Nxjerrja tejzanor e komponimeve bioaktive nga pjepërat e hidhura

  • Pjeprat e hidhur (i njohur edhe si mollë e hidhur, pagur i hidhur, kungull i hidhur, balsam-dardhë) është një pemë e lartë në komponimet shëndetësore të dobishme si antioksidantë, flavonoide, phytosterols dhe saponins.
  • Sonication është i njohur për të intensifikuar nxjerrjen e substancave bioaktive nga botanikët.
  • Ekstrakcioni tejzanor liron ekstrakte me cilësi të lartë nga pjepërja e hidhur dhe shquhet nga rendimenti i rritur, si dhe përpunimi i shpejtë dhe i thjeshtë.

Komponimet bioaktive të melonit të hidhur

Pjeprat e hidhur janë të pasura me polifenole, alkaloide dhe fitosterole, të cilat mund të nxirren nga sonication.Pjepër i hidhur (Momordica charantia L.) është një frut tropikale, i cili është i pasur me komponime të shumta phytochemical të tilla si antioksidantë, phytosterols, glycosides, saponins, alkaloids, dhe triterpenes. Për shkak të sasive të larta të substancave bioaktive, pjera e hidhur vlerësohet si bimë medicinale dhe superfood. Sidomos saponinat e saj, të cilat janë të pranishme në të gjitha pjesët e bimës, të tilla si pulpë frutash, farë, gjethe, tregojnë një efekt hipoglikik dhe prandaj përdoren si antidiabetik natyral.
Ekstraktimi tejzanor, i njohur edhe si teknikë e shkëlqyer e nxjerrjes, rrit lirimin e fitocentukteve bioaktive si saponinat, flavonoidet, polifenolet, polisaharidet, terpenoidet, taninet dhe alkaloidet.

Nxjerrja tejzanor nga meloni i hidhur

Sonication është një teknikë e verifikuar e njohur për intensifikimin e proceseve të nxjerrjes nga botanikët. Valët intensive me ultratinguj pengojnë qelizat, rrisin transferimin në masë dhe nxisin lirimin e komponimeve bioaktive. Përveç nxjerrjes së fitocententëve nga pjepërat e hidhura, tejzanor përdoret me sukses për të prodhuar ekstrakte nga kafe, shafran, kanp, Monk Fruta, Herbs Ayurvedic, Mushrooms medicinale, dhe shumë bimë të tjera.

Nxjerrja tejzanor UP400St në një grup 8L

UP400St Nxjerrja me ultratinguj e algave në grup 8L

Kërkesë informacioni

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike.

Nxjerrja me ultratinguj e produkteve botanike - Batch 8 litra - Ultrasonicator UP400S

Miniatura e videos

Rast studimi

Ekstraktimi tejzanor ka treguar të jetë një nxjerrje e shpejtë dhe efikase e charantin nga fruta M. charantia. Sonication ishte kryer në ujë me metanol-ujë (80:20, v / v) në 46 ° C me një raport të ngurtë me tretës prej 1:26, w / v dhe rezultoi në një rritje të rritjes së charantin prej më shumë se 3 mg / g charantin nga pluhuri i hidhur pluhur. Protokolli i zërit ishte 2.74 herë më efikas në nxjerrjen e charantin kur krahasohet me metodën soxhlet. (Ahamad et 2015)

Përfitimet e ekstraktit të hidhur me masë tejzanor:

  • rendimenti më i lartë
  • Cilesi e larte
  • Nxjerrja e shpejtë
  • Proces i butë, jo termik
  • Ujë ose tretës
  • i thjeshtë & Operacion i sigurt

Zgjidhni tretës tuaj

Duke përdorur ekstraktimin tejzanor, ju mund të zgjidhni nga tretës të ndryshëm, duke përfshirë ujë, alkool, etanol, metanol ose përzierje etanol-ujë, të cilat tashmë janë testuar dhe janë treguar të efektshme për izolimin e përbërjeve fenolike nga pjepërat e hidhura. Sonication mund të përdoret në nxjerrjen e ujit pa tretës (p.sh. për të përgatitur ekstrakte organike) ose mund të kombinohen me një tretës të zgjedhur prej jush.
Mësoni më shumë rreth tretësve për nxjerrjen tejzanor nga botanikët!

SonoStation e Hielscher Ultrasonics është një set i ultrazërit me përdorim të lehtë për shkallë prodhimi. (Kliko per te zmadhuar!)

SonoStation – një sistem tejzanor me 2x ultrasonicators 2KW, Tank trazuar dhe pompë – është një sistem miqësor për nxjerrjen.

Sistemet e nxjerrjes tejzanor përdoren për të nxjerrë xhenxhefilin dhe përbërës të tjerë që nxisin shëndetin nga xhenxhefili. Videoja tregon UP100H në nxjerrjen e xhenxhefilit.

