Nxjerrja e duhanit tejzanor

Nxjerrja konvencionale e duhanit është një proces i ngadaltë, që kërkon kohë, i cili përfshin përdorimin e tretësve toksikë në temperatura të larta, gjë që e bën procesin të rrezikshëm. Nxjerrja e alkaloideve nga duhani me ndihmën tejzanor mund të kryhet duke përdorur ujë ose tretës të butë në një proces të shpejtë prej disa minutash. Alkaloide të ekstraktuara në mënyrë tejzanore si nikotina nga duhani çlirohen në një procedurë të shpejtë dhe shumë efikase, e cila jep rendimente të larta të një ekstrakti me spektër të plotë (që përmban nikotinë, nornikotinë, acid klorogjenik, acid 5-kafeoilkunik, rutinë, acid kafeik dhe skopoletin, solane etj. .).

Nxjerrja tejzanor e duhanit

Ekstraktimi me ndihmën e ultrazërit është një metodë e shpejtë, efektive dhe e përshtatshme ekstraktimi, e cila bazohet në aplikimin e ultrazërit të fuqisë. Valët e forta ultrasonike gjenerojnë mikro-lëvizje të shpejtë dhe kavitacion akustik në sistemet me lëng të ngurtë (p.sh. materiali vegjetal në tretës, p.sh. gjethet e duhanit në etanol), gjë që rezulton në një transferim të shtuar të masës si dhe një proces të përshpejtuar nxjerrjeje. Në krahasim me teknikat e tjera të avancuara të nxjerrjes si nxjerrja e lëngjeve superkritike dhe nxjerrja e çifteve jonike, ekstraktimi me ndihmën e ultrazërit është dukshëm më ekonomik, më miqësor ndaj mjedisit, më i sigurt dhe më i lehtë për t'u përdorur. Prandaj, nxjerrja me ultratinguj është teknika e preferuar e nxjerrjes për lirimin e komponimeve bioaktive nga botanikët.
Ekstraktimi me ultratinguj rezulton në një ekstrakt me spektër të gjerë, që përmban nikotinë, i cili është alkaloidi primar me 94-98% të përmbajtjes totale të alkaloideve në duhan, si dhe alkaloidet nornikotinë, anabasinë, anatabinë, kotininë dhe miosmine.
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes së alkaloideve nga materiali bimor duke përdorur një ultrasonikë të tipit sondë!
 

Nxjerrja tejzanor e duhanit me ultrasonicator UP400St (400W) dhe sondën S24d20L2 për rendimente më të larta të nikotinës në kohë më të shkurtër përpunimi. Nxjerrja tejzanor e duhanit mund të drejtohet me tretës të butë dhe në këtë mënyrë është një metodë e gjelbër, miqësore me mjedisin.

Nxjerrësi tejzanor UP400ST për nxjerrjen e nikotinës nga gjethet e duhanit

Miniatura e videos

Hielscher ultrasonicator UP400St me sonotrode S24d22L2 për nxjerrjen e nikotinës dhe harmonisë nga gjethet e duhanit.

Sonicator UP400St (400 watts) për nxjerrjen nga gjethet e duhanit të alkaloideve si nikotina, nornikotina, acidi klorogjenik etj.

Kërkesë informacioni

Ekstrakte të duhanit me spektër të plotë me sinjalizim

Alkaloide të tilla si nikotina dhe nornikotina, acidi klorogjenik, fenolët, solanesol dhe komponime të tjera bioaktive mund të izolohen shpejt, në mënyrë efikase dhe të sigurt duke përdorur ekstraktimin me ultratinguj. Nxjerrja konvencionale e duhanit përfshin përdorimin e tretësve toksikë si heptani në temperatura të larta, gjë që e kthen procesin e nxjerrjes në një procedurë të rrezikshme. I gjithë procesi i nxjerrjes konvencionale zgjat përafërsisht. 24 orë dhe në këtë mënyrë kërkon shumë kohë.
Nxjerrja tejzanor mund të kryhet si nxjerrje e ujit të ftohtë ose duke përdorur tretës të butë si etanol ose përzierje etanol-ujë në temperaturën e dhomës ose temperaturat pak të ngritura. Sonication zgjat disa minuta, gjë që e kthen ekstraktimin në një procedurë të shpejtë. Për më tepër, duke përdorur ujë ose tretës të butë procesi është plotësisht i sigurt dhe i përshtatshëm.

