Nxjerrja tejzanor me ujë të ftohtë nga Mogrosides nga frutat e murgut

 • Fruta frutash (S. grosvenorii) ekstrakt dhe veçanërisht kompleksi i tij mogroside V përdoret si një ëmbëlndarës natyral jo kalorik.
  Mogrosides.
 • Ekstraktimi tejzanor është një metodë e thjeshtë, e shpejtë, e riprodhueshme dhe e besueshme e nxjerrjes së aplikuar me sukses për të prodhuar ëmbëlsues natyral jo kalorik nga frutat e murgut.
 • Ekstraktimi tejzanor mund të kryhet me ujë ose tretës si etanol ose metanol. Nxjerrja e ujit është një metodë e gjelbër që lejon prodhimin e ekstrakteve të cilësisë së lartë të cilësisë.

Mogrosides si Sweeteners

Struktura kimike e mogrozidit V. Ekstraktimi me ultratinguj përmirëson izolimin e mongrosideve nga frutat e murgut duke dhënë rendiment më të lartë të substancës së ëmbël. Struktura kimike e mogrozidit V [/caption]Fruti i murgut përmban triterpenoidë të tipit kukurbitan të njohur si mogrosides. Veçanërisht mogroside V tërhoqi vëmendjen pasi ofron një ëmbëlsi 100-250 herë më të ëmbël se sheqeri i zakonshëm, ndërsa përmban zero kalori. Prandaj, ekstrakti i frutave të murgut është sot një ëmbëlsues natyral popullor me zero kalori. Mogrosidet e tij me aromë të ëmbël tregojnë përfitime të ndryshme shëndetësore si vetitë antioksiduese dhe anti-inflamatore, të cilat e bëjnë konsumimin e tij në shumë mënyra të dobishme.

Kërkesë informacioni

Ultrasonic SonoStation - Një sistem prodhimi tejzanor Gjithë-në-Një i përbërë nga rezervuari, përzierësi, pompa dhe sonikatori gati për prodhim.

SonoStation – një sistem ultrasonik me 2x 2kW ultrasonicators, rezervuar dhe pompë – është një sistem miqësor për nxjerrjen.

 

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

 

Nxjerrja tejzanor e Mogrosides nga Monk Fruta

Teknika ekstraktimi tejzanor është i njohur për intensifikimin e proceseve të nxjerrjes duke hapur strukturat e qelizave dhe duke rritur transferimin në masë. Ekstrakte Mogroside mund të mbulohen në mënyrë shumë efikase nga lënda e parë e frutave duke përdorur ujë ose zgjidhje të ndryshme ujore si tretës. Sonication është një trajtim i butë jo-termik, i cili mund të kombinohet me nxjerrjen e ujit të ftohtë për të prodhuar ekstrakte të frutave murg të cilësisë më të lartë. Me temperaturën e butë të procesit dhe shmangien e tretësve të ashpër pengohet një degradim termik dhe kimik i mogrosides.
Megjithatë, në lidhje me përdorimin e tretësve, sonication mund të përdoret me një shumëllojshmëri të mediave të nxjerrjes. Lexoni më shumë rreth përdorimit të tretësve për nxjerrjen tejzanor nga botanikët!
Për shembull, në një rast studimi të Luo et al. Ekstrakti i ngurtë-lëngut i 2016 me ultratinguj të ndihmuar në metanol / ujë (80:20 v / v) u gjet për të dhënë rezultate optimale duke qenë i përshtatshëm, me kosto efektive dhe shumë riprodhues.

Pse ultratinguj për nxjerrjen e frutave të murgut?

Ekstraktimi i tipit sondë tejzanor është një metodë shumë efektive për nxjerrjen e mogrosides nga frutat e murgut (Siraitia grosvenorii), një ëmbëlsues natyral i njohur për ëmbëlsinë e tij intensive pa kalori. Këtu janë disa aspekte të rëndësishme që duhet të dini rreth këtij procesi të nxjerrjes:

Parimi i nxjerrjes me ultratinguj: Ekstraktimi i tipit të sondës tejzanor përdor ultratinguj me intensitet të lartë për të krijuar kavitacion në një tretës. Formimi i shpejtë dhe kolapsi i këtyre flluskave gjenerojnë forca lokale intensive që prishin muret qelizore ose materialin bimor dhe nxisin transferimin e masës, duke lehtësuar çlirimin e mogrosideve në tretës.

