Nxjerrja me hudhër tejzanor pa tretës

Hudhra (Allium sativum) është e pasur me përbërës organosulfur (psh. Allicin, glutathione), të cilat promovojnë shumë përfitime shëndetësore. Nxjerrja tejzanor është një teknikë e besueshme dhe efikase për të prodhuar ekstrakte të hudhrave shumë të koncentruar. Ultrasonifikimi rezulton me rendimente të larta të ekstrakteve të spektrit të plotë me një kohë ekstraktimi shumë të shkurtër.

Ekstrakte superiore të hudhrës me anë të ekstraktimit me ultratinguj

Sonicator i tipit sondë për shpërbërjen dhe lizën e qelizave, p.sh., alicinë dhe komponime që përmbajnë squfur nga hudhra dhe qepaPërdorimi i një sonikatori të tipit sondë për nxjerrjen e alicinës dhe përbërjeve organosulfurike nga hudhra ofron disa përparësi, duke përfshirë rendimentin e lartë dhe cilësinë e lartë të ekstraktit të hudhrës, përpunimin e shpejtë dhe një qasje pa tretës, miqësore me mjedisin. Këta faktorë kontribuojnë së bashku në prodhimin e ekstrakteve të hudhrës me cilësi të lartë me bioaktivitet të përmirësuar dhe përbërje të qëndrueshme, duke e bërë atë metodën e preferuar për studiuesit dhe industritë që kërkojnë produkte premium me prejardhje nga hudhra.
Më poshtë, ne diskutojmë në detaje efektet e dobishme të nxjerrjes së hudhrës me ndihmën e ultrazërit:

 • Së pari, një sonikator i tipit sondë përdor valë tejzanor për të krijuar valë ultratinguj me intensitet të lartë, të cilat transmetohen përmes një sondë titani, një e ashtuquajtur sonotrode, në mjedisin e nxjerrjes. Kjo energji mekanike gjeneron flluska të kavitacionit në lëng, duke bërë që ato të shemben me shpejtësi. Gjatë këtij procesi, ndodh ngrohje dhe ftohje intensive lokale, duke krijuar mikroturbulencë dhe ndryshime presioni që ndihmojnë në prishjen e mureve të qelizave të hudhrës. Ky ndërprerje lehtëson çlirimin e alicinës dhe komponimeve të tjera organosulfurike të bllokuara brenda qelizave, duke çuar në nxjerrjen efikase.
 • Së dyti, natyra e kontrolluar dhe e saktë e sonikimit të llojit të sondës lejon personalizimin e procesit të nxjerrjes. Prodhuesit e ekstrakteve si dhe studiuesit mund të rregullojnë parametra të tillë si koha e sonikimit, amplituda dhe temperatura për të optimizuar kushtet e nxjerrjes, duke maksimizuar kështu rendimentin e alicinës dhe përbërjeve organosulfurik duke minimizuar degradimin e përbërjeve të ndjeshme. Ky nivel kontrolli është thelbësor për marrjen e ekstrakteve me cilësi të lartë me përbërje dhe fuqi të qëndrueshme.
 • Për më tepër, procesi i sonikimit është relativisht i shpejtë në krahasim me metodat tradicionale të nxjerrjes si macerimi ose nxjerrja e Soxhletit. Ky efikasitet jo vetëm që kursen kohë, por gjithashtu ndihmon në ruajtjen e freskisë dhe bioaktivitetit të përbërësve të nxjerrë. Kohëzgjatja më e shkurtër e nxjerrjes zvogëlon ekspozimin e ekstraktit të hudhrës ndaj nxehtësisë dhe oksigjenit, të cilat mund të degradojnë përbërjet e ndjeshme organosulfurike.
 • Për më tepër, nxjerrja me ultratinguj është e pajtueshme me çdo tretës, duke përfshirë tretës të tillë të butë dhe miqësorë me mjedisin, si uji, etanoli ujor ose alkooli. Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur ekstrakti i hudhrës prodhohet për përdorim si aditiv ushqimor, aromë, shtesa dietike, lëndë ushqyese ose farmaceutike, ku rreziku i ndotjes nga tretës ose kimikate të tjera duhet të shmanget, në mënyrë që të sigurohet pastërtia dhe siguria e produktit përfundimtar. produkt.