Nxjerrja tejzanore e xhenxhefilit të thatë duke përdorur UP100H

Miniatura e videos

Ekstraktorët me ultratinguj me performancë të lartë

UIP4000hdT (4kW) procesor tejzanor për nxjerrjen e pektinave në një proces inline industrial.Pajisjet tejzanor të Hielscher përdoren gjerësisht për të izoluar komponimet aktive nga botanikët. Furnizimi me ekstrakte tejzanor për të gjitha vëllimet e procesit, Hielscher është në gjendje t'ju rekomandojë procesorin më të përshtatshëm tejzanor për kërkesat tuaja. Duke filluar me mbajtjen e dorës së vogël sistemeve laboratorike për analizën dhe testet e fizibilitetit për pilotët e ultrasonicators bimore dhe ultratinguj plotësisht industrial reaktorë, sasia e produkteve Hielscher ka konfigurimin ideal për procesin tuaj të nxjerrjes. Varësisht nga procesi juaj, ekstraktimi tejzanor mund të kryhet në mënyrë grumbullimi ose rrjedhje të vazhdueshme. Pajisje të shumëfishta të tilla si sonotrodes, brirët përforcues, qelizat rrjedhëse dhe reaktorët lejojnë pajisjen e instalimit tejzanor në mënyrë ideale për objektivat e procesit.
Procesorët tejzanor të Hielscher mund të kontrollohen saktësisht dhe të dhënat e procesit regjistrohen automatikisht në kartën SD të integruar të sistemeve tona dixhitale me ultratinguj. Kontrolli i besueshëm mbi parametrat e procesit siguron një cilësi të vazhdueshme të produktit dhe lejon standardizimin e procesit.
Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson funksionimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese. Funksionimi i lehtë dhe i sigurt, si dhe mirëmbajtja e ulët, bëjnë që sistemet tejzanor të Hielscher të kalojnë në punë të besueshme në prodhimin tuaj.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni tani për informacione të mëtejshme! Stafi ynë i trajnuar mirë do të jetë i lumtur të diskutojë procesin tuaj të nxjerrjes me ju!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për aplikimet sonochemical.

Procesorë tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Pjepër i hidhur

Pjepër i hidhur (Momordica charantia L., familja e Cucurbitaceae; i njohur gjithashtu si pluhur i hidhur, pjepër i hidhur, mollë e hidhur, pagur i hidhur, kungull i hidhur, balsam-dardhë) është një frut i gjetur në Azi dhe Afrikë, ku vlerësohet për përfitimet e ndryshme shëndetësore. Pjepër i hidhur ka qenë i lidhur me pronat anti-kancer, anti-mikrobial, anti-inflamator dhe anti-diabetik. Vlerat medicinale të frutave hidhur hidhen në lidhje me përmbajtjen e saj të lartë të fenoleve, të cilat veprojnë si antioksidantë. Shpesh përdoret si mjekësi me bazë bimore për diabetikët, efektet e dobishme të hidhur të pagur në reduktimin e sheqerit në gjak janë të lidhura me komponentin bioactive charantin. Charantin është një përzierje 1: 1 e dy saponins steroidal, β-sitosteril glucoside (C35H60O6) dhe 5,25-stigmasteryl glucoside (C35H58O6).
Për më tepër, fruta charantia Momordica është shumë e pasur me polifenole. Për shkak të grupeve hydroxyl, shumica e fenoleve në pjepër të hidhur janë komponime hidrofilike, të tilla si acidi gallik, acid gentisic, catechin, acid chlorogenic, epicatechin, acid vanillin, acid protocatechuic, acid p-coumaric, acid o-coumaric dhe t- acid. Pasuritë në polifenolë bëjnë ekstrakte hidhur të hidhur një shtojcë të fuqishme antioksidative që është shumë efektive në pastrimin e radikalëve të lirë.
Pulp, aril dhe farat e pjepërit të hidhur përmbajnë një sasi të lartë të fenolikëve dhe flavonoideve dhe janë një burim i mirë për përgatitjen e produkteve fito-farmaceutike.

Momordica charantia L. fruta dhe gjethe - burim Santana de Oliveira et al. 2018

Përbërjet bioaktive nga pagurëzat e hidhura, të njohura për përfituesit e tyre shëndetësor, mund të nxirren me sukses nga sonication.

Si funksionon pastrimi tejzanor?

Ekstrakti i asistuar me ultratinguj (UAE) bazohet në bashkimin e valëve ultratinguj me intensitet të lartë në një lëng ose slurri. Valët me ultratinguj krijojnë cikle të presionit të lartë / presion të ulët, gjë që rezulton në gjenerimin e kavitacionit. Fenomeni i cavitation tejzanor ose akustik karakterizohet nga kushte ekstreme lokale të presionit, temperaturës dhe forcave qethëse. Në afërsi të flluskave të cavitation imploding, temperaturat shumë të larta deri në 5000K, presionet e 1000 atmosferë, shkalla e ngrohjes-ftohjes mbi 1010 K / s dhe avionët e lëngjeve me shpejtësi deri në 280m / s, të cilat paraqiten si forcë shumë e madhe e prerjes dhe turbulenca në zonën cavitational. Kombinimi i këtyre faktorëve (presioni, nxehtësia, qethja dhe turbulenca) prishin qelizat (lizën) dhe përshpejtojnë transferimin e masës gjatë procesit të nxjerrjes dhe ndihmon në këtë mënyrë nxjerrjen e lëngshme të ngurta të fitocententëve nga bimët. Teknika ekstraktimi tejzanor zbatohet gjerësisht për nxjerrjen e flavonoideve, polisaharideve, alkaloideve, fitosteroleve, polifenoleve dhe pigmenteve nga bimët.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.