 • efikasiteti: Nxjerrja me ultratinguj është e njohur për efikasitetin e saj të lartë në nxjerrjen e komponimeve bioaktive si mogrosides. Redukton ndjeshëm kohën e nxjerrjes në krahasim me metodat konvencionale, duke e bërë atë një zgjedhje të preferuar për aplikime të shumta nxjerrjeje.
 • Zgjedhja e tretësit: Zgjedhja e tretësit është vendimtare. Në mënyrë tipike, uji ose një përzierje e ujit dhe etanolit përdoret për të nxjerrë mogrosides nga frutat e murgut. Përzierja e tretësit mund të përbëhet për të optimizuar efikasitetin e nxjerrjes dhe pastërtinë e ekstraktit.
 • Optimizimi: Parametrat si koha e sonikimit, temperatura, përqendrimi i tretësit dhe raporti i frutave të murgut ndaj tretësit duhet të optimizohen për të maksimizuar nxjerrjen e mogrosides duke minimizuar degradimin e këtyre përbërjeve.
  Kontrolli i temperaturës: Monitorimi dhe kontrolli i temperaturës gjatë nxjerrjes me ultratinguj është thelbësor. Temperaturat e ngritura mund të çojnë në degradimin e mogrosides, duke ndikuar në cilësinë e ekstraktit.
 • Shkallëzueshmëria: Nxjerrja tejzanor e tipit të sondës mund të kryhet në shkallë të ndryshme, nga instalimet e vogla laboratorike deri te sistemet më të mëdha industriale. Shkalla e funksionimit duhet të zgjidhet bazuar në përdorimin e synuar dhe nevojat e prodhimit.
 • Përfitimet e nxjerrjes tejzanor të Mogroside me një shikim:

  • rendimenti më i lartë
  • Cilësi më e lartë
  • jo-termike, nxjerrje e ftohtë
  • pa tretes
  • zvogëlon kohën e nxjerrjes
  • intensifikimin e procesit
  • retro-montim të jetë e mundur
  • Nxjerrja e Gjelbër
  Sonicator UP200Ht për nxjerrjen e frutave të murgut

  Sonicator UP200Ht për nxjerrjen e frutave të murgut

  Kërkesë informacioni

   

  Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

  Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

  Miniatura e videos

   

  Extractors tejzanor me performancë të lartë

  Hielscher Ultrasonics ofron laborator të fuqishëm kompakt, ekstraktues tejzanor industrial me madhësi të mesme, të cilët mund të përdoren vazhdimisht 24/7 nën ngarkesë të plotë. Në varësi të lëndës së parë dhe vëllimit të procesit, ne jemi në gjendje t'ju ofrojmë një sistem nxjerrjeje me ultratinguj që i përshtatet nevojave tuaja. Ju mund të zgjidhni midis grumbullimit dhe nxjerrjes së vazhdueshme. Rritja e mëvonshme në kapacitete më të mëdha procesi mund të bëhet lehtësisht pasi proceset tejzanor mund të shkallëzohen në mënyrë lineare.
  Pilotët Hielscher dhe sonikatorët industrialë japin me besueshmëri amplituda shumë të larta – duke lejuar të drejtuar amplitudë deri në 200μm të besueshme dhe të vazhdueshme të drejtuar në 24/7 operacion. Për amplitudë edhe më të larta, janë të disponueshme sonotrodat ultrasonikë të përshtatur. Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson operacione në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese.
  Si prodhues me përvojë të gjatë të ekstraktuesve ultrasonikë me fuqi të lartë, Hielscher është partneri juaj i besueshëm për nxjerrjen e sofistikuar. Ne konsultojmë dhe ndihmojmë klientët tanë me njohuritë tona dhe i udhëzojmë ata nga testimi i fizibilitetit në instalimin industrial.
  Na kontaktoni tani! Ne jemi të lumtur për të diskutuar kërkesat tuaja të nxjerrjes me ju!
  Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

  Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
  10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
  0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
  10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000
  na10 deri në 100L / minUIP16000
  namë e madhegrup i UIP16000

  Na kontaktoni! / Pyet Na!

  Pyesni për më shumë informacion

  Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

  Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


  Qelizat e rrjedhës tejzanor përdoren për reduktimin e madhësisë së grimcave dhe nxjerrjen botanik midis shumë aplikacioneve të tjera.