Gjethet e duhanit të rrënjosur tejzanor janë të ndara nga komponimet e nxjerra në tretës.

Ekstraktet e spektrit të plotë të prodhuar në mënyrë ultrasonike përmbajnë nikotinë primare alkaloide, si dhe alkaloide dytësore ose të vogla si anabasinë ose 3- (2-piperidinil) piridinë, anatabinë ose 3- (2-1,2,3,6-tetrahidropiridil) piridinë , cotininë ose 1-metil-5- (3-piridil) -2-pirrolidinon), 2,3'-dipiridil ose izonikoteinë, N-formilnornikotinë ose 2- (3-piridil) pirrolidinekarbaldehid, miosmin ose 3- (1-pirolinë) -2-il) piridina, nornikotina ose 3- (pirrolidin-2-il) piridina dhe beta-nikotirina ose 3- (1-metilpirrol-2-il) piridina.

Përmbajtja e këtyre alkaloideve ndryshon në varësi të specieve të duhanit dhe produkteve të duhanit. Ndërsa nikotina është alkaloidi primar me 94-98% të përmbajtjes totale të alkaloideve, nornikotina dhe anatabina janë dy alkaloide dytësore më të bollshme, secila llogariten rreth. 2% deri 6% të përmbajtjes totale të alkaloideve të duhanit.

Përfitimet e nxjerrjes së duhanit tejzanor:

 • rendimenti më i lartë
 • Cilesi e larte
 • Nxjerrja e shpejtë
 • Proces i butë, jo termik
 • Ujë ose tretës
 • i thjeshtë & Operacion i sigurt
Nxjerrja tejzanor përdoret gjerësisht për prodhimin e ekstrakteve botanike si CBD nga kanabisi dhe kërpi. Ultrasonifikimi është shumë efikas dhe i shpejtë.

Nxjerrja me ultratinguj e komponimeve bioaktive nga bimët

Miniatura e videos

Zgjidhni nga një përzgjedhje e gjerë e tretësve

Duke përdorur ekstraktimin tejzanor, mund të zgjidhni nga tretës të ndryshëm, duke përfshirë ujë, alkool, etanol, metanol, përzierje etanol-ujë ose tretës të fortë si heptani ose heksani. Të gjithë tretësit e përmendur më parë tashmë janë testuar me sukses dhe janë treguar të efektshëm për izolimin e përbërjeve bioaktive të tilla si alkaloide, terpenoide, fenolikë dhe solanesol nga materialet bimore të duhanit. Sonifikimi mund të përdoret në nxjerrjen e ujit të ftohtë pa tretës (p.sh. për të përgatitur ekstrakte organike) ose mund të kombinohet me një tretës të zgjedhjes suaj.
Mësoni më shumë rreth tretësve për nxjerrjen tejzanor nga botanikët!
Mësoni më shumë rreth nxjerrjes së heksanit të intensifikuar me ultratinguj!

Nxjerrja me ultratinguj e nikotinës nga gjethet e duhanit duke përdorur sonikatorin UP200Ht

Nxjerrja me ultratinguj e nikotinës nga gjethet e duhanit duke përdorur aparati sonik UP200Ht