Kërkesë informacioni

Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

Homogenizues tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të trazuar vazhdimisht

Nxjerrja tejzanor Allicin bazuar në ujë

Hudhra - Nxjerrja tejzanor rezulton me rendimente të larta dhe cilësi superiore të molekulave që përmbajnë squfur nga hudhraAllicin është molekula më e bollshme thiosulfinate që gjendet në ekstraktin e hudhrës. Allicin përmban efekte anti-bakteriale, anti-virale, anti-kërpudhore, anti-prototozoale, anti-kancer dhe hipoglikeminë dhe njihet gjithashtu që mbështet shëndetin kardiovaskular dhe sistemin imunitar. Aktivitetet farmakologjike të hudhrës kanë të bëjnë kryesisht me reagimet e shkëmbimit të tiol-disulfidit me proteinat që përmbajnë tiol.
Për prodhimin e ekstrakteve të hudhrave shumë të përqendruara me sasi të lartë të komponimeve organosulfur, nxjerrja tejzanor është një teknikë e besueshme dhe efikase për të izoluar thiolët dhe substancat e tjera bioaktive nga hudhra. Sonication lëshon thiolët nga brendësia e qelizave të hudhrës dhe mundëson përgatitjen e një ekstrakti të spektrit të plotë të biomolekulave të hudhrës. Për nxjerrjen tejzanor të hudhrës, uji mund të përdoret si tretës, i cili është jo toksik, i lirë dhe miqësor ndaj mjedisit.

Nxjerrja tejzanor e hudhrës jep rendimente të larta të allicinës dhe përbërjeve të tjera organosulfur.

Seksioni i tërthortë i karafilit të hudhrës para dhe pas sonication
studim dhe fotografi nga Bose et al. 2014

Sonicator UP200Ht për nxjerrjen e hudhrës

Sonicator UP200Ht për nxjerrjen e alicinës, komponimeve organosulfurike dhe fitokimikateve nga hudhra.

Kërkesë informacioni

Protokollet e ekstraksionit tejzanor me allicin

Ultrasonicator UP200St për nxjerrjen e alicinës dhe flavonoideve nga hudhra dhe qepaPër nxjerrjen me ultratinguj të hudhrës, janë krijuar disa protokolle. Në studimet shkencore, disa ekipe kërkimore kanë demonstruar se sonikimi jepet në alicinë të lartë, aliinë, komponime organosulfurike dhe fitokemikale të tjera nga hudhra.
Arzanlou etj. (2010) raportojnë nxjerrjen tejzanor të alicinës nga thelpinjtë e hudhrës duke përdorur ujë si tretës. Ata përdorën 20 g thelpinj hudhre të shtypura me dorë. Ata sonikuan hudhrën e maceruar në 600 ml ujë të distiluar për 5 minuta, duke përdorur Hielscher UP200S (200 watts) në amplitudë 100%. Një banjë akulli është përdorur për shpërndarjen e nxehtësisë. Pas nxjerrjes me ultratinguj, pureja e hudhrës u shtyp përmes një napë me pesë shtresa. Suspensioni u transferua në një tub 50 ml dhe u centrifugua në 1258 g në 4ºC për 20 minuta për të ndarë mbeturinat e mbetura nga lëngu. Supernatanti u transferua në një tub steril 50 ml dhe u mbyll për ruajtje.

Bose et al. (2014) ka krahasuar ekstraktimin tejzanor të llojit të sondës me macerimin tradicional, sonifikimin e banjës dhe nxjerrjen e mikrovalës. Rezultatet treguan se ekstraktimi ultrasonik i llojit të sondës dha rendimentet më të larta të alicinës.