  Reaktorët me rrjedhje tejzanor janë shumë efikas në nxjerrjen botanik

  Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

  • Ekstrakte me cilësi të lartë
  • Ekstraktim më i plotë
  • Shkalla e lartë e nxjerrjes
  • Përdorimi i tretësve të ndryshëm
  • Jo-toksike
  • Metoda jo termale (e ftohtë)
  • Procesi i shpejtë i nxjerrjes
  • I sigurt dhe i lehtë për t'u përdorur
  • Skalabilitet linear


  Letërsi / Referencat

  • Jing Liu, Can Liu, Yonghai Rong, Long Rong (2012): Nxjerrja e Mogroside dhe Limonin me metoda të ndryshme të nxjerrjes dhe modelimi i saj. Gazeta Ndërkombëtare e Inxhinierisë Ushqimore, Vëllimi 8, Numër 2. 1556-3758.
  • Luo Z., Shi H., Zhang K., Qin X., Guo Y., Ma X. (2016): Kromatografi e lëngshme me metodën e spektrometrisë së masës së njëkohshme për përcaktimin e njëkohshëm të mogrosideseve të shumëfishta në frytet e Siraitia grosvenorii dhe sweeteners tregtohen. J Sep Sci. Nëntor 2016; 39 (21): 4124-4135.
  • Petigny L., Périno-Issartier S., Wajsman J., Chemat F. (2013): Ekstraktimi i asistuar nga grupet dhe ultratingulli i vazhdueshëm i gjetheve të Boldo (Peumus boldus Mol.). Revista Ndërkombëtare e Shkencave Molekulare 14, 2013. 5750-5764.
  • Dogan Kubra, PK Akman, F. Tornuk (2019): Përmirësimi i biodisponueshmërisë së sherebelës dhe nenexhikut me anë të ekstraktimit me ultratinguj. International Journal of Life Sciences and Bioteknology, 2019. 2(2): f.122- 135.
  • Fooladi, Hamed; Mortazavi, Sejjid Ali; Rajaei, Ahmad; Elhami Rad, Amir Hossein; Salar Bashi, Davud; Savabi Sani Kargar, Samira (2013): Optimizoni nxjerrjen e komponimeve fenolike të xinxifes (Ziziphus Jujube) duke përdorur metodën e ekstraktimit me ndihmën e ultrazërit.

  Fakte të vlefshme

  Monk Fruta

  Frutat e Siraitia grosvenorii, një hardhi barishtore i njohur edhe si Luo Han Guo, Buda fuit, ose fryt i jetëgjatësisë, mund të gjenden gjerësisht në Azi, ku vlerësohen si bimë medicinale për të trajtuar kollitet, dhimbje të fytit dhe kapsllëk. Në botën perëndimore, ekstraktet e frutave murg kanë fituar popullaritet të lartë si një ëmbëlsues jo kalorik për ushqim dhe pije.
  Përbërësit kryesorë të ekstrakteve të frutave të papërpunuara Luo Han Guo janë glycosides cucurbitane (të njohura si mogrosides, sidomos mogrosides II, III, IV, V dhe VI), si dhe flavonoids dhe melanoidins.
  Mogrosides janë glycosides triterpenoid tipit cucurbitane, të cilat janë përgjegjës për shijen e ëmbël intensive. Mish frutash’ Glikozidet përbëhen nga mogroside të ndryshme. Mogroside V është komponenti kryesor i ëmbëlsisë së frutave dhe është i pranishëm në sasi relativisht të larta (0.50%) në S. grosvenorii. Ekstrakti i pastër i Mogroside V është përafërsisht. 250-450 herë më e ëmbël se ajo e përqendrimit të njëjtë të saharozës (sheqeri në tryezë)
  Ekstrakti i frutave Monk, i cili është izoluar duke përdorur ujë si tretës, është përafërsisht. 150 herë më e ëmbël se saharozë dhe është raportuar të mbetet e qëndrueshme edhe kur është zier në ujë për 5 orë.
  Hulumtimet kanë treguar se Mogrosidi V vepron si një antioksidant që mund të pastrojë speciet reaktive të oksigjenit (ROS) dhe parandalon dëmtimin e ADN-së. Këto karakteristika të shumta të mogrosideve të frikës së murgëve e kthejnë ekstraktin në një produkt me vlerë të lartë. Ekstrakti me ndihmën ultrasonically është aplikuar me sukses për nxjerrjen dhe izolimin e mogroside V nga S. grosvenorii, për përdorim ushqimor në ushqim dhe pije, si dhe për produkte mjekësore.

  Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

  Le të kontaktojmë.