Ekstraktorët me ultratinguj me performancë të lartë

UIP4000hdT (4kW) procesor tejzanor për nxjerrjen e pektinave në një proces inline industrial.Pajisjet tejzanor të Hielscher-it janë një mjet i zakonshëm i nxjerrjes për izolimin e përbërjeve bioaktive nga botanikët. Furnizimi me nxjerrës tejzanor për të gjitha shkallët e procesit, Hielscher është në gjendje t'ju rekomandojë sistemin më të përshtatshëm tejzanor për nevojat tuaja. Duke filluar me kompakt, por edhe i fuqishëm sistemeve laboratorike për analizë dhe test të fizibilitetit, Hielscher ofron gamën e plotë nga ultrasonicatorët e impianteve laboratorike dhe pilot deri në ultratinguj plotësisht industrial reaktorët. Duke ofruar gjerësinë e plotë të brezit të procesorëve tejzanor, Hielscher ka konfigurimin ideal për procesin tuaj të nxjerrjes. Në varësi të vëllimit dhe qëllimit tuaj të procesit, nxjerrja tejzanor mund të kryhet në modalitetin e rrjedhës së grupeve ose të vazhdueshme. Aksesorët e shumëfishtë si sonotroda, brirët përforcues, qelizat rrjedhëse dhe reaktorët lejojnë pajisjen e procesorit tejzanor për të përmbushur qëllimet e procesit në mënyrë ideale.
Procesorët tejzanor Hielscher mund të kontrollohen me saktësi dhe të dhënat e procesit regjistrohen automatikisht në kartën SD të integruar të sistemeve tona dixhitale ultrasonike. Kontrolli i besueshëm mbi parametrat e procesit siguron një cilësi të vazhdueshme të produktit. Regjistrimi automatik i të dhënave të parametrave të procesit lejon një standardizim të lehtë të procesit dhe përmbushjen e Praktikave të Mira të Prodhimit (GMP).
Fortësia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese. Funksionimi i lehtë dhe i sigurt, si dhe mirëmbajtja e ulët i bëjnë sistemet tejzanor Hielscher kalin e besueshëm të punës në prodhimin tuaj.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni tani për informacione të mëtejshme! Stafi ynë i trajnuar mirë do të jetë i lumtur të diskutojë procesin tuaj të nxjerrjes me ju!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për aplikimet sonochemical.

Procesorë tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.

Ultrasonicator industrial UIP2000hdT në një stendë të veçantë

UIP2000hdT, një ultrasonicator i fuqishëm me performancë të lartë 2kWLetërsi / Referencat

Fakte të vlefshme

Pse është kaq efektive Nxjerrja tejzanor?

Ultrasonically-assisted extraction (UAE) bazohet në bashkimin e valëve ultratinguj shumë intensive (valët akustike) në një lëng ose llum. Valët akustike krijojnë cikle alternuese të presionit të lartë / presionit të ulët, të cilat rezultojnë në fenomenin e kavitacionit akustik. Fenomeni i kavitacionit tejzanor ose akustik karakterizohet nga kushte ekstreme, të kufizuara në nivel lokal, të presioneve, temperaturave dhe forcave prerëse shumë të larta. Në afërsi të flluskave shpërthyese të kavitacionit, temperatura deri në 5000K, presione deri në 1000 atmosferë, shpejtësia ngrohje-ftohje mbi 1010 K/s dhe rryma të lëngjeve me shpejtësi deri në 280 m/s, të cilat shfaqen si forcë prerëse shumë e lartë dhe turbulenca në zona kavitacionale, mund të matet. Kombinimi i këtyre faktorëve (presioni, nxehtësia, qethja dhe turbulenca) prish qelizat (lizën) dhe intensifikon transferimin e masës gjatë procesit të nxjerrjes. Në këtë mënyrë, promovohet nxjerrja e lëngshme-ngurtë e fitokonstituentëve nga qelizat bimore. Teknika e ekstraktimit me ultratinguj përdoret gjerësisht për nxjerrjen e suksesshme dhe efikase të flavonoideve, polisaharideve, alkaloideve, fitosteroleve, polifenoleve dhe pigmenteve nga bimët.

Përçuesve tejzanor përdoren për nxjerrjen nga burimet fito (p.sh. bimët, algat, kërpudhat)

Ekstraktimi tejzanor nga qelizat e bimëve: seksioni tërthor mikroskopik (TS) tregon mekanizmin e veprimeve gjatë ekstraktimit tejzanor nga qelizat (zmadhimi 2000x) [burimi: Vilkhu et al. 2011]

Duhani

Bimë të ndryshme në gjininë Nicotiana dhe të familjes Solanaceae (nate) njihen si bimë duhani. Përveçse është termi i përdorur zakonisht për bimën, duhani përshkruan edhe produktet e përgatitura nga gjethet e kuruara të bimës së duhanit. Ndërsa Nicotiana tabacum është përdorimi kryesor i kulturave për prodhimin e duhanit dhe nikotinës, ekzistojnë mbi 70 lloje bimore të duhanit. N. tabacum është specia dominuese e përdorur për produktet e duhanit, megjithatë varianti më i fuqishëm N. rustica mund të gjendet në mbarë botën dhe përdoret për prodhimin e pesticideve. Duke krahasuar cententin e nikotinës, gjethet e N. rustica kanë një përmbajtje nikotine aq të lartë 9%, kurse gjethet e N. tabacum përmbajnë rreth 1 deri në 3%.
Duhani përmban nikotinë stimuluese alkaloid, si dhe alkaloide harmala. Gjethet e duhanit të thata dhe të kuruara përdoren kryesisht për pirjen e duhanit në cigare, puro, tuba, shisha si dhe cigare elektronike, puro elektronike, tuba elektronikë dhe avullues. Përndryshe, ato mund të konsumohen si tym, duhan përtypës, duhan zhytës dhe snus.

