Nxjerrja tejzanor e sapunave Quillaja

 • Ekstrakte Saponin e pemës Quillaja saponaria Molina janë burimi kryesor i saponins për aplikimet industriale.
 • Ekstraktimi tejzanor i sapunins Quillaja jep në saponina me cilësi të lartë.
 • Ekstraktimi tejzanor është një metodë shumë efikase për të prodhuar rendiment të lartë të ekstraktit të Quillaja saponin në një kohë të shkurtër.

Ekstrakt Quillaja Saponin

Ekstrakt Quillaja saponin (sinonime: ekstrakte quillaia, bois de Panama, ekstrakte e lëvores së Panamasë, ekstrakte quillai, ekstrakte të lehrave Quillay, ekstrakte sapunikësh) është një substancë e nxjerrë nga pema Quillaja Saponaria Molina (Q. saponaria). Ekstrakti Quillaja përbëhet nga mbi 100 saponina triterpenoide. Saponinët kryesorë të pranishëm janë glikozidet e acidit quillaic. Komponentë të tjerë kryesorë janë polifenolet dhe taninet, si dhe sasi të vogla të kripërave dhe sheqernave. Ekstrakti Quillaja prodhohet nga nxjerrja ujore e lehrave të brendshme të milled ose dru të rrjedhave të pruned dhe degët e pemës Quillaja saponaria. Meqë ekstraktet Quillaja saponin përmbajnë dy, surfaktantët dhe komponimet fenolike, ato janë jashtëzakonisht interesante për formulimin e përbërësve të ndjeshëm ushqimor funksional dhe mbrojtjen e tyre nga oksidimi.
Përdorimi i saponins si emulsifiers natyrore po rritet ndjeshëm për shkak të rritjes së kërkesës për produkte të shëndetshme natyrore pa aditivë sintetikë. Quillaja saponins janë emulsifiers të mëdha për emulsione O / W dhe nanoemulsione dhe kanë treguar efekte shumë të mira në formulime të ndryshme të tilla si pijet dhe blends vaj. Një aplikim i përbashkët i ekstraktit të Quillaja saponin është emulsifikimi i Vajra CBD, pije të tejdukshëm dhe produkte ushqimore të pjekura. Quillaja saponins mund të përdoren vetëm ose në kombinim me agjentë të tjerë emulsifikues.
Q-Naturale® është një aditiv ushqimor i bazuar në Sapinins Quillaja leh, i cili është miratuar nga FDA si një emulsifikues efektiv për ushqim dhe pije. Përveç agjent emulsifikues, Quillaja saponins përdoren në formulimet farmaceutike për antibakterial, antiviral, antifungal, antiparasitic, antitumor, hepatoprotective, dhe pronat imunoadjuvant.

Avantazhet e tejzanor Quillaja Saponin Extraction

 • Rendimenti superior
 • Nxjerrja me shpejtësi të lartë – brenda disa minutave
 • Ekstrakte me cilësi të lartë – Butë, jo-termik
 • Tretësi i gjelbër (dmth. Uji)
 • Kosto-efektive
 • Funksionim i lehtë dhe i sigurt
 • Shpenzime të ulëta investuese dhe operative
 • 24/7 operacion nën detyrë të rëndë
 • E gjelbër, metodë eko-miqësore
2kW batch sonication setup për nxjerrjen e ekstrakteve bimore

120L Nxjerrja tejzanor me grumbull botanash me UIP2000hdT dhe Agitator

Kërkesë informacioni

Studimi i rastit të nxjerrjes tejzanor të Saponins nga Quillaja

Ekstraktimi tejzanor i sapunins Quillaja (soapbark)
Për të përgatitur një ekstrakt të kualitetit të lartë të Quillaja, i cili ofron funksionalitetet e dëshiruara si ushqim dhe shtues të pharma, duhet të veçohen fito-kimikat aktive, domethënë saponinat. Saponi Quillaja është një saponin triterpeni i izoluar nga lëvorja e pemës së sapunit. Cavitation tejzanor promovon nxjerrjen duke përmirësuar kontaktin midis të ngurta dhe të lëngshme dhe rritjen e transferimit masiv.
Cares et al. tregojnë në studimin e tyre qartë se nxjerrja ultrasonically ndihmuar (UAE) mund të rritur procesin e nxjerrjes së parimeve bioactive nga Quillaja Saponaria Molina. Ata përdorën dru Quillaja dhe patate të skuqura leh dhe nxjerrin saponinat në ujë duke përdorur sonication, kështu që produkti final përfshin vetëm përbërësit natyral dhe lëndët e para dhe mund të përdoret në proceset e prodhimit të ushqimit. Si një metodë nxjerrje jo-termike, temperatura e nxjerrjes gjatë ultrasonication është mbajtur vazhdimisht në 20ºC (68ºF). Nxjerrjet e ekstraktimeve janë rritur ndjeshëm me periudhën sonication prej 10 deri në 30 minuta. Rendimentet e 20 minutave në 20ºC në ekstraktimin me ndihmën e ultrazërit ishin të krahasueshme me ato të arritura me metodën konvencionale 3 orë nxjerrje në 60ºC.