Ismail etj. (2014) raportojnë nxjerrjen efikase me ultratinguj të biomolekulave që përmbajnë squfur cisteinë dhe glutathione nga llambat e hudhrës. Ata aplikuan nxjerrjen tejzanor me bazë uji për të nxjerrë tiolet nga llamba e hudhrës duke përdorur një UP100H në vendosjen e amplitudës 100%. Ata zbuluan se përqendrimi optimal i hudhrës ishte 10% (w/v) në një ekstraktim me gotë të hapur. Kuantifikimi i tioleve është bërë duke përdorur metodën e reagentit Ellman. Ata morën një rendiment ekstrakt prej 0.170 mM tiol. Studiuesit arrijnë në përfundimin se nxjerrja me bazë uji me ultratinguj është një metodë e thjeshtë, e sigurt dhe me kosto efektive për të izoluar tiolet nga hudhra.
 
 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Avantazhet e nxjerrjes tejzanor të hudhrës

 • Pa tretësirë / të bazuar në ujë
 • rendimenti i larte i nxjerrjes
 • Ekstrakte me cilësi të lartë
 • non-termike
 • Ekstraktet e spektrit të plotë
 • proces të shpejtë
 • E gjelbër, miqësore me mjedisin
 • Funksionim i thjeshtë dhe i sigurt
 • mirëmbajtje të ulët
 • shpejt RoI

Sonicators me performancë të lartë për nxjerrjen e hudhrës

Sistemet e ekstraktimit të Hielscher Ultrasonics përdoren në mbarë botën në industrinë ushqimore dhe farmaceutike për prodhimin komercial të ekstrakteve bimore me cilësi të lartë të përdorura si aditivë ushqimorë, shtesa dietike dhe terapeutikë. Nëse qëllimi juaj është të prodhoni tufa më të vogla ekstraktesh hudhre ose të përpunoni sasi të mëdha ekstraktesh botanike me cilësi të lartë, Hielscher Ultrasonics ka ekstraktuesin ideal me ultratinguj për ju.

Avantazhet konkurruese nga Nxjerrja tejzanor

Përfitimet kryesore të nxjerrjes tejzanor të komponimeve bioaktive nga materialet botanike siç është hudhra përfshijnë zvogëlimin e ndjeshëm të kohës së nxjerrjes dhe përpunimit, mirëdashësinë e tij mjedisore për shkak të nxjerrjes me bazë uji ose përdorimit të zvogëluar të tretësit dhe CO të vogël të papërfillshme2emetimet, sasia e ulët e energjisë së përdorur, si dhe funksionimi i thjeshtë dhe i sigurt i sistemeve tejzanor.

Dëshironi të prodhoni ekstraktet ose salcat tuaja të erëzave? Qoftë për kuzhinën e restorantit, për kuzhinierin ambicioz ose për prodhuesit komercialë, me pajisjet tejzanor Hielscher mund të prodhoni ekstrakte dhe salca me cilësi të lartë në një kohë të shkurtër. Bëni vetë ekstrakte organike! Eliminoni konservantët! Përdorni vetëm përbërësit që zgjidhni!

Nxjerrja e specit djegës - Hielscher ultrasonicator UP200HT

Miniatura e videos

Standardizimi i procesit me tejzanor Hielscher

Ekstraktet, të cilat përdoren në ushqime ose farmaceutikë, duhet të prodhohen në përputhje me Praktikat e Mira të Prodhimit (GMP) dhe sipas specifikimeve të standardizuara të përpunimit. Zëruesit dixhitalë Hielscher Ultrasonics vijnë me softuer inteligjent, i cili e bën të lehtë vendosjen dhe kontrollin e saktë të procesit të sonikimit. Regjistrimi automatik i të dhënave shkruan të gjithë parametrat e procesit tejzanor si energjia e ultrazërit (energjia totale dhe neto), amplituda, temperatura, presioni (kur janë montuar sensorët e temperaturës dhe presionit) me vulën e datës dhe kohës në kartën SD të integruar. Kjo ju lejon të rishikoni çdo pjesë të përpunuar me ultratinguj. Në të njëjtën kohë, sigurohet riprodhueshmëria dhe cilësia vazhdimisht e lartë e produktit. Fortësia e të gjithë sonikatorëve Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Sondat tejzanor janë shumë efikase për nxjerrjen jo termike të kërpudhave mjekësore si Chaga. Kjo video demonstron nxjerrjen e shpejtë të spektrit të plotë nga chaga duke përdorur ultrasonikatorin UP100H.