Familja e bimëve të duhanit përmban specie të ndryshme (nën), të cilat shfaqin profile të ndryshme të alkaloideve dhe aromave.
Duhani oriental (Nicotiana tabacum L.) është një specie e duhanit e rritur kryesisht në Turqi, Greqi dhe zonat fqinje, e cila përdoret për prodhimin komercial të cigareve, purove dhe duhanit përtypës. Ka një aromë të fortë karakteristike, është relativisht e ulët në nikotinë dhe e lartë në reduktimin e sheqernave, acideve dhe vajit të aromës së paqëndrueshme, gjë që u jep produkteve të duhanit një aromë të fortë.

Njihen 67 specie natyrore të duhanit. Më poshtë speciet më të zakonshme janë renditur:

 • Hook i Nicotiana acuminata (Graham). - shumë duhan me lule
 • Nicotiana africana Merxm.
 • Nicotiana alata Link & Otto - duhan me krahë, duhan jasemini, tanbaku (persisht)
 • Nicotiana attenuata Torrey ish S. Watson - duhan kajoti
 • Nicotiana benthamiana Domin
 • Nicotiana clevelandii A. Grey
 • Nicotiana glauca Graham - duhan pemësh, duhan brazilian pemësh, duhan shkurresh, mustardë
 • Nicotiana glutinosa L.
 • Nicotiana langsdorffii Weinm.
 • Nicotiana longiflora Cav.
 • Nicotiana occidentalis H.-M. Wheeler
 • Nicotiana obtusifolia M. Martens & Galeotti - duhan i shkretë, grusht, “tabaquillo”
 • Nicotiana otophora Griseb.
 • Nicotiana plumbaginifolia Viv.
 • Nicotiana quadrivalvis Pursh
 • Nicotiana rustica L. - Duhani Aztec, mapacho
 • Nicotiana suaveolens Lehm. - Duhani Australian
 • Nicotiana sylvestris Speg. & Vjen - Duhani i Amerikës së Jugut, duhani i pyjeve
 • Nicotiana tabacum L. - duhan komercial i prodhuar për prodhimin e cigareve, purove, duhanit përtypës, etj.
 • Nicotiana tomentosiformis Goodsp.

Tri speciet më poshtë janë hibride të bëra nga njeriu:

 • Nicotiana × jeppta N. debneyi × N. tabacum
 • Nicotiana × digluta N. glutinosa × N. tabacum
 • Nicotiana × sanderae Hort. ish Wats. N. alata × N. harresa

Llojet e duhanit
Procesi i shërimit dhe pasimit të plakjes së gjetheve të duhanit shkakton një oksidim dhe degradim të ngadaltë të karotenoidëve të tanishëm në fletën e duhanit. Për shkak të oksidimit, sintetizohen përbërje të caktuara në gjethet e duhanit, të cilat rezultojnë në sanë të ëmbël, çaj, vaj trëndafili, ose aromë aromatike me fruta, të cilat kontribuojnë në “butësi” të tymit. Niseshtja shndërrohet në sheqerna, të cilat më pas glikatojnë proteina dhe oksidohen në produkte të përparuara të glikacionit (AGE). Ky është një proces karamelizimi që gjithashtu i jep aromë tymit.
Përgatitja dhe metoda e kurimit të duhanit ndikon në karakteristikat e tij përfundimtare të aromës. Kurimi mund të arrihet me shërimin e ajrit, zjarrit, tymit dhe diellit. Për shembull, duhani i kuruar nga gripi (p.sh. nga Franca) përmban vetëm nivele të ulëta të alkaloideve, ndërsa duhani Burley i shëruar në ajër (p.sh. me burim nga Guatemala) është i njohur për përmbajtjen e tij të lartë të alkaloideve.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.