. Nxjerrja me ultratinguj përmirëson transferimin e masës dhe prish qelizat për të lëshuar substanca bioaktive të synuara në tretës, duke rezultuar në rendimente më të larta të nxjerrjes krahasuar vetëm me metodat konvencionale. Ekstraktimi i asistuar me ultratinguj është shumë efektiv në rritjen e rendimentit të nxjerrjes së vajit, duke përfshirë vajin e kolmës dhe vajin e farës së lirit, duke rezultuar në një përbërje të acideve yndyrore me cilësi të lartë dhe përmbajtje më të lartë të përbërësve bioaktivë.

Ekstraktimi i heksanit i përmirësuar me ultratinguj të fuqishëm

Nxjerrja me ultratinguj është një metodë e intensifikimit të procesit që mund të përmirësojë ndjeshëm proceset e nxjerrjes së lëngjeve të ngurta dhe tretësve.

Avantazhet e nxjerrjes tejzanor të heksanit

 • Ekstraktim më i plotë
 • rendimenti më i lartë
 • ekstraktim më të shpejtë
 • Konsumi i reduktuar i heksanit
 • Përmirësimi i përgjithshëm i efikasitetit

 

Kërkesë informacioni

Ekstraktues tejzanor për nxjerrjen e përmirësuar të heksanit të lipideve dhe acideve yndyrore (vajrave)

Ekstraktues tejzanor UIP2000hdT për nxjerrjen e përmirësuar të heksanit të lipideve dhe acideve yndyrore (vajrave).

Videoja tregon nxjerrjen shumë efikase dhe të shpejtë me ultratinguj të alkaloideve nga duhani. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me madhësi mesatare të ekstrakteve me cilësi të lartë. Për vëllime të mëdha, Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme industriale ultrasonike për nxjerrjen e vazhdueshme në linjë.

Nxjerrja e spektrit të plotë nga duhani duke përdorur Ultrasonics UP400St

Miniatura e videos

 

Kufizimet e Ekstraktimit Konvencional të Heksanit

Nxjerrja e heksanit është një teknikë e zakonshme që përdoret për nxjerrjen e komponimeve organike, veçanërisht substancave jopolare, nga burime të ndryshme si bimët, farat ose toka. Heksani është një tretës hidrokarburesh që është shumë efikas në tretjen dhe nxjerrjen e lipideve, vajrave dhe komponimeve të tjera jopolare. Heksani përdoret gjerësisht për nxjerrjen e vajit për shkak të aftësisë së tij të tretjes për komponimet jopolare (p.sh. vajrat), ndarjen e lehtë të vajit pasues dhe një pikë vlimi të ngushtë (63-69°C).
Megjithatë, efikasiteti i proceseve të nxjerrjes së heksanit mund të ndryshojë shumë në varësi të lëndës së parë dhe nxjerrjes: Rendimenti i nxjerrjes dhe koha e nxjerrjes janë kryesisht të lidhura. Kjo do të thotë që për një rendiment të lartë të ekstraktit kërkohet një kohë më e gjatë e mbajtjes së biomasës në tretësin e heksanit. Një faktor tjetër kufizues është shpesh depërtimi i pamjaftueshëm i heksanit në matricën e biomasës. Strukturat e ngurta qelizore lagen kryesisht me heksan në sipërfaqe, ndërsa pjesa e brendshme e qelizës bie vetëm pjesërisht në kontakt me heksan. Një depërtim i tillë i pamjaftueshëm rezulton në një proces ekstraktimi jo të plotë pasi substancat e synuara si lipidet (dmth., acidet yndyrore, yndyrnat, vajrat) mbeten në brendësi të matricës qelizore.

Zgjidhja: Nxjerrja e heksanit e intensifikuar me ultratinguj

Sonicizimi i tipit të sondës, i njohur gjithashtu si sonikimi me sondë tejzanor, është një metodë që përdor valët ultratinguj me intensitet të lartë për të krijuar flluska të kavitacionit akustik në një mjedis të lëngshëm. Këto flluska shemben me shpejtësi, duke gjeneruar fusha energjetike intensive të lokalizuara dhe duke krijuar mikroturbulenca dhe forca me prerje të lartë brenda tretësit.
Për shkak të këtyre kushteve të dendura me energji të krijuara në mënyrë tejzanor, sonikimi i tipit sonda mund të intensifikojë dhe përmirësojë procesin e nxjerrjes së heksanit në disa mënyra:

 • Transferimi i zgjeruar i masës: Sonication rrit transferimin e masës midis kampionit të ngurtë dhe tretësit. Mikroturbulenca dhe kolapsi i shpejtë i flluskave të kavitacionit krijojnë forca të forta prerëse dhe ndryshime të lokalizuara të presionit. Kjo prish shtresën kufitare rreth kampionit të ngurtë, duke nxitur lirimin e përbërësve të synuar në tretës, duke përmirësuar kështu efikasitetin e nxjerrjes.
 • Nxjerrja e përshpejtuar: Sonicizimi përshpejton kinetikën e nxjerrjes duke rritur zonën e kontaktit midis tretësit dhe kampionit të ngurtë. Flluskat e kavitacionit sigurojnë agjitacion dhe krijojnë një përzierje të homogjenizuar, duke siguruar që tretësi të vijë në kontakt të ngushtë me të gjithë sipërfaqen e materialit të ngurtë, duke çuar në ritme më të shpejta të nxjerrjes.
 • Shkelja e strukturave qelizore: Në ekstraktimet me bazë bimore, sonikimi mund të prishë strukturat qelizore, të tilla si muret dhe membranat qelizore, duke lehtësuar lirimin e përbërësve ndërqelizor. Kjo lejon nxjerrjen më efikase të lipideve dhe komponimeve të tjera të synuara që mund të mbyllen brenda qelizave.
 • Zvogëlimi i kohës së nxjerrjes: Duke kombinuar transferimin e rritur të masës dhe kinetikën e përshpejtuar të nxjerrjes, sonikimi i llojit të sondës mund të zvogëlojë ndjeshëm kohën e nxjerrjes që kërkohet për të marrë rendimentin e dëshiruar. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme kur përpunoni vëllime të mëdha mostrash ose punoni me aplikacione të ndjeshme ndaj kohës.