Nxjerrja e kërpudhave - Nxjerrja e kërpudhave të ftohtë Chaga duke përdorur ultratinguj

Miniatura e videosLiteratura / Referencat

Fakte të vlefshme

Hudhra dhe përfitimet e saj shëndetësore

Hudhra është e pasur me bio-molekula, të cilat i japin hudhrës fuqinë e saj si bimë medicinale dhe shtesë dietike. 200 komponime të ndryshme kontribuojnë në shumë efekte të dobishme shëndetësore të hudhrës. Karafilët e hudhrave kanë një përmbajtje jashtëzakonisht të lartë të përbërjeve organosulfur, të tilla si përbërjet alliin, allicin dhe γ-glutamylcysteine si γ-glutamyl-S-allylcysteine, γ-glutamyl-S-trans-1-propenylcysteine. Hudhra përmban të paktën katër herë më shumë squfur sesa perimet e tjera të pasura me squfur si qepë, brokoli dhe lulelakër. Ato komponime që përmbajnë squfur i japin hudhrës erën dhe shijen e saj të ashpër.
Biomolekulet që përmbajnë squfur quhen komponime sulffidril dhe i përkasin grupit të thiolëve. Ato gjenden në të gjitha indet dhe qelizat e trupit të njeriut dhe luajnë një rol vendimtar në shumë reaksione jetësore biokimike. Cysteine dhe glutathione (GHS) janë dy thiolë të rëndësishëm të pranishëm në hudhër. Cysteine është një aminoacide që përmbajnë squfur i cili përmban një grup kimikisht shumë reaktiv të sulfhydryl. Glutathione (GHS), një tripeptid i përbërë nga glutamati i aminoacideve, cisteina dhe glicina, është kompleksi më i përhapur i masës molekulare të ulët sulffidril në trupin e njeriut. Glutathione vepron si një super antioksidant dhe ka një funksion jetësor në trupin e njeriut (p.sh., sistemi imunitar).

allicin

Allicin është një nga biomolekulat më të rëndësishme në hudhër që tregon efekte të ndryshme që nxisin shëndetin. Allicin nuk është i pranishëm në karafil të hudhrës të paprekur, por sintetizohet, kur hudhra është prerë ose grimcuar. Me macerim indin e hudhrës aktivizohet një enzimë e quajtur alliinaza. Allinaza fillon shndërrimin e allininës së aminoacideve në allicin dhe allylthiosulfinates tjera. Formimi i allicin është proces i shpejtë, i cili përfundon brenda disa sekondash pas shtypjes së një llambë të freskët të hudhrës.

Ekstraktimi tejzanor – Parimi i Punës së Kavitimit Akustik

Parimi i punës i nxjerrjes tejzanor (i njohur edhe si Sono-ekstraktimi) bazohet në fenomenin e kavitacionit akustik. Kavitacioni i gjeneruar tejzanor krijon forca të larta qethjeje, mikro-turbullira, avionë të lëngshëm dhe diferencime lokale të kufizuara në temperaturë dhe presion. Efektet mekanike të ultrazërit me performancë të lartë prishin muret e qelizave, promovojnë depërtimin e tretësit në brendësi të qelizës dhe rrisin transferimin në masë. Si një teknikë e nxjerrjes jo termike, sonifikimi parandalon degradimin termik të përbërjeve bioaktive. Parametrat e procesit tejzanor mund të akordohen saktësisht me lëndën e parë dhe substancat e synuara, në mënyrë që të sigurohet cilësi superiore e ekstraktit.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.