Pajisjet tejzanor përdoren për të përgatitur emulsione të qëndrueshme afatgjata o / W duke përdorur ekstraktin Quillaja saponin për të stabilizuar emulsionin fizikisht dhe kimikisht. Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth emulsifikimit tejzanor!

Extractors tejzanor me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics është e specializuar në prodhimin e procesorëve ultra të lartë të performancës për prodhimin e ekstrakteve me cilësi të lartë nga botanikët.
Portofoli i gjerë i produkteve Hielscher varion nga ultrasonicators të vegjël dhe të fuqishëm të laboratorëve, deri te sistemet e fuqishme të stolit dhe plotësisht industriale, të cilat ofrojnë ultratinguj me intensitet të lartë për nxjerrjen efikase dhe izolimin e komponentëve bioaktive (p.sh. quercetin, caffeine, curcumin, terpenes etj). Të gjitha pajisjet tejzanor nga 200W16,000W shfaqë një ekran me ngjyra për kontrollin dixhital, një kartë të integruar SD për regjistrimin automatik të të dhënave, kontrollin e largët të shfletuesit dhe shumë karakteristika shumë miqësore. Sonotrodes dhe qelizat rrjedhin (pjesët, të cilat janë në kontakt me të mesme) mund të autoklavohen dhe janë të lehtë për t'u pastruar. Të gjithë ultrasonicators tona janë ndërtuar për 24/7 operacion, kërkojnë mirëmbajtje të ulët dhe janë të lehtë dhe të sigurt për të vepruar.
Një ekran me ngjyra dixhitale lejon një kontroll të lehtë të pajisjeve tejzanor. Sistemet tona janë të afta për të ofruar nga amplitudë të ulët deri në shumë të larta. Për nxjerrjen e përbërjeve kimike të tilla si astaksantinë, ne ofrojmë sonotrodes speciale ultrasonike (të njohura edhe si probe ose brirë ultratinguj) që janë optimizuar për izolimin e ndjeshëm të substancave aktive me cilësi të lartë. Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson funksionimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.
Kontrolli i saktë i parametrave të procesit tejzanor siguron riprodhueshmëri dhe standardizimin e procesit. Sistemet e automatizuara të ekstraktimit tejzanor të Hielscher në shkallë industriale janë të dizajnuara për kapacitete të larta të prodhimit të ekstrakteve të cilësisë së lartë, ndërsa në të njëjtën kohë reduktojnë fuqinë punëtore, koston dhe energjinë.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


UIP4000hdT 4kW procesor i fuqishëm tejzanor për nxjerrjen

Letërsi / ReferencatFakte të vlefshme

Rreth Tree Quillaja dhe saponin e saj

Pema Quillaja Saponaria Molina, e njohur edhe si soaptree e Jugut, rritet natyrshëm dhe gjerësisht në Kili. Pema Quillaja Saponaria (familja Rosaceae) është një gjelbërim i madh me një leh të trashë, i lindur në disa vende të Amerikës së Jugut, veçanërisht Bolivia, Kili dhe Peru.
Ekstrakt Quillaja saponin përmban kryesisht saponina, por gjithashtu edhe polifenolet, taninet, si dhe kripërat dhe sheqernat në sasi të vogla. Saponinët Quillaja janë molekula të ndërtuara nga një bërthamë triterpenike me dy zinxhirë sheqeri. Këto zinxhirët e sheqerit japin saponins një pronë hidrofilike (= tretshëm në ujë), ndërsa bërthama triterpenic është hidrofobik (= repellant i ujit). Për këto, është një tensid amfetik, që e bën saponinët një tensoaktive jo-jonike, duke lejuar reduktimin e tensionit sipërfaqësor, solubilizimin e produkteve hidrofobike në solucione ujore si dhe formimin e mikro- / nano-emulsione.
Në pemën Quillaja, lëvorja përmban me përafërsisht. 5% sasinë më të lartë të saponins, ndërsa druri ka një përmbajtje prej përafërsisht. 2% e saponins.
Meqenëse saponins janë substanca natyrale me veti të mira shkumëzuese dhe emulsifikuese, ato shpesh përdoren si agjentë shkumës në industrinë e ushqimit, pijeve dhe birrës, si surfaktant në kozmetikë, si aditivë në agrokimikët dhe ushqimin e kafshëve, dhe si ndihmës në vaksinat.
Prodhimi i ekstrakteve të quillaja bëhet me ekstraktim ujor; nuk ka tretës të tjerë që përdoren në prodhimin e tij. Produkti përfundimtar, ose një ekstrakt i papërpunuar ose i pastruar, në formulim të lëngët ose pluhur përfshin vetëm përbërësit natyralë dhe lëndët e para, të autorizuara për përdorimin e tyre në proceset e prodhimit të ushqimit. (Cares et al. 2009)

Cilat janë saponinat?

Fjala saponin rrjedh nga fjala latine sapo, që do të thotë sapun. Saponinat janë fitokemikale, të gjetura kryesisht, por jo ekskluzivisht në bimë, të cilat shfaqin karakteristika shkumëzuese dhe përbëhen nga aglycones policiklike të lidhura me një ose më shumë zinxhirë anësorë të sheqerit. Pjesa aglycone, e cila gjithashtu është quajtur një sapogenin, është ose një steroid (C27) ose një triterpene (C30). Aftësia shkumësuese e saponins është shkaktuar nga kombinimi i një sapogenin hidrofobik (i tretshëm në yndyrë) dhe një pjesë hidrofilike (e tretshme në ujë) e sheqerit. [Majinda, 2012: f. 515] Materialet bimore me një sasi të lartë saponin janë përdorur tradicionalisht si agjentë emulsifikues. Shembuj të shquar për bimët e pasura me saponin janë sapun (Quillaja saponaria, Rosaceae), soapwort (Saponaria officinalis, Caryophyllaceae) dhe pluhur Shikakai (Gleditsia sinensis; Leguminosae). Saponinat janë glycosides amfipatike me një peshë molekulare të lartë, të cilat kanë strukturalisht një ose më shumë pjesë hidrofilike glycoside që janë të kombinuara me një derivat triterpeni lipofil. Sidomos në industrinë farmaceutike, saponinët kanë tërhequr shumë vëmendje për shkak të gamës së tyre të pronave biologjike duke përfshirë aftësinë e tyre për të stimuluar një përgjigje imune, duke i bërë ata kandidatët kryesor për adjuvantët.

Të gjithë ju duhet të dini rreth nxjerrjes me ultratinguj

Ekstrakti i asistuar me ultratinguj (UAE), gjithashtu sono-nxjerrja, është një metodë shumë efiçente e ekstraktimit të gjelbër për të izoluar substanca bioaktive si proteina, vitamina, polifenola, pigmente natyrale, lipide etj. Nga matricat e bimëve. Ekstraktimi tejzanor bazohet në principin e punës të cavitation akustike.
Kur valët intensive të ultrazërit aplikohen në sisteme të lëngëta, ndodh cavitation akustike, e cila është fenomen i gjenerimit, rritjes dhe kolapsit eventual të flluskave vakum (shih pikën më poshtë). Gjatë përhapjes së valëve ultratinguj, flluska vakum luhatet dhe rritet deri sa të arrijnë një pikë kur nuk mund të thithin energji të mëtejshme. Në kulmin e rritjes së flluskës ata rrëzohen me dhunë, gjë që shkakton efektet termike, mekanike dhe kimike në vend. Efektet mekanike përfshijnë presione të larta deri në 1000mt, turbullime dhe forca intensive të qethjes. Këto forca pengojnë muret qelizore dhe nxisin transferimin masiv ndërmjet brendësisë së qelizës dhe tretës që liron komponimet bioaktive në lëngun përreth (dmth. Tretës).

Cavitation tejzanor / akustike krijon forca shumë intensive që hap muret qelizore të njohura si lizë (Kliko për ta zmadhuar!)

Ekstraktimi tejzanor bazohet në cavitation akustike dhe forcat e saj të qethjes hidrodinamike

Ekstraktimi tejzanor i ngurta-lëngshme i komponimeve nga botanikët dhe indet qelizore është hulumtuar mirë. Zbatimi i valëve tejzanor shumë intensive nxit në mënyrë të konsiderueshme proceset e nxjerrjes. Përveç intensifikimit të procesit – që rezulton me rendiment më të lartë dhe kohë më të shkurtër të nxjerrjes – degradimi termik dhe humbja e përbërësve të ndjeshëm ndaj temperaturës është parandaluar pasi që ultrasonication është trajtim jo-termik. Për më tepër, nxjerrja ultratinguj ka investime të ulëta dhe kostot operacionale, zvogëlon përdorimin e tretësve dhe / ose lejon përdorimin e tretësve më të gjelbër, gjë që e bën atë një teknikë ekstraktimi ekonomik dhe ekologjik. Metodat konvencionale të nxjerrjes së konvencionale, nxjerrja ultrasonically (UAE) është miratuar nga industria ushqimore për të prodhuar bioaktive me përfitime ekonomike.

Përçuesve tejzanor përdoren për nxjerrjen nga burimet fito (p.sh. bimët, algat, kërpudhat)

Ekstraktimi tejzanor nga qelizat e bimëve: seksioni tërthor mikroskopik (TS) tregon mekanizmin e veprimeve gjatë ekstraktimit tejzanor nga qelizat (zmadhimi 2000x) [burimi: Vilkhu et al. 2011]

Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për nxjerrjen e phytochemicals nga botanicals.

Procesorë tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.