Ultratinguj në industrinë ushqimore

Aplikimi i ultrazërit të fuqisë përdoret për aplikime të shumta në përpunimin e ushqimit, duke përfshirë nxjerrjen, homogjenizimin, pasterizimin dhe fermentimin. Si një trajtim jo termik, ultratingulli përmirëson proceset e prodhimit të ushqimit me rendimente më të larta, cilësi më të lartë, profile të përmirësuara të lëndëve ushqyese dhe shije, si dhe përpunim që kursen kohë dhe kosto.

Aplikime tejzanor në përpunimin e ushqimit

Ultratingulli i fuqisë ka një gamë të gjerë aplikimesh në përpunimin e ushqimit, duke përfshirë nxjerrjen, përzierjen, emulsifikimin, pasterizimin, degazinimin dhe zbutjen e mishit. Përveç këtyre aplikacioneve kryesore, ultratingulli i fuqisë përdoret gjithashtu për të përmirësuar ngrirjen, shkrirjen dhe tharjen e produkteve ushqimore.
Përparësitë kryesore të ultrazërit me intensitet të lartë lidhen me përmirësimin e operacioneve të ndryshme të përpunimit të ushqimit, të tilla si zvogëlimi i kohës së përpunimit, rritja e rendimentit, përmirësimi i cilësisë së produktit dhe lejimi i përpunimit ekonomik dhe më të kursyer në kosto dhe kohë.

Në paragrafin e mëposhtëm, mund të gjeni aplikimet kryesore të ultrazërit me intensitet të lartë në industrinë ushqimore:

 • Nxjerrja: Ultratingulli mund të përdoret për nxjerrjen e komponimeve bioaktive nga materialet bimore, të tilla si antioksidantë, pigmente dhe vajra esencialë. Ky proces njihet si nxjerrja me ndihmën e sonication dhe mund të përdoret për të prodhuar ekstrakte me cilësi të lartë në një kohë më të shkurtër dhe me konsum më të ulët të tretësve sesa metodat tradicionale.
 • Homogjenizimi dhe emulsifikimi: Homogjenizimi tejzanor mund të përdoret për të prodhuar emulsione dhe pezullime të qëndrueshme, të tilla si salcë sallate, majonezë, kremra dhe produkte qumështi. Procesi përfshin përdorimin e valëve të zërit me frekuencë të lartë për të zbërthyer globulat e yndyrës në lëng, duke rezultuar në një strukturë të lëmuar dhe uniforme.
  Gjeni udhëzimet hap pas hapi dhe një video për emulsifikimin e majonezës tejzanor këtu!
 • Ruajtja: Ekografia me intensitet të lartë mund të përdoret për të çaktivizuar mikroorganizmat, si bakteret dhe majatë, në produktet ushqimore. Procesi, i njohur si pasterizimi i asistuar nga sonikacioni, mund të zgjasë jetëgjatësinë e produkteve ushqimore dhe të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve që vijnë nga ushqimi. Si një teknikë e përpunimit jo-termik, sonikimi shmang përdorimin e temperaturave shumë të larta duke parandaluar kështu degradimin përkatës të lëndëve ushqyese të ndjeshme ndaj nxehtësisë.

 

Dëshironi të prodhoni ekstraktet ose salcat tuaja të erëzave? Qoftë për kuzhinën e restorantit, për kuzhinierin ambicioz ose për prodhuesit komercialë, me pajisjet tejzanor Hielscher mund të prodhoni ekstrakte dhe salca me cilësi të lartë në një kohë të shkurtër. Bëni vetë ekstrakte organike! Eliminoni konservantët! Përdorni vetëm përbërësit që zgjidhni!

Nxjerrja e specit djegës - Hielscher ultrasonicator UP200HT

Miniatura e videos

 

Kërkesë informacioni

Homogjenizues inline tejzanor për pasterizimin e lëngjeve, qumështit dhe vezëve të lëngshme

Homogjenizuesit tejzanor përdoren gjerësisht në përpunimin e ushqimit. Aplikimet tipike përfshijnë nxjerrjen, përzierjen, emulsifikimin dhe plakjen / maturimin.