Për shkak të këtyre faktorëve të përmirësuar të procesit, ultratingulli i tipit të sondës mund të përmirësojë ndjeshëm nxjerrjen e heksanit. Nxjerrja tejzanor e heksanit mund të optimizohet bazuar në përbërjet dhe vëllimet specifike që nxirren. Intensiteti i ultrazërit (amplituda), kohëzgjatja, temperatura, presioni dhe konfigurimi i nxjerrjes mund të rregullohen në rendimentet optimale të ekstraktit brenda një periudhe të shkurtuar të nxjerrjes.

Ekstraktues tejzanor UIP6000hdT për nxjerrjen e heksanit

Ekstraktues tejzanor UIP6000hdT për nxjerrjen e heksanit

Kërkesë informacioni

 
Shembuj për Ekstraktimin e Heksanit me Asistencë Ultrasonike

 • vaj algash
 • Vajra vegjetalë (sojë, liri, rapese, luledielli, krunde orizi etj.)
 • Vajrat esenciale
 • Caryophyllene
 • Oleorezina e vaniljes nga bishtajat e vaniljes
 • Luteina nga e verdha e vezës
 • Astaxanthin nga algat
 • Zhytja e insekteve

 
 

Nxjerrja e Soxhletit e intensifikuar në mënyrë tejzanore duke përdorur heksan si tretës

Soxhlet kombinuar me sonication çon në yields të lartë dhe herë të shkurtër nxjerrjes (Kliko për ta zmadhuar!)Nxjerrja e Soxhletit e intensifikuar me ultratinguj është një proces që kombinon nxjerrjen tradicionale të Soxhlet me valët ultrasonike për të përmirësuar efikasitetin e procesit të nxjerrjes. Soxhlet Extractio është një procedurë e përdorur zakonisht në laboratorë dhe për prodhimin e vëllimeve më të vogla të ekstraktit, të tilla si vajra esenciale ose përbërës të caktuar bioaktive.
Heksani është një tretës i përdorur zakonisht për këtë proces, pasi është efektiv në nxjerrjen e lipideve nga burime të ndryshme, duke përfshirë vajrat e farave, vajin e algave si dhe komponimet bioaktive me bazë lipide. Ultratingulli prish strukturat qelizore dhe nxit nxjerrjen e lëngshme të ngurtë duke rritur transferimin e masës dhe lirimin e komponimeve në tretës. Meqenëse tretësi si heksani mund të depërtojë më mirë në materialin e ngurtë dhe të shpërndajë vajrat (lipidet, acidet yndyrore) në mënyrë efikase. Rrjedhimisht, procesi i nxjerrjes përshpejtohet, duke reduktuar kohën e nevojshme për nxjerrjen e komponimeve të dëshiruara. Për më tepër, përdorimi i ultrazërit mund të zvogëlojë sasinë e tretësit të kërkuar, duke e bërë atë një opsion më miqësor ndaj mjedisit.
 

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

 

Nxjerrja me ultratinguj lejon përdorimin e tretësve më të butë dhe jo toksikë

Ultratingulli jo vetëm që përmirëson nxjerrjen e heksanit, por gjithashtu lejon përdorimin e tretësve më të butë, jo toksikë si etanoli, etanoli ujor, uji ose tretës natyralë eutektikë të thellë (DES, NADES). Ndërprerja shumë efikase e qelizave dhe transferimi i masës i siguruar nga nxjerrësit e tipit sondë tejzanor jep rezultate të shkëlqyera duke përdorur tretës më të butë. Kështu, nxjerrja me ultratinguj në kombinim me tretës më të butë, jo toksikë dhe miqësorë me mjedisin mundëson ekstrakte të cilësisë së lartë të ushqimit, kursime të kostos dhe një proces nxjerrjeje të gjelbër.

Ultrasonikë me performancë të lartë për nxjerrjen e përmirësuar të heksanit

Hielscher Ultrasonics projekton, prodhon dhe furnizon ekstraktorë tejzanor me performancë të lartë, të cilët mund të integrohen lehtësisht në pajisjet ekzistuese të nxjerrjes së heksanit ose nxjerrësit Soxhlet. Përveç shërbimit të furnizimit, instalimit, mirëmbajtjes, Hielscher konsulton dhe udhëzon klientët e saj gjatë testeve të fizibilitetit, optimizimit të procesit dhe projektimit të impiantit deri në instalimin përfundimtar dhe vënien në punë të procesit të nxjerrjes.
Përparësitë kryesore të ultrazërit Hielscher janë kontrolli i plotë i procesit, shkallëzueshmëria lineare dhe aftësia e të gjithë procesorëve ultrasonikë industrialë për të ofruar amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7. Amplituda të larta janë veçanërisht të rëndësishme kur bëhet fjalë për nxjerrjen e strukturave më të forta qelizore si farat dhe bërthamat.
Stafi ynë teknik dhe laboratori ynë i procesit i pajisur plotësisht do t'ju ndihmojnë me njohuri dhe udhëzime!

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të sonikatorëve tanë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me ekstraktuesit tejzanor, aplikacionet e nxjerrjes së heksanit dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të nxjerrjes së heksanit dhe t'ju ofrojmë një ekstraktues tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.