Nxjerrja e kurkurminës me ultratinguj

Kurkumina është një fitokimik farmakologjik dhe ushqyes i pranishëm në rizomat e Curcuma longa. Për të marrë rendimente të larta të kurkuminës, ekstraktuesit tejzanor përdoren si teknika më efikase e nxjerrjes. Ekstraktimi me ultratinguj rezulton në kurkumin të cilësisë së lartë dhe rendiment shumë të lartë. Njëkohësisht, sonikimi kërkon vetëm kohë të shkurtër përpunimi të rizomës së shafranit të Indisë.

Izolimi tejzanor i Curcumin

Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë shumë efikase për lirimin dhe izolimin e kurkuminës nga shafrani i Indisë.Ekstraktimi tejzanor është një alternativë shumë e efektshme tek teknikat e ekstraktimit konvencional si maceracioni, nxjerrja e tretësve të nxehtë ose nxjerrja e Soxhlet.
Izolimi tejzanor i curcumin und curcuminoids nga fabrika e curcuma (p.sh. Curcuma longa, Curcuma amada) është një proces efikas, i shpejtë dhe i lehtë. Në krahasim me nxjerrjen e Soxhlet dhe ekstraktimin konvencional të grumbullimit, ekstraktimi i asistuar ultrasonically shkëlqen me një rritje të dukshme të kurkuminit në një kohë më të shkurtër ekstraktimi.
Për ekstraktimin tejzanor të fitocententeve, mund të përdoren tretës të ndryshëm si uji, tretës ujorë, etanol, metanol, glicerinë etj. Për nxjerrjen e kurkuminës, uji, etanoli dhe triacilglicerolët janë tretës të efektshëm dhe të sigurtë, të cilat rezultojnë me një rendiment të lartë ekstrakt.

Përfitimet e Nxjerrjes tejzanor të Kurkuminës:

  • të jepnin të lartë
  • Nxjerrja e shpejtë
  • Shërim më i plotë
  • Operacion i sigurt
  • Zbatimi i lehtë
Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë shumë efikase për izolimin e kurkurminës bioaktive nga shafrani i Indisë.

ultrasonicator UIP1000hdT me qelize rrjedhe per nxjerrjen e kurkurminës

Kërkesë informacioni

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Procesi tejzanor nxjerrje

Sonicers moderne Hielscher mundëson kontroll të plotë mbi parametrat e procesit si amplituda, temperatura, presioni dhe energjia hyrëse.
Për nxjerrjen tejzanor, parametrat periferike të tilla si madhësia e grimcave të lëndës së parë, lloji i tretësit, raporti solid-to-tretës dhe koha e nxjerrjes mund të ndryshohen dhe optimizohen lehtësisht për rezultatet më të mira.
Meqë nxjerrja tejzanor është një metodë jo-termike e nxjerrjes, shmanget degradimi termik i përbërësve bioaktive.
Në përgjithësi, përparësi të tilla si rendimenti i lartë, koha e shkurtër e nxjerrjes, temperatura e ulët e nxjerrjes dhe sasi të vogla të tretësit e bën sonication metodën e ekstraktimit të lartë.
 

Nxjerrja me ultratinguj e kurkuminës nga tumeriku duke përdorur tretës heksani. Komponimet bioaktive dhe tretësi ndahen më pas përmes rrotullimit.

Nxjerrja tejzanor e kurkuminës me UP400St dhe ndarja pasuese e parimeve bioaktive nga tretësi (rikuperimi i tretësit) përmes avulluesit rrotullues

Ekstraktimi tejzanor i kurkuminës nga shafranët është gjetur më efikas kur sonication është aplikuar në një konfigurim të vazhdueshëm inline, duke përdorur një qelizë rrjedhjes tejzanor. Temperaturat e procesit temperaturë në intervalin 60-80 ° C janë të dobishme për të përmirësuar prodhimin e ekstraktit.
Efekti i procesit superior: Ekstrakimi tejzanor shkëlqen si një teknikë e qëndrueshme e cila kërkon vetëm një investim të moderuar të pajisjeve të ultrazërit. Procesi tejzanor mund të reduktohet linearisht deri në prodhimin industrial. Kostot për tretësin dhe energjinë për procesin tejzanor janë shumë të ulëta. Përparësi të tjera të rëndësishme janë operimi i lehtë dhe i sigurt, kostot ekonomike dhe riprodhueshmëria, e cila është vendimtare për një prodhim të standardizuar.

Formulimi me ultratinguj liposomal

Curcumin është një molekulë hidrofobike, e tretshme në yndyrë. Kjo do të thotë kurkumin duhet të formulohet në një sistem të transportit të barnave të tilla si liposomes, nanoemulsione, nanosheret, nanopartikalet polimerike, ose kompleksi fitofosfolipid. Zgjidhjet ujore të kurkuminit mund të përgatiten duke shtuar surfaktantë, lipide, albumina, ciklodekstrina, biopolimere etj. Përgatitja tejzanor e nanoemulsioneve dhe e pezullimeve uniforme është një teknikë shumë efektive për të formuluar kurkumin në komplekset e bartësve të barnave. Bartësit e drogës rrisin solubilitetin, absorbimin, farmakokinetikën dhe biodisponibilitetin e kurkuminës. Duke formuar kurkumin në komplekse nano, solubility uji është rritur përafërsisht. 98.000-fish (krahasuar me kurkumin e lirë në ujë). Nanokompleksimi përmirësuar ndjeshëm biodisponibilitetin dhe stabilitetin ruajtës të kurkuminës.
Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth kapsulimit tejzanor në liposome!

Sistemet e nxjerrjes tejzanor përdoren për të nxjerrë xhenxhefilin dhe përbërës të tjerë që nxisin shëndetin nga xhenxhefili. Videoja tregon UP100H në nxjerrjen e xhenxhefilit.

Nxjerrja tejzanore e xhenxhefilit të thatë duke përdorur UP100H

Miniatura e videos

Tejzanor Nxjerrja Equipment

Hielscher Ultrasonics është partneri juaj për proceset e nxjerrjes nga botanikët. Nëse doni të ekstraktoni sasi të vogla për hulumtime dhe analiza ose për të përpunuar vëllime të mëdha për prodhim komercial, ne kemi nxjerrësin e duhur tejzanor për ju. tonë homogjenizues laboratoresh tejzanor si edhe ne bench-top dhe ultrasonicators industriale janë të fuqishme, të lehta për t'u përdorur dhe të ndërtuara për operim 24/7 në ngarkim të plotë. Një gamë e gjerë e aksesorë të tilla si sonotrodes (sondat / brirët tejzanor) me madhësi dhe forma të ndryshme, qelizat e rrjedhës dhe reaktorët dhe nxitësit lejojnë për konfigurimin optimal për ju procesin e nxjerrjes specifike.
Të gjitha makinat digjitale tejzanore janë të pajisura me një ekran kontakt me ngjyra, SD Card të integruar për protokollimin automatik të të dhënave dhe kontrollin e largët të shfletuesit për një monitorim gjithëpërfshirës të procesit. Me sistemet e sofistikuara tejzanor të Hielscher, standardizimi i procesit të lartë dhe kontrolli i cilësisë janë bërë të thjeshta.
Na kontaktoni sot për të diskutuar kërkesat e procesit tuaj të nxjerrjes! Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë me përvojën tonë afatgjatë në nxjerrjen botanike!

Ekstraktues tejzanor UIP4000hdT për nxjerrjen me fuqi të lartë të lëndëve botanike, p.sh. për të prodhuar ekstrakte kurkumine

Sonicator UIP4000hdT për prodhimin inline të ekstrakteve të kurkuminës me cilësi të lartë

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


UIP16000 - disperser industrial 16kW tejzanor (Kliko për ta zmadhuar!)

Sonicator industrial UIP16000hdT për nxjerrjen inline të fitokimikateve nga bimët


Protokolli: Tejzanor-Nano-Inkuadrim i Curcumin

Përgatitja e nanopartikulleve të ngarkuara me kurkumin

Nanopartikalet e ngarkuara të kurkumenit sintetizohen duke përdorur teknikën miniemulsifikim-avullim. Procedura ndryshon në varësi të encapsulant përdorur si përshkruar më poshtë. Formulimi i përdorur ishte 22.400g ujë, 0.180g lecithin, 11.500g dichloromethane dhe 0.390g encapsulant (Acid Poly (L-laktik) PLLA, 4.000g / gmol ose poli (acid metaklikik metakrilat Eudragit S100, 125.000 g / gmol ose një përzierje e tyre përdoren si encapsulant.) Asnjë co-stabilizator nuk kërkohet pasi dihet se polimeret e paraformuara janë efektive në parandalimin e degradimit të emulsionit nga difuzioni.
Sonda tejzanor UP50H përdoret për të kapsuluar kurkumin në nanogrimca për të përmirësuar biodisponueshmërinë e sajKur PLLA është përdorur si encapsulant, PLLA dhe lecithin janë tretur në diklorometan për 10 minuta dhe, pas kësaj, kurkumini shtohet dhe përzihet për 5 minuta (1, 3, 6, 18% në masën totale të kapsulantit). Kjo zgjidhje u shtua në ujë të distiluar nën nxitje të butë. Makroizolimi i formuar është i sonicuar me një homogenizues tejzanor si UP100H për 180 sekonda në cikle impuls (sonication 30s, pauzë 10sec). Më pas, tretësija është avulluar për 18 orë në 40 ° C. Kur PLLA dhe Eudragit S100 së bashku janë përdorur si encapsulant, Eudragit S100 është tretur në diklorometan në 60 ° C për 20 minuta. Pas kësaj, përzierja u ftoh dhe tretësira e avulluar u shtua përsëri.

Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Ultratinguj dhe efektet e saj nxjerrëse

Ekstrakti i asistuar me ultratinguj bazohet në parimin e cavitation akustike. Kur ultrazërit me fuqi të lartë (frekuencë të ulët, intensitet të lartë në SHBA) bashkohen në një medium të lëngët ose ngjitës, valët krijojnë ndërrime presion të lartë (compression) dhe cikle të presionit të ulët (të rrallë). Gjatë këtyre cikleve presion të lartë / presion të ulët, flluska vakum shfaqen dhe rriten gjatë cikleve të ndryshme. Në momentin kur flluska nuk mund të absorbojë më shumë energji, ato shpërthen me dhunë. Ky implosion flluskoj dhe efektet e tij njihen si cavitation akustike. Kavitacioni gjeneron mikrojet, forcat qethëse, dallimet e presionit të lartë, formimin radikal, temperaturat ekstreme dhe rrjedhjen akustike. Këto kushte intensive thyejnë muret qelizore dhe transferimin e lartë të masës në mënyrë që materiali intracelular të transferohet në tretës.

Butë, tretës jo toksikë

Ekstraktet bimore të cilat përdoren për qëllime medicinale dhe ushqyese po marrin një interes të shpejtë në rritje si mjete farmakologjike dhe si shtesa ushqimore (ushqyese medicinale). Për të lëshuar komponimet e dëshiruara nga materiali bimor, ato duhet të shpërndahen brenda një tretësi. Kur ekstraktet e synuara hiqen nga pjesa më e madhe e materialit bimore dhe transferohen në tretës, ekstrakti mund të përqendrohet. Nxjerrja tejzanor mund të aplikohet si metodologji pa tretës duke përdorur ujë si tretës. Nxjerrjet e alkoolit dhe glicerinës janë edhe jo toksike, por edhe efektive, të cilat shpesh përdoren për nxjerrjen e ushqimit, farës dhe përbërësve kozmetikë.
Në lidhje me prodhimin e ekstrakteve shumë të fuqishëm, të shëndetshëm dhe jo toksikë, është e rëndësishme të përdoret një metodë e efektshme e nxjerrjes, e cila lejon përdorimin e tretësve të butë, jo toksikë, siç janë uji, triacilglicerina ose alkooli.
Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth tretësve të përdorur në proceset e ekstraktimit tejzanor!

curcumin

Curcumin është një oleoresin shafran i butë dhe pigment natyral i gjetur në rizomat e bimës tumerike. Komponime të tjera të rëndësishme kurkuminoide janë demethoxycurcumin (DMC) dhe bisdemethoxycurcumin (BDMC).
Curcumin (formulë kimike C21H20O6) mund të nxirren nga Curcuma longa, Curcuma amada, Curcuma ochrorhiza Val. ose sintetizohen kimikisht.
Curcumin është kapur në rrjetin polisakarid-lignin në shafran i Indisë. Prandaj, kërkohet një teknikë e fuqishme e nxjerrjes siç është sonicimi për të thyer muret e qelizës në mënyrë që të lirohet nga fitokemi bioaktive.
Studimet kanë treguar se piperina aktive e përbërë, e cila gjendet në piper të zi, rrit bioavailabilitetin e kurkumenit me mbi 2.000%.

shafran i Indisë

Shafran i Indisë (Curcuma longa) është një bimë barishtore shumëvjeçare e familjes së xhenxhefilëve Zingiberaceae. Është vendas në Indi dhe Azinë Juglindore. Rizomet e bimës kurorike janë korrur për t'u përdorur si erëz dhe ilaçe.
Shafran i Indisë është aroma që jep curry ngjyrën e saj të verdhë intensive dhe është përdorur në Indi për mijëra vjet si aromë e kuzhinës, si dhe mjekësi ayurvedic. Pluhur shafran i Indisë karakterizohet nga një shije e ngrohtë, e hidhur, e ngjashme me piper dhe aromë prej dheu.
Pluhuri ose ngjitja e shafranit është përdorur për të përgatitur një pije popullore të nxehtë – i ashtuquajturi “latte shafran i Indisë” ose “qumësht i artë” – e cila është e përgatitur me qumësht ose me qumësht alternativat e qumështit, të tilla si soja, bajame ose qumësht kokosit.
Shafran i Indisë vlerësohet për efektet e tij antioksiduese, antiinflamator dhe analgjezik.
Përveç përdorimit të kuzhinës dhe medicinale, shafran i Indisë përdoret si ngjyrë natyrale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.