 • degassing: Me aplikimin e ultrazërit në një lëng, flluskat e gazit të bllokuara në lëngje trazohen. Si pasojë, këto flluska ajri dhe gazi afrohen me njëra-tjetrën dhe bashkohen. Kjo do të thotë se ato rriten në një madhësi më të madhe flluskash që u mundëson atyre të notojnë në majë të lëngut dhe mund të hiqen lehtësisht.
 • Shpërbërja: Për shkak të aftësive të jashtëzakonshme të përzierjes dhe përzierjes, ultratingulli është shumë efektiv për të prodhuar solucione shumë të ngopura dhe madje të mbingopura. Përdoret në proceset e kristalizimit, si dhe në prodhimin e shëllirës.
 • Fermentimi: Ndërsa valët e ultrazërit shpojnë dhe thyejnë muret qelizore të mikroorganizmave, ata bëhen më të ndjeshëm ndaj procesit të fermentimit. Në të njëjtën kohë, ultrazërit përshpejtojnë transportin e lëndëve ushqyese dhe oksigjenit te mikroorganizmat, duke rritur kështu aktivitetin e tyre metabolik. Në përgjithësi, ultratingulli rrit shkallën e fermentimit, zvogëlon kohën e fermentimit dhe përmirëson rendimentin e produktit përfundimtar të dëshiruar. Kjo teknologji është veçanërisht e dobishme për prodhimin e produkteve ushqimore dhe pijeve, të tilla si qumështi, kosi, birra, kombucha dhe vera.
 • Reduktimi i viskozitetit para tharjes me spërkatje: Forcat e prerjes tejzanor mund të zvogëlojnë ndjeshëm viskozitetin në slurat holluese me qethje dhe tiksotrope. Aplikimi i hollimit me prerje tejzanor përpara spërkatjes dhe tharëseve me spërkatje lejon që të rritet ndjeshëm kalueshmëria përmes pajisjeve spërkatës. Kullat e tharjes me spërkatje janë shpesh qafa e shisheve në linjën e prodhimit. Me ultratinguj, kapaciteti i tharëseve ekzistuese me spërkatje mund të rritet.

 

Ultrasonikët Hielscher mund të homogjenizojnë dhe pasterizojnë produktet e lëngshme të vezëve (vezë të plota, të bardha veze, të verdha) për të siguruar sigurinë e ushqimit dhe stabilitetin mekanik. Homogjenizuesit tejzanor Hielscher japin kavitacion intensiv dhe forca të larta prerjeje për të vrarë mikrobet. Pasterizimi me ultratinguj është një alternativë shumë efektive dhe efikase e pasterizimit në temperaturë të ulët. Veza e lëngshme e pasterizuar me ultratinguj tregon më pak denatyrim të proteinave, humbje më të ulët të shijes, homogjenitet të përmirësuar dhe efikasitet dukshëm më të lartë të energjisë.

Homogjenizimi dhe pasterizimi i lëngshëm i vezëve duke aplikuar ultratinguj të fuqisë me ultrasonicator UP400ST

Miniatura e videos

 

Reaktor me grup tejzanor për përpunimin industrial të ushqimit si homogjenizimi, nxjerrja ose pasterizimi.

Reaktori i grupit të mbyllur i bërë nga çelik inox është i pajisur me ultrazërit UIP2000hdT (2kW, 20kHz).

 • Ngrirja: Ngrirja me ultratinguj mund të përdoret për të zvogëluar formimin e kristaleve të akullit në produktet ushqimore gjatë procesit të ngrirjes. Procesi përfshin nënshtrimin e ushqimit ndaj valëve të zërit me frekuencë të lartë ndërsa është duke u ngrirë. Valët e ultrazërit krijojnë dridhje që parandalojnë formimin e kristaleve të mëdha të akullit, duke rezultuar në një produkt me një strukturë më të lëmuar dhe cilësi më të mirë.
 • Shkrirja: Shkrirja me ultratinguj mund të përdoret për të zvogëluar kohën e shkrirjes së produkteve ushqimore të ngrira. Procesi përfshin nënshtrimin e produktit të ngrirë ndaj valëve ultratinguj, të cilat gjenerojnë nxehtësi dhe përshpejtojnë procesin e shkrirjes. Meqenëse ekografia promovon një shpërndarje shumë uniforme të energjisë, shkrirja me ultratinguj mund të jetë veçanërisht e dobishme për produktet që janë të vështira për t'u shkrirë në mënyrë të barabartë, si mishi, ushqimet e detit, frutat dhe perimet.
  Në ngrirjen, shkrirjen dhe tharjen, ultratingulli i fuqisë shkakton përmirësime të konsiderueshme në proceset e transferimit të masës dhe energjisë, gjë që i përshpejton këto procese dhe i bën ato më ekonomike.
 • Zbulimi i rrjedhjeve të shisheve: Ekografia është një mënyrë shumë efikase për të zbuluar rrjedhjet dhe çarjet në shishe dhe kanaçe pijesh karbonike si soda, birra, vera e gazuar etj. Ekografia me ultratinguj aplikohet gjithashtu në degazimin e pijeve të gazuara, p.sh. birrë para mbushjes, një proces i njohur si de -fobbing.
 • Thërrmimi / turshi: Krijimi është proces i zakonshëm në ruajtjen dhe prodhimin e ushqimeve, veçanërisht për mishin, peshkun, djathin dhe perimet. Ultratingulli shkurton kohën e kripur dhe lejon përdorimin e sasive të reduktuara të klorurit të natriumit në krahasim me ushqimet tradicionale të kripura dhe turshitë.
 • Hidratim / Rihidrim: Ultratingulli i fuqisë është një metodë e thjeshtë, por shumë efektive për të hidratuar ose rihidratuar produkte ushqimore si bishtaja të thata (p.sh. fasulet, qiqrat) ose kërpudhat e dehidratuara. Meqenëse ultrazëri hap poret qelizore në ushqim, uji mund të depërtojë shpejt. Kjo çon në ënjtje të përshpejtuar të pulseve dhe më pas një kohë më të shkurtër gatimi.
 • Dekristalizimi i mjaltit: Si një trajtim jo termik, ultratingulli përdoret në mënyrë efektive për të parandaluar formimin e kristaleve të mëdha të sheqerit në mjaltë. Për më tepër, kristalet e mëdha të formuara tashmë në mjaltë mund të dekristalizohen me anë të trajtimit me ultratinguj. Si teknikë shumë efektive e tretjes, ultrasonikët e tipit sonda shpërndajnë kristalet e sheqerit duke rezultuar në një mjaltë uniformisht të lëmuar. Për më tepër, ekografia përmirëson cilësinë mikrobiologjike të mjaltit pasi mikrobet e padëshiruara çaktivizohen për shkak të efektit të përçarjes së qelizave tejzanor.
 • Skuqja: Skuqja me ultratinguj mund të përdoret për të zvogëluar thithjen e vajit në produktet ushqimore të skuqura. Procesi përfshin zhytjen e mishit ose perimeve në vaj të nxehtë ndërsa i nënshtrohet valëve të zërit me frekuencë të lartë. Valët e ultrazërit krijojnë flluska të vogla në sipërfaqen e ushqimit, të cilat zvogëlojnë zonën e kontaktit midis perimeve/mishit dhe vajit, duke rezultuar në thithjen më të vogël të vajit dhe një produkt përfundimtar më të shëndetshëm. Skuqja me ultratinguj mundëson gatimin e ushqimit në temperatura më të ulëta duke krijuar profile superiore shije, duke ruajtur lëndët ushqyese.
  Mësoni se si skuqja me ndihmën e ultrazërit prodhon patate të skuqura dhe patatina më të shëndetshme, më të shijshme, më të freskëta!
Degazimi dhe shkumëzimi i lëngjeve është një aplikim interesant i pajisjeve tejzanor. Në këtë rast ekografia largon CO2 të tretur nga birra. Duke përdorur pajisje tejzanor Hielscher, ju mund të degazoni ose të hiqni shkumëzimin e lëngjeve në gota, rezervuarë ose inline (reaktorë me qeliza rrjedhëse).

Shkumë e shpejtë duke përdorur ultratinguj

Miniatura e videos

 

Kërkesë informacioni

Ultrasonikë me performancë të lartë për përpunimin e ushqimit

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeProcesorët tejzanor industrial Hielscher Ultrasonics janë ultrasonikë me performancë të lartë, të cilët janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë lejojnë rezultate të riprodhueshme dhe cilësi të vazhdueshme të produktit. Duke qenë të aftë për të dhënë amplituda shumë të larta, procesorët tejzanor Hielscher mund të përdoren për aplikacione shumë kërkuese.
Klientët janë të kënaqur nga qëndrueshmëria dhe besueshmëria e jashtëzakonshme e sistemeve Hielscher Ultrasonics. Ultrasonikët Hielscher funksionojnë në mënyrë të besueshme në fushat e aplikimit për punë të rënda, mjedise kërkuese dhe funksionim 24/7 dhe në këtë mënyrë sigurojnë përpunim efikas dhe ekonomik të ushqimit. Intensifikimi i procesit tejzanor redukton kohën e përpunimit dhe arrin rezultate më të mira, p.sh. cilësi më të lartë, rendiment më të lartë, produkte të reja.
Me anë të aplikimit të vazhdueshëm të materialeve speciale, si p.sh. titani, çeliku inox, qeramika ose qelqi me nota të ndryshme, pajtueshmëria e teknikës me procesin është e garantuar.
Procesorët tejzanor janë makina miqësore për operatorët dhe mirëmbajtja e ulët dhe një kosto relativisht e ulët.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
15 deri në 150 litra3 deri në 15 l/minUIP6000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me përpunuesit e ushqimit me ultratinguj, aplikacione specifike, detaje teknike dhe çmime. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një takim të sistemit tejzanor që përmirëson përpunimin tuaj të ushqimit!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.Fakte të vlefshme

Si funksionon tejzanorja në përpunimin e ushqimit?

Përpunimi ultrasonik i ushqimit është një teknologji e krijuar mirë që përdoret për aplikime të përpunimit të ushqimit siç janë përzierja dhe homogjenizimi, emulsifikimi, nxjerrja, shpërndarja, grirja. & deaerimi, tenderizimi i mishit, kristalizimi si dhe funksionalizimi dhe modifikimi i ndërmjetësve dhe produkteve ushqimore përfundimtare. Duke u instaluar që prej dekadash në impiantet e prodhimit të ushqimit, përpunuesit ultrasonikë të ushqimit Hielscher janë të sofistikuar dhe të zhvilluar për të përmbushur kërkesat e industrisë. Procesorët tejzanor aplikojnë forca fizike të krijuara nga valët ultratinguj të energjisë, gjë që rezulton në gjenerimin e kavitacionit.

Farë është kaviteti akustik?

Kavitacioni akustik, i njohur ndryshe edhe si kavilacioni ultrasonik, është rritja dhe shembja e flluskave vakum minutëshe në një fushë tejzanor të gjeneruar në lëngje ose slurries. Flluskat e kavitacionit rriten gjatë cikleve alternative të presionit të lartë / të presionit të ulët, të cilat janë përkatësisht fazat e kompresimit dhe të rrallimit. Pasi të jetë rritur gjatë disa cikleve të presionit alternative, flluska vakum arrin në një pikë ku nuk mund të thithë më shumë energji në mënyrë që flluska të shpërthejë dhunshëm gjatë një cikli me presion të lartë. Gjatë rënies së flluskave, ndodhin kushte ekstreme në vend, përfshirë temperaturat ekstreme deri në 5000 K me shkallë shumë të lartë të ngrohjes dhe ftohjes, presione deri në 2000atm dhe diferencat përkatëse të presionit, dhe avionët e lëngshëm me shpejtësi deri në 280m / s. Në këto kavitacionale “pika të nxehta”, forcat ekstreme lokale krijojnë kushte fizike, të cilat rezultojnë në përzierje, nxjerrje dhe rritje të transferimit në masë.

Kavitacioni akustik ose tejzanor: rritja dhe shpërthimi i flluskave

Kavitacioni akustik, i krijuar nga ultrazërit me intensitet të lartë dhe me frekuencë të ulët, krijon forca të forta prerëse dhe diferenca të presionit të lartë dhe temperaturës që ndodhin në nivel lokal, të cilat ofrojnë ndikimin e nevojshëm për përzierjen intensive dhe transferimin e masës. Këto forca prerëse tejzanor zbatohen me sukses për përpunimin e ushqimit.

Letërsi / Referencat

Homogjenizuesi tejzanor UIP6000hdT është një përpunues ushqimi i shkallës industriale për përzierjen, përzierjen dhe nxjerrjen e aplikacioneve me xhiro të lartë.

Homogjenizues tejzanor UIP6000hdT instaluar në një fabrikë të përpunimit të ushqimit.

 
 

UP400St ngacmoi konfigurimin e nxjerrjes 8L

Ekstraktimi tejzanor i lëndëve botanike me Ultratingulli UP400St

Hielscher Ultrasonics ju ndihmon nga testimi i parë në komercializimin e aplikacionit tuaj.

Nga testimi i fizibilitetit në procesin e optimizimit dhe instalimit industrial – Hielscher Ultrasonics është partneri juaj për proceset e suksesshme tejzanor